Orijinalini görmek için tıklayınız : Presa Canario-American Bull Mastiff önerii?
Designer
26-03-2012, 02:54
American Bull Mastiff veya Presa Canario cinsi yoldaş arıyoruz evimize.Daha doğrusu tavsiye alıyoruz uygun olur mu diye.İki köpeğinde özelliklerine baktık netten ama direk ilk elden besleyen biri varsa onunla bi konuşmak isterim köpeklerin özellikleri hakkında.Evde 6yaşında yegenim var yeni bi eve cıkıcaz muhtemelen bahceli olucak ama dairede olabilir kesin bişey yok.Yani yorumlarınızı hem ev ortamında hemde bahcede nasıl bakılır bu hayvan ona göre yaparsanız biraz aydınlatırsanız sevinirim çocuklarla arası nasıl sakin hayvanlarmı en önemli sorular bunlar.Ayrıca son olarak bu american bull mastiff ile bull mastiff aynı cinsmi yoksa ıkısı farklı hayvanlarmı mastiff cinsleri hakkında bi aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler şimdiden
merhaba öncelikle güzel seçimler yapmişsınız ıkı cınsde cok gusel ben rottweiler beslıyorum 4 yıldır cok sevıyorum cok akılı bı kopek.presa canarıo ile ılgılı bılgım var arkadasımız beslıyor kopek egıtımcısı bende gördum akılı sakın aynı zamanda cok guçlu bu kopegı almasının sebebi evde kucuk 3 yasında kızı olması kopek cocuklara karsı cok sakın oynuyorlar bırlıkte ben canarıo tavsiye ederım.
Mert arkadaşım öncelikle seni biraz aydınlatmak lazım
Presa canario yani Canarian Dog bir başka adı ile
Dünyanın sayılı güçlü vahşi saldırgan psikopat sahibine aşırı düşkün bir köpektir
Aynı dogo lar gibi huyu insanlara karşı uysaldır ama en nihayetinde bir köpektir !
ve köpeklerin ne yapıcagını bilemezsiniz bir anlık farklı bir duygu ile saldırganlaşabilir
birkere konuıyu açan arkadaşın karşılatırdıgı köpeklerin birbirleri ile yakından uzaktan HUY larinın alakası yoktur
Türkiyeye zaten presa canario sokmak ayrı bir sıkıntı zaten çok az sayıda var
bir presa canario yu küçük bir cocugun yanına koymak nasıl mantık dışı bir hareket anlatamam
tabiki köpegi nasıl beslerseniz öyle olur
ben olsam daha insancıl olan Dogo yu tercih ederim
American bull dog a gelince oyuncu bir köpektir agresifligi görülmemiştir tam bir ev köpegidir bekçilik de yapar bahcede de beslenir evdede
bence onu düşünün derim
Presa canario yu kıyaslıcaksanız eger japaneese Tosa ile kıyaslayın ikisinin huyları yapıları güçlri birbirlerine çok yakındır
benden sana başka bir tavsiye daha
amercan bull dog yerine Cane Corsa da düşünebilirsin
matthardy
26-03-2012, 11:19
bahsettiğiniz hayvanlar evde mümkün değil büyük bir bahçedede anca olucak köpekler.
presa canario'yu Tr'de bulmakta bayağı zor.
sana tavsiyem kesinlikle bir ebt edinmen.(english bullterrier)
ev için ideal boyutlarda.gücünün farkında tehdit oluşturmayan herşeye aşırı tevazukar.
gerçekten botularına göre çok güçlüler benim ebt'em vw passat çekiyordu :)
ayrıca tüy salyada derdide yok.
mizah anlayışıda bir gariptir çok eğlenirsiniz :)
dachosen
26-03-2012, 13:07
Cane Corso hastasıyım ve takipçisiyim. Bence tercihin o yönde olmalı.
