Orijinalini görmek için tıklayınız : 1999-2000 Model CR-V Nasıldır? +/-'leri
Alçak ve küçük araçtan sıkıldık biraz kalıbımıza uygun araça geçelim diye bakınırken CR-V'ler gözüme takıldı..
Bütçeden dolayı 1999 - 2000 model 150 ps'lik 2.0 motor olanlara bakıyorum. LPG takılacak.
Kullanan arkadaşlar varmıdır? çoğunlukla otomatik var Hondanın otomatiği sorunsuz derler Suv'lar içinde geçerlimidir? Kronik sorunları varmıdır ?
Benzer konu göremediğimden açıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
orkuteren
19-03-2012, 11:39
b20 motor var diye biliyorum manuel vites çok nadir ama bulabilirsiniz bende biraz araştırmıştım o zaman edindiğim bilgiler su devirdaimi ile ilgili bazı sıkıntılar çıkabilir demişlerdi. piyasası 18 ile 25 arasıda değişiyor
şuan 2000 model cr-v kullanıyorum
280 000 km de
sanzımanı motoru oldukca iyi
prince lpg var üzerinde
aracta bir sorun, aksilik, tatsız birseye rastlamadım diyebilirim
bendeki aracta lpg de motor ısıgı yanıyor, lpg bakıma girdi sorun yok dendi, cevredeki arkadaşlar da yanması normal diyor, bir onu arastırıyorum suan, bir de sunroof da bir sorun var
elektrik dısarıdan verilince calısıyor, ama dugmeden calıstıramadık :) bakıyoruz ona da
ayrıca arac satılık onu da soyleyeyim :)
cevaplar için saolun.
Abi sendeki aracın km'si yüksek geldi ben daha çok 150 bin civarı bakıyorum kısa süreli al sat yapmayacağım. 3-4 sene kullanmayı planlıyorum. Ama genede linki varsa gönderirsen bakarım ;)
yakıtları nasıl bu arada LPG ile 300 kuruşu geçiyormu ?
benim dayıda vardı, tam yola çıkacakken full eşya dolu yolda bıraktı, çekiciyle çektirmeler vs. rezillik. 5-6 bin tl de para yedi araba. sonra ne mi yaptı? tabiki sattı kurtuldu.. eski riskli arabalar.
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 12:52
99/01 150 liklere bakın... alırken mutlaka expertiz yaptırın. Özellikle şanzımana...
Kolay kolay sorun çıkartmazlar... Benim aklımdaki ilk araçtır senelerden beri.
Bordo ya da beyaz... Güzel bir LPG ile 300-350 ykr tüketimi var
drummer582
19-03-2012, 12:52
22-23 bini gozden cikardiysaniz subaru forester dusunun derim suv olarak.bende crv ve forester arasida kalmistim tercihimi subarudan yana kullandim.temiz bi turbo forester uzmez cokda memnun kalirsiniz
cevaplar için saolun.
Abi sendeki aracın km'si yüksek geldi ben daha çok 150 bin civarı bakıyorum kısa süreli al sat yapmayacağım. 3-4 sene kullanmayı planlıyorum. Ama genede linki varsa gönderirsen bakarım ;)
yakıtları nasıl bu arada LPG ile 300 kuruşu geçiyormu ?
en son 40 tl lpg ile 110 km yol yaptım
tam 15 lt gaz aldı 40 tl ye
benim arabanın ilanı yok, gormek istersen resimlerini ceker yollarım
deri doseme (hepsi mi öyle bilmiyorum) lastikleri iyi değisen yok 1-2 parca boya olabilir. arac 81 plaka.
22-23 bini gozden cikardiysaniz subaru forester dusunun derim suv olarak.bende crv ve forester arasida kalmistim tercihimi subarudan yana kullandim.temiz bi turbo forester uzmez cokda memnun kalirsiniz
:icon_tup: kesinlikle katiliyorum :)
Dediginiz hondadan bir arkadasimda vardi memnundu sorunsuz diyordu fakat hantal oldugunu soyluyordu ne kadar dogru bilemiyorum.
