Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Sport Triger sıyırmış acil yardım.

baha38
22-03-2012, 12:08
Arkadaşlar dün arabayı arkadaşıma verdim 2 den 3 e atarken stop etmiş.Çalıştırmak için marşa basmış baya vurdurarak çalıştırmaya çalışmışlar olmamış sonrasında motor ustası aradık triger sıyırmış olabilir dedi. Neyse dün akşam sanayiye çektirdik arabayı. Trigerde bişe yok dendi önce şimdi üst kapak açıldı sübablar eğilmiş değişecek diyo üst kapak taşlanacak kasnak kırılmış o yüzden triger sıyırmış diyo ben gitmedim arabayı görmedim bekliyo şuan gidip bakıcam ama sizce bu durum doğrumudur doğruysa masrafım ne çıkar tahmini 1.500 Tl gibi rakamlar deniyo. Reno konusunda bildiğim ustam yok malesef:( Ama arabamda hiçbir sorun yoktu 138.000 de taş gibi motoru filan trigerde 102.000 de değişmişti. Böyle bi duruma yol açacak sebebler nelerdir. Olduysa kurtarır yolu nedir acaba?

tdipower
22-03-2012, 12:10
muhtemelen 2 den 3e değilde 3 den 4e atarken 2 ye çekmiş arkadaşın. baya devir dönüp yakalamıştır geçmiş olsun..

Cliosportve
22-03-2012, 12:12
Aynen normal koşullarda istesende trigeri atlatamazsın
Trigeri nerde yaptırmıştın evvelden

Almanci Tane-R
22-03-2012, 12:15
gecmis olsun arkadasiniz fazla asilmis sanirim araciniza

baha38
22-03-2012, 12:15
Aslında ben yaptırmamıştım trigeri alırken aldığım arkadaş yeni değiştim demişti bizde değiştirmedik. Aslında bi ses geliyodu ıslık gibi ordan keşke değişseydim trigeri ama triger yeni olsaydı sizce böyle bişe çıkarmıydı

ArMy
22-03-2012, 12:19
138bine kadar fabrikasyon kasnakla binilmişse olabilir.Veya arkadaşın 4 yerine 2ye çekmiştir.

Cliosportve
22-03-2012, 12:20
Triger eski veya yeni işçilik hatası olduktan sonra sokak arasındada yapardı normal giderken
Açıkcası masraf 1500 ise iyi bir fiyat
Ama masraf 3000 lere doğru geliyorsa sandık motorunuz 3500 TL
Direk sıfırlardım motoru yerinizde olsam :)

baha38
22-03-2012, 12:32
Valla olan olmuş artık yapacak bişe yok şimdi en iyi nasıl çözeriz bu olayı
bide üst kapak port polish olayına girsem hazır açılmışken ayrıca sübabları nerden hangi marka almalıyım ne tavsiye ediyosunuz şimdi rs monifoldu filan olayına giriyimmi yoksa şuanda

CLIORS
22-03-2012, 12:42
geçmiş olsun,

bu trigger de hep 2 den 3 e çekerken kopar ne hikmetse :) 4 yerine 2'dir o.

Alternator kayısın kopup triggeri koparmışta olabilir derdim fakat subaplar yakalanmış.

Tamir sırasında alternator kayışınıda değiştir.

CLIORS
22-03-2012, 12:44
Triger eski veya yeni işçilik hatası olduktan sonra sokak arasındada yapardı normal giderken
Açıkcası masraf 1500 ise iyi bir fiyat
Ama masraf 3000 lere doğru geliyorsa sandık motorunuz 3500 TL
Direk sıfırlardım motoru yerinizde olsam :)

3500 e sandık motor varsa, oyum kesinlikle sandık motora hiç uğraşmayın eski motorun parçalarınıda yavaş yavaş satarsın.

mrt_tsn
22-03-2012, 12:47
aracın tırger sıyırması ıcın ıllakı tırgerı kopması gerekmez, kasnagın basına bı ıs gelmıs olabılır gergı bılyası dagılmıs olabılır, sübapların boynunu bukmesı gayet normal eger kapagında bısey yoksa tutmaz bı rakam ama kapaktada warsa 2bın lıra tutar. kayserıde ben clio rs yapıyorum kac sefer motor ındırdım bındırdım sen usta bulamıyorsan helal olsun sana.

Kayserıde onu yapacak 50 tane usta sayabılırım sana, motoru olsun rektefıyesı olsun....

Cliosportve
22-03-2012, 12:55
3500 e sandık motor varsa, oyum kesinlikle sandık motora hiç uğraşmayın eski motorun parçalarınıda yavaş yavaş satarsın.

