Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galant'ın değeri

kadioglu
26-03-2012, 09:45
Arabamı gören herkes soruyor:Bu arabanın piyasası nedir?Ben de bunun standart bir araba olmadığını ve net bir piyasasının olmayacağını belirtiyorum.Bu sefer ne eder? Diye soruyorlar.Net bir cevap veremiyorum.
Aşağıda linkini verdiğim aracım galant vr4 ün piyasada ne gibi bir fiyat edeceğini ben de merak ediyorum.O yüzden sizlere sormak istedim.
Sizce yaklaşık olarak bu arabanın değeri nedir?Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/48029-evonun-agabeyi-galant-vr4-4.html

Bu arada en son hali 4. sayfadaki resimlerde görülüyor.Genel bilgilerde ilk iki sayfada mevcut.

Burak K.
26-03-2012, 09:49
Ben değerini belirleyememde,bence öyle özel bi arabayı satmayın. (satmayı düşünüyorsanız.)

kadioglu
26-03-2012, 09:50
Ben değerini belirleyememde,bence öyle özel bi arabayı satmayın. (satmayı düşünüyorsanız.)
Satmayı düşünmüyorum zaten.Planım oğullarımdan birine bırakmak.Benimkisi merak diyelim.

FcX
26-03-2012, 10:21
Murat abim, imzanda yazdığı gibi nadide şeyler kıymetli. Böyle eşi benzeri olmayan bir otomobile değer biçmek çok zor iş. Ama illa bir değer dersen, Amerika'da gerçekten kötü durumdaki standart bir 92 VR-4, 4000 dolara satılık. İyi durumda ve modifiye edilmiş olanlar 8-15 bin dolar arasında. Bilmiyorum Amerika piyasasyıla karşılaştırmak ne kadar doğru fikir verir, ama karşılaştırabilecek başka bir veri bulamadım :)

Ha bir de şöyle bakalım, aynı dönemin rakip sayılabilecek Legacy Turbo'larına 15 bin tl üstü fiyatlar isteniyor bildiğim kadarıyla. Ki onlar bunun kadar nadir değil, en azından birkaç tane var sanıyorum :)

Osman Bahadır
26-03-2012, 10:24
Benzer yaştaki bir prelude vti 4ws veya legacy turbo ile denk bir fiyata alıcı bulur bence. 4G63, 4ws, 4wd, 4 kapı turbo araba. Bu motorun Amerika'da parçası da bol. Şahsen ben veririm o parayı buna.

RSBurak
26-03-2012, 10:26
legacy turbolar 15.16 bin bu araçta aşağı yukarı bu kadar eder ama bence satılmaz :)
legacy turbo 6-7 tane var şu an ülkede

Dongul
26-03-2012, 10:30
ben galant gls ile kıyaslarım abi aynı model düzgün gls ler 10 tl gibi rakamlar bu dediğimiz gibi nadir bi araç o yüzden bende en az 15bin tl diyorum.

Eren G.
26-03-2012, 11:00
Siz ne kadara almıştınız ?

kadioglu
26-03-2012, 12:25
Murat abim, imzanda yazdığı gibi nadide şeyler kıymetli. Böyle eşi benzeri olmayan bir otomobile değer biçmek çok zor iş. Ama illa bir değer dersen, Amerika'da gerçekten kötü durumdaki standart bir 92 VR-4, 4000 dolara satılık. İyi durumda ve modifiye edilmiş olanlar 8-15 bin dolar arasında. Bilmiyorum Amerika piyasasyıla karşılaştırmak ne kadar doğru fikir verir, ama karşılaştırabilecek başka bir veri bulamadım :)

Ha bir de şöyle bakalım, aynı dönemin rakip sayılabilecek Legacy Turbo'larına 15 bin tl üstü fiyatlar isteniyor bildiğim kadarıyla. Ki onlar bunun kadar nadir değil, en azından birkaç tane var sanıyorum :)

