Orijinalini görmek için tıklayınız : samsung led tv ve dahili uydu anteni sorunsalı
ahmetuygur
02-04-2012, 09:21
samsung 40d7000 kullanıyorum içinde dahili uydu anteni var dün gece saat 10 civarı önce anten kablosunu takmakla başladım sabah saat 6 gibi hala televizyonun başında ayar yapmaya çalışıyordum şuan tek gözüm kapalı yazıyorum :D
sorum şu bu tv kullanan varmı uydu anteni ayarını nasıl yapıcam digitürk i..si para kazanmasın diye almıyorum digiturk
yardımcı olabilecek var mı :S
Bizde var aynı televizyondan , o kadar uğraştım karadeniz tv' ve bir kaç yerel kanaldan başka birşey izleyemiyorum :D
ahmetuygur
02-04-2012, 09:25
Bizde var aynı televizyondan , o kadar uğraştım karadeniz tv' ve bir kaç yerel kanaldan başka birşey izleyemiyorum :D
aynen ya bitlis tv yok samsun tv yok tay tv :D:D:D
Yiğit G.
02-04-2012, 09:32
dahili recevier lar herzaman problemdir hiç uğraşmayın.Bence digiturk den kralı yok ben stadart paket-belgesel paketi-sinema paketi + HD + 2 ay lig tv = 17 TL veriyorum ayda (18 ay tahattütlü 10 ay 17 tl geri kalan 8 ay 30 tl 18 ay ortalaması ayda 22 tl )
ahmetuygur
02-04-2012, 09:35
yiğit zaten benim derdim digiturk 'e para kazandırmamak bu maa şike fenerbahce playoff yüzünden sinirlendim almıycam bi daha digiturk
dsmart mı alsam yoksa :S
punto_multijet
02-04-2012, 09:40
dsmart tavsiye ederim
bizim alt komşuda da aynı sıkıntı var sorunu halletmek için çok uğraştılar çözüm bulamadılar sonunda d-smart a geçtiler.
bı ayarı vardı ama hatırlamıyorum, cagrı merkezını arayıp sıze o ayarı yaptırırlar sonra butun kanallar cıkıcaktır.
sametozt
02-04-2012, 11:08
Bizde 40d6500 modeli var dahili uydu alıcısını sorunsuz kullanıyoruz.Servis geldiğinde ilk ayar yaparken o da zorlanmıştı telefonla yardım aldılar.Bir değer var onu yanlış girdikleri için olmamıştı.Eğer değerleri isterseniz bakıp yardımcı olabilirim
Almanci Tane-R
02-04-2012, 11:21
d-smart iyidir
onursumer
02-04-2012, 11:22
DH de boyle bir yazı gordum konuda okuduğum kadaıryla herkes bu sayede çozmuş
Hotbird için öncelikle uydu seçimi menüsünden hotbirdi seçip LNB ayarlarına girerek Dİseq i 2/4 yapacaksınz(Turksat ınkin değiştirmeyin). Bunu yapmassananız sadece 34 kanal bulursunuz
Sonrasında
kanal>manuel ayarlama>transponder bölümüne tıklayıp en alttan ekle yi seçip
11158 V 27500 ü ekleyip
şebeke taramayı açık konumuna getirerek tarama yapacaksınız. 1249 kanal bulacak tamam deyip kaydedeceksiniz.
Türksat icin de hangi degerleri gireceğimizi aynı hotbirdü verdigim gıbı
bu degerı gır 11962 V 3333 bişeyi değiştirmeden Diseq i 1/4 yapacaksın
diseg lerı yanlıs gırdıgın ıçın bulamıyorsun bu dedıklerımı yap meraketme hepsı gelcek
Frekans= 11844 MHz
• Polarizasyon: Dikey (Vertical)
• Sembol oranı (Symbol Rate): 2222 Ksymb, FEC:3/4
bunları yazıp şebeke tarama yada nıt tarama falan bişey yazması lazım o açık olacak hepsi çıkar
abimde o televızyondan kullanıo kanallarda sıkıntısı yok ole bı sorunla karsılasmadı .en guzelı bı uyducuyu cagırın canak antenı fln kontrol etsın sonra ayara baslayın.
bende 55d8000 var 4 uydulu sistemim var hepsini rahat izliyorum fakat önce sistem olarak (uydu sistemi) ne var onu bilmek lazım
Thracian
02-04-2012, 12:19
Uydu antenin ayarlı, sinyal kalitesi yuksek, kablo tertibatı saglam oldugunu var sayarsak,
Frekans arama kısmına glrlp, 11844 V 2222 fec 3/4 , frekans oto ayarını acık konuna getlrip arama yapman gerekiyoor
eğer merkezi sistem ve mdu4 kullanıyorsa bu yöntemle yapılamıyor her yerde böyle yazıyor ama olmuyor. Tek tek tarama yapması gerekiyor.
ahmetuygur
02-04-2012, 14:13
merkezi sistem var sitenin kendi uydu çanağından deniyorum
manuel tarama ile yap. sanırım turksat için yapıcaksın frekans listesi :
Trksat 42 Frekans listesi [www.anten.de] (http://www.anten.de/frekansyz.htm)
lnb ayarını yapmayı unutma ilk önce değişiklik yapma eğer olmazsa 1/4 yaparsın.
fec yani 3/4 , 5/6 girmiyorsun (giremiyorsun yer yok).
problemin sebebi ülkelerde türkiye yok bu yüzden uyduların türkiye'den görmesi gereken (hafızasında bulunması gereken sabit) frekanslar tv'de önceden kayıtlı değil.
ahmetuygur
02-04-2012, 14:49
manuel tarama ile yap. sanırım turksat için yapıcaksın frekans listesi :
Trksat 42 Frekans listesi [www.anten.de] (http://www.anten.de/frekansyz.htm)
lnb ayarını yapmayı unutma ilk önce değişiklik yapma eğer olmazsa 1/4 yaparsın.
fec yani 3/4 , 5/6 girmiyorsun (giremiyorsun yer yok).
problemin sebebi ülkelerde türkiye yok bu yüzden uyduların türkiye'den görmesi gereken (hafızasında bulunması gereken sabit) frekanslar tv'de önceden kayıtlı değil.
bu frekansları tek tek gırecekmıyım :D :D
dsmart kullanıyorm gayet memnunum ama size bir tavsiye eğer d smart alırsanız hd makınayla alın yoksa goruntuden hıc bısı anlayamıyosunuz
ahmetuygur
02-04-2012, 15:02
bende önceden digiturk hd kullanıyordum (hd) de cidden fark var hele ki tv niz iyiyse (led vs vs) ama artık para kazandırmıycam o .....lere :)
onursumer
02-04-2012, 16:27
bende normal uydudan sıkılıp bayağı once digiturk e geçtim hd de ozellikle çok keyifli
daha onceden bende normal uydu kullanıyordum ama digiturkun rahatlığı başka ipodumada uygulamasını yukledim tv de ne nezaman başlıcak vs güzel oluyor :D
sinema paketi+dizi paketi+ bütün keyif paketleri+ lig tv ve diğer spor paketleri hd kanallar açık şekilde aylık 90tl oduyorum