PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

Sayfa : 1 2 3 [4] 5

Jerky
24-12-2013, 03:41
1/100 f5 iso100 de çekilmiş 2 fotoğrafta iso başarımı yada işlemciden kaynaklı fotoğrafı işleme hızının imaj kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir ?

MP si, Sensör boyutu ve tekil pixel boyutundaki farklardır imaj kalitesini değiştiren. Bunların hepsi aynı olan 2 makinede nasıl bir fark bekliyorsunuz.

Farkı anlatmak gerekirse; 1/100 f5 iso 3200 de çekim yapıyorsanız. Yüksek isodan kaynaklı Noise nin daha az olmasıdır iso başarımıda ayrıca.

Yine söylüyorum 650D 600D den daha üstün bir makinedir ancak bu üstünlük ne istediğinize bağlı. Sonuçta giriş seviyesindeki 2 makineden bahsediyoruz. Her nekadar 6 kat hızlı işlemcisi, dokunmatik ekranı, Videoda AF si, 9 cross type odak noktası olsada Benim 400-500TL fazla para vermemi sağlayacak farklar değildir.

O çok övülen Videoda AF özelliğini kullanmak için STM lensiniz yok ise manasınıda haliyle yitirmiş oluyor (Harici microfon kullanıyorsanız lafım geri) STM lensinde parasını üstüne koyduğunuzda aradaki fark ciddi anlamda açılmış oluyor. STM almadığınızda da 9 AF noktası, dokunmatik ekran ve işlemci kalıyor geriye gözle görülen.
Dediğim gibi Beni cezbetmiyor hiç bir türlü. 1000-1200 aralığında 2005 yılı teknolojisine sahip 5D clasic alırım yada 650Dyi alacağım paraya şuan kullandığım makine olan 60D yi yada Nikon D7000 alırım.

İncik boncuk oyuncak dolu makinelerimizin ucunda 18-55 lens varsa zaten konuşmaya değmez çünkü sonuç hiç mi hiç değişmez.

Pro DSLR + Cheapo Lens vs "Cheapo" DSLR + Pro Lens - YouTube (http://www.youtube.com/embed/hk5IMmEDWH4?)

"1/100 f5 iso100 de çekilmiş 2 fotoğrafta iso başarımı yada işlemciden kaynaklı fotoğrafı işleme hızının imaj kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir ?"

Bu değerler ile 1100D ile de foto çekseniz aynı çıkar. :) Kendimden örnek vereyim. şu zamana kadar çektiğim fotoların belki de %80 i 800 iso ve üzeri. 600D kullanıyorum. 650D ile daha iyi bir fotoğraf elde edermiyim? Bence evet ki izlediğim birçok video da bunu doğruluyor. Örneğin DigitalRev Kai

Fiyatına, Af!sine vb. özellikleri tartırşmıyorum zaten. O kullanıcının tercihidir para çokomel. Benim söylemek istediğim 600D'den daha iyi fotoğraf sunduğudur.

Fotoğraf sadece 100iso da çekilmiyor sonuçta. 800 belki de 1600 e kadar eşitte olsalar bu değerler üzerindeki fotolar 650D'de daha az noise lu olacağı için daha iyidir. Bu da genele baktığımız da daha iyi görüntü kalitesi sunar.

OnurD.
24-12-2013, 03:54
7d mi ? Yoksa 5d classic mi ? Neden ?

7D Af noktaları, Çekim hızı 1.6çarpanı(çarpan FF lere nazaran) 2 işlemcisi ile Ornito(kuş doğa) Fotoğrafçılarının göz bebeği. 60D den artılarıda bunlar zaten.
5D ise Full frame bir makinedir. Eski teknolojidir. fazla oyuncağı yoktur. Düşük megapixellidir Falan ancak sensör büyüklüğü, tekil pixel büyüklüğü Tam kare çekim yapabilmeniz neticesinde Sonuçlar çok başarılıdır. Portre vb. sabit, durağan, Kompozisyon ağırlıklı çalışıyorsanız 5D fiyatı bakımından da hertürlü mantıklıdır. Ancak dediğim gibi hareketli nesneler çekiyorsanız yada 1600iso nun üstüne ihtiyacınız oluyorsa 7D derim.

Aslında hiç bir FF makine 1.6çarpanlı makine ile karşılaştırılmaması gerekir. Bunu 200TL ye alabileceğiniz 50mm f1.8 lens takarak 2 makine ile çekim yaptığınızda bile anlarsınız.

Canselmo
24-12-2013, 10:07
Görüntü aynı görüntü değişen birşey yok 60D kullanıyorum ondada aynı sensör yani aynı görüntü var. Benim için önemli değil dedim zaten. Ben orta noktayı kullanırım 15 tane af noktası olsa ne olur.
Makinene veya söylediklerine lafım yok yanlış anlama olmasın. 1200TL ye 650D alınamayacağına göre en iyi öneri 600D oluyor haliyle. Ayrıca bahsettiğin farklar sıfırdan başlayan birinin hiç bir şekilde kullan-amayacağı farklardır.
Alınabiliyorsa tabiki 650D alınır ancak Bu işler bütçe meselesidir.

Sonucta carpanli makine 2 side fakat ben alirken baslangic olarak 600d 650d arasinda kalip 650d yi tercih etmistim. Bana gore 60d den bile daha iyi bir makine bircok makineyi kullandim mark3 - 1dx. Vs onlar ayri dunya ama crop lu makine aspc sensor icin 650d alicak kisileri 5-6 sene rahat goturecek ozellikte .

Islemci hizini es grcmeyin raw+jpeg cekimlerde fotograftan sonra bekleme olmadinkayit yapiyor bide bunu 600d de deneyin 5 saniye kafadan bekliyorsun.

Ayrica video cekmeye merakli olan varsa kesinlikle.alsin canon artik hep usm motorlu lensler uretiyor..

