Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover Sorunu ( KW V2)
valeryzone
02-04-2012, 20:23
Arkadaşlar Aracm Wv Polo 2 Gün önce coilover aldm Kw Marka V2 modeli sertlik yumuşaklık ayarlı aracıma dün taktm Ama Sıkıntım var Taktığımda Arkayı full basıp önü Yarım basmışlar Ewime kadar böyle gittim Acayip sekiyodu yumuşak yaptm sert yaptm Gene aynı Sonra Ewe gittim Arkayı Yarı kaldırdım önünü Yarıdan Fazla Yatırdım Ön basık oldu bu sefer Hala Sekiyor Ben eicbach 5 lik yay kullandm sert die gitti 2. kusur milyar verip coil aldm Ama bu ondanda beter Bi bilgisi olan varsa Neden yapar çözümü nedir Orantısızlık mı Şimdiden teşekkürler
Shadow_Dancer
02-04-2012, 20:29
Türkçe öğretmenin bunu görse intihar ederdi sanırım..
valeryzone
02-04-2012, 20:33
Etsin sıkıntı yok :)
berkay_aydin
02-04-2012, 20:34
Aldığınız yer ayarlamadı mı ? Görmeden mi teslim aldınız ?
valeryzone
02-04-2012, 20:37
Hayır Ben bursadan Yalovaya gttim ürünüde istanbuldan getirdiler ben ürünü orda açıp baktım içinde kağıtlardada polo 9n için yazıyor o konuda bi sıkıntı yok
alperkirman
02-04-2012, 20:38
test etmeden mi aldın manasında sorulmuş olabilirmi??
valeryzone
02-04-2012, 20:40
onu soruyorsa arkadaş evet test etmedik ben ürünü aldım bursada taktırdım
montajla ilgili bir durum olabilir + ayarlarını tam yapamamış olabilirsin
ayarlarını tam yapamamışsındır bence.
araç yerdeyken aksların düz duracak kadar bas (ölçerek yapman faydana olur, dengesizlik olmaz. önü 1cm kaldırıp arkayı 2cm indirmem gerekiyo gibi düşünüp hareket et), sonra yol şartlarına göre yumuşat / sertleştir.
Murat Özcan
02-04-2012, 23:04
böyle bir markada böyle bir sorun olacağını sanmıyorum ama dıkkatlı bakın genede
coiloverı herkez basit görüyo sesiz süper konforlu olarak bekliyo bana göre çok konforlu olan başkasına göre çok kötü olabiliyo Allah kolaylık versin kardeşim inşallah çözersin sıkıntıyı.
eşit dengede basıldığı an en konforlu hali oluyo kafa basık yük önde kalınca sekme biraz daha fazla oluyo arkadakilerinde yumuşaklığını sertliğini ayarlamak lazım.
coiloverı herkez basit görüyo sesiz süper konforlu olarak bekliyo bana göre çok konforlu olan başkasına göre çok kötü olabiliyo Allah kolaylık versin kardeşim inşallah çözersin sıkıntıyı.
eşit dengede basıldığı an en konforlu hali oluyo kafa basık yük önde kalınca sekme biraz daha fazla oluyo arkadakilerinde yumuşaklığını sertliğini ayarlamak lazım.
kesinlikle katılıyorum..ben aracı bastığımda aracın konforu hoşuma gitti.pek kayıp yok gibiydi.ama babam binince ; bu ne böle at arabsı gibi olmuş vs :) kişiden kişiye değişiyor.kimisi zevk alır kimisi dert yanar.eğer imkanın varsa istanbulda ANK süspansiyon engin abi var o sana her türlü yardımcı olur..
valeryzone
04-04-2012, 23:22
Arkalarda bildigim kadariyla sertlik yumusaklik yok
ben 4000 km'dir bi fiil kw V2 kullanıyorum.. dediğin sorunların hiç birisi olmadı ama anlamadığım bunun ayarını sen nasıl değişiyorsun ? Evinin garajında kanal mı var ?
acil bir rot balansçıya git yada İstanbul'da Hunter'a gel Maslağa çözsünler.. kendin kurcalama sertliğiyle onla bunla.
Arkalarda bildigim kadariyla sertlik yumusaklik yok
yanlış biliyorsun. Ön ayarı Kuleden yapabiirsin ama arka ayarı yapmak için amortisörü sökmek gerekiyor KW'de.. Rot balans'çıya git coilover ayarı yapmayı bilen halletsinler..
Tekrar söylüyorum kurcalama :)
Si mi alınca megan racing ayarlı yay takmıştım usta sekmeyi bırak araba zıplayarak gidiyordu o şekilde 1 gün binebildim:)
inşallah sorunun tez zamanda çözülür
valeryzone
05-04-2012, 08:01
Onu kendm ayarliyorum arabayi kaldirip ama anlamadigim olay su rot balansin sekmeyle ne alakasi var
sinan999
05-04-2012, 23:29
amortisorcuye gıt ıyıce olcup ayarlarını yaptır kendın kurcalama derım kw marka coılı bende kullanıyorum hıc bole bı problem yok.
Bursada kac kisibiliyo coiover ayari rotcuya bile zor anlatir coiloveri.
yanlış biliyorsun. Ön ayarı Kuleden yapabiirsin ama arka ayarı yapmak için amortisörü sökmek gerekiyor KW'de.. Rot balans'çıya git coilover ayarı yapmayı bilen halletsinler..
Tekrar söylüyorum kurcalama :)
Kerem bu arka amortisörleri sökmek poloya has bir şey mi?
Bende de v2 var ama ayar yapmak için tekerlekleri sökmek yeterli oluyor ön-arka fark etmeksizin :D Hatta inanırsan sökmeye de gerek yok da rahat olsun diye sökmekte fayda var
araba hb olduğu için ön le arkanın sertliğinin farklı olması gerekiyor olabilir bence bi bilgim yok gerçi tahmin ediyorum ama genelde lastik havalarıda öyledir ön 32 ise arka 29 dur falan :D benim arabanın ön beton gibi gram oynamıyo arka ona nazaran biraz daha yumuşak memnunum fakat bi başkasına göre çok kötü tabi zten basık arabada illaki sekme olcak ki güzel memleketimin yollarıda zaten böyle olaylara pek müsait değil gülü seven dikenine katlanır diceksin ve keyfine bakıcaksın bence :)
Bnde kw varint 3 kullanıyorum hıc böyle bı sıkıntı yaşamadım. Turbocu cem var ıstersen bı gorus orasıyla yardımcı olucaktır.
valeryzone
06-04-2012, 07:35
Ceme taktirdim zaten ama boyle bi sorunum var die bir daha gitmedim 2 tane usta degistirdim.istanbul gzktu galba bna :-)