Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi aracı önerirsiniz yardımınıza ihtiyacım var...
Arkadaşlar merhaba,
Kafamda 4 araç var.
1. honda civic 1.6 ies
http://f1203.hizliresim.com/v/u/3umfm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
2. honda euro civic 1.6 ils (Yalnız EURO bu kasa olmalı, ingiliz kasaları sevmiyorum..)
http://f1203.hizliresim.com/v/u/3umg0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
3. renault clio MKII 1.6 16V 3K
http://f1203.hizliresim.com/v/u/3umg2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
4. peugeot 206 quiksilver
http://f1203.hizliresim.com/v/u/3umg9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Sizce tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım? ve neden?
Araçların eksileri artıları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim..
Herkese şimdiden teşekkürler..
euro cıvıc yap hıc yapan yok tek olur :) bıde sunroofun olur:)
1.6ies yada clıo derim ben panpa clıo iyi gidiyo :D
Osman Bahadır
26-03-2012, 11:49
Euro civic'in parçası az yormadı zamanında beni... Kaporta aksamını bulmak ölüm. Çıkmacı çıkmacı dolaşırsın, elin boş çıkarsın. Bulduğun da seni hurdacılığa teşvik edecek derecede fiyatlar isterler. Mekaniği bile bazı noktalarda EK'dan farkediyor ve bazen bir conta bile bulamayabiliyorsun. Saç baş yolduruyor adama. Aftermarket, modifiye parçaları zaten EK ile kıyaslanmaz. Ama kalite arabadır. Donanımı, konforu, airbag, abs, sunroof vs çoğunda vardır. Yani yaşına göre dolu bir arabadır. Koltuk döşemeleri bile EK ile kıyaslanmaz.
EK civic, parça zibil, motor güzel, modifiyeye uygun. Ama fiyat yüksek olur. Millet uçmuş, tutabilene aşk olsun...
Clio ve 206 konusunda da bilenler yazarlar birşeyler.
euro cıvıc yap hıc yapan yok tek olur :) bıde sunroofun olur:)
abi valla temiz arıyorum bulursam bi ince oynarım yay jant filan.. :D
1.6ies yada clıo derim ben panpa clıo iyi gidiyo :D
panpa clio kafamı karıştıyor az yakıyor artı güzel hızlanıyor.. :)
Euro civic'in parçası az yormadı zamanında beni... Kaporta aksamını bulmak ölüm. Çıkmacı çıkmacı dolaşırsın, elin boş çıkarsın. Bulduğun da seni hurdacılığa teşvik edecek derecede fiyatlar isterler. Mekaniği bile bazı noktalarda EK'dan farkediyor ve bazen bir conta bile bulamayabiliyorsun. Saç baş yolduruyor adama. Aftermarket, modifiye parçaları zaten EK ile kıyaslanmaz. Ama kalite arabadır. Donanımı, konforu, airbag, abs, sunroof vs çoğunda vardır. Yani yaşına göre dolu bir arabadır. Koltuk döşemeleri bile EK ile kıyaslanmaz.
EK civic, parça zibil, motor güzel, modifiyeye uygun. Ama fiyat yüksek olur. Millet uçmuş, tutabilene aşk olsun...
Clio ve 206 konusunda da bilenler yazarlar birşeyler.
EK uzun süredir kullanıyorum aslında her şeyini biliyorum.. diğer araçlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum aslında.. :)
teşekkürler.. ;)
Cliosportve
26-03-2012, 11:54
Clio 1.6 16V Mk2 serisinin yedek parçalarınu bulmakta sıkıntı çekmezsin
Ön takım çok çok ucuzdur
Fren aksamıda ucuzdur
Sıfır sandık motor 3500-4000 TL arası değişkendir K4M motor koduna sahip 108 hp dir
Yazılım filtre eksozt ile 120 hp görenler var
1.6 ieslerlen denemelerindede arkada bırakıyor iesleri...
15-16 milyar arasına çok temizlerini bulabilirsin
1.6 ies üst devirlerde ciddi başarılı bir araç ve d16y4 motora sahip önün açık istersen belli bir zamandan sonra sohc vtec yapar yoluna öyle devam edersin.. :D bir çok +'sı var - olarak sadece sedan 4 kapı olması :D :D
Clio 1.6 16V Mk2 serisinin yedek parçalarınu bulmakta sıkıntı çekmezsin
Ön takım çok çok ucuzdur
Fren aksamıda ucuzdur
Sıfır sandık motor 3500-4000 TL arası değişkendir K4M motor koduna sahip 108 hp dir
Yazılım filtre eksozt ile 120 hp görenler var
1.6 ieslerlen denemelerindede arkada bırakıyor iesleri...
