Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadece otm.vites kullanacaklar icin B1 sınıfı ehliyet geliyor
ali_utku
02-04-2012, 17:32
B1 ehliyet geliyor
Artık otomatik vitesli araçlara özel ehliyet alınabilecek.
B1 sınıfı ehliyet, sadece otomatik vites kullanacak kişilere özel verilecek. Bu ehliyeti almak isteyenler düz değil, otomatik vitesli araçlarda eğitim alacak ve sınava girecek, ancak hayatları boyunca da başka sınıf ehliyetleri yoksa otomatik vites araç kullanabilecek, düz vitesli araç kullanamayacak.
bence gereksiz olacak manuel bir araç kullanamayan mümkünse hiç çıkmasın trafiğe :D
ali_utku
02-04-2012, 17:50
bence gereksiz olacak manuel bir araç kullanamayan mümkünse hiç çıkmasın trafiğe :D
Keske direksiyon egitiminin saatini arttırsalar.
Bnm aracımda otomatik abi :D
saçma bi uygulama değil mi ?
yanlis bir uygulama. bunun ne avantaji olabilirki? yada nasil denetleyebilirsin?
B1 ehliyet geliyor
Artık otomatik vitesli araçlara özel ehliyet alınabilecek.
B1 sınıfı ehliyet, sadece otomatik vites kullanacak kişilere özel verilecek. Bu ehliyeti almak isteyenler düz değil, otomatik vitesli araçlarda eğitim alacak ve sınava girecek, ancak hayatları boyunca da başka sınıf ehliyetleri yoksa otomatik vites araç kullanabilecek, düz vitesli araç kullanamayacak.
Ortopedik engelliler için bence iyi olmuş.
bu konuda fazlasıyla geri kafalıyım,ehliyeti bi şekilde alıp otomatik araç kullanmayı da mantıklı bulmuyorum. gün gelir düz kullanman gerekir o zaman napacaksın? olmuyorsa kullanma şart değil herkesin araç kullanması ne de olsa...
not: özel durumları tabi ki bu söylediklerimin dışında tutuyorum..
By_DoMiNo
02-04-2012, 17:59
bayan şöförler için geliştirilmiş olabilir ki zira kendileri şöför koltuğunda yanında oturan kişiyle sohbet ettiği esnada vitesi unutabiliyorlar. Yada benim başıma gelen gibi vatan caddesinden ulubatlı istikametine doğru giderken tam ulubatlıya gelmeden yola bir bağlantı var. Kadının biri hızımı gördüğü halde kafayı cıkardı tam önüme yola girdi Arabası c stununa kadar yola cıktı vatan caddesinin ortasında stop ettirdi arabayı kadın. Trafikte seri akıyordu ani fren yapmak zorunda kaldım bayan şöför yüzünden. Anlatmak istediğim şudur. Zaten bayan şöförler direksiyonda yeterince heyecanlılar sıkışık trafikte vs. de Etraftakilerin kornalarından vs. iyice panik atak oluyorlar. Manuel arabayı dumur ediyorlar. En azından otomatik vites araba ile biraz daha cevredeki insanların hayatı tehlikesi ortadan kalkar. Bence yapılması gerekiyor. Hem ehliyet almaları kolaylaşır. Hemde otomatik araba ile trafikte biraz daha güvenli seyrederler.
Abi o halde trafiğe çıkmaları zaten çok saçma ama,adam gibi denetlesinler şu sürücü adaylarını.. trafik ay panikledim denecek bir yer değil ki ya çocuğun biri annesinin elinden kurtulup yola fırlasa?
Keske direksiyon egitiminin saatini arttırsalar.
Bnm aracımda otomatik abi :D
keşke kardeşim keşke
otomatik arabaya karşı değil normal kullanmayanlara ayrı ehliyet gereksiz diye düşünüyorum, yok otomatik arabanın keyfi çok güzel
iyi de geliyor akıllarına böyle şeyler he şaşılcak şey :D
By_DoMiNo
02-04-2012, 18:12
Abi o halde trafiğe çıkmaları zaten çok saçma ama,adam gibi denetlesinler şu sürücü adaylarını.. trafik ay panikledim denecek bir yer değil ki ya çocuğun biri annesinin elinden kurtulup yola fırlasa?