Bad-Fast
24-12-2013, 12:08
Hadi Bakalım hayırlısı. Body'i al Bendeki Tamronu vereyim sana garantili sıfır gibi bak :D

Sensör aynı haliyle kalitede aynıdır. Dokunmatik ekran, Videoda AF aklımda kalan farklar. Benim için önemsiz ayrıntılar.
Hayyam var istanbul'da ordaki mağazalara bakılabilir.

tek body bulabilsem düşünürdüm de nakit işte kartla alırım mecbur bende bildiğin bi mağaza falan var mı sadece body alabilceğimiz :)

rebel
24-12-2013, 12:22
7D Af noktaları, Çekim hızı 1.6çarpanı(çarpan FF lere nazaran) 2 işlemcisi ile Ornito(kuş doğa) Fotoğrafçılarının göz bebeği. 60D den artılarıda bunlar zaten.
5D ise Full frame bir makinedir. Eski teknolojidir. fazla oyuncağı yoktur. Düşük megapixellidir Falan ancak sensör büyüklüğü, tekil pixel büyüklüğü Tam kare çekim yapabilmeniz neticesinde Sonuçlar çok başarılıdır. Portre vb. sabit, durağan, Kompozisyon ağırlıklı çalışıyorsanız 5D fiyatı bakımından da hertürlü mantıklıdır. Ancak dediğim gibi hareketli nesneler çekiyorsanız yada 1600iso nun üstüne ihtiyacınız oluyorsa 7D derim.

Aslında hiç bir FF makine 1.6çarpanlı makine ile karşılaştırılmaması gerekir. Bunu 200TL ye alabileceğiniz 50mm f1.8 lens takarak 2 makine ile çekim yaptığınızda bile anlarsınız.

TesekurLer bilgiler icin:) 5D 7 8 yil oncenin teknolojisi bile olsa o bir ff mak. Digeri crop mak. Lideridir benim gozumde. Karsilastirma alakasiz olsada 2.el yada yurr disi fiyatlarina baktiginizda crop mak. Fiyatina ff mak. Alabiliyorsunuz burda hem fikiriz sanirim ?

Aklima takilan sey . Sensor temizleme yok ve cok cabuk tozlandigini bu yuzden can siktigini yaziyor heryerde. Ingilizceymis menu cok kisitliymis bunlar benim icin onemli degil.

Genelde durağan foto cekmeyi severim. Otomobil manken yada doğa.portre cekiyorum ama arada bi yarislari izlemeyede giderim mesela. Ibu konuda tatminkar sonuçlar verebilirmi ?
Ornito kac kere cekerim ? Bilemiyorum ama cekmek istesem cekerim ama 7d kadar hizli olmaz. Bunun farkindayim
Bide iso bana nekadar lazin onu dusunmek lazim? Gece fotorafciligini seviyorum ama isonun dusuk olmasini sabit diyaframli f değeri düşük lenslerle bu açığı kapatabilirmiyim ?

Yani kisaca şu. 7d cok guzel bir makina ama ben haber fotografcisi değilim okadar hizli olmasi benim icin aman aman değil.
Ama misal 5d classicte sensor tozlanmasi can *****i olabilir.
Arti olarak external flaş akinacak ek masraf 5d de flas yok
Menu ve ingilizce cok sikinti değil

Sizcd 8 10 yil onceki teknolojili bir 5D . Daha yeni teknolojili sinifinda zirveye oynayan bir mak. Totale baktigimizda daha mutlu edebilirmi?

MDeniz
24-12-2013, 12:23
canon 650d var ve 18-200 mm sigma lensim var her işimi görüyorum zevkli ve kullanımı basit bir makine detaya inmek zor yok entarance yok pozlama vs.vs. usta işine kaçıyor bir ara satmayı düşündüm ama geri vazgeçiyorum kıyamıyorum

dasemert
24-12-2013, 14:07
d7000 kullanıyoruz tavsiye ederim

OnurD.
24-12-2013, 22:19
tek body bulabilsem düşünürdüm de nakit işte kartla alırım mecbur bende bildiğin bi mağaza falan var mı sadece body alabilceğimiz :)
Erindijital izmir yada Hayyamdaki tükkanlara sormak lazım. geçen ay vardı 950e arkadaşımda sadece body. yurtdışından getirmişti

TesekurLer bilgiler icin:) 5D 7 8 yil oncenin teknolojisi bile olsa o bir ff mak. Digeri crop mak. Lideridir benim gozumde. Karsilastirma alakasiz olsada 2.el yada yurr disi fiyatlarina baktiginizda crop mak. Fiyatina ff mak. Alabiliyorsunuz burda hem fikiriz sanirim ?

Aklima takilan sey . Sensor temizleme yok ve cok cabuk tozlandigini bu yuzden can siktigini yaziyor heryerde. Ingilizceymis menu cok kisitliymis bunlar benim icin onemli degil.

Genelde durağan foto cekmeyi severim. Otomobil manken yada doğa.portre cekiyorum ama arada bi yarislari izlemeyede giderim mesela. Ibu konuda tatminkar sonuçlar verebilirmi ?
Ornito kac kere cekerim ? Bilemiyorum ama cekmek istesem cekerim ama 7d kadar hizli olmaz. Bunun farkindayim
Bide iso bana nekadar lazin onu dusunmek lazim? Gece fotorafciligini seviyorum ama isonun dusuk olmasini sabit diyaframli f değeri düşük lenslerle bu açığı kapatabilirmiyim ?

Yani kisaca şu. 7d cok guzel bir makina ama ben haber fotografcisi değilim okadar hizli olmasi benim icin aman aman değil.

Sizcd 8 10 yil onceki teknolojili bir 5D . Daha yeni teknolojili sinifinda zirveye oynayan bir mak. Totale baktigimizda daha mutlu edebilirmi?

zor karar. ancak 8senelik bir makine herzaman daha riskli.
7D hali hazırda pahalı bir makine. Nerdeyse 2.el bir mark2 parası.
Bazen şeytan dürtmüyor değil 60d yi satıp 5d classic mi alsam diyede hep vazgeçiyorum.
FF bir makineyede ona göre lens alman lazım birde işin o boyutu var :)
Canonda mesela 15-85 diye bir lens var çarpanlı makine için sadece, her derde deva. Tamron 17-50 alıp takabiliyorsun yine çarpanlıya FF te aynı değerlerde(tabiki daha kaliteli) 24-70 f2.8 var ki 90model şahin parası :)

Elinde canon lensler falan yoksa D7000 nikon da bakabilirsin oda fiyatına göre başarılı bir makine mesela.
Kuş, çok çok hızlı şeyler çekmemde diyorsan 7d de nekadar mantıklı. 60d ile arasında 2,5 kare çekim hızı, çifft işlemci ve body ebat-dayanıklılığı harici aman aman fark yok. muhabir veya doğa fotoğrafçısı değilsen 60d de herhalukarda iş görür ki fiyat farkı az değil 2si arasında.

