PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet Tavsiye Yardım

Serkan06
05-04-2012, 00:30
çocukluğum bisiklet tepesinde, lise yıllarım motorsiklet, şimdiyse araba tepesinde geziyorum, hem spor hemde gezme amaçlı bisiklet almaya karar verdim ve biraz araştırınca bizim gençlik yıllarımızdan çok daha ileri seviyelere geldiğini gördüm ve kararsız kaldım aslına bakarsanız aşağıdaki model ilgimi çekiyor varmı bu konuda bilgi ve tecrübesi olan acaba ?

Kron XC 250, kron dağ bisikleti, kron ucuz bisiklet, profesyonel bisiklet, profesyonel dağ bisikleti, aluminyum bisiklet (http://kronbisiklet.com/profesyonel_bisiklet_kron_Xc_250-b1.html)

ERTAN
05-04-2012, 00:48
Bütçe oranınız ne kadar :)

Serkan06
05-04-2012, 07:39
Maksimum 600 lira civari

Tunç
05-04-2012, 07:57
250 lıraya temız salcano impetus verebılırım

punto_multijet
05-04-2012, 08:00
bende otlanayım bu konudan 1 haftadır bakınıyorum Decathlonda B'TWIN marka bisikletler var nasıldır onlar?

punto_multijet
05-04-2012, 08:05
mesela sunu tavsiye eder misiniz?

Decathlon - B'TWIN - Rockrider 5.1 B'TWIN - Arazide ve yollarda da bisikleti gezileri yapmak isteyenler için tasarlanm1_t1r. (http://www.decathlon.com.tr/TR/rockrider-5-1-188627498/)

yaşar
05-04-2012, 08:07
Kron sirkecide bakma fırsatım olmuştu,alınabilir bir bisiklet diye düşünüyorum,fiyatda anlaşamamış almadan geri dönmüştüm ,sirkecide dogu bankın hemen yanında kron bayi var,araştırıp alman daha mantıklı en azından dokun,hisset, pazarlık yap, için açılsın :)

Umarım istedigin gibi bir bisiklet alırsın ;)

Serkan06
05-04-2012, 14:46
Kronu yakindan inceledim gayet goz alici

mmert
05-04-2012, 14:54
merhaba bende yenı aldı kron xc250 dısk cok menunum '0 ' aldım ben gunde 15/20 km gidiyorum şimdilik ben tavsiye ederim seri hafif kaliteli

Dodoo
05-04-2012, 15:02
Bütçe oranınız ne kadar :)
Ay ay ay yesinler :) Tavsiye mi vercen la zenci :)

@Serkan06

Valla günümüz için konuşmuyorum ama, 1.5 sene öncesine kadar bisiklet kullanıcısıydım bende, efor bisiklette müşteri memnuniyeti pek yoktu, bunlar kron u getiren firma, yukarıda da belirtildiği gibi sirkecide dükkanları..

Yine sirkecide aslı bisiklet var, bu da sedona yı getiriyor, ben sedona kullandım 4 seneye yakın bir süre, bir sorun yaşamadım, ilk çıktığı zaman fiyatları piyasaya göre baya da uygundu..

Üzerlerindeki ekipmanları iyi inceleyin, sanıyorum xc250 ye baktığınıza göre giriş seviyesi bir bisiklet alacaksınız, sedona cephesinde kron xc250 ye karşılık gelen modelin fiyatı ve üzerlerindeki ekipmanı kıyasladıktan sonra aklınıza yatanı tercih edersiniz..

Yaz sezonu geldi bisikletçiler biraz zor pazarlık yapar, internetten değilde dükkanlardan alırsanız fiyatı biraz daha aşağı çekebilirsiniz diye düşünüyorum :)

Kolay gelsin ;)

Serkan06
05-04-2012, 21:23
sedonada da aradığım fiyatlara bisiklet var, iki marka arasında hangisi daha iyidir?