15-16 milyar arasına çok temizlerini bulabilirsin
beni çok tahrik ediyor zaten.. :D 3k-5K arasında fark var mı?
ben en donanımlısından istiyorum digital klima sunroof vs gibi olanından.. ;)
1.6 ies üst devirlerde ciddi başarılı bir araç ve d16y4 motora sahip önün açık istersen belli bir zamandan sonra sohc vtec yapar yoluna öyle devam edersin.. :D bir çok +'sı var - olarak sadece sedan 4 kapı olması :D :D
1.6 ies 2 sene kadar kullandım f-e-h'lı şekilde ama artık sıkıldım aynı torpidoyu görmekten değişiklik istiyorum.. ;)
tuner faruk
26-03-2012, 11:59
Bunların arasına birde AE101 Corolla eklense ? :)
Cliosportve
26-03-2012, 12:02
beni çok tahrik ediyor zaten.. :D 3k-5K arasında fark var mı?
ben en donanımlısından istiyorum digital klima sunroof vs gibi olanından.. ;)
Clio 1.6 dynamic diye geçiyor en donanımlısıdır zaten dostum
3 kapı alırdım ben olsam
Farklar var tabiki
5 kapıdaki donanım olarak eksiktir 3k versiyonlarından
Buda army nickli arkadaşımızın ankara çıkartması
Megane 2.0 f7r ile basmışlar
Arkadaki tabiki clio 16valf bu arada ama yapıldımı gidiyor :D
Clio Sport 1.6 vs Megane Coupe F7R (2. vites 60km/h) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bognlwncat0&feature=plcp&context=C44965c0VDvjVQa1PpcFNskeZd0J91l9yovEqt0dBm 1zE3Sc6w-EM%3D)
Sen geleneği bozma kanka.
1,6 ies al paşa gibi bin ;)
ahmetbaha-drs
26-03-2012, 12:04
Clio 1.6 16V 3K tercih ederim aralarından,performansı ve donanımı çok güzel. Dijital klima,mercekli xenon far,sunroof v.s v.s baya iyi. Parçalarıda oldukça uygun.Hayırlısı olsun.
1.6 ies te alınacak gibi değilki yaw vti ile aynı para istiyolar
Cliosportve
26-03-2012, 12:08
Clio 1.6 16V 3K tercih ederim aralarından,performansı ve donanımı çok güzel. Dijital klima,mercekli xenon far,sunroof v.s v.s baya iyi. Parçalarıda oldukça uygun.Hayırlısı olsun.
Bence bi araçta olabilecek bütün donanımı koymuşlar
+ yol bilgisayarıda mevcut araçta
Emir_b16a
26-03-2012, 12:10
bnm gözümde karşılaştırma 1.6 ies le clio arasında olur :)
1.6 ies i 10 000 e vermedikleri için (çünkü 16 000 etmez bnm gözümde o paraları verenlerede üzülürüm ) clio yu tercih ederim
hem gidişi iyi hem yedek parçası zibil hemde dolu dolu donanımı var burdan şu çıkıyo clio candır :D
ies parası ıstıyen 98 corolla gli var bır tanıdıkta :)
özellikler 98 gli orjınal 50k kmde:) sadece bagaj kapagında işlem vardı galıba...
murat abi hanımda kullanmasa CRX al dicem ama :D clio daha ufak araç hanımın daha rahat kullanır.. :D
editt görmemişim ya pardon
Selcuk_RoL
26-03-2012, 12:12
1.6 ies 2 sene kadar kullandım f-e-h'lı şekilde ama artık sıkıldım aynı torpidoyu görmekten değişiklik istiyorum.. ;)
kanka tam istediğin gibi araba kardeşim gibi olan bi arkadaşımda var beğenirsen bi ortasını buluruz....
