Orijinalini görmek için tıklayınız : Tempralar nasıldır ?
Ahmet_28
28-03-2012, 16:47
7-8 binlira civarı bütçem var.klima olmazsa olmazım
tempralar gözüme hoş geliyor bu sıralar ama araç hakkında en ufak bilgim yok yardımcı olursanız memnun olurum.
nasıldır tempralar alınırmı,sıkıntısı varmı,karbiratörlümü almalıyız enjeksiyonlumu ?
abi babam 51 yaşında envaye çeşit arabaya bindi tempralar nasıl sorusuna verdiği cevabı söylüyorum..
''0'' ı üretilse dakika düşünmem direk alırım.92 yılında aldı tempra 10 sene satmadı tam bir tempra hastasıdır hala gördükçe dikkatli dikkatli inceler ki bende çok severim tempraları...
ulasoztas1
28-03-2012, 18:00
teknik olarak birşey söyleyemicem ama amcamın temprası vardı 2.0 motor 2 gün bende kalmıştı kullanımı gayet zevkliydi ve iyi gidiyordu
Germanian
28-03-2012, 18:04
takipteyim
takipteyim
bende bende :D
ön takım yapmaktan illalah gelmişti...dijital göstergeler sorun çıkarıyor derler 2 sene kadar kullandım tek sorun çıkmadı...çok nazik bir araba ..ben hiç beğenmedim tavsiye etmiyorum..tabi 15 sene önceden bahsediyorum..:)
Yol tutuşu ,rahatlığı ,uzun yolu çok güzel ve keyifli.. ön takımını mutlaka orjinal parçaları ile yenilemek gerekiyormuş ve 2000'in ön amorsitörleri daha sertmiş onlardan takarsanız çok daha sağlıklı oluyormuş araç salıncakları ses yaparmış genelde sebebide viraj demiri takozlarıymış ( viraj demiri takozlarının lastikleri sık eskirmiş maliyetli değilmiş) düzenli bakımını yaparsa hiç bir sorun çıkarmaz evladiyelik araç dedi babam hala gözleri parlıyor adamın temprayı anlatırken ahahah :D
Edit: 1.6 SX'di aracımız.
18KmNfKSV8k
AtmoSpheriC
28-03-2012, 18:12
nazik araba dikkat etmek lazım.. hele 2.0 motoru hiç düşünme çok sıkıntılı en tutulan model sxa.. kasa bakımından biraz zayıf en ufak kazada şaseleri eyiyo.. bunlar dışında rahat araba.. yol tutuşuda fena değil..
multispace
28-03-2012, 18:19
Bende birşeyler karalayayim. 1993 de sıfır alıp 2004 de sattık. Sxa modeliydi. Digitali sorunlu derler, inanma. On takımı hassas . Donanımı oldukça güzel. Şeklini şahsen beğeniyorum. Galveniz sacdan uretilirler kolay kolay çürük olmaz kaportasında.. Istisna yerler hariç. 260bin km de sattık orjinal , kapak açmadık. Sıfırı üretilse düşünmem. Şu zamanda temiz kalmadı iyi araştırmak lazım. Buji seçen bir araç kendisi, aklıma geldi ekleyeyim .
erhanarici18
28-03-2012, 18:24
arkadaşta vardı konforu falan süperdi hoşuma giderdi valla
ama tipo tasarım olarak daha çok hoşuma giderdi
Skyhawk34
28-03-2012, 18:28
tek bildiğim en sevdiğim özelliği ferrari göstergesi :D
Ahmet abi bizde vardı biz çok memnun kaldık.Alırsan SX AK yada son modelleri olan SLX .1.6.ie al :)
1 yıl 17"jantla 30bin km tempra kullandım bozuk ilçe yollarında ve yapım aşamasında olan ısparta afyon arasını gidip geldim bir kez bile ön takım problemim olmadı 1kuruş harcamadım yani.Orijinal parçalar kullanılırsa hiçte ön takımı nazik bir araba değildir bence...Yan sanayi parça takıp 2 günde ön takım dağıtıyorlar sonra arabanın adı çıkıyor bence...