Keşke Türkiye dede araç fiyatları Amerika gibi olsa.Ya da yurt dışı gibi diyeyim.Maalesef Türkiye otomobil meraklıları için hiç cazip bir ülke değil.Alması bir dert binmesi ayrı dert :)

legacy turbolar 15.16 bin bu araçta aşağı yukarı bu kadar eder ama bence satılmaz :)
legacy turbo 6-7 tane var şu an ülkede

Legacy turbo dan daha üst düzey bir araç gibi geliyor bana.Ama en yakın emsalide onlar galiba.
Bir zamanlar sahibinden de bir acura integra görmüştüm.Benim aracın aynısının hondasıydı.Onunda emniyet kemeri otomatikleri olsun 4ws olsun 4wd olsun turbo olsun hemen hemen aynısıydı.30.000 filan istiyordu.Sattımı sattıysa kaça sattı merak ediyorum doğrusu.

ben galant gls ile kıyaslarım abi aynı model düzgün gls ler 10 tl gibi rakamlar bu dediğimiz gibi nadir bi araç o yüzden bende en az 15bin tl diyorum.

Galant gls ile çok farkı var bunun.Sırf motor şanzuman süspansiyon donanım filan bayaa fark var anlayacağın.

Siz ne kadara almıştınız ?
Ben bir 92 vectra birde 95 şahin s verip almıştım bunu.O zamanlar yaklaşık 11 e gelmişti bana.Üzerine yaklaşık 7 filanda harcadım.Gerisini sen hesapla kardeş :)

VTEC®
26-03-2012, 12:30
Şöyle söyleyeyim ben 2. el satış danışmanı ve 2. el eksper olarak görev yapıyorum yıllardırda profesyonel firmalarda çalıştım çalışmayada devam ediyorum. Bana bu araç takasa gelse kesinlikle almam, 2.el değeri çünkü 0. Ama gelelim otomobilci gözüyle görüşüme aracın verdiğiniz linkteki duruşu, temizliği çok çok güzel duruyor. daha önceki sahibinde ezilmediği yorulmadığı aşikar. kesinlikle bu aracı seven gönül veren birinin alıp belki binmesi belki koleksiyonuna katması gereken bir ara diye düşünüyorum. Bu piyasa şartlarındada açıkçası fiyatlandıramadım. 7-8 bin tl civarı etmesi gerekir aracın hakkıdır hakkı değildir yargılayamam.

Blackbird
26-03-2012, 12:37
Çok özel bir araç inşallah çok uzun süre binmek nasip olur, piyasası olmadığı için değer biçmek zor ancak benzer araçlara bakılınca çoğunluğun söylediği gib 16-18 bin TL satılabilir.

Sizin aldığınız fiyat ve harcadığınız para düşünülünce 25 bin üzeri bir değeri olması gerekir ama 25 bin TL ye alınacak araçlar düşünülünce çok sağlam vr4 hastası olması lazım. :)

kadioglu
26-03-2012, 13:32
Şöyle söyleyeyim ben 2. el satış danışmanı ve 2. el eksper olarak görev yapıyorum yıllardırda profesyonel firmalarda çalıştım çalışmayada devam ediyorum. Bana bu araç takasa gelse kesinlikle almam, 2.el değeri çünkü 0. Ama gelelim otomobilci gözüyle görüşüme aracın verdiğiniz linkteki duruşu, temizliği çok çok güzel duruyor. daha önceki sahibinde ezilmediği yorulmadığı aşikar. kesinlikle bu aracı seven gönül veren birinin alıp belki binmesi belki koleksiyonuna katması gereken bir ara diye düşünüyorum. Bu piyasa şartlarındada açıkçası fiyatlandıramadım. 7-8 bin tl civarı etmesi gerekir aracın hakkıdır hakkı değildir yargılayamam.