Renault Clio 1.6 Dynamique 2003 Model 20.953 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 74917122 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-full-full-52000-km-de-1-6-16v-110-hp-clio-74917122/detay)
Emir_b16a
26-03-2012, 12:13
özellikler 98 gli orjınal 50k kmde:) sadece bagaj kapagında işlem vardı galıba...
işin içine japon corolla girerse candır :)
clio küçük gelir ..sen artık evli barklı adamsın..:) hondadan da bıktın artık ...şöyle açılır tavanlı bir 206 olabilir...
bu karşılaştırmada kesinlikle bende clio alırdım.. ies güzel araba cidden ama o paralar etmez katılıyorum. euor civi keyifli gözüküyor ancak parça sıkıntısından uzak durmakta fayda var, 206 için yorum yapmıcam ben almam çünkü:)eminimki sahip olanlar mutlu olanlar vardır onlardan dinlemekte fayda var. ama oyum clio dan yana:)
SekoLive
26-03-2012, 12:20
bıldgn yoldan sasma yada laguna al murat :D
orkuteren
26-03-2012, 12:33
Civic'den sonra clio'nun oturma pozisyonu ve torpido dolgunluğu hoşuna gitmeyebilir bana göre güvenlik paketli 1,6 ies diyeceğim ama onlarda 17-19 liralara gelmiş bnce başka seçenekleride düşünmelisin... eğer büyük araç severim dersen 99-00 kasa accordlar var yok yok araçlarda ısıtmalı koltuk dijital klima sohc vtec sunroof vs ...
Bunların arasına birde AE101 Corolla eklense ? :)
evet corolla da bakayım ben hiç aklıma gelmedi.. teşekküerler faruk.. :)
Clio 1.6 dynamic diye geçiyor en donanımlısıdır zaten dostum
3 kapı alırdım ben olsam
Farklar var tabiki
5 kapıdaki donanım olarak eksiktir 3k versiyonlarından
Buda army nickli arkadaşımızın ankara çıkartması
Megane 2.0 f7r ile basmışlar
Arkadaki tabiki clio 16valf bu arada ama yapıldımı gidiyor :D
Clio Sport 1.6 vs Megane Coupe F7R (2. vites 60km/h) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bognlwncat0&feature=plcp&context=C44965c0VDvjVQa1PpcFNskeZd0J91l9yovEqt0dBm 1zE3Sc6w-EM%3D)
ben stock bineceğim araca en fazla basarım biraz.. ;)
kanka istediğim gibi 1.6 ies 20000'den aşağı değil.. yoksa vazgeçmem bu sevdadan.. :D
donanım ve ilk hızlanmadaki seriliği yakıtın uygun oluşu beni etkiliyor.. :)
1.6 ies te alınacak gibi değilki yaw vti ile aynı para istiyolar
aynen öyle fiyatı beni arabadan soğuttu.. :o
Bence bi araçta olabilecek bütün donanımı koymuşlar
+ yol bilgisayarıda mevcut araçta
bnm gözümde karşılaştırma 1.6 ies le clio arasında olur :)
:)
1.6 ies i 10 000 e vermedikleri için (çünkü 16 000 etmez bnm gözümde o paraları verenlerede üzülürüm ) clio yu tercih ederim
hem gidişi iyi hem yedek parçası zibil hemde dolu dolu donanımı var burdan şu çıkıyo clio candır :D
oturuş pozisonu filan nasıl daha önce HB mkII clio kullanmadım..
murat abi fiyatı bi pm olarak alayım ben.. :)
murat abi hanımda kullanmasa CRX al dicem ama :D clio daha ufak araç hanımın daha rahat kullanır.. :D
valla yengen kullanıyor büyük araba filan farketmiyor alıştı artık.. ;)
kanka tam istediğin gibi araba kardeşim gibi olan bi arkadaşımda var beğenirsen bi ortasını buluruz....
Renault Clio 1.6 Dynamique 2003 Model 20.953 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 74917122 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-full-full-52000-km-de-1-6-16v-110-hp-clio-74917122/detay)
kanka maşallah güzel araba ama o fiyatlara düşünmüyorum bana daha çok 15-16-17 arası birşeyler lazım.. teşekkür ederim ilgine.. :)
clio küçük gelir ..sen artık evli barklı adamsın..:) hondadan da bıktın artık ...şöyle açılır tavanlı bir 206 olabilir...
eyvallah apo abi bakıyoruz nakalım kısmet.. :)
bu karşılaştırmada kesinlikle bende clio alırdım.. ies güzel araba cidden ama o paralar etmez katılıyorum. euor civi keyifli gözüküyor ancak parça sıkıntısından uzak durmakta fayda var, 206 için yorum yapmıcam ben almam çünkü:)eminimki sahip olanlar mutlu olanlar vardır onlardan dinlemekte fayda var. ama oyum clio dan yana:)
ies sırf fiyatı yüzünden kaybediyor zaten.. :(
bıldgn yoldan sasma yada laguna al murat :D
laguna bakayım serkan yaa haklısın.. :)
Civic'den sonra clio'nun oturma pozisyonu ve torpido dolgunluğu hoşuna gitmeyebilir bana göre güvenlik paketli 1,6 ies diyeceğim ama onlarda 17-19 liralara gelmiş bnce başka seçenekleride düşünmelisin... eğer büyük araç severim dersen 99-00 kasa accordlar var yok yok araçlarda ısıtmalı koltuk dijital klima sohc vtec sunroof vs ...
