Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : megasquirt yardım

Narko
21-03-2012, 00:21
öncelıkle selamlar bi projemız var daha oncelerı astra gsi olarak kullandıgımz ve derece elde ettımıgız aracımızı corsa a kasaya astra sfi motoru swaplayarak dewam etmekteyız bu aracta megasquirt beyın kullanmayı dusunuyoruz atmosferık de yapılacak tum ıslemlerı yaptık bı tek beyın kaldı yapmadıgımız. bunuda megasquirt olarak dusunuyoruz bılen ve yapan arakdaslar bı yardımcı olurlarsa cok sewınırım. sımdıden tesekkur edıyorum.

boosted_pug
21-03-2012, 00:29
pm attıyorum.........

Narko
21-03-2012, 00:54
tesekkur ederım allah razı olsun =) ılgıne

Oz`
21-03-2012, 01:37
pm attıyorum.........

PM atma burdan yardım ET 1 hafta özel msg yasağın var

busrası senin pazarın değil ! burası yardım forum u

dragstar
21-03-2012, 19:36
öncelıkle selamlar bi projemız var daha oncelerı astra gsi olarak kullandıgımz ve derece elde ettımıgız aracımızı corsa a kasaya astra sfi motoru swaplayarak dewam etmekteyız bu aracta megasquirt beyın kullanmayı dusunuyoruz atmosferık de yapılacak tum ıslemlerı yaptık bı tek beyın kaldı yapmadıgımız. bunuda megasquirt olarak dusunuyoruz bılen ve yapan arakdaslar bı yardımcı olurlarsa cok sewınırım. sımdıden tesekkur edıyorum.

Onur selam, Kemal ben İzmirdeki Cem in arkadaşı geçen telefonda konuşmuştuk hafta başında senden mail bekliyordum hatta :D

hangi konularda bilgi almak istiyordun :D

bozkurt_5007
21-03-2012, 20:28
Konyada e36 aracımızda kullandık.gayet sorunsuz çalışmakta.bütçe açısından en uygun eculardan diyebilirim.nos kontrol ve methanol kontrol özellikleri ise bizi ayrıca mutlu etti.

boosted_pug
21-03-2012, 22:32

pm atmam ne yazıkki yasaklanmış sormak istediğin şeyleri burdan sorarsan sewe sewe yanıtlarım

Narko
21-03-2012, 23:21
Onur selam, Kemal ben İzmirdeki Cem in arkadaşı geçen telefonda konuşmuştuk hafta başında senden mail bekliyordum hatta :D

hangi konularda bilgi almak istiyordun :D

kardeşim benım ısmım Mert =) bu yardım ıstedıgım aracın sahıbının adı ıbrahım . bı karışıklık olmasın

Narko
21-03-2012, 23:24
pm atmam ne yazıkki yasaklanmış sormak istediğin şeyleri burdan sorarsan sewe sewe yanıtlarım

abı sordugum gıbı faydalarıyla zararlarıyla artılarıyla eksılerıyle megasquirt anlatabılırmısın

AEAlmas
31-03-2012, 04:01
Bende merak ettim bu beyni

Oz`
01-04-2012, 03:29
eee yazzzsanıza hadi hepimiz bekliyoruz yardımcı olucaksınız ya :) hadi

merruse
01-04-2012, 10:37
MegaSquirt - Electronic Fuel Injection Computer by Bowling and Grippo ©2010 (http://www.megamanual.com/index.html)

Schumi
01-04-2012, 13:46
Hangi aşamadasınız yardım istiyorsunuz? Bu işlerden biraz anlıyorsanız İngilizce'niz varsa bütçeniz az ise bir tane MS3 alıp toplamasını yapın. Tesisatını hazırlayın. Ayarı felan gibi konularda forumda yardımcı olabiliriz. Ama bir miktar anlamanız lazım. Bütçeniz daha yukarıda ise daha iyi bir seçeneğe geçin derim. Omex, Emerald, KMS yada Biraz daha pahalı olanlardan AEM, Haltech. Ama ne alırsanız alın tesisat ve bağlantı gerekicek. Eğer Opel'cilerin tercih ettiği hatta PnP olarak ve basemap sağlayan bir beyin varsa onuda seçebilirsiniz.

Ama önce ayarınızı kim yapıcaksa ona sorun. :)

Oz`
01-04-2012, 14:57
schumi pnp yapmak kadar basit bir iş yok :)

yaaa betyler onu anladık iyiliklerini kötülüklerini kullşllanan yokmu yazsssın 2 dk yazın yaaaaaa lütfen nedir bu ms ne değildir

yavuz364
01-04-2012, 15:15
Ben gördüğüm kadarını yazayım o zaman :D
Fiyat aralığı koymadan Ms die genelleme yapacak olursak MS3 den bahsedebiliriz, Daha hızlı işlemcisi olan ve işlem kapasitesi olan ECU benim bildiğim yok (eşiti var), tamaman kullanıcının herşeyi istediği gibi ayarlayıp değiştirebileceği bir beyin, bu bazen iyi bazen kötü bi özellik...
Devre şemaları, açıklamaları ve dünyada DIY örneği çok olduğu için hertürlü uygulamaya olanak sağlıyor..
Alıp takıp kullanayım diyebilecek kadar kolay yapılan bir beyin değil, o kısmı kimisi için iyi kimisi için kötü birşey :)

Opensource olması benim gibi opensource tercihi olan kişiler için büyük bi tercih sebebi..

Bunların dışında fiyat avantajı tabiiki birçok kişi için çekici oluyor..

Aklıma başka birşey gelmiyor..

yaaa betyler onu anladık iyiliklerini kötülüklerini kullşllanan yokmu yazsssın 2 dk yazın yaaaaaa lütfen nedir bu ms ne değildir

bLackModeL
01-04-2012, 15:41
ms gozu korkutan bısey :D ben kullanamıcamı anladım .. bosuna klımayıda iptal ettik :D

cem06
01-04-2012, 15:43
ms3 islemcisi 16bit motec haltech vipec simtek vs cogu 32bit

dragstar
01-04-2012, 16:01
kardeşim benım ısmım Mert =) bu yardım ıstedıgım aracın sahıbının adı ıbrahım . bı karışıklık olmasın

aynen öyle oldu kusura bakma :D

İbrahimle anlaştık ms i ve widebandi sipariş verdik

lexmaul emme sığmıyor belki direk itb ye geçiş yapıcak

0 dan komple motor tesisatı çekicem, sensörlerin hepsini yeniliycez
ms2 v3.0 toplayıp takıcam,
semi squential injection ve wasted spark cop bağlıycam,
piyasadaki en hızlı ve en iyi olan innovate mtx-l wideband takıcaz

draglarda görüşmek dileğiyle.

Schumi
01-04-2012, 16:35

Sana kolay, bana kolay, ona buna şuna kolayda arkadaş Aydın'da. Oranın imkanlarını felan hiç bilmiyorum. Sonuçta 2JZ blok versen bir mekanikere iyi kötü yanlış doğru bir şekilde makinayayı toplar marş basıcak halde. Ama elektronik görünce öcü görmüş gibi olan sanayiler ve esnaflar o yüzden dedim.

Oz`
01-04-2012, 17:42
aynen öyle oldu kusura bakma :D

İbrahimle anlaştık ms i ve widebandi sipariş verdik

lexmaul emme sığmıyor belki direk itb ye geçiş yapıcak

0 dan komple motor tesisatı çekicem, sensörlerin hepsini yeniliycez
ms2 v3.0 toplayıp takıcam,
semi squential injection ve wasted spark cop bağlıycam,
piyasadaki en hızlı ve en iyi olan innovate mtx-l wideband takıcaz

draglarda görüşmek dileğiyle.

işte sorun şu :) ancak bu şekilde bağlaayabiliyorsunuz :) sequansial bağlayın :) Neden bağlamıyorsunuz ? + seninde özelini kapıcam ha :D

Oz`
01-04-2012, 17:59
Sana kolay, bana kolay, ona buna şuna kolayda arkadaş Aydın'da. Oranın imkanlarını felan hiç bilmiyorum. Sonuçta 2JZ blok versen bir mekanikere iyi kötü yanlış doğru bir şekilde makinayayı toplar marş basıcak halde. Ama elektronik görünce öcü görmüş gibi olan sanayiler ve esnaflar o yüzden dedim.

http://i160.photobucket.com/albums/t167/stubi76/Skyline/newstuff005.jpg

bunun gibi üstünde enjektor 1-2-3-4 yazan birşeyi bağlamak herkese klaydır kardeşim ayarı içinde kendiyapmıcaksa anlayanı araayacak anlayan gidicekyapıcak + - Protection u bile yok smd si yok kendi kendine topluyorsun toplayamassan sıcıyorsunki bir çok ms de başıma gelen yok efendim pwm için onu bunu bağla on off switch için bunu bağla onu yap bunu yap dewamli değiştir değiştir değiştir aç kapat aç kapat yok close loop idle olmaz yok efendim pin leri yetmez Can bağlanırmı hayır can bağlanmaz bench seklinde bağladığında Canbustan baska şeyleri kontrol edermi hayır * bla bla blaa suanda merrusenin demek istediğini daha iyi anlamışssınızdır sanırım

adamların birçok aftermarket ecunun en güzel özelliği kutusunun vidasını bile ellemiyorsun ellesen bile sadece Jumper birçoğu makinalar tarafından toplanıyor insanların hatalarının %90 azalması demek bu programdan sensor tipleri sensor çıkışları hatta ve hatta sasemi versin 12 voltmu versin 5 voltmü versin hepsini sadece programla yapabiliyorsunuz manyetikmi çalışsssın hall efect mi kullansın tamamen programsal çözümler snunuyor bütün çıkışlar Square Hz Volt çıkışı olabiliyor eee Ms bunları yapabiliyormu birçok işlemci 32 bit artık veri yolları çok geliştirildi suan motec firması 64 bit işlemci denemelerinde fiyat gene aynı olacak deniliyor 12 sequansial 10 seqansial e kadar çıkabilen hardwareları mevcut ki suan Haltech & Motec &gems (aem) firmaları Direct injection denemelerini piyasaya sürmek için hazırlanıyorlar + Motec firması elektrikli araçlara beyinlerden bahsediyorlar bukadar büyük bir resarch bukadar büyük bir şirketin bugları çokçok daha az ve çok daha fazla sekilde olanakları olan bir şey ile kıyaslıyorsun

bLackModeL
01-04-2012, 18:05
abi harıka anlattın :D

kop42
01-04-2012, 18:26

doktorum yazayım ben bugun başıma geleni..aylar sonra ilk defa marş yaptım bı dolandırayım arabayı ne zamandır yatıyor dedim patırdamalar çogalmıs en son 2 3 ay önce marş yapmıstım kışın soguk hava şartlarında pek bu kadar patırdama yoktu.sanırım havalar birazdaha ısındıkca stop etmeler başlıycak kontrolden iyice çıkıyor hergun bı ayarmı yapmak lazım hergun bırseyı kalıbremı etmek lazım anlamadım hala geçen sene senin yaptıgın ayarla duruyor :)

kırmızı 205 i hatırlarsın doktor ondada yolun sonu parçalar var ama oda 45 lık weberden ıtb ye ve ms e gectı dün konuşmuştuk bu beyıne gectıgım gune lanet olsun dedı 45 lık weber varken daha stabıl calısyormuş ve beklenen soruyu sordum :D performans nasıl dedım arabanın yuzde 80 nı ölü dedı oda eski sisteme karburatöre 45 lık webere gerı donmeyı dusunuyormuş

durum bu arkdaşlar söluyorum yıne sölerım aynı şeyleri yazmakdan sıkılmadınmı diyen olursa valla ben sıkılmadım hala yazarım ama ms i çok gözünüzde buyutmeyın cok sey beklemeyın hatta mumkunse almayın :icon_tup:

bladerk
01-04-2012, 19:38
hadi onur ms i sök artık belliki sana göre değil başka bi ecu tak ne kadar yürüyecek araban görelim farkı buraya koyalım faydalı sonuçlar olarak paylaşalım

ben de önermiyorum geçen arkadaşım üzerine giydi kızlar bakmamış geçen arkadaş yemiş migdesi bulanmış bi sürü şikayet

kop42
01-04-2012, 19:43
:D hahahuhauahudehdıue gecen grup yapalım dedık tum kalkanları ındırdı aklıma gelınce isteklerim azalır oldu ruhsal olarakda çok etkiledi erkut maddı yonunden degılde manevı yonden çökuntuye ugrattı bunun ıcın bır önerin varsa ms i aklıma getirmıycem

bizde giydik üstümüze sert erkekler grubu olarak paçası dar geldi moruk ayakabbı cok sırttı

ben söktukden sonra varsa ms i isteyen veririm dik koyup bır foto ısterım ama :)

yavuz364
01-04-2012, 19:49
MS1 ile mi uğraşıyordunuz siz ??

:D hahahuhauahudehdıue gecen grup yapalım dedık tum kalkanları ındırdı aklıma gelınce isteklerim azalır oldu ruhsal olarakda çok etkiledi erkut maddı yonunden degılde manevı yonden çökuntuye ugrattı bunun ıcın bır önerin varsa ms i aklıma getirmıycem

bizde giydik üstümüze sert erkekler grubu olarak paçası dar geldi moruk ayakabbı cok sırttı

ben söktukden sonra varsa ms i isteyen veririm dik koyup bır foto ısterım ama :)

kop42
01-04-2012, 19:51
MS1 ile mi uğraşıyordunuz siz ??

ben hıc bırseyıyle ugrqasmıyorum anlamıyorum kac var uzerınde board ne hıc bılmıyorum eee neden taktın ozaman dıyceksın cok uzun konu benım gıbı aydınlatıcı yoktu o yuzden bı halt sandık o yuzden bılmıyorum nedır ne degıldır

bladerk
01-04-2012, 19:54
hahaha harbi sök artık senin kadar sorun yaşayan dünyada yok
bakalım bu yıl pistde yine ben varım msli bikaç arabam daha var neler yaşıycaz bu adi beyinle :)

evet yavuz ms1 v3 kullanıyo

yavuz364
01-04-2012, 19:56
Demek bu yüzden bu kadar ağzınız yanmış :)
Keşke baştan gerekli araştırmayı yapsaydınız da insanlara daha objektif yorumlar yapsaydınız :) hepsini kullanmış birinin yorumları daha aydınlatıcı olur muhakkak..
Ayrıca MS in de diğer markalar gibi daha kolay montaj yapılan modeli var ancak fiyatı biraz daha pahalı olduğu için türkiyede görmek zor :)
Belki de
ben hıc bırseyıyle ugrqasmıyorum anlamıyorum kac var uzerınde board ne hıc bılmıyorum eee neden taktın ozaman dıyceksın cok uzun konu benım gıbı aydınlatıcı yoktu o yuzden bı halt sandık o yuzden bılmıyorum nedır ne degıldır

MS1 in kaç yıllık olduğuna ve ne kadar basit olduğun bakarsa arkadaş biraz daha iyi anlar konuyu sanırım :)

hahaha harbi sök artık senin kadar sorun yaşayan dünyada yok
bakalım bu yıl pistde yine ben varım msli bikaç arabam daha var neler yaşıycaz bu adi beyinle :)

evet yavuz ms1 v3 kullanıyo

kop42
01-04-2012, 20:01
harbıden sokucem erkut *** atmak ıcın yazmıyorum cıddı her marş yapısımda sınırlerım bozuluyor.

erkut pekı sana sorular sorayım..

soguk havada ms lı bı araba kac marş da calısyor ? motor sogukken

motor su sıcaklıgı bellı bı dereceye gelene kadar patırdama yapıyormu ?