Dodoo
05-04-2012, 21:38
Valla sedonanın sitesi yapım aşamasında sanırım, çok aşırı farklar olmayacaktır aslında, ben alacak olsam yine sedona alırdım, kron a karşı bi soğukluk var önceden kalan :) Şimdi değişmiştir orasını bilemem :)

Serkan06
05-04-2012, 21:46
Valla sedonanın sitesi yapım aşamasında sanırım, çok aşırı farklar olmayacaktır aslında, ben alacak olsam yine sedona alırdım, kron a karşı bi soğukluk var önceden kalan :) Şimdi değişmiştir orasını bilemem :)

ne sorun yaşadın kronda, çünkü ben krona doğru gidiyorum...

Dodoo
05-04-2012, 21:50
Benim cevaplarım sizi olumsuz yönde etkilemesin, benim yaşadığım bir sorun yok çünkü kron kullanmadım, ama benim sürdüğüm zamanlarda kron da sorun yaşayanlar pek memnun değildi, müşteri memnuniyetine pek önem vermiyordular, malı sattıktan sonrası yoktu yani.. Şuan nasıldır hiçbir fikrim yok :)

Çok fark olmayacak zaten aralarında, fiyat/donanım oranını göz önünde bulundurun alırken, üzerlerindeki komponentler önemlidir, vites aktarım sistemi ve fren sistemi öncelikli olmak üzere :icon_tup:

Serkan06
05-04-2012, 22:00
bilgi için teşekkürler, şüphelenmeye başladım şimdi :)

Dodoo
05-04-2012, 22:03
Güncel kron kullanıcılarının yorumlarını okuyabilirsiniz, bisiklet ile ilgili forumlarda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz sanırım.. Gerçi onlar da son senelerde biraz ruhsuz, tadı tuzu gitti :)

kellepaca
06-04-2012, 07:11
Üç gün önce 550TL'ye sıfır Kron XC500 disk fren aldık Ankarada.

Vlkn
06-04-2012, 07:22
Abi bu zamlardan sonra bende düşünüyorum bir bisiklet :)

facia
06-04-2012, 08:47
Telli disk fren almayın hidrolik olmayınca disk fren olmasının bir espirisi kalmıyor performans olarak bildiğimiz papuçlu frenlerin gerisinde kalıyor ayrıca ekstra ağırlık yapıyor. Kron marka olarak bence sedona'dan iyidir.

darkmoon
06-04-2012, 08:56
bende takipdeyim konuyu..

bende bmx den sonra bisiklet dünyasından geri kaldım motorsiklete geçdik kapattık bisiklet sayfasını ama bisiklete gene bir dönüş yapmayı planlıyorum tabi bizim zamanımızda bmx ler falan vardı :D şimdi çok gelişmişdir bisiklet sektörüde xenon lu bisiklet falan varmı çıkdımı donanımsal olarak ne değişiklikler oldu..

Serkan06
06-04-2012, 09:40
Üç gün önce 550TL'ye sıfır Kron XC500 disk fren aldık Ankarada.

Nerden aldiniz acaba fiyat uygun sanki

B.cihangir
06-04-2012, 11:02
bende takipdeyim konuyu..

bende bmx den sonra bisiklet dünyasından geri kaldım motorsiklete geçdik kapattık bisiklet sayfasını ama bisiklete gene bir dönüş yapmayı planlıyorum tabi bizim zamanımızda bmx ler falan vardı :D şimdi çok gelişmişdir bisiklet sektörüde xenon lu bisiklet falan varmı çıkdımı donanımsal olarak ne değişiklikler oldu..

xenon nedir ki far sensör ü sunroof geri görüş kamerası vs. :D

kelalper
06-04-2012, 23:01
Arkadaslar bisiklet alirken onemli husus sase agirligidir. Aktarma vs upgrade edebilirsiniz ancak saseyi upgrade edemezsiniz o nedenle mumkun oldugunca hafif saseler uzerinde durun. Ortalama agirlik olarak 12 kg civarinda bisikletler iyidir. Daha yukarisi sorun cikartir. Ne gibi sorunlar :
Ekstra agirlik disli grubuna ve frenlere + yuk demektir daha cabuk asinirlarve yipranirlar.
Jantlar cok daha cabuk balansini kaybeder o nedenle cift kat jant alin mutlaka
Tirmanislarda dizlerinize daha fazla yuk bindirir.

