Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : meguiars 'ýn cilalý sampuan

gambit49
24-03-2012, 22:50
arkadaslar meguiars'ýn cilali bir sampuani cikmisti adi neydi ??
onereceginiz iyi baska marka sampuan var mi??

TarikS
25-03-2012, 01:23
wash & wax

Onu-R
25-03-2012, 01:26
Meguiars NXT Car Wash
NXT OTO AMPUANI CLALI 1,89LT MEGUIARS 12664 reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Para Maazas, klips, ya ve bakm rnleri (http://reyondanal.com/main/nxt_oto_sampuani_cilali_189lt_meguiars_12664-pmu3478.html)

Meguiars Ultimate Wash&Wax (NXT Car Wash'tan sonra cikan ve daha fazla cila iceren bir urun sanirsam)
ULTMATE WASH&WAX CLALI AMPUAN MEGUIARS 17748 reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Para Maazas, klips, ya ve bakm rnleri (http://reyondanal.com/main/ultimate_washwax_cilali_sampuan_meguiars_17748-pmu4426.html)

Meguiars Gold Class Car Wash (3 urun arasinda nerede yer alir bilemiyorum, miktari da dusuk sanirim)
OTO AMPUANI CLALI 473ml MEGUIARS 7116 reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Para Maazas, klips, ya ve bakm rnleri (http://reyondanal.com/main/oto_sampuani_cilali_473ml_meguiars_7116-pmu1716.html)

Sonax Cilali Sampuan
AMPUAN CLALI 500ml SONAX 313200 reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Para Maazas, klips, ya ve bakm rnleri (http://reyondanal.com/main/sampuan_cilali_500ml_sonax_313200-pmu4711.html)

Sonax Konsantre Sampuan
Sonax Konsantre Þampuan 314300 1000ML - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-konsantre-sampuan-314300-1000ml/productDetails.aspx?productId=otson314300&categoryId=20035761)

Ben de alirsam Meguiars Wash&Wax alicam, yoksa turuncu Sonax konsantreye devam

bLackModeL
25-03-2012, 12:56
wash wax ayrýcalýk gercekten parasýnýn urunu 10 yýkama yaptým arabanýn seklý degýstý :D beyaz olmasna ragmen ama bununla eldývenýnýde almasýn.. sonra gold cýla uyguladým farlar stoplar yan cýtalar aynalar harýka oldu tavsýye..

gambit49
25-03-2012, 13:46
wash wax siparisi veriyorum ozaman :)

FaBeRgE
25-03-2012, 13:54
wash wax siparisi veriyorum ozaman :)

ömer bugüne kadar vermemen hata zaten :) ama þuna dikkat et durularken bol sulu durula iz yapabiliyor.

d.berkay
26-03-2012, 22:51
Bende devamlý wash and wax kullanýyorum herkese de tavsiye ediyorum :)

Serkan VTEC
27-03-2012, 01:16
Bende yeni kullanmaya baþladým gerçekten fark var 10 günde 2 kez yýkandý son yýkamadan bir gün sonra yaðmur yaðdý ve su damlacýklarý akýp gitti.

ArdaERHAN
27-03-2012, 02:41

ankarada uygun olarak nerden alabýlýrz ?

Vlkn
27-03-2012, 03:39

tavsiyeleriniz üzerine alýp kullanýcam bakalým :)

-Ata-
27-03-2012, 08:59
ben de kullanýyorum tavsiye edilir, bayada gidiyor :)

EMRE KAAN
27-03-2012, 10:18
ankarada uygun olarak nerden alabýlýrz ?

kardeþim ben satýyorum bu ürünleri istersen elden veririm istersen þiirketten alýrsýn özelden ulaþabilirsinde fiyatlarda yardýmcýda oluruz :)

musti2jz
12-04-2012, 23:40
bende wash wax kullanýyorum ama sizin bahsettiðiniz gibi ahým þahým þeyler olmuyor :D.ben mi yýkayamýyorum yoksa :D.

B.Koçer
12-04-2012, 23:41
sarý olan iyi diyorlardý

Onu-R
13-04-2012, 13:13
Bu sitede Meguiars ürünlerinde indirim var.

Aksesuar - Tamir ve Bakm - Bakm ve Temizlik Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Bakim)

Aksesuar - Tamir ve Bakm - Koruyucu ve Cila Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Koruyucu)

Ben Wash&Wax þampuaný 28 TL'ye almýþtým Topkapý Starklips'ten.
Þuanda Ýnternet Siteleri olan reyondanal'da 40 TL olmuþ.
Meguiars'ýn sitesinde 30 TL

Bu sitede 24 TL.