Adam gibi denetlense millet doğru dürüst ehliyet alamaz. öyle insanlar varki 1 ehliyeti yazılı ve sözlü sınav olarak diyim tek kerede imkanı yok veremezler. Ehliyet sınavının yazılı test soruları yıllardan beri aynı sorular. %70 i önceki senelerde cıkmış sorular. Bir soru havuzu var ve hep aynı havuzdan rastgele soruları seciyorlar. 2. si Direksiyon sınavını adam akıllı yapsalar Yine bir cok kişi bu direksiyon sınavından kalır.Direksiyon sınavının puanlama sı %60 heyecan üzerinedir. Arka koltukta oturan puan ve puan veren beyfendiler aracı süren kişinin biraz heyecanını ölçse ortaya güzel şeyler cıkacağına eminim. Hatta şuan direksiyon dersi de kalktı sürücü kurslarından doğru dürüst alabilen cıkmaz. Bu sefer sürekli direksiyon sınavına tekrar girmek icin harc yatıracaklar. Yada yazılı sınava girmek icin harc yatıracaklar. Olmadı özel direksiyon hocası tutacaklar. Özel direksiyon hocalarına para verecekler. Bizim ülkemizde herşeye muhalefet sesler olduğu gibi bunun icinde muhalefet sesler yükselecek. Devlete yeni gelir kapısı diyecekler. Bir ehliyeti 3-5 denemede veriyor diyecekler. Diyeceklerde diyecekler anlıyacağın. Araç muayeneleri özelleştirildi. Millete gerçek kuralları bir koydular. 100 araçtan 30 u kusursuz 70 i de hafif - orta - ağır hasar grubuna girer oldu. Muayenede sürekli uğraşan insanların dediği de ya kardeşim ne gerek var bu kadar katı kurallara vs. lere diyorlar. Objektif olmak lazım. Velasıl kelam bence doğru bir uygulama. Lise diploması şartıda yıllar önce gelmesi gerekiyordu onada gec kaldılar. Normalde ehliyet sahibi olan insan 2. derece ilk yardım elemanı sıfatı taşır. Ehliyetsiz insana oranla ilkyardım konusunda önceliği ve bilgisi fazladır. Olası bir ilkyardım durumunda İlk müdahaleyi yapabilecek kapasitede sayılır. İlkyardım dersi gördüğümüzden ve sınav olduğumuzdan dolayı. Ama trafikte araç kullananların kaç tanesi gördüğü ilkyardım konularını hatırlıyor. Kaç tanesi öğrenmek ve gerektiği yerde yardım etmek amacıyla ilkyardım dersine calısıyor. Dediğim gibi sınav sistemi cok kalitesiz olduğundan zaten soruları ezberleyen sınavı geçiyor.
bunun yerine adam gibi eğitimden geçirseler, direksiyon, trafik vs. simülasyon bile olsa kafii
Mantıklı..
Günün birinde manuel araç lazım olursa
Günün birinde motosiklette kullanmak lazım olabilir
Günün birinde kamyonda kullanmak lazım olabilir..
Diye gider
Lazım olursa kullanamazsınız basit
Denetlemede sıkıntı olabilir ama bu olay B1 için geçerli olmaz sadece sınıf dışı kamyon kullanan içinde olabilir motor kullanan içinde bla bla..
bence bayan şöförlerin kullandıkları arabaların plakadaki mavi tr kısmı pembe olsun :D
ÜSTÜNERC
02-04-2012, 18:33
bence cok sacma yani.maneul arac surmeyı bılmeyenı yola cıkarmamalılar. ne alaka diceksınız ama manuel arac kullanmak otomatıge gore daha dıkkat ıstıyor vitese bakmadan atmak gibi
oldu olacak otm vites için b1 manuel içib b2 5 vites araçlar için b3 6 ve daha üzeri için b4 na için b5 ve turbo arabalar için b6 versinler. kolay değil basınç gelince direksiyona hakim olmak :D
Kutluhan
02-04-2012, 18:42
nerden akıllarına gelmiş ne gerek var yani :)
onursumer
02-04-2012, 18:42
yıllardır hep otomatik araç kullanıyorum ama duz bilmediğimden değil sevmediğimden
bence biraz saçma olmuş yani bi avantaj goremedim bu duruma ne amaçla çıkardıklarını çozemedim
niye insanlar sadece otomatik kullanıcak ehliyet almak istesinlerki
acil durum olur birşey olur otomatik araç bulunamayabilir en azından duz vites aracı yürütmeyi bilmeli
direksiyon sınavında az çok kullanıyordu insanlar biliyorlardı en azından nasıl yurutebiliceklerini
By_DoMiNo
02-04-2012, 18:43
oldu olacak otm vites için b1 manuel içib b2 5 vites araçlar için b3 6 ve daha üzeri için b4 na için b5 ve turbo arabalar için b6 versinler. kolay değil basınç gelince direksiyona hakim olmak :D
arkadaşım konuyu sulandırmayın. O zaman sen C al (kamyon ehliyeti) a1 den C ye kadar hepsini kapsasın (Düz Mantık). Bu bahsettiğin ehliyet türleri ile uğraşmazsın. Arada ihtiyac olursa motorsiklet yada kamyon sürersin.
