Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG da stage kavramı?
Arkadaşlar birçoğumuz bu yeni teknolojiye ait araçlara niyetleniyoruz. Gel gelelim stage lerin 1-2-3-4-5 i bittide birde yanlarına buçuk muş gibi + ları geldi. Şimdi genel anlamda k03 ve k04 motorlardaki bu stage neye göre elirleniyor yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Guzel konu olmus. Yurtdisi sitelerinde Stage 1 stage2 diye ayiriyorlar altinda kullanilan parcalar alinan guc ve kitin fiyati yaziyor.
sadece remap stg1
filtre+egzos vs olunca stage 2 felan genelde.
Yani ekstralar oldukça alınan güçde arttığından söyleniyor diye biliyorum
ence çok daha karmaşık. Bakıyrum 2 araçtada aynı parçalar takılı. iri en stage 2 yim dio, diğeri ben stage 2+, bir diğeri ben stage 3 üm dio. Valla anlam karmaşası yaşıyorum artık.
Stage ler software tabanlı ilerliyor VAG da, revoda stage 3 hardcore olan bir araba için farklı bir firma k04 için stage 3 kategorisinde tutuyor.
işin hardware kısmıda girince biraz daha farklılılar oluyor.
Yani aracı üreticileri biraz tanımak gerekli.
mechanic
01-04-2012, 11:32
para tuzağı,
piskolojik stageler
Bencede bazı zamanlarda herkes kafasına göre stage belirliyor
abicim stage nedir yaa, oyun oynayıp blüm mü atlıyoruz nedir ?
şimdi benim yazılımım stage2 gzantriğim stage 1 se, ben sage 1,5 mu oluyorum ne oluyor :D
By_HaNNibaLL
01-04-2012, 12:18
Yazilim
Filtre
Dp
Pompa
İntercooler
Stage 2
Met
Wg
Stage 2+
bunu biliyom bitek :D
bu işin stagei olmaz bence parçalarınla uygun kombinasyon yaparsın istediğin güce göre
audilover
01-04-2012, 12:21
Stageler tamamem para kazanma amacli yapiliyor vag da yani hardware turbo vs degismeden sadece downpipe takarak stage 2 dir bu diyen firmalar var malesef Parayi nasil cekeriz onun derdinler malesef Kaca kadar gidicek bu stageler merakla izliyoruz valla.
ChtArdARSL
01-04-2012, 12:41
Ben kendı aracım ıcın soylıyım..
Stage 1 yazılım
Stage 2 ıntercoler+downpıpe+egzos+yazılım
Stage 3 turbo+yazılım
Ben eski nesil 1.8t kullanıyorum.
Yazılım ve egzozluya stg1 diyorlar.
Bende k03-s var, 250 hp sınırında.
Stage2 demek, k04'e haksızlık olurdu. Stage 1.5 diyorum. :)
Kimi firmalar stage2 diyor.
Yalnız kaldığımızda kuzu diyorum.. Gibi gibi..
ozellikle 2.0 tfsi grubunda bu karmasa mevcut. onceden stage 1-2 leri anarken cok problem degildi. simdi 5-6 lari birde + ara degerleri gorunce isler iyice karisiyor. mesela bir arac satin alicam, anlamayinca istedikleri stageden cakarlar valla :)
Abi bizim araba icin soruyosan eger ben adanadaki FR'i kendimize ornek aliyorum. Onunda mantigi soyle sanirim, cupralar k04 ile geldigi icin ayni parcalar stage2 olurken,bizde k03 oldugu icin k04 + ayni parcalar ile stage 3 oluyor:)
BurakCengizhanoğlu
01-04-2012, 17:35
İşte herkes şekil herkes stage ..