Presa Canario yu çok zor komut öğrenen insanlarla arası iyi olmayan istediği zaman komut dinlemeyip istediği zaman dinleyen bi köpek olarak duydum. Tipi gücü falan muazzam ama bence gerek yok.
Yiğit G.
26-03-2012, 13:25
ikiside biraz zor ama evde bakılır ama bahçe daha uygundur.Ancak eve daha uygun ve cocuklarla daha iyi gecinecek sert mizacı olmayan güçlü köpekler mevcuttur.Evde yiğeninizde varsa ben size Boxer öneririm.Hem oyun delisi , hem güçlü çenesi/yapısı vede cocuklarla en iyi geçinen ırklardan biridir.Avrupada çocuklu ailelerin en cok tercih ettiği ırk dır.Hem cocuklarla komşularla iyi geçinir , hem masrafı fazla olmaz , geçmişi bilinen güvenilen bir ırktır.Diğer ırklarda güzeldir presa c. olsun , bull mastif olsun , cane cor. olsun ama bu köpeklere bakmak için iyi bir alt yapı şarttır.Aksi taktirde komşu misafir yeme gibi huyları nüksedebilir.İri ırklar oldukları için ömürleri uzun olmaz , ırsı hastalıkları , kemik kalça sorunları çok olur.Evinizde ben size boxer , bull terrier , hatta yasadıgınız yer çok sıcak değilse bulldog gibi gibi artık ev ortamında evrimleşmiş , insana komşuya alışmış güçlü ev köpeklerini öneririm :)
Dünyanın sayılı güçlü vahşi saldırgan psikopat sahibine aşırı düşkün bir köpektir
Aynı dogo lar gibi huyu insanlara karşı uysaldır ama en nihayetinde bir köpektir !
ve köpeklerin ne yapıcagını bilemezsiniz bir anlık farklı bir duygu ile saldırganlaşabilir
birkere konuıyu açan arkadaşın karşılatırdıgı köpeklerin birbirleri ile yakından uzaktan HUY larinın alakası yoktur
bir presa canario yu küçük bir cocugun yanına koymak nasıl mantık dışı bir hareket anlatamam
American bull dog a gelince oyuncu bir köpektir agresifligi görülmemiştir tam bir ev köpegidir bekçilik de yapar bahcede de beslenir evdede
bence onu düşünün derim
Presa canario yu kıyaslıcaksanız eger japaneese Tosa ile kıyaslayın ikisinin huyları yapıları güçlri birbirlerine çok yakındır
aydınlatığın için teşekkür ederim ama bildiğim bi konu bilgisiz olsam arkadaşımaza msj yazmazdım ben rotweiler sahibiyim bide canarıo alcaktım ama birbirlerini yerler die vazgeçtim benim köpegim çocuklara çok duyarlı hemen harekete geçiyor bahsetiğim canario sahıbı arkadaşımızda polis ve polis kopeği egitmeni hatta izmirde arkadaşlarının ciflitgi var yurt dışından gelmiş canarıo kopekler var dediğin gibi çok güçlü köpekler dediğin gibi yetiştirmede cok önemli ama çocuklara duyarlı değiler mesala arkadaşım evinde bakıyor kızıyla büyüyor kopegi dişi olmasının da bunda etkisi vardır kesin:) güzel köpekler
aydınlatığın için teşekkür ederim ama bildiğim bi konu bilgisiz olsam arkadaşımaza msj yazmazdım ben rotweiler sahibiyim bide canarıo alcaktım ama birbirlerini yerler die vazgeçtim benim köpegim çocuklara çok duyarlı hemen harekete geçiyor bahsetiğim canario sahıbı arkadaşımızda polis ve polis kopeği egitmeni hatta izmirde arkadaşlarının ciflitgi var yurt dışından gelmiş canarıo kopekler var dediğin gibi çok güçlü köpekler dediğin gibi yetiştirmede cok önemli ama çocuklara duyarlı değiler mesala arkadaşım evinde bakıyor kızıyla büyüyor kopegi dişi olmasının da bunda etkisi vardır kesin:) güzel köpekler
