Orijinalini görmek için tıklayınız : Mitsubishi Pajero?
lucky Jackal
02-04-2012, 13:26
Arkadaşlar araba satılınca iki tane alacağımıza bi tane jip alalım dedik,hanımıda ikna ettim.Tabi jip gibi jip istiyorum ben öyle qashqai falan gibi deil,2006 ve üzeri Pajero bakıyorum,varmı aramızda bu tarz arabalardan anlayan,özellikle yeni kasa pajero kullanmış kişiler.Öyle dağ bayır vurmayız arabayı ama kayak yapmak için v.s sağa sola gideriz,***** ankara kar şartları v.s avantajları-dezavantajları nelerdir,bakım fiyatları,yedek parça fiyatları v.s? özellikle ben asfalt kullanımı açısından yorumlarınızı bekliyorum,araba arazide,kar şartlarında v.s tam bir canavar zaten.Var mı bilgilendiricek arkadaşlar?
araç tavisyesi olmasın lütfen,onu alacağına bunu al gibi,Pajeroları beğendik.allah nasip ederse bütçemize uyarsa alacağız,şimdiden teşekkürler
ZMIDzsgNB6Y
meLaNchoLic
02-04-2012, 13:36
pajeroları hep begenmişimdir tipini falan ama detaylı bilgim yok.. videonun başındaki Le mitsubishi yazısına takıldım biraz :D
BthnKrkt
02-04-2012, 13:39
yeni kasa pajero kullanmadım ama bu kasa 4. nesil ve ilk 2 nesili herşartta kullandım 3 farklı pajero sahibi olarak. Standart donanım olarak sunulan %100 kilit aracın zaten safkan arazi aracı olduğunun göstergesi. En yüksek çeki kapasitesine sahip suv du sanırım birde. Onun haricinde gene standart hali ile 80 cm derinliğindeki su geçişlerine kadar standart hali ile sorunsuz başarıyor.
Buda bahsettiğim pajerolarımızla ilgili konu..
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/115596-off-roadci-pajerolar.html
ek olarak saglık bakanlıgında bulunan pajerolar geçen sene LAdikteki kayak merekzine çoğu kartipi lastikli jip çıkamamasına rağmen standart asfalt lastikleri ile çok rahat çıkmıştı.
lucky Jackal
02-04-2012, 13:44
yeni kasa pajero kullanmadım ama bu kasa 4. nesil ve ilk 2 nesili herşartta kullandım 3 farklı pajero sahibi olarak. Standart donanım olarak sunulan %100 kilit aracın zaten safkan arazi aracı olduğunun göstergesi. En yüksek çeki kapasitesine sahip suv du sanırım birde. Onun haricinde gene standart hali ile 80 cm derinliğindeki su geçişlerine kadar standart hali ile sorunsuz başarıyor.
Buda bahsettiğim pajerolarımızla ilgili konu..
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/115596-off-roadci-pajerolar.htmlpeki servisi nasıldır parçları bakım fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba? bende biraz araştırma yaptım,anladığım kadarı ile pajeronun bu yeni kasalarında asfaltta konfor olayınıda çözmüşler.ben gerçekten çok beğendim,sadece vergisi kol gibi maşallah :) elektrikli koltuklar ısıtmalı koltuklar deri koltuklar v.s baya dolu bir araba aksesuar bakımından da 80 bin tl civarı rakam olarak nasıl bu araçlar için
BthnKrkt
02-04-2012, 14:12
peki servisi nasıldır parçları bakım fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba? bende biraz araştırma yaptım,anladığım kadarı ile pajeronun bu yeni kasalarında asfaltta konfor olayınıda çözmüşler.ben gerçekten çok beğendim,sadece vergisi kol gibi maşallah :) elektrikli koltuklar ısıtmalı koltuklar deri koltuklar v.s baya dolu bir araba aksesuar bakımından da 80 bin tl civarı rakam olarak nasıl bu araçlar için
bizim servislik durum olmadığı için kendimiz servis tecrübesi yaşamadık fakat 2 tanıdığım L200 lerini off-road a hazırlamıştı ve servisten çok memnunlardı garanti konsuunda çok esnek olduklarını ve sıkıntı çıkarılmadığını söylüyorlardı.