abş sulandırma değil ama millet daha ehliyet kursunda doğru dürüst eğitim görmezken sen tut otm için özel ehliyet çıkar. mantıklı mı sence ?
ykavcioglu
02-04-2012, 18:50
anneme otomatik araba kullandıracaktık, ehliyet için düz'ü öğrenmesi şart'tı..
bu iyi oldu..
artık çoğu sıfır araçta otomatik vites, düz neredeyse bitiyor gibi, çevresindeki tüm araçlar otomatik olanlar ehliyet sınavını nasıl geçecekler, 2 kere sahilde dur kalk yaparakmı:D
Bence yerinde bir uygulama özellikle bayan arkadaşlar için yerinde bir uygulama. Manuel vitesi arabayı kullanmak normalinden daha fazla dikkat gerektiren bişey özellikle araçtan korkan heyecan yapıp stop ettiren aracını kaldıramayan ve dikkatini vitesten çok kontrole yönlendirmesi gereken bayanlar için dikkatini trafiğe vermesi gerekli bişey.Çünkü zorlananlar için manuel vites hem kendinin hemde başkasının hayatı için tehlike. Klasik erkek ağzından kurtulup "araba otomatik olmass manuel olacağğ argadaşş" kafasından çıkması lazım herkesin. Trafikte arabalarr bi yerden bi yere gitme ihtiyacını karşılaması için gerekli olan araçlardır. Trafikte otomobil sporları yapmıyoruzki manuel olsun abs esp asr asd vs vs gibi yardımcılar olmasın zevk alalım gibi bi durum söz konusu değil. Bu söylediklerim vites olayı için yapılan uygulama içindir. Direksiyon dersi için söylenenlere katılıyorum. Ayrıca bu uygulamanın direksiyon dersi alırkende kolaylık olacağını düşünüyorum öğrenmek için extradan vitesle uğraşılmıyor sonuçta. Direksiyonu trafiği kavrayan isterse daha sonra normal B sınıfı ehliyet de alabilr.
Dipnot: Otomatik vitesli araçlardan bende pek haz etmem şahsım adına.
arkadaşım konuyu sulandırmayın. O zaman sen C al (kamyon ehliyeti) a1 den C ye kadar hepsini kapsasın (Düz Mantık). Bu bahsettiğin ehliyet türleri ile uğraşmazsın. Arada ihtiyac olursa motorsiklet yada kamyon sürersin.
C alsanda motor için ayrı lazım diye biliyorum ben...
bide bu yasa çıktımı ? nezaman çıkıyor ?
By_DoMiNo
02-04-2012, 18:54
abş sulandırma değil ama millet daha ehliyet kursunda doğru dürüst eğitim görmezken sen tut otm için özel ehliyet çıkar. mantıklı mı sence ?
Bilimsel bir cevap vermek gerekirse Dünyada 7 milyar insan var ve 6666 çeşit düşünce tarzı var. Bu 6666 farklı düşünce yapısı taşıyan insanların kimisine göre mantıklıdır kimisine göre mantıksızdır. Mantık tek bir bir cevap değildir. mantık bir düşünce yapısıdır. Benim mantığım sana uymaz senin mantığın bana uymaz. Bir kaç post önce de anlattığım gibi adam gibi eğitim verirlerse bu seferde altı üstü bir ehliyet alıcaz öss sınavı gibi ehliyet sınavı diyecekler. Bana göre mantıklı.
* Not Mantığın Tanımı:
Mantık, bilginin yapısını inceleyen, doğru ile yanlış akıl yürütmenin ayrımını yapan disiplin.Doğru düşüncenin aletidir. Önceleri bir felsefe dalıyken daha sonra Matematik ve Bilgisayar Biliminin de parçası haline gelmiştir.
C alsanda motor için ayrı lazım diye biliyorum ben...
bide bu yasa çıktımı ? nezaman çıkıyor ?