Kardeşim kendin yetiştirmek ile başkasından duymak farklı şeyler
Bende presa yetiştirmedim ama bu hayatımı sonlandırmadan beslemek istedigim tek köpek ırkı kaldı oda presa canario :)
şu anda dogo ları bile dagıttım av köpeklerimi de gönderdim
1 tane Alabai bakıyorum
1 tanede presa alacam inşallah ama gerçekten orjinal sertliği bozulmamış presa TR de 5 i geçmez
Kardeşim kendin yetiştirmek ile başkasından duymak farklı şeyler
Bende presa yetiştirmedim ama bu hayatımı sonlandırmadan beslemek istedigim tek köpek ırkı kaldı oda presa canario :)
şu anda dogo ları bile dagıttım av köpeklerimi de gönderdim
1 tane Alabai bakıyorum
1 tanede presa alacam inşallah ama gerçekten orjinal sertliği bozulmamış presa TR de 5 i geçmez
presa cok güzel köpek almayı düşünüyorsan halla çok kaliteli çok güzel köpek var bi tane zeus onun yavruları olabilir izmirde sana yazarken facebok adresıne baktım bulamadım ama gogle araştırsan zeus izmir canarıo die cıkıyor resimleri ne durumda şu anda bilmiyorum yavru varmı yokmu ama takıp eder onun yavrularından alabilirz sana dünüyorsan tabı ama bence düşünmelisin;)
minks ismini bılmedıgım ıcın nıckınle yazıyorum kusura bakma :) canarıo bahsederken bı yandan zeus dediğim ve diger canarıo bakıyorum benımce alasım geldi ya tam korkunc cok guzeller almayı düşünuyorsan ıhmal etme bak zeus dediğim kopege irtibata geçiririm ben senı :icon_tup:
Tamam bakiyorum simdi
Eger gercekten dedigin gibiyse ve tabi annede cok onemli oda asil ve sert bir kopekse dusunurum almayi
Tamam bakiyorum simdi
Eger gercekten dedigin gibiyse ve tabi annede cok onemli oda asil ve sert bir kopekse dusunurum almayi
kanka çok sağlam 1 çift vardı bizde erkek dişi.. erkek bağından kurtulup yaklaşıp 6-7 köpeği temizledikten sonra aldığı yaralar sonucu öldü kurtaramadık. dişiyi de bir arkadaşa verdik ölmeden önce çiftleşmişler bir kaç yavruyu gördüm maşallah babasının fotokopisi senin için bir görüşme yapayım doğumu yakınsa bitaneye çökeyim..
gelelim arkadaşın sorusuna evde bakıcam çoluk çocuk var diosan aman kardeşim uzak dur presodan.. acayip haraketli kafasına buyruk hırslı bi köpektir.kıskaçlık girerse araya kıskandığı cisim-insan-hayvan pek uzun süre barınmaz mekanda..sahibine aşık manyaklar..
mastif diosan buna göre daha ılımlı ağırkanlı sıcak bir köpektir.ama yanlış anlama yeri geldiğinde görebileceğin en psiko köpeklerdendir.ben canario ile kıyaslıorum şuanda.
son sözüm: illaki bu ikisiyse mastif cinsi. değilse dogo argention diyorum :)
Dogo gibisi varmı be :)
kanka haber et bana lütfen uçuk rakamlar olmasın pırasalar aldı başını gidiyor 2500 isteyen var :)
Dogo gibisi varmı be :)
kanka haber et bana lütfen uçuk rakamlar olmasın pırasalar aldı başını gidiyor 2500 isteyen var :)
yok başkan raad ol.. sezar sana akbaş sözü vermiş sanırım bana biraz geç söledi yavruların hepsini dağıttı peder bir dahakine ayarlıcam ondan da.elemanla bi konuşayım bu hafta görürüm ben onu aklımda merak etme haber ederim.