Ciddi mesafe kat edecekseniz birakin uzerindeki ekipman zayif olsun saseye dikat edin. Yok sokak arasinda turliicam oyle diosaniz o zaman istediginizi alin.

Serkan06
06-04-2012, 23:09
Arkadaslar bisiklet alirken onemli husus sase agirligidir. Aktarma vs upgrade edebilirsiniz ancak saseyi upgrade edemezsiniz o nedenle mumkun oldugunca hafif saseler uzerinde durun. Ortalama agirlik olarak 12 kg civarinda bisikletler iyidir. Daha yukarisi sorun cikartir. Ne gibi sorunlar :
Ekstra agirlik disli grubuna ve frenlere + yuk demektir daha cabuk asinirlarve yipranirlar.
Jantlar cok daha cabuk balansini kaybeder o nedenle cift kat jant alin mutlaka
Tirmanislarda dizlerinize daha fazla yuk bindirir.

Ciddi mesafe kat edecekseniz birakin uzerindeki ekipman zayif olsun saseye dikat edin. Yok sokak arasinda turliicam oyle diosaniz o zaman istediginizi alin.

haklısınız bugün bianchi speed 1000 modeline baktım kütük gibi, çorba oldu kafam, ne zor işmiş doğru bisikleti almak.

kellepaca
08-04-2012, 07:13
Bu iş tamamen bütçe meselesi malesef, ben ilk bisikletimi alırken 500 lira diye yola çıkıp 1000liralık bisiklet almıştım. Sonra rahat duramadım ve bunun bir kaç katını harcadım. Marka meselesine gelince Kron eskisi kadar kaliteli değil malesef ama fiyatına göre bence yeterli bisikletler üretiyor. Sedona güzel bisikletler çıkarıyor ama gereksiz pahalandı. Salcano'nun giriş seviyesi bisikletleri de güzel ama bu sene fiyatları çok artmış. Benim tavsiyem bu bütçe için Kron veya Carraro modelleri olur.

darkmoon
08-04-2012, 10:17
peki bu bisiklet piyasasında en kaliteli üst sınıf markalar hangileri misal mercedes bmw var ama onunda üstü rollyce rollye var konfor kalite açısından yada normal bir spor araç var birde porsche ferrari corvette in bulunduğu süper car klassmanında spor araçlar var bisiklette bir marka sıralaması yaparsak bu mantıkda en iyileri orta sınıfları alt sınıfları hangileridir.

birde yukardaki arkadaş dalga geçmiş ama xenon artık el fenerlerine kasketlere kadar düşmüş durumda xenon dedinmi aklınıza illa arabadaki gibi balast ampül v.b gelmesin o bizim araçlarımızın yapısına göre üretilen kitler xenon v.b diğer ürünleri sormanın nedeni gece sürüşü yada uzun yolda kullanılabilicek donanımsal eklentiler açısındandı navigasyonu olabilir diğer donanımlar olabilir.

Dodoo
08-04-2012, 11:30
Cannondale*Scott*Specialized*Giant

Bunlar kaliteli yabancı markalardır, he tabi hepsinin giriş seviyesi bisikleti illaki var, ama 10-15bin liraya kadar bisikletler bulunabiliyor bu markalarda :)

Bütçe varsa sedonanın üst modelleri albeni li duruyor :) Yeniden mi başlasam diye düşünmüyor da değilim aslında :rolleyes:

ERTAN
08-04-2012, 11:33
Cannondale*Scott*Specialized*Giant

Bunlar kaliteli yabancı markalardır, he tabi hepsinin giriş seviyesi bisikleti illaki var, ama 10-15bin liraya kadar bisikletler bulunabiliyor bu markalarda :)

Bütçe varsa sedonanın üst modelleri albeni li duruyor :) Yeniden mi başlasam diye düşünmüyor da değilim aslında :rolleyes:
:icon_tup:+1500 dodo bu arada benimki duruyor heves edersen veririm takılırsın:)

Dodoo
08-04-2012, 11:56
:icon_tup:+1500 dodo bu arada benimki duruyor heves edersen veririm takılırsın:)

Yok hacı ya, Umf street kadro gelcekti gürkan abiye, 725$$$ cık :D Aklımı çeliyor :)

