Orijinalini görmek için tıklayınız : İnadına kuş serisi . :) Trabzondan selamlar..
Merhaba arkadaslar.Bi kaç aydır takip ediyorum forumu.Ancak yazma fırsatı bulabildim.Trabzonluyum 22 yasındayım calısmıyorum okumuyorum o taraf biraz karışık :D 96 doğan s vardı sattım.Tam 306 gti ye niyetlenmişkeen.Yine içimdeki apaçiye engel olamadım :D Turbo tofaş şaka makinesi hiçde fena olmaz aslında.Fantastik düşünceler içerisindeyim şuan.Bakalım hayırlısı..Herkese keyifli forumlar..
orhan_guney
23-03-2012, 12:30
hoşgeldin kardeşim.
Hiç bulaşma al bir tane temiz 306 paşalar gibi bin.Yoksa çok pişman olursun.
hoşgeldin kardeşim.
Hosbulduuk tesekkürler..
Hiç bulaşma al bir tane temiz 306 paşalar gibi bin.Yoksa çok pişman olursun.
Aslında kararsızım kardesim.Çok başım ağrırmı pişman olurmuyum bilmiyorum ama.Sende rizelisin sanırım trabzonu biliyorsundur.Böyle bi olay yok ilk turbo olcak hoş olur gibi geliyor :)
alacagın araba saxo vtr dir kardes. kuşcuların bi sonraki duragı budur..
Yok kardesim bu turbo muhabbeti haricinde 306 gti den baska bişey düşünmedim açıkçası. Bi ara vti der gibi oldum ama oda şu piyasada 2 şahin bi 306 gti alıyor :)
erdinc06
23-03-2012, 13:30
hoşgeldin insallah kafana göre birseyler bulursun
Hoşgeldin,tofaş candır yaa,yap turbonu paşa paşa bin :D
Enes KAPOĞLU
23-03-2012, 21:32
hoşgeldiniz.
Tofaş'tan şaşma reyiz:D Bu arada hoşgeldin.
Subi-Emre
23-03-2012, 22:08
Kardeş akşam gazlayıp sabah motor yaptiriyim sanayide zaman geciriyim işim gücüm yok para çok diyorsan turbo şahin yap
Yada güzel bir gti yada vtr görüntü yap babalar gibi bin
Tecrubeyle sabittir :D
İnan bana hiç bir şey sanıldığı gibi yolunda gitmiyor trabzonun sanayisi rizeden çok daha iyidir ancak bu konularda tecrübesi olan bir ustan yoksa işin çok çok zor.Amerikayı yeniden keşfetmek gibi bir şey bu.Çok sıkıntı yaşarsın heleki karburatörlü motora turbo zaten başlı başına sorun.Anlıyorum seni hemde çok iyi hayalini kurduğun gibi bir aracı yapıp kullanmak büyük bir zevk ancak dediğim gibi hiç bir şey sanıldığı gibi yolunda gitmiyor.Parana emeğine yazık olmasın.
Mutlaka yapacağım diyorsan o zaman enjeksiyon sistemine geçiş yap o şekilde turbo uygula en azından bu şekilde maddiyat artar ancak başın ağırmaz.
Ayrıca sana yap et diyen arkadaşları merak ediyorum kendilerinin böyle bir tecrübesi varmı ? Boş yere bol keseden sallamak doğru değil..
SerhatA.
24-03-2012, 09:09
Hoşgeldin kardeşim.. seni hiç tanımam etmem bilmiyorum ismini ilk defa gördüm :)
306 GTİ nerde ? Turbo tofaş nerde ?.... Trabzonda turbo tofaş yapabilecek 2-3 usta biliyorum gerisi faso fiso... Ve burda turbo tofaş yapsan yiyeceğin cezanın haddi hesabı yok :) Kurtul tofaşdan al bi 306GTİ koy benzinini gazla.. tofaş hikayesi bitti :)
Herkese cok tesekkürler arkadaslar yorumlarınız icin . Sanırım evet bukadar fantezi fazla bu şehir için :)Ama herkeste vardır ya bi tofaş sevgisi kesik helezonlar zorla dönen bi direksiyon :) işte o aracın sağlam bi yürürü oldugunu düşünmek,güzel bişeydi en başta.Taa ki cgr 328 isimli arkadastan teknik bilgileri alana kadar.Benim düşündüğüm arkadaslarnda dedği gbi,karbrtörlü bi aractı.tofaş zaten başlı başına sorunampul patlar,tel kopar,cam düşer vs gbi bunların üzerine birde karbratörlü bi turbonun sorunlarını eklersek,bi gece denize atablirm ben onu :)O yüzden yalan olur bu iş.306 gti alır kmde 1 lira yakarım kafam rahat olur :)Tekrar herkese çok tesekkürler düşünceleri yorumları için.
hkspower
24-03-2012, 22:15
tofaş ve 306 nın zevkleri illaki ayrıdır ama benim görüşüm tofaşşşş...
