PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomotiv mi Pc Programcılığı mı?

MaXo
28-03-2012, 21:22
Arkadaşlar ben meslek lisesi makina bölümü okuyorum.***** seneye okuldan mezunuz.Liseden mezun olduğumda açıkta kalmamak için 2 yıllık okumayı düşünüyorum.Başlıkta belirttiğim gibi her 2 alandan birini düşünüyorum.Fakat bir türlü karar veremedim hangisi daha tercih ediliyor.iş imkanı maddi ve manevi yüksek beklentisi v.b yardımcı olursanız sevinirim

EREN34
28-03-2012, 21:25
Otomotiv mezunu olarak otomotiv derim. myo diplomanla mesleki egitim merkezinden otomotiv ile ilgili ustalik belgeside alirsin. ister kendi yerini ac ister herhangi bir otomotiv fabrikasina lastik fabrikasina isci gir. isci olmak kolay deme. Her fabrika kolay kolay isci almiyor alsada kadro vermiyor. bu belgelerle isin daha kolay olur

edit: isyeri acma belgesi alirsin. ustalikla ayni seviyede olup sinavsiz alirsin

ykavcioglu
28-03-2012, 21:27
pc yazılım okuyarak asla önermiyorum:D
hiç sevemedim..

tabii yapabilirsen pc yazılım güzeldir....

MaXo
28-03-2012, 21:32
pc yazılım okuyarak asla önermiyorum:D
hiç sevemedim..

tabii yapabilirsen pc yazılım güzeldir....

Hacı ne dersen öyle ama.Türkiyede iş imkanı yok bir sürü sıkıntı okursamda boşuna zamana yazık otomotivi düşnüyorum

Frid
28-03-2012, 21:34
temiz iş olsun dıyorsan pc işe gittiginde kıyafet degiştirmek istemiyorsan pc haftanın her günü işten dönüp duş almak istemiyorsan pc ellerinde bazı zamanlar çıkmayacak lekeler olmasın istiyorsan pc kışın soguktan donmamak istiyorsan pc :D

ykavcioglu
28-03-2012, 21:36
Hacı ne dersen öyle ama.Türkiyede iş imkanı yok bir sürü sıkıntı okursamda boşuna zamana yazık otomotivi düşnüyorum

aslında iş imkanı var, benim liseden arkadaşlarım bursaya kocaeli'ne yerleştiler, güzel firmalarda çalışıyorlar, kendi imkanlarıyla başladılar, referans vs.olmadı..

anladığım kadarıyla bu meslekte sağlam eleman aranıyor, 5 yıllık bankacıyım benden fazla maaş alıyorlar..
fakat yeri geliyor gece gündüz çalışıyorlar..

redbaron
28-03-2012, 21:39
2 yıllık pc programcılığıyla çok iyi bir yere geleceğini sanmıyorum.ben 4 yıllık mühendislik okuyorum buna rağmen fazla birşey bilmediğimi hissediyorum.yazılım dipsiz kuyu.ama başarırsan inanılmaz paralar kazanırsın.çalışma ortamıda daha rahat

mrtngn
28-03-2012, 21:43
2 yıllık pc programcılığıyla çok iyi bir yere geleceğini sanmıyorum.ben 4 yıllık mühendislik okuyorum buna rağmen fazla birşey bilmediğimi hissediyorum.yazılım dipsiz kuyu.ama başarırsan inanılmaz paralar kazanırsın.çalışma ortamıda daha rahat

:icon_tup::icon_tup:

2yıllıktan bana göre hiç bi cacık olmaz.Ki kendimde aynı bölümü okuyorum hiçbirsey bilmiyorum ögretmiyolar ögretemiyolar..kendini gelistirirsen ciddi anlamda üstüne düşersen cok iyi seyler yapılabilir ama gayret olmazsa hiç yönelme derim direk otomotive yönel