Diðer ürünlerde de indirim var, Detailing'e ayrý baþlýk açmayý düþündüm herkes görsün yararlansýn diye ama reklama girer diye þeettim.

TGY
13-04-2012, 15:20
Valet Pro posedions carnauba wash

imprezaWRC
13-04-2012, 15:25
Valet Pro posedions carnauba wash

+1

Birde valet pro'nun yeni wash & wax'ý var, kullanýcýlarýn videolarýný izledim harbiden cilalýyor.

P.S : Birader, þu kol kaslarýný gösteren avatarlar koymasan diyorum, hani olaný var olmayaný var :D :D :D

TGY
13-04-2012, 15:30
+1

Birde valet pro'nun yeni wash & wax'ý var, kullanýcýlarýn videolarýný izledim harbiden cilalýyor.

P.S : Birader, þu kol kaslarýný gösteren avatarlar koymasan diyorum, hani olaný var olmayaný var :D :D :D

ya ben uzun donem kullandým o sarý olaný biliyosundur 2 galon almýstým gayette memnundum dogrudur inanýrým:) onu dr yüzünden koydum kaldýrýcam tmm:)

bskone
14-04-2012, 21:14
Otocity - Oto Yedek Para Alveri ve Bilgi Sitesi 7/24 Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com) bu siteden alýþveriþ yapan varmý daha önceden nasýl güvenilirmi yada önerebileceginiz siteler varmý ?

KOSEREN
14-06-2016, 22:28
Yeni konu açmak istemedim.Hafta baþý arabaya boya koruma yaptýrýcam,parlaklýðýn uzun süre idare etmesi için hangi þampuaný kullanayým?
Þu ana kadar meguiras ýn mavi renk nxt wash ý kullanýyodum.Sarý renk olan wash wax daha iyi diyolar tavsiye eder misiniz?
Ya da önerdiðiniz korumayý bozmayacak parlaklýða katkýsý olacak þampuan tavsiyeleriniz var mý?

ruudvan
15-06-2016, 02:57
cilalý þampuan yerine ph notr sampuan alýp sprey cýla ýle destekleyebýlýrsýn.
býrakýn artýk su meguýarsýn mavýsýmý morumu sarýsýmý muhabbetýný.
sampuan dedýgýnde beným ýcýn býr marka vardýr. valet pro.
ama cýla dedýgýnde sayýsýz ornek var.

mustafa_a
15-06-2016, 07:54
Ben 2 yýldýr meguiars sarý þampuaný kullanýyorum. Verdiði parlaklýk ve su kaydýrýcýlýðý çok iyi. Ancak siyah aracýmda su lekesi býrakmaya çok müsait, hemen kurulamak gerekiyor

karsiyakaliozi
15-06-2016, 09:07
Arabaya leþ gibi binmiyorsanýz ve yýkamada kirler çok uðraþtýrmýyorsa þampuanýn çok katkýsý olmuyor bence sonax meg fark etmiyor aþaðý yukarý hepsini kullandým her hafta arabamý kendim yýkarým araba kýþýn pek garajdan çýkmaz yazýn sadece haftasonlarý çýkar arabada sadece toz oluyor yani þampuan ne olsa ayný sonucu alýyorum üstüne sývý cila mis.

grkm
15-06-2016, 09:41

Valet Pro denince aklaaa hemen onun adý gelir ;

Cilalı Parlatıcı Şampuan - ADVANCED POSEIDON CAR WASH (http://www.detailbox.com.tr/cilali-parlatici-sampuan-advanced-poseidon-car-wash-124)
Seramik Korumalar için PH Dengeli Konsantre Şampuan - CONCENTRATED CAR WASH 1L (http://www.detailbox.com.tr/seramik-korumalar-icin-ph-dengeli-konsantre-sampuan-concentrated-car-wash-1l-127)

10 100 1000 kat bol köpük isteniyorsa þayet ;

Araç Yıkama Şampuanı - Car Shampoo (http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83)

BARR
15-06-2016, 10:18
Görkem her yýkama sonrasý C2v3 veya detay sprey atýlan bir araca önereceðin þampuan ne olur?

Gearbox
15-06-2016, 10:43
Görkem her yýkama sonrasý C2v3 veya detay sprey atýlan bir araca önereceðin þampuan ne olur?

