Orijinalini görmek için tıklayınız : Biber gazi hakkinda
Almanci Tane-R
21-03-2012, 11:12
Bu spreylerin faydasi var mi yok mu ögrenmek istiyorum. nette satilanlar süs mü, parfüm mü, yoksa gercekten ise yarar mi? özellikle markasi nato olanlara baktim az önce. tecrübesi olan arkadaslar bilgilerini paylasirlarsa güzel olur. tesekkürler
ben tekzenden aldım biraz akma yapmış elime bulaştı bende farketmedim gözümü kaşıdım herhalde. o acıyı unutamıyorum :D bide sprey olarak sıksak adamı yamultur herhalde :)
poseidon
21-03-2012, 11:18
ben tekzenden aldım biraz akma yapmış elime bulaştı bende farketmedim gözümü kaşıdım herhalde. o acıyı unutamıyorum :D bide sprey olarak sıksak adamı yamultur herhalde :)
Nasıl yani yapı marketlerde alenen satılıyor mu?
Av gereçleri satan yerlere kanuni izin veriliyor diye biliyordum.
El altından satılanlara da güvenmiyorum.
hugo boss çıkma olasılığı var.
Sonra adamı kıvrandıracaz derken parfüm sıkmayalım.
nakayama
21-03-2012, 11:19
bi deneyin isterseniz :D çok fena yakıyor adamı etkisiz hale getirecek derecede bikaç kere denk geldi :D
fatih(fb)
21-03-2012, 11:19
yurtta kaldığım zamanlarda arkadaş yatağımın üstüne doğru bi fıs sıkmıştı nefes darlığından gidiyordum gözlerin yamulmasıda cabası:) fakat sahteleride dolaşıyor piyasada denemeden almayın:D
nato yazanlar fazlasıyla etkililer. bende bir süre köpeğimi gezdirmesi için babam çıktığında yanına veriyordum bir tane.***** gece husky lere tüm köpekler av olarak gördüklerinden saldıracaklardır en azından yarasız beresiz iki tarafta yoluna baksın diye, yalnışlıkla cebimde kaldığı bir gün bu ne ya diye cebimden çıkartırken sıkmışım az birşey o acıyı unutamıyorum cidden. elime bulaşmıştı kokladım basiretim bağlandı resmende ağzım yüzüm 15 20 dakka kendine gelemedi:)
Nasıl yani yapı marketlerde alenen satılıyor mu?
Av gereçleri satan yerlere kanuni izin veriliyor diye biliyordum.
El altından satılanlara da güvenmiyorum.
hugo boss çıkma olasılığı var.
Sonra adamı kıvrandıracaz derken parfüm sıkmayalım.
yok ben tekzenden aldım hatta kasanın yanındaki reyonlardaydı
aLperTunga
21-03-2012, 11:29
Bi anımı anlatayım size..
Gecen sene arkadaşlarla okey partileri yapıyoruz.Son partiyi oynadık bizim bi arkadaşa kaldı..birde bizde parti kime kalırsa uzun bi süre onunla t.şak geceriz.neyse arkadaşa kaldı oyun sonra başladık dalga gecmeye cebindede biber gazı oldugunu unuttuk sen biber gazını cıkar direk yüzüme sıktı..Yemin ederim dünyam karardı kafamı suyun aldına soktum kendıme zor geldım..gözlerimi açamadım 1 saat boyunca..Sonra tabi öcümü aldım :D
Markasıda natoydu..herkesin aslında yanında bulundurması gerekn bişey :)
ocean0636
21-03-2012, 11:30
Kafamiz baya iyiyken arkadasim essek sakasi yapti suratima neredeyse butun siseyi bosaltti. Onun acisi vs tarif edilmez suanda anlatirken bile tuylerim diken diken oluyor :D
Edit: Benim suratima yedigimin markasida natoydu av malzemeleri(kuru siki bicak mermi vs) satan yerlerde oluyor.
bi arkadaşın dükkanda şaka yapıcm die sıktı müşteriler falan 1 saat iptal olduk çok etkili bişey türk olmak şaka yapıcam die biber gazı sıkmakmış herhalde yapmıyan kalmamış :D
driftboy
21-03-2012, 11:32
Hatun'da işe yaramaz bu biber gazı bişey yapmaz bari sevgilime şaka yapayım deyip suratıma boşaltmıştı 3-4 saat onun sıkıntısını çektim çok felaket bi acısı var..