Benimki biraz Espriydi . C sahibi olanların Motorsiklet kullanamayacağını biliyorum :D Facedeki toll bilimindeki Düz mantık yazayım dedim. C kapsar A + B Kümesi :))
berkay_aydin
02-04-2012, 18:56
a1,a2 gibi sınıflandırma kaldırılmadı mı ?
ALPhan japan
02-04-2012, 18:57
gereksiz bi uygulama saçma ne gerek varki düz vites kullanamıyorsa ehliyet verme
AcA_1988
02-04-2012, 19:00
Desenize 1000 tl daha harcıyacağız :D
peki şimdi bizim ehliyetler pert mi olacak ? yani otomatik kullanabilmek için b1 mi alacağız yoksa mevcut ehliyet bunu da kapsıyor mu ?
By_DoMiNo
02-04-2012, 19:13
zannetmiyorum bizim ehliyetler pert olsun. Bu ehliyet a1 motorsiklet ehliyeti mantığı ile cıkartılacak büyük ihtimal. Bu zamana kadar alan almış kullanmış. Bu arada Hukukta şöyle bir kural vardır. Kazanılmış hak geri alınamaz. Hepimizin ehliyetleri kazanılmış haktır ve geri alamazlar. Bundan sonrası için olabilir.
ali_utku
02-04-2012, 19:28
zannetmiyorum bizim ehliyetler pert olsun. Bu ehliyet a1 motorsiklet ehliyeti mantığı ile cıkartılacak büyük ihtimal. Bu zamana kadar alan almış kullanmış. Bu arada Hukukta şöyle bir kural vardır. Kazanılmış hak geri alınamaz. Hepimizin ehliyetleri kazanılmış haktır ve geri alamazlar. Bundan sonrası için olabilir.
Aynen öyle.mevcut ehliyet sistemine b1 sınıfı eklenecek o kadar.
Levent'in de dediği gibi keske simülasyon üzerinden ,daha cok pratiğe dayalı egitimler yapılsa.
Cimmeria
02-04-2012, 19:47
bence araba kullanması için bir insanın illa düz vites kullanmayı bilmesi gerekmiyor, otm. vitesli araç alacaksa ve onunla mutlu olacaksa düz vites öğrense ne olur öğrenmese ne olur...
hele ki büyük şehirlerde yaşayan insanların bence spor arabası yoksa ve gazlamayacaksa düz vites araba kullanması gereksiz eziyetten başka bir şey değil...
ayrıca istanbul gibi yerlerde acemi şöförler ya da bayanlar arabayı stop ettirdiği anda yüz kişi kornaya asılıyor herkesin çok acelesi var ya a.k sırf bundan dolayı bile otm vitesi tercih eden bir sürü bayan tanıyorum. stresi yok en azından basıyorsun gidiyor basıyorsun duruyor :)
By_DoMiNo
02-04-2012, 19:50
bence araba kullanması için bir insanın illa düz vites kullanmayı bilmesi gerekmiyor, otm. vitesli araç alacaksa ve onunla mutlu olacaksa düz vites öğrense ne olur öğrenmese ne olur...
hele ki büyük şehirlerde yaşayan insanların bence spor arabası yoksa ve gazlamayacaksa düz vites araba kullanması gereksiz eziyetten başka bir şey değil...
ayrıca istanbul gibi yerlerde acemi şöförler ya da bayanlar arabayı stop ettirdiği anda yüz kişi kornaya asılıyor herkesin çok acelesi var ya a.k sırf bundan dolayı bile otm vitesi tercih eden bir sürü bayan tanıyorum. stresi yok en azından basıyorsun gidiyor basıyorsun duruyor :)
Bir arkadaşım var Kendinisine 2004 model 5 kapı Civic Sport aldık. İlk arabasıydı o kadar direksiyon dersi felan adı. Dedim sen otomatik al. gitti otomatik araba aldı. Şimdi diyorki Akülü araba gibi valla Basıyorsun gidiyor. Basıyorsun Duruyor :D Mantığı basit.
otomatik araba kullanamayanların da ehliyetini değiştirsinler ben gibi mesela:)
Cimmeria
02-04-2012, 19:52
Bir arkadaşım var Kendinisine 2004 model 5 kapı Civic Sport aldık. İlk arabasıydı o kadar direksiyon dersi felan adı. Dedim sen otomatik al. gitti otomatik araba aldı. Şimdi diyorki Akülü araba gibi valla Basıyorsun gidiyor. Basıyorsun Duruyor :D Mantığı basit.
valla senelerce otm arabalara b.k attım ben, son iki arabamı da otm alıyorum o kadar rahatım ki istanbul trafiğinde :) büyük konuşmayayım ama spor araba almadığım sürece hayatta düz vites araba almam istanbulda yaşadığım sürece...