2004 XT birde siyah olursa zaten tadından yenmez.. Benim çok sevdiğim bir kasa ama yedek parça + bakım maaliyetlerinden çekiniyorum subarunun..
@asot En büyük risk şanzıman zaten onda sıkıntı varsa 3-5 yer :D Arkadaşımda 2003 Xtrail vardı oradan biliyorum. Boludan istanbula çekici üstünde gelmişlerdi ailecek :( Her şeyini yaptırdı 5 harcamıştır heralde şimdi sorunsuz kullanıyor
@sakhee foto ve fiyat pmlersen
2004 XT birde siyah olursa zaten tadından yenmez.. Benim çok sevdiğim bir kasa ama yedek parça + bakım maaliyetlerinden çekiniyorum subarunun..
@asot En büyük risk şanzıman zaten onda sıkıntı varsa 3-5 yer :D Arkadaşımda 2003 Xtrail vardı oradan biliyorum. Boludan istanbula çekici üstünde gelmişlerdi ailecek :( Her şeyini yaptırdı 5 harcamıştır heralde şimdi sorunsuz kullanıyor
@sakhee foto ve fiyat pmlersen
Sanzumanda sknti yasamazsin bakimlisini aldiktan sonra maliyetli masrafli bir aracta asla degil 2.0 turbo s lere bak bence inanilmaz keyifli :)
drummer582
19-03-2012, 13:43
Foresterin bakim maliyetinin crvden fazla olcagni sanmiyorum bakimli duzgun forester uzmez
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 13:55
2001 Subaru Forester 2.0 S-Turbo 23.250 TL Galeriden satılık ikinci el - 78084825 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-bayraktar-otomotiv-istinye-2001-subaru-forester-s-turbo-at-78084825/detay)
BU GÜZELMİŞ
forestera karar verirsem daha önce söylediğim gibi 2004 model 2.0 XT ve siyah olur :icon_tup:
ama ilandaki araçta oldukça temiz
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 14:25
Ya ne olursa olsun psikolojikmidir nedir CR-V MK1 kasanın 150 PS liklerine
acayip bir sempatim var. Subaru deyince sanki ürkek bakıyorum o markaya.
CR-V istediği kadar hantal olsun sonuçta Honda... Marka fanatikliği değil ama
sanırım işimi halledebileceğim tanıdığım servislerim olduğundanmıdır nedir
daha kendime yakın buluyorum. Yalnız dikkatimi çeken nokta CR-V nin arka
koltuk mesafesi daha geniş ve kasa olarak yüksek
cr v yi bende ilk kez kullandım
bana da çok hoş geldi
enteresan lezzetli bir araba :)
drummer582
19-03-2012, 14:30
Ama turbo foresterin perf. Ayridir abi yaa :) ozledim hayvani
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 14:31
cr v yi bende ilk kez kullandım
bana da çok hoş geldi
enteresan lezzetli bir araba :)
Ben sanayi de LPG servisine gelen bir CR-V yi kullandım...
Senelerdir alçak arabalarda sekerek sürünmüşüz dedim kendi kendime.
Sonra Radar Şeref Ustanın arabasını test ettim gerçekten keyifli :icon_tup:
ugr_kskn
19-03-2012, 14:35
Tam benlik bir konu yaklaşık 2-3 senedir 2001 model crv kullanıyorum babama almıştım kazadan sonra sonra büyük araç alalım dedim 99-2001 arası 150 hp b20 blok var bu araçlarda full 4 çeker sıralı gazda 1000 km de adam gibi kullanımda 300-350 arası gidiyo şehir içi bu rakam artar çok keyifli duruşu vs kullanımı çok hoş bir araç otomatik şanzumanları daha ii manuelide var ama manuelleri çok kötü duruyo transit vtesi gibi otomatik 150 hp lik bir crv çok hoş olur hem vergisi düşük ;)
Çervremde çoğu kişiye crv aldım kendi aracımın yüzünden bu akşam halamın oğluna da 99 150 çıtır bi crv alıcaz benim aracın resimlerini atım HONDAYSA ALINIR ;)
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/301218_2075779807270_1028203889_31970393_1477475_n .jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299491_2075780847296_1028203889_31970397_6608301_n .jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296296_2075781047301_1028203889_31970398_6282764_n .jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/297991_2075784927398_1028203889_31970421_7559282_n .jpg
1999 model yani 150 ps lik olanını 2007-2009 yılları arasında kullandım.