Ek olarak emektar 400D makinem ile draglarda gayette güzel kareler aldım zamanında. O konuda derdin olmasın çok fazla. ancak FF alırsan çarpan olmayacağından Zoomlar 1.6x çarpanlıya göre daha az olacaktır :)

6D +24-105 f4 L IS USM almak lazımda işte neyse :)

SmT
25-12-2013, 00:13

5D'yi ben uzun süre kullandım, tabiki imaj kalitesinde 7D'yi harcar ancak hangi lensle kullandığınıza bağlı bu birazda..5D'ye hak ettiği lensi takabilecekseniz onu tercih edin, 7D'yi unutturur size iki günde..Bir 85mm F/1.2 yada 135mm F/2 ile nirvanayı yaşatabilir size..Ancak benim bütçem kısıtlı hatta ilk düşündüğüm lenste 150 liralık 50mm falan diyorsanız hiç bulaşmayın 7D alın :) FF işi 50mm ile yürümez.

rebel
25-12-2013, 02:12
Dostlar bilgiler için teşekkür ederim oncelikle. Body almak isin sonu değil başlangıcıdır. FF demek pahali ve kaliteli lens demek L lens demek benim gozumde :) mesela 24 105 alabilirim ff de bi cok isimi gorebilir bu diye dusunuyorum.
5d olursa yurt disindan sifir bulabilmek kaydıyla dusunebilirim sanirim. Biraz daha arastirdim ve sensor tozlanmasi ciddi can *****i sebeblerden.
7d nin en buyuk esprisi cift islemci ve egomuzu tatmin eden govdesi :) imaj kalitesinde 60d le fark olacagini dusunmuyorum diyecegim ama ozaman 550 600 650 d gibi giris sinifina sokucaz ayip olucak :)

Arkadaslar 6 ay once arkadasim sifir 7d ve tamron 17 50 aldi . 5000 shutter da ya var ya yok kozmetikte cizik yok heves etti kullanmadi . 3000 tl ye satiyor ikisini ve komple kutu icerigi ve canta .

Siz olsaniz bu kiti alirmisiniz?
Yurt disindan imkan varsa 5d mark 1 getir
Yada temiz mark2 bul yada yurt disindan getirt falan filan.

Sonuca bakarsak body fiyatlari arasinda ucurum olmasada lens fiyatlari ucuk. Bir 24-70 yada 135 mm f2 lens bunlar bana gore ucuk paralar. Ve gereksizdir. Cunku ben bu isten para kazanmiyorum hobbydir. Ne ustalar görüyorum 550 d giris sinifi denilen o mak. FF kalitesini yakaliyorlar. Bazen hepsini bosver 550 d al komple baba lensleri topla diyor seytan

OnurD.
25-12-2013, 03:46
7D ve 17-50 3000TL kimine göre normal görünsede Bana göre çok fazla bir rakam.
Bende 17-50 kullanıyorum hatta satılıklarda ilanı var 650TL ye. Garantisi devam ediyor ve gerçekten sıfırla ayırt edemezsin. Ha makine; 3cü sahibiyim 60D min. 2ci sahibi Ben istedim diye aldı makineyi ve parayı denkleştirince ondan aldım 2ay falan kaldı onda. 50bin shutterın üzerindedir ancak gel gelelim makine temiz olduğu için bunun bir önemi yok Benim için yine.
ikisini kaça satarsın deseler 1900TL ye veririm. Ne alaka neden fiyat yazdın dicek olursanda; 2 işlemci, body farkına ve daha az shuttera 1100TL vermeye değermi? (Body mi satmak gibi bir niyetim olduğu çıkmasın ortaya)
Shutter Konusu ise; 7D 60D seviyesindeki makinelerde 120-150bin shutter rahatlıkla görüyorsunuz. Ha diyelim Ömür bitti, 200-300TL sıfır shutter. (Shutter mevzuu genel bilgilendirme amaçlıdır)
FF Bende çok istiyorum, ama lens anlamında doyuramayacağım için alamıyorum. 24-105 alıcam yakınlarda 60D ile kullanmak için. Fırsatını bulursam 5dm2 yada 6d alabildiğimde alıcam. alamazsam 60D ile devam edicem.
Sıfır 60Dler var mesela; Örnek link (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-60d-body-sifir-kapali-kutu-erindigital-de-146406052/detay) bunu alıp üste 15-85 veya 17-50 lens alınabilir. hatta ve hatta 24-105 alınır Totalda 3000e. 7D nin 60D deye nazaran artıları Seni çok etkileyecek veya hissedeceğin artılar değil. O yüzden fazla para verme.

FF konusunu çok tartışmaya gerek yok, Hangisini alırsan al hertürlü diğerlerinden öne çıkacaktır tabiki iyi bir Lens ile :)

rebel
25-12-2013, 03:59
Crop mak. Alsam dahi ilerde elimden kolay cikacak yada ff dede kulannabilcegim lensler olmali. Bende cok olduğunu dusunuyorum kesinlikle okadar cikmisken 5dm2 alınabilir. Fotorafciliga uzun ara verdim guzel ve icime sinen bi mak. Dönüş yapmak istiyorum.dubaiye patronum gidiyor surekli onu bi bu aralar yakalasam 5dm2 sifir aldirabilirm komik rakamlara ...ama lens olmadanda olmuyor malesef.

Ark. Lens konusu bulamadim.herkes kullandığı ve memnun kaldigi lensleri fiyat performans kriterinde degerlendirerek yazsa nasil olur ?