Seramik Korumalar için PH Dengeli Konsantre Şampuan - CONCENTRATED CAR WASH 1L (http://www.detailbox.com.tr/seramik-korumalar-icin-ph-dengeli-konsantre-sampuan-concentrated-car-wash-1l-127)

Linkteki ürün veya Gtechniq Gwash olabilir :)

iztuzu
15-06-2016, 11:27
C2V3'ün her yýkamada atýlmasýna gerek yok ki. Birkaç yýkama rahat götürecektir.

BARR
15-06-2016, 11:36
Ben sulandýrýp detay spreyi olarak kullanýyorum. Her yýkamadan sonra da atýyorum. Zevkine yani zorunluluktan deðil.

Koruma açýsýndan sýkýntým yok zaten.

BARR
15-06-2016, 11:41

Linkteki ürün veya Gtechniq Gwash olabilir :)

Gwash güzel evet, acaba bu sefer Bathe+ mý denesem diyorum, e zaten kullanýyorum detay sprey boncuklanmam onun saðladýðýndan daha da iyi gerek varmý karar veremiyorum.

levent
15-06-2016, 12:22

poseidon un sýrf kokusu araba yýkatýr insana :)

dün yaptým çiçeeeek gibi oldu :)

valet pro adv poseidon derim bende f/p oraný çok baþarýlý..

Gearbox
15-06-2016, 12:50
Gwash güzel evet, acaba bu sefer Bathe+ mý denesem diyorum, e zaten kullanýyorum detay sprey boncuklanmam onun saðladýðýndan daha da iyi gerek varmý karar veremiyorum.

Sizin kullaniminiza Bathe+ gereksiz olur bence :)

iztuzu
15-06-2016, 13:00
G-Wash köpürüyor, ekstra bir parlaklýk sunmuyor. Ýþi sizin sürdüðünüz wax/quick detailer'a býrakýyor; tam da istediðim gibi. Gyeon Bathe+ da bugün kargodan alacaðým, yýkamasýndan çok "+" özelliðini merak ediyorum.

Nanolex Pure Shampoo seçeneðini de düþünün derim.

JJmusti
15-06-2016, 22:34
pure shampoda ýyý dýyolar bndede sarý meg var býtmek uzere bende arastýrýyorum valet pro yu yazdým lýste basýna sýzlerýn tavsýyelerý nelerdýr.

Sezgin
16-06-2016, 08:12
Ya bu cilalý þampuan kullanan arkadaþlara bi sorum var, abi hepinizin mi evde basýnçlý köpük makinasý veya yýkama makýnasý var ? Bu þampuaný neyle karýþtýrýp nasýl kullanýyorsunuz ?

BARR
16-06-2016, 08:17
Kovaya 2 kapak koyuyorsun üstüne suyu basýp köpürtüyorsun, eldivenle yýkýyorsun, suyla duruluyorsun. Makinaya ihtiyaç yokki zaten "foam lance" yani köpük yapýcýlar ile kullanýlacak bir þampuan deðil.

KOSEREN
16-06-2016, 13:18
Fikir belirten arkadaþlara teþekkür ederim.Ph dengeli cilasýz þampuanlarýn kuyu suyunu basýp yýkadýktan sonra hiçbir artýsý yok.Kuyu suyunu basýnca ne ph dengesi kalýyor ne biþe.He kullanan arkadaþlar arýtýlmýþ su ile yýkýyosa araçlarýný baþka.Ayrýca aracýmý kendim yýkamýyorum,yýkamacýda kullanmak için alýcam.Her yýkamadan sonra cila atacak vaktim olmuyor malesef.Bu sebeple cila özelliðide olan bi þampuan istiyorum.Tercihim sarý meg olacak sanýrým

BARR
16-06-2016, 13:26
Fikir belirten arkadaþlara teþekkür ederim.Ph dengeli cilasýz þampuanlarýn kuyu suyunu basýp yýkadýktan sonra hiçbir artýsý yok.Kuyu suyunu basýnca ne ph dengesi kalýyor ne biþe.He kullanan arkadaþlar arýtýlmýþ su ile yýkýyosa araçlarýný baþka.Ayrýca aracýmý kendim yýkamýyorum,yýkamacýda kullanmak için alýcam.Her yýkamadan sonra cila atacak vaktim olmuyor malesef.Bu sebeple cila özelliðide olan bi þampuan istiyorum.Tercihim sarý meg olacak sanýrým

Bathe+ al o zaman Gyeon'un. Sarý Meg iyi bir þampuan deðil bence.

imprezaWRC
16-06-2016, 15:11

Ýyi deðil demeyelim de, o parayý hak etmiyor diyelim. :)

KOSEREN
16-06-2016, 15:14

Yorumlar gayet olumlu su iticiliði olarak.Parlaklýk durumu nasýl acaba tecrübe ettin mi?