Benzin istasyonlarında da satılıyor Nato olanlar.. Öyle izin ya da el altından falan değil baya normal satıyor millet..
kardeşimde bana şaka yapmıştı unutamam aman aman markası natoydu
45dk 1 saat kendime gelemedim :)
acısını geçirmenin en etkili yolu limon sürmek suyla boşuna vakit kaybetmeyin :D
poseidon
21-03-2012, 11:41
Bizim arkadaş da alıp çırak üstünde denemiş.
Olm ne vicdansızsın dedim lan.
Bişey değil çırak da zavallım esas duruş da bekliyormuş sıkması için. :)
nato işe yarıyor biliyorum :)
Bişey değil fiyatıda çok uygun trafikteki magandalar için edinmek lazım 1 tane haydar vs bunlar eski yöntemler :D
Nightfish
21-03-2012, 11:45
Beyler yalnız çakma olanlar alev alabiliyor. Biber gazı sıkayım derken alev alabilir eleman, dikkatli olmak lazım.
Beyler yalnız çakma olanlar alev alabiliyor. Biber gazı sıkayım derken alev alabilir eleman, dikkatli olmak lazım.
Neyzen tevfik in bir sözü geldi aklıma :D
Yansın i...lerin alayı
Su veren itfaiyenin hortumunu s...... :)
AVM girişlerinde güvenlik topluyor hepsini...
Nato marka olanı bayağı etkili.Bir keresinde salak arkadaşımın şakasına maruz kaldım saatlerce kendime gelemedim.Bir keresimdede kendi mallığımdan kilidi açık mı değil mi diye bakarken rüzgarın tersten geldiğini hesap etmeyip aynı acıyı çekmiştim :)
Arabada duruyor bitane Nato marka,kullanıcak bir durum olmadı şimdiye kadar çok şükür..Ama etkili olduğunu öğrenmiş oldum:D
bu haydar ne evren ya herkes yazmıs merak ettim :D
bende 3 şişe nato bi de baska var ama natolar tırt cıktı ankara maltepe pazarından aldık ama :D
bu haydar ne evren ya herkes yazmıs merak ettim :D
bende 3 şişe nato bi de baska var ama natolar tırt cıktı ankara maltepe pazarından aldık ama :D
Onur yuh diyorum sana :D :D
Tanıştırayım onur bu haydar , haydar buda onur :D :D
http://desmond.imageshack.us/Himg174/scaled.php?server=174&filename=haydarbt9.jpg&res=medium
Bi anımı anlatayım size..
Gecen sene arkadaşlarla okey partileri yapıyoruz.Son partiyi oynadık bizim bi arkadaşa kaldı..birde bizde parti kime kalırsa uzun bi süre onunla t.şak geceriz.neyse arkadaşa kaldı oyun sonra başladık dalga gecmeye cebindede biber gazı oldugunu unuttuk sen biber gazını cıkar direk yüzüme sıktı..Yemin ederim dünyam karardı kafamı suyun aldına soktum kendıme zor geldım..gözlerimi açamadım 1 saat boyunca..Sonra tabi öcümü aldım :D
Markasıda natoydu..herkesin aslında yanında bulundurması gerekn bişey :)
Biber gazi suyla temas ettiginde 2 kati etki yaratir sıkan arkadasin soylemedi sanirim.