motor ısısı 90 yag sıcaklıgı normal 1 2 3 kesıcıye gırene kadar basıyorsun arabada tık yok ama araba cıdden 1 saat kadar çalıısın bellı bı ısısımı var nedır anlamadım araba normale donmeye baslıyor ?

yaz ıcın ayrı kıs ıcın ayrı bı harıtamı yapmak lazım

coolent temp sensorunu sureklı guncellemek kalbre etmekmı gerekıyor ılk marşlar ıcın

neden sureklı misfire de kalıyor (bujı ve kablosunu defalarca degıstırdım sogukken missfire)

dıyelımkı ms2 ye gectık lounch yapıcaz baska ıvırını zıvırını kullanıcaz 24 mhz lık bı ıslemcı bu kadar ozellık kullandgımız zaman kac mhz e dusucek ?

daha aklıma geldıkce yazarım

ama ben baska bır ecuda bunları yasıycagımı sanmıyorum yaz kış ayarı sureklı kalıbre ıstemıycek tek marş basıp keyfıne bakıcaksın ben ıstyorumkı burda bana ıyı bakılsın arabanın uzerındekı herseyı stabıle calıstırsın gostergelerım ok gıbı dursun araba sogukkende sıcakkende aynı seklınde calısmaya devam etsın cok sey ıstemıyorum erkut bunları karsılayamıyor neden

yavuz364
01-04-2012, 20:05
abi kısaca ben bildiklerimi yazayım, MS2 de bu tür şeyler yok, ayarını düzgün yaparsanız her zaman her şartta çalışır...
2.si istediğiniz kadar işlem yapın işlemci frekansı düşmez :)
çalışma frekansı sabittir..
missfire kalması, kalibre istemesi v.b. bütün nedenler ise MS1 kullanıyo olmanız...
harbıden sokucem erkut *** atmak ıcın yazmıyorum cıddı her marş yapısımda sınırlerım bozuluyor.

motor ısısı 90 yag sıcaklıgı normal 1 2 3 kesıcıye gırene kadar basıyorsun arabada tık yok ama araba cıdden 1 saat kadar çalıısın bellı bı ısısımı var nedır anlamadım araba normale donmeye baslıyor ?

coolent temp sensorunu sureklı guncellemek kalbre etmekmı gerekıyor ılk marşlar ıcın

neden sureklı misfire de kalıyor (bujı ve kablosunu defalarca degıstırdım sogukken missfire)

dıyelımkı ms2 ye gectık lounch yapıcaz baska ıvırını zıvırını kullanıcaz 24 mhz lık bı ıslemcı bu kadar ozellık kullandgımız zaman kac mhz e dusucek ?

ama ben baska bır ecuda bunları yasıycagımı sanmıyorum yaz kış ayarı sureklı kalıbre ıstemıycek tek marş basıp keyfıne bakıcaksın ben ıstyorumkı burda bana ıyı bakılsın arabanın uzerındekı herseyı stabıle calıstırsın gostergelerım ok gıbı dursun araba sogukkende sıcakkende aynı seklınde calısmaya devam etsın cok sey ıstemıyorum erkut bunları karsılayamıyor neden

dragstar
01-04-2012, 20:07
işte sorun şu :) ancak bu şekilde bağlaayabiliyorsunuz :) sequansial bağlayın :) Neden bağlamıyorsunuz ? + seninde özelini kapıcam ha :D

maliyet ön planda olduğu için semi squental bağlıyorum,
diğer türlü ms3x alıcam cam sensör giricem yapılamıycak bşy değil sende biliyorsun bnm neler yaptığı bak konuyu açmadım daha ;) anladın sen maykkk :D

mx5 turboyuda semi squentaldan full squental çevirdim ms3x taktım, cop a çevirdim hatta:D,

arkadaşımın 306 gti ına ms2 takıyorum full squental arabayı semi squental a çevirdim, nedenmi tek sebebi var maliyet

yoksa ben snn dediğine bşy demem, dememde saçma olur zaten,

valla özelden konuşmadım hiç, arkadaşımın nazilliden arkadaşıymış :D

kop42
01-04-2012, 20:08
ms5 smd de cıksa verı yolu 2304932043 bitte olsa hızı bı pcdekı i7 den daha hızlıda olsa ms bana göre çöp vida sökup ıcıyle oynamak yok potansına ayar cekmek yok dırencı patladı yok atesleme yolları ınce yuk bınınce yanıyor bunlar hep hatadır

bı aem bı haltech motec sımtek boardlarındakı verı yollarının sanmıyoru daha kalın olsun ms dekı pcb ye göre ama hıc bır problem cekmıyorlar ıste bu yuzden bana göre çöp

haaa bu söledılklerım ms1 entegresının hataları degıl v3 kartın ms2 montajı yapılabılen kartın problemlerı :)

kart yanı pcb nın kalıtesıde onemlı bu arada sadece ıs entegrede bıtmıyor uzerınde kullanılan kompanetler transtor vs gıbı hala 3 bacaklı transtor kullanıyorlardı yenı ecu cıkanada mosfet kullanmadılar degısık dememkı daha hala yenı kartlarındada guncelemeye gıdıceklerdır

dragstar
01-04-2012, 20:12
ha bide unuttum ms2 bence hala en stabil idir firmware i mükemmeleşti artık güncellemer durdu bundan 2 sene önce ms2 de hatalar vardı,

ms3 e gelince 1 sene önce bile yazılımı berbattı virsürü bug vardı hemen firmware çöküyordu, şu an büyük çoğunluğunu giderdiler ama ms2 kadar mükemmel değil,

ms1 i kullanmadım, ama kötü olduğu ortada

v3.0 kart yerine smd olan kart elektronik bakımdan daha düzgün, ama hala eksikler var, ters akımlara karşı korumalar yetersiz, çıkışların max akımları düşük...

eskiden yaptığım arabaların ms lerini geri istetip firmware güncelleme yapıyorum yapmayada devam edicem

B&G un en stabil ürürü ms2 v3.57 veya microsquirt tür.

bladerk
01-04-2012, 20:18

o yazdıklarının hiçbirini yaşamadım sorun olarak hepsi basit şeyler ayarla alakalı yaz kış ayarı diye bişey yok bi kere kışın ayarlarsın olur benim araban asla kışın ikinci marş basılmadı asla gaz pedalına da basılmadı marş esnasında :icon_tup:
ms1 v2.2 kullanıyordum daha yeni değiştiriyorum

kop42
01-04-2012, 20:19
erkut volandanmı okuyorsun yoksa krank dişlisimi yaptırdın ?

yazıdgım sorunlar gıderılmıyor daha cok vardı halletık bazılarını ama bu yazdıklarım olmuyor oluyor ertesı gun gerı bozuluyor :) ben o yuzden ugrasmaktan sıkıldım bu ms le sınırım ofkem budur

Schumi
01-04-2012, 20:34
bunun gibi üstünde enjektor 1-2-3-4 yazan birşeyi bağlamak herkese klaydır kardeşim ayarı içinde kendiyapmıcaksa anlayanı araayacak anlayan gidicekyapıcak + - Protection u bile yok smd si yok kendi kendine topluyorsun toplayamassan sıcıyorsunki bir çok ms de başıma gelen yok efendim pwm için onu bunu bağla on off switch için bunu bağla onu yap bunu yap dewamli değiştir değiştir değiştir aç kapat aç kapat yok close loop idle olmaz yok efendim pin leri yetmez Can bağlanırmı hayır can bağlanmaz bench seklinde bağladığında Canbustan baska şeyleri kontrol edermi hayır * bla bla blaa suanda merrusenin demek istediğini daha iyi anlamışssınızdır sanırım

adamların birçok aftermarket ecunun en güzel özelliği kutusunun vidasını bile ellemiyorsun ellesen bile sadece Jumper birçoğu makinalar tarafından toplanıyor insanların hatalarının %90 azalması demek bu programdan sensor tipleri sensor çıkışları hatta ve hatta sasemi versin 12 voltmu versin 5 voltmü versin hepsini sadece programla yapabiliyorsunuz manyetikmi çalışsssın hall efect mi kullansın tamamen programsal çözümler snunuyor bütün çıkışlar Square Hz Volt çıkışı olabiliyor eee Ms bunları yapabiliyormu birçok işlemci 32 bit artık veri yolları çok geliştirildi suan motec firması 64 bit işlemci denemelerinde fiyat gene aynı olacak deniliyor 12 sequansial 10 seqansial e kadar çıkabilen hardwareları mevcut ki suan Haltech & Motec &gems (aem) firmaları Direct injection denemelerini piyasaya sürmek için hazırlanıyorlar + Motec firması elektrikli araçlara beyinlerden bahsediyorlar bukadar büyük bir resarch bukadar büyük bir şirketin bugları çokçok daha az ve çok daha fazla sekilde olanakları olan bir şey ile kıyaslıyorsun

Özgün aslında bu MS'i demonte halde alıp montajlar iken tam olarak neler kullanman gerektiğini tespit edip ona göre toplanması gereken bir yapboz. Aynen dediğin gibi sonradan bişi yapmak isteyince değişiklik yapıyorsun. O yüzden ikinci el alınca yada istediklerin değişince tekrar sök tak uğraş felan gerekiyor. Hamallık mı? KESİNLİKLE.

Ama işte bir kere kurucaksan hedefin belliyse sıkıntı yok. İkinci el almak sıkıntı. He işçilik felan çoğu kişi için dert haklısın ama Murat benim çocukluk arkadaşım hatta öz kardeşim sayılacağı için benim için sıkıntı yok. :D

Ayrıca harness ile 1500'e Haltech PS1000 vardıda ben mi bağlamadm RC'ye. :D

bladerk
01-04-2012, 20:55
erkut volandanmı okuyorsun yoksa krank dişlisimi yaptırdın ?

yazıdgım sorunlar gıderılmıyor daha cok vardı halletık bazılarını ama bu yazdıklarım olmuyor oluyor ertesı gun gerı bozuluyor :) ben o yuzden ugrasmaktan sıkıldım bu ms le sınırım ofkem budur

bende standartda distribitör var iptal ettim 36-1 çarktan okuyorum

ben bu hafta motorumu topluyorum gelip kendin de marşına basabilirsin o dediğin sıkıntılardan birini bulursan arabamı alıp gidebilirsin

kop42
01-04-2012, 20:59
erkut volandan okuturmusun eger volanınızın uzerınde mars dıslısı konucal bır modelınız varsa sadece denemek amaclı

Oz`
01-04-2012, 21:37
ha bide unuttum ms2 bence hala en stabil idir firmware i mükemmeleşti artık güncellemer durdu bundan 2 sene önce ms2 de hatalar vardı,

ms3 e gelince 1 sene önce bile yazılımı berbattı virsürü bug vardı hemen firmware çöküyordu, şu an büyük çoğunluğunu giderdiler ama ms2 kadar mükemmel değil,

ms1 i kullanmadım, ama kötü olduğu ortada

v3.0 kart yerine smd olan kart elektronik bakımdan daha düzgün, ama hala eksikler var, ters akımlara karşı korumalar yetersiz, çıkışların max akımları düşük...

eskiden yaptığım arabaların ms lerini geri istetip firmware güncelleme yapıyorum yapmayada devam edicem

B&G un en stabil ürürü ms2 v3.57 veya microsquirt tür.

Kemalim seni sewerim amma bla bla bla
ben bunların hiçbitrini görmedim Ms i olupta geldiğincdde şikayeti olmayanıda görmedim

kemalcim bukadar iyiydin peki ozaman rover i baskası yaptı ? neden ? neden ateşleme alamadın neden sequansial i değiştirin Maliyetli kaç para bunların

ayıptır sorması bana Sequansial bir alet toparladığında kaç paraya mal olucak bunları söylermisin bana

4 enjektr çıkışı
4 bobin çıkışı
8 input output (extra olsun pls)
Cam sensor gririşi
crank sensor giirişi
knock input
6 digital input
Can bus
TPS & CLT & AIT
knock sensor calibration istiyorum
boost control olsun PWM
idle regulaor tabiki tabiki
Nos control
Methanol kontrol
2 stage Map pls
no lift shift
Shifht light by gear
rev limit gear by gear
2 stage fuel pump hi/lo
Vanos kontrol

MÜMKÜNSE Kaçak katlı olmasın MS powersupply gibi olmasın

Oz`
01-04-2012, 21:42
Özgün aslında bu MS'i demonte halde alıp montajlar iken tam olarak neler kullanman gerektiğini tespit edip ona göre toplanması gereken bir yapboz. Aynen dediğin gibi sonradan bişi yapmak isteyince değişiklik yapıyorsun. O yüzden ikinci el alınca yada istediklerin değişince tekrar sök tak uğraş felan gerekiyor. Hamallık mı? KESİNLİKLE.

Ama işte bir kere kurucaksan hedefin belliyse sıkıntı yok. İkinci el almak sıkıntı. He işçilik felan çoğu kişi için dert haklısın ama Murat benim çocukluk arkadaşım hatta öz kardeşim sayılacağı için benim için sıkıntı yok. :D

Ayrıca harness ile 1500'e Haltech PS1000 vardıda ben mi bağlamadm RC'ye. :D

Ps1000 le keslikle ms4 ü kıyaslarsın :D yeni ps1000 lerde SoftWARE değiştirdiler engine ight le vuruntu anında yakıyor mesela ps1000 in özelliği çok fzla

murata bi sözüm yok ama 1 insan verdiğinde parayı hepsi olsun ister 1500 e bunlarnı hepsi var dostum :) bana göre hamallik

dragstar
01-04-2012, 22:01
Oz

eyvallah abi saolasın, ms olupta şikayet etmeyen var ama az sayıda var işin ms boyutundan çıkıp başka boyutlardanda bakmak lazım neyse boşver

roverda sana ateşleme, enjeksiyon, ve diğer özellikler nasıl olsun diye sebo abi aracılığıyla sana sordum, ben seni aramıştım cevap vermemiştin çünkü
anlaşmamız semi seq injection, wasted spark, barrometric correctionlı ms2 v3.0 ı parallel instilation yapmaktı, ayrıca msd bobin getirttim,

arabadan ben sadece krank sinyali alamadım üzerinde 36-1-1-1 gibi garip 1 krank tekerleği vardı ben ilk baştan 60-2 olduğunu bulmuştum internetten, sonra yaptığım tesisat haricinde arabanun tesisatında sıkıntı olduğunu gördüm, 60-2 krank tekerleği takıcak vaktim olmadığı için harness ı söküp arabayı size yollattım, sizde arabayı yapmayız dediniz araba tekrar bana gelicekti, bende mengü abiye yolladım arbayı,

roverı yaparken aynı zamanda itbli 205 yapıyordum ne garajımda yerim vardı nede vaktim vardı, sonra forumda konu geçti full-seq arabayı semi seq e çevirmenin mantığnı ne böyle işmi yapılır tarzında bana laf söyledin, ama anlaşmamız senle baştan belliydi büyümsündür dedim ses çıkarmadım

ms3x v3.0 ı alıp toplarım 2.5 metrede full harness yaparım 1300 tl ye de satarım

geçen seneki bilgimle bu seneki bilgim arasında dünyalar kadar fark var, hatta evvelsi sene ms i yapmaya ilk kez başlamıştım kendi arabama biliyorsun,

aynı zamanda formasyon olarakda farklar var geçen sene 2. sınıftım bu sene 3. sınıfım microprocessors ve digital signal processing gibi dersler alıyorum

madem fiyatlardan ve yazılımlardan bu kadar şikayetciyiz gel beraber bşyler yapalım, bzm (yavuz364 le bnm) en büyük sıkıntımız yazılım sende bilgisayar mühendisisin...

yapmaya çalıştığımız şeyler var sanada geldik gösterdik bunları ilerletmeye çalışıyoruz günden güne daha ileri seviye ürünler tasarlayıp üretmeye çalışıyoruz

