PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wireless Notebook Problem ??

derece43
31-03-2012, 11:15
Arkadaşlar anlayan vardır umarım şimdi Vaio laptop format attım Device yöneticiden tüm kontrolleride yaptım driverlerin tamamını yükledim şimdi sorun şu telefondan wirelss yayın yaptığımda bağlanıyor ama normal airties kablosuz yayına bi türlü bağlanamıyor bağlantıyı buluyor gösteriyor bağlan dediğimde şifreli olmasına rağmen wpa bana sormuyor connecting diyor daha sonra windows is unable to network connection.. connection may no longer try again falan birde sağ altta Wireless networ unavailable diye uyarı çıkıyor.. Ancak başka laptoplar bu ağa rahat bağlanıyor yani sorun laptop sistemde sanırım ne eksik olabilir sürücüylemi alakalı driverla mı yada başka program falanmı lazım ayarları oynamadığım yeri kalmadı.. Ne yüklemem gerekiyor yada kaldırmam FS315 m biraz emektar model.. Pfff

Mert-
31-03-2012, 11:27
Modemden kablosuz ağ şifrelemesini WPA-kişisel yapın. Büyük ihtimalle WPA2 olarak ayarlanmıştır o yüzden bağlanamıyorsunuzdur.

derece43
31-03-2012, 11:29
Modemden kablosuz ağ şifrelemesini WPA-kişisel yapın. Büyük ihtimalle WPA2 olarak ayarlanmıştır o yüzden bağlanamıyorsunuzdur.

Peki diğer 3 bilgisayar nasıl bağlanıyor

Mert-
31-03-2012, 11:34
Onların wireless adaptörleri WPA2 şifrelemeyle uyumludur. Kimi adaptörler uyumlu olmuyor ve böyle sorunlar çıkabiliyor.

derece43
31-03-2012, 11:38
Onların wireless adaptörleri WPA2 şifrelemeyle uyumludur. Kimi adaptörler uyumlu olmuyor ve böyle sorunlar çıkabiliyor.
Tamam dostum bi bakayım sorayım

derece43
31-03-2012, 11:58
Tamam dostum dediğin gibi olmuş ama modemin içine girdiğimde sadece durumu gösteriyor ayarların içine giremiyorum 192.168.1.1 adresinden sanırım birisi başka bi şifreyle değiştirmiş öyle kaldık işte.. teşekkür

Mert-
31-03-2012, 12:14
admin ile oturum açman gerekiyor modemde. bunun için de şifreyi bilmen gerek. neyse sağlık olsun. birşey değil :)

S.Mert
31-03-2012, 12:20
sorun hala çözülemediyse; girmek istediğiniz modem büyük ihtimalle daha önceden tanımlanmıştır ve log in olurken eski bilgilerle girmeye çalışıyordur. ağ bağlantılarından o modemin "otomatik bağlan" ayarlarını kaldırın ve şifrelerini vs silin. tekrar bağlanmak istediğinizde şifre soracaktır, normal wireless şifresi ile giriş yapabilirsiniz, admin şifresine vs gerek yok.

derece43
31-03-2012, 12:29
sorun hala çözülemediyse; girmek istediğiniz modem büyük ihtimalle daha önceden tanımlanmıştır ve log in olurken eski bilgilerle girmeye çalışıyordur. ağ bağlantılarından o modemin "otomatik bağlan" ayarlarını kaldırın ve şifrelerini vs silin. tekrar bağlanmak istediğinizde şifre soracaktır, normal wireless şifresi ile giriş yapabilirsiniz, admin şifresine vs gerek yok.

Yok işte orayada kayıtlı değil sadece kablosuz ağ bulundu diyor ayarların içine kaydetmemiş daha önce girdiklerim gibi SS admin olarak girmem gerekiyor sanırım..

derece43
31-03-2012, 20:37
Neyse sorunu çözdüğüm için yazıyorum Mert arkadaşım adaptorle alakalı demişti değilmiş açtım updateleri windows mindows service pack 2-3 Allah ne verdiyse update ettim restart yaptım ve bağlantıyı sağladım.. Böyle bir sorun niye oldu çözemedim başka ağlarla bağlantı yapılırken harici modemle niye bağlanamadım sistem gereksinimleri ile alakalıymış meğersem yoksa wpa1-2 olması değilmiş..