Parçası ucuz uzun yolda gayet rahattır içi geniş ferahtır severim bende tempraları :)
Dijital kadranda sadece konjektürmüdür nedir öyle bir parçası var zamanla onlar bozuluyor 10 liraya temin edip 10 TL işçilikle yaptırmıştım sıfır gibi olmuştu dijital ekranım :)
darkmoon
28-03-2012, 19:36
bu sayfadan her türlü bilgiyi alabilirsin
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/109576-fiat-tempra.html
kadioglu
28-03-2012, 19:56
Asfalttan çıkmazsan iyidir.Yakıtı ekonomiktir.Bagajı da iyi geniştir.Ama ben plastik aksamdan gelen seslerini sevmezdim.
abi şu anda bende var 2.0 16v motorlularından
1 yıldır da bende abi şöyle söyleyeyim sana; rhv sorunu haricinde en ufak bi sıkıntı yaşamadım ALLAH'a şükür ne ön takım,ne dijital gösterge ne de başka bir sorun yaşamadım
Temizini almazsan evlat olur.Bizde 94 modeli vardı inanılmaz hararet yapardı,park ederken arka görüşü problemliydi.İyi ivmelenir pek fena da durmazdı.Dijital gösterge olayından korkmaya gerek yok.
FeaTuRiNG
28-03-2012, 21:07
İlk ciktiginda babam almisti, polisler durdurup bakardi araca:)
2 ayakli tempralarda guzel oluyor :P
1,6 fiat motorundan da 2.0 dan da uzak dur, ikisi de guncel arabalara gore cok musrif
Ahmet_28
29-03-2012, 15:53
genel olarak görüşler iyi anlaşılan.rahatlık,konfor ve bagaj hacmi önemli benim için o yuzden tempraya yöneldim.sanırım bu bütçe ile en ideal araçlardan birisi.
lpg ile yakıt tüketimi nedir bilen varmı.bide karbiratörlümü enjeksiyonlumu almalıyız bu soruma cevap gelmemiş.
abi karbiratörlü alırsan eski tip lpg sistemi ile kullanırsın ne kadar verimli olur bilemem bence enjeksiyonlu al sıralı sistem lpg devam :) mis gibi araç gönül rahatlığı ile binersin bizim tempramız karbiratörlüydü ama lğg yoktu onun için sağlıklı yorum yapamıyorum.
B.cihangir
29-03-2012, 16:02
bizim amcanında 92 den beri bizde biraz hor kullanıldı ama hala yürüyor geçen bi 8.000 çevireyim dedim motor da su tıpasımı ne varmış patladı :D başkada bi şikayet olmadı
arkadaşlar genel olarak güzel anlatmışlar aracı,,,95-2004 yılları arasında uzunca bi süre bizde kullandık :) en memnun kaldığımız araçlarımızdan birisidir,,1.6 karbüratörlü sx-a idi araç,,,ön takım sölendiği gibi orjinal parçalarla toplanırsa sıkıntı yok 190bin km bayunca bir kez tabla takım değiştirdik,,nerdeyse tüm fiat modellerindeki tıkırtılar haricinde bi sıkıntısı yok bencede ;) ....
darkmoon
29-03-2012, 16:33
almak istediğin araç hakkında gerek teknik gerekse tarihsel bilgi almak üstersen buraya bak derim http://www.techturkey.com/forum/sohbet/109576-fiat-tempra.html
Ahmet_28
29-03-2012, 17:06
almak istediğin araç hakkında gerek teknik gerekse tarihsel bilgi almak üstersen buraya bak derim http://www.techturkey.com/forum/sohbet/109576-fiat-tempra.html
teşekkürler inceliyeceğim bunu
kardeş en çok tutulan model SXA ama klima olmazsa olmazım demişsin SXAK düşünüceksin otomatik klimalı.2.0 ie(cat) lerde klima vs standart airbagli ve deri döşeme olanlarını bile görmüşlüğüm var.ancak çok yakıyor 2.0 lar ve parçası bulunmuyor.
hidrolik direksiyonu efsanedir.
1.6 i.e ler mpi motor daha yüksek model ve fiyatları da 10 12 bin civarı.
SXAK bak derim renk olarak ta beyaz düşün çünkü diğerlerinde güneş yanığı olma ihtimali yüksek.
yaklaşık 5 senedir tempra bindim tek söyleyeceğim yerli merso korkma al ama bozuğuna hiç girme alıcaksan da sxa al 4 cm otomatik hidrolik olsn :)
ank sport
30-03-2012, 04:52
kardeşim nazik bir arabadır gazlayım yanlayım dersen ve ya köy kasaba yollarına gelmez sakın ha derimm ama asfalttan çıkmam dersen yer uçağı gibi güle güle kullanır hayırlı olsun şimdiden:)
Ahmet_28
05-04-2012, 21:49
arkadaşlar varmı sağda solda düzgün tempra ? sedan veya sw farketmez.
mareanin ve stilonun 1.6 16v motoruyla uretseler gene peynir ekmek gibi satar bence