Orijinalini görmek için tıklayınız : FORD Focus 1.6 SCTI Ecoboost Titanium vs Civic vti
şans eseri bir araya gelerek denenen iki araç çok keyifli bir deneme ooldu. video ses kaydı fotoğraf bile yok ne yazık ki:) sadece edindiğim tecrübeyi paylaşimak istedim. hicbir araba ve kimseye karşı da geçme geçilme sıkıntım olmadı o yüzden yorum yazarken bunun göz önünde bulundurulmasını rica ederim..:)
2. vites vtec altı basıldığında: 2 kafa kafaya bitiriliyor 3 1 1bucuk boy vti önünde 220 lere gelindiğinde arada yaklaşık 3buçuk 4 boy fark oluştu. vtec devrinde basıldığında 2. vitesten 2 sonunda focus vti ın arka tamponunda 220 lere gelindiğinde 4 5 boy gibi ciddi bir fark ama sorasında fark açılıp kapanması ile ilgili bir yorum yapmam imkansız çünkü aynadan o kadar takip edemedim. avantaj focusta olsun diye 100 km ' den basıldığında da ilk gazlama da focus kafa çıkartıo 3 sonunda yarım çamurluk çıkartan vtec 4ç vitese geçince ufak ufak arayı yine açmaya başlıyor.. he en zevklisi de bana kalırsa 3. vites 70 ten basıldığında oldu. focus eleke çevirdi :hahaha:
tabi herşey performans değil.:icon_tup: yeni focus gerçekten akıllara zarar bir otomobil düşük yakıt tuketımı, ınanılmaz derecede basarılı oldugunu dusundugum yuol tutusu ve frenleme kabılıyetı sayesınde benı benden aldı dıyebılırım.benım frene bastıgım yerde o gazlamaya devam edıyordu cok rahat bırsekılde:)
Çok güzel araba bence yeni focus.Arkadaşım dergi testi için aldığında binmiştim.Şanzıman oranları uzun olsa gerek çünkü o güçle araba hızlı devirlenemiyordu.Yol tutuşu falan,iç mekanı,dış görünüşü albenili güzel bir araba
ilkercom
18-03-2012, 15:26
5 den 70 de basarsanız daha zevkli olurdu :D
embiya26
18-03-2012, 16:44
5 den 70 de basarsanız daha zevkli olurdu :D
vtı a zulum olurdu o yol :))
3' te bile oldu zaten açıkçası:)
goldbergbrk
19-03-2012, 00:17
maşallah kardeşim videoda olsaymış daha iyi olurmuş
eğlenceli oldu gerçekten video olmasını bende çok isterdim ancak yolda denk gelince denendiği için mümkün olmadı.. her zaman vti gti vs denemeleri olacak hali yok ya değişik bir deneme oldu diye paylaşmak istedim:)
ykavcioglu
19-03-2012, 08:35
kia ceed 1.6 dizel chip'li ile headerslı vtec'i vtec altı deneyin:D
olur bana uyar maksat eğlenmekse:)))) sanırım oldu öyle bir deneme? :)
ilkercom
19-03-2012, 10:18
iyide vtec altı neden deneyeceksin.
kesiciye kadar basılsa zaten her koşulda vtec alır yürür.
ecoboost 180 hiç 180hp gibi gitmiyor. yurtdışı ve içinde yapılan testler de araç fabrika verilerinin gerisinde kalıyor. araç sanki yurtdısında satılan 150hp lik ecoboostlar gibi değerler veriyor.
ykavcioglu
19-03-2012, 10:22
olur bana uyar maksat eğlenmekse:)))) sanırım oldu öyle bir deneme? :)
Anadolu yakasındamısınız, bir arkadaşımın var ben denemiştim
sende denersin
tüü dedim vtece:D
kelalper
19-03-2012, 10:33
1340 kg araba için bence yeterli performansı var.
1340 kg araba için bence yeterli performansı var.
katıılıyorum tatmin edici bir performansı var.. geçeceğimi düşünüyordum evet ancak beklediğimden çok daha iyi geliyor özellikle kısa mesafeli gazlamalarda çok yeterli bir araç olmuş cidden.. tabi unutmamakta gerekli gazlamak için yürümek için yapılan bir araba olmamasına rağmen oldukça tatminkar.. 2.0 mondeo ecoboostla denesem demekki çoooook üzermiş beni onu anladım..:)
Anadolu yakasındamısınız, bir arkadaşımın var ben denemiştim
sende denersin
tüü dedim vtece:D
evet yaa vtec altı dizellrle yürünür.. hatta arkadaşımla sırf eğlencesine bir kere denicez 1.4 206 sı var benzinli ben vtec açmadan yurumeye calısıcam yanında:D
ykavcioglu
19-03-2012, 10:46
evet yaa vtec altı dizellrle yürünür.. hatta arkadaşımla sırf eğlencesine bir kere denicez 1.4 206 sı var benzinli ben vtec açmadan yurumeye calısıcam yanında:D
benzinli 1.4 206'yı 3.000 devirde bassanızda geçersin
benzinli 1.4 206'yı 3.000 devirde bassanızda geçersin
yok yalnış oldu sanırım hiç vtec açmadan 5500 de vites değiştiricem çok saçma birşey olcak sanırım ama maksat eğlenmek olsun:D
ykavcioglu
19-03-2012, 11:13
yok yalnış oldu sanırım hiç vtec açmadan 5500 de vites değiştiricem çok saçma birşey olcak sanırım ama maksat eğlenmek olsun:D
fark atar:)
fark atar:)
video çekersek gururla sunarım :))))
BlackEmperor
19-03-2012, 11:15
bu tarz araçlar doğuştan göbekli oluyor malesef konfor ,güvenlik vs için ama kas yapmaya muisat :)
bu tarz araçlar doğuştan göbekli oluyor malesef konfor ,güvenlik vs için ama kas yapmaya muisat :)
hehe güzel yorummuş cidden üstad..:) denemesi eğlenceli oluyor ama yinede farklı farklı manasız araçlarla diye düşünüyorum. sürprizle karşılaşsaydım daha mutlu olabilirdim ama:)