Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımızın aynalarını piyano black boyama
Aracımızın aynalarını parlak siyah boyamak istiyorum bu dediğim olayı önceden yapmış ya da nasıl yapıldığını bilen üyeler varsa yardımcı olabilirmi?
Mivec_4G63
25-03-2012, 13:32
piyanon varmı?
güldürdü :p
bLackModeL
25-03-2012, 13:33
.. .. kendın yaparsın :D astar zımpara boya bu kadar
biraz insanlık istiyoruz ya
anlaşıldı kendim yapamam yani saol cevabın için :D
bLackModeL
25-03-2012, 14:14
bızde ınsan gıbı cevap verdık kardes
edit.........kendini tanıtmamışsın
Forumda son zamanlarda az bilen herkes makaraya alınmaya başlandı
herkes herşeyi bilmek zorundamı? öğrenip öylemi üye olsunlar?
Artık millet forumda soru sormaya korkar oldu
acaba makaraya sararlarmı? acaba dalga geçerlermi?
şu anda tecrübeli ve teknik bilgi sahibi insanların, seneler önce forumlarda sordukları sorulara bakalım ve gülelim isterseniz?
konu yanlış yerde hocam, sorunun cevabı ise dip siyah + 3kat vernik.
şu anda tecrübeli ve teknik bilgi sahibi insanların, seneler önce forumlarda sordukları sorulara bakalım ve gülelim isterseniz?
çok doğru söylüyosun abi bilmediğimiz bişey için forumda rezil oluyoruz insanlık istiyoruz :)
Sapla samanı birbirinden iyi ayırmamız lazım bazı gereksiz kişiler makara olsun alay etmek için konu açıyorlar,
edit.........kendini tanıtmamışsın
forumda yeniyim yardımcı olursanız sevinirim
bilgi almak için açtım ama pişman oldum
temizce kaportacıya götür bence. veya aynalara plastik astar at kalitesinden boya 3 kat vernik.
temizce kaportacıya götür bence. veya aynalara plastik astar at kalitesinden boya 3 kat vernik.
çok teşekkürler
alperkirman
25-03-2012, 14:47
işini iyi yapan bi yerda kaplamada yaptırabilirsin
ErenErdem
25-03-2012, 15:34
Kaplama yapmanız daha iyi olacaktır.
Kaplama yapan yerler genelde ayna kapaklarını sökmek istemiyorlar, kıracaklarından endişe ediyorlar, ya bir camcıya söktürür götürürsünüz yada kendiniz sökersiniz :)
Kullandıkları folyonun da 3M olmasına dikkat ederseniz, boyadan daha sağlıklı olacaktır hemde istediğinizde geri dönüşü olacaktır.
Benim yaptığım kaplamanın fotoğrafları konuda mevcut:
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/115242-gc-i20.html
kickbuttowski
25-03-2012, 16:00
Bizim arabanın tavanında vernik yanıkları var çok kötü durumda onun üstüne bir işlem yapmadan kaplama yapılabilir mi? yoksa verniği zımparalamak mı gerek?
Ben eskiden yaptırmıştım serviste boyatmıştım.. ayrıca folyo ile kaplatanlar da vardı..
Bizim arabanın tavanında vernik yanıkları var çok kötü durumda onun üstüne bir işlem yapmadan kaplama yapılabilir mi? yoksa verniği zımparalamak mı gerek?
hiç bişeye gerek yok üzerindeki izi alır kaplama ama tavana işlem yapmaktansa kaplatıp bırakmak çok mantıklı
aynalarınıda pianoblack kaplardım ben olsam görüntüsüde güzel çizildimi bozuldumuda söker yeniden yaparsın yada yaptırırsın
Adam aynaları boyamak istiyorum demiş antenin teki kaportacıya git demiş hayret valla ya bilmiyorsan yanlış yönlendirme
Aynada cizik yoksa yeniyse kaplama yaptirin cizik filan varsa boya daha guzel olur ama prof boyaci yapsa daha guzel olur icinize siner pruzsuz olursa keyif alirsiniz.
hay ağzına sağlık hocam ne güzel yazmışın:icon_tup: herkes cem yılmaz olmuş son zamanlarda millet espiri yapacak konu arıyor artık forum dışında bu kadar komiklermi acaba:icon_wack
Arkadasimiza yardim etmek daha onemli evet ama kabul edin piyano espirisi iyiydi :D
Boyatmana gerek yok, parlak siyah kaplatabilirsin.
Boyamak boşa uğraş, kaplatırsan sıkıldı mı sökersin.