Oz`
01-04-2012, 22:05
...

bana fiyat vermedin bu şekilde bir ms yaparmısın bana 1300 değil hepsi bütün özellikleri olan ms dem i 1300 ?

senin 2 sene oldu değilmi ? :)

tmm öyleyim ama yazılım bana ne getiricek ben kiminle rakabet edicem ne getiricek bana benim o na yazılım yapmam demek günümün 5 saatinden fazlası zaten 5 saat uyumaya ancak vakit bulabiliyorum ve buna rağlmen birçok insan telefonumu açmıyor die sikayet ediyor halbüki bazı salakların doldurusuna geliyorlar uheuhe :)

MKT
01-04-2012, 22:20
bu konuda özgünde kemalde aslında şikayetci olan herkeste kendine göre haklı ama şöyle bir durum var tamam MS denilen ecu haltech-vems-aem vs gibi kaliteli olmayabilir ilk başlarda bende MS den çok korkuyordum. burda bir araçta uyguladım MS 2 V3,0 Kemal ecuyu topladı ve gönderdik. aracı çalışack kadar yazılımını ben yaptım sonrasında sami abi bi güzel tune etti ve hiç bir sorun ile karşılaşmadık. illaki ilk başlarda ilk kez bunu yaptığımız için tesisat olsun sensör olsun ilk çalışma olsun bizmde sorunlarımız olmuştu ama nedir herşey TUNE etmekte bitiyor.
MS1 bana kalırsa dünyanın en salak beyni. ms1 beni bu işten resmen soğutmuştu adanaya gelen bir roverdan dolayı. bukadar salak bukadar aptal bir ecu yok. Yok firmware mismatch yok şu yok bu hayata küstürmüştü. bi çalışan araba bidaha çalışmıyor soğukken saçmalıyor felan sonradan oda değişti ve düzeldi. MS 2 V3 bana kalırsa gayet sağlıklı gayet sorunsuz bir acu. yeterki tesisat sağlam olsun. tesisat işçiliği sensörlerin ve ateşlemenin kalitesi ve tune herşey demek.roverda da sami abi tune yaptı sorun kalmadı bu 3 faktörden birtanesinde eksik olunca KOP42 nin yazdığı sorunlar meydana geliyor işte. Fiyat/Performans(verimlilik) açısından MS den daha mantıklısı yok sanırım

Oz`
01-04-2012, 22:25
abi beni m verdiğim şeyler doğrultusunda biri bana fyat çıkarsın pls

dragstar
01-04-2012, 22:26
bana fiyat vermedin bu şekilde bir ms yaparmısın bana 1300 değil hepsi bütün özellikleri olan ms dem i 1300 ?

senin 2 sene oldu değilmi ? :)

tmm öyleyim ama yazılım bana ne getiricek ben kiminle rakabet edicem ne getiricek bana benim o na yazılım yapmam demek günümün 5 saatinden fazlası zaten 5 saat uyumaya ancak vakit bulabiliyorum ve buna rağlmen birçok insan telefonumu açmıyor die sikayet ediyor halbüki bazı salakların doldurusuna geliyorlar uheuhe :)

ms3x ile

main board üzerine:
iat,clt, crank,cam, tps, stepper veya pwm idle valve, 8 analog veya digital input veya output, 2 enjektör, tek kanal ateşleme, benzin pompası çıkışı ve can yapabilirim

expansion board ile:

8 kanal full seq logic ateşleme
8 kanal full seq enjektör
3 analog in
6 pwm out
1 digital out
4 digital in
1 input hall*vr*opto

bunların hepsini kullanınca ecuda 13 tane boşta digital I/O pin kalıyor

2,5 sene oldu tam olarak, murat abiyle aynı zamanda başladım biliyorsun, hatta beraber yaptık arabalarımızı

telefon olayı sıkıntı haklısın bende işin içine girince anladım, neyse detayları konuşuruz, biz bilgimiz ve imkanlarımız elverdiğince bu işte ilerlemeye çalışcaz, günden güne daha komplike daha fazla giriş ve çıkışları olan daha fazla kontrol imkanı sağlayan devreler tasarlayıp üretiyoruz, işin sonunda yapılcak şey ler az çok belli, yapabilirmiyiz ne zaman yaparız bilmiyorum ama çalışmaya devam ediyoruz,

ha dicen madem bu kdr şey yapıyon ms le niye uğraşıyorusun onları sat, açık açık yazıyım ms le tanınmak kolay, yapması şimdiki bilgi birikimime göre basit, güzelde para kazandırıyor, ar-ge için, deneyler testler için, reklam için para lazım, yaptığımız ürünleri üniversitelerde bile test ediyoruz sende biliyorsun geldik senden fikir aldık yardımcı oldun

yoksa ms fln hikaye... mühendislik formasyonu alan kişinin ms takması tesisat çekmesi kdr saçma bşy yok,

Oz`
01-04-2012, 22:36
yani insanları test için kullanıorsun bana fiyat verrimisin

knock board ı yokmu bunun ?

dragstar
01-04-2012, 22:40
yani insanları test için kullanıorsun bana fiyat verrimisin

knock board ı yokmu bunun ?

yok ya ms i araç olarak kullanıyorum kısaca :D

knock ve egt ekstra sadece

Oz`
01-04-2012, 22:43
yok ya ms i araç olarak kullanıyorum kısaca :D

knock ve egt ekstra sadece

topla fiyat söyle bana bekliyorum

2.5 metre harness pls Röleli felan Toplaması var kutusu felanda var işte

dragstar
01-04-2012, 22:48
topla fiyat söyle bana bekliyorum

2.5 metre harness pls Röleli felan Toplaması var kutusu felanda var işte

yukarıdaki dediklerimin üstüne knock interface i eklersek

1400 tl

Murat
01-04-2012, 23:00
ms1 il uğraşan varmı hala yaf :)

CGR328
01-04-2012, 23:00
bizim 131 de ve şahinde bağlantı sıkıntıları felan filan oldu ama 10 numara yuruduler sıkıntılar ayardan önce yanlış şase vs vs yuzunden neyse sonra özgün abi ile ayara çıktık 15-20 dk da canavar oldu sabah akşam tek marş çalıştı bu ms çok kırılgan parazitte yada ufak bi şase kaybında hemen zıçıyo eğer onlar olmazsa 10 numara ama parasına göre 10 numara idi bi zamanlar şimdi o paraları ms e veren 300-400 daha fazla verip daha prof beyin alması daha mantıklı

Oz`
01-04-2012, 23:04
cgr328 yazmış zaten daha üstüne biş yazmıorum :)

Oz`
01-04-2012, 23:04

1400 tl

2.5 metre harnesssı varmı ?

dragstar
01-04-2012, 23:05
var evet :D

kop42
01-04-2012, 23:07

1400 tl

1400 tl ın ustune 300 400 daha koy aem halytech vs al ya bu kadar kasmanın turk ısı harnes yapmanın kus boku gıbı lehım atmanın anlamı yok degılmı su gecırmeyen yalıtkanı cıcek gıbı olan kapagı kasası 10 numara bı ecu almak ıtyı degılmı:)

heee yok dıslıydı yok sokettı yok vırık cırık derken o zaten ustune koydugunuz 300 400 ude saga sola harcar :) aynı paraya gelır kardesım övmeyeın daha ya projeymıs gelıstırmeymıs ılerletmeymıs prof ıslerle prof beyınlerle ugrasın sonra yok ms1 cacıkdı ms2 daha ıyıydı gerek yok

Oz`
01-04-2012, 23:07
var evet :D

seni yıkim sen bundan kar etmiorsun bende etmediğimi düşünelim
haltechide aem ide 1600 e versem onumu alırsın msimi alırsın hadi :D

Eray Yümsel
01-04-2012, 23:08
1600 e haltech varsa aldım gitti :D

mmustu
01-04-2012, 23:09
ya MS e eray bile ayar yapıyorsa haltech almakta fayda var :D

Eray Yümsel
01-04-2012, 23:10
dur olm özgünden 1600 e haltech alcaz :D laf ağızdan cıktı ben alıyorum özgüncümmm :D

yavuz364
01-04-2012, 23:11
Konu ile alakasız ama;
Abicim kendi MS inde kuş boku gibi lehim varsa nereden biliyorsun her lehimin kuşboku kadar olduğunu ??
Türk işini hor görüyorsanız, beğenmediğiniz adama söylersiniz, türk işine laf atmayın....

1400 tl ın ustune 300 400 daha koy aem halytech vs al ya bu kadar kasmanın turk ısı harnes yapmanın kus boku gıbı lehım atmanın anlamı yok degılmı su gecırmeyen yalıtkanı cıcek gıbı olan kapagı kasası 10 numara bı ecu almak ıtyı degılmı:)

heee yok dıslıydı yok sokettı yok vırık cırık derken o zaten ustune koydugunuz 300 400 ude saga sola harcar :) aynı paraya gelır kardesım övmeyeın daha ya projeymıs gelıstırmeymıs ılerletmeymıs prof ıslerle prof beyınlerle ugrasın sonra yok ms1 cacıkdı ms2 daha ıyıydı gerek yok

Oz`
01-04-2012, 23:12
Konu ile alakasız ama;
Abicim kendi MS inde kuş boku gibi lehim varsa nereden biliyorsun her lehimin kuşboku kadar olduğunu ??
Türk işini hor görüyorsanız, beğenmediğiniz adama söylersiniz, türk işine laf atmayın....

genel konuştu sen alınma ms i tek toplatıcağım adam murat saten sikinti yok :)

CGR328
xxxxxasdfadfdf

hani hızlı araban yokmu ? getirrr :D

Eray Yümsel
özgün banada cvp ver olm haltech im nerde :D

kop42
01-04-2012, 23:13
Konu ile alakasız ama;

yav bugun herkez bı böle bana karsı dertlı anlamadım gıtı kardesım ben apacıyım modıfıyeyı yenı ogrendım elektronık bılgım sıfır oke :)))))

Oz`
01-04-2012, 23:13
özgün banada cvp ver olm haltech im nerde :D

sprint 500 ü veririrmi hemen istersen 1600e sikinti yok

yavuz364
01-04-2012, 23:14
Ben alınmadım ki, alınmam da, ama türk işi olarak genellemesi hoş değil.. Bu sitede en son alıncak adam benimdir muhtemelen :)
3-5 türkün yaptığı yanlış hareketle "türk işi" kötü adı oluyor..

dragstar

kar ediyorum maliyetine niye veriyim o kdr uğraşcam,

ben tabiki haltech veya aem alırım mantıklısıda o, kendi arabamda saxo vts de şimdiye kdr hep ms2 kullandım kısa 1 süre ms3x kullandım gereksiz geldi söktüm, microsquirt aldım, ama müşteri almayabilir, ben zaten bugune kdr 1 tane ms3x taktım, onn dışında hep ms2 taktım ama ms3 veya daha kaliteli ecu öneriyorum fiyatını yüksek bulup almıyorlar

haltech almazsan yapmam, git başkasımı yapsın diyip tripmi atıyım adama :D

Eray Yümsel
hacı ben anlamam sprint fikrint haltech mi değilmi onu söyle :) öyleyse ve işimi çok iyi şekilde görücekse ben aldım yarın

dragstar
01-04-2012, 23:17

sende ms kullanıyorsun madem o kdr kötü kullanma :D

konu gine en başa döndü

para çokomel ilişkisi

neyse herkese iyi geceler

kop42
01-04-2012, 23:18

konu gine en başa döndü

para çokomel ilişkisi

o paraya haltech dıyor :)

dragstar
01-04-2012, 23:19
hacı ben anlamam sprint fikrint haltech mi değilmi onu söyle :) öyleyse ve işimi çok iyi şekilde görücekse ben aldım yarın

eray abi sende karar ver ne alıcan bak diğer siparişler bekliyor snn yüzünden iptal ettim hepsini :D

Eray Yümsel
01-04-2012, 23:20
diğer beyni alcak arkadaşta bu konuyu okuyup almaktan vaz geçti zaten kemalcim ben hala vazgeçmedim ama mrk etme ;) faceten msj attım oku bi :D

Oz`
01-04-2012, 23:24

konu gine en başa döndü

para çokomel ilişkisi

kesinlikle değil parasal değil benim müşterilerim saolsnlar mantıklı anlatınca anlıyorlar 2-3 kişi hariç

ama parasal seyler yüzünden Mss takmıyorum

bladerk
02-04-2012, 00:41
erkut volandan okuturmusun eger volanınızın uzerınde mars dıslısı konucal bır modelınız varsa sadece denemek amaclı

öyle bi model yok da farketmez ister sonradan yap ister standartında olsun okursun

merruse
02-04-2012, 07:07
ben bunların hiçbitrini görmedim Ms i olupta geldiğincdde şikayeti olmayanıda görmedim
E şikayeti olan adam sana ulaşıyor olmasın sakın? Adamın derdi yoksa senle işi ne? :)
Mesela benim ms konusunda hiç şikayetim olmadı.

Özgün ms tukaka falan değil. Senin düşünsel yapına ters olabilir ama değil. Amacı belli yapılışı belli fiyatları belli. En başından beri yazıyoruz, eli havya tutmamış adam almasın. Yüksek performanslı araba (500hp 1000hp cart curt) üreteceğim diyen almasın (ki amerikada drag koşan bilmem kaç yüz beygirlik makinelerde var). Senin gibi sequantial saplantısı olanlarda almasın. Ne olacaksa sequential olacaksa artık. Bunu takacak adamın derdi ne emisyon ne de 0.1 lt lik yakıt tüketimi.. Bunu takacak adamın derdi karbüratörden kurtulmak olmalı, kendi hobisini tatmin ediyor olmalı, uğraşmayı seviyor olmalı, öğrenmeyi istiyor olmalı. Tospağasın distribütöründen sıkılan adama Haltech satabildiğin gün "En büyük Haltech başka büyük yok" diye bağıracağım söz. Zaten bu işlerle alakası olmayan adam almasın. Onlar Haltech alsın, sana tune ettirsin binsin arabasına.. İnternetten iki satır yazı okuyamayacak adamın kalkıp ECU üretip çalıştırmasını beklemek zaten abesle iştigal. Ama ms tüm özellikleri ile sıradan bir kullanıcının işini ziyadesi ile görür.

O olurmu bu olurmu? Hepsi olur kardeşim. Ek port için illa ms3 e de ihtiyacın yok. ms2 işlemcisi ile GPIO board kullanırsın gayette güzel çalışır. CAN üzerinden de haberleşir. EGT ot kıl yün tüğ ne istiyorsan onun verisini de okursun. Kaça olur? E üşenme DIYAUTOTUNE.com a gir bak. Catering şirketi değilizki.. :)
Yüzlerce binlerce bu aleti kullanan adam var ve memnunlar. Sen ya da ben tukaka ilan ettik diye kötü olmaz. He Haltech iyimidir? Evet. Burada yazıp çizenler daha ECU nedir bilmezken ben Haltech ateşleme ünitesini takacam diye debeleniyordum. Sene 98-99.. O da şimdiki gibi basit bir arayüze falan sahip değildi. İnternet cart curtta yoktu şimdiki gibi. 1200bps bağlanıpta araştırma yapamıyordun. Başka deyişle google icat olmamıştı daha.. ;) ECU ya Telnet çekip ayar yapmaya çalışıyorduk.. ;)

Boşuna debelenmeyin. Ömrü hayatında bir kez bunu yapacak adam zaten parasını versin birisine yaptırsın. Diğer arkadaşları bilemem ama Murat gayet güzel beceriyor bu işi. Yok ben kendim uğraşmak istiyorum bütcemde kısıtlı ama ne gerekiyorsa araştırır, bulur, öğrenirim diyen adam alsın kendisi uğraşsın. Ama alırkende bulgar ya da ne olduğu kendinden menkul olan birşey almasın. Adam gibi "resmi" distribütörlerinden birinden alsın kullansın.