Hmm e şimdi otomatik icin ayrı ehliyet cıkıyor e diyelim acil bi durum oldu manuel araca binmesi gerekti polise diyemezsinki b1 elhiyetim var kan alırlar kan :D
otomatik araba kullanamayanların da ehliyetini değiştirsinler ben gibi mesela:)
bende de var o problem :D bünye alışmamış :D devir yükseliyor, vites atıcam diye frene basıyorum. kaç defa başıma geldi. Allah'tan sağa sola patlamadık :D ayak debriyaj arıyor vallahi :D
AtmoSpheriC
02-04-2012, 19:55
saçmalık diz boyu.
bende de var o problem :D bünye alışmamış :D devir yükseliyor, vites atıcam diye frene basıyorum. kaç defa başıma geldi. Allah'tan sağa sola patlamadık :D ayak debriyaj arıyor vallahi :D
1-2 defa ufak çaplı onu yaşadım. Özellikle frenden çeker çekmez kendi kendine hareket etmesi kısmına alışmak biraz zaman alıyor :)
manuel yada otomatik kullananlara yeni vergi dayiyacak gibiler hayirlisi :D
Bunlarla uğraşacaklarına ehliyet sistemini değiştirsinler bence.Ehliyet alma sistemi zorlaştırılmalı, direksiyon dersi güçlendirilmeli,yeni müderefatlar getirilmeli.Özellikle bayan sürücülere daha çok pekiştirme,geliştirme gibi sistem uygulanmalı.2011 senesinde bu tür şeyler konuşuluyordu ama ne oldu bilinmez.Özellikle a1,a2 sınıfı kaldırılmalı motor ehliyeti için bence gereksiz b kullanan kişiye motor kullanma yetkiside verilsin.
Almas:Belli olmaz Emir abi bakarsın yarın doğan çocuklar için vergi alırlar.Her şey beklenir.
onursumer
02-04-2012, 23:38
sanırım bu yasa ilk okul mezunları için çıkıcakmış yanlış anlamadıysam :)
valla senelerce otm arabalara b.k attım ben, son iki arabamı da otm alıyorum o kadar rahatım ki istanbul trafiğinde :) büyük konuşmayayım ama spor araba almadığım sürece hayatta düz vites araba almam istanbulda yaşadığım sürece...
aynı şeyi savunuyorum bende
güçlü spor bir araç almadığım surece düz vitesin yanına yaklaşmayı düşünmüyorum
yeri geliyor okadar çok trafikte kalıyorumki otomatik arabayla bile yoruluyorum
şu otomatik şanzımanı icat eden adam gerçekten cennetlik valla :D
Zaten otomatik vites kullanmayi amaclayan biri ehliyet alabilecek kadar manuel ogrenip otomatik vites kullanmaya devam ediyor.
Gereksiz olmus
Low-Rider
03-04-2012, 07:20
saçmalık başka birşey değil
Day Walker
03-04-2012, 07:22
Birileri gene zengin olacak başka bişey değil.
Çok yanlış uygulama araba kullanmanın yarısı debriyaj vitesdir. Kadınlar zaten abuk sabuk araba kullanıyor bide bu yasayla bakın trafikte fren yerine gaza basıp arkanızdan gümleyen bayanların sayısı artıyormu artmıyormu?
30 dakka dersle ehliyet alan kız arkaşlarım var. Bunlar trafigi kitleme makinası mubaretk.
:icon_tup: o dikkate ve yeteneğe sahip değilse , sadece tehlike yaratır katılıyorum :)
Ferhat_V
03-04-2012, 09:06
stajer ehliyet çıkacaktı o ne oldu :D:D kaç senedir bişeyler çıkacak çıkacak anca ortamı geriyolar :D
Bence iyi bir uygulama olmus, otomatik arac sahibi olanda manuel aracta ogrenip ehliyetini aliyordu..
Cimmeria
03-04-2012, 09:28
Çok yanlış uygulama araba kullanmanın yarısı debriyaj vitesdir. Kadınlar zaten abuk sabuk araba kullanıyor bide bu yasayla bakın trafikte fren yerine gaza basıp arkanızdan gümleyen bayanların sayısı artıyormu artmıyormu?
