Orijinalini görmek için tıklayınız : Touareg V10 project&DYNO?..
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 19:42
Arkadaslar Touareg V10'u yapmaya basladık,insallah yarın bi aksilik cıkmazsa iskender ustada komple egzost sistemi yapılacak,ertesi gun chip,guvenlik filmi,multimedia sistemi,20"Porsche jantları,Sonax bakımı son olarakta Brembo Fren kiti takılacak Genel bakıma giricek ve isi biticek Allah izin verirse:)
Benim sorum ise su,Aracı chip ve egzos sistemi yapıldıktan sonra dyno'ya cıkarmak istiyoruz fakat bugun pasaoglu servis'e sordu İskender usta arac otomatik/tiptronik oldugu icin malesef cıkaramıyoruz dediler..Yokmudur bunun bir cozumu?tiptronikte filan olculebilir mi acaba makina?Tesekkurler..
http://img162.imageshack.us/img162/3048/touaregv10im9.jpg
Hadi hayırlısı olsun kardeşim.
VteC_MaNiaC
24-01-2008, 20:15
Bostancı WV Techde otomatik viteste ölçüolar ;)
otomatik tamam peki 4x4 ölçüyorlar mı ?
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 20:51
Hadi hayırlısı olsun kardeşim.
otomatik tamam peki 4x4 ölçüyorlar mı ?
Sagol,Tayfun abi..:)
evet 4x4 olcuyorlar mı acaba?+bu vw tech nerede tam olarak?acık adres,telefon v.s bulabilecegim bi site filan varmı veya sende varsa?..
www.tdperformans.com
Kadosan Sanayi Sitesi'nden Mehmet Gazihan'la iletişim kurarsan o da otomatik ölçüo die biliyorum..
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 21:36
Mehmet ustayı tanıyorumda 4x4 olcumu yapmıyodu galiba onlar..acaba baska bosch servisleri filan yapabilirmi:confused:
Sagol,Tayfun abi..:)
evet 4x4 olcuyorlar mı acaba?+bu vw tech nerede tam olarak?acık adres,telefon v.s bulabilecegim bi site filan varmı veya sende varsa?..
VWTECH Bostancı San. Sit G Blok No:2 0216 575 1149
adresi buldum, 4x4 ölçüyorlarsa ben de bir uğrayacağım..:)
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 22:08
Cok tesekkurler,yarın bi arayalım bakalım ne dicekler?:)
kolay gelsın ahmet.. deişikbi çalışma olcak hayvansi bı tork beklıorum:)
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 22:28
kolay gelsın ahmet.. deişikbi çalışma olcak hayvansi bı tork beklıorum:)
Cok sagol Serkan,Hedefimiz insallah 1000NM tork..:icon_tup::)
Kardesim Onno Usta ölcüyormus otomatik ve 4wd aracları...
Mehmat Gazihan böyle bir bilgi verdi sordugumda...
Seyrantepedeymis yeri...Max Power...
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 22:53
Kardesim Onno Usta ölcüyormus otomatik ve 4wd aracları...
Mehmat Gazihan böyle bir bilgi verdi sordugumda...
Seyrantepedeymis yeri...Max Power...
Aaa,bu daha guzel olur valla karsıya gecmek zorunda kalmayız yol ustu:)
adres&telefonuda buldum arıcam yarın.
Mehmet Gazihan
24-01-2008, 23:16
Böyle çılgın bir torkun yere otomatikle aktarılması ne üzücü
1000 Nm çok rahat aşılır ama ölçülemez sanırım :D
iskender KAT ları sökecekmi ?
1 haftada biter artık :D
Para karşılığı sağ koltukta bir tur attırırsın artık. 1000 nm he :D Anam anammm :D
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 23:24
Otomatik/Tiptronik sanzıman iste:) bundan once ki dsg'ydi malesef pert..stock 750nm zaten,bizde 1000i gecicek diye dusunuyoruz bakalım insallah..komple Borla kullanılıcak,kat.lara dokunmucak.1gunde cıkarırım dedi:) Gerci cok fazla bi ses filan bekledigimiz yok orası ayrı..
Dizelden ses almak gercekten cok zor...
Borlayı benzinlide gördük, bakalım dizelde performansı nasıl olacak?
Bu is gercekten garip birsey...
Simdi belki komik olacak kendi aracımı söylemek ama;
Otto egsoz, normalde kötüydü ses olarak...
Sonra chip yapıldı, ses güzellesti biraz...
Sonra kat iptali yapıldı, ses direk magirus oldu...