accord'a bi bakayım orkut teşekkürler.. ;)
Abi bence artık hondadan farklı birşey al. Clio mk2 1.6 16 v gayet güzel olur :)
Abi bence artık hondadan farklı birşey al. Clio mk2 1.6 16 v gayet güzel olur :)
kısmet melihim.. :)
tuner faruk
26-03-2012, 13:05
Klima çok dert değilse Corolla konusunda anlaşabiliriz :D
He klima çok dert olur diyorsan Crx konusunda anlaşabiliriz abi :D:D
klimayı ben kışın kullanıyorum cam buhar yapmasın diye onun dışında yazın çok nadir.. :)
tuner faruk
26-03-2012, 13:26
klimayı ben kışın kullanıyorum cam buhar yapmasın diye onun dışında yazın çok nadir.. :)
Çok dert değilmiş :D Orjinal japon kasa Corolla 1.6 Gli düşünürsün yani bunumu ima ediyosun :D
Çok dert değilmiş :D Orjinal japon kasa Corolla 1.6 Gli düşünürsün yani bunumu ima ediyosun :D
kaç model km kaçta faruk? :)
tuner faruk
26-03-2012, 13:54
kaç model km kaçta faruk? :)
Pm atıyorum abi:)
206 bence en keyiflisi olacaktır full paket bi 206 hem uygun fiyata
çok donanım hemde görseldir
Erdem K.
28-03-2012, 07:30
euro civic, mk2 3k clio, 206 quikden ziyade kasa ve motor olarak bence en iyisi 1.6 ies ...
son kararım 1.6 ies olacak büyük ihtimalle..
orkuteren
28-03-2012, 08:21
accordlara bakmanı tavsiye ediyorum 99-00 japon kasa olanlara şöle beyaz içi bej deri koltuklu buldun mu tadından yenmez ... güvenlik paketli 1,6 ies lerden bile ucuz şuan fiyatları yedek parçalarıda mevcut bn baya araştırdım alıcaktım ama yeni evlendim ve borçlarımı kapatmayı yeğledim o yüzden başka bahara kaldı bnm için ...f20b olarak geçiyor motor kodu 150 hp sohc vtec aklında bulunsun ...
bi hondacı olarak, clio alırdım.
fiyat aralığı nasıl bilmiyorum.
ama diğer kalan her şeyde clio sport diyorum, gidişi,yakıtı,özellikleri vs. vs.
accordlara bakmanı tavsiye ediyorum 99-00 japon kasa olanlara şöle beyaz içi bej deri koltuklu buldun mu tadından yenmez ... güvenlik paketli 1,6 ies lerden bile ucuz şuan fiyatları yedek parçalarıda mevcut bn baya araştırdım alıcaktım ama yeni evlendim ve borçlarımı kapatmayı yeğledim o yüzden başka bahara kaldı bnm için ...f20b olarak geçiyor motor kodu 150 hp sohc vtec aklında bulunsun ...
orkut beni accord sahibi yapacaksın ısrarla.. :D bende çok seviyorum accord'ları ama hanım zor kulanır o düşündürüyor beni.. :)
bi hondacı olarak, clio alırdım.
fiyat aralığı nasıl bilmiyorum.
ama diğer kalan her şeyde clio sport diyorum, gidişi,yakıtı,özellikleri vs. vs.
yaa bi kaç clio'ya baktım sürüş pozisyonu hiç hoş değil honda'dan sonra sıkıcı bir oturuşu var.. :(
alışılıyor.. 4tane airbag digital klima cd çalar sunroof yol bilgisyarı ve yakıt tüketimi unutturuyor herşeyi :D
alışılıyor.. 4tane airbag digital klima cd çalar sunroof yol bilgisyarı ve yakıt tüketimi unutturuyor herşeyi :D
haklısın ama yinede honda.. :)
orkut 1.4 is'i satıp accord aldım 2000 model.. kafama soktun aldım valla.. :D
clio sana ufak gelir kanka sana sedan yakışıyo
clio sana ufak gelir kanka sana sedan yakışıyo
kanka sedan aldım ama accord tam bana göre boyu boyuma huyu huyuma.. :D
kanka sedan aldım ama accord tam bana göre boyu boyuma huyu huyuma.. :D
yakıtta az ise uff deyme keyfine
lpg power dewam :D
orkuteren
29-03-2012, 14:42
ciddi misin ?
