Orijinalini görmek için tıklayınız : mitsubishi carisma gdi
arkadaşlar mitsubishi carisma gdi ve wolksvagen fsı araçlara tüp takılmıyor diye biliyorum biraz araştırdım takılıyormuş fakat performans kaybı oluyormuş ve yakıt tüketimi pek farketmiyormuş kullanan veya anlayan varmı ?
onurunal
02-04-2012, 23:05
wolksvagen fsı kimse önermiyor diye biliyorum...
sanırım kullanan kimse yoktur.
Çalışma prensibinden dolayı takılamıyormuş enfektörleri yakarmış sanırım. Takan varsada bilinki olmaz LPG de binecekseniz GDİ ve FSİ motorlu araç almıycaksanız alırsanızda taktırmıycaksınız.
gambit49
03-04-2012, 07:34
gordugum lpgli tsi araclar var performansda bariz bi dusuklukde yoktu artik takiyolar yani
passat cc golf 122lik tsida bizzat gozumle gordum
gordugum lpgli tsi araclar var performansda bariz bi dusuklukde yoktu artik takiyolar yani
Tsi olanlarda olabilir zaten fsi ler var onlarda yok dizel prensibiyle üretmişler motoru o yüzden LPG takılamıyormuş enjektörleri yakıyomuş diye duymuştum tabi teknik bilgilerden pek anlamam anlayan arkadaşlarımız yazarlar zaten. Ama TSİ ile FSİ çok ayrı.
kadioglu
03-04-2012, 07:48
Tsi da olur.Fsi diyor arkadaş.Benim bildiğim kadarıyla sıralı sistem olmuyor.Eski tip takılabiliyor ama onunda ne kadar randımanlı olacağı tartışılır.
ykavcioglu
03-04-2012, 08:02
İki aracında sistemi aynı ve lpg bağlanıyor fakat;
1,500 -4000 devir aralığında lpg çalışıyor:D
%35 ekonomi
gambit49
03-04-2012, 09:20
Tsi olanlarda olabilir zaten fsi ler var onlarda yok dizel prensibiyle üretmişler motoru o yüzden LPG takılamıyormuş enjektörleri yakıyomuş diye duymuştum tabi teknik bilgilerden pek anlamam anlayan arkadaşlarımız yazarlar zaten. Ama TSİ ile FSİ çok ayrı.
fark nedir 2side direk enjeksiyon yakit sistemine sahip tsida bide asiri besleme var.
dizel prensibiyle demek ne
sıkıstırması mı cok
ateslemeyi sıkıstırma ile mi yapıyor
fark nedir 2side direk enjeksiyon yakit sistemine sahip tsida bide asiri besleme var.
dizel prensibiyle demek ne
sıkıstırması mı cok
ateslemeyi sıkıstırma ile mi yapıyor
Gasoline direct injection - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_direct_injection)
Osman Bahadır
03-04-2012, 12:51
Carisma GDI'a hiçbir şekilde LPG olmaz. İster sıvı püskürtme olsun, ister gaz fazlı... Gaz fazlı, standart sıralı sistem LPG kitleri ile araç kısa sürede enjektör eritir, piston hasar görür. Sıvı fazında direkt enjeksiyon LPG kitleri markaya göre üretiliyor ve Carisma GDI için hiçbir markanın böyle bir kit üretim planı yok. Kaldı ki Türkiye'de TSI için bile sıvı faz direkt enjeksiyon LPG kitini seri montaj yapan biryer halen yok. Carisma GDI'a karbüratörlü LPG kiti takılırsa da zaten kısa sürede olanlar olur ve enjektör ve piston hasarı kaçınılmazdır.
Sonuç; Carisma GDI'a LPG olmaz. Olmayacak da... Zamanla TSI ve FSI'a olur. Yeni nesil GDI'lara da olur. Ama Carisma GDI farklı...
İki aracında sistemi aynı ve lpg bağlanıyor fakat;
1,500 -4000 devir aralığında lpg çalışıyor:D
%35 ekonomi
GDİ bu devirlerde zaten fakir karışım yakıyor bildiğim. Tüketim fazla fark etmez gibime geliyor.