JDM VTİ
02-04-2012, 08:25
MS konusunda özgün abinin düşüncelerini biliyordum,
Ama kemal ve yavuz arkadaşlarımında bilgisine-uygulama bilgilerine güveniyordum,
Bana görede hem iyi-hem kötü bi beyin, toplaması çok dikkat isteyen bi beyin sıkıntı burda bence en büyük
N/A gti-6'm da bu beyni tercih ettim,
Bikaç gün içinde montajı vs. biter ondan sonra uzun kullanımlarımda tercübe ettiğim şeyleri yazarım bu konu kalırsa objektif bi şekilde,

Aracımı zaten günlük kullanan bi insanım sanırım iyi-kötü yönlerini anlamam pek uzun sürmiycek.

caglargungor
02-04-2012, 12:37
gerçekten o sıkıntıları yaşayanlar var mı aracım 205 ew10 swap ms1 kullanıyorum aracım itbli ne sabah çalışmasında sorun yaşadım ne gaz yemesinde draglara hazırlanıyorum bakalım sorun çıkacak mı hiç

Oz`
03-04-2012, 03:26
E şikayeti olan adam sana ulaşıyor olmasın sakın? Adamın derdi yoksa senle işi ne? :)
Mesela benim ms konusunda hiç şikayetim olmadı.

Özgün ms tukaka falan değil. Senin düşünsel yapına ters olabilir ama değil. Amacı belli yapılışı belli fiyatları belli. En başından beri yazıyoruz, eli havya tutmamış adam almasın. Yüksek performanslı araba (500hp 1000hp cart curt) üreteceğim diyen almasın (ki amerikada drag koşan bilmem kaç yüz beygirlik makinelerde var). Senin gibi sequantial saplantısı olanlarda almasın. Ne olacaksa sequential olacaksa artık. Bunu takacak adamın derdi ne emisyon ne de 0.1 lt lik yakıt tüketimi.. Bunu takacak adamın derdi karbüratörden kurtulmak olmalı, kendi hobisini tatmin ediyor olmalı, uğraşmayı seviyor olmalı, öğrenmeyi istiyor olmalı. Tospağasın distribütöründen sıkılan adama Haltech satabildiğin gün "En büyük Haltech başka büyük yok" diye bağıracağım söz. Zaten bu işlerle alakası olmayan adam almasın. Onlar Haltech alsın, sana tune ettirsin binsin arabasına.. İnternetten iki satır yazı okuyamayacak adamın kalkıp ECU üretip çalıştırmasını beklemek zaten abesle iştigal. Ama ms tüm özellikleri ile sıradan bir kullanıcının işini ziyadesi ile görür.

O olurmu bu olurmu? Hepsi olur kardeşim. Ek port için illa ms3 e de ihtiyacın yok. ms2 işlemcisi ile GPIO board kullanırsın gayette güzel çalışır. CAN üzerinden de haberleşir. EGT ot kıl yün tüğ ne istiyorsan onun verisini de okursun. Kaça olur? E üşenme DIYAUTOTUNE.com a gir bak. Catering şirketi değilizki.. :)
Yüzlerce binlerce bu aleti kullanan adam var ve memnunlar. Sen ya da ben tukaka ilan ettik diye kötü olmaz. He Haltech iyimidir? Evet. Burada yazıp çizenler daha ECU nedir bilmezken ben Haltech ateşleme ünitesini takacam diye debeleniyordum. Sene 98-99.. O da şimdiki gibi basit bir arayüze falan sahip değildi. İnternet cart curtta yoktu şimdiki gibi. 1200bps bağlanıpta araştırma yapamıyordun. Başka deyişle google icat olmamıştı daha.. ;) ECU ya Telnet çekip ayar yapmaya çalışıyorduk.. ;)

Boşuna debelenmeyin. Ömrü hayatında bir kez bunu yapacak adam zaten parasını versin birisine yaptırsın. Diğer arkadaşları bilemem ama Murat gayet güzel beceriyor bu işi. Yok ben kendim uğraşmak istiyorum bütcemde kısıtlı ama ne gerekiyorsa araştırır, bulur, öğrenirim diyen adam alsın kendisi uğraşsın. Ama alırkende bulgar ya da ne olduğu kendinden menkul olan birşey almasın. Adam gibi "resmi" distribütörlerinden birinden alsın kullansın.

bana sitemmi etttin anlamadımki hani polimiğe girmiyordun senin söylediğinin aksinimi söyledim ben burdA? karbiratorden kurtulmak isteyen alsın ozaman dedin evet bende onu alsın AMMA burda o fiyatlara 1400 1500 lere daha iyi beyin var onu almazmısın demeye çalışıyorum neden ms msmsms die yırtınıyorsunuz onu anlamıyorum :)

bilmediğinseyler var abi ms i kralın kralı hepsinden iyi diye lanse edenle var burada ben buna sinirleniyorum onu anlamıyorsun sen :) insanları yanlış bilgilendiriyorlar

kop42
03-04-2012, 07:32
ms bazılarının kankılerının ekmek kapısı kötulemek olmaz....adam yapıo calıstırıyr kardesımmmmm ms kıngggggggggggggggggggggg

ha bıde ms de yukarı postta bırılerı hala sorun yasıyan varmı demıs krank tekerı yaptırmak yerıne volandan okutun 60-2 bı ayarlayın öle konusalım krankın oraya teker yaptır sensör tak tek marş:) volanttan deneyın soguk motor kaç marşşşşşş

bana tek marşşşşşş onur derler

bladerk
03-04-2012, 08:50
onur krankın götünden ya da başından ya da içinden okuduğun basit bi sinyal ne değişiyo cold start ayarın yapmamışsınız senin araban *** gibi olmuş ne diyim simdi tak başka beyin araban neye dönüşecek görelim işte 13.8 in altına in pug king ol sonra gir yaz de ki ben bunu taktım bu oldu 60-2 ayarda ne var şefin arabada da kendi krank okuyucusundan okuyo ms2 var niye o sorunlar yok çağların 205 i ben yaptım evet şefin de ben de hadi 3 tane adi beyinli araba var daha iyisini yapın diyinki bunlar kolpa atın yarım saniye fark konuşun

ms in elektronik kalitesini eleştirin eklentilerini eleştirin ama sabah çalışmıyo gibi saçma sapan şeyler ayardır bu kadar basit yok krank sendorunden ne oluyomuş ne olacak 13 ünde gösteriyim oldu

kop42
03-04-2012, 08:57
erkut cok buyuttunuz surelerı yaaa el elden ustundur bunu unutma surelere takılma surelerıne takıldıgın arabaları senmı topladın kardesım hep bı benım garajımda böle böle havaları bırak artık sana laf söleyen varmı ??? yok ozaman neyın kınglık mucadelesındesın ben senın sure yaptıgın sezonlar yarısmadım yarıstıgımız zaman konusuruz kardesım bunları

ms beyın degıl bunu artık anlayın bagladıgın cogu arabayada 2 ıncı beyın olarak baglıyorsun ve enjektor ateslemesını kullanıp kesıcı yapıyorsunuz boswer kardesım bızler salak degılız

bızde yaparız bakarız olur olur olmazsa s....kimiz sag olur bız bu ısten ekmek kazanma derdınde degılız bız keyfımıze bakıyoruz ıyılerını kotulerını tartısyoruz hobı bızımkısı....

pug kıng olmak nedemek erkut :)

takılan gel 2 tane araba gostereyım kırmızı 205 yolun sonu parcalar var hıc kımsenın 205 de gormedıgı parcalar var ms le calısmaya nefes almaya calısyor

benımkı keza öle boswer sen takılma bana bende sana kabul etmen lazım ms beyın felan degıl o malıyetlere bak haltech var baska ecular var kasmanın anlamı yok daha kolay gelsın sana

unutmadan pug kıng olmak ıcın bır ecuya gerek yok erkut ızmırlı ferıtın araba ;) kısa pıston chıp eksantrık yanı kıng olmak ıcın cok seyı alıp cok para harcamaya gerek yok

bladerk
03-04-2012, 09:28
tamam onur takılmıyorum sürelere siz böyle takılın hangi arabanın kendi beyni de duruyomuş hahahah neyse siz bu topiğin amacını zaten değiştirdiniz ms kötü beyndir haltech harici hepsi de kötüdür ona göre ben hepinize katılıyorum sen de belki bigün izmirli ferhat kadar olursun haltechle harbi sıktınız ortada diğerlerine 10 kat üstün araba tartışıyoruz sanki

pug king demek senin bigün olmayı hayal ettiğin şey demek

kop42
03-04-2012, 09:32
ben zaten kıngım erkut gıraal degılım :) heyal etmem ben erkut ya hayel perisi işlerim yok istediğimi yaşarım cevrende benı tanıyan cok kısı var sorabılırsın ;)

bladerk
03-04-2012, 09:35
ben anlıyorum 13ünde geliyosun di mi kesin

kop42
03-04-2012, 09:37
bellı degıl daha benım ıslerım yurtdısı işim var onu ertelersem gelmeyı planlıyorum :) gelemezsem sen birazdaha bileyle kendini daha keskin karşılarsın be erkut benı :)

bladerk
03-04-2012, 09:56
bellı degıl daha benım ıslerım yurtdısı işim var onu ertelersem gelmeyı planlıyorum :) gelemezsem sen birazdaha bileyle kendini daha keskin karşılarsın be erkut benı :)

yooo orda konuşuruz diye söyledim sen 13.8 e bileniyosan bilmem ben parça sökmüycem çünkü aynı giricem

kop42
03-04-2012, 10:26
erkut benım hedefım 13.8 degıl farklı seylerın pesındeyım nasrettın hoca gıbı göle maya çalmadım :)

bladerk
03-04-2012, 11:32
erkut benım hedefım 13.8 degıl farklı seylerın pesındeyım nasrettın hoca gıbı göle maya çalmadım :)

doğrudur ben göle maya çaldım bu yıl 13.5 yapıcam :hahaha:

Murat
03-04-2012, 11:52
sequansial bağlayın :)

Ben sana V8 yapıcam fullseq. :D:D

kop42
03-04-2012, 12:26
doğrudur ben göle maya çaldım bu yıl 13.5 yapıcam :hahaha:

erkut yap tebrık ederım ben benım egolarım yok yarıstıgım ulusal olsun mahalı olsun hep tebrık ettım gectım gecıldım her zaman helal olsun dedım benım sorunlarım yok moruk ben aaaa dragda 12 yaptım 13 yaptım sunu gectım hadı vıdeo koyayım bıde fotolu movıde hazırlarlayımda rezıl edeyım egolarım olmadı hıc bır zaman. cunkı ınsanların emegıne parasına harcadıkları zamana saygım var ;)

sende bılırsın kı elımden gelen bısıy varsa rakıbım bıle olsa malzememı paylasırım lastıgımı verırım yanlıs tavrlarda yanlıs yerden vurmaya calısyorsun benı :)

mmustu
03-04-2012, 12:29
abicim MS çaresizlikte çölde bulunan bi vaha gibidir :D

şöyle diyim benim arabama göre harnesı falan olan AEM Haltech vs gibi bir beyin var ise ve fiyatıda makul ise tabiki onu alırım.

Ama arabama göre yok yada uğraşınca astarı yüzünü geçecek bişi ise MS ile uğraşılır

Bende ilk başlarda sıkıntılar çektim ama sonradan çözdük işi son zamanlarda beyin ile ilgili hiç bi sıkıntı yaşamadan gece gündüz sıktım :D

bladerk
03-04-2012, 12:53
erkut yap tebrık ederım ben benım egolarım yok yarıstıgım ulusal olsun mahalı olsun hep tebrık ettım gectım gecıldım her zaman helal olsun dedım benım sorunlarım yok moruk ben aaaa dragda 12 yaptım 13 yaptım sunu gectım hadı vıdeo koyayım bıde fotolu movıde hazırlarlayımda rezıl edeyım egolarım olmadı hıc bır zaman. cunkı ınsanların emegıne parasına harcadıkları zamana saygım var ;)

sende bılırsın kı elımden gelen bısıy varsa rakıbım bıle olsa malzememı paylasırım lastıgımı verırım yanlıs tavrlarda yanlıs yerden vurmaya calısyorsun benı :)

benim kimsenin emeğiyle sıkıntım yok göle maya çalınıyomuş onu yaptım dedim :icon_tup:

bi de white rs burda motor soğuk gel uğra da marşa bas :))))))))))))))))

kop42
03-04-2012, 13:06
işim olmaz erkut kımseyle benı baskalarının arabaları ılgılendırmıyor kendi pipimle oynuyorum ben kolay gelsın sıze

bladerk
03-04-2012, 15:44
bende de bi takım arp var kendiminki dahil :)

merruse
03-04-2012, 19:15
bana sitemmi etttin anlamadımki hani polimiğe girmiyordun senin söylediğinin aksinimi söyledim ben burdA? karbiratorden kurtulmak isteyen alsın ozaman dedin evet bende onu alsın AMMA burda o fiyatlara 1400 1500 lere daha iyi beyin var onu almazmısın demeye çalışıyorum neden ms msmsms die yırtınıyorsunuz onu anlamıyorum :)

bilmediğinseyler var abi ms i kralın kralı hepsinden iyi diye lanse edenle var burada ben buna sinirleniyorum onu anlamıyorsun sen :) insanları yanlış bilgilendiriyorlar

Yoo makara yapıyordum.. Ne sitem ettim ne de polemik yaptım. :)

1400-1500 konusu farklı konu. Ben o paraları vermem. Bu forumda kaç kez fiyatların olduğu ve resmi distribütör olan sitenin linkini paylaştım ben bile hatırlamıyorum artık. Herşeye rağmen Bunun SMD olan hazır yapılmışı 450 USD iken hala 1500 lira veren varsa kendi bilir.
MegaSquirt Complete Assembled Units including Relay Boards and Stimulators Megasquirt Kits / Assembled Engine Management Systems, Wideband o2 Sensor Systems and tuning products - DIYAutoTune.com (http://www.diyautotune.com/catalog/megasquirt-complete-c-25.html)

Hiçbiri kral falan değilki. Parasının malı işte. Elalemin ne dediğine bakarsak işin içinden hiç çıkamayız. Daha dün en büyük ms başka büyük yok, bunun şurda distribütörü var diye yol gösterenler bugün saydırıyor.. Herkes istediğini söylesin boşver.

Bu arada evet benim gözümde Murat (http://www.techturkey.com/forum/members/8440-murat.html) bu işi bilen adamlardan birisidir. Kankam değil ama bilen adamlardan biridir.