Yorum için teşekkür ama olaya ticari baksak o fiyatı bu aracın motor ve şanzumanı geçer.1000 civarı turbo intercooler desek + 3-4 bin blok + bir o kadar şanzuman kabaca 8-9 bine kasa hariç gider.Ticari bakmadığımız zaman zaten geçer :)
Mesela 92 model bir bmw m3 olsa değer biçebilirmisiniz?Hatta m3 olmasın da temiz bir 3.20 ya da 92 model mercedes 200 e filan değerlendiriyormusunuz hiç takaslarda?Değerlendiriyorsanız yaklaşık fiyatları nelerdir öğrenmem mümkün mü?

Çok özel bir araç inşallah çok uzun süre binmek nasip olur, piyasası olmadığı için değer biçmek zor ancak benzer araçlara bakılınca çoğunluğun söylediği gib 16-18 bin TL satılabilir.

Sizin aldığınız fiyat ve harcadığınız para düşünülünce 25 bin üzeri bir değeri olması gerekir ama 25 bin TL ye alınacak araçlar düşünülünce çok sağlam vr4 hastası olması lazım. :)

O hasta benim :)
Peki 25.000 civarında bundan özellik olarak daha iyi ya da aynı, model olarak hemen hemen aynı ne alınabilir ki?Örneklendirebilirmiyiz acaba?

ahmet3425
26-03-2012, 13:40
agır hastasını bulamadıktan sonra o araba 10 bin tl den fazla etmez.

bende turkiyede cok nadir bulunan 3-5 tane olan bir araca sahibim aynı sey benim aracım icin de gecerli...

Aps
26-03-2012, 14:13
11.000 veririm murat abi :)

araban değeri ve herkes tarafından bilinmeyen bir araç :D

kadioglu
26-03-2012, 15:18
agır hastasını bulamadıktan sonra o araba 10 bin tl den fazla etmez.

bende turkiyede cok nadir bulunan 3-5 tane olan bir araca sahibim aynı sey benim aracım icin de gecerli...

Hastasını bulmadıktan sonra satılmaz bile :) Zaten bu tip araçlar bilen kişiler tarafından değerlidir.Bilmeyen kapıya sokmaz.Ancak o kadar da değildir sanırım :)

11.000 veririm murat abi :)

araban değeri ve herkes tarafından bilinmeyen bir araç :D

Onu ben de biliyorum Apo.Baksana ben bile değer biçemiyorum :) Hep diyorum.Arabayı satmaya niyetlensem de ne zaman binsem vazgeçiyorum.Allaha şükür sorunu problemi de kalmadı.Motor daha 5000 civarında.Almanya dan forged piston getirtip taktım 1500 e.Turboyu yeniledim 1000 lira civarında.Bunun emsali ne almaya kalksam 20.000 vermek zorunda kalırım gibi geliyor bana.Zaten sıkılınacak bir araçta değil.Evladiyelik maaşallah.Kardeş sen starion araştırmalarını bıraktın mı? :)

ünalvti
26-03-2012, 16:06
Ey maşallah :) Valla bu araba bende olsa 20 den aşağı yazmam böyle kıymetli bir arabanın bi eşini daha bulmak çok çok zor kazasız belasız günler dilerim

matthardy
26-03-2012, 16:27
gercekten cok hos sanırım TR'de tek bir araca sahipsiniz.
bildiğim kadarıyla üzerinde evo6'ının makinası var.7'de olabilir yanlışsam düzeltin.
değer olarakta sanırım bir değer biçilemez,gercekten nadide bir araç bizim ülkemiz için.
bilmeyenler için 10 15bin tl arası bir fiyat olabilir tıpkı nissan altima gibi.
nissan altimayıda insanlar çok bilmez fakat onda CA18DE motor vardır ve turboladığınız an 4 kapılı bı 200SX'e sahip olursunuz :)

kazasız belasız keyifler sürüşler dilerim.