Hocam indirim olmuş hatta 3250 :D

Üzerinde bobinler kelebekler bir sürü şey salçalı hemde :D

MOTOR K4M MEGANE 1.6 16 VALVE (http://www.nailotomotiv.com/index.php?route=product/product&keyword=k4m&category_id=0&product_id=52)

mrt_tsn
22-03-2012, 13:02
Hocam indirim olmuş hatta 3250 :D

Üzerinde bobinler kelebekler bir sürü şey salçalı hemde :D

MOTOR K4M MEGANE 1.6 16 VALVE (http://www.nailotomotiv.com/index.php?route=product/product&keyword=k4m&category_id=0&product_id=52)

Yok selcuk ne 3bın lırası burası kayserı abıcım:)
Burda adamın warsa para sorun degıl ben 5sefer motor ındırdım sen bılıyosun. Ole olsa suanda ben Kayserı Kalesının onunde mendıl acmıstım kanka;)

baha38
22-03-2012, 13:11
aracın tırger sıyırması ıcın ıllakı tırgerı kopması gerekmez, kasnagın basına bı ıs gelmıs olabılır gergı bılyası dagılmıs olabılır, sübapların boynunu bukmesı gayet normal eger kapagında bısey yoksa tutmaz bı rakam ama kapaktada warsa 2bın lıra tutar. kayserıde ben clio rs yapıyorum kac sefer motor ındırdım bındırdım sen usta bulamıyorsan helal olsun sana.
Bu sıtede kac kısı warda burdan usta danısıyorsun.. Bu sekılde kım yapar gıbı sordugun sorulara bu sıteden cewap alamadıgın gıbı, ınsanlar kayserıde o yok bu yok ne war dıye dusunuyor.
Kayserıde onu yapacak 50 tane usta sayabılırım sana, motoru olsun rektefıyesı olsun....

Biz malesef senin kadar anlamıyoruz murat arabadan ve kimseyede güvenmiyorum ben sanayide ustayım diyen soruyurum neden olmuş bunlar diye varsa artı olacak birşey o yüzdende buraya konu açıyorum.Doğru yada yanlış konuda gereksiz görülürse silinebilir. Yardımcı olandanda allah razı olsun

RottingChrist
22-03-2012, 13:12
geçmiş olsun bahattin.

baha38
22-03-2012, 13:15
geçmiş olsun bahattin.

Saol abi. Şanssızlık var bu ara bizde:D

RSBurak
22-03-2012, 13:33
3250 liraya motormu olur ya :) bana garip geldi.bizim sandık motor fiyatı 15.000 liradan aşağı değil.reno motorumu koysam arabaya :)

murat_ileri
22-03-2012, 13:41
1500 tl acayip uçuk bir rakam sadece üst kapak için ben o rakama geçen yaz komple motoru yaptım, parça vs. sorunun varsa bana ulaş yardımcı olurum. senin arızanda büyütülecek bir sorun yok.

mrt_tsn
22-03-2012, 13:42
Biz malesef senin kadar anlamıyoruz murat arabadan ve kimseyede güvenmiyorum ben sanayide ustayım diyen soruyurum neden olmuş bunlar diye varsa artı olacak birşey o yüzdende buraya konu açıyorum.Doğru yada yanlış konuda gereksiz görülürse silinebilir. Yardımcı olandanda allah razı olsun

Kimseye guvenmıyorsan servıse gotureceksın Kardes ozaman...
Bende sana dıyorum bu saatten sonra neden oldugunun bı onemı warmı zaten goturmus bı ustaya bırakmısın. Ya ona guveneceksın ne dıyorsa tamam dıceksın yada servıse goturup yaptıracaksın.
Sen suan dedıklerımı yanlıs anlıyorsun sanırım, altına yazdım sana 50 tane usta sayabılrıım dıe, senın amacın eger en temız sekılde yaptırmaksa bunu bilen insanlara ulasmak kayserıde en kolay iştir. Yonlendırırdık guvendıgımız sewdıgımız abılerımıze ıstede yardımcı olurlardı paradada...
Geçmiş olsun sana..

mechanic
22-03-2012, 14:10
araba benim elimde kalsaydı öyle ben hiç sormadan yaptırırdım...
benim tavsiyem ÖZEL reno servisinde yaptır, orjinal mais parçaları kullan. işçilikte pazarlık yap.
"yok abi bu aynısı daha ucuz" denen parçalar tekrar sana motor açtırabilir...

CLIORS
22-03-2012, 14:10
Kimseye guvenmıyorsan servıse gotureceksın Kardes ozaman...
Bende sana dıyorum bu saatten sonra neden oldugunun bı onemı warmı zaten goturmus bı ustaya bırakmısın. Ya ona guveneceksın ne dıyorsa tamam dıceksın yada servıse goturup yaptıracaksın.
Sen suan dedıklerımı yanlıs anlıyorsun sanırım, altına yazdım sana 50 tane usta sayabılrıım dıe, senın amacın eger en temız sekılde yaptırmaksa bunu bilen insanlara ulasmak kayserıde en kolay iştir. Yonlendırırdık guvendıgımız sewdıgımız abılerımıze ıstede yardımcı olurlardı paradada...
Geçmiş olsun sana..

rs motoru konusunda tecrübeli birisi için k4m oyuncak gelir.

mechanic
22-03-2012, 14:11

bak bu arkadaş baya bi indirip yaptırmış motoru ona bence danış. yaptırdığı yere git derim ben...

baha38
22-03-2012, 14:37
tamam arakadaşlar araç zaten mrt_tsn arkadaşımızın dediği yerde orda yapılacak. Sadece genel güvensizlikten dolayı sizlere sormak istedim. Saolun yorumlarınız için.

F4R
22-03-2012, 19:26
öncelikle geçmiş olsun daaa, arkadaşın masrafı üstlenmiyor mu? bence üstlenmesi gerek.