Orijinalini görmek için tıklayınız : Motora Yeni Başlıycaklara Yol Haritası
darkmoon
23-03-2012, 12:41
Ben hep diyordumda adam hakkatten çok güzel bir dilde anlatmış motora yeni başlıycak arkadaşların izlemesini tavsiye ederim bir fikir edine bilirler bazen yazmakla olmuyor yada söylemekle otorite kişilerin görsel olarak anlatmaları daha etkili oluyor..
Bazı sitelerde arkadaşlar yazıyor al gitsin işde 600 lük bir şey olmaz evet bende gördüm ömrü boyu motora ilk defa binmiş bir adamın hemde bindiği motor cbr600 10 yıllık motorcuymuş gibi sürdüğünü ama o adamın yeteneği kabiliyeti bir genelleme değil ben çünkü onlarca insanda gördümki daha 125 cc lik motorun üstünde bile dengesini kuramıyor..
Hvunr0meJt0
cemsultan
23-03-2012, 13:35
Faydalı bir paylaşım olmuş, güzel bilgiler.
Paylaşım için teşekkürler.
Çok güzel video böyle videolar çoğalsa keşke. Tam halkımızın anlıyacağı dilde :).
erdinc06
23-03-2012, 14:09
tabi bunlara bakılıp ve kurallara uyulursa
yurtdisindaki gibi seneye gore hacim olmali
yani ilk sene 50 cc kullanabilirsin 2 sene sonra 250 cc.
direk 500 600 la baslamak yasak olmali
yurtdisindaki gibi seneye gore hacim olmali
yani ilk sene 50 cc kullanabilirsin 2 sene sonra 250 cc.
direk 500 600 la baslamak yasak olmali
Katılıyorum kesinlikle bilinçlenmeliyiz.
güzel bilgilendirme adamın dedikleri çok doğru herkes kendini yarışçı sanıyor :)
h.guroglu
23-03-2012, 14:48
bu adamın anlatış tarzına hastayım ya nekadar rahat kamera karşısında espirili bir şekilde gerçekleri anlatıyor
Aykut106
23-03-2012, 18:35
Video başındaki İstanbul Parkın orda yeşil motoru süren bu kişiyse tanışmıştık orda test yapıyolardı:)
onursumer
23-03-2012, 18:41
bu adamın tarzı çok iyi ya
anlamama gibi bi şansın yok :D
kapuçin maymununa bile motor sürmeyi öğretir bu adam... takdirle izliyoruz..
Kesinlikle faydalı ve başarılı bir anlatım olmuş.
Adam cidden anlaşılır anlatmış. Hani abidik gubidik espri yapıcak, saçmalicak falan diyordum ama, cidden güzel bi biçimde anlatmış. Zaten "hırsızlar pek itibar etmiyor buna" dediğinde, tamam dedim, sen adamsın. :D
h.guroglu
23-03-2012, 19:07
QWi0ZTJI35o
hahaha ne güzel anlatıyo adam yaw :D:D:D:D:D:D:
Güven Özveri ve Tecrübe ister
suzuki gsx r Güven Özveri Tecrübe ister :D :D
SefRjpBx-qo
tutarmısın baba :D
h.guroglu
23-03-2012, 19:35
apaçi kardeşiliği diyor yaw hahaha
Apaçi kardeşliğini geçtim. "Ayı biliyorsunuz açsa yer, aç değilse..." ahahaha :D
Burak Kasim
23-03-2012, 19:46
Bence cok itici anlatiyor eleman, benim kapatasim geldi belki verdigi bilgiler doru ona bisey demiyorum ama egitici bir programa gore cok kotu bi anlatim bence.
darkmoon
23-03-2012, 20:00
kibar nazik trt diliyle denilen tarzda resmi bir dille anlatsa inan kimse bu adamın dediklerini umursamaz ama adam gençliğin yeni neslin kafasına uygun onların jargonunda anlıycağı ve itibar ediceği bir dilde anlatıyor..
bu dilde zaten amerikada pimp my car overhaulun tarzı programları meşhur etmedimi..
