Orijinalini görmek için tıklayınız : exedy debriyaj
otopratik
26-03-2012, 13:27
evo 9 uma exedy satge1 debriyaj ve volan takdırdım.kalkışlarda titretme ve acayip sesler yapıyor.bazende baskı balata kokuları geliyor.bunlar normalmidir.
otopratik
26-03-2012, 13:32
aynen stok.
Exedy yanık kokusu gibi garip bi koku veriyor bu normalmiş bu markada.
Titremede yapması normal mi bilmiyorum. vti'da stage1 exedy kullandık bi abimizin, çok sertti debriyajı ama çok titreme yapmıyordu.
Subaru_STI
26-03-2012, 23:40
beyler hazır konusu gelmişken birşey merak ediyorum.
bu debriyaj ve volan setlerinin stage 1, 2 , 3 'ü falan ne anlama geliyor ? neye göre derecelendirmesi var bunların ?
valla ben 2 yıldır kullanıyorum neredeyse aşırı derece memnunum.... şuan bitik sayılır değişim vakti geldi ama kullanım sürecinde çok memnun etti ve ne yanık kokusu nede titremeyle karşılaştım.... ilk zamanlar yapması normal diye tahmin ediyorum rodaj dolunca geçer....
debrıyaj duzgun takılmazsa volan taslanmazsa sıkıntı olabılıyor guzel uygulamayla sıkıntısız olur der mr.exedy.
power upgrades e sorun.
belkide takılırken yanlış takılımıştır, bende yıllardır exedy satge1 kullanıyorum daha bir sıkıntı yaşamadım
aliburma
27-03-2012, 10:59
bence de montajı doğru yapılmamış olabilir. bir de takıldıktan sonra bir müddet normal kullanmak gerekiyor.
Bendede stage 1 vardi stage 3 e gececem sertlik normal ama yarim basili tutulursa silkeleme yapar
otopratik
27-03-2012, 11:41
montaj servis birde arac evo9 daha önce typer a felan takdım.bi sıkıntı olmamışdı.galiba evolarda böle bir hastalık var
otopratik
27-03-2012, 11:53
enes cim volan oem
bence evoya stage1 az geliyor.. :D
enes cim volan oem
abi şimdi açtırıp baksan bir dünya işçilik masrafı ki kesin çözüme ulaşacağımızı bilsek açtıralım,ondanda pek ümitli değilim.bence bu exedy nin marifeti,daha öncede şahit olmuştum kokular dumanlar sarsıntı kısa zamanda da bitiyor baskı balata.malesef evoda ilk problem yaşayan sen değilsin bu markayla.Biraz vibrasyon olmasıda normal kabul edilebilir fakat koku varsa yanıyor demektir balata.
evo 9 uma exedy satge1 debriyaj ve volan takdırdım.kalkışlarda titretme ve acayip sesler yapıyor.bazende baskı balata kokuları geliyor.bunlar normalmidir.
volan ı sıfırmı taktırdınız cıkmamı aldınız __??
Power Upgrades
27-03-2012, 12:47
Çok büyük ihtimalle montajda hata olduğunu düşünüyorum. Anladığım kadarı ile OEM volan da sıfır takılmış..
Söz meclisten dışarı, birçok ustamız kendi bileklerini tork anahtarı gibi gördüğü için bu tür işlemleri yaparken gerçek tork anahtarını kullanmıyorlar ve böylece volan ve debriyaj baskısı yamuk monte edilmiş oluyor. E tabi bu durumda baskı yüzeyi homojen olmadığı için yanmalar ve titremeler ortaya çıkıyor.
Yeni ne debriyaj takılırsa takılsın, mutlaka bir rodaj dönemi geçirmesi gerekiyor. Stage 1 organik balatalarda da bu durum farklı değil.. Balata organik olduğundan dolayı, ilk birkaç kalkışta koku yapması normal. Fakat dediğiniz gibi uzun süre geçmesinden sonra bile koku gelmesi %90 montaj hatası ve %10 rodaj hatasından kaynaklanır.