BARR
16-06-2016, 15:19
Ben kullanmadým ama incelemelerine baktýðýmda baya iyi bir þampuan parlaklýk olarakta, su iticilik olarakta. Madem cila atmýcaksýn ikisi bir arada.

Sezgin
16-06-2016, 15:50
Kovaya 2 kapak koyuyorsun üstüne suyu basýp köpürtüyorsun, eldivenle yýkýyorsun, suyla duruluyorsun. Makinaya ihtiyaç yokki zaten "foam lance" yani köpük yapýcýlar ile kullanýlacak bir þampuan deðil.

peki aþýrý derece kalýn tabaka kirli bir araçtada bu þekilde mi uygulanýyor ? Ayrýca suyla durulama yeterli geliyor mu yoksa basýnçlý su ile yýkama kadar kusursuz olmuyor mu ?

Maddy
16-06-2016, 16:03
takipteyim konuyu :)

BARR
16-06-2016, 16:07
peki aþýrý derece kalýn tabaka kirli bir araçtada bu þekilde mi uygulanýyor ? Ayrýca suyla durulama yeterli geliyor mu yoksa basýnçlý su ile yýkama kadar kusursuz olmuyor mu ?

Aþýrý kirli arabada önce basýnçlý su ile ön yýkama yapmak þart bence çizmemek için. þampuan sonrasý basýnçlý su ile yýkamaya gerek yok normal tazik yeterli.

Sezgin
16-06-2016, 17:10
Aþýrý kirli arabada önce basýnçlý su ile ön yýkama yapmak þart bence çizmemek için. þampuan sonrasý basýnçlý su ile yýkamaya gerek yok normal tazik yeterli.

bi þekilde hortum kanalýndan akacak su lazým yani, þampuaný durulamak ýcýn. Kova kova su dökmekle baya bi su harcanýr istenen gibide olmayabilir ozaman. Benim hiç bi sekilde tazyik kullanma ihtimalim olmadýðý için bu kadar detaylý soruyorum. Garajda yýkasam maksimum aracý köpükledikten sonra üzerine 5 litre bidonla su dökebilirim :D

grkm
19-06-2016, 21:56

Ýki türlü de PH kaðýdýyla ölçmüþtüm, denge þaþmýyor :)

levent
20-06-2016, 04:29
bi þekilde hortum kanalýndan akacak su lazým yani, þampuaný durulamak ýcýn. Kova kova su dökmekle baya bi su harcanýr istenen gibide olmayabilir ozaman. Benim hiç bi sekilde tazyik kullanma ihtimalim olmadýðý için bu kadar detaylý soruyorum. Garajda yýkasam maksimum aracý köpükledikten sonra üzerine 5 litre bidonla su dökebilirim :D

Geceleri yýkama kýsmý boþ olan petrol istasyonlarý kullanýlabilir kapý önünde alan veya musluk yoksa, haricinde garajda yýkamak için yeterli uzunlukta hortum kestirip ev musluklarýndan birine baðlayýp kullanýn derim, hatta yapý marketlerde satýlan ayarlý bahçe sulama kafalarý ile yeterli miktarda tazzik bile saðlayabilirsiniz evin su hattýndan.

silent furious
26-06-2016, 13:03
Uzun süredir kullandýðým meguiars mor þampuaným bitmek üzere yeni þampuan alacaðým Bathe+ kullanmadým meguiarsýn sarýsýnýda kullanmadým bu üç þampuandan hangisi daha iyidir . Meguiars Ultimate Liquid Wax cilasýný kullanýyordum o da bitti onun yerine de NXT almayý düþünüyorum

KOSEREN
26-06-2016, 13:11
Koruyuculuk olarak belki ömürleri kýsadýr ama parlaklýk olarak meg ürünlerinden memnunum þahsen.nxt þampuan nxt wax ikilisinden son derece memnundum.3-4 yýkamada bi atardým nxt wax ý.Þimdi meg wash wax (sarý) þampuan aldým.Her yýkamadan sonra uygulamak için quik wax alýcam,bakalým bu ikili memnun edecekmi.

