Orijinalini görmek için tıklayınız : dereceli egzantrik hakkında
samet_61
27-03-2012, 18:40
arkadaslar dereceli egzantrık dusuncem var ust kapaga gırmeden once aradan cıkarmak ıstedıgım bı olay sımdı gelelım egzantrıkte derece olayı nedır kac derecede rolantıde sıkıntısız ve maxımum performance alırım bunun yanıdna timing nedır ne getırısı olur nasıl yapılır aracıma yapılamaz gıbı bısıler dıyenler olmustu ayarlı kasnak nedır ne ıse yarar bulunamazsa custom yapılır mı ortalama 280 derece egzantrık le palıo 1.6 ne gıbı guc alır onerılen derece ne olur bu parcaları nereden temın edebılırım ???bunun yanın ms beyın dusuncem var beyını aldıgımızda montajı ve yazılımını kım yapar montaj ıcın komple elektrık tesısatı deısmesı gerekır mı? ve bunuda nerdne temın edebılırım???
not: palıo ya para harcama yazık olur yurumez paran bosa gıder gıbı yorumlar yapılmazsa mutlu olurum yapılmayanı yapmak benım ıcın daha anlamlı olur dıye dusunuorum ve para benim buna gore yorumlar yapılırsa yıne dıorum mesut bahtıyar olurum...
Tork motor toleranslarini iyi bilmek gerek egz derece olayi icin. ***** yay sapka vs iyi hesaplanmasi gereken isler.
Oem kasnak sabit ise duzgun bir timing icin ayarli kasnak gerekir. Karaduzen bir dis atlatma ile timing olur mu denemek olursa ne kazandirir gormek gerekir Sendeki sabit diye animsiyorum
Timing demek supap acilip kapanma zamanlarina mudehale etmek demek. egzantrik pos. ile oynaniyor yani.
Ms isini custom yazilim yapan tech uyeleri cozer. Direk hicbirine is yaptirmadim oneride bulunmam yersiz olur. Komple tesisat degil senin tesisat ecu soketinle ms soketini birbiyle evlendirecek cevirici gerekir.
Bu arada tork motor onu acik verimli bir motor bence. O motoru fiat degil honda yada pug yapsaydi cok daha farkli muamele gorurdu gibime geliyor
samet_61
27-03-2012, 18:51
Tork motor toleranslarini iyi bilmek gerek egz derece olayi icin. ***** yay sapka vs iyi hesaplanmasi gereken isler.
Oem kasnak sabit ise duzgun bir timing icin ayarli kasnak gerekir. Karaduzen bir dis atlatma ile timing olur mu denemek olursa ne kazandirir gormek gerekir Sendeki sabit diye animsiyorum
Timing demek supap acilip kapanma zamanlarina mudehale etmek demek. egzantrik pos. ile oynaniyor yani.
Ms isini custom yazilim yapan tech uyeleri cozer. Direk hicbirine is yaptirmadim oneride bulunmam yersiz olur. Komple tesisat degil senin tesisat ecu soketinle ms soketini birbiyle evlendirecek cevirici gerekir.
Bu arada tork motor onu acik verimli bir motor bence. O motoru fiat degil honda yada pug yapsaydi cok daha farkli muamele gorurdu gibime geliyor
sımdı arjantın arjantın dıyıp duruorumda adamların hondası tork motor bakalım kafayı kırdım erkut abıyle gorustuk arastırmalardayım ne gerekıyorsa yapılacak zor kımse arac hakkında pek bısı bılmıor pug hondayı herkes yapıor yapımayanı yapmak daha guzel olur dıye dusunuorum
Supriz arabalari bende severim:) Allah yolunu acik etsin. Sabir ve bol bilgi istiyor. Sporting ile tork motor ***** asiri benzer motorlar. Sportingden esinlenilebilir. Bilgi vs ile ilgili merak ettigin olursa yardimci olmaya calisirim. Gerekirse servis manuellerini bulma ihtimalimde var.
samet_61
27-03-2012, 18:57
Supriz arabalari bende severim:) Allah yolunu acik etsin. Sabir ve bol bilgi istiyor. Sporting ile tork motor ***** asiri benzer motorlar. Sportingden esinlenilebilir. Bilgi vs ile ilgili merak ettigin olursa yardimci olmaya calisirim. Gerekirse servis manuellerini bulma ihtimalimde var.
sportıng aynı blok ust kapak farklı sportıngın onu tork motor kadar acık deıl
sportıng aynı blok ust kapak farklı sportıngın onu tork motor kadar acık deıl
Esinlen derken direk al tak degil yahu:) Misal emme man. yapisini baz alip custom bir deneme yapilabilir. supap caplari ne durumda? Duruma gore supap buyutmeye gidilebilir. Kapak sokulmusken p&p Allah in emri zaten:)
samet_61
27-03-2012, 19:13
Esinlen derken direk al tak degil yahu:) Misal emme man. yapisini baz alip custom bir deneme yapilabilir. supap caplari ne durumda? Duruma gore supap buyutmeye gidilebilir. Kapak sokulmusken p&p Allah in emri zaten:)
kapak kaana gıdecek portpolish gaz kelebgı genısletme port match vs yapılackta oncesınde u egzantrık ısını cozmem lazım...