Piyasda satilanlardan ziyade polislerin kullandigindan bulursaniz puskurerek degil nokta halinde fiskiranlardan memnun kalirsiniz basarili :)
fatihtemizer
21-03-2012, 12:06
arkadaşlar yazın aracın içinde muhafaza etmeye kalkmayın.benim başıma geldi patladı aracın içinde..gider halde..gerisini siz düşünün..markası natoydu..test etme imkanım oldu..gayet memnun kaldım :D
ProdriveSTI
21-03-2012, 12:07
lanet olsun ona yahu direk ağzıma sıkmıştı biri kafayı yedim etkisi geçene kadar
B.Battal
21-03-2012, 12:15
Ahahahha Fatih abi gecmis olsun :D
Yalnız konudaki cogu post hep saka ile alakalı essek şakasını o kadar cok seviyoruz ki bu kadar tehlikeli birşeyi saka malzemesi olarak kullanıyoruz . Ben de bir arkadaşımın şakasına maruz kalmıştım arkamı döndüğümde suratımın ortasına sıkmıştı saatlerce kendime gelemedim su da care degil yikayınca daha beter yanıyor :)
fatihtemizer
21-03-2012, 12:20
ya insan arkadaşının yüzüne nasıl sıkar yaw anlamış değilim:Do kdar yakan bişey ki.kafamın içi sanki 200 derede yanıyor gibiydi.:)
golfcu0101
21-03-2012, 12:23
Bu spreylerin faydasi var mi yok mu ögrenmek istiyorum. nette satilanlar süs mü, parfüm mü, yoksa gercekten ise yarar mi? özellikle markasi nato olanlara baktim az önce. tecrübesi olan arkadaslar bilgilerini paylasirlarsa güzel olur. tesekkürler
önerebileceğim en etkili gaz markası nato olanlar:icon_tup:
Deagles48
21-03-2012, 12:31
Alternatif olarak şok veren cihazlardanda edinebilirsiniz pis şakalar için'de kullanılabilir tabiki :D
Biber gazi suyla temas ettiginde 2 kati etki yaratir sıkan arkadasin soylemedi sanirim.
Piyasda satilanlardan ziyade polislerin kullandigindan bulursaniz puskurerek degil nokta halinde fiskiranlardan memnun kalirsiniz basarili :)
aynen polislerinki hortumdan cıkan su gibi 5 mt den bıle etki edersın ,onları nerden buluruz
Evren buna niye sopa değilde haydar diyolar :D
HAYDAR derken böyle nasıl insanın ağzını dolduruyorsa, vuruncada aynı etkiyi gösterdiği için haydar diyorlar onurcum :D :D
bikaç yerde okumuştum biber gazından ölenleri , suç olmuyomu ? bide hiç yemedim gaz dan , nefer darlığı fln mı yapıyo ? göz yanması dışında
aynen polislerinki hortumdan cıkan su gibi 5 mt den bıle etki edersın ,onları nerden buluruz
Bizim avcilarin orada satan dukkanlar vardi bir arkadasim almisti ama hangisinden bilmiyorum boyu natolardan daha uzun.Parmagina sıkıp arkadaslara disinde birsey kalmis diye dudagina diline parmagini suruyordu sonra toplu tecavuze ugradi o ayri :)
battalgazi
21-03-2012, 13:12
geçen sene sıcaktan torpidoda unuttuğum biber gazı sızma yapmıştı bir hafta genzim yanarak araba kullandım çok etkili birşey
Germanian
21-03-2012, 13:18
körlüğe ve astımı nefes darlığı olan insanlarda ciddi zarar lara yol acabilir aman dikkat...
bu gaz da sakat aslında bi noktada. nefes darlığı falan olan birini etkilemezmi?