Osman Bahadır
26-03-2012, 16:31
O zaman şöyle diyelim;

Böyle bir arabanın birkaç farklı değeri vardır;

-Senin gözündeki değeri; sanırım en az 25 bintl

-Başka bir galant vr4 hastasının gözündeki değeri; 20 bintl

-Normalde galan vr4'ü bilmeyen ama özelliklerine bakınca "vay be, güzel arabaymış" diyen japon hastası potansiyel alıcının gözündeki değeri; 15-18bintl

-"Sağlam, japon arabası. Biraz yaşlı. Parçası da zor bulunur. Çok da yakar. Ama güzeldir bu, alacaksın, bineceksin. Taş gibi araba." diyen alakasız bir alıcı gözündeki değeri; 10 bintl

-Arabaya ulaşım aracı olarak bakan ve önceliği parça, yakıt ve ikinci el olan standart Türk alıcısı gözündeki değeri; 5 bintl

-Acil bir durumda satman gerekirse galerici veya takasçı gözündeki değeri; 0 tl

Şahsen benim gözümdeki değeri 15-20 bin tl arasında.

Amerika'da buradakinden bile kıymetli olabilir. Çünkü orada parçası da bol, piyasası da hareketli. O yüzden Türkiye'yi buranın şartlarına göre değerlendirmek gerekir.

BthnKrkt
26-03-2012, 16:43
eğer 15000 gibi bi rakama satılacaksa mıtsubishi tutkunu olrak gtc yi satıp almaya hazırım:surucu::surucu:

mKc
26-03-2012, 16:43
Minimum 15.000 TL eder bence bu aracın değeri. Zaten ne olduğunu bilmeyen adam da almaya kalkmaz ama şöyle bir sıkıntısı var satmak isterseniz 6 ay içinde zar zor satılır.

Aps
26-03-2012, 16:56
Onu ben de biliyorum Apo.Baksana ben bile değer biçemiyorum :) Hep diyorum.Arabayı satmaya niyetlensem de ne zaman binsem vazgeçiyorum.Allaha şükür sorunu problemi de kalmadı.Motor daha 5000 civarında.Almanya dan forged piston getirtip taktım 1500 e.Turboyu yeniledim 1000 lira civarında.Bunun emsali ne almaya kalksam 20.000 vermek zorunda kalırım gibi geliyor bana.Zaten sıkılınacak bir araçta değil.Evladiyelik maaşallah.Kardeş sen starion araştırmalarını bıraktın mı? :)

valla abi o siyah starion o kadar kotu bir durumdaydi ki bi ara seni arayip hikayeyi en bastan anlatirim :)
hataydakine hala bakacak birini bulamadim ama o da cok eli yuzu duzgun biseye benzemiyor
2.6 motor olan guzel ama fiyati pahali.
4g63 onden ceker galant bakiyorum su aralar.

isin sakasi ben senin yerinde olsam asla satmam.

eğer 15000 gibi bi rakama satılacaksa mıtsubishi tutkunu olrak gtc yi satıp almaya hazırım:surucu::surucu:

murat abi 15000 e satiyorum dese gider alirim suan :)

BthnKrkt
26-03-2012, 17:05
valla abi o siyah starion o kadar kotu bir durumdaydi ki bi ara seni arayip hikayeyi en bastan anlatirim :)
hataydakine hala bakacak birini bulamadim ama o da cok eli yuzu duzgun biseye benzemiyor

derse bende satmayı beklemem gider alırım:D bi kaç kere konusunu gördüm mitsu. forum sitesinde felan benim olmalı deim ama ne fayda..:rolleyes:

Aps
26-03-2012, 17:29
derse bende satmayı beklemem gider alırım:D bi kaç kere konusunu gördüm mitsu. forum sitesinde felan benim olmalı deim ama ne fayda..:rolleyes:

ben bi ara 14-15 civari teklif ettim murat abiye kardes 20 lira veriyorlar dedi peki dedim :D