Oz`
03-04-2012, 22:31
@merruse :) ağzın bal yesin :D senin senle aynı düşüncedeyiz Ms ayarlarım gerektiği yerde takarım ama elimdeki imkanlar daha iyiyken ona vermek yerine daha iyisini tercih ederim MODERN iniini :D

@Bladerk Kanka 13.5 yaparsın insallahta güzel süperde abi reklamın diben reklam yapmıyorum 10 snaiye felan die sen neden yapıosun bukadar onu anlayamıtyorum tmm kardeşim güzel araban el elden üstündür bunuda unutmamak lazm dimi mekanik spordur hersey olabilir ondan dolayı biraz daha sakinliğe daet ediyorum seni

bladerk
03-04-2012, 22:49
@Bladerk Kanka 13.5 yaparsın insallahta güzel süperde abi reklamın diben reklam yapmıyorum 10 snaiye felan die sen neden yapıosun bukadar onu anlayamıtyorum tmm kardeşim güzel araban el elden üstündür bunuda unutmamak lazm dimi mekanik spordur hersey olabilir ondan dolayı biraz daha sakinliğe daet ediyorum seni

ya özgün ben 17 yapsam da aynı şeyi diyorum sadece beyinle olmaz bunlar
aslında seninle bu konularda hemfikiriz evet ms elektronik kalite board eklenti gereksimleri podlar bunlar sıkıntı yaşadığında araştırmalar bunlar sinir bozucu şeyler
ben bunları inkar etmiyorumki seninle yüzyüze de konuştuğumuzda aynı şeylerden bahsettik haltech tak 10 sene kullan türü bi ecu orginal gibi söyleme fark etmesinler ms birgün bozulabilir belki ama yapıla da bilir birini 1600 $ a birini 500 $ a alıyosun zaten paran kadar özellik almış oluyosun birinde 106 satın almış oluyosun birinde e46 gibi

benim ms in en sevdiğim yani bana bunları öğretmiş olması başka bişey değil sonuçta bi arac başka ecuyla 10 derece fazla veremiycem

ms sabah çalışmazmış marşa bilmemkaç kere basılırmış ısınmadan yürümezmiş teklermiş bunlar tamamen ayar bu kadar basit
ben mekanik spora ve de 25 sec yapsa bile o piste ayak basıp bunu yaşayan herkese zaten sonsuz saygı duyuyorum çünkü en sevdiğim spor en çok emek gerektiren işlerde birisi

ve diyorum 1600 TL ye haltech ver ben de alıyım
motec kalitesine yakın bi beyin güvenli herşey çok güzel fiyatı da tabi :icon_tup:

kop42
03-04-2012, 22:58
yaaaa erkut hala anlamıyorsun ayarla felan alakası yok kardesım benım beyındekı sorunların ben örnekler verıyorum sana dıyorumkı böle böle sorunlar cıkartıyor sureklı neden anlamak ıstemıyorsun?????

moruk pıste burdakı kımse ılk defa cıkmıyor kımse ılk defa araba kaldırmıyor kımse ılk defa arabaının ust kapagını acmıyor

sana farklı seylerı soluyoz sorunlardan bahsedıyoruz bunlar bunlar oluyor dıyoruz sen hala onlar ayarlanır dıyorsun kardesım son kez dıyorum ayarlasanda sidik zoruyla ittirsende gücü yetmıyor ıste

bladerk
03-04-2012, 23:10
Allah Allah yaa kop ne diyorum senin setupının aynısı 106 gti var ankarada itbli 52li 14-60lı 11.5 wisegolu V3 1 işlemcili bu sorunların hiçbiri yok 840 kg 14.3 yaptı diyorum sabahları geceleri öğlenleri gayet sağlıklı diyorum bunlar ayardır bu kadar basit sen beyinden ne kadar anlıyosun da gücünün neye yetip neye yetmediğine karar veriyosun launch yaparsam işlemci hızı ne olacakmış pentium 4 3.0 di eskiden excel yükledim 1.3 e düştü sen bunu benle tartışmadan önce özgüne sor bi kere be böyle yazıyorum ama olabilir mi diye versin cevabını
beynin bozuktur ayarların eksiktir cold start bilmem ne çalışmaz saçmalar benim beynim bozuk yaz anlarım ayarı bozuk yaz anlarım hangi düzgün ayarlı araba bu sorunları yaşamış senden başka yok halen ms diyosun

kop42
03-04-2012, 23:18
sen benım setupu nerden bılıon ??????? senın bıldgın setup degıselı 1 bucuk sene oldu :)

beyın konusunda neyı nasıl bıldıgımı nerden bılıosun ? sen nası bı sekılde ogrendın ms i? bazı seyler eskıye dayalı erkut sende bılmıyordun hatırladınmı ? baskalarına soruyordun

ms ıle ılgılı ben sana cok guzel tıyolr verırım o potansı sabıtleyıp potans ıle bırda oynanama seklını sonra ecu nun uzerındekı ateslemenı yetıstırmeme sebelerını ben hepsıne cok ugrastım benım meslegımı bılıosun degılmı ? elektronık uzerıne 13 senedır calısyorum :) baktıgım zaman anlıyabılıyorum

anlamadgım tek sey harıta moruk hıc ugrasmadım ugrasmamda neyse sen sabıte baglamısın nedesek bos

bak benım msı ben baglamadım bılıosun degılmı ? kımın bagladıgını cok ıyı bılıyorsun

ayarını ozgun yaptı en son onuda bılıyorsun

problem nedır sence ?

bladerk
03-04-2012, 23:34
senin beynin bağlayan çocuk tuner değil elektronikçi o kadar yapmış bir tl almadı senden unutma özgün aracının haritasını yazmıştır crank warmup a bakmamıştır bile eğer herşeyi a dan z ye yazdıysa ve ecu da bi sorun varsa bunlar değişmiştir senin eski haritan var bende az önce baktım pek değer yok oralarda setupın da değişmiş zaten bu kadar basit kimse sana kötü niyetle bişey yazmıyo ya da demiyo ya da şu yapamamştır da demiyo

kop42
03-04-2012, 23:41
erkut bende kımseye kötu nıyetlı bırsey demıyorum farkındamısın ? kımseyı kötulemıyorum yada kımseye ulan yapamadınız demıyorum sadece ms ıle olmuyor dıyorum.

ms benım gözumde cıddı bı ecu degıl dıyorum o kadar baskada bısıy demıyorum ne senın adını ne dukkanını nede baskasını kötuledımmı ???? hayır problem ne problemmmm ms ms ms ms :))

MKT
03-04-2012, 23:48
Yanlış bilmiyorsam VEMS beyinlerin içi de MS zaten. bir 106 ya vems pnp takınca çalışıyorsa MS takınca neden sorun olsun ki. ben de burda bir 106 yaptım Vems ecu var bir sürü boktan sorun vardı elektriksel beyinsel felan ama anladımki herşey elektirik tesisatındaymış.ustanın vakım kaçağını görmemesinden vs oluyormuş neyse biraz araştırma ile onlarıda hallettik.Tamam 3 kuruşa 5 köfte olmaz o paraya ancak Ms okadar oluyor zaten. ama gerçekten sorunsuz bir mekanik sorunsuz bir tesisat ve düzgün bir tune ile MS bana kalırsa o paranın karşılığını birçok beyine göre fazlası ile veriyor.

Ama şöyle birşey var. mesela HONDAnın birçok aracında p28+neptune/ectune/hondata vs gibi ecu kullanımı varken neden MS yapılır onu anlamış değilim. bana mantıklı gelmiyor.tekrar kablo çek sensör değiştir.ateşlemeyi değiştir vs.vs. zaten aynı paralara bi p28 al neptune-s300 yada bunun gibi bir modül al tak. mis gibi olsun bitsin. yada bu tarz başka marka arabalara uyumlu beyinler Flash ara aparatlar felan varsa MS işine girmek gereksiz. tamamen macera başka bişey değil.

bladerk
03-04-2012, 23:50
ya tamam onur senin arabanda olmuyodur farklıdır diyeceğim bişey yok şu saatden sonra
ne alakası var ms in benimle siz sanıyo musunuz ben gelene hadi ms takalım diyorum hepsini sunuyorum sadece arkasında durursan ucuz olanı istiyorum diyolar yüzleri burada yazsınlar çoğu okuyo :) umarım değiştirdiğinde hiçbir sıkıntı olmadan herşey güzel çalışır araban

bLackModeL
03-04-2012, 23:54
burda bende bir acılık getırmek ıstıyorum evet ucuz ama ben sunu ogrendım erkut abının dedıgı gıbı destek olması gerekıyo acıkcası korktum ben ms den p72 ye dondum ms ıcın destegım yoktu hazırlıklarım tam olmasına ragmen

kop42
03-04-2012, 23:54
çalısır erkut olur hersey yapılır mekanıkde yapılır tesısatta yapılır beyınde yapılır hersey yapılır erkut yapılmıycak tek sey var erkutt

dötten çocuk olmaz onun dısında hersey olur olucagına varır yuce mevlam nederse o olur sayısal loto at yarısı sörvayvır bunlar bırer yarısma bızımkısıde bır yarısma ıyı olan kazanır sanslı olan kazanır nebılım ya boswer hersey olucagına varır bakarsın yunanıstanlı eleman gelır tr de yarısır belkı bızler gıderız nedesek bos yarın dukkan acıcaz gec oldu hadı herkese ıyı geceler

bladerk
03-04-2012, 23:59
Ama şöyle birşey var. mesela HONDAnın birçok aracında p28+neptune/ectune/hondata vs gibi ecu kullanımı varken neden MS yapılır onu anlamış değilim. bana mantıklı gelmiyor.tekrar kablo çek sensör değiştir.ateşlemeyi değiştir vs.vs. zaten aynı paralara bi p28 al neptune-s300 yada bunun gibi bir modül al tak. mis gibi olsun bitsin. yada bu tarz başka marka arabalara uyumlu beyinler Flash ara aparatlar felan varsa MS işine girmek gereksiz. tamamen macera başka bişey değil.

k20 lere haltech takılıyo di mi obd ecm 1.4 is e bence herhangi bi standalone daha mantıklı ne tesisatı ne distribitörü uyumlu başka dist taktığında açısı kayık kalıyo yağ kaçağı kesilmiş bacaklar şaçma sapan şeyler bilmem ne iptali çok daha mantıklı geliyo bana haa çok istersen illa herşey düzgün olsun takarsın vtec2 tesisatı bağlarsın kpro yine çalışır cop sequet ama maliyet
yine civic için komple tesisat dist ecu + neptune rolanti valfi v.s. yine büyük maliyet hiç tesiatı yoksa yine herhangi bi standalone gayet mantıklı oluyo 1.4 is e 1.6 ies e yine haltech optik okuyucusuyla kendi tesisatıyla bağlanabilirsin neden illa hondata neptune ectune bağlı kalasınki

bladerk
04-04-2012, 00:04
burda bende bir acılık getırmek ıstıyorum evet ucuz ama ben sunu ogrendım erkut abının dedıgı gıbı destek olması gerekıyo acıkcası korktum ben ms den p72 ye dondum ms ıcın destegım yoktu hazırlıklarım tam olmasına ragmen

mantıklı aksarayda obd1 her zaman bulursun her zaman çözersin benim aracımda da sonradan yapılmış tesisat ve ms var şu an her standalonela çalışır bu da benim için sorun olmaz en azından hepsini kendi aracımda deneme şansım oluyo

MKT
04-04-2012, 00:07
abi olmaz diye bişey yok yeterki iste.olmasaydı senin araban yürümezdi yada bizim burda yaptıklarımı yürümez sorun çıkartırdı. ama ne araç sahibinin neden bu işi yapanın uğraştığına deyecek birşey değil bence. Haaa çok extrem bir setup yaparsın zaten onu yapan adam kasmaz kendini K swap yapacaksa alır ktuned dan harness kit. gider alır kpro3 yada haltech alır motec alır aem alır pnp aem ecular var birebir alır takar. coil spark yapar ,Yani yapoarda yapar ama. hiç birisi gidip bi p28/p72 yada herneyse alıp neptune-hondata felan takıp huzurlu huzurlu gazlamak gibi olmuyor. Haaa bunlarda sorun olmuyormu oluyor.bunlarda tesisat işi olmuyormu oluyor haklısın.ama aldığın tesisat 250-300 TL yada herneyse Alıp takıyorsun bide harness alıyorsun bitti gitti. Bu adam arabasını satsa şehir dışına çıksa araba MS her şehirde MS den anlayan kaç kişi bulacak. orjinal tesisat olursa bi sorun olduğunda en azından anlayan bir elektrikci bulup yaptırma ihtimali çok daha yüksek. işin birde yapıldıktan sonraki boyu var.Bende MS'e çok destek veren çok seven ve kullanan birisiyim ama MS her araç için uygulamak gerekiyor diye düşnmüyorum.

bLackModeL
04-04-2012, 00:14
mantıklı aksarayda obd1 her zaman bulursun her zaman çözersin benim aracımda da sonradan yapılmış tesisat ve ms var şu an her standalonela çalışır bu da benim için sorun olmaz en azından hepsini kendi aracımda deneme şansım oluyo

bende su sekılde dusunuyorum adamımı bulurum hıc olmassa .. aksaray cok cahıl kalmıs bı yer hatta bu sekılde kımse bısey den anlamıyoo ms ten hıc anlamıyo. aldıgım goruslerden yolacıkıyorum senle defalarca konustum abı senın bılgı haznınene hayranım hatta yanına geldım calısmayan arabay calsıtırdıgını bılmıyorum ılk marsı ben bastım sıstem ıcın gelmıstım ben oraya nasıl yapılıyor dıye anladıgımdan mı deıl ama ms en guzel karbüratörden enjeksıyona gecerken ıse yarıyor

bladerk
04-04-2012, 00:18
o bütün standalonelar için geçerli ama haltech takarsam sorun olursa çözemem p72 olursa çözerim diye bişey yok honda servisinin problem çözme şansı artar sadece

araçta sorun olunca ms düzgün çalışmıyomuş di mi hasan yakıt regülatörünün benzin girişine bağlanması gibi durumlarda mesela :) ya da fule pump pinine 12volt verilmesi gibi

bLackModeL
04-04-2012, 00:22
o bütün standalonelar için geçerli ama haltech takarsam sorun olursa çözemem p72 olursa çözerim diye bişey yok honda servisinin problem çözme şansı artar sadece

araçta sorun olunca ms düzgün çalışmıyomuş di mi hasan yakıt regülatörünün benzin girişine bağlanması gibi durumlarda mesela :) ya da fule pump pinine 12volt verilmesi gibi

abı benım baskı balatayı nasıl takmıslar sen onu gor .. emmede bosluk var mıss abıı bıde araba gıtmıyo dıyoduk onları ben mazur goruyorumm ama artık hepsı kasap abi :D

Maxi
04-04-2012, 08:05
kısaca şöyle bir özet geçersem yanlış olmaz heralde ?

1-ms1 den uzak dursan iyi edersin
II veya III tavsiye olunur

2-sen bu işlerden anlıyormusun?
kablo, lehim, tesisat, montaj, elektronik şeması, araştırma
biraz ingilizce , araç elektroniği, ecu programlama vs vs
anlamıyorsan-> hayal kurma, kendini zorlama git hazır ecu al

3-sabırlımısın ?
sorun çıkabilir ama çözümü var
ms: tak çalışsın, sür yapışsın tarzında birşey değil
iki günde off puff yapıyorsan uzak dur

yavuz364
04-04-2012, 08:31
Evet bu güzel olmuş ancak 1-2 şey eklemek istiyorum, MS 3 şuanda extreme arabalar dışında fiyat açısından MS2 kadar mantıklı kalmıyor, yakın fiyatlara haltech v.b. var :)
Ancak 8 silindir seq + stage inj. v.b. işler girecekseniz güzel hayalleriniz var ise MS3 ideal ama onun dışında MS3 pahalı kalıyor..
He birde illa seq. sürücem derseniz MS3 almak zorundasınız :)

birde MS1 zaten pek kalmadı :) kullananları görünce ben şaşırdım ..

kısaca şöyle bir özet geçersem yanlış olmaz heralde ?