MCN21
28-03-2012, 21:47
bende yazılım mühendisligindeyim(4 yıllık) , otomotivden haberim yoktu olsa oraya girerdim biraz daha fazla dikkatimi cekiyor :D otomotive gir ;)

Frid
28-03-2012, 21:48
:icon_tup::icon_tup:

2yıllıktan bana göre hiç bi cacık olmaz.Ki kendimde aynı bölümü okuyorum hiçbirsey bilmiyorum ögretmiyolar ögretemiyolar..kendini gelistirirsen ciddi anlamda üstüne düşersen cok iyi seyler yapılabilir ama gayret olmazsa hiç yönelme derim direk otomotive yönel

2 yıllık otomotivde aynı hiç fark yok

GokhanE.
28-03-2012, 21:51
programcılığa ilgin yoksa programcılıga bir hevesle bulaşma derim,zaten kod yazıyorsan web tasarımı vs. meraklıysan programcılık.Bunun dışında otomativ güzel bi tercih olur.Kolay gelsin.

MaXo
28-03-2012, 22:14
Zaten otomotivi düşünüyorum.Pcden en çok ayırdığım ilgilendiğim bir dal.Otomotiv sektörü ile ilgili çok olumlu şeyler duydum.Çoğu kişi gir diyor :D

SLH
28-03-2012, 22:21
ben okuyorum kaç git sakın gelme ben evime bilgisayar sokmıcam emin ol yazılım falan artık beni bıktırdı

EREN34
28-03-2012, 22:25
2 yillikta ogrenmek isteyen ogreniyor diyelim. Kou myo mezunu olarak cok ciddi bilgi ve tecrube sahibi yaptilar beni. Biodizel bile uretip denedim

SLH
28-03-2012, 22:31
2 yillikta ogrenmek isteyen ogreniyor diyelim. Kou myo mezunu olarak cok ciddi bilgi ve tecrube sahibi yaptilar beni. Biodizel bile uretip denedim

sormadık işte gittik kou pc prog. okuyorum bitecek gibi değil ve tam bir çile

rapstar
28-03-2012, 23:09
Bilgisayar programcılığı okuyup sakın iş aramaya kalkma hele askere gitmediysen hiç başvurma bile o derece ben pişmanım 4 yıl teknik lise üstüne bide bilgisayar programcılığı keşke derim hep 4 yıllık bi fakülte için çabalasaydım diye. Tabi bu söylediğim benim bölümüm için geçerli. Bahsettiğin birazda kendinle alakalı tercihini o yönde yapmalısın. Sevdiğin bi iş varsa yada okumak istediğin bi meslek varsa çok zamanını almaz gir kariyer secretcv gibi sitelere oradan istediğin işle ilgili ilanlara bak önlisans mı istiyorlar yoksa lisansmı ona göre üniversite tercihini yap. Ha dersen çevrem var her türlü iyi iş bulurum söylediklerimi dikkate alma. Hakkında hayırlısı olsun.

Sizi yanlış yönlendirmek istemem ben olsaydım bi daha çalışıp çabalayıp 4 yıllık bi fakülte okuyup mühendis öğretmenlik gibi şansımı artırırdım. Yoksa 2 yıl okuyup kardeşin çok çok büyük hayaller kurmasın. Ha insanın birazda kendinde var çok iyi bi kanal yakalayıp ( Bi tanıdığınızın iş yeri olabilir ona x bi programlama dili bilen birisi her daim yanında olucak vs vs ) ona göre bi programlama dilinde "uzman" olursa iyi kötü bi iş bulabilir ordan devam edip yükselmeye başlayabilir ama bu süreç baya bi yavaş olur. Ama iş çevreniz varsa eğer dediklerimi unutabilirsiniz. Zira benim öyle bi çevrem olsaydı 15 saat çalıştırıp asgari ücret sigorta yemek bile vermeyen kısacası beni sömürmeyen bir iş bulmuştum. Yada ben çok şansızım yada benden adam olmaz vs vs diye uzar gider. Beni kıstas bile almayabilirsiniz biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Ki bana göre bilgisayar programcılığının sadece adı ( oo tamam bilgisayar programcısı size iş çoktur la ozaman siz varya parayla oynuyosunuzdur) kulağa hoş, teknolojik geliyor.
edit: küçükken pilot olmak isterdim.
edit2: inşallah bigün bu hayalimi gerçekleştirip ufakta olsa bir uçak kullanırım.