Abi bizim araba icin soruyosan eger ben adanadaki FR'i kendimize ornek aliyorum. Onunda mantigi soyle sanirim, cupralar k04 ile geldigi icin ayni parcalar stage2 olurken,bizde k03 oldugu icin k04 + ayni parcalar ile stage 3 oluyor:)
yok be olum. ben harbiden ogrenmek istiyorum. bu is parcaylami oluyor? guclemi oluyor? kim neye stage dio. meger alayimiz cahilmis bi ben caktirdim :)
ya stage nedir ki ?
yani filtre taktim stage 1
eksoz taktim stage 2
yazilim yaptim stage 3
Desem kim hayir diyebilir ?
Yabanci kelime ya bi halt sanip bolca kullaniyor bizim camiamiz ...
Stage aslinda asama, basamak demek
yani birinci basamak birinci asama yada ikinci basamak ikinci asama gibi ....
Yazilim ve urunlerde stage kullanilmasi dogaldir
yani x markanin debriyajini alicaksin adam uretirken bunu az tutuu azdan biraz daha fazla tuttu nah bu coook tuttu diye adlandirmaz .
stage 1 baski balata der
stage 2 baski balata der ...
sende bakarsin nerde ne ozelligi varsa bana ordan cek bir stage 3 benim guce bu uygun dersin ...
yada yazilimdan bahsedersek oda isim olarak hizli birazdaha hizli hah bu accayip hizli diyemeyeceginden dolayi stage der ...
gidersin adamin 5 farkli yazilimi var ayni araca ...
stage 1-2-3-4-5 seklinde
ama adam derki aciklamasinda
stage 1 yazilimini biz bu x x x x x x parcalara gore x x x basincla xxx guc almak icin
stage 2 yazilimini biz bu x x x x x x parcalara gore x x x basincla xxx guc almak icin
stage 3 yazilimini biz bu x x x x x x parcalara gore x x x basincla xxx guc almak icin
stage 4 yazilimini biz bu x x x x x x parcalara gore x x x basincla xxx guc almak icin
yaptik . bu sekilde adam malini seceneklendirmis olur ....
Dunya uzerinde Stage diye bir olcu yada degerlendirme birimi bulunmamakla beraber Turkcemizde de bunun en net karsiligi sanirim 1. basamak ta da kullanildigi gibi basamak tir .
Yanlis anlasilmasin konuya ezelden beridir gicigim yani stage ne yahu ahmetin stage i mehmetin stage ini tobee ...
yok be olum. ben harbiden ogrenmek istiyorum. bu is parcaylami oluyor? guclemi oluyor? kim neye stage dio. meger alayimiz cahilmis bi ben caktirdim :)
hehe :)
yarın geliyormusun abi, misafirimiz ol.
merttepe
01-04-2012, 18:26
stage insanın kendine yakışanı giymesidir.
hehe :)
yarın geliyormusun abi, misafirimiz ol.
istanbula geldim, bikac gun burdayim. daha kutahya programini araya sikistiramadim bile :)
istanbula geldim, bikac gun burdayim. daha kutahya programini araya sikistiramadim bile :)
izmire dönerken uğra abi nasıl olsa yolunun üstü :D
özgün iyi bilir stagecileri :D bu konuyu cupracılar ve s3 sahipleri aydınlatır sizi he bu arada benim cuprada stage4 benim liste uzun isteyen olursa veririm maliyet ve parça listesi.
Güzel bir konu bencede.
Stage yani (aşama veya basamak) 1 ve 2 bende anlamış değilim çok karışık ve birde arada (+) plus durumu var :soru:
Benim bildiğim stage 3 büyük turbo ve yan ekipmanları, stage 4 kol piston büyük turbo ve yan ekipmanları. Diğerlerinin içeriklerini ayrıntılı öğrenmek için konunun takipcisiyim.
B.Aktepe
02-04-2012, 10:15
http://img.photobucket.com/albums/v194/mcwop23/Import%20Faceoff%202009/DSC00190.jpg
stage 6 iyidir :)
iki haneli stage im olmazsa ben ona stage demem. Bu zamlardan sonra stageler beni kesmez.
Mehmet Gazihan
02-04-2012, 11:52
Bikaç üretici sunduğu performans paketlerini bu şekilde isimlendirdi ve dilden dile yürüdü gitti..
h4rqNH83oO4