Adam aynaları boyamak istiyorum demiş antenin teki kaportacıya git demiş hayret valla ya bilmiyorsan yanlış yönlendirme
arkadaşım sakin ol.
kaportacı-boyacı ya da kaportacının yanında boyacı ya da hem boya yapan hem kaporta işi yapan kaportacı anlamında yazılmış olabilir. fikir veren arkadaş yanlışlıkla da yazmış olabilir.
öyle anten manten ters düz konuşup adamın asabanı bozma.
bn daha once aynalarımı pıanoblack yaptım.
nasılmı zımpara sprey saf sıyah boya ve vernıkle sprey boyayla boyadım.
ama tavsıyem aynalarını sok .ustune astar at.ardından oto boyacısınında(bu arada astarıda oto boyacısından alman lazım) spreye sıyah boya bastır ama tam sıyah olsun metalık fln olmasın derın sıyah olması ıcın metalık olmaması lazım.
mat dusucek sıyahı aldıktan sonra bırde sprey vernık bastır.
once 1000 su zımparasıyla hafıften aynanın kapagını zımparalar maksat boya tutunsun.çardından astarla.ardından sıyah boya ıle boya sonra atabıldıgın kadar kat vernık at.
1 gunde halledersın 1 gunde kurumasını bekle sonra montajla.katlar arasında en az 1 saat bekle.
Yorumlariniz icin tesekkurler fikir sahibi oldum acikcasi kaplatmak daha mantikli geldi
Kaplatmak mantıklı sıkılırsan sökersin ..
EMRE KAAN
27-03-2012, 10:29
kardeşim ayna kapaklarını güzelce söktür sakın boyatma git kaplama işi yapan yerlere sıradan bi folyocuda olur reklamcıda olur zaten öyle mükemmel işçilik gerektiricek bi durum değil kaplat en koyu siyah renge sonrada taktır boyatma bence insanın zevkleri bazen değişebiliyo bu belki onuncu arabam ve hep böyle yaptım pişman olmazsın geri dönüşüde olur
Bende aracıma yaptırmak istiyorum ama aynalara değil.
Resimde gorebilirseniz çok küçük bir alan ön tampon sis farı bölgesine bu uygulamayı yaptırmak istiyorum.
http://b1203.hizliresim.com/v/x/3xjwf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ön tamponun sis farı bölgesi dediğin yer mat siyah olan yerimi piano black istiyosun ?
mert_leon
29-03-2012, 19:20
Bende aracıma yaptırmak istiyorum ama aynalara değil.
Resimde gorebilirseniz çok küçük bir alan ön tampon sis farı bölgesine bu uygulamayı yaptırmak istiyorum.
http://b1203.hizliresim.com/v/x/3xjwf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
alt taraftaki ızgara ve sislerin orayı diyorsanız oranın kaplaması olmaz gibi oraya boya gerekir bence.
Evet kaplama değil boya olmasını istiyorum Antalya'da bir arkadaş kendin yaparsın dedi ama gözük yemedi :D
boyacıya hallettirebilirsin maliyetide düşük olucaktır
Evet kaplama değil boya olmasını istiyorum Antalya'da bir arkadaş kendin yaparsın dedi ama gözük yemedi :D
kendın yapamazsın basınc lazım aralara duzgun gırmesı ıcın en temızı bı byacı bul yapsın dıcemde her boyacıda yapmaz onu yapamaz.
ıstanbulda olsan yardımcı olurdum.
uuu relax şampiyon sen hangi kafayı yaşıyosun?anten felan akıllı konuş dikkat et antenin büyüğü ve küçüğü olur bi taraflarına kaçmasın.adam bişey demedikten sonra sana ne oluyor?? biz diğer seçeneği de sunmuşuz gerisi arkadaşa kalmış.
arkadaşım sakin ol.
kaportacı-boyacı ya da kaportacının yanında boyacı ya da hem boya yapan hem kaporta işi yapan kaportacı anlamında yazılmış olabilir. fikir veren arkadaş yanlışlıkla da yazmış olabilir.
öyle anten manten ters düz konuşup adamın asabanı bozma.
eyvallah solidkid olayı anladığından ötürü ;) düz mantık hesabı kaportacı ile boyacıların çoğu aynı yerde oluyor..
VtecDream
16-04-2012, 04:50
2 3 kişi yüzünden bütün forum mimlendi makaracı diye :D
sercanışık
16-04-2012, 09:15
ılla forumda tanıdıklarımızın olması mı gerekıo kı bılmedııgmızden ogrenmek ıcın soruyoruz saolsun cevaplayan kardeslerımız abılıerımız var ama bazıları da bıse sorunca lap dıe laf sokmaya calısıolar buda kotu goruntu oluyor.
kardesım en ıyısı sen folyo al kafana gore tak yapıstıstır ıstemedıgınden sokersn