SekoLive
29-03-2012, 14:53
murat sevndm guzel terch olmus buyuk araba keyflı olur
ulen ne adamsın :D
sorma kanka büyük araba sevdası vardı sonunda oldu.. :)
yakıtta az ise uff deyme keyfine
lpg power dewam :D
Lütfen Peşimden Gel Staylaa.. :D:D:D
ciddi misin ?
vallahi 2000 model accord 1.8 ils aldım sunroof yok sadece.. :)
F18b2 :)
murat sevndm guzel terch olmus buyuk araba keyflı olur
eyvallah serkanım büyük araba gerçekten keyif yaa.. :)
elinde çok tutmicaksan hondalardan seç, hatta ilki, satışı kolay olur. kaza bile yapsan, değeri düşmez, hatta artar =D en kötü aldığın fiyata satarsın. uzun süre binmiceksen ies derim ben.
ilkercom
29-03-2012, 18:01
elinde çok tutmicaksan hondalardan seç, hatta ilki, satışı kolay olur. kaza bile yapsan, değeri düşmez, hatta artar =D en kötü aldığın fiyata satarsın. uzun süre binmiceksen ies derim ben.
Çok mantıklı. ben 15 bine sattım şimdi aynısı olsa elimde 19 bin temiz eder.
Bu paralara çok alternatif var aslında.
Uzun sure hondaya bindim hala biniyorum hicbir aracimdan zarar etmedim hatta kar ettigim bile oldu. Uzun sure keyifle binmek icin accord aldim cok rahat bir surusu var cekisi durusu cok etkiledi beni bekledigimin cok ustunde. :)
hayırlı olsun kanka.kazasız belasız
kadir jdm civic
30-03-2012, 12:11
euro civic bir avantajını söylıyeyım size
direk si beynı takılmakta belki harnes gerekebilir. hp olarak bir artış oluyordu ama kaç hatırlamıyorum.
pistonu cukur piston vardır sıkıştırma düşüktür Sİ pistonu takarsanız çok fark olur.
shoch vtecte yapılabilir.
donanım olarak aslında çok guzel
sorun türkiyede 2 elde tutulmuyor bu araç neden tutulmadıgını bilmıyorum yapan olmadıgı için mi yoksa ????
ilkercom
30-03-2012, 13:25
euro civicler hiç bi dönem tutulmadı tutulmayacak. sebebi honda türkiyenin terbiyesizliğidir. bu arabaların ne parçası bulunur ne de tamirinden anlarlar. bi depoyu sökecekler yetkili servis deponun yerini bilmiyor. ben tarif ettiysem de yediremediler arkadan başladılar sökmeye. neyse ki vitesin orda bulmuşlar koskaoca depoyu :D allahtan tamponda filan değil yoksa motoru da indirirler :D
Tamamen arabaya aşık olduğumuzdan sabrediyoruz. yoksa çekilir dert değil. insan iç bakalitleri elinde bulundurmaz mı?
hayırlı olsun
tşk ederim..
hayırlı olsun kanka.kazasız belasız
Eyvallah kanka.. :)
euro civic bir avantajını söylıyeyım size
direk si beynı takılmakta belki harnes gerekebilir. hp olarak bir artış oluyordu ama kaç hatırlamıyorum.
pistonu cukur piston vardır sıkıştırma düşüktür Sİ pistonu takarsanız çok fark olur.
shoch vtecte yapılabilir.
donanım olarak aslında çok guzel
sorun türkiyede 2 elde tutulmuyor bu araç neden tutulmadıgını bilmıyorum yapan olmadıgı için mi yoksa ????
şansımı secenekler arasında olmayan accord ile yaptım.. :)
euro civicler hiç bi dönem tutulmadı tutulmayacak. sebebi honda türkiyenin terbiyesizliğidir. bu arabaların ne parçası bulunur ne de tamirinden anlarlar. bi depoyu sökecekler yetkili servis deponun yerini bilmiyor. ben tarif ettiysem de yediremediler arkadan başladılar sökmeye. neyse ki vitesin orda bulmuşlar koskaoca depoyu :D allahtan tamponda filan değil yoksa motoru da indirirler :D
Tamamen arabaya aşık olduğumuzdan sabrediyoruz. yoksa çekilir dert değil. insan iç bakalitleri elinde bulundurmaz mı?
bu konu da çok haklısınız.. :o