OnurD.
25-12-2013, 14:29
Crop govdede 15-85 is canonda L serisi performansi ve cok harika bir araligi var, dek dezavantaji 3,5-5.6 diyafram olmasi.
Tamron 17-50mm f2.8 keskinligi ile meshurdur
55-250 canon zoom da parasinin fazlasini veriyor
70-300 tamron iyi isikta cok iyi (daha bugun is yerinde tatbikatta cekimler yaptim ciddi anlamda iyi bir alternatif) dusuk isikta at cope :)
85mm f1.8 guzel ancsk crop govdede cok dar kaliyor.
50mm f1.4
Manuel olarak;
yashica ML 1.4 yada 1.7
Helios 77m-4 50mm f1.8
Chinon 135mm f2.8

Bülent76
25-12-2013, 16:12
OnurD, verdiğin bilgiler için cidden teşekkürler, gerçekten işime yarıyor.
Diyafram değeri konusunda kafam karışıyor, mesela Tamron 17-50 mm f/2.8 lens var bende, ama her zaman f 2.8 kullanılmıyor biliyorsun, misal manzara fotoğrafı çekiyoruz, aşan derinliği elde etmek için f 8 - 11 gibi kıstık diyaframı, bu durumda bu diyafram açıklığının (2.8) bize nasıl bir katkısı olacak?

OnurD.
26-12-2013, 01:24
OnurD, verdiğin bilgiler için cidden teşekkürler, gerçekten işime yarıyor.
Diyafram değeri konusunda kafam karışıyor, mesela Tamron 17-50 mm f/2.8 lens var bende, ama her zaman f 2.8 kullanılmıyor biliyorsun, misal manzara fotoğrafı çekiyoruz, aşan derinliği elde etmek için f 8 - 11 gibi kıstık diyaframı, bu durumda bu diyafram açıklığının (2.8) bize nasıl bir katkısı olacak?
Nedemek, bildigim anladigim kadariyla herzaman. Bende arada arastirmalara daliyorum bu sebeple daha iyi oluyor :)
Simdi f2.8 olmasinin tek avantaji dusuk isik kosullarinda daha 1stop avantaji olmasi 50mm gibi bir degerde cok daha fazla alan derinliginin olmasi. Onun haricinde ben genelde f4.6 uzeri kullaniyorum isik yeterliyse. Normalde f2.8den itibaren keskin bir lens ancak f5ten sonra cosuyor :)
Ortamdaki isik iyiyse 2.8e ihtiyac yok. Manzaralarda falan yazdiginiz degerler ideal eger net alan derinligini azaltmak istemiyorsaniz.

tool
26-12-2013, 05:54
bu konuda biri edirnede 600liraya kutusuz nikon d3200 var falan yazdi mi, gunduz gordum sanki suan bulamiyorum :rolleyes:

a.L.i
26-12-2013, 08:16
yeni Canon 700D + 18-55 SI STM lens ile birlikte aldim tanıdık vasıtası ile hayyam civarından.1500TL faturasız.

Faturalı 650D alıcaktım ama sonradan vazgecirdi tanıdık.Zaten foto makinesi servis işi yapiyor kendisi. Bisey olursa gel garantisi benim dedi aldim :)

titanium
26-12-2013, 09:54
bu konuda biri edirnede 600liraya kutusuz nikon d3200 var falan yazdi mi, gunduz gordum sanki suan bulamiyorum :rolleyes:

abi tasiş güzelleri konusunda geçti d3200 :)

Yiğit G.
26-12-2013, 12:49
yeni Canon 700D + 18-55 SI STM lens ile birlikte aldim tanıdık vasıtası ile hayyam civarından.1500TL faturasız.

Faturalı 650D alıcaktım ama sonradan vazgecirdi tanıdık.Zaten foto makinesi servis işi yapiyor kendisi. Bisey olursa gel garantisi benim dedi aldim :)

Güzel fiyata almışsın güle güle kullan.Üstüne biraz daha koysaydın ama 300-400 gibi sıfır faturalı turkiye garantili alırdın.

Wromm
26-12-2013, 14:03
Gold'da D5100+18-55 VR+ 55-200VR + Nikon sırt tipi çanta 1749 lira kampanyası var..

Bonus kart ahiplerine de 100 tl bonus veriyor. Yalnız internet alımlarında.

Fiyat iyi midir ?

titanium
26-12-2013, 18:05
Gold'da D5100+18-55 VR+ 55-200VR + Nikon sırt tipi çanta 1749 lira kampanyası var..

Bonus kart ahiplerine de 100 tl bonus veriyor. Yalnız internet alımlarında.

Fiyat iyi midir ?

şöyle bir yazı buldum.

Ürünün kutusunun üstünde mutlaka Karfo A.Ş. tarafından ithal edildiğini gösteren etiket
bulunmalıdır. Karfo A.Ş. tarafından ithal edilmeyen ürünler Türkiye’de satın alınsa dahi firmamızın
garanti dâhilinde değildir.
GOLD BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ MARKETLERİ tarafından satılan NIKON dijital fotoğraf makineleri
distribütörlüğümüz ithalatı olmayıp, bu ürünler garantimiz kapsamında değildir.

kaynak:http://www.nikonservis.com/nkn/wp-content/uploads/2013/01/Garanti_Sartlari.pdf

benim bildiğim Nikon'un distribütör'ü Karfo.bu durumda Gold'dan alınan cihazlar Gold garantisi altında mı satılıyor?

kelalper
26-12-2013, 18:22
eşim kursa başlayacak. Dün hayyamdan tanıdık vasıtası ile D90 + 18/105 lens aldım çantası ve 32 gb kartı ile 1450 verdim. makine 7000 shotta tertemiz. 5200 için gitmiştim ama adam ben önermem onun yerine D90 tavsiye ederim. Başlangıç üstü orta seviye makinadır dedi. Canon 650D de vardı elinde 2 yıl garantili stardart IS lensle 1450 ye bırakıodu onuda. O makineyi tavsiye etmedi. Nikkon her zaman başlangıç üzeri makinelerde daha iyidir gerçek rengi nikkonda alırsın dedi. Benim bilgim cep telefonu kamerasından ibaret olduğu için ve çok bilgili birinin referansı ile gittiğim için aldım. İstediğin zaman getir verdiğim fiyattan alırım dedi.

Wromm
26-12-2013, 18:57
Nikon Türkiye garantili olarak satılıyor cihaz..