ProdriveSTI
21-03-2012, 13:25
nefes darlığım var pek bişey olmadı bildiğin soludum çünkü ben,göz yaşlarımı durduramıyorum ama çok kötü olmuştum yahu :(
İbrahim Erdem
21-03-2012, 13:33
http://www.pnryapi.com.tr/images/054.jpg
haydar da favorimdir
biber de de favorim nato. torpido da durur her zaman.
ismailozkan_01
21-03-2012, 13:33
6 yıllık çevik kuvvet görev süreme istinaden (2 yıl adana , 4yıl diyarbakır) ve dolayısıyla gazlarla haşır neşir olmamdan dolayı bence portakal gazı diye tabir edilen kullanınca sprey şeklinde dağılan değil düz şerit şeklinde sıkılanı tavsiye ederim , fakat bulamazsanız piyasada nato gazlarıda işinizi görür
biber gazının solunum yolları rahatsızlığı , veya kalp rahatsızlığı olanlar hariç bence faydalarıda var
sinüslerinizi temizler :) grip nezle olmanızı engeller :) ve üst solunum yollarını anında açar etkisi geçtikten sonra rahat ve ferah nefes almanızı sağlar :)
Subaru_STI
21-03-2012, 13:36
ben de kuzenime sıktım şöyle 2 fırt , çoçukda bekliyordu sık diye, sıktıktan sonra hafiften yanaştım nasıl kokuyor diye, 2 saat kendimize gelemedik :D göz yaşarması, burun akıntısı, geniz yanması, gözleri 10 dakka açamama vs vs bayağı etkisi var :)
Trafikte yok sen önümü kestin, yok sen bana yol vermedin diye , kendini GTA oynuyor zannedip seni araçtan indirmeye çalışan elemanlara 2 fırt sıkıp kütüklemeylede 2 çaktın mı en etkili kullanıma sahip olmuş olur bu biber gazları.
h.guroglu
21-03-2012, 13:38
http://www.remziozen.com/resim/OMGMUKale%20Baston%20Kilit.jpg
http://outdoor.com.tr/img/p/743-994-large.jpg
ikisindende 1 er adet arabada mevcut benim jopu kullanma fırsatım olmadı ama baston kilitle birinin suratını dağıtmışlığım vardır tek vuruşte nakavt hem polis görsede bişey demiyor baston kilite
biz kucukken bi arkadas holandadan getimistsi bizde otobulerin on kapisindan arka kapisina kosarak sıkıyorduk 1 dakka icinde herkes otobusun disinda yede oluyordu. ama son seferinde on kapidan kostum arka kapiya kadar kapi kapandi abowwwww.. halla o yedigi. dayakla o gazin etkisin halla unutamam yani birisine sıkıp sonra dayak atsaniz inan hep aklinda kaliyor :)
timucintt
21-03-2012, 13:40
Alayına gider... :D :D :D
http://www.netpamarket.com/img/urun/nato_biber_gazi.jpg
burkaykalyon
21-03-2012, 13:40
sene 2007 sevgilimle bebekte buluşacaktık.sevgilimin doğum günüydü.ben taksimden dolmuşla beşiktaş yapıp oradan bebeğe geçecektim.tam iskele durağına geldiğimizde inmeye hazırlanırken beşiktaş adliyesinde bir terör davası görülüyormuş ve terör sempatizanları eylem yapıyorlardı.bir anda dolmuşa doğru koşmaya başladılar ve polis haklı olarak biber gazı atıyordu.attıklarından bir tanesi dolmuşun altına girdi ve kaçınılmaz son. :D durumum aynen şöyleydi indiğimde:sevgilimin doğum günü olduğundan bir elimde çiçek diğer elimde hediye salya sümük ağzından gözünden burnundan biber gazı yüzünden su çıkan bi tip :D polise noluyor diye sorduğumda gülüşü hala gözümün önündedir.kulaklarımdan bile su çıkacaktı nerdeyse. :D sanki kızı babasından istedim vermediler bende sahile çiçeğimle hediyemle içmeye gelmişim gibi anladı millet :D
ne biber gazıymış bee herkezınde bı anısı var maşallah :)
Bizim avcilarin orada satan dukkanlar vardi bir arkadasim almisti ama hangisinden bilmiyorum boyu natolardan daha uzun.Parmagina sıkıp arkadaslara disinde birsey kalmis diye dudagina diline parmagini suruyordu sonra toplu tecavuze ugradi o ayri :)
avcılar su eski otogarın oradaki avcılar var onlardamı var
SULTANOGLU
21-03-2012, 13:52
Alayına gider... :D :D :D
http://www.netpamarket.com/img/urun/nato_biber_gazi.jpg
ben bunu alsam ve sabah arabaya koymak için bir gün önceden masanın üstüne koysam, sabah mahmurluğuyla bunu kesin koltuk altıma sıkarım.