Evo da şimdiye kadar 1 kere başımıza böyle bir sorun çıkageldi ve o sorunun kaynağı yukarıda bahsettiğim problemler ve volan uyumsuzluğundan kaynaklı idi.. Bunun dışında şimdiye kadar birçok evo 6-7-8-9 ve X e Exedy stage 1-2-4 ve 5 sattık ve uzun zamandır sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ediyorlar..
otopratik
27-03-2012, 14:08
napalım şimdi bidahamı indirelim şanzumanı.oda çok külfetli olacak bana.satıyorum arabayı isteyen varmı:)))))))
hangi araba plaka nedir? :D
otopratik
27-03-2012, 14:27
34 e 0574 kırmızı 9
aracı biliorm atakentteki otopratikte duruyor dimi.
otopratik
27-03-2012, 15:58
34 e 0574 kırmızı 9
bu debriyaj ve volan setlerinin stage 1, 2 , 3 'ü falan ne anlama geliyor ? neye göre derecelendirmesi var bunların ?
+1 10karakter
bildigim kadarıyla stage 1-2-3, rakamına göre debriyaj yaprak sayısı artıyor.. Bendede wrx exedy stage 2 ve hafif volant var. Yavaş kalkışlarda titreme yapıyor, seri kalkınca titreme yapmıyor.. normal mi...
Subaru_STI
28-03-2012, 12:40
peki yaprak sayısı artınca ne oluyor ? daha mı hızlı kalkış yapılıyor yoksa daha mı hızlı vites değiştiriliyor ? debriyaja gerektiği kadar basmaya gerek kalmadan vites değiştirmeye izin mi veriyor ? ömrü mü uzun ?
Bilgilendirebilirsen çok sevinirim " GC8 GT"
otopratik
28-03-2012, 12:42
34 e 0574 kırmızı 9
peki yaprak sayısı artınca ne oluyor ? daha mı hızlı kalkış yapılıyor yoksa daha mı hızlı vites değiştiriliyor ? debriyaja gerektiği kadar basmaya gerek kalmadan vites değiştirmeye izin mi veriyor ? ömrü mü uzun ?
Bilgilendirebilirsen çok sevinirim " GC8 GT"
yaprak sayısı artınca teoride, daha uzun ömür ve daha iyi kavrama olması gerekiyor..sıfırdan kalkışlarda ve hızlı vites değişimlerinde ne kadar iyi kavrarsa o kadar iyi. ben değişirken mesela, göstergeler yüzüme geliyo sanki. konsol yerinden oynuyo
Subaru_STI
28-03-2012, 12:44
hmm peki bu sefer de aracın diğer mekanik parçalarına zarar vermez mi çok şiddetli kavraması ? aracın hp/tork değerleri nasıl sizin ?
Almanci Tane-R
28-03-2012, 12:47
hayirli olsun fn2 yi sattiniz mi
valla ben 2 yıldır kullanıyorum neredeyse aşırı derece memnunum.... şuan bitik sayılır değişim vakti geldi ama kullanım sürecinde çok memnun etti ve ne yanık kokusu nede titremeyle karşılaştım.... ilk zamanlar yapması normal diye tahmin ediyorum rodaj dolunca geçer....
aynı durum bende 15 gün oLdu takalı TYPE_R a hafif bi rodaj sakın kullanım suresınden sonra şuan cok memnunum suan
Stage2 lerde yavaş kalkışlarda hafif titreme yapması normal yeni takılmışsa,kullanıma bağlı olarak 1000-1500km sonra ancak gider.Yanık kokusuda üstlerde yapar bi süre sonra o kokuda yavaş yavaş gider.Anormal bi durum olduğunu zannetmiyorum.
otopratik
29-03-2012, 12:27
yavaş yavaş titreme ve kokular azalıyor.sanırım birazda benim alışmam la alakalı birşey.şu rodaj mevzusunada aklım ermiyor sanki motor yaptırdık.dediğiniz gibi üst devirlerde vites atınca araba çok güzel kapıyor.kalkışlarada zamanla alışacaz artık.aslında bu işlerede yabancı değilim ama maliyetler yüksek olumca bir an panik oldum.
her titreşimde elbet arabanın, kasanın kücük de olsa bi civatasının yerinden cıkarmaya bi mm daha yaklaşılıyodur, belki bilemem :) tek bildigim bu sarsıntı bi yandan, dogboxdan cıkan ses bi yandan, araca binen misafirler aracın arızalı oldugunu dusunuyor.