1-ms1 den uzak dursan iyi edersin
II veya III tavsiye olunur

2-sen bu işlerden anlıyormusun?
kablo, lehim, tesisat, montaj, elektronik şeması, araştırma
biraz ingilizce , araç elektroniği, ecu programlama vs vs
anlamıyorsan-> hayal kurma, kendini zorlama git hazır ecu al

3-sabırlımısın ?
sorun çıkabilir ama çözümü var
ms: tak çalışsın, sür yapışsın tarzında birşey değil
iki günde off puff yapıyorsan uzak dur

kop42
04-04-2012, 09:00
yavuz364 canım bak ms1 kullanan gorunce sasırdım seklınde yada arkdasınız yorum yapıca tesekkur butonu tesekurculuk saksakcılık aynıdır

ben nededım... bılmıyordum benım gıbı aydınlatıcı yazan yoktu ben 2 bucuk 3 sene once taktım bunu kım bılıyordu 3 sene once bunları ? kımse bılmıyordu bunları???? degılmı benım tarzımda yazan olsaydı ne yazdım dıger konuda almazdım adını bıle aklıma getırmezdım dedım bırak su saksakcılık mode on sekıllerını artık halla kullanan varmı halla bısıy beklıyen varmı ms1 den dıe kardesım bız görduk bı cacık oluycanı son kez dusundum daha buna para harcamanın anlamı yok dedım

kaldıkı bak gökı var onda ms2 vardı basına gelmeyen kalmadı ms yuzunden onunda ms2 de bak oda söktü attı neyın pesındesınız ben sıze ms 2 ıle de bır cok ornek verırım yeter artık darlamayın bunaltmayın ms1 ıde aynı ms2 sıde aynı ms3 ude pahalı bu bu kadar basıt

JDM VTİ
04-04-2012, 09:24
@kop42

sizin bence anlamadığınız bişey var. MS işi sıkıntılı derken aslında işi bilen kişiler yaptıktan sonra kayda değer mevzular sıkıntılar olmaz diyor ms hakkında yorum yapanlar.

özgün abi bile ms'e kötü demiyor eksik vs. diyor, ondan daha mı iyi biliyoruz en basitinden? adamın işi bu, ecu sistemleri..

2-3sene önce ms almışsınız, o zaman tam çözülemediğini düşünenlerdenim. talihsizlik denk gelmiş size.

ms bağladık zaten bende aracımı günlük kullanıyorum obejktif şekilde + - herşeyini yazıcam.

işin özü kimse ms sıkıntısız demiyor, sıkıntı çıkmasının etkenleri var diyor, kimi toplanmasından kimi map'inden, kimi bilmem nesinden dolayı diye..

yanlış anlamayın ama sizi koyu vti'cilere benzetiyorum yorumlarınızdan dolayı hani f-h-e'la typerla yürüyebilirim mantığında ki vti'cilere:D

dipnot: ms'i yaparken kemale dedim kendisi samimi arkadaşımdır, bu beyin işinde sana güveniyorum yapamıycaksan hiç başlama, kendinide benide yorma ticaretimiz ayrı arkadaşlığımız dostluğumuz ayrı diye;)yapamazsa yazarımda zaten..

yavuz364
04-04-2012, 09:24
siz şaka mısınız ya ben anlamadım... Neyin peşindesiniz.. Burada herşey ortada ve sizin dışınızda bazı şeyleri herkes kabul ediyor...
Siz 3 sene önce almışsınız tamam güzel ama sizin hiç bilginizin dahi olmadığı (MS2 nin yenilenmiş firmware v.b.) konu hakkında bilgiler vermeniz yanlış..

Ayrıca bizim dediğimiz olay elektronik bilgisi v.b. bilgileri olan insanların sorunsuz yapabileceği... Diğer insanların sorun yaşamayacağı konusunda birşey söyledik mi ???
Öyle birşey söyleyen olmadı.. O yüzden daha neyin iddiasıdır bu ??

Ben sizin adınıza da birşey söylemiyorum, tamam MS1 den ağzınız yanmış evet haklısınız ancak sizin yapmanız gereken şey zaten o beyini satmak yada MS1 e lanet etmek.. Ama MS2 yi en son ne zaman kullandınız ? bilginiz var mı MS2 hakkında ?

Konuyu uzatmanın da bi anlamı yok... Söylediklerime cevapta beklemiyorm..

yavuz364 canım bak ms1 kullanan gorunce sasırdım seklınde yada arkdasınız yorum yapıca tesekkur butonu tesekurculuk saksakcılık aynıdır

ben nededım... bılmıyordum benım gıbı aydınlatıcı yazan yoktu ben 2 bucuk 3 sene once taktım bunu kım bılıyordu 3 sene once bunları ? kımse bılmıyordu bunları???? degılmı benım tarzımda yazan olsaydı ne yazdım dıger konuda almazdım adını bıle aklıma getırmezdım dedım bırak su saksakcılık mode on sekıllerını artık halla kullanan varmı halla bısıy beklıyen varmı ms1 den dıe kardesım bız görduk bı cacık oluycanı son kez dusundum daha buna para harcamanın anlamı yok dedım

kaldıkı bak gökı var onda ms2 vardı basına gelmeyen kalmadı ms yuzunden onunda ms2 de bak oda söktü attı neyın pesındesınız ben sıze ms 2 ıle de bır cok ornek verırım yeter artık darlamayın bunaltmayın ms1 ıde aynı ms2 sıde aynı ms3 ude pahalı bu bu kadar basıt

kop42
04-04-2012, 09:27
@kop42

sizin bence anlamadığınız bişey var. MS işi sıkıntılı derken aslında işi bilen kişiler yaptıktan sonra kayda değer mevzular sıkıntılar olmaz diyor ms hakkında yorum yapanlar.

özgün abi bile ms'e kötü demiyor eksik vs. diyor, ondan daha mı iyi biliyoruz en basitinden? adamın işi bu, ecu sistemleri..

2-3sene önce ms almışsınız, o zaman tam çözülemediğini düşünenlerdenim. talihsizlik denk gelmiş size.

ms bağladık zaten bende aracımı günlük kullanıyorum obejktif şekilde + - herşeyini yazıcam.

işin özü kimse ms sıkıntısız demiyor, sıkıntı çıkmasının etkenleri var diyor, kimi toplanmasından kimi map'inden, kimi bilmem nesinden dolayı diye..

yanlış anlamayın ama sizi koyu vti'cilere benzetiyorum yorumlarınızdan dolayı hani f-h-e'la typerla yürüyebilirim mantığında ki vti'cilere:D

ben hc bır markanın fanetıgı olmadım sızn amaclarınız ıcın ms sıze uygundur ama sert setuplarda hıc bır etkısı yok ben de sıkıldım vtı cılar gıbı aynı seylerı solemekden

yavuz 36küsür aklıma gelmedı alıntı yapmadıgım ıcın senden

sen haklısın kardesım bız şakayız ılerlıyen senelerde görelım ms kullananlarından yorumlarını sonra tekrar konuyu hortlatırız

JDM VTİ
04-04-2012, 09:29
sert setup dediğiniz bende 12.2 cr wössner piston var 86mm'den 87mm'e büyüttük çapı,kapak işli, gerisi klasik şeyler yazmıyorum, yani bi egzantriğim eskik. itb demeyin girmedim girmem o işe :)

KingoAtmo
04-04-2012, 09:31
Ben Ecudan anlamam etmemde, 2 tanesi itb li olmak üzere 3 tane ms ile çalışan 106 gti biliyorum.

kop42
04-04-2012, 09:32
yahu allah askına uzatmıyalım bak ben cok kısıyle konustum ms ı kullanıp sokenler baska ecuya gecıpde oha dıyenler duydum ben klavyeyıde sevmıyorum benım ısım net basıda laf yarıstırmakda degıl bırgun ankaraya yolun duserse gıderız bak senı kullanan ksılerle tanıstırıım sokenlerle kendı kulaklarınla duyarsın hanı ben oturupda net basında yorum yapanlardan degılım uzatmıyalım herkezın arabası yurusun herkez sonu mutlu bıten mekanlarda kalori yaksın :)

Murat
04-04-2012, 12:11

göki zd den bahsediyor isen, beni ilgilendiriyor diye bir konuya açıklık getireyim.gökhan da görürse yazar sanırım. bağlantıyı ben yaptım. birincisi ms2 değil ms3 yaptık gökhana. beyin konusunda hiçbir sıkıntısı olmadı. aracının tesisatında yer yer sorunlar vardı. bunlar düzeltilerek montajı yaptık gazladık, ön ayar yapıldı. hatta launch yapılıp videolar çekildi. herkes memnun idi.

fakat sonradan aracındaki eksikleri giderip tam ayar yapılamadan göki şahsi nedenlerle mi nedir bilemem aracını söktü vs vs vs.

Herhangi bir sorun yoktu yani. belirtmek isterim.
http://www.techturkey.com/forum/videolar/74062-106-rc-launch-control-goki-zd.html

boosted_pug
04-04-2012, 16:23
ben yaklaşık 2006 dan beri ms2 li aracımla 3 -4 sene civarı turbo 1 1.5 sene civarıda atmosferik itb li olarak kullandım geneline baktığım zaman gayet memnundum sıkıntılarım yokmuydu kıyamet gibiydi

daha ilk topladığımda ana bunun içinde bitane ateşleme transistörü war benim araba 4 silindirli nasıl çalıştırıcam oldu daha sonra bitane transistöre 30 dolar kargo parası verip getirtmiştim daha sonra krank sinyali sürekli kesiliyordu montajı yaparken iki kere yandı similatör ile denerken 2 yada 3 kere similatörün entegresi yandı en az 3 kere ateşleme transistörü yandı ilk bağladığımda sabahları 4 -5 sefer kontak aç kapat yapmazsam araba çalışmıyodu çalıştıkdan sonrada stop ediyodu bla bla bla bla böyle gidiyodu

ama ozaman değil ms2 kullanan ms1 bile kullanan yoktu internette arattığımda bulduğum tek yerli konu bitane porche ye megasquirt bağlanıyordu onuda bikere buldum bidaha göremedim sanırım merruse abi yapmıştı daha sonra internetten yabancı sayfaları okuya okuya çoğu sıkıntısını ve arızasını çözdüm satıncaya kadarda gayet memnun olarak kullandım

herkesin ortak hem fikir olduğu nokta ms çok çok çok iyi bir beyin değil hatta vasat bile denilebilir tek iyi yanı fiyatının uygun ve kolay erişilebilir olması onun haricinde sorunsuz sıkıntısız bir beyin kesinlikle değil

ama şöyle bi durum war ankarada en çok şahin kullanılıyo die örnek veriyorum adam geliyo abi biz turbo yaptık buna megasükit bağlatıcam diyo zaten komple turbo için 2000 3000 lira gibi bi rakam ayırmış sen diyosunki abi bak

ms1 v.3.0 war istediklerini yapıyo ama gaz yemesi ateşleme ayarları vs biraz sıkıntılı fiyatıda 1000 tl ( beyin + tesisat + ayar + lunch shift light vs.) bide bunun ms2 olanı war onunda fiyatı 1400 tl bunun işlemcisi hızlı vs. anlatıyosun adam yok abi ben yavaş olanını istiyorum diyo sende yapıyosun sonra arıza vs. olduğunda ms boktan beyin oluyo abi sen bunu zaten biliyodun zorlamı satıyo bu adamlar beyni silah zoruylamı montaj yapıyoruz............ arıza olabilir sonuçta insan yapısı ama en nihayetinde giderilebilen arızalar mesela krank sinyali bozuluyo anakartın üzerindeki potansları değiştirdiğinde gideriliyo yada bobin soketine su geliyo ve kısa devre oluyo doğal olarakda ateşleme transistörünü yakıyo yada yollar kavruluyo beyin içinde ateşleme çıkışlarında kalın kablo kullandığında bu sorun kalmıyo zil teli ile 11 amper çeken hattı bağlantı yaparsan en ufak bi arızada yolların kavrulması gayet doğal en çok olan arızada abi bu araba bi düzgün çalışıyo bi gitmiyo bi 6000 de kesiciye giriyo bi 8000 de vs. tesisata bi bakıyosun bildiğin zil telinden çekilmiş orası burası sağa sola deymiş aşınmış yada kopmuş oluyo abi bunu kim bağladı diyosun ya biz internetten aldık bizim orda bi elektrikçi arkadaş bağladı ondan sonrada yine ms suçlu çıkıyo

ms in fiyatı ve yapabildikleri ortada tutupda draglarda 10sn ile koçacak olan insan yada ben takarım sıkıntısız sorunsuz sürekli sağa sola giderim aklıma bile gelmez diyen kişiyede tavsiye etmiyorum çünki bi arızada yolda kalmak kadar rezil bi durum yok ve bu duruma müdahil olucak insanlar çok az eğer maddi olarak durumunuz el veriyosa vems bile değil oda şahıslar tarafından toplanıyo ve birçok arıza veriyo direk halltech aem motec vs. gibi beyinlere yönelin ama durumunuz çok müsait değilse alınabilecek megasquirt ya ms2 v3.57 yada microsquirt dir onun haricinde ne ms1 ( kullanışsız oluşundan ötürü) nede ms3(fiyatından ötürü) alınmaz

boosted_pug
04-04-2012, 16:36

yaaaa erkut hala anlamıyorsun ayarla felan alakası yok kardesım benım beyındekı sorunların ben örnekler verıyorum sana dıyorumkı böle böle sorunlar cıkartıyor sureklı neden anlamak ıstemıyorsun?????

moruk pıste burdakı kımse ılk defa cıkmıyor kımse ılk defa araba kaldırmıyor kımse ılk defa arabaının ust kapagını acmıyor

sana farklı seylerı soluyoz sorunlardan bahsedıyoruz bunlar bunlar oluyor dıyoruz sen hala onlar ayarlanır dıyorsun kardesım son kez dıyorum ayarlasanda sidik zoruyla ittirsende gücü yetmıyor ıste

onur senin aracın tek sorunu zaten yazmışlar ama işlemcinin ms1 olması ms2 ye geçermisin bilmiyorum ama en son çıkan 3.2 versiyonu ile gayet stabil çalışan bi işlemci soğuk ve sıcak marş olayları tamamanen ayarsal patırdama ise ms1 in yine saçma olan krank paterninin girişinden kaynaklanıyo bi exel sayfası war oraya bir iki değer giriyosun sana krank paternini çıkartıyo oda hiç bi zaman düzgün tutmuyo kaçtane ms1 li araba yaptıysam hemen hemeh yüzde 70 inde ilk marşda ve soğuk gaz verme esnasında patlama oluyo ama ısınınca geçiyo bu sorun ms2 de yok ayriyetden ms2 nin krank sensörü girişlerinde filtreleme özelliğide mevcut onunda birçok defa faydasını gördüm missfire olayıda yine o krank paterninin hatalı olmasından kaynaklanıyo mesela 20. dişte senteye gelen bi araçta 10 - 18 - 40 - 48 olarak ayarlanıyo ama cranking advance ayarını değiştirdiğin anda bu değerler bir yada iki rakam oynuyo yada yanlış sayıp bir diş kaçırdığın anda missfire kesilmiyo

lunch için yazdığın ms1 içinde ms2 içinde geçerli değil kim söylediyse muhtemelen firmware yüklerken oluşan bi hatayı lunch un üzerine atmış yaptığım çoğu arabada lunch war ve bu şekilde bi sıkıntıları yok

Eray Yümsel
04-04-2012, 17:06
bu konular sıktı artık dejavu dan başka bişey değil bu konu sabitlensın bidaha ms mi yoksa diğerlerimi konusu acılmasın her konuda fix kimse inkar etmiyo megasquirt bir haltech olamaz herkezin söylediği tek şey var nekadar ekmek okadar köfte ben bugün e30 a 300hp yapcaksam gidip haltech almam ms varken ama ms2 varkende ms1 takmam he 400 500+ lar işin içine gircekse yapılcak şey ortada ya ms3x alınır yada aynı kalitede hatta daha yüksek kalitede haltech vb beyinler alınıp takılır bunu inkar eden zaten yalan söyler ama konu megasquirt kötü bir beyinmidir değildir ben sorunda yaşadım hiç yaşamadıgım araçlarda olurdu tek ve ilk marşta çalıştıgıda oldu 1 hafta ugrastıgımızda oldu ama bu sadece beyın dandik demek olmuyo mekanik veya elektrik tesisatından olabilcek problemlerden kaynaklı olabiliyo vs vs vs diye gider bende yeri geliyo hay ziktim beyni diyorum ama elden gelen bişey yok patırdasada çatırdasada sabahları zor çalışsada bişekilde yürüyo :)

konunu özü şu

paran varsa haltech vb.

paran yoksa megasquirt

ms i ve yapanları kötülemeyin herkezin emeğine saygı duyalım bu işlerden sogutmayalım bir tuner kolay yetişmiyo :D

buyrun bude ms le yürüyen araçlar olmak istedikten sonra her türlü olur kasmaya gerek yok...