Yiğit G.
21-03-2012, 13:57
Bende de bundan var ama çok sakat o sebepten sadece evde bulunduruyorum.
http://www.sanalpazar.com/cache/n19/189/1881/18803/288023/cat_2951/cache_500_1__i_1494311_NCJ.jpg
cagri-35
21-03-2012, 13:58
Kordonda demlenirken mekanda açık havada sıktı dengesizin biri ki bizimle alakası yok o açık havada bile öksürttü. Kafası güzel arkadaş sonrada wc için girince içeride sıkmış galiba ne olduğunu anlamadan milletin öksürerek çıktıgını gördüm bu şaka yeteneği gelişmiş arkadaşıda kaşıya kaşıya götürüyorlardı :D
timucintt
21-03-2012, 14:00
Bende de bundan var ama çok sakat o sebepten sadece evde bulunduruyorum.
bendede bundan var evde ne yapak yani :D :D
http://2.bp.blogspot.com/_lms0m_RPhlI/TLZyuM4NNwI/AAAAAAAAABg/K0Ozh_OJUN0/s1600/katana2.jpg
BilalAkbayır
21-03-2012, 14:03
Zabıtaya sıkıldı, etkisi denendi. :) Başarılı.
h.guroglu
21-03-2012, 14:03
http://2.bp.blogspot.com/_lms0m_RPhlI/TLZyuM4NNwI/AAAAAAAAABg/K0Ozh_OJUN0/s1600/katana2.jpg
valla bizimkiler üzerinde aracında bulurlarsa yırtma şansın var ama seninkini çııııhhhhhhkkkk amcalar yemez terli gelir :D:D:D
ismailozkan_01
21-03-2012, 14:04
arkadaşlar , biber gazını ülkemin sıcak illerinde kesinlikle araç içinde unutmayın :) adanada 2 gün araca binemedim genleşip bütün sıvısını akıttığından dolayı . tecrübe ile sabittir :)
Yiğit G.
21-03-2012, 14:08
Kanka bende de bu var napcaz :D
http://blogs.citypages.com/blotter/big%20sword%204053166450_3e0823eb4b.jpg
burkaykalyon
21-03-2012, 14:14
töbe bismillah başka bişi zannettim dedim noluyo :D
Yiğit G.
21-03-2012, 14:17
arkadaşlar , biber gazını ülkemin sıcak illerinde kesinlikle araç içinde unutmayın :) adanada 2 gün araca binemedim genleşip bütün sıvısını akıttığından dolayı . tecrübe ile sabittir :)
Adanaya gidiyorum mersinden , yan gözde duruyordu biber gazı cd ler gözlüğüm bozuk para vs var.. Bişey aradım o gözde elimle karıştırdım karıiştırdım böle yapış yapış yağ gibi bişey geldi ama otu b.ku oraya attıgım için irdelemedim fazla , otobanda da hızlı gidiyorum , elimle gözümü bir sildim.... allahım anında bir yanma.. burnum akmaya başladı hemen yavaşladım su yok arabada durucak yer yok.. Silecek suyunu gözümün içine içine sıktım... Gözüm yumurta gibi şişmişti hiç unutmam.. kısaca evet sıcakta akıtıyor dikkat edin.
herhangi bir aramada polis kontrolünde, güvenlikte filan sorun olur mu?
bayanların çantasında bulunması durumunda sorun olur mu?
ismi de gven veriyor nato :) kuzey atlantik antlaşması teşkilatı :D
abi düşünüyorsan askeriye malzemeleri satan yerde satılıyor nato marka ben 2 adat almıştım birini hanımın arabaya birini kendi arabama koydum kullanmak nasip olmadı ama beter bişi diyorlar...