Osman Bahadır
23-03-2012, 20:16
Yok böyle bir otomobil programı... Keşke olsa da zevkle izlesek... Vasat otomobil kullanıcısı Celal Pir ile ne uzmanı olduğunu halen çözemediğim, Hıncal Uluç'un otomotiv sektörü versiyonu Saffet Üçüncü'yü artık izlemeye bile tahammül edemiyorum.
Şu bölüm de güzel;
VHpbRbiF__g
tolgakaynak
23-03-2012, 20:18
harika bi anlatıma sahip ve dikkat ettiyseniz espiri tarzı cem yılmazı andırıyor:D
matthardy
23-03-2012, 20:23
bir motorcu abim demişti özetle ;
2 tip motorcu vardır ;
birincisi motordan düşmüş olan ikincisi ise düşmek üzere olan
CinAli_06
23-03-2012, 21:42
aynen motor sezonu açıldı açılacak motor alırken özellikle ilk motoru alırke çok dikkat etmek lazım.
darkmoon
23-03-2012, 21:48
bir motorcu abim demişti özetle ;
2 tip motorcu vardır ;
birincisi motordan düşmüş olan ikincisi ise düşmek üzere olan
aynen bizde de asfaltı öpmemiş adama motorcu denmez denir. :) motorcu en az bir kere motordan düşücek o acıyı yaşıycak ki motordan düşmenin ve doğurabiliceği sonuçların ne olduğunu bilip ona göre daha biliçli temkinli ve tam koruma binsin.. şahsen 3 ay ayağım şiş gezmiş birisiyim :D umarım kredimi doldurmuşumdur :D ikinciyi allah göstermesin..
matthardy
23-03-2012, 22:00
aynen bizde de asfaltı öpmemiş adama motorcu denmez denir. :) motorcu en az bir kere motordan düşücek o acıyı yaşıycak ki motordan düşmenin ve doğurabiliceği sonuçların ne olduğunu bilip ona göre daha biliçli temkinli ve tam koruma binsin.. şahsen 3 ay ayağım şiş gezmiş birisiyim :D umarım kredimi doldurmuşumdur :D ikinciyi allah göstermesin..
aman abicim nolur dikkat...
ama abi bunlarda şans işi,bir abim 600rr ile taksimde marmara otelin ününde gümüşşuyuya dönerken dönemedi ordadaki adaya daldı :eek:
tam sağ sola yol ayrılır diye mavi ok levhası varya tam ona girdi.
uçtu motordan akm'nin çalılık bahçesine..
motor giydirilmiş direkte adamın elinde 2 kedi tırmığı gibi çizik.
polis moturun onun olduğuna inamadı.
aman dikkat edelim kısacası...
darkmoon
23-03-2012, 22:22
aman abicim nolur dikkat...
ama abi bunlarda şans işi,bir abim 600rr ile taksimde marmara otelin ününde gümüşşuyuya dönerken dönemedi ordadaki adaya daldı :eek:
tam sağ sola yol ayrılır diye mavi ok levhası varya tam ona girdi.
uçtu motordan akm'nin çalılık bahçesine..
motor giydirilmiş direkte adamın elinde 2 kedi tırmığı gibi çizik.
polis moturun onun olduğuna inamadı.
aman dikkat edelim kısacası...
bende çırağan yokuşunda düşdüm belediye sağolsun sanırım birini gömüceklerdi mezar gibi çukur açmışlar :D :D cadddeinin ortasına birde sağına soluna kum dökmüşler bırak motoru araba girse aks bırakır birde tam viraj ağzı dik yokuş gazı vermişim çıkıyorum bir döndüm tam karşımda çukur kurtaramadık tabiki bir girdim çukura yan yattık motor bacağın üstüne düşdü 3 ay ayak iptal topal vaziyette gezdim hep diyorum ama en ağırı bu olsunda allah beterlerinden saklasın..