Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti fren sorunsalı
okankrgz
20-03-2012, 23:12
fren pedalına tatlı sert bastığımda durmaya yakın fren pedalında hafif çökme ve arka kampanaların diski bıraktığını hatta aracın arkasının kalktığını bile hissediyorum.
ani frenlemede abs devreye giriyor, motor içi westınhouse üzerindeki fren merkezini değiştim, yağı tamamlatıp hava aldırdım vs. düzelmedi, çıkma arka fren merkezi taktım gene olmadı..
arka fren merkezinden mi yoksa westınhouse den mi sorun kaynaklanıyor acaba..bilgilerinizi paylaşırsanız sevirim arkadaşlar
Lastiklerinin kotu durumu direkt olarak ABS'yi devreye sokar.Lastiginin dis derinligi yeterli ise,eger sertlememis ise ABS devreye islak zemin disinda girmez.Ben 12 senedir 106 GTI kullaniyorum ABS 12 kere devreye girmemistir.
Bir de,balatalar ne durumda?Bunu da bir incele istersen.
okankrgz
21-03-2012, 11:06
ıslak yada kuru zeminde frene sert yüklendiğimde abs devreye giriyor normal şekilde, denemek adına bastı zaten bende abs beyninde mi sorun va diye ama aktif hale geliyor yüklediğinde.. sorun arka kampanaların normal kullanımda bırakması zaten :(
KingoAtmo
22-03-2012, 13:24
106 gtilarda 4 tekerde disk var, kampana değil. bence fren hattına, merkezine bakmak lazım
slm kardeşim bence fren hortumlarını kontrol ettir ilk basıncta tutar fakat basınç arttıgında hortular şişme yapar balatalardaki basınc düşer dolyısiyle bırakır.
okankrgz
22-03-2012, 16:01
106 gtilarda 4 tekerde disk var, kampana değil. bence fren hattına, merkezine bakmak lazım
edit:balata yazıcama kampana yazmışım :)