Benim arkadaşın arabasında yol vermedik diye ışıklarda camımızı yumruklayan siyah Range sahibi bi abimizin ağzının içine ve gözüne sıkmışlığım var :) çok işe yarayan bir şey arabanın içinde kesin lazım. Ne zaman aklıma gelse alıcam diyorum sonra yalan. Nerden alıcaz?
aLperTunga
21-03-2012, 17:00
yavf o an aklıma hiç bişey gelmediki sadece su geldı..yanıyordum çünkü psikolojik olarak suya ihtiyac duydum ve ilk gördüğüm kuaföre kendimi attım :)
Burak K.
21-03-2012, 17:25
Bende Bursada maç yüzünden olaylar çıktığında bol bol biber gazı yemiştim. :D Hatta dengesiz arkadaşım biber gazını alıp cebine koymuştu hatıra olsun diye iyice yanmıştı gözleri kapalı giderken ağaca falan çarpmıştı. :D Yani,eğer sıktıktan sonra sıktığınız kişi yürürse ağaca,duvara,direğe çarparak ağzını burnunu dağıtabilir. :D
Kadikoyden kadikoy pasajindaki askeri malzeme satan yerden almistim.Donuste trende yanlislikla fislatirken takili kaldi herkez oksurdu kufurler havada ucustu ilk durakta vagon degistirmistik:D
Abi ben bi trafikte kavga ettim 3 kisinin elinden kurtuldum nato sayesinde bi sktm pert ettim:):) baya ise yariyo
Bu biber gazını bir minibüs dolusu araçta karting'e giderken fırlama bir arkadaşımız sıkmıştı...
Sonuç kaçınılmaz..
Hissettiklerim : Önce toza girdik sandım alerji yaptı herhalde dedim ama 1 sn sonra acı son :D
bLackModeL
21-03-2012, 18:10
nato olanlar baya bı kalıte ... askerde tuvalate gıren arkadaslarımızı kapının altından sıkarak saka yapardık :D o hal o acı ve kahkahalar paha bıcılmezdı nasıl cıktını sız dusunun :D ne için lazımdı...
bizimde öğrenci evinde bi kız arkadaş sıkmıştı "bu ne ya" deyip
direkt yüzümüze doğru yapmamasına rağmen odada duramamıştık hatırlarım boğazımda örümcek ağı gibi kalmıştı
özet işe yarıyo :D
15-20 gun once trafikte bi polisle tartisirken sordugum soruya cevap veremeyip hazimsizlik yapti bosaltti biber gazini suratima. Bende o aciyla kendisine daldigimdan tatsiz olaylar yasamistik.
Kesinlikle cok etkili, biber gazi yemektense dayak yemeyi tercih ederim
ya nerden alabiliriz bu nato biber gazından bilen var mı ?
Yanlış bilgi vermiş olmayayım ama av ürünleri satan ve koçtaş v.s gibi yerlerde gördüm diye hatırlıyorum.