Aldığında 120binde idi. Satarken 147 binde sattım. Kullandığım 2 sene boyunca sorun çıkarmadı. Sadece bakım için servis gördü. Lpg ile kullandım. Yaklaşık 12-13 lt gaz yakıyordu şehir içi. Bu arada hiç bir zaman motor lambası yanmadı lpg den dolayı.
Otomatik alacaksanız(ki düzü çok az) şanzumanını gösterip alabilirsiniz. Rahat ve kullanışlıdır.
Kısacası temiz ve fiyatı abartılmamış bir crv bulursanız tavsiye ederim. Ben 2009 sonunda 18.000'e satmıştım.
onlarda civicler gibi prim yapmış anlaşılan :)
bakalım araştırmalar sürüyor.
@ugr_kskn senin araç iyiymiş mat siyah folyo kaplı heralde
iki hafta önce 98 ini 21 e aldı arkadaş
tüp yoktu onda
benimkine 23,5 verdi vermedim :)
ugr_kskn
19-03-2012, 15:24
Aynen 2001 model sonuçta çizikler vs yüzünden boyatmak yerine kaplama yaptırdım babam kullanıyo daha çok otomatik oluşu b20 blok 150 hp sıralı gazlı tam aile arabası kar kış uzun yol hiç sıkıntı olmuyo bazen diyorum bizde honda sevgisi basık araç alıcam bir crv basıcam yere :D:D:D
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 15:34
iki hafta önce 98 ini 21 e aldı arkadaş
tüp yoktu onda
benimkine 23,5 verdi vermedim :)
97/98 LER 128 PS VE MAKYAJSIZ... 150 LİKLERE NAZARAN HANTAL
KALIYOR.
YOUTUBE DA CRV MK1 SPLASH DİYE ARATTIRIN Bİ VİDEO VAR...
PIRIL PIRIL BORDO Bİ CR-V DEREDEN GEÇERKEN... :icon_tup:
http://www.youtube.com/watch?v=Col05mudvQI
senin dediğin videoyu bulamadım ama bunda bildiğin tecavüz var abi :D CRV severler için +18 :)
99 modelini 0 km'de alip 2009 senesine kadar kullandik.Uzun yolda,full yuklu olarak kullandik.Resmen canini aldik tik demedi.Sattigimiz adam kamyonun altina girdi.Toplatip tekrar kullanmaya devam etti.Surmesi kolaydir,pratiktir.Periyodik bakim ve sarf malzemeleri disinda 1 kurus para harcamadik.Su anda 2009 modelini kullaniyorum,inan ki 99 modeli daha pratik bir arac.Tavsiye edilir.
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 16:46
http://www.youtube.com/watch?v=col05mudvqı
senin dediğin videoyu bulamadım ama bunda bildiğin tecavüz var abi :d crv severler için +18 :)
işyerinden giremiyorum. Akşam evden bulup atarım linki...
Bi de bu rusların çekmiş oldukları tanıtım videosu var. Onu da
bulunca yazarım akşam
SOMEONESPECIAL
19-03-2012, 20:18
97/98 LER 128 PS VE MAKYAJSIZ... 150 LİKLERE NAZARAN HANTAL
KALIYOR.
YOUTUBE DA CRV MK1 SPLASH DİYE ARATTIRIN Bİ VİDEO VAR...