Egz. isini Kaan ilede konus. Rusya vs ogrenir o isi
samet_61
28-03-2012, 12:25
Egz. isini Kaan ilede konus. Rusya vs ogrenir o isi
kaanla gorusmelere devam megasquirt işini arastırmalardayız bı taraftan
murat_ileri
28-03-2012, 13:20
bilen duyan gören varsa palio 1.6 16v motor için 280 derece egzantrik aramakta iletişime geçiniz pls :)
samet_61
30-03-2012, 14:46
280 derece gunceli:) ms beyın nerden temın ederız gunceli?
Samet abi maşallah araç çok güzel olacak, emeğinin karşılığını alacaksın eminim.Mersin de farklı projeler görmek güzel.
samet_61
30-03-2012, 14:57
Vídeo sincronismo palio. By HIG TORQUE - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=h4m1ZH7YqpI&feature=related)
bu adamlar ne yapıor? :DDDDD anlayan varmı?
samet_61
30-03-2012, 15:33
bır abımızle gorustuk egzantrık 272 derece olarak colombonun temın edecebılecegını soyledı timing olarakta kasnaktan gere yok std timing standart timingle yurutup ayarlı kasnaga gerek olmadıgını uzerındekı kasnagın ıs gorecegını soyledı bunuyaptıktan sonra orjınal beyın harıtasına mudahele edılıp hi rpm kesıcı 7200den daha uste cekılırse getırısı 10 15hp olacagını soyledı aslı varmı bu sekıldemı olacak????2200 lıra egzantrıgın fıyatı ne dıyorsunuz??? alla rıası ıcın bılen bırı acıl bısı yazsın...
bır abımızle gorustuk egzantrık 272 derece olarak colombonun temın edecebılecegını soyledı timing olarakta kasnaktan gere yok std timing standart timingle yurutup ayarlı kasnaga gerek olmadıgını uzerındekı kasnagın ıs gorecegını soyledı bunuyaptıktan sonra orjınal beyın harıtasına mudahele edılıp hi rpm kesıcı 7200den daha uste cekılırse getırısı 10 15hp olacagını soyledı aslı varmı bu sekıldemı olacak????2200 lıra egzantrıgın fıyatı ne dıyorsunuz??? alla rıası ıcın bılen bırı acıl bısı yazsın...
10hp 2200 lira degmez (allah rizasi icin yazdim)
samet_61
30-03-2012, 15:55
10hp 2200 lira degmez (allah rizasi icin yazdim)
bilen bırı dedım:D:D:D
murat_ileri
30-03-2012, 16:19
bunu diyene atlamak lazım diyecemde ayıp olacak. güç değerlerine sözüm yok ama timing olmadan sen optimum gücü al gel bide ...... bir başka konu 7200den daha yüksek bir devir bandına çekince nasıl güç alıyorlar onuda anlamış değilim, max beygir zaten 6000 dd civarında alınabiliyor.
samet bu paraya değmez dostum, biraz araştırıldığı zaman çok daha uygun rakamlara bulunur düşüncesindeyim.
samet_61
30-03-2012, 20:30
Tork motor nedir ?
fiatın 173b serısı motor kodu tork motor dıye gecer...
samet_61
30-03-2012, 20:31
bunu diyene atlamak lazım diyecemde ayıp olacak. güç değerlerine sözüm yok ama timing olmadan sen optimum gücü al gel bide ...... bir başka konu 7200den daha yüksek bir devir bandına çekince nasıl güç alıyorlar onuda anlamış değilim, max beygir zaten 6000 dd civarında alınabiliyor.
samet bu paraya değmez dostum, biraz araştırıldığı zaman çok daha uygun rakamlara bulunur düşüncesindeyim.
sınır gelıor zaten ya satacam yada bılmıorum
Bence sat yapsan bile atmosferik ne 106 ne vti kadar gidebilcek yok ben farkli olcam dersen turbola paranin karsiligini alirsin para harcayip karsiligini gorememek cok uzuyor
2.0 16V sedicialvole motor koyalim? madem amac fantezi:)
samet_61
01-04-2012, 08:13
Bence sat yapsan bile atmosferik ne 106 ne vti kadar gidebilcek yok ben farkli olcam dersen turbola paranin karsiligini alirsin para harcayip karsiligini gorememek cok uzuyor
arjantındekıler 106 larla nasıl yuurutuyorlar? bız nıye yapamıyoru fark nedır?
murat_ileri
01-04-2012, 18:34
neden elinde olanı adam etmek yerine herkes kolay yolu seçip satmak yada swaplamaktan yana, elinizden gelen birşey varsa yaparak destek olunması yoksa da afedersiniz b.k atar gibi yorum yapılması pek hoş olmuyor. adam akıllı yapıldığı takdirde bu araç içinde güzel güçler elde edilir.