Ottoyu söktüm Magnex taktım ses dizelden cıktı, benzinliye yakın bir ses elde ettik.
Umarım ugraslarınıza deger ve güzel ses alırsınız.
ahmetbaha-drs
24-01-2008, 23:48
Yaa aslında stock sesi zaten bence harika,sonucta 4,5 silindirli bi dizel diil cok farklı bi ses var,ama bakalım egzosla nasıl olur merak ediyorum?zaten dedigim gibi cok ses istemiyorumzda İskender ustada fazla bekleme zaten dedi sorun yok yani:p
p.s punto'yu gecen hafta gormustum sanayide cok seker olmus masallah:icon_tup:
Yaa aslında stock sesi zaten bence harika,sonucta 4,5 silindirli bi dizel diil cok farklı bi ses var,ama bakalım egzosla nasıl olur merak ediyorum?zaten dedigim gibi cok ses istemiyorumzda İskender ustada fazla bekleme zaten dedi sorun yok yani:p
p.s punto'yu gecen hafta gormustum sanayide cok seker olmus masallah:icon_tup:
10 silindir dizel eksoz ile nasıl olur gerçekten merak konusu
bi p.s. de benden bende punto yu kartal go kartta gördüm. güzel araçtı ama pisti çok hızlı döndüğümden tam göremedim :D
bence butun işlemlerden önce bir dyno çıktısı alın işlemler sonrası bir daha dyno yapın :)
kolay gelsin Ahmet kardesmm
ahmetbaha-drs
25-01-2008, 00:26
Bende oyle dusunuyorum kardesim,dyno'ya cıkarmak icin sorduk iste bugun pasaoglu servise malesef dediler mecburen kalmıstı yarın onno usta'yı arıcam bakalım olmadı sabahtan bi ugrıcaz yanına:) Cok sagol Gorkemcim,Hepimize kolay gelsin:p
olm hani satılmıstı bu v10 ? kolpacino seni :D
Mehmet Gazihan
25-01-2008, 13:13
Biz 1.7 Corsalardan en iyi sesi Susturucusuz alıyoruz..:D
ahmetbaha-drs
25-01-2008, 21:52
olm hani satılmıstı bu v10 ? kolpacino seni :D
Ne satılması oglum,Q7 baktık sonra vazgecti bunu yapmaya karar verdik..
p.s ses muhtesem olduu..:)
video isteriz.. :)
bir de onno usta 4x4 otomatik ölçüyormuymuş ?
ahmetbaha-drs
25-01-2008, 22:56
Evet Onno Usta otomatik 4WD dyno testi yapıyormus,150YTL..
video cekicez insallah:p
Evet Onno Usta otomatik 4WD dyno testi yapıyormus,150YTL..
video cekicez insallah:p
teşekkürler.. sizin deneme imkanınız oldu mu ?
ahmetbaha-drs
25-01-2008, 23:07
Daha vaktimiz olmadı dynoya fakat egzosun hissedilir sekilde +sı oldu:) kısmetse yarın aksamda chip yapıcaz,gecede deneriz..Allah izin verirse haftaicide olcturebiliriz Onno Ustaya.
Daha vaktimiz olmadı dynoya fakat egzosun hissedilir sekilde +sı oldu:) kısmetse yarın aksamda chip yapıcaz,gecede deneriz..Allah izin verirse haftaicide olcturebiliriz Onno Ustaya.
hayırlı olsun abi ;)
ahmetbaha-drs
26-01-2008, 00:28
Cok tesekkurler,bende senin aracı gordum masallah cok guzeldi gercektenn:)
Leventcim cok sagoll:)
abi ses güzel derken nası oldu abartı falan bişi mi nası
VW Tech yetkilisi olarak konuşuyorum maalesef 4x4 ölçemiyoruz dynomuz DASTEK 2wd yük dynosudur.
ahmetbaha-drs
26-01-2008, 00:42
Hayır oyle abartı bisey degil,rolantide filan stock haliyle aynı,fakat yolda giderken gazlamaya baslayınca cok rahatsız etmeyen(icerden:D) hos bi ton oldu:)
egeturbo
26-01-2008, 08:12
kusura bakmayın belki yanlışta biliyor olabilirim trde sadece birtnae 4x4 dyno olduğunu biliodum oda paşaoğlunda diye biliyorum
ahmetbaha-drs
27-01-2008, 01:37
Onno Ustadada varmıs ogrenmis olduk:)
Arabayı bu chipledik,inanılmaz bi guc artısı oldu fakat arac bi sure sonra kendini otomatik olarak limitleyip sabit hızda gitmeye baslıyor,tork limitorunden dolayı olabilir diye dusunduk,orjinal yazılıma dondurduk yarın tekrar chip yapıcaz.İnsallah,sorunsuz bi sekilde olur..