1998corsa
27-03-2012, 00:30
bence onu düşünün derim
cane corsa gerçektende çok akıllı bir hayvan 2 sene kadar beslemişliğim var tek sıkıntıları her saf köpek gibi ne kadar saf olursa o kadar problemli oluyolar ama acayip zeki ve insancıl hayvanlardır...
presa canario'm var 1.5 yaşında erkek..68 kg..sert ve alfa karaktere sahip bir hayvandır..ilk köpek olarak çok tavsiye edebileceğim bir ırk değil.. yavru seçimizideki ufak bir hata sebebi ile kardeşler arasındaki en sert yavruyu almış bulundum ve yetişkinliğine kadar geçen sürede eğitim ile ilgili oldukça sıkıntılı zamanlar geçirdim..hepsi çözüldü allaha şükür..yavruluğundan itibaren diğer köpekler ile ilişki kurması oldukça önemli..yetişkinlik dönemine kadar çevrenizde saldırgan karakterlerli köpeklerden uzak tutmanız onu diğer köpeklere karşı agresif olmasına karşı engellemenize olanak sağlayacaktır..bol bol insan ilişkisi içinde bulunması özellikle yavruyken küçük çocuklarla ilişki kurmasıda ileride sorun yaşatmasını engelleyecektir..pozitif eğitim ile yaklaşılmalı ve eğitimde ceza yerine ödül ile takviye sağlanmalıdır..unutmayın yetişkinliğinde 60-70 kg'larda kontrolden çıkmış bir silah ile beraber yaşamak çokda keyifli olmayacaktır..sizden ricam ve aslında tüm hayvan sahiplerinin ricasıda aynı yönde olacaktır, karakteri gereği yeterince sert olan bu ırkı daha sert yetiştirmeyin lütfen..ama tanıdıkça onu, haraketlerini gördükçe iyikide almışım diyeceksiniz emin olun..yazmaya devam edersem kitap olur ama aklınıza takılan bir şey olursa lütfen çekinmeden sorun...
footosuda aşağıda..7 aylıkken..
http://e1203.hizliresim.com/v/v/3vbtx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://e1203.hizliresim.com/v/v/3vbtz.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Designer
27-03-2012, 15:45
Yorumlar için tesekkurler.Bu ilk kopegim olmayacak rot besledik alman kurdu besledik boxer besledik o konuda sikinti yok yani.Bu kopekler arasinda gidip gelmemin sebebi daha çok goruntuleri karizmatik karakterli hayvanlar.Ama tabi evde yegen var ufak bunlarda buyuk hayvanlar.Dogoyuda cok dusundum ama yetistiren bi ciftligin slogani vardi sahibini isirmayan dogo dogo degildir diye onu okuyunca vazgectim.Simdi english bull dog lar kafama yatmaya basladilar muhtemelen o yonde bi karar alicam tesekkurler yorumlar icin
konuyu hortlatiyorum, kusura bakmayin...
bullmastiff almayi dusunuyorum, köpege abim bakicak, ben yilda 3-4 kere görücem, eve bahceden girerken ben zorluk yasarmiyim? bide yigenler felan, 10 yaslarindalar, yavruyken haftasonlari oynama firsati bulsalar, ilerde onlar icinde sorun olmaz umarim? yanilyomuyum?
arti baska soru, buyuyp serpildiginde, disarda elbet pitbulluna, rottuna güvenip sagda solda üstüne salinacak köpekler olucak, malesef Bursada kurtum (alman kurdu) varken, kültürparkda cok kez yol degistirmisdim...
ayriyetten, kesinlikle köpek kavgasi icin felan degil, evimize hirsiz girdigi icin, arka bahceye bi nebze güvenlik olsun diye alicaz, bullmastiff olmasi ise, tamamen rott lara alerjimin olmasi..:)