B.cihangir
08-04-2012, 13:00
abi dalga geçmek ne haddimize gerçekten salcano'nun bir modelinde far sensör ü var :D

darkmoon
08-04-2012, 15:29
ben okurken öyle algılamışım o zaman kusura bakma.. :)

gokcell13
08-04-2012, 20:13
peki bu bisiklet piyasasında en kaliteli üst sınıf markalar hangileri misal mercedes bmw var ama onunda üstü rollyce rollye var konfor kalite açısından yada normal bir spor araç var birde porsche ferrari corvette in bulunduğu süper car klassmanında spor araçlar var bisiklette bir marka sıralaması yaparsak bu mantıkda en iyileri orta sınıfları alt sınıfları hangileridir.

birde yukardaki arkadaş dalga geçmiş ama xenon artık el fenerlerine kasketlere kadar düşmüş durumda xenon dedinmi aklınıza illa arabadaki gibi balast ampül v.b gelmesin o bizim araçlarımızın yapısına göre üretilen kitler xenon v.b diğer ürünleri sormanın nedeni gece sürüşü yada uzun yolda kullanılabilicek donanımsal eklentiler açısındandı navigasyonu olabilir diğer donanımlar olabilir.

Bende 3 haftadır arastırıyorum.Cok alternatif var.Onemli olan kaliteli malzeme ve surus konforu.Diger arkadasın dedigi gibi agırlıkta cok onemli.Corratec lere bak derim.Fiyatlar degişiyor.600 den 5000 tl ye kadar var.Benin baktıgım model 1500 civarı.Disk 2 fren X Vert modeli.
Ben almısken 1 kere alırım en iyisini alırım.Sen bir bak istersen.Bu işte bu adamlar iyi.

punto_multijet
08-04-2012, 21:23
bisan spx-3500 ile xty-5100 için ne dersiniz? amac sadece aksamları 1 saat turlamak ve lazım olursa saga sola gitmek

B.cihangir
09-04-2012, 08:44
kimden alırsanız alın bir salcano bayisine uğramadan bisiklet almayın derim hiç olmazsa fikriniz olur

Serkan06
13-04-2012, 17:14
kron xc 250 aldik arkadasla iki tane. goz alici oldugu kadar saglamda cikar umarim. herkese tesekkurler.

punto_multijet
13-04-2012, 17:16
kron xc 250 aldik arkadasla iki tane. goz alici oldugu kadar saglamda cikar umarim. herkese tesekkurler.

fiyat ogrenebilir miyim?

BlackEmperor
13-04-2012, 17:16
güzel konu :) touring için güzel bi yol bisikleti tavsiyesi alayım bende

kelalper
13-04-2012, 17:43
Bu işin esası Yeti, GT, Pivot ve Santa Cruzdur. En iyi bisikletleri bu firmalar yapar. Daha sonra raleigh ve trek gelir.

StyleALP
13-04-2012, 20:36
Bu işin esası Yeti, GT, Pivot ve Santa Cruzdur. En iyi bisikletleri bu firmalar yapar. Daha sonra raleigh ve trek gelir.

En iyi bisikletleri yanlış bir ifade olur. Yeti, Santa Cruz gibi markalar FR&DJ&DH alanlarında çok iyi bir yere sahipler ama başka alanlarda daha iyileride var.

kelalper
13-04-2012, 21:23
Enduro uzerine yeti de pivotta 2011
Yilinda ilk 10 a bisiklet soktular. Raleigh in bisikleti yok mesela listede. Bunlar disinda da bisikletler var tabii ama turkiyede bulamayabilir. GT cok iyi ama fiyati asiri ucuk.

zgrsnr
14-04-2012, 12:00
Evet yokmudur Ankara'da pedallayan birde bisiklet buluşması yapalım :D

By_DoMiNo
03-05-2012, 21:32
bende evden havuza giderken kullanmak icin ortalama günlük 8-10 km icin bir bisiklet düşünüyorum. Kron xc250 ler geçiş aşaması için iyi diyorlar. Başka kron xc250 muadili veya aynı fiyat aralığında daha iyi olan bisiklet önerisi olan varsa dinlemek isterm. Birde v fren hidrolik fren diyorlar hangisi daha iyidir.?