iztuzu
26-06-2016, 13:34
Ben cilasýz, ph nötr þampuan kullanýyorum( Gtechniq G-Wash-Gyeon Bathe+-Nanolex Pure), üstüne de AF Finale-Sonax BSD-Gtechniq C2V7... Aracýn parlatma iþine þampuan karýþmasýn QD ve Wax-Sealant bu görevi yapsýn.

silent furious
26-06-2016, 13:44
Koruyuculuk olarak belki ömürleri kýsadýr ama parlaklýk olarak meg ürünlerinden memnunum þahsen.nxt þampuan nxt wax ikilisinden son derece memnundum.3-4 yýkamada bi atardým nxt wax ý.Þimdi meg wash wax (sarý) þampuan aldým.Her yýkamadan sonra uygulamak için quik wax alýcam,bakalým bu ikili memnun edecekmi.

bende uzun süredir meg nxt þampuan ve wax kullanýyorum mor þampuan yýkama sonrasý aracýn üzerindeki kayganlýðý alýyor hissiyatý veriyor sarý þampuan da böyle bir durum var mý

Gearbox
26-06-2016, 13:46
Uzun süredir kullandýðým meguiars mor þampuaným bitmek üzere yeni þampuan alacaðým Bathe+ kullanmadým meguiarsýn sarýsýnýda kullanmadým bu üç þampuandan hangisi daha iyidir . Meguiars Ultimate Liquid Wax cilasýný kullanýyordum o da bitti onun yerine de NXT almayý düþünüyorum

Merhabalar

Nxt wax gunumuz teknolojisi ve sartlari icin oldukca eski bir wax. Tamam bekleneni sunuyor olabilir ama ulkemizde imkanlar dahilinde bunca yeni ve bol cesit varken Nxt ye takili kalmak bence anlamsiz..

Birkac wax onerisinde bulunmak isterim. Akliniza yatarsa arastirip alirsiniz.

TEMPTATION 200ml (http://detailbox.com.tr/temptation-200ml-386)

Likit Parlatıcı ve Koruyucu Cila - Buttery Wax 473ml (http://detailbox.com.tr/likit-parlatici-ve-koruyucu-cila-buttery-wax-473ml-422)

Mothers California Gold® Saf Brezilya Carnauba Wax (Katı) 3. Adım - 340 g (http://www.yamaclardetailing.com/Mothers-California-Gold-Saf-Brezilya-Carnauba-Wax-Kati-3-Adim-340-g,PR-743.html)

Þampuan olarak haftalik yikamalarda Valet Pro Concentrated Car Wash kullanilabilir. Guzel bir temizlemenin yaninda yuzeydeki korumayi da bozmaz. Her ay 1 yikamayi da Gyeon Bathe+ ile yapilirsa hem guzel ve devamliligi olan bir parlaklik saglanir hemde yuzeydeki wax ý desteklemis olursunuz.

Yiðit G.
26-06-2016, 15:03

þundan al bitane.. þarjýný arabadan çekiyorsun , 30 litrede su alýyor kovasý.. mis gibi istediðin yerde yýkarsýn.. Ben öyle yapýcam valla...

https://www.youtube.com/watch?v=Oj7wxecQYWk

KOSEREN
27-06-2016, 01:05
bende uzun süredir meg nxt þampuan ve wax kullanýyorum mor þampuan yýkama sonrasý aracýn üzerindeki kayganlýðý alýyor hissiyatý veriyor sarý þampuan da böyle bir durum var mý

Ürün geldi ama daha hiç kullanmadým.Bu hafta içinde yýkatýp yazarým durumu

Ýzzet Göçmen
30-06-2016, 22:20
Merhabalar Arkadaslar

Mequiars Ultimate Wash+ Wax Sampuaný almýs bulundum,Acýkcasý bi iki arastýrma yaptým elbette daha iyileri vardýr ama sýrf sampuaným bitti diye 15 gündür araba yýkamak istemiyorum Bundan Önce Soft99 Un Koyu renk arac sampuanýný kullanýyordum cok memnundum.

Sof99 Sampuan + Nxt 2.0 Cila kullanýyordum.
Simdiki Kombinim ise Mequiars ultimate+ Sonax Yeþil Cila

Bu gece yýkama yapýcam serin olmasýný bekledim Sonuclarý yazýcam