350 tekerlek üstünü ölçemiyor diyordu o dyno için dynom arkası sitesinde üstüne road power veremiyormuş yük yok yani
ahmetbaha-drs
27-01-2008, 01:50
Valla bilemiyorum ki,dogru duzgun olcum yapan bi dyno gormedim zaten daha su ana kadar TR'de?.insallah olur kısa zamanda.
Hayırlısı olsn Ahmetcim inş gönlünce olur merakla bekliyoruz :)
ahmetbaha-drs
27-01-2008, 21:15
Aracın chipinide hallettik sonunda:) dun eksik yapmısız o yuzden sorun cıkarmıs..hehe=)
aracı denemeye cıktık corlu'ya dogru ama sansımıza yagmur bastırdı..rodaj gibi bisey oldu:)
Aracın chipinide hallettik sonunda:) dun eksik yapmısız o yuzden sorun cıkarmıs..hehe=)
aracı denemeye cıktık corlu'ya dogru ama sansımıza yagmur bastırdı..rodaj gibi bisey oldu:) bikac ufak video cektik biraz sonra eklicem..Yarında multimedia icin bırakıyoruz aracı insallah,Mtech Elektronik(Mustafa Tasdemir) ve Woice(Veysel Usta) simdiden tesekkurler..
sölemiştim değilmi ?:)
ahmetbaha-drs
30-01-2008, 16:17
eet eet soylemistin:) V10 oldugu icin 5silindir-5silindir iki kere yazmak gerekiyomus..biz ilk gece bi kere yapmısız:D multimedia'da bitti Allahın izniyle..:)
Hayırlı olsun.. :) Bi kadran videosu çekersiniz artık..:icon_tup:
Sesi gercekten merak ettim :)
Chiple zaten kudurmustur eminim, chip sonrası seste de degisiklik oldu degil mi?
ahmetbaha-drs
30-01-2008, 17:44
http://www.youtube.com/watch?v=JQeYulvAorU
ufak bi video:) 0-100kmh
Masallah kalksaymıs :D
Upsolute iyidir :)
7 saniye sürüyor sanırım ölçebildiğim kadarıyla..standardı 7.4 müş.. iyi bir gelişme bu cüssedeki bir araç için.. :) maşallah..
egeturbo
30-01-2008, 19:21
hayırlı olsun
ahmetbaha-drs
30-01-2008, 20:08
Evet 7 saniye filan olctuk bizde..Tesekkurler herkese:)
napıyosunuz ya?
hayırlı olsun
Serkan.S
31-01-2008, 01:25
Evet 7 saniye filan olctuk bizde..Tesekkurler herkese:)
bence 7 sn den daha az tam 100 de durdurdum 8 yazıyodu 2 de başlamışsın 6.5 filan diyelim :)
launchsız direk kalkış için çok güzel bir değer! Güle güle kullan kardesim :)
Ara hızlanmalarda ki fark çok çok daha başka olmuştur , hiç şüphem yok ..
Ferhat_V
31-01-2008, 10:21
hayırlı olsun hızlanması güzel olmuş transporter geçer bu şimdi :p
hızlanması gayet güzel olmuş, başka planların varmı ?
ahmetbaha-drs
31-01-2008, 21:51
Herkese cok tesekkurler..Sagolun..:)
Baska planlar yok,bu kadarı yeter 1,1.5sene..:)
getirde bi tur atalım ya :D
2. sanıyeye gırıldıgınde baslamıs 8. sanıye 9 olmadan bıtmıs buda 7- bı deger demek.basarılı olmus kazasız belasız :)
Sefa_vts
01-02-2008, 18:08
Ahmet manyak mısın olm :D işin gücün mü yok :) şaka bi yana çok iyi olmuş maşallah kazasız belasız.. roll gecelerine bunla gelirsin artık ahah :D
walla 7 saniyenin altında sanırım çok iyi bu cüssede bi araç için:)
torku seviyoruz:)
ahmetbaha-drs
01-02-2008, 22:37
Ahmet manyak mısın olm :D işin gücün mü yok :) şaka bi yana çok iyi olmuş maşallah kazasız belasız.. roll gecelerine bunla gelirsin artık ahah :D
ehuehue..evet oglum roll king olucak V10:D impreza gt,wrx,3.28ci filan var rolling icin bekliyolar:) herkese cok tesekkur ederiims..
