PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 91 sedan civic spor yay

fatihyılmaz
30-03-2012, 09:46
arkadaşlar 91 sedan civic aracıma spor yay takmak istiyorum bi takım 3,5luk fk yay buldum hb egden çıkma ama bi kaç arkadaşa sordum biri uyar biri uymaz birisi yayların çıktığı araç hb olduğu için sadece önler uyar arkalar tam oturmaz ses yapar dedi bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum bu yaylar benim aracıma uyarmı veya sedan EF için önerebileceğiniz spor yay varmıdır?

Mehmet Ç.
30-03-2012, 11:16
Bence hiç uğraşma çıkma spor yayla. azıcık aç kesenin ağzını Coilleri çak geç..

RaiTheRe
30-03-2012, 11:20
coil spring kullan bence bulabilirsen daha mantıklı seçenek ama yayın,pasonun uzunluğu ve sertliği seçeneği güzel yada kötü kılar..(bu arada aracın plakası nedir?)

fatihyılmaz
30-03-2012, 11:22
hakan kardeşim ben bunu kendi aracımda kullanıcam ama senin eski arabaya da yay ihtiyacımız var orj çok kesilmiş sürekli altını vuruyoruz

RaiTheRe
30-03-2012, 11:46
bendeyken coil spring ile kullandım yaylar kısa ve yumuşak olduğu için pasonun altını uzatıp kullandım oem yaylı hali, coil spring yanında off road aracı gibi kalıodu headersla zemin arasında 3-4 parmak mesafe ile kullanıyordum. 2001 e kdr tüm yaylar aynıdır ztn ama eg nin yayları kilo sebebiyle galiba biraz daha havada kalıyor.yada orjinal 2 yay bulup revize etcen tekrardan

orkuteren
30-03-2012, 14:36
EF'lerde spor helezon hiç bir işe yaramıyor çünkü araba hafif 3,5 yay taktırırsanız pişman olursunuz, coil springsler içinse şöyle ef^lrin çamurlukları kısa olduğu için çamurlukla lastik arasını kapatmak için çok indirmen gerekicek buda arabanın zıplayarak gitmesine sebep olucak + hafif olduğu içinde sebepler arasında ... onun için coil spring olayını bnce es geçin 3,5 yay içinse kesme ihtimalini düşünün en garanti ve sıkıntısız iş coilover amma velakin oda tr de yok gibi bişey Allah kolaylık versin şimdiden .Hakan bilir ne kadar çok uğraştığımızı onun için hepsi tecrübe ile sabit arkadaşım .

fatihyılmaz
30-03-2012, 14:52
EF'lerde spor helezon hiç bir işe yaramıyor çünkü araba hafif 3,5 yay taktırırsanız pişman olursunuz, coil springsler içinse şöyle ef^lrin çamurlukları kısa olduğu için çamurlukla lastik arasını kapatmak için çok indirmen gerekicek buda arabanın zıplayarak gitmesine sebep olucak + hafif olduğu içinde sebepler arasında ... onun için coil spring olayını bnce es geçin 3,5 yay içinse kesme ihtimalini düşünün en garanti ve sıkıntısız iş coilover amma velakin oda tr de yok gibi bişey Allah kolaylık versin şimdiden .Hakan bilir ne kadar çok uğraştığımızı onun için hepsi tecrübe ile sabit arkadaşım .
yani şimdi bu eg veya ek dan çıkan spor yay bana olurmu?

orkuteren
30-03-2012, 14:59
denemek lazım bn hiç denemedim eg ek yayı

kRo_bOy
03-05-2012, 16:01
fatih abi bende ayarlı var sıfır kutusunda almıştım takmadım duruyor kenarda istersen veririm hem senin iş görülsün hem benim:)

CRX
03-05-2012, 17:02
yaylar uyar arkadaşım fakat 5 cm lik bile taksan yinede istediğin düşüklüğü elde edemezsin fk da, önleri 2 bakla arkaları 1 bakla kes öyle tak güzel düşüklük yakalarsın, 88-00 arası tüm civic yayları birbirine uyar bilgin olsun ( crx dahil )

Jehuty
03-05-2012, 17:55
EK kasa eibach 3.5 'luk yay taktığın zaman araç hiç fark etmiyor belki 1mm düşüyor o kadar..
Sürüş dinamiği biraz fark ediyor. Civic için amortisör ve yay yaptığın zaman amortisör üzerinden biraz belki düşürebilirsin onunda astarı yüzünden pahalıya gelir .. Benim CRX üzerinde 3,5'luk ED kasa için eibach var , D2leri taktığımda boşa çıkacak istersen onları veririm ama ne zaman vakit bulup taktırabilirim bilmiyorum...

fatihyılmaz
03-05-2012, 18:38
yazmayı unutmuşum beyler aracı basma işini çözdük arkadaşımdan coilspring aldım önler çamurluk lastik arası 2 parmağa yakın açıklık var çok fazla sekme de yapmıo o yüzden bu hali ideal benm için bilgi ve öneriler için de teşekkür ederim

serci
22-05-2012, 19:20
konuyu hortlatıyorum ama bana benımde ef sedanı düşürmem gerekicek leylek gibi araç sinir oluyorum
elinde 5 cm yay coıl vs satmak ısteyen olursa lütfen pm lesin

timucintt
22-05-2012, 21:43
ef için satılık eibach yaylar var 3 cm düşürüyor 400 lira onlardan alın coil yay alana kadar... en azından aşırıda düşmez kalitede düşmez arabanızda dğaılmaz

emreaydın
22-05-2012, 22:12
Eg yay efe olurmu bilmem ama ek de kullandıgımız coili efte kullanıyorum hiç sıkıntı yok.

serci
22-05-2012, 23:56
İzmirden bi arkadaş coil yaptırmıs 20 takım kadar bakalım alıcaz inş,görüşlerimi o zaman yazarım