hanım annesının cantasını karıstırırken uzerınde nato yazan bısey bulduk mınıcık deodorant gıbı ulan bune kapagına sıkalımda kokusuna bakalım demeye kalmadı yarım saat pert olduk hayatımız karardı
Kadikoyden kadikoy pasajindaki askeri malzeme satan yerden almistim.Donuste trende yanlislikla fislatirken takili kaldi herkez oksurdu kufurler havada ucustu ilk durakta vagon degistirmistik:D
Senin bunla ilgili anlatıcak 1-2 hikayen daha olmalı genç ruhlu apaçi seni :cool:
O gün iyi vurmadım seni, iyi kaçtın :cool:
ALPER-VNS
21-03-2012, 23:29
ben de alıyım bunlardan ya koçtaşta var mıdır ki.. köpek gezdirirken ciddi sıkıntı oluyo bıktım değnekle gezmekten :S
ALPhan japan
21-03-2012, 23:34
en kısa zamanda almak lazım arabada dursun :)
silent furious
21-03-2012, 23:45
sıkarken rüzgarı hesap etmek lazım ben bi kere denemek için balkonda sıktım rüzgarla evin içine doldu :)
silent furious
21-03-2012, 23:47
Benim arkadaşın arabasında yol vermedik diye ışıklarda camımızı yumruklayan siyah Range sahibi bi abimizin ağzının içine ve gözüne sıkmışlığım var :) çok işe yarayan bir şey arabanın içinde kesin lazım. Ne zaman aklıma gelse alıcam diyorum sonra yalan. Nerden alıcaz?
istanbulda karaköyde alt geçitte kuru sıkı silah satan dükkanlarda var
hakan_41
22-03-2012, 00:09
başlığı Biber Gazi diye okdum yeminlen :D sonra baktım gerçekten öyle yazıyomuş :D
:D çok sıkmaya bile gerek yok anlık bas çek o bile tüm odaya yayılıyor :D
bundan 4-5 sene önce olması gerek tam yılını hatırlamıyorum ama beşiktaştan vapurlara binip fenerbahçe galatasaray maçına gidiyorduk tabikide polis biz galatasaraylılar için iskelede önlem almış bekliyorlardı.Neyse vapur geldi yanaştı tabi bizim apeaçiler hemen atladı polisin üzerlerine felan :) bizde indik vapurdan otobüslere binip stada gidicez tam yanımda da erdim abi vardı yaşı 45 felan polis biber gazını sıkmaya başladı ama deli gibi sıkıyorlar biber gazını işte tam o anda bizi yerlere yıkan tarihi cümle çıktı erdim abiden ''Ya amirim hep biber gazı hep biber gazı a.k bunun çileklisi muzlusu yokmu azda ondan sıkın'' :) :) o günü hayatta unutmam.
slhdmr34
22-03-2012, 07:43
arkadaslar bilfil 3 sene bu meretin alımı ile ugrastım. Simdi onemli noktaları anlatayım. Mercandan yurduma dagılan meshur natonun 4 cesidi vardır. 1 tanesi orjinal, digerleri cakma ve Antep ile izmlr de yapılıyor. Bunların cs gazı olanı var oc gazı olanı var, genelde cs daha ucuz. Toptan fiyatı orjinalde 3,5 tl civarı, cakmalarda 2 tl. Ayırt etmesi cok zor sıkmadan ama bi kac noktadan yakalarsınız, onlar da kapagın agzı 3 kanallı ise ve plastik kalitesi iyiyse, altındaki rakamlar stampa ile basılmıs gibi durmuyor temiz duruyorsa muhtemelen orjinal üründür. Satısı konusunda en az 10 kere ifade vereni biliyorum, tekzen gibi catır cutur faturayla satanınıda. Bunlar kalıcı hasar bırakmayan kimyasal silahlar grubuna giriyor. Kullanımı nefsi mudafaa altında sıkıntı yaratmaz, tabi adamda astım vs varsa ondan dolayı taklaya gelirse konu ayrı
erdinc06
22-03-2012, 07:52
ben denemek icin astra hb icine sıktım gün boyu gözümüz yandı cok lanet birsey
eşimde nato marka olanı var.
2-2,5TL gibi birşeye satılıyordu.
Valla sıkışık trafikte e5 te bizzat sahit oldum olaydir bu. Hyundai l100 de 4 tane dallamadan biri tek basina olan bayan sürücüye laf atti, diğerleri haldir haldir kadına iş oluyolardı. Kadın 20 mt sonra minibüsün önüne geçip durdu indi arabadan sürücü tarafına gelip camı açtırıp elindeki şişeyi sıktı iceriye. Açık olan camdan iceriye de o ettiğiniz küfürlerin hepsini annelerinize iade ediyorum dedi geçti arabasına kilitledi kapıları. Dallamalarin hepsi pert,çektik bizde sağa izliyoruz elemanlar teker teker dışarı attı kendilerini yerlerde sürünüyolar kadında arabasında oturdu öyle bekledi bekledi gitti.