ahmetbaha-drs
05-02-2008, 01:08
Brembo'lar yolda,geliyorlar insallah persembe-cuma..:)
http://img529.imageshack.us/img529/7789/img3310oz9.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/2429/img3312ee7.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/9155/img3313xb9.jpg
Bizim doblo ile roll yapalım ahmet:D hayırlı olsun brembolar
ahmetbaha-drs
05-02-2008, 11:20
Sagol NOSmancan..olur yapalım ama oyle kuru kuru olmasın,full tesisatına:D
Sagol NOSmancan..olur yapalım ama oyle kuru kuru olmasın,full tesisatına:D
olur :D:D ben ozmn koşarak yarışa katılıyorum :p
hayırlı olsun gule gule kullan
Brembolar 3 lira var mı? yoksa uzeri mi?
ahmetbaha-drs
05-02-2008, 20:23
Tesekkurler sagolun..Brembo'lar 5.500euro'ya mal oldu..
Aracın alternatoru arıza cıkardı servise cekmek zorunda kaldık:(:( nazarlar cıkmaya basladı daha bitmeden..
4 dıske ufak yollu bır arac alırmıssın :) gule gule kullan
Ben 5,500 € ya arabayı topladım Ahmet ne yaptın kardeşim.
Ben 5,500 € ya arabayı topladım Ahmet ne yaptın kardeşim.
ahahhaha:D:hahaha:
acaba cayenne'nın fren sıstemı uyarmı touareg'e?
http://www.ecstuning.com/stage/edpd/pagebuild_v2.cgi?make=Volkswagen&engine=1.8T&model=Golf%20IV&submodel=&category=Braking&subcategory=ECS%20Stage%205
disk çapı ve kalınlığı ne. bide çift yüz olunca çok katlıyo. sanırım 4 pot kaliperler. 5.500 euro iyi para harbiden :)
14.1 ınc dısk, 6 pıston kalıper cayenne'nınkı
4pod frenler cok eğlenceli oluyo:) fakat balata fiyatları uzucu ekisinden daha az fren yapıorum
ama 8de iyi olurmus 4.000 dolarda bu fiayat yanında baya makul.
http://www.buybrakes.com/store/1G1-9016A
bu lınktekı brembo kıt'e gore touaregle cayenne'ye aynı kıt takılabılıyor.o zman ecs'den stage5 kıtı 2250dolara almak daha mantıklı sankı :)
ecs den buyuk caplı siparislerim oldu, erifler gayet uygun fiyatlı calısıyolar bide kaliper degişmeden olan disk buytme kitleri var onalrda cok iyi fiyat bedava gibi oluyo bunalrın yanında
evet gercekten fıyatları uygun.touareg'ın sahıbı arkadas keske sıparıs vermeseydı bremboyu da ecs'yı bı ınceleseydı :)
ahmetbaha-drs
06-02-2008, 00:06
www.buybrakes.com'a filan bakmıstım zaten..gene usa'den geliyo kit.gumruk,kargo falan filan bu fiyat..TR'de Adlı Fren,F355 v.s den aldıgımız rakam 6.500+eu. 380mm 8piston GranTurismo kit.:)
İnsallah su alternator sorunuda cozulur..eger degismesi gerekirse baya yuklu bir miktardan bahsediyorlar +10-15 gun yatabilirmis araba gelene kadar:(
wv alturda calışan biriyle okulda muhabbetim olmuştu ı bikere daha bozulmuş başka bi aracın gerçekte cok zor yerdeimiş baya bi yeri sökülüyomuş mototrun ama onlarda kronik sorunmuş dinamoda bi problem cıkmamamış kablo bi yerden kopmuş garnti varsa problem olmaz ama yoksa yüklü miktarda cıkabilir geçmiş olsun
TorqueTuning
06-02-2008, 10:41
Aynı motorlu Phaeton V10 TDI'a bizde uygulama yapmıştık. Bu araçlarda, motordan ziyade şanzumanın limitlerini bilmekte fayda var. Aksi tatktirde şanzumana zarar verebilirsiniz, uyarmak istedim...
www.buybrakes.com'a filan bakmıstım zaten..gene usa'den geliyo kit.gumruk,kargo falan filan bu fiyat..TR'de Adlı Fren,F355 v.s den aldıgımız rakam 6.500+eu. 380mm 8piston GranTurismo kit.:)
İnsallah su alternator sorunuda cozulur..eger degismesi gerekirse baya yuklu bir miktardan bahsediyorlar +10-15 gun yatabilirmis araba gelene kadar:(
hayırlı olsun tabide sen eger f355, penta gibi yerlerden fiyat alırsan araca fazladan bi 20.000 eu harcayabilirsin:):):)
4.000 dolar olan kit tas catlasın 600dolar tutar 2 gunluk kargo ile, takılsa bile kargo firması 600ytl cekiyolar bunu getirebilicek cok fazla kişi vardır,
ahmetbaha-drs
06-02-2008, 11:36
Sorun degil,artık aldık kiti..:)Cok sagol..suan onemli olan su alternator sorunu..