İlgili konu:
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/105492-2-yillik-universitedenmyo-mezun-olanlar-ne-is-yapiyorsunuz-8.html

Schumi
28-03-2012, 23:20
Programcılık adı güzel diye okunacak bölüm değildir. Merak ilgi ve zaten ufaktanda olsa bir temel varsa okunabilir ancak. Yoksa size Çince gelir.

Dodoo
28-03-2012, 23:28
Programcılık adı güzel diye okunacak bölüm değildir. Merak ilgi ve zaten ufaktanda olsa bir temel varsa okunabilir ancak. Yoksa size Çince gelir.

Aynen, yeni bir dil öğreniyorsunuz sonuçta, o da yazılım dili :)

Ben henüz o dersi almıyorum ama okuldakilerin java dersinden nasıl nefret ettiklerine şahit oluyorum her hafta :)

CTG
29-03-2012, 00:03
merakin varsa pc oku, altyapi yap sonra yanina guzel bi programdan sertifika koyarsin (bilge adam vs.)

benim kimya okuyan daha bitirememis arkadasim 2 sene ugrasti sistem muhendisi oldu, ruyanda gorsen inanmayacagin bi maasi var - diplomasiz ve askerligini yapmamis genc bi turk erkegi olarak dusunursek :) hatta bicok diplomali kadrolu plaza insaninin gelirini 2-3 e katlar (kendimden biliyorum :)) sirf kendi ilgisi + aldigi sertifikalarla bugunku konumunda.

ama tabi ben olaya cok uzagim benim tavsiyem yerine tecrubeli birinin tavsiyelerini dinle :D

coder
29-03-2012, 00:05
Abi sanki yazılımda adam öldüryorlar söylediğiniz şeylere bak, geleceğin sistemleri hep akıllı sistemler, yazılım sistemleri üzerine.Tamam adam okumak istemıyorsa zorla değil ama programlama zevki çok farkıdır eğer mesleğe çevirirsen bu işten çok keyif alırsın.İlgin varsa yönel, geç kaldım deme.

edit: herkes burada otomotiv diyor.Programcı forumuna sor onlarda programcılık der.Bu soruları forum gibi platformlara sorma, objektif bakamazlar bu senın geleceğin.

_AS_
29-03-2012, 00:16
Otomotiv iyidir:) iş imkanı oldukça fazla her yer yetkili özel servis. Üretimde var montajda yan sanayi üretiminde de oldukça gelişmiş bir ülkeyiz. Daha mantıklı geliyor bana.

oğuz
29-03-2012, 00:20
yine Myo lar küçük görülüyor.ama yanyana durunca lise mezunu ile myo mezunu bence bir değil.iş yeri alımlarında da bu büyük bir avantajdır bence.

güzel bir iş yerinde staj yapıp kendini sevdirirsen,sana herşeyi öğreten ustaların da olursa çok da güzel ekmek yersin. sadece bu cümle çoğu kapıyı açar bence.otomotiv okuyorum ama bence pc programcılığı daha iyi bir sektör gibi.. işin içine girmeden tabi bilemeyiz

mrtngn
29-03-2012, 00:25
2 yıllık otomotivde aynı hiç fark yok

Programlama göre bence daha iyi olur otomotiv cünkü otomotivde ögrenmesi gereken ve programlama ögrenmesi gereken seylerin arasında daglar kadar fark var..Otomotivde kendini bilgisayardaki gibi geliştirmese dahi daha kolay iş bulabilcegini düşünüyorum :)