30 dakka dersle ehliyet alan kız arkaşlarım var. Bunlar trafigi kitleme makinası mubaretk.
araba kullanmanın yarısı debriyajla vites değiştirmekse neden bütün markalar otm vites sayısını arttırıyor ? araba kullanmayı ne kadar kolaylaştırırlarsa o kadar iyi, bende 20 li yaşlarda otm vitese kötü gözle bakıyordum şimdi resmen hayat konforunu arttırdığını düşünüyorum.
araba kullanmak debriyaj vites derken istanbulda her akşam köprü trafiğine girince 2 saat görürüm sol ayağına kramp girdiğinde debriyajı vitesi :)
mantıklı olmus bence , bende manuel den vaz gecmeyenlerdenim ama bayan kullanıcılar sadece otomatik kullanıyorlar hatta bir coguna manuel kullan dediginizde ben kullanmayı bilmiyorum diyip kullanmıyor ... sonucta aynı sınavları vericekler ehliyeti alırken , isteyen b alır isteyen b1 ...
edit : cok mu gerekli önemli bi yasa bence deil ama , ehliyeti yeni alıcak ve tomatik kullanmayı istiyenlerin isini kolaylastırıcagı kesin , kaldıki gereksiz oldugun düsünen herkez zaten normal b sınıfı ehliyet alıcagından sıkıntı yok ...
Bunlarla uğraşacaklarına ehliyet sistemini değiştirsinler bence.Ehliyet alma sistemi zorlaştırılmalı, direksiyon dersi güçlendirilmeli,yeni müderefatlar getirilmeli.Özellikle bayan sürücülere daha çok pekiştirme,geliştirme gibi sistem uygulanmalı.2011 senesinde bu tür şeyler konuşuluyordu ama ne oldu bilinmez.Özellikle a1,a2 sınıfı kaldırılmalı motor ehliyeti için bence gereksiz b kullanan kişiye motor kullanma yetkiside verilsin.
Almas:Belli olmaz Emir abi bakarsın yarın doğan çocuklar için vergi alırlar.Her şey beklenir.
sikayet ediyorsunda b ehliyeti olana motor kullanma yetkiside verilsin diyorsun , egitimini almadan neyi kullanıyorsun , o zmn senin mantıgınla ehliyette olmasın 18 yasını dolduran herkes araba kullansın !!!
By_DoMiNo
03-04-2012, 17:02
valla saçma diyenler işin objektif boyutunu düşünmüyorlar. Tanıdığm bir abi Eşine manuel araba sürmeyi öğretmeye calısıyor ama yeterince randımanlı süremiyor heyecan yapıyor. Otomatik arabayı sürebiliyor. Otomatik arabayı sürebiliyorken sırf ehliyet almak icin ve otomatik vites araba sürebilmek icin manuel araba kullanmayı öğrenmek zorunda bırakıyorlar insanı. Otomatik vites araba manuel e oranla daha kolay öğreniliyor. Zamanında aksaray a doğru giden hergün binlerce aracın geçti Vatan caddesi projeside bir çok insana saçma geliyordu. O zamanların en geniş yoluydu. Millete peşkeş mi çekiyorsun diyorlardı. Şimdi de Resmi geçit törenlerinde kapanması saçma geliyor insanlara. Bu ülkede bazı şeyleri yoruma acık tutmayacaksın. Koyacaksın önlerine onlar işin içine girince anlayacaklar.
Ahmet Saraçoğlu
03-04-2012, 17:04
Ehliyet eğitim sistemi zaten berbat ,, bari otomatik kullananlara bı kolaylık olsun...iyi olmuş bence.
kadın sürücüler artar trafikte bizde daha kolay katil oluruz !!!11!!
A1 A2 Ne kadar saçmaysa bu da o kadar saçma. Para alınacak yer arıyorlar. Daha fazla karıştırmaya gerek yok bu kadar basit. Şimdiye kadar nasıl sürmüşler?
İbrahim Erdem
03-04-2012, 23:20
bence şu direksiyon eğitimi ile gereksiz.
zira manuelde zaten oradan oraya azcık götürecek kadar bildin mi sınavı geçiyorsun. Sınavı geçtikten sonra da manuel otomatik dogbox istersen drag tarzı kolu çekmeli şanzıman kullan farketmeyecek.