Nikon D5100 18-55VR+55-200VR Çift Lens Kit DSLR Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/nikon-d5100-18-55vr-55-200vr-cift-lens-kit-dslr-fotograf-makinesi_u)

Wromm
26-12-2013, 18:59
eşim kursa başlayacak. Dün hayyamdan tanıdık vasıtası ile D90 + 18/105 lens aldım çantası ve 32 gb kartı ile 1450 verdim. makine 7000 shotta tertemiz. 5200 için gitmiştim ama adam ben önermem onun yerine D90 tavsiye ederim. Başlangıç üstü orta seviye makinadır dedi. Canon 650D de vardı elinde 2 yıl garantili stardart IS lensle 1450 ye bırakıodu onuda. O makineyi tavsiye etmedi. Nikkon her zaman başlangıç üzeri makinelerde daha iyidir gerçek rengi nikkonda alırsın dedi. Benim bilgim cep telefonu kamerasından ibaret olduğu için ve çok bilgili birinin referansı ile gittiğim için aldım. İstediğin zaman getir verdiğim fiyattan alırım dedi.

Banada bi arkadaş başlangıç için 18-105 lensi önerdi açıkcası benimde kafama yattı..

Bad-Fast
26-12-2013, 19:40
hayyam dediğiniz yer nerde :)

63owen63
26-12-2013, 19:45
hayyam dediğiniz yer nerde :)

Sirkecide, tramvay yolunun üzerinde, urfalım diye bir lahmacun salonu var, onun tam karşısındaki bina , komple fotoğrafcı

Bad-Fast
26-12-2013, 19:46
tşkler :) ....

Canselmo
26-12-2013, 22:21

Ilk once hayirli olsun ama saticinin size soyledigi seyler. Pek dogru gelmedi bana. 650d yi tavsiye etmemesi garip . Nikkon ile canon kullnici tercihlerine kalmis birsey. Fakat canon lens vs ekipman piyasda cok daha kolay ve fiyat olarak ucaza alabileceginiz bir marka.

SmT
26-12-2013, 22:50
Fakat canon lens vs ekipman piyasda cok daha kolay ve fiyat olarak ucaza alabileceginiz bir marka.

Öyle birşey söz konusu değil,ben ticaretiylede uğraştığım için az çok biliyorum..Ve ekipmana göre konuşmak lazım..Misal 1 senedir Canon 24 mm F/1.4 II arıyorum gelgelelim bulamadık 2. el birtürlü..Nikon'da da 135mm'yi bulamıyoruz mesela..Dediğim gibi ekipmana göre konuşmak lazım, giriş sınıfı makinalardan ve ucuz lenslerden bahsediyorsak Canon biraz daha avantajlıdır doğru..
Sebebide şu;
Canon Nikon'a göre daha fazla atak yaptı bi aralar özellikle makina konusunda ,son 5 yıllık dönemden bahsediyorum..Gereksiz ve hızlı birkaç model çıkarttı, haliyle 2. el piyasası etkilendi bu durumdan..Şu aralar 550D'nin adı anılmazken rakibi olarak gösterilen(aslında değil) D90 hala satılabiliyor ilginçtir ki :) Gerçi Nikon'da bu aralar fazla hızlandı ya neyse..

tool
27-12-2013, 08:09
neden d90 diyenler icin;
Canon Rebel T2i / EOS 550D Compared to the Nikon D90 Side by Side (http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml)

Ramiz
27-12-2013, 08:17

D90 yerine D7000 olsaydı dahada iyi olurdu

Wromm
27-12-2013, 09:58
Hayyamdan konu açılmışken önerebileceğiniz birileri var mıdır referansınız ile gidebileceğim ?

ÖM gönderirse memnun olurum..

Jerky
28-12-2013, 02:33
Aynasız düşünenler arkadaşlar Canon Eos M için kampanya yapmış. 18-55 lens ve flas ile 1000 TL' ye + 22mm lens ile 1.200 TL. Çok iyi fiyat bence.

VATAN COMPUTER - CANON - EOS M BLACK FRA 18-55 kit + 22mm Kit + 90EX - Fotoğraf Makinesi (http://www.vatanbilgisayar.com/fotograf-makinesi/canon-eos-m-black-eos-m-black-fra-18-55-kit-+-22mm-kit-+-90ex/productdetails.aspx?I_ID=71258)

VATAN COMPUTER - CANON - EOS M SILVER FSL 18-55 kit + 90EX - Fotoğraf Makinesi (http://www.vatanbilgisayar.com/fotograf-makinesi/canon-eos-m-silver-eos-m-silver-fsl-18-55-kit-+--90ex/productdetails.aspx?I_ID=71257)

Wromm
28-12-2013, 22:47
Bugün inceledim bu makineleri vatanda. internette araştırdığım kadarı ile kağıt üstünde bi 600D özellikleri olsa da yerini tutmuyor daha almaları gereken baya yol var. Ama ufak olsun zaten fazla kasmam fotoğrafçıklıkta diyenler için güzel alternatif..

Birde araştırdıkça bir sürü alternatif giriyor.. Alıp birini duruma göre devam etmek lazım, yoksa zaten rafa kaldırıp uğraşmama ihtimali de var onun için ilk yatırım maliyetini düşük tutp fazla kurcalamadan kafana yatan bi modeli almak en iyisi.

Wifi özellikli samsungun NX1000 modeli'de alternatif olabilir ek olarak..

Samsung NX1000 20-50mm Lens + Flash 20,3 MP 3.0" LCD Wi-Fi Dijital Fotoğraf Makinesi - Foto / Kamera - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1000-20-50mm-lens-flash-203-mp-30-lcd-wi-fi-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1000&categoryId=60002029&navq=categoryid%3d60002029%26fh_view_size%3d12%26f h_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dftkoms amnx1000%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f %252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bc atalog01_2147483606%257d%252fcategories%253c%257bc atalog01_2147483606_60002083%257d%252fcategories%2 53c%257bcatalog01_2147483606_60002083_60002029%257 d%26fh_refview%3dlister)

Jerky
29-12-2013, 00:01
Evet Samsung'da güzel seçenek. Canon'dan bazı konularda üstün. 600D'den ziyade 650D'ye daha yakın özellikler olarak.