MS2

E30 swap m30b35 = 3.35i ecu Megasquirt - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/e30-swap-m30b35-335i-ecu-megasquirt_2316644.htm)

/video/e30-swap-m30b35-335i-ecu-megasquirt_2316644.htm

MS 1
EKE30 vs AN240 - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/eke30-vs-an240_2071287.htm)
/video/eke30-vs-an240_2071287.htm

İSTANBUL PARK E30 TOPLANTISI TURBO 34EKE30 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LpdOYkn5ktY)
LpdOYkn5ktY

ms2 e21 turbo

2. April 2012 13:28 | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=268720109882298)

merruse
04-04-2012, 18:58
ama ozaman değil ms2 kullanan ms1 bile kullanan yoktu internette arattığımda bulduğum tek yerli konu bitane porche ye megasquirt bağlanıyordu onuda bikere buldum bidaha göremedim sanırım merruse abi yapmıştı

Ehehehe o rahatsız benim... :) Sanırım 5nci ya da 6nci ms im di o..

chiefkadir
06-04-2012, 09:30
Ms e en son geçenlerden biri benim herhalde,
Rs'e Ms2 yi bladerk Erkut bağladı,hemen hopla zıpla yürüyüp gidemedik önce safc gibi kullandık şimdilerde ise ateşlemeyide halletti ve komple bir beyin halinde Türkiye şartlarında ilk beyinli Clio Rs i yaptık..Benim için en önemli olanı itb ye geçmeden beyin olayını çözmekti zorlu geçen kış döneminde kafamdan silindi ve önümüz açıldı..

Şimdilik ms le bir sorunumuz yok inşallah olmayacakta,özveri ile uğraşan Erkut kardeşime burdan teşekkürler...:icon_tup:

JDM VTİ
06-04-2012, 10:31
şükür bizde bikaç günönce ms'i bağlayıp direk marşa bastık.

'' tek marş '' :) ayara cıkıcaktık sensör bozuk cıktı widebandın şansımıza.

dragstar
06-04-2012, 16:43
şükür bizde bikaç günönce ms'i bağlayıp direk marşa bastık.

'' tek marş '' :) ayara cıkıcaktık sensör bozuk cıktı widebandın şansımıza.

tek marş da çalıştırırım dedim hakkatende tek marşda çalıştı 15 afr, 900 devir sabit rolantide hemde :D

JDM VTİ
06-04-2012, 17:24
düzgün işçilik ve bilgi olunca oluyormuş demek ki.. yazılımsal eksiklikleri ben bilmem onu ayarcılar bilir, fakat kop42 abiye anlatmak istediğim buydu, hee kendisi sıkıntılı dönemler geçirmiş soğuması cok normal tekrar geçmiş olsun ona da, atlatmış zaten, bi daha yaşamaması dileğiyle.

cetinkaya55
06-04-2012, 17:30
Bende rover'da ms2 3.0v kullanıyorum bir sıkıntı yok ancak bu muhabbetten sonra acaba değişsem mi? demeye başladım.Peki başka bir ecu'ya geçiş yapmak için bütün tesisat değişmesi mi? gerekiyor yani her şey silbaştan mı?...

bLackModeL
06-04-2012, 18:25
Bende rover'da ms2 3.0v kullanıyorum bir sıkıntı yok ancak bu muhabbetten sonra acaba değişsem mi? demeye başladım.Peki başka bir ecu'ya geçiş yapmak için bütün tesisat değişmesi mi? gerekiyor yani her şey silbaştan mı?...

:D ben degıstırdım bülent abi sıra sende :heyoo:

MKT
06-04-2012, 18:46
:D ben degıstırdım bülent abi sıra sende :heyoo:

kanka senin aracın honda olduğu için vtec tesisatı takıyoruz ama roverda o iş olmaz. en son rover ms 1 vardı abi eğer değiştirmediysen MS 2 V3 aldıysan hiçbir sorun kalmayacaktır (elektrik tesisatında sorun olmadığı sürece)

bLackModeL
06-04-2012, 18:56
msden baska beyın olmza mı bulent abı alır baska beyın olursa cok dertlestık abımlee :D

cetinkaya55
06-04-2012, 20:51
kanka senin aracın honda olduğu için vtec tesisatı takıyoruz ama roverda o iş olmaz. en son rover ms 1 vardı abi eğer değiştirmediysen MS 2 V3 aldıysan hiçbir sorun kalmayacaktır (elektrik tesisatında sorun olmadığı sürece)

Mustafa dostum,rover da ms2 var.Mengü kardeş yapmıştı kendisi zamanında teslim edemediği için tatsızlık olmuştu bir ecu içindeki lehimleri sevmemiştim.Ne yalan söyleyeyim bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım.Endişem 1,5 bar da sorun çıkmıyordu acaba basıncı açtıkça sorun çıkartırmı tabi buna sevgili dostumuz Sami RAMAZANOĞLU karar verecek olmaz der ise mecbur değişeceğiz.Hatta anlık takip için Mengü den ekran aldım.

AEAlmas
06-04-2012, 20:55

Agbi haltec varmı elinde almak istiyorum pleaseee :) o fiyattan :D

MKT
06-04-2012, 23:05
Mustafa dostum,rover da ms2 var.Mengü kardeş yapmıştı kendisi zamanında teslim edemediği için tatsızlık olmuştu bir ecu içindeki lehimleri sevmemiştim.Ne yalan söyleyeyim bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım.Endişem 1,5 bar da sorun çıkmıyordu acaba basıncı açtıkça sorun çıkartırmı tabi buna sevgili dostumuz Sami RAMAZANOĞLU karar verecek olmaz der ise mecbur değişeceğiz.Hatta anlık takip için Mengü den ekran aldım.

abi tesisatın baya elden geçirildi zaten kasım abinin dükkanda bundan önce sorun olmadıysa bundan sonrada sorun olmayacaktır süpriz bir problem olmadıkca.sonuçta ne marka olursa olsun bu tür projelerde nezaman ne olacağı belli olmuyor. Sami abi son noktayı koyacaktır.şimdiye kadar değişin demediyse zaten değişmeye gerek yok:)

Oz`
07-04-2012, 15:02
Agbi haltec varmı elinde almak istiyorum pleaseee :) o fiyattan :D

Sprint 500 var istersn

tuncayakyz
31-05-2012, 20:29
Sprint 500 36-1 denmi okuyo?

AEAlmas
27-07-2012, 02:36
Sprint 500 var istersn

Doktorum dogru yol vipec dedin :D inceledim güzel miş cihaz ;)

mannerboy
16-08-2012, 15:35
kırmızı 205 i hatırlarsın doktor ondada yolun sonu parçalar var ama oda 45 lık weberden ıtb ye ve ms e gectı dün konuşmuştuk bu beyıne gectıgım gune lanet olsun dedı 45 lık weber varken daha stabıl calısyormuş ve beklenen soruyu sordum :D performans nasıl dedım arabanın yuzde 80 nı ölü dedı oda eski sisteme karburatöre 45 lık webere gerı donmeyı dusunuyormuş
Şu yolun sonu 205 den biraz bahsedermisin ne parçalar kullanmışlar motoru ney vs vs. Bizde 8v olarak yolun sonu bi 205 yaptık kemalle 304 derece egzantrik pipercams komple yay şapka set.11.5 sıkıştırmaya sahip piston.kapak port polish.4.42 defransiyelli şanzuman trde başka 205de yoktur ;) ayrıcada itb koyduk.ilk zamanlar msle ilgili şu sorunlarımız oldu tesisatta zayıflık ek vs vs varsa ateşleme sapıtıyor lanet duruma geliyor araç.en son tesisatı yeniledik bi kaç kere araç sahibinden dolayı beyin yandı vs vs şu an araç eksik yazılım ve düşük kompresyonla(segmanlar gidik) 200 hp lik dyno çıktısı olan rc ve vtecle aynı yürüyen bi araç.

Ayrıca konuyu hortlatıyorum çünkü benim projemdede beyin lazım ve bi noktaya varamadım :) ben parasına göre değil ihtiyacıma göre beyin arıyorum.atmosferik kullanılıcak bir araçta hangisi mantıklı ? performans olarak baktığımızda semi seq mi full seqmi daha tepkili ? ateşleme cop olucak düşündüğüm beyinler ms2-ms3-sprint 500 bunların 3ünden hangisi beni tatmin edicektir.önemli olan yolda kalmamak devasal gaz tepkimesi ömürlük kullanılabilincek malzeme :beuj:

kop42
19-08-2012, 01:17
29 Haziran 2008 Ankara Ulusal 3. Ayak - Foto Galeri - Drag Türk (http://www.dragturk.com/29-haziran-2008-ankara-ulusal-3-ayak-fotogaleri-60-sayfa-133.html)

sana bılgı verırmı fotoyu ekledıgım lınkdekı tarıh ??? uzerındekı parcalar mı16 324 derece kentcams eksantrık yay sapka ıtıcı kol. alcara racıng 12 cr pıston yanlıs hatırlamıyorsam pıston markasını.fıdanza volan subabların markasını hatırlamıyorum subablarda guzel bır markaydı 45 lık weber karburatör vardı msd 6al atesleme :) sene 2005 de bu parcalar uzerındeydı ulusalda yarısıldı bu arabayla uzunca bır sure :) sanzımanın olcusunu hatırlamıyorum fakat olculerı gayet kısa ve guzeldı artı sahıbı yurtdısından 205 e 4 ceker yapmak ıcın sanızman bıle getırmıstı :)

sonra 2009 yılında aynı setup msd 6al sokuldu karburator sokuldu ıtb takıldı ms baglandı sonrasını ögrenmek ıstermısın ıcler acısı ms baglandıgı gunden berı arabanın sorunları bıtmedı ve sahıbı sınırlendı arabayı kapalı garaja cektı ölece yatıyor

ben sımdı ms ıle dusuncelerımı tecrubelerımı sadece kendı arabamda degıl farklı farklı 4 5 arabada denedım ugrasıtıgım arabalar ninemden buyukbabamdan kalma arabalar degıl kısa fılıtre eksozlu arabalar degıl anladınmı hepsı lımıtlerı atmosferık olarak zorlamaya calısan arabalar o yuzden bana kımse bız sunu yaptık ms le oldu demesın ınanmıyorum zaten ısı bılen kımsede ınanmaz :)..... ms le olur nasıl olur bılıyormusun senın fazla bısıyde gozun yoktur afr tuturmaya calısıyım dersen belkı olur onun dısında ms beyın felan degıl ..... varsa tanıdıkların bu ısle ugrasan ms haltec aem gıbı ecuları karsılastırın bakalım ugrasıp sorun cıkarıp sureklı kafamı kurcalayacagına 1 sefer yapar 300 500 fazlasını verırım keyıfle kullanırım...

boosted_pug
19-08-2012, 02:06
29 Haziran 2008 Ankara Ulusal 3. Ayak - Foto Galeri - Drag Türk (http://www.dragturk.com/29-haziran-2008-ankara-ulusal-3-ayak-fotogaleri-60-sayfa-133.html)

sana bılgı verırmı fotoyu ekledıgım lınkdekı tarıh ??? uzerındekı parcalar mı16 324 derece kentcams eksantrık yay sapka ıtıcı kol. alcara racıng 12 cr pıston yanlıs hatırlamıyorsam pıston markasını.fıdanza volan subabların markasını hatırlamıyorum subablarda guzel bır markaydı 45 lık weber karburatör vardı msd 6al atesleme :) sene 2005 de bu parcalar uzerındeydı ulusalda yarısıldı bu arabayla uzunca bır sure :) sanzımanın olcusunu hatırlamıyorum fakat olculerı gayet kısa ve guzeldı artı sahıbı yurtdısından 205 e 4 ceker yapmak ıcın sanızman bıle getırmıstı :)

sonra 2009 yılında aynı setup msd 6al sokuldu karburator sokuldu ıtb takıldı ms baglandı sonrasını ögrenmek ıstermısın ıcler acısı ms baglandıgı gunden berı arabanın sorunları bıtmedı ve sahıbı sınırlendı arabayı kapalı garaja cektı ölece yatıyor

ben sımdı ms ıle dusuncelerımı tecrubelerımı sadece kendı arabamda degıl farklı farklı 4 5 arabada denedım ugrasıtıgım arabalar ninemden buyukbabamdan kalma arabalar degıl kısa fılıtre eksozlu arabalar degıl anladınmı hepsı lımıtlerı atmosferık olarak zorlamaya calısan arabalar o yuzden bana kımse bız sunu yaptık ms le oldu demesın ınanmıyorum zaten ısı bılen kımsede ınanmaz :) varsa tanıdıkların bu ısle ugrasan ms haltec aem gıbı ecuları karsılastırın bakalım ugrasıp sorun cıkarıp sureklı kafamı kurcalayacagına 1 sefer yapar 300 500 fazlasını verırım keyıfle kullanırım...

Abi lütfen birakin şu ms tu kaka muhabbetini 500 üncü kez dönüyo bu muhabbet egzantrik alirken yok 383 dereceymiş yok 500 dereceymiş şanzıman ayarlarken 2. Vites 39 dişli olcak yok ayna mahruti 17 77 olcak yok pistonun etegİnin cidarı şöyle coatingli olucakmiş vs. vs. vs. Her boku en ince ayrintisina kadar araştirip draglarda 1. Siralara oynayan arabalar yapan adamlar neden ecuyu en amatöründen tercih eder

Nekadar ekmek okadar köfte ms in sikintisiz çalişabilmesi için msin en ufak ayrintisina kadar profesyonel biri tarafindan toplanmasi gerekli sifir tesisat sifir soketler sifir sensörler gerekir en önemlisi krank sensörü bunun yaninda aracin çok iyi şaselenmiş olmasi gerekiyo bunlarin biri ikisi bazen hepsi olmuyo ozaman sikintilar baş gösteriyo yolda kalmalar paf küf teklemeler bigün düzgün obür gün başka gaz yemeler vs.

