Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrüklü Gönderim İhbarnamesi?
.::EmrE::.
21-03-2012, 20:31
:confused:
Merhabalar.. Birkaç gün önce Razer firmasının internet sitesinden bir mouse sipariş verdim. Shipping dahil fiyatı 190€ idi. DHL express ile gönderim seçtim..
Bugun DHL'den bir zarf gelmiş. Zarfta şöyle diyor :
İHBARNAMEDİR!
Yurt dışından gelip İstanbul Atatürk Havalimanı Gümrüğü'ne muayeneye sunulan gönderiniz,gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmak üzere DHL Antreposuna alınmıştır.
Gümrük Kanununda belirtildiği üzere geçici depolama süresi 20 Gündür.
Benim ürün gümrüğe takılmış mı demek bu,yoksa gümrükten geçmiş gelip alın demek mi? Bunun için vergi vs. birşey öder miyim ilk defa yaşadığım içn pek bir bilgim yok konu ile ilgili.
Adrese teslim değil mi ? Yanılmıyorsam gümrüğe takılmış demek oluyor. Eğer haklıysam, Dhl firması gümrük masraflarında ne yazık ki baya bir sevecen firma, yani ordan burdan her yerden kitliyor :(
21-03-2012, 20:56
Banka bilgileri de var burda,ödemeyi gidip ürünü alırken yapamıyor muyuz?
urununuz gumrukten gecmıs DHL Antreposunda almanızı beklıyo demıs
Boost Up
21-03-2012, 21:01
abi gümrükçe onaylanmış diyor, geçmiş olmuyor mu:D
Banka bilgileri de var burda,ödemeyi gidip ürünü alırken yapamıyor muyuz?
hocam urunu gonderıcı heralde su ptt dekı gıbı kapıda odemelı olarak mı gonderdı bılemıyorum ama yazdıgına gore urunun ataturk havalımanında DHL Antreposunda senın almanı beklıyor
21-03-2012, 21:10
abi gümrükçe onaylanmış diyor, geçmiş olmuyor mu:D
mantıken öyle de geçen birşey için neden İHBARNAME! derler veya adrese göndermezler ki?
Boost Up
21-03-2012, 21:12
abi ihbarname haber vermek için değil midir bilgilendirme vs:D yada benim türkçem burda biter:hehe:
Ürün takılmış 20 gün süre içerisinde geçici depolama yerinden eşyayı çekmeniz gerekiyor beyanda bulunacaksınız
urunun takılmıs ...
dhl e ucret odeyerek gumruk ıslemlerını halledeceksın.
150 lıra konsımento artı 80 lıra vekalet notere artı yuzde 18 kdv artı yuzde 8 otv .
odeyeceklerın bunlar gecmıs olsun
cabriolet
21-03-2012, 21:14
"gümrükçe onaylanmış" tan sonraki kısmı bi okusanıza :) tabi tutulmak üzere diyor.
mal gümrüğe takılmış. geçmiş olsun. astarı yüzünden pahalıya gelecek. satıcıyla irtibata geç bence. iade etmeye çalış, sadece kargo parası ödeyip yırtmaya çalış yoksa o mouse sana 900 TL ye falan malolmuş olur.
orhansah
ihbarname bildirim demek arkadaşlar. her ihbarname kötü haber getirmiyor yani :D
urunun takılmıs ...
dhl e ucret odeyerek gumruk ıslemlerını halledeceksın.
150 lıra konsımento artı 80 lıra vekalet notere artı yuzde 18 kdv artı yuzde 8 otv .
odeyeceklerın bunlar gecmıs olsun
heh bende bundan bahsediyordum işte :( Dhl çok acımasız valla, eğer imkanınız varsa hep yerel posta ile isteyin kargolarınızı..
orhansah
21-03-2012, 21:18
ihbarnamedeki konşimento numarasını pm atsana bana Emre.
21-03-2012, 22:03
PM attım Orhan..
Arkadaş bu nedir ya bu kadar vergi cart curt mu olur? Bir şekilde geri vermem lazım o zaman...
Bu ücretler illa nakit ödenmek zorunda mı? Hadi geri almıyorlar diyelim ödemek zorundayım, kredi kartı vs. ile ödeyebiliyor muyuz?88
PM attım Orhan..
Arkadaş bu nedir ya bu kadar vergi cart curt mu olur? Bir şekilde geri vermem lazım o zaman...
Bu ücretler illa nakit ödenmek zorunda mı? Hadi geri almıyorlar diyelim ödemek zorundayım, kredi kartı vs. ile ödeyebiliyor muyuz?88
kredi kartıyla ödesen nolcak .. 200 milyonluk mouse olcak sana 1 milyar .. eski parayla yazıyorum ki fiyatların vehametini anla
Geri göndermesi de masraf :o
takılmış gibi görünüyor...ama benim asıl merak ettiğim....bir çok ürün var bu şekilde bırakılan...bütün o takılıpta teslim alınmayan ürünleri bu kargo firmaları ne yapıyor acaba ? ...eğer sahip oluyolarsa burda ciddi kazanç sağlıyor olabilirler..... bilen varmı bu konuyu?
h.guroglu
22-03-2012, 07:12
takılmış gibi görünüyor...ama benim asıl merak ettiğim....bir çok ürün var bu şekilde bırakılan...bütün o takılıpta teslim alınmayan ürünleri bu kargo firmaları ne yapıyor acaba ? ...eğer sahip oluyolarsa burda ciddi kazanç sağlıyor olabilirler..... bilen varmı bu konuyu?
aynen bizim bir yığın malzememiz kaldı senelerdir o şekilde gümrükte ihaleyle fln satılıyorsa takip edelim bari :D:D
bu nasıl bir mouse böyle? 190€
geçmiş olsun, dhl affetmez şimdi
orhansah
22-03-2012, 08:07
birkaç ay içerisinde tasfiye listesine girer ürünler ve devlete kalır. sonrada TASİŞ aracılığıyla satışa çıkarılır.