63owen63
26-03-2012, 18:04
Murat abi bu arabayı lütfen satmıyorsun.. 15de etse 25 de etse farketmez. Aklının bir ucunda umarım öyle bir plan yoktur. Benim olsa bile 25'den aşşagı vermem, hele ki senin hic vermemen lazım :) Sakın verme abi :)

turbo&quattro
26-03-2012, 18:15
Amerika fiyatlari $3-4k civari ki burasi icin ciddi bir rakam. Tr de ne istenirse istensin kesinlikle hastasinin alacagi bir model. sahsi gorusum 10bin tl den fazla etmeyecegi .

timucintt
26-03-2012, 19:00
abi yıllardır CJP spec bu tip araçları nasıl oğuzla efeyle tunayla ve diğer bir çok arkadaşımızla nasıl takip ettiğimizi biliyorsun zaten zamanında ve halen :)
Bana göre tip top kondiksiyondaysa aracın ederi 15-18 liradır benim gözümde... ama eğer masrafı varsa eskiği varsada 13-15 liradır... ama şu haliyle satışa çıkarsan rahat 15 e satılır aynı gün içinde... 20 lira ve üstü fiyat istersende daha uzun süre sende kalır :) 25 üstü rakamlar ise imkansız... ama satayım felan deme gelirim bozyazıya yakarım ormanınızı :D

kadioglu
26-03-2012, 21:12
Bayağı bir yorum birikmiş.Mümkün olduğunca cevaplayayım :

Ey maşallah :) Valla bu araba bende olsa 20 den aşağı yazmam böyle kıymetli bir arabanın bi eşini daha bulmak çok çok zor kazasız belasız günler dilerim

İyi dilekler için teşekkürler.Türkiye de bir tane zaten.

gercekten cok hos sanırım TR'de tek bir araca sahipsiniz.
bildiğim kadarıyla üzerinde evo6'ının makinası var.7'de olabilir yanlışsam düzeltin.
değer olarakta sanırım bir değer biçilemez,gercekten nadide bir araç bizim ülkemiz için.
bilmeyenler için 10 15bin tl arası bir fiyat olabilir tıpkı nissan altima gibi.
nissan altimayıda insanlar çok bilmez fakat onda CA18DE motor vardır ve turboladığınız an 4 kapılı bı 200SX'e sahip olursunuz :)

kazasız belasız keyifler sürüşler dilerim.

Evet Türkiye de tek.Üzerindeki motor evo 1-2 ve 3 ayrıca eclipse bir de eagle taloon la aynı.Daha doğrusu taloon hafif farklı.Piston farkı var sadece.Ama sonuçta mitsubishi 80 lerin sonlarından 2008 e kadar bu bloğu kullandı.4G63 efsane bir blok ve 4G63 ler çok verimlidir.

O zaman şöyle diyelim;

Böyle bir arabanın birkaç farklı değeri vardır;

-Senin gözündeki değeri; sanırım en az 25 bintl

-Başka bir galant vr4 hastasının gözündeki değeri; 20 bintl

-Normalde galan vr4'ü bilmeyen ama özelliklerine bakınca "vay be, güzel arabaymış" diyen japon hastası potansiyel alıcının gözündeki değeri; 15-18bintl

-"Sağlam, japon arabası. Biraz yaşlı. Parçası da zor bulunur. Çok da yakar. Ama güzeldir bu, alacaksın, bineceksin. Taş gibi araba." diyen alakasız bir alıcı gözündeki değeri; 10 bintl

-Arabaya ulaşım aracı olarak bakan ve önceliği parça, yakıt ve ikinci el olan standart Türk alıcısı gözündeki değeri; 5 bintl

-Acil bir durumda satman gerekirse galerici veya takasçı gözündeki değeri; 0 tl

Şahsen benim gözümdeki değeri 15-20 bin tl arasında.