Son olarak Kirmiziyla katildiğim nokta kim ne derse desin ne tecrube yaşamişsa yaşasin ms gayet kullanişli ve ucuz bir beyin kimsede tutup yillardir bu işin içindeki markalarla kiyaslama hatasi yapmasin ( halltech aem p28 neptune vs. Vs.) para çokomel parasi cok olan iyisini alsin az olan ms e devam

Birde pireye kizip yorgan yakilmaz ms den memnun kalmadiysan bide halltech denersin yok ondanda memnun kalmazsan söker karbüratöre devam edersin atlan deve değilya

kop42
19-08-2012, 02:12
mengu bazen sende sacmalıyosun ya ugrasılan tarıhlere bak potlarımı oku ıstersen ben ne yazmısım ecuyu sectık bılmıyorduk bu kadar problem lı oldgunu bılseydık takarmıydık demısmıyım daha oncekı postlarda demısım degılmı o yuzden sacma sapan gart alma pozsıyonlarına gırmeyın varsa klavyede degıl sanayıde tartısalım alalım 2 tane ecu benım arabam hazır baglıyalım bırde baska ecu baglayalım farklara bakalım hazırmısın dynoda vs de ?????????????????

bırakın msı savunmayı dıycemde ekmek yıyen adamlarsınız hala baska ecularla karsılatıryorsunuz yaaa yemın ederım bos muhabbet

ne kadar ekmek o kadar köfte kelımesıne bana kurma ıstersen benım ne kadar para harcadıgımı ne parcalar aldıgımı herkes ıyı bılır ama ben dıyorumkı ben ms aldıgımda benı bu denlı benım gıbı uyaran bırı olsaydı almazdam bı *** yedık aldık sımdı ne yaptım bu ısın adamı kımse danıstık sorduk aldık kafam rahat :)

heeee menguuu pireye kızıp yorgan yakan cok sahıt oluruyorum ben senın ms bagladın arabalara bazen gelıolar ras gelıyoruz sagda solda ama ben tutup burda yazmıyorum onları uyandırıyım senıde :) hadı selametle

heee son ekleyım bı yerde ozgun demıstı bırıne fıyat cıkartırıdı ms ın baglanması vs ı kac para tutuyor hesap yaptırdı bu konudaydı sanırım o paralara haltec alınıyor onuda son olarak ekleyımde para cokomel ılsıkısı bıtsın :)

boosted_pug
19-08-2012, 03:06
mengu bazen sende sacmalıyosun ya ugrasılan tarıhlere bak potlarımı oku ıstersen ben ne yazmısım ecuyu sectık bılmıyorduk bu kadar problem lı oldgunu bılseydık takarmıydık demısmıyım daha oncekı postlarda demısım degılmı o yuzden sacma sapan gart alma pozsıyonlarına gırmeyın varsa klavyede degıl sanayıde tartısalım alalım 2 tane ecu benım arabam hazır baglıyalım bırde baska ecu baglayalım farklara bakalım hazırmısın dynoda vs de ?????????????????

bırakın msı savunmayı dıycemde ekmek yıyen adamlarsınız hala baska ecularla karsılatıryorsunuz yaaa yemın ederım bos muhabbet

ne kadar ekmek o kadar köfte kelımesıne bana kurma ıstersen benım ne kadar para harcadıgımı ne parcalar aldıgımı herkes ıyı bılır ama ben dıyorumkı ben ms aldıgımda benı bu denlı benım gıbı uyaran bırı olsaydı almazdam bı *** yedık aldık sımdı ne yaptım bu ısın adamı kımse danıstık sorduk aldık kafam rahat :)

heeee menguuu pireye kızıp yorgan yakan cok sahıt oluruyorum ben senın ms bagladın arabalara bazen gelıolar ras gelıyoruz sagda solda ama ben tutup burda yazmıyorum onları uyandırıyım senıde :) hadı selametle

heee son ekleyım bı yerde ozgun demıstı bırıne fıyat cıkartırıdı ms ın baglanması vs ı kac para tutuyor hesap yaptırdı bu konudaydı sanırım o paralara haltec alınıyor onuda son olarak ekleyımde para cokomel ılsıkısı bıtsın :)

bunda gard alinacak bişi yok senin arabana ms yapilirken ben benim arabam dahil 4 tane turbo 106 yapmiştim hee şöylede bi durum war ozaman ne ben ne bir başkasi ms konusunda 1 yada 2 den fazla tecrubeli değildi onuda geçtim sanayide tartişalim takalim deniyelim benim arabam hazir diyosun 187 dolarlik ms in karşisine ne çıkarticaksin bi yazarmisin lütfen

Yukarida yazdiklarimin hiç birini sana atfen yazmadim peugeotdan anladiğim için parçalar peugeotla alakali yoksa senle bi alakasi yok hangi araç olursa olsun farketmez ayni şey 2000 dolarlik halltech alip 40 dolarlik benzin regulatörü takan içinde geçerli madem yapiliyorsa sonuna kadar kaliteli yapilir öle araçlarda bir elin parmaklari kadar

Ben zaten 6 7 aydir ms felan yapmiyorum bu saatden sonrada çok fazla uğraşabileceğimi sanmıyorum yeni tayin yerimde ışler acayip yoğun zaman ayiramiyorum ne sanayiye nede boş beleş insanlarla uğraşmakdan bıktım başıma ne geldiyse güler yüzümden geldi hep .....ikilen ben oldum burdanda hodri meydan yazacak kadarda yürekliyim gelsinler yazsınlar desinlerki ben mengüye parami son kuruşuna kadar bi seferde tak diye ödedim ama bana böyle yapti söyle dolandirdi düşünüyorum bir yada iki çıkar beyin yaptirip parayi bakkal parasi gibi ödiyenmi ararsin yolda ayarda kaza yapip sonra ben kaza yaptim para verememmi diyeni beyin yaptirip kaçıp telefonlara çıkmıyanlarmı beyni yakip gelip bu yanik mi diyeni 100 lira verip kaçanmi 500 kere ayar yaptirip bu olmadi diyenmi dolu yaa :) ben kapora alip beyin getirtiyorum üzerine karimi koyup bağlantisini ayarini toplamasini vs. Yapiyorum mesela gittin pt51 aldin ama araba istediğin gibi gitmedi ne diyosun aldığın firmaya ben bunu beğenmedim bunu geri alin ben pt52 alicam diyebiliyomusun yok benden de kimse full iade bekliyemez sende biliyosun bi arabanin ms le doğru dzgün yürüyebilmesi için kaçgün akşama kadar sanayi havasının solunması gerektiğini

Son olarak ben yukaridada kirmizi ile belirttiğim kısma sonuna kadar katılıyorum ve ms le ne halltech ne aem hiçbirini kıyaslamam okadar saf yada yalancı değilim Hesap konusu bence yanliş kimse 2000 2500 liraya ms yaptirttim demesin msin fiyati belli beyin ayar tesisat extradan abi şu göstergeyi baglarmisin şunu takarmisin shiftlightmiş lunch muş vs. 1000 1500 en fazla olsun bide 4 bar map sensörü 1700 olsun o paralara ebaydan sadece beyin belki alınır 300 400 dolarlik 8. El 90 model halltech yada aem alinip yaptırılabilir sadece ayar için yukarida yazdiğim fiyatlar isteniyo o yüzden bence ms parasina ms yapilir daha da olmaz

gokselaltinok
19-08-2012, 03:07
@kop42

dipnot: ms'i yaparken kemale dedim kendisi samimi arkadaşımdır, bu beyin işinde sana güveniyorum yapamıycaksan hiç başlama, kendinide benide yorma ticaretimiz ayrı arkadaşlığımız dostluğumuz ayrı diye;)yapamazsa yazarımda zaten..

Aslında ben bu arkadaşın deneyimlerini merak ediyorum umarım bu konuyu görür.

bladerk
19-08-2012, 09:25
------------------------------------------------------

kop42
19-08-2012, 09:49
.........................iiiiiiii..........

bladerk
19-08-2012, 10:13
--------------------------------------------------

kop42
19-08-2012, 10:17
.............................................

bladerk
19-08-2012, 10:22
------------------------------------------------

kop42
19-08-2012, 10:23
.....................şşş

bladerk
19-08-2012, 10:26
----------------------------------------------

kop42
19-08-2012, 10:27
.................................................. ...

bladerk
19-08-2012, 10:30
-------------------------------------------------

kop42
19-08-2012, 10:34
.................................................. .............

bladerk
19-08-2012, 10:37
------------------------------------------------------

kop42
19-08-2012, 10:38
...............................

bladerk
19-08-2012, 10:41
--------------------------------------------------

boosted_pug
19-08-2012, 12:17
Yaa iki saat geç kalmişim

mannerboy
21-08-2012, 19:05
....................

JDM VTİ
21-08-2012, 19:23
özgün abiyle iletişime geç, ecufast farkını yaşa :D

evrendogu
21-08-2012, 20:31
Aracımda Murat' ın yaptığı MS ile yürüyen bir Zetec E var. Gayet memnunum, tek marş yaz kış, yağmur çamur tam gaz yarım gaz faketmiyor. Hatta beyin yerlerde geziyor yinede birşey olmuyor. Sağolsun Murat her zaman tam destek veriyor. Bir sıkıntı yaşamadım.

boosted_pug
21-08-2012, 22:56
Parçalar güzelmiş.Bizde yaptığımız 205te sıkıntılar yaşadık.Tesisat zayıflığından dolayı kaç sefer enjektörleri kontrol ederken birden çakmasıyla itbden çıkan alev kolumu yaktı :) sonrasında düzelttik şu an bi sıkıntımız yok.setupıda yazdım.ms 205 tarzı distribütörlü araçlarda iş görüyor bunu kimse tartışamaz.205 e tutupta haltech takmak hiçte mantıklı değil amaç zaten jetronic sistemden kurtulmak.o mi-16 tıdada tesisattan dolayı sıkıntılar olmuştur.

Gelelim benim soruma okuyorum okuyorum ms bi yönden mantıklı bi yönden mantıksız. Biri artık cevaplasın xu10j4r-s (306 gti) motoruna tamamen atmosferik olarak ihtiyacımı görcek beyin nedir. burdan türkiyeye sesleniyorum :D

Motor 205 kasasına konulucak.
Kranka çark falan takmam sene 2012 Volandan okusun istiyorum..
Cop sistemdende vazgeçmem buji kablosu falan istemiyorum..
Ful seq semi seq takıntım yok ama gaz tepkimesi hangisinin fazla ise tabikide onu tercih etmek isterim.
Araca takılıcak en fazla ekipman 300 küsürlerde egzantrik + itb olur.
Taktığım beyin uzun ömürlü ve önü açık olsun 2-3 senede bir araca beyin takılmasın.
Gitceğim en fazla uzun yol kmsi 500 git 500 gel olur.
2. Araba olucağı için uğraşabilcek sabrım ve vaktim var.
Maddiyat önemli değil ama tutupta ps1000 e 1500+ dolar vermem çünkü yapıcağım setup belli.
Araştırdığım kadarıyla düşündüğüm beyinler ms2 smd toplu olarak gelen yada msv3.57 yada aem ems4 ? ? ?
Yorum yaparken ben ms taktıp supraya işimi görmedi sakın alma tarzında yorum yapmayın ihtiyaçlarımı setupumu yazdım ö yönde yardımcı olursanız sevinirim...

Dostum piyasadaki beyinler belli halltech aem dta omex vems megasquirt vs. Vs. Krank dişlisi ve bobin muhabbeti v2.2 ms1 beyinde war maddi sıkıntı yok dediğine göre bu beyine bulaşmanı tavsiye etmem onun haricinde yukarıdaki tüm beyinler senin tüm isteklerini eksiksiz olarak karşılar hepsiylende ayni hp yi ayni torku alicağını garanti ederim kullanici olarak en ufak bi farklılık da hissetmezsin aralarindaki fark kalite ve maddiyat en iyisini alirsin taktirir ayarlatirsin ve unutursun bidaha setup değiştirmediğin sürece ayara vs birkere düzgün takilip ayarlandiktan sonra yaptirtmazsin ama ms de durum buşekilde değil 3.57 veya microsquirt bile alsan sorunsuz çalişmasi için extra bağlantilari tesisati vs. si son derece düzgün yapilmasi gerekiyor ozaman sikintisiz kullanabilirsin yoksa kendi kendine isinip yanabiliyo yada bazen çalışmama gibi arızalar yapabiliyo yok ben düzgün yaparim yada yaptirtirim dersen yukaridada dediğim gibi senin setupinda yukaridaki tüm beyinler ayni işi görür

volume81
25-08-2012, 11:28
Parçalar güzelmiş.Bizde yaptığımız 205te sıkıntılar yaşadık.Tesisat zayıflığından dolayı kaç sefer enjektörleri kontrol ederken birden çakmasıyla itbden çıkan alev kolumu yaktı :) sonrasında düzelttik şu an bi sıkıntımız yok.setupıda yazdım.ms 205 tarzı distribütörlü araçlarda iş görüyor bunu kimse tartışamaz.205 e tutupta haltech takmak hiçte mantıklı değil amaç zaten jetronic sistemden kurtulmak.o mi-16 tıdada tesisattan dolayı sıkıntılar olmuştur.

Gelelim benim soruma okuyorum okuyorum ms bi yönden mantıklı bi yönden mantıksız. Biri artık cevaplasın xu10j4r-s (306 gti) motoruna tamamen atmosferik olarak ihtiyacımı görcek beyin nedir. burdan türkiyeye sesleniyorum :D

Motor 205 kasasına konulucak.
Kranka çark falan takmam sene 2012 Volandan okusun istiyorum..
Cop sistemdende vazgeçmem buji kablosu falan istemiyorum..
Ful seq semi seq takıntım yok ama gaz tepkimesi hangisinin fazla ise tabikide onu tercih etmek isterim.
Araca takılıcak en fazla ekipman 300 küsürlerde egzantrik + itb olur.
Taktığım beyin uzun ömürlü ve önü açık olsun 2-3 senede bir araca beyin takılmasın.
Gitceğim en fazla uzun yol kmsi 500 git 500 gel olur.
2. Araba olucağı için uğraşabilcek sabrım ve vaktim var.
Maddiyat önemli değil ama tutupta ps1000 e 1500+ dolar vermem çünkü yapıcağım setup belli.
Araştırdığım kadarıyla düşündüğüm beyinler ms2 smd toplu olarak gelen yada msv3.57 yada aem ems4 ? ? ?
Yorum yaparken ben ms taktıp supraya işimi görmedi sakın alma tarzında yorum yapmayın ihtiyaçlarımı setupumu yazdım ö yönde yardımcı olursanız sevinirim...

Bütçe'den arttırayım felan dersen yani bütçe tarafı biraz ağır basarsa MS'den mantıklısı yok :)

ama kasayım güzel bir beyin alayım benim gibi acelesi yok diyosan VEMS AEM HALTECH seçmen yararlı olur hem kullanan fazla olduğu için adının duyulmadığı kaliteli beyinleri o setup'da kullanmaya gerek yok :)

full seq bir tık daha iyi ama semi seq'in de bir farkı yok bizim tarafda ( prof. lar tabi şimdi bana liste çıkartmasın ahanda bu var şu var diye kullanmıcam sonuçda :) )

diğer tarafdan pro beyin takmak snn için gereksiz hatta MS'i kaliteli bir şekilde ayarlarsan senin için fazla bile olur MS'in üzerinde boost controller , nos controller , TC felan zilyon tane şey var senin kullanmayacağın :)

kısacası piyasadaki en dandik en ucuz MS bile senin işini fazlasıyla görüyor sadece kaliteli ve sorunsuz olması senin için önemli olan :)

mannerboy
27-08-2012, 18:39
Bütçe'den arttırayım felan dersen yani bütçe tarafı biraz ağır basarsa MS'den mantıklısı yok :)

ama kasayım güzel bir beyin alayım benim gibi acelesi yok diyosan VEMS AEM HALTECH seçmen yararlı olur hem kullanan fazla olduğu için adının duyulmadığı kaliteli beyinleri o setup'da kullanmaya gerek yok :)

full seq bir tık daha iyi ama semi seq'in de bir farkı yok bizim tarafda ( prof. lar tabi şimdi bana liste çıkartmasın ahanda bu var şu var diye kullanmıcam sonuçda :) )

diğer tarafdan pro beyin takmak snn için gereksiz hatta MS'i kaliteli bir şekilde ayarlarsan senin için fazla bile olur MS'in üzerinde boost controller , nos controller , TC felan zilyon tane şey var senin kullanmayacağın :)

kısacası piyasadaki en dandik en ucuz MS bile senin işini fazlasıyla görüyor sadece kaliteli ve sorunsuz olması senin için önemli olan :)

dürzü bizde biliyoz :) beyinciler yazsın onlarınki önemli

volume81
28-08-2012, 08:20
dürzü bizde biliyoz :) beyinciler yazsın onlarınki önemli

kap gel 2 led 2 tanede kondansatör yapayım sana :D

8.000 üstü çeviriceksen +1 kondansatör

+20 hp istiyorsan +1 led :D