Bugün arkadaşım aynı ikilem de kalıp Eos M aldı. Adaptor ile tüm Canon lensler ile uyumlu olması ve mic çıkısı büyük artı bizim için. Tercihte etkili oldu.

Jerky
29-12-2013, 00:04
çift post...

Yiğit G.
02-01-2014, 10:37
Canon 650D de vardı elinde 2 yıl garantili stardart IS lensle 1450 ye bırakıodu onuda. O makineyi tavsiye etmedi. Nikkon her zaman başlangıç üzeri makinelerde daha iyidir gerçek rengi nikkonda alırsın dedi.

Size işine geleni satmış... Daha çok kazanacagını satmış yada.. Sallamış yani... Ama aldgınız makine güzel onda sorun yok güle güle kullanın

stayfun
05-01-2014, 14:51
İyi günler bu konuyu görünce bende heves ettim yani fotoğrafçılık bilgim sıfır.Yeni birisi için sizce hangi seçeneği almak daha mantıklı ? Birde fiyatları uygun mudur ?

Canon Eos 600D 18 Megapixel 3.0inc LCD Ekran DSLR Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/canon-eos-600d-18-megapixel-3-0inc-lcd-ekran-dslr-fotograf-makinesi_u)

Canon EOS 600D 18-55mm + 75-300mm Kit Dijital SLR Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/canon-eos-600d-18-55mm-75-300mm-kit-dijital-slr-fotograf-makinesi_u)

EREN34
05-01-2014, 14:57
Arkadaşlar Pentax k100d super alma arifesindeyim. 18-55 kit lensi ile birlikte tertemiz bir makinanın ederi nedir?

Tam hakkıyla kullanılacak makine olmayacak. Ben D90 kullanıyorum. Bu pentax'ı evin foto makinası olsun diye alacağım ama piyasasını bilmiyorum. Açıkçası düşeşe gelirse alma taraftarıyım.

stayfun
05-01-2014, 15:59
Feyzli abiler ''Canon Eos 600D 18 Megapixel 3.0inc LCD Ekran DSLR Fotoğraf Makinesi'' yazanı aldım umarım doğru bir tercih yapmışımdır.

HondatugraL
05-01-2014, 18:17
Beyler bayanlar. Kafama bişey takıldı 67mm çapındakı lensıme polarize filtre alıcam markaları seçemedim bi türlü ;

B&W - Hoya - Heliopan

markalarından hangisini önerirsiniz. Okuduğum birçok yerde en başta B&W gelir falan diyorlar kimileriyse illa Heliopan diyor. Hoya HD ye hasta olanda var kafam çok karıştı bunları kullanan eden varmı ?

Hoya HD

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-hoya-hd-polarize-circular-67mm-filtre-147741509/detay)

B&W

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-b-plusw-67-mm-circular-polarize-filtre-145464451/detay)

fdogan
06-01-2014, 02:32
Arkadaşlar Pentax k100d super alma arifesindeyim. 18-55 kit lensi ile birlikte tertemiz bir makinanın ederi nedir?

Tam hakkıyla kullanılacak makine olmayacak. Ben D90 kullanıyorum. Bu pentax'ı evin foto makinası olsun diye alacağım ama piyasasını bilmiyorum. Açıkçası düşeşe gelirse alma taraftarıyım.

K100d superin en fazla edecegi 500 hatta daha uygun fiyatlarada bulunabilir
Benim tavsiyem butceyi birazcik daha yukseltip k10d almak cok daha iyi olur

tool
06-01-2014, 10:04
Beyler bayanlar. Kafama bişey takıldı 67mm çapındakı lensıme polarize filtre alıcam markaları seçemedim bi türlü ;

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bilişime fazla kafayı yorarsan sıyırırsın Mustafa Üzerek - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vwYASw4U6fs)

OnurD.
06-01-2014, 10:19

Coşku Arşiray diye bir arkadaşım satıyor dediğin makineden çok temiz bir örnek. Ulaşıp fiyat sorarsan iyi olur. ona göre fiyat belirlersin kendine hatta ondakini bile alabilirsin :)

HondatugraL
06-01-2014, 11:05
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bilişime fazla kafayı yorarsan sıyırırsın Mustafa Üzerek - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vwYASw4U6fs)

yani? Ne yapmamı önerirsin :confused:

tool
06-01-2014, 11:12
yani? Ne yapmamı önerirsin :confused:

hangisi ucuzsa onu al gitsin sonucta gosterdigin markalar bmw audi gibi ortalamanin ustunde,
kafayi taktinmi ozaman isin kotu :D

HondatugraL
06-01-2014, 11:19
hangisi ucuzsa onu al gitsin sonucta gosterdigin markalar bmw audi gibi ortalamanin ustunde,
kafayi taktinmi ozaman isin kotu :D

ben kalıteden tavız vermek istemeyen biriyim annemlere yıkıcam bunu doğumgunu hedıyesı ile yılbaşı hedıyesını toplu olarak alsınlar işte hep es geçiyolar ayıptır :D B+W alim ben :D

titanium
06-01-2014, 15:34
50 mm lens almayı düşünüyorum ancak D5200 de gövdede af motoru olmadığı için af-s lens arıyorum.

af lens alsam netlemede çok sıkıntı yaşarmıyım manuel de?

birde çevrenizde bildiğiniz temiz 50mm 1.8 af veya af-s lens satan var mı?

HondatugraL
06-01-2014, 16:03
50 mm lens almayı düşünüyorum ancak D5200 de gövdede af motoru olmadığı için af-s lens arıyorum.

af lens alsam netlemede çok sıkıntı yaşarmıyım manuel de?

birde çevrenizde bildiğiniz temiz 50mm 1.8 af veya af-s lens satan var mı?

elınde baya nıkon parçası olan bı abım var 50mm de vardı sızın butce nedır bu lens ıcın

titanium
06-01-2014, 16:15
elınde baya nıkon parçası olan bı abım var 50mm de vardı sızın butce nedır bu lens ıcın

pm atıyorum.