PIRIL PIRIL BORDO Bİ CR-V DEREDEN GEÇERKEN... :icon_tup:
crv water splash - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=MJdDponNTNU)
Honda CRV as a bug out vehicle (1st generation) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tGNOi8TLfCo&feature=related)
Bu videoları izlemeni öneririm :icon_tup:
bunlarda gayet başarılı :)
bulalım bir tanede yazın dağ tepe dolaşırız ;)
bir üst kasa olan 2004 modeli var bizde. 2005de aldık, şükür hala biniyoruz. K20A4 150lik motor var üstünde. Kasaya göre tatmin edici. 50 liralık LPG ile şehiriçi 125 km yaptım. Benim baba biraz bakım makım uğraşmaz, ben yaptırırım neyi varsa. :) şükür normal bakımları hariç bize masrafı yok. zevkli bir araçtır, keşke TR'ye manuelide gelseydi. :(
Osman Bahadır
19-03-2012, 20:44
şuan 2000 model cr-v kullanıyorum
280 000 km de
sanzımanı motoru oldukca iyi
prince lpg var üzerinde
aracta bir sorun, aksilik, tatsız birseye rastlamadım diyebilirim
bendeki aracta lpg de motor ısıgı yanıyor, lpg bakıma girdi sorun yok dendi, cevredeki arkadaşlar da yanması normal diyor, bir onu arastırıyorum suan, bir de sunroof da bir sorun var
elektrik dısarıdan verilince calısıyor, ama dugmeden calıstıramadık :) bakıyoruz ona da
ayrıca arac satılık onu da soyleyeyim :)
B20 motorlu CRV'lerde LPG'Den dolayı arıza lambası yaktırmak epey zordur. Hele hele prins gibi bir kitle... Sizin aracın LPG sisteminde kesinlikle bir sorun var. Ayar veya parça...
Sunroof'u diğer birkaç elektrikli donanımı da kontrol eden bir modül kontrol ediyor. Siz doğrudan elektrik verince çalışır. Ama sunroof tuşu doğrudan sunroof motoruna bağlı değil, bu bahsettiğim modüle bağlı. O modül de zamanla oksitleniyor veya lehimleri zayıflıyor, veya diyotların değişmesi gerekiyor.
Başlığa gelirsek, B20 sağlam motordur. Parça konusunda da sıkıntısı yok. LPG'de de sorunsuz kullanılır. Ama gel gör ki CRV 'nin sürekli 4 çeker sisteminin arkaya güç aktarımı ve genel arazi kabiliyetleri biraz zayıftır. Ama asfaltta ekonomik, yüksek bir araca binmek için güzel bir tercihtir. Her ne kadar forester ile gerek hacim, gerek mekanik, gerek üretim ve kullanım amacı olarak birebir denk araçlar olmasa da ben forester seçerdim.
Burak-Akın
19-03-2012, 21:16
Bi arkadaşım kullanıyor 2000 model. sormuştum zamanında sorunları neler nasıl gider diye önemli bi sıkıntısı yok demişti..
Dp not: Aracın sahibi benzinde kullanıyor. Lpg takılmadı
B20 motorlu CRV'lerde LPG'Den dolayı arıza lambası yaktırmak epey zordur. Hele hele prins gibi bir kitle... Sizin aracın LPG sisteminde kesinlikle bir sorun var. Ayar veya parça...
Sunroof'u diğer birkaç elektrikli donanımı da kontrol eden bir modül kontrol ediyor. Siz doğrudan elektrik verince çalışır. Ama sunroof tuşu doğrudan sunroof motoruna bağlı değil, bu bahsettiğim modüle bağlı. O modül de zamanla oksitleniyor veya lehimleri zayıflıyor, veya diyotların değişmesi gerekiyor.
Başlığa gelirsek, B20 sağlam motordur. Parça konusunda da sıkıntısı yok. LPG'de de sorunsuz kullanılır. Ama gel gör ki CRV 'nin sürekli 4 çeker sisteminin arkaya güç aktarımı ve genel arazi kabiliyetleri biraz zayıftır. Ama asfaltta ekonomik, yüksek bir araca binmek için güzel bir tercihtir. Her ne kadar forester ile gerek hacim, gerek mekanik, gerek üretim ve kullanım amacı olarak birebir denk araçlar olmasa da ben forester seçerdim.