150tl. ordino ücreti+depolama hiçbir yasal durumu olmayan , özel kargoların fahiş kazanç tutarıdır.Benim bi ürünüme gümrükten geçmiş olmasına rağmen kendi insiyatiflerinde gümrük prosedürü uygulamaya kaltılar.
Benim ürünüm 50$ ispatı war kağıt elimde diyince , gümrük memuruyla konuştuk , gümrük prosedürü uygulanmayacak diye kıwırmasyon yaptı yawşaklar.
Hep söylerim usps candır.
Blackbird
22-03-2012, 08:41
Bir dilekçe yazıp geri göndere biliyorsun, daha sonra aldığın yere ptt ile çalışan bir kargo ile göndermesini söylersin daha ucuza gelir.
patrona sordum bende bı 400 500 lira kacmıs araya dedı. arkdasların dedıgı gıbı beyanname verceksın kendın yapabılıosan gumruk musavırıne para kacırmazsın ama nerden bulursun beyannameyı gtıb ını fılan nasıl ayarlarsın bılemem..
gerı gonderırsen shıppınglerı alamazsın ama belkı gonderenden alabılırsın parayı.
keske en bastan hedıye fılan dıyerek dusuk ten yollatsaydınız. 100€ nun ustu olunca gumrukte ayırıyolar dırekt.
ben pıl almıstım hongkong tan 52$ dı ama kutuda hem gift yazıyo hemde nal kadar 10$ yazıyodu yerel kargoyla 1 haftada gelmıstı.
metinmb407
22-03-2012, 09:23
100 € değil artık 75€ sınır :)
Takılmaması için hangi kargoyla çalışmalıyız bende bu konu için danışıcaktım forumda konu açıp açılmışken bilgilenelim amerikadan gelicek malzemeler nasıl bir yol izlemeliyiz rahatça elimize ulaşması için ?
Blackbird
22-03-2012, 10:00
Takılmaması için hangi kargoyla çalışmalıyız bende bu konu için danışıcaktım forumda konu açıp açılmışken bilgilenelim amerikadan gelicek malzemeler nasıl bir yol izlemeliyiz rahatça elimize ulaşması için ?
Usps (Devlet postası) ve 75 euro-100 dolar altı olmalı ama kesin takılmaz diye bir şey yok.
Usps (Devlet postası) ve 75 euro-100 dolar altı olmalı ama kesin takılmaz diye bir şey yok.
En iyisi yurtdışıyla pek çalışmamak sanırım :)
100 € değil artık 75€ sınır :)
hımm. acaba 100$ 75€ sınırımı var. cunku € gelmeden once 100$ dı sımdı dolar olursa 100, € olursa 75. olabılır mantıklı bence. yanı sonucta atıyorum 170 tl sınırı karsılıgı hangı paraya cevırırsen cevır. 25000 japon yeni meselaaa :D
Edt: zaten usttekı postlarda yazılmıs :)
adrese geri gitsin ödemeni geri al ya da tekrardan düşük fiyatlı göndersinler.
redbaron
22-03-2012, 13:25
ürün gümrüge takılmıs demektir yanlıs yonlendirmeyelim ! .
onunde oldukca sancılı bir surec var malesef... yaklasık 200tl ve üzeri bir masraf ayrıca 1-2 günlük bir kosusturmaca .isterseniz detayları anlatırım.
ben olsam geri gonderirim. zaten 190 euro nasıl bir mause sa alsanız bile 1000tl lik bir mause ununz olur müzeye kaldırırsınız :D
edit: bu arada antrepoda bekledigi her gün ekstra para yazar ne kadar gecikirseniz o kadar fazla para odersiniz.20 gün sonucunda antrepodan almazsanız ürün iade olmaz devlete hibe edilir.devlette ya ihale ile satısa cıkarır yada imha eder.
23-03-2012, 08:09
DHL gumruk cekim proseduru icin yardimci olacaklarini soyledi, vekalet forumu gonderdiler. Doldurup mail attim 70 TL ardiye ve %18 kdv haric baska bir masraf cikmayacagini soylediler bekliyorum bakalim.
Bir tek gonderi ve 0,6 kg oldugu icin basitlestirilmis gumruk bilmemnesine girer bu yuzden cok bir masraf ile karsilasmazsiniz diyorlar dogru mu bilemiyoum ama.
Bu arada mouse Razer'in Star Wars Old Republic icin urettigi mouse merak edenler icin :P
İade icin Razer ile gorustum iade aliyorlar shipping haric. Shipping de 120 TL civari.. Kaldim arada...
razerı turkıyedede satan bır cok yer var artık.sana 200 lıraya yakın bı masraf cıkarırlar tahmınımce