Yiğit G.
22-03-2012, 09:27
Birde son kullanma tarihlerine dikkat edin beyler , o anda sıkarsınız etkisiz olursa veya gazı kaçtıgı için sıkamassanız hemen topuk mode on :D :D
Piyasaya ilk çıktığı zamanlar alıp bağışıklık kazanalım diye birbirimize sıkardık :) Etkileri şu şekilde:
Gözleri aşırı derecede yakar,boğazınızı yakar,burnunuzu yakar,derideki gözeneklerden de girdiği için temas ettiği bölgede acı verir..Ama bi süre sonra hakkaten alışıyo insan .
Ayrıca kendimizden başka sıktığımız kişilerin yorumları hep aynı oldu, "dayak yeseydim daha iyiydi" .
avcılar su eski otogarın oradaki avcılar var onlardamı var
Evet tam orada :)
cerkez_kral
22-03-2012, 14:05
biber gazının etkisi varmı bilmem ama yorumları okurken gözlerimdem yaşlar geldi gülmekten yıkıldım :D
Nato iyi diye biliyorum ben de.
Alcam 2-3 tane, bi ablaya bi kız arkadasa bi kendime :D
Sıkıp sıkıp döverim lavukları :D
Evet tam orada :)
yakında bi damlayalım oraya o zaman :D portakal gazı deyince bilirlermi?
kapalıcarsıda nato satıyorlar tane 10 3 tane 25 tl flan bi arabaya bi anneye bitanede kız kardese sevgilinize esinize paket alın dagıtın valla tek tısı öldürüyo insanı ama astımı olana sıkmamak gerek ölüme sebebiyetten ters köse olurusunuz.
Arkadaşlar NATO lar piyasadaki en adi biber gazı; şöyle açıklayım bir kaç kez biber gazı yedikten sonra ben hapşırmak için sıkıp içinden geçiyorum(ister inanın ister inanmayın). Eğer haydar niyetiyle kullancaksanız av ve polis malzemesi satan yerler var(İstanbul da Bayrampaşa da çokca var) NATO yu almayın derim(NATO nun Gaziantep te üretileni bile var).
Ayrıca biber gazına maruz kalırsanız kesinlikle limon falan hikaye! Yapmmanız gereken tek şey kesinlikle teninize temas etmeyin sadece su sürün hatta yapabiliyosanız hortumla direkt suratınıza su tutun, gözlerinizide açık tutarsanız su tutarken etkisi daha çabuk geçer...
bundan 4-5 sene önce olması gerek tam yılını hatırlamıyorum ama beşiktaştan vapurlara binip fenerbahçe galatasaray maçına gidiyorduk tabikide polis biz galatasaraylılar için iskelede önlem almış bekliyorlardı.Neyse vapur geldi yanaştı tabi bizim apeaçiler hemen atladı polisin üzerlerine felan :) bizde indik vapurdan otobüslere binip stada gidicez tam yanımda da erdim abi vardı yaşı 45 felan polis biber gazını sıkmaya başladı ama deli gibi sıkıyorlar biber gazını işte tam o anda bizi yerlere yıkan tarihi cümle çıktı erdim abiden ''Ya amirim hep biber gazı hep biber gazı a.k bunun çileklisi muzlusu yokmu azda ondan sıkın'' :) :) o günü hayatta unutmam.
hahahahaha ne güldüm yaaa:D
Emir_b16a
22-03-2012, 15:52
işe yarar kendime sıktım tecrübeyle sabit :)
Konuya baktımda nato nun reklamları gibi olmuş :D
Bizi bozar bu biber gazı olayı ya dayak yicen ya atıcan