Osman Bahadır
03-04-2012, 13:13
TSI/TFSI ile FSI yakıt enjeksiyonu yönünden birebir aynı motordur. Her ikisi de direkt enjeksiyonludur. Temel fark beslemedir. Birisi atmosferik, diğeri şarlı motordur.
Mitsubishi Carisma GDI'da ise hem yakıt direkt enjeksiyonludur, hem de araç piston yapısı ve yanma odası tasarımı sebebiyle diğer direkt enjeksiyonlu motorlardan ve manifolddan port enjeksiyonlu motorlardan farklıdır.
Carisma GDI'a hiçbir şekilde LPG olmaz. İster sıvı püskürtme olsun, ister gaz fazlı... Gaz fazlı, standart sıralı sistem LPG kitleri ile araç kısa sürede enjektör eritir, piston hasar görür. Sıvı fazında direkt enjeksiyon LPG kitleri markaya göre üretiliyor ve Carisma GDI için hiçbir markanın böyle bir kit üretim planı yok. Kaldı ki Türkiye'de TSI için bile sıvı faz direkt enjeksiyon LPG kitini seri montaj yapan biryer halen yok. Carisma GDI'a karbüratörlü LPG kiti takılırsa da zaten kısa sürede olanlar olur ve enjektör ve piston hasarı kaçınılmazdır.
Sonuç; Carisma GDI'a LPG olmaz. Olmayacak da... Zamanla TSI ve FSI'a olur. Yeni nesil GDI'lara da olur. Ama Carisma GDI farklı...
Bilgilendirme icin tesekkurler gayet acik bir sekilde anlatmissiniz.
Candan muhendislik var google yazarsan cikar orda gordum tsi fsi lpg diye acaba memnunmu taktiranlar
kullanan arkadaşlar varsa bilği lütfen.
ya landirenzo ve teleflex üretti diye biliyorum ben bu direkt enjeksiyonlu araçlar için. Ancak öyle bir tandıgım olmadıgından ne durumda bilmiyorum.
Ama 2009'dan beri takan firmalar var Ankara'da ama ne derece düzgün takıyorlardır bilemem.
Ben serviste taktırdım gayette memnunum.
63owen63
04-04-2012, 00:06
fsi, tsi 'a lpg montajı yapan'ı duydumda, gdi'a hic rastlamadım yıllardır. Tavsiye de etmiyorum ikisinede.
Evet kesin olarak mitsubishi carisma gdi motora tüp takılamıyor fsı motorlara takılabiliyor scirocco ya bile takıyorlarmış tabi fiyat olarakta 3000 tl gibi bir ücret alıyorlar sadece %30 tasarruf sağlıyor.
Osman Bahadır
12-04-2012, 11:19
Evet kesin olarak mitsubishi carisma gdi motora tüp takılamıyor fsı motorlara takılabiliyor scirocco ya bile takıyorlarmış tabi fiyat olarakta 3000 tl gibi bir ücret alıyorlar sadece %30 tasarruf sağlıyor.
Bilmediğin bu konuda bu başlığı açıp, bilgisi olan var mı diye soran sendin. Bir haftada otorite oldun bakıyorum da... Noktayı koydun.
tuner faruk
12-04-2012, 11:21
ya landirenzo ve teleflex üretti diye biliyorum ben bu direkt enjeksiyonlu araçlar için. Ancak öyle bir tandıgım olmadıgından ne durumda bilmiyorum.
Ama 2009'dan beri takan firmalar var Ankara'da ama ne derece düzgün takıyorlardır bilemem.
Ben serviste taktırdım gayette memnunum.
Şuan hepsi test aşamasındalar geçen gün Prins in test aracını gördüm ama hala garanti %100 olur demiyorlar.Bence LPİ ın gelmesini bekliyorlar :)
Bilmediğin bu konuda bu başlığı açıp, bilgisi olan var mı diye soran sendin. Bir haftada otorite oldun bakıyorum da... Noktayı koydun.
saolun arkadaşlar yardımcı oldunuz ama net bişey çıkmayınca bizzat gidim işin ustasından öğrendim tşk.