PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : taşlanmış krank ve BOR

u.kurt
29-03-2012, 19:43
d16a9 motor biraz sesli çalışıyor yataklar segmanlar kapak taşlaması contası bi dünya şeyi yeni değişti rodajı bitti sadece krank 0.25 taşlanmış kullandık ama motor eskisine göre daha sesli çalışıyor şıkır şıkır ses oluyor devir arttıkca bu taşlanmış krankla ilgisi olabilir mi
bide ustama kranktan dolayı fazla basamadıgımı söyledim bor katkısı kullanırsam rahatca basabilecegimi sıkıntı olmıcagını söledi nedir bu bor böle mucizevi bişey mi gerçekten

bLackModeL
29-03-2012, 20:38
sesı azaltsın dıye bı usta kullanmıstı gayette guzel kesılmıstı sesı ama her arabada ıse yarıyomu bılmıyorum doganda kullanmıstı usta baska bı degıslede bmw de ıse yaramıyo buda baska bı kullananın fıkrı

yavuz364
29-03-2012, 20:39
Kullanılan yağın bor katkısına tepkisi çok önemli, çok güzel de olabilir, çok kötü de olabilir :)

Bu konu uzar benden sölemesi .. :D

by_vtec
29-03-2012, 20:43
yag pompasını yan sanayı falan kullandıysanız zaten hıc sansınız yok bence,aynı sekıl motor toplandı burda 0,25 krank taslıydı yag pompasını servısten almıslar,1500 rodaj yaptılar ama yıne yatak sardı arac..

myworld
29-03-2012, 20:44
eski aracımdada bu şıkır şıkır ses çıkmıştı,ama sonradan olan bişeydi. karteri açtığımızda yataklarda aşınma başlamıştı ucuz atlatmıştım :D

uzamaya bi katkıda benden olsun :D :D

volume81
29-03-2012, 20:50
ana ve kol yataklarını kontrol etmekde fayda var şahsen bor'la felan çözüm aramazdım motoru açar bakardım :)

Osman Bahadır
29-03-2012, 20:55
Yeni topladığı motordan gelen krank sesine bor koy diyen ustanın topladığı veya taşlattığı motorda o ses gayet normal. Kimbilir nasıl taşladılar, kol ve yataklarda ölçüyü nasıl aldılar, ne kullandılar, nasıl kontrol ettiler vs.. Kamyonetle binek arabaya aynı toleransta rektefiye yapan rektefiyeciler gördüm ben...

by_vtec
29-03-2012, 21:15
bırde rodaj bıttıkten sonra ana ve kol yatak bosluklarına bakılırsa ıyı olur..

GökhanO
30-03-2012, 09:14
Ortada mekanik bir sorun oldugu belli iken katkı ile bu isi cozmeye calısmak zaten carpık bir davranıs, bence siz ustanızı degistirin ve sorunun teshisi icin calısın aksi halde motora cok daha buyuk zarar verebilirsiniz, emeginize ve paranıza yazık olur.

u.kurt
30-03-2012, 12:31
dun gece başka bi si la sesi karşılaştırdık aynı ses ondada var normal d16 sesi diyor ama bnm motor açılmadan önce ses daha az geliyordu eger o anormalse daha az ses içinne yapılır yataklar kranka göre yapılıp takılmıştı zaten radar dan aldım krank ve yatakların hepsini o yuzden içim rahat sadece işçilik kalıyor motoru ilk açan usta üst kapaktaki çürüme yerlerini kaynaklattırmamış aynen kapamış krankı deiştrnce 2. açan usta çok sövmüştü şimdi su kaybını fln diğer sorunları halletti sdce ses kafama takıldı
bir de araç boşa atınca stop ediyor motor tam ısınmadıgı zaman ??

akıncı
30-03-2012, 12:40
bence subab ayarını tekrar gozden geçirin boşluk fazla verıldıyse ondan dolayı ses yapar

okankrgz
30-03-2012, 12:46
iticilerden falan mı geliyor ses tam olarak ? kesin tespit etmek lazım

SOMEONESPECIAL
30-03-2012, 12:54
Sübap ayarı yaptırın... GENE DE KESMEZSE PİYANOLARDAN GELİYORDUR

u.kurt
30-03-2012, 13:06
adam beni rodaj sonrası supap ayarına cagırdı ama fırsatım yokki abi gitmeye bi gun arabasız kalcam yine :/

d16y4
30-03-2012, 13:21
Yeni topladığı motordan gelen krank sesine bor koy diyen ustanın topladığı veya taşlattığı motorda o ses gayet normal. Kimbilir nasıl taşladılar, kol ve yataklarda ölçüyü nasıl aldılar, ne kullandılar, nasıl kontrol ettiler vs.. Kamyonetle binek arabaya aynı toleransta rektefiye yapan rektefiyeciler gördüm ben...

yatak sarmış motora DOUBLE-UP koy sesi keser diyen ustada gördünmü abi :D

Osman Bahadır
30-03-2012, 13:22
adam beni rodaj sonrası supap ayarına cagırdı ama fırsatım yokki abi gitmeye bi gun arabasız kalcam yine :/

Arkadaşların da söylediği gibi, subap ayarı yapılmamışsa şıkırtı gelir. Ayrıca krank, yatak sesi başkadır, subap sesi başka. Motoru bilen, subap ayarının kaç olması gerektiğini bilen titiz bir ustaya götür arabanı. Geciktirme derim.

AEAlmas
31-03-2012, 20:38
Subap ayari birde iticilerin durumuda onemli yag sisteminde olan sikintida bmw de ilk iticilerden ses getirir