OzanCELENK
06-01-2014, 19:28
Nikon D610 kullanan varsa görüşleri alabilir miyim ?

urukain
07-01-2014, 16:19
millet fotoğraf makinesi ile alakalı değil ama aksiyon kamerası almak istiyorum. go pro black editiona kadar çıkamam ama sony action cam as30 veya go pro white-silver edition alabilirim, açıkçası white almak daha çok işime gelir fiyattan dolayı, ne tavsiye edersiniz arada çok fark var mı ve sony yi deneyen var mı?

Jerky
07-01-2014, 17:09
millet fotoğraf makinesi ile alakalı değil ama aksiyon kamerası almak istiyorum. go pro black editiona kadar çıkamam ama sony action cam as30 veya go pro white-silver edition alabilirim, açıkçası white almak daha çok işime gelir fiyattan dolayı, ne tavsiye edersiniz arada çok fark var mı ve sony yi deneyen var mı?

Sony HDR-AS30V Action Cam İncelemesi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=n37Nx4OWbVU)

n37Nx4OWbVU

Bu video yardımcı olur.

Mutu
08-01-2014, 19:01
Daha önce 450d ile başlamıştım, fakat yurtdışına çıkmak için satmıştım. Şimdi 550d bakınıyorum. Buldum bi tane body, 18-55 lens, taşıma çantası, 4gb hafıza kartı vs. 800 tl. Daha uygununu bulabilir miyim? Yoksa bunu alayım mı? Çekim sayısı 15bin bu arada.

TigeR
25-01-2014, 18:25
goldun web sitesinde büyük indirimler var ama internette okuduğum kadarıyla garanti sıkıntısı varmış? Bu doğru mudur daha önce alan var mı aramızda?

OnurD.
25-01-2014, 23:34
Dükkan garantili satan yerler var. Hayyamda fazlasıyla, İzmir'de de Erindijital var. Bunlardan daha ucuza biraz zor.

Gold'tan Sadece note10.1 aldım. Onuda resmi distributor garantilisini aldım. Dahada kolay kolay bulaşmam :)

TigeR
12-02-2014, 18:52
Dükkan garantili satan yerler var. Hayyamda fazlasıyla, İzmir'de de Erindijital var. Bunlardan daha ucuza biraz zor.

Gold'tan Sadece note10.1 aldım. Onuda resmi distributor garantilisini aldım. Dahada kolay kolay bulaşmam :)

hepiniz sağolun önemli bilgiler edindim uzun bir araştırma sürecinden sonra alıyorum makineyi artık :D tam metrodan 600d alıyordum ki gold yine kafamı karıştırdı 650d 1500e düşmüş metrodan alacağım 600d ise 1300tl idi.Onur abi şimdi sormak istediğim golddan almanın dezavantajları nedir ve hayyamdan almayla golddan almanın çok bir farkı var mı? Bir diğer sorum olarak da golddan 650d mi alayım metrodan 600d mi alayım oradaki resmi distributor garantili bildiğim kadarıyla? ilk makinem olacak inşallah :)

OnurD.
24-02-2014, 01:25
hepiniz sağolun önemli bilgiler edindim uzun bir araştırma sürecinden sonra alıyorum makineyi artık :D tam metrodan 600d alıyordum ki gold yine kafamı karıştırdı 650d 1500e düşmüş metrodan alacağım 600d ise 1300tl idi.Onur abi şimdi sormak istediğim golddan almanın dezavantajları nedir ve hayyamdan almayla golddan almanın çok bir farkı var mı? Bir diğer sorum olarak da golddan 650d mi alayım metrodan 600d mi alayım oradaki resmi distributor garantili bildiğim kadarıyla? ilk makinem olacak inşallah :)

Yeni gördüm mesajı, geç oldu biraz ama umarım geç kalmamışımdır :)

650D alınacaksa muhakkak STM lens ile alınmalıki videoda sorunsuz AF yapabilesin.

Resmi distributör garantisi Benim için çok cazip değil Hayyamdaki mekanlar olsun Erindigital olsun bu gibi mağzalardan 1yıl garantili almak daha mantıklı ki zaten ilk aldığın 1 yıl içerisinde makineni tanır garanti kapsamına girecek bir sorunu var ise görür ve hallettirirsin.

Gold kargo sürecinde çok sıkıntı çıkartmıştı bana ve müşteri temsilcileri ile görüşebilmek için saatler harcamıştım telefonda.

Ramiz
24-02-2014, 07:53
Nikon D610 kullanan varsa görüşleri alabilir miyim ?

D600 kullanıyorum tavsiye ederim, detaylı sorun varsa cevaplarım.

Bülent76
24-02-2014, 08:20
Canon 50 mm f1.8 ile 50 mm f1.4 kullanan var mıdır aramızda? İki lens arasındaki fiyat farkına değer mi sizce? Portre fotoğrafları için prime lens almak istiyorum, f1.8 olan 250 - 300 TL arasında, f1.8 olan 900 - 1000 TL arasında, sizce bu fiyat farkına değer mi? Aslında gönlüm Canon 85 mm f1.8'de ama ***** Apsc sensörlü makinada açı çok dar kalacak ve kullanışsız olacak.

OnurD.
25-02-2014, 05:41
Canon 50 mm f1.8 ile 50 mm f1.4 kullanan var mıdır aramızda? İki lens arasındaki fiyat farkına değer mi sizce? Portre fotoğrafları için prime lens almak istiyorum, f1.8 olan 250 - 300 TL arasında, f1.8 olan 900 - 1000 TL arasında, sizce bu fiyat farkına değer mi? Aslında gönlüm Canon 85 mm f1.8'de ama ***** Apsc sensörlü makinada açı çok dar kalacak ve kullanışsız olacak.

1.4 ün 1.8e göre en büyük artısı USM olmasıdır. 1.8 olanda AF motoru kanser eder adamı. 1.4 ayrıca daha keskindir vs.
Yazdığınız fiyatlar çok geldi bana. 50mm f1.4 2.el de yanlış hatırlamıyorsam 500-600tl gibi rakamlara satılıyordu.

1.8 içinde 250 üstü çok.

