Orijinalini görmek için tıklayınız : hararet sorunu lütfen yardım
oktay_41
26-03-2012, 08:51
arkadaşlar hafta sonu kocaeli-ankara arası git gel yaptım şöyle bir şey gözlemledim aracımın hararet göstergesi orada duruyor fakat rampa çıkarken 1-2 mm yükseliyor hararet göstergesi. yalnız dikkat ettim bunu parklar-farlar açıkken yapıyo parkları kapatınca birden ortaya normal yerine düşüyor işin ehli bir ustaya gösterdim aracımı radyatör kapağı işlemini yerine getiremiyor dedi kapağın içindeki contada çatlaklar vardı onları gösterdi değiştirirsen problem çözülür dedi sizce doğru tehşis mi ?
bu arada aracım 99 model honda CR-V
ilgilenen herkese teşekkür ederim
Osman Bahadır
26-03-2012, 10:10
Farları açınca bir de yokuşa gelince motor yüke biniyor. Haliyle hararet de artıyor. Muhtemelen aracınızın radyatörü de orjinaldir ve muhtemelen kısmi tıkanmalar da vardır. Bu da soğutma verimini düşürür.
Radyatör kapağı contası bozuksa su kaçırır. Hararetle ilgisi ancak yan sanayi veya uygun olmayan basınçta tahliye yapan kapak takılırsa ve tahliye açmazsa o zaman olur. Sizin sorununuzla pek alakalı gelmedi bana.
Eğer radyatör orjinalse temizletmekte veya değiştirmekte fayda var.
oktay_41
26-03-2012, 11:38
evet radyatör orjinal üst kapakta orjinal bakalım olmazsa temizletiriz ilgin için çok sağol acaba radyatör temizliğine ne kadar isterler tahmini ?
Osman Bahadır
26-03-2012, 11:40
evet radyatör orjinal üst kapakta orjinal bakalım olmazsa temizletiriz ilgin için çok sağol acaba radyatör temizliğine ne kadar isterler tahmini ?
Radyatörün yan sanayisi 200 tl civarında olması lazım. Temizlemeye(şişlemeye) de yarı parasına kadar isterler.
oktay_41
26-03-2012, 12:00
istesinler 100 liraya razıyım ben bide yan sanayi parçaya karşıyım ben bakalım hafta sonu temizletirim olmazsa
Cliosportve
26-03-2012, 12:06
Radyatörün tıkanmış olabilir büyük olasılık
Radyatör suyunuzun rengi nasıl peki biraz kirli mi duruyor paslı şekilde
Ne zaman değiştirdiniz suyunu ?
oktay_41
26-03-2012, 12:08
valla ekimden beri bende hocam ne zaman değişti bilmiyorum doğrusu radyatör suyu antifirizli duruyor yeşil yeşil öyle paslanma kirlenme göremedim pek
Cliosportve
26-03-2012, 12:13
valla ekimden beri bende hocam ne zaman değişti bilmiyorum doğrusu radyatör suyu antifirizli duruyor yeşil yeşil öyle paslanma kirlenme göremedim pek
Yüksek olasılık radyatör tıkanıklığına işaret ediyor öyleyse
radyatör sorunları hakkında ki düşünceler doğru faka farları açınca olması aklıma fana giden akımın düşmesi ve sonucunda yavaş dönmesi kaynaklı bi hararet artışı gibi oldu...elektiriksel olma ihtimalide var yani...inş büyük sorunlar açmadan çözülür...
oktay_41
27-03-2012, 10:07
inşallah hafta sonu bi sanayinin yolunu tutalım görücez ne olucağını
arkadaşlar hafta sonu kocaeli-ankara arası git gel yaptım şöyle bir şey gözlemledim aracımın hararet göstergesi orada duruyor fakat rampa çıkarken 1-2 mm yükseliyor hararet göstergesi. yalnız dikkat ettim bunu parklar-farlar açıkken yapıyo parkları kapatınca birden ortaya normal yerine düşüyor işin ehli bir ustaya gösterdim aracımı radyatör kapağı işlemini yerine getiremiyor dedi kapağın içindeki contada çatlaklar vardı onları gösterdi değiştirirsen problem çözülür dedi sizce doğru tehşis mi ?
bu arada aracım 99 model honda CR-V
ilgilenen herkese teşekkür ederim
akü > motor şasesi
akü > kaporta
akü > şanzıman şasesi
kablolarınızı kontrol edin, muhtemelen ondan
fazla akım çekince düşüyor kapatında yerine geliyorsa elektrik akım-voltaj değişikliği ile ilgili, boşuna radyatörü kurcalamayın .
oktay_41
27-03-2012, 10:56
hocam dediklerini kontrol ettiricem bi nebze olsada içim rahatladı radyatörle ilgili bir sürü şey söylendi forum dışında inşallah kablo bağlantılarından dır ilgin için teşekkürler