SerhatA.
25-03-2012, 13:40
Herkese cok tesekkürler arkadaslar yorumlarınız icin . Sanırım evet bukadar fantezi fazla bu şehir için :)Ama herkeste vardır ya bi tofaş sevgisi kesik helezonlar zorla dönen bi direksiyon :) işte o aracın sağlam bi yürürü oldugunu düşünmek,güzel bişeydi en başta.Taa ki cgr 328 isimli arkadastan teknik bilgileri alana kadar.Benim düşündüğüm arkadaslarnda dedği gbi,karbrtörlü bi aractı.tofaş zaten başlı başına sorunampul patlar,tel kopar,cam düşer vs gbi bunların üzerine birde karbratörlü bi turbonun sorunlarını eklersek,bi gece denize atablirm ben onu :)O yüzden yalan olur bu iş.306 gti alır kmde 1 lira yakarım kafam rahat olur :)Tekrar herkese çok tesekkürler düşünceleri yorumları için.
herkesde vardır tofaş sevgisi ama bi yere kadar :) heleki 306gti la kıyaslanamaz.... doğru yolu bulmuşsu ;)
can eroğlu
25-03-2012, 19:30
Hoşgeldiniz.
Hoşgeldin.İnadın kime? :D
tofaşlarda karbratör daha performanslı olmuyor diye duymuştum, geçen gece arkdaşlar antalya ya dereceli egzantrik falan birkaç parça taktırmaya gittiler hatta çakıroğluna gitmişler sanırım, tofaşlarda tek nokta enjeksiyon olduğu için verim alamazsın bir sonraki aşama karbratör e çevirmek olamalı falan demiş...
Daha yeni doğanla vtr yi takas etmişken :D aynı benı anlatıosunuz :D
Bilmiyorm bilader o bi anlık geldi öyle :D
Tesekkürler arkadaslar hosbulduk..306 gti,Turbo bird series :D kıyaslamaya dönmesin olay.benimki tamamen kendi fantezimdi :D
Kardesim benim araştırmalarım tam tersini söylüyor.arac yüklenecekse eğer,karbrtör çok sorun çıkarıyormuş.enj geçilmesi lazım.oda tek nokta enj değil.4 nokta olursa daha sağlıklı olurmuş.
BurakYozgat.
26-03-2012, 08:01
ahh yakıt derdin olmasa benimde gönlümde Şahinimi satıp 306 almak vardaaa :D Hoşgeldin :D
Kardesim benim araştırmalarım tam tersini söylüyor.arac yüklenecekse eğer,karbrtör çok sorun çıkarıyormuş.enj geçilmesi lazım.oda tek nokta enj değil.4 nokta olursa daha sağlıklı olurmuş.
tek noktaya göre karbratör daha iyidir zaten çünkü 4 nokta enjeksiyonla karbratör kıyaslanmaz bile :D
Karburatör o kadar illet bir şeydir ki tek nokta enjeksiyon sistemiyle bile kıyaslanamaz.
karburatorden kasıtları şu , tek nokta enjektorlu sıstemde yakıta ve avansa mudahale edilmediği için en fazla boostselenoidi ile harici enjektor takılır ama avansa yine mudahale yok o yuzden ya karburatorlu yapıp modlamak yada 4.enjektorlu yapıp mpi elektrık tesısatı bağlayıp ya piggback yada elektrık tesısatı olmadan komple yenıden sistem yapıp standalone bağlamak gerekir
SerhatA.
26-03-2012, 12:32
karburatorden kasıtları şu , tek nokta enjektorlu sıstemde yakıta ve avansa mudahale edilmediği için en fazla boostselenoidi ile harici enjektor takılır ama avansa yine mudahale yok o yuzden ya karburatorlu yapıp modlamak yada 4.enjektorlu yapıp mpi elektrık tesısatı bağlayıp ya piggback yada elektrık tesısatı olmadan komple yenıden sistem yapıp standalone bağlamak gerekir
işin piirsin :icon_tup:
işin piirsin :icon_tup:
sagolasın ama ufak tefek bilgi paylaşıyoruz herkez bişiler biliyo :icon_tup:
Kardesim benzinde kmde şahin 350 krş yaksa,306 gti ortalama 1 lira desek pek bi fark yok :DD
Bide derlerki kuşçuların sonraki durağı saxo vtr.Peehh pugcuyuz biz :D Hatta hemen burda vti , gti-6 polemiğine gireblirim :D
cffsymbol
26-03-2012, 18:10
hoşgeldin toprağm :)
hoşgeldin toprağm :)
Hosbuldk kardesm..
hoşgeldin keyifli forumlar