Amerika'da buradakinden bile kıymetli olabilir. Çünkü orada parçası da bol, piyasası da hareketli. O yüzden Türkiye'yi buranın şartlarına göre değerlendirmek gerekir.

Çok güzel yorumlamışsın.Ancak müsadenle bir kaç ekleme yapmak isterim.
Arabayı sadece ulaşım aracı olarak görenler için 5.000 değildir bence değeri.Öyle bir insan bu arabayı kapıya sokmaz.Bunun sebebi yedek parça değil yakıttır.Makul kullanımda makul yakıyor ama gazladın mı inanılmaz yakıtı.Ben bu yüzden 2. bir araba bulunduruyorum.Haftada bir gün filan biniyorum galanta :) Ha bir de benim gözümde bir değeri yok.O yüzden bu konuyu açtım :)

Çok teşekkürler.Ama hep söylediğim gibi satmayı düşünmüyorum :)

Minimum 15.000 TL eder bence bu aracın değeri. Zaten ne olduğunu bilmeyen adam da almaya kalkmaz ama şöyle bir sıkıntısı var satmak isterseniz 6 ay içinde zar zor satılır.

Valla daha önce bir ilan vermiştim.700 civarında favorisine ekleyen vardı (tahminim bir yüzü benim arkadaşımdır :) ) 50 civarında mesajla teklif ve bir o kadar da telefon almışımdır.Bunlar yaklaşık 2 haftada olmuştu.Kısacası bence bir aracın ya da bir şeyin satılma süresi istenilen fiyata bağlıdır.

Sağolasın kardeş.Aslında sana eclipse ya da taloon da yakışır :)

Murat abi bu arabayı lütfen satmıyorsun.. 15de etse 25 de etse farketmez. Aklının bir ucunda umarım öyle bir plan yoktur. Benim olsa bile 25'den aşşagı vermem, hele ki senin hic vermemen lazım :) Sakın verme abi :)

Panik yapma Mehmet.Baştan beri yazıyorum.Satmaya niyetim yok.Uğra binelim bir ara :)

Amerika fiyatlari $3-4k civari ki burasi icin ciddi bir rakam. Tr de ne istenirse istensin kesinlikle hastasinin alacagi bir model. sahsi gorusum 10bin tl den fazla etmeyecegi .

:) Yorumlar için teşekkürler :)

abi yıllardır CJP spec bu tip araçları nasıl oğuzla efeyle tunayla ve diğer bir çok arkadaşımızla nasıl takip ettiğimizi biliyorsun zaten zamanında ve halen :)
Bana göre tip top kondiksiyondaysa aracın ederi 15-18 liradır benim gözümde... ama eğer masrafı varsa eskiği varsada 13-15 liradır... ama şu haliyle satışa çıkarsan rahat 15 e satılır aynı gün içinde... 20 lira ve üstü fiyat istersende daha uzun süre sende kalır :) 25 üstü rakamlar ise imkansız... ama satayım felan deme gelirim bozyazıya yakarım ormanınızı :D

Aman kardeş.Orman yangını çıkarma başımıza :)
Şaka bir yana Timu evi alırken iki arabayı da satayım bir tane ekonomik araç alayım kredi çekmeyeyim demiştim.Baktım altından kalkabiliyorum vazgeçtim.Büyük konuşmamak laazım insanın başına ne gelir bilinmez ama Allahın izniyle bunu çocuklarıma bırakmak istiyorum :)
Herkese yorumları için teşekkür ediyorum.Başınızı ağrıttıysam affola :)

63owen63
26-03-2012, 21:17
Bende bir yerde cocugun sayılırım Murat abi :P Taa liseli halimi bilirsin sen :d

kadioglu
27-03-2012, 08:04
Bende bir yerde cocugun sayılırım Murat abi :P Taa liseli halimi bilirsin sen :d

:) Sağolasın Mehmet.Ama benimkilerle güreşmen gerekebilir haberin olsun :)