Dodoo
03-05-2012, 21:33
Hidrolik fren daha iyi, ama haliyle daha pahalı tabi :) Daha hassas ve güçlü frenleme sağlar

Muharrem C.80
04-05-2012, 00:11
18vites 96 model arçelik var bende hella flush tunik :Ddaş gibi hala arada sürüyorum memnunum

ygtrn
04-05-2012, 02:43
doğubank'a gidip hafif malzemelerden bi bisiklet toplatmanızı tavsiye ederim... unutulmaması gereken en önemli nokta ise ön ve arka göbekler... nekadar kalliteli olursa okadar keyifli bir sürüşünüz olur, bu kaliteyide genelde rulmanlı göbekler sunar... öyleki benim bisikletimin sadece göbekleri 250 lira kadar tuttu :)

bir göbeğin kalitesi ise elinle çevirdiğin zaman yağ gibi dönmesinden anlaşılır, kesinlikle tıkır tıkır olamamalı, en ufak bir takılma tıkırtı bile bir kayıptır.....

ygtrn
04-05-2012, 02:46
fren konusunda çok extrem durumlara girilmeyeceği taktirde disk kesinlikle önermem, gereksiz bir ağırlık oluşturuyor... illa olacaksada mutlaka hidrolik olmalı, telli sistemler çok ama çok sıkıntılı...

ha illadisk istiyorum derseniz, elimde bi takım sorunsuz telli disk fren kiti ön arka göbekleriyle beraber durmakta....

shimano derore ön arka göbek(diskleriyle beraber) ön arka fren kaliperleri ve kollarıyla beraber(kolara vites kollarıda dahil...)

toGah
04-05-2012, 08:18
kron iyi dediler ama salcano aldım gecen hafta 450tl

By_DoMiNo
04-05-2012, 09:33
Ön araştırmalarım sonucu suan xc 250 ye karar verdim. Geliştirmeye müsait bir bisiklet. Tek kötü yanlarının çatal ve orjinal frenlerinin olduğunu söylüyorlar. Kadrosu bir üst model hatta xc 750 ile aynı kadro. V fren ve daha sonra çatal değişimi ile bayağı iyi duruma geliyormuş. giriş aşaması bisikletim olduğu için zamanla ilerde kafamdaki bisiklet modelini belirlememe yardımcı olacaktır.

StyleALP
04-05-2012, 10:59
Kron 'da ısrarcıysanız XC1000 öneririm. Onun dışında Salcano Astro, Sedona 711 iyi bir tercih olur. Yukarıda da denildiği gibi bisikletin kadrosunun yanı sıra ekstreme girilmeyecekse aktarıcı ve yürür organları kaliteli tutulmalı.

Fatih_
04-05-2012, 16:08
Bianchi diamond var çift amortisör disk fren gitti gidiyor 250 tl .d

http://img545.imageshack.us/img545/4500/190420121494.jpg

By_DoMiNo
04-05-2012, 16:42
Bianchi diamond var çift amortisör disk fren gitti gidiyor 250 tl .d

http://img545.imageshack.us/img545/4500/190420121494.jpg

aliminyum kadrolu hafif birşey almak istiyorum. Hesapladığım güzergah giderken yokuşş iniş coğunluk, gelirkende yokuş cıkış coğunluk. Hafif birşey lazım yani. Bianchi ler ağırlık konusunda tatmin etmiyor pek :(

Dodoo
04-05-2012, 16:44
Bianchi den ziyade çift amortisörlü bisikletler çok ağır..

HaKo
02-04-2014, 09:22
arkadaşlar bende bisiklet işine giricem maksimum bütcem 1000 TL ne önerirsiniz ?

evolution_9
02-04-2014, 09:30
araziye çıkmayacaksanız kesnlikle dağ bisikleti almayın, tur bisikletlerine bakın

HaKo
02-04-2014, 09:55
araziye çıkmayacağım ama bisikletcinin söylediği dağ bisikleti dişlerinin inceldiği ve hem yol hem dağ arası bir hale getirildiği yönünde.