super aciklamalar
benim de cok isime yarayacak
prince servisinde makineye bagladik arabayi
lpg de sorun okumadi bilgisayar
filtrelerini degistirelim bakalim dediler
130 tl mi neymis filtreler, degistirecegim bu aralar
ariza izigi da bazen yaniyor bazen yanmiyor enteresan
bugun tum gun benzindeydi araba, hic yanmadi
aksam lpg aldim yine yanmadi :)
Konu biraz canlansın o zaman. Bu yükseltme kitleri filan varmı türkiyede bu meretin.. Ben standart takılamam bu fotoları gördükten sonra :)
http://img269.imageshack.us/img269/3426/fogi037.jpg
http://memimage.cardomain.com/ride_images/3/305/2901/25761450015_large.jpg
http://memimage.cardomain.com/ride_images/3/305/2901/25761450012_large.jpg
drummer582
19-03-2012, 23:47
Honda al sakla bi kosede bikac yi sonra cikart satiliga zengin olursun valla.. Bir arabanin piyasasi yil gectikce artarmi yaa? 1.4 umu satmasaydim zamaninda simdi koseyi donmustum.. Bi crv alip 3-5 sene saklayip sonra satmak lazim
99 model sifir almistik lacivert 13 sene olmus 115.000 km de hic sikinti yasamadik siddetle tavsiye edilir , yari yolda birakmaz .
Honda al sakla bi kosede bikac yi sonra cikart satiliga zengin olursun valla.. Bir arabanin piyasasi yil gectikce artarmi yaa? 1.4 umu satmasaydim zamaninda simdi koseyi donmustum.. Bi crv alip 3-5 sene saklayip sonra satmak lazim
ehehe kesinlikle +1..
3 sene önce clio yerine 2-3 kağıt daha koyup 1.6 ies alsa idim CR-V ile kafa kafaya takasa girerdim ahh ah :D:D
Şantiyede kullanıyor tanışımız bu kadar çilekeş bir araç görmedim.Yağ-su koy devam derlerya crv'ye bu bile fazla :D
Osman Bahadır
20-03-2012, 08:40
super aciklamalar
benim de cok isime yarayacak
prince servisinde makineye bagladik arabayi
lpg de sorun okumadi bilgisayar
filtrelerini degistirelim bakalim dediler
130 tl mi neymis filtreler, degistirecegim bu aralar
ariza izigi da bazen yaniyor bazen yanmiyor enteresan
bugun tum gun benzindeydi araba, hic yanmadi
aksam lpg aldim yine yanmadi :)
LPG'ye bağlanınca ne arızası görmeyi planlıyorlar acaba?
Araçtaki arıza lambası için aracın kendi OBD soketine bağlanmaları gerekir. Arıza lambası ne sebeple yanmış, yakıt karışım hatası ise ne oranda hata var? bunları görmeden "baktık, arıza görünmedi" olmaz. Üstüne bir de bi dünya filtre değiştirelim düzelmezse yapacak birşey yok diyen servisten uzak durun. Adamaklıllı OBD cihazını kullanmasını bilen, yakıt karışım hatası nedir, LFT değerleri nasıl okunur bilen bir servise gitmeniz şart.
o kadar abartmayın şu arabaları yaw, fiyatı bu kadar artar mı dediginiz 3-4 bin tl artıştan gelen para ile bolluk, refah mi gelir. Ayrıca ilanlardaki fiyatlar hep yüksek, satılırken biliyor musun nasıl öldüm bittim fiyatlara gidiyor... boş işler bunlar.
bizim ülkeye lazım olan Romanya gibi olup, sınırların kalkması ondan sonra görecekler 30 bin tl'lere satmaya çalıştıkları vti'ları.. ortalık arabadan geçilmiyecek, yüzlerine bakan olmayacak.
SOMEONESPECIAL
20-03-2012, 13:04
lpg'ye bağlanınca ne arızası görmeyi planlıyorlar acaba?
Araçtaki arıza lambası için aracın kendi obd soketine bağlanmaları gerekir. Arıza lambası ne sebeple yanmış, yakıt karışım hatası ise ne oranda hata var? Bunları görmeden "baktık, arıza görünmedi" olmaz. üstüne bir de bi dünya filtre değiştirelim düzelmezse yapacak birşey yok diyen servisten uzak durun. Adamaklıllı obd cihazını kullanmasını bilen, yakıt karışım hatası nedir, lft değerleri nasıl okunur bilen bir servise gitmeniz şart.
o nasıl prins servisidir ya ? Yetkili mi ?