@torquetuning evet kesinlikle katılıyorum..o yuzden bizde aracın gucunu abartmadık zaten..=)
Brembo'lar yolda,geliyorlar insallah persembe-cuma..:)
http://img529.imageshack.us/img529/7789/img3310oz9.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/2429/img3312ee7.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/9155/img3313xb9.jpg
valla be frene basmaya kıymam ne güzel duruyor öle maşşallllahhh
Aynı motorlu Phaeton V10 TDI'a bizde uygulama yapmıştık. Bu araçlarda, motordan ziyade şanzumanın limitlerini bilmekte fayda var. Aksi tatktirde şanzumana zarar verebilirsiniz, uyarmak istedim...
aynı şeyi bende söyleyecektim otomatik araçların şanzımanları genel olarak aracın gücüyle paralel olarak kuvetli olur daha fazla bir yükleme yapmak şanzımanda sorun çıkartıcaktır. otomatik amerikan arabaları için tekrar programlayıcı tarzında birşeyler var bir araştır belki senin araba içinde bulabilirsin. bu parça hem şanzımanı koruyucak hemde performansına etki olucaktır. Özgün daha iyi bilgi verebilir belki.
41 kere maşallah.....
sanctuary35
16-02-2008, 23:34
massallah tek tek okudum btn sayfaları büyük bi zevkle..
ahmetbaha-drs
09-03-2008, 23:24
Kerem abi fazla yuklenilmedi zaten tam ideal ayarda.sanzıman sorunu yasamamak icin:) Bunlarda yeni fotografları,Porsche Jantlarıda takıldı,alternatorude sagolsun Dogus Grubu Garantiden %100 karsıladı:) Bundan sonra Allahın izniyle guzel gunlerde binmek kaldı..Allah hepimize daha guzellerini nasip etsin ins.
http://img117.imageshack.us/img117/3920/img0312pr4.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/6117/img0313js3.jpg
http://img127.imageshack.us/img127/5522/img0315vv4.jpg
ahmetbaha-drs
09-03-2008, 23:28
Halledildi,2kere yazmak gerekiyormus..
emresener
09-03-2008, 23:48
Hayırlı olsun kardeşim.. maşallahh..... her türlü rolling'e beklerim ;)
ahmetbaha-drs
10-03-2008, 11:24
Cok sagol Le Sener'cim:D rollingmi,tork manyagı yaparım senii:D:p gerek yok oyle seylere bunla.Caravelle'i chipleyelim yakın zamanda..200hp garanti:) dyno benden!
maşşallah kazasız belasız sorunsuz sürüşler ahmetim :)
Alcalmıyormu daha fazla, öyle cekseydin fotoları :)
oooo ortak kazasız belasız pısıko olmus :D
Ferhat_V
10-03-2008, 14:36
yandan çok güzel duruyo ön camlarada film attır derim.
hımm kalkış videosu çok hoşuma gitti 7 sn. yada daha aşagısı gıbı :) benm cherokee 97' (modlu) 8 sn. dı agızımın suyu aktı resmen :) bu hızlanmayı bı suv da gorunce :) kazasız belasız kullanmalar :) cok kaliteli bir aracın var. Ama Brembolar cok tatlı durmuş keşke jant için biraz daha baksaydın aracın grı oldugu ıcın jant tam olarak kendını gostermıyor bremboları benm C5 için düşünüyorum ama fiyatlar biraz el vermıyor :D:D
ahmetbaha-drs
15-03-2008, 09:29
Evet 6.5sn gibi bi rakam bu kiloda ki bi araba icin bence gayet iyi ve yeterli bi sonuc.jantlar icinse fazla abartı bisey olmasını istemedik,sade ve sportif olsun+orjinalligi fazla bozmasın istedigimiz icin bunları sectik bence hos oldu,canlı daha guzel:) evet brembo'lar biraz pahalı malesef umarım bulabilirsin sende C5'e.Guzel dusunceleriniz icin tesekkurler herkese:):)