otomania
02-04-2012, 15:02
çok güzel bi araç şirket arabası var bzdede konfor yol tutuşu felan herşeyi ile harika.
bizde bahsettiğiniz kasanın bi önceki 2006 modeli var. (3.2 di-d)
öncelikle şehir içinde pek kullanışlı araçlar değil bunu şimdiden aklınıza yazmanızda fayda var.
arazi için kullanışlı ve egemen bi araç istiyosanız tartışmasız pajero diyorum.
kısacası pajero kullanan kişinin seyahat ömrünün 2/3'ü arazide geçmeli.
bu yüzden bizim bu aracı almamızdaki en büyük pişmanlığımız, audi a6 allroad almamaktı.
olur ki alternatif olarak onu al, bunu al diyenleri de dinlerseniz; mercedes g serisi diyenlere kulak verin. ;)
lucky Jackal
02-04-2012, 15:49
bizde bahsettiğiniz kasanın bi önceki 2006 modeli var. (3.2 di-d)
öncelikle şehir içinde pek kullanışlı araçlar değil bunu şimdiden aklınıza yazmanızda fayda var.
arazi için kullanışlı ve egemen bi araç istiyosanız tartışmasız pajero diyorum.
kısacası pajero kullanan kişinin seyahat ömrünün 2/3'ü arazide geçmeli.
bu yüzden bizim bu aracı almamızdaki en büyük pişmanlığımız, audi a6 allroad almamaktı.
olur ki alternatif olarak onu al, bunu al diyenleri de dinlerseniz; mercedes g serisi diyenlere kulak verin. ;)
bizim baktığımız paralara 96 model falan G serisi alınıyor,2008 model 80 bin tl civarı pajerolar var.Şehir içi için tabiiki inanılmaz dezavantajlı bir araç, dedğim gibi benim için önemli olan bu arabanın asfalttaki durumu, konforlu bir araç gibi görünüyor gerçekten asfaltta nasıl? yoksa arazide tam bir dinazor gibi olduğunu biliyorum. alırız şimdi asfaltta traktör gibi gider, ses yapar , uzun yolda yorar v.s canım sıkılır benim.
birde pajero sahibi olarak mitsubishi nin servislerini ve bakım malliyetlerini nasıl değerlendirirsin?
bu modellere bakıyorum ben,hatta bu araba radarımda şu an (link):
2008 Mitsubishi Pajero 3.2 DID 83.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 80408653 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-aslan-motors-2008-mitsubishi-pajero-dizel-7-kisilik-80408653/detay)
motor hacmi iyi ama gücü o hacme göre düşük.
şehiriçi için gerçekten çok hantal. kalkışlarda bariz belli zaten.
park yeri sorunundan bahsetmeye gerek var mı? :)
tabi sizin istediğiniz bizdekinin bi sonraki çok daha modern versiyonu.
tabi o kasa çok daha kaliteli ve donanımlı görünüyo. :)
parça fiyatı olarak aklımda kalanlar:
arka tamponu uzun bi çatlak yüzünden değiştirmiştik ve 500 liraya patlamıştı.
buğulanmış ve çirkin görünen sağ farı değiştirmek içinse yaklaşık 200 lira ödemiştik.
standart bi lastiği de 400 lira civarında. (tüm bunlar orijinal servis ekipman ve fiyatları)
fiyatlar kişilerin ekonomisine göre değişir ama bize göre biraz yüksek. ;)
haa unutmadan, konfor için bi olumsuz yönü daha var: dizel motor biraz gürültülü.
kışın soğukta şangırtılarla birlikte tatlı ıslıklar da çalıyo.
kimisi için belki rahatsızlık verir ama ben bayılıyorum 3.2 dizel motorun sesine. :)
Benzinlisine LPG takılamıyor diye duymuştum
BthnKrkt
02-04-2012, 16:47
Benzinlisine LPG takılamıyor diye duymuştum
Bahsettiginiz model pajero pinin gdi olanlar.. Adi gecen kasa ile alakasi yok :)
lucky Jackal
02-04-2012, 19:15
benim için hız falan önemli deil artık,şöyle sağlam bi 4x4 damarım tuttu.vergisi ve asfalt kullanımı dışında,pajerolara takmış durumdayım.