Ki yanlıs anlasılma olmasın myo'ları kucumsemek gibi falan..Bende 2 yıllık programlama okuyorum ve uzaktan okuyorum..Keske biseyler ögretebilseler keske biseyler verebilseler programlamayı,yazılımı azcok anlasam diyorum..Tabi işin coguda insanın kendisinde bitiyo

Spawn
29-03-2012, 00:26
otomotivde gerçekten idealist adamım yenilikler getireceğim , matematik fiziği sonuna kadar kullanacağım diyorsan bence otomotiv oku . diğer türlü otomobil fabrikalarında çalışan mühendis arkadaşlarım var , ben ziyaretlerine gittiğimde pek de eğlenceli bir iş yapmadıklarını farkettim .

yada ür-ge ar-ge üzerine master yada tez hazırlayıp o şekilde kendini ilerletirsen bence keyif alırsın otomotivden .

diğer türlü ben yazılımcılığı tercih ederim . her zaman piyasada yazılımcı açığı vardır . iyi de para kazanırsın . en azından kendi şirketini kurabilirsin ileriki zamanlarda. fabrikadan emekli olmaktan iyidir bence...otomotiv sevdanı ; hobi olarak yürütüp ,kendini daha faza tatmin edebilrsin...

efe_
29-03-2012, 00:27
2 yıllık okuma derim.4 yıllık bilgisayar mühendisliği olabilir.

TOLGACANSAHIN
29-03-2012, 00:52
otomotiv mezunuyum bölümü dereceyle bitirdim evde oturuyorum...arabalara merakın varsa yata yata okul bitrirsin okumak çok zor değil fakat üniversiteden boş çıkmamak önemli özellikle 2 senelik okullarda bazı üniversiteler hariç çok fazla bilgi verilmiyor veya şöyle söyleyeyim bazı hocalar sadece bu işin üzerine düşüyor diğerleri çokta sallamıyor açıkcası ben ne öğrendiysem sanayide çalışarak ve araştırarak öğrendim derse gitmedim desem yeridir.

İş olanağı var ama hayallerin neler onları belirlemelisin okuldan çıktıktan mekanik anlamda çoğu fabrikaya girebilirsin. Mühim olan hayallerin..

opamp
29-03-2012, 08:10
Gerçekten hangisini içinden gelerek yapmak istiyorsan ona git bence. Çünkü ikiside sana para kazandırabilecek bölümler.

aRR
29-03-2012, 08:42
pc dünyasının helede yazılım işinin sonu yok tutturabilirsin güzel paralar kazanırsın.

Yiğit Ş.
29-03-2012, 08:57
kendini geliştirirsen yazılımın ucu açık. streslidir ama oturduğun yerden kodlar durursun :)

volume81
29-03-2012, 09:29
sormadık işte gittik kou pc prog. okuyorum bitecek gibi değil ve tam bir çile

gel kardeşim benim gel :D hangi kampüs :D benimde bitecek gibi değil zaten :D

kou PC programcılığı okudum ama bitmedi alttan derslerim var ayrıca Anadolu teknik lisesinde bilgisayar programcılığı okudum pc benim için hobi olarak başladı bıraksam başka iş hayatta yapamam ama şöyle birşeyde var bi program yaz desen yazamam :D çünkü kendimi başka alanda geliştirdim :)

programcılık tırt ama giderim programcılığı bir şekilde bitirir ondan sonra grafik tasarım veya IT gibi başka başka alanlara yönelebilirsin :) herşey kendini geliştirmene ve bu işi sevmene bakar :)

şuan toshiba batı karadeniz teknik servis ve server/storage proje sorumlusuyum :)

kelalper
29-03-2012, 09:30
Yazilim okuyup basimiza dr ecu kesilip sabah aksam pesinden kosturmada ne okursan oku:D

Saka bir yana sevecegin bir is yap. Huzur icin sart.