Bülent76
25-02-2014, 07:52
1.4 ün 1.8e göre en büyük artısı USM olmasıdır. 1.8 olanda AF motoru kanser eder adamı. 1.4 ayrıca daha keskindir vs.
Yazdığınız fiyatlar çok geldi bana. 50mm f1.4 2.el de yanlış hatırlamıyorsam 500-600tl gibi rakamlara satılıyordu.

1.8 içinde 250 üstü çok.

Hocam kurlar çok arttığı için fiyatları yukarı çektiler sanırım biraz. İkinci el düşünmüyorum, herkes aradaki fiyat farkına değer yazmış fotoğraf sitelerinde, bakalım kısmetse alıyorum bugünlerde.

aykutsafakyaman
26-02-2014, 01:40
Aranizda analog makina kullanan var mi ? Veya analog hakkinda tecrubeli olan ? Elimde Zenit in bi makinasi var pek bi bilgim yok bi kac sey sormak istiyodum bilen varsa . Bi de Nikon D5100 kullanan var mi ?

Onamdar
03-03-2014, 14:31
Aranizda analog makina kullanan var mi ? Veya analog hakkinda tecrubeli olan ? Elimde Zenit in bi makinasi var pek bi bilgim yok bi kac sey sormak istiyodum bilen varsa . Bi de Nikon D5100 kullanan var mi ?

bende analog bakıyorum şu aralar birazda onunla takılayım.

sende ne var zenit.

Canon ae1 alınık aranıyor kıyıda köşede kullanmadığınız makina varsa değerlendirilir.:D

burakk.
03-03-2014, 15:26
Bende de canon 550D var sanırım yeni başlayanlar için ideal bir makina kendimce bir şeyler yapıyorum bende :) isteyene 55-250 mm lensimi de satabilirim şu an boşta duruyor.

Mivec_4G63
03-03-2014, 15:28
haftasonu hayyamdan, nikon d5200 + 18-105 VR kiti 1950 liraya aldım. Fiyat nasıl beyler çok kazık yemişmiyiz. Ürün faturalı ve garantili

Mutu
03-03-2014, 15:29
Boşver aldıktan sonra sorgulayıp sıkma canını. Aldıysan ürünün keyfini çıkar.
Gereksiz pişmanlığa düşmeye gerek yok.

Ben 600d burada 2bin tl civarıyken ispanyada 450euro'ya almamıştım.(euro kuru 2.22 idi o zaman)

Burada 2.ellerinden bile çok ucuz fiyata geliyordu. Bi hafta sonra paramı cebime koyup almaya gittim, ama bitmişti. :D Promosyonsuz fiyatı 700 euro idi.

Takma kim kaça satıyor, sonra gereksiz bi sızı oluyo içinde :D

Mivec_4G63
03-03-2014, 15:41
Boşver aldıktan sonra sorgulayıp sıkma canını. Aldıysan ürünün keyfini çıkar.
Gereksiz pişmanlığa düşmeye gerek yok.

Ben 600d burada 2bin tl civarıyken ispanyada 450euro'ya almamıştım.(euro kuru 2.22 idi o zaman)

Burada 2.ellerinden bile çok ucuz fiyata geliyordu. Bi hafta sonra paramı cebime koyup almaya gittim, ama bitmişti. :D Promosyonsuz fiyatı 700 euro idi.

Takma kim kaça satıyor, sonra gereksiz bi sızı oluyo içinde :D

anlaşılan kazık yemişim :D yahu canıma tak etti gez gez sıkıldım ilk gördüğümü aldım :)

Onamdar
06-03-2014, 08:58
Güncel
canon ae-1 aranıyor yok mu satan :)

Kahn23
06-03-2014, 09:01
Cihazım satılıktır. İlgilenenlerin bilgisine..

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/175970-nikon-d80-body-nikon-50mm-f18.html

Onamdar
10-03-2014, 12:36
Güncel
canon ae-1 aranıyor yok mu satan :)

Ae-1 bulundu
FD lens aranıyor yada başka hangi lensler uyar bilmiyorum ama neleriniz var kıyıda köşede kalmış tozlanmış.:D

Slmcnsl
10-03-2014, 12:44
Ae-1 bulundu
FD lens aranıyor yada başka hangi lensler uyar bilmiyorum ama neleriniz var kıyıda köşede kalmış tozlanmış.:D

nasil temiz birşeymi buldun bari=)
hayirli olsun.=)
ae1 lerde sen enstantane hizini seciyorsun , makine uygun diyaframi seciyor ona göre cekiyor dimi? enstantane hizi acaba dogru ayarli mi? bu modellerde kayma olabiliyormuş. misal 1/800 ayarliyosun ama asil çektigi 1/400 vs gibi??
temiz ve uygun fiyatli bir ae bulursam bende almak istiyorum.=)
pentax me var bende de forumdan almiştim geçen sene o da çok güzel bir makine=)

Onamdar
10-03-2014, 13:20
nasil temiz birşeymi buldun bari=)
hayirli olsun.=)
ae1 lerde sen enstantane hizini seciyorsun , makine uygun diyaframi seciyor ona göre cekiyor dimi? enstantane hizi acaba dogru ayarli mi? bu modellerde kayma olabiliyormuş. misal 1/800 ayarliyosun ama asil çektigi 1/400 vs gibi??
temiz ve uygun fiyatli bir ae bulursam bende almak istiyorum.=)
pentax me var bende de forumdan almiştim geçen sene o da çok güzel bir makine=)

Valla gittigidiyordan aldım açık arttırmadan aslında 170 e bitcek gibiydi ama elemanın biri geldi işi bozdu 230 a aldım
Ae 1 değil ae 1 program aldım 50 mm 1.8 lensiyle birlikte
kozmetik olarak 10/8,5 :) iyi aldığımı düşünüyorum :D

Kayma olsa büyük enstantenelerde anlaşılırdı 2 de bulb çekerdi yada bulbda 2 çekmesi gerekirdi öle bi problem yok. Lensin üzerindeki diafram ayarını A ya getirirsen diaframı kendi ayarlıyor ışığa göre. Bide program modu var ordada enstanteneyi kendi ayarlıyor. Ama bu sadece ae 1 programda var. Yani tam otomatik kullanabiliyorsun istersen. Film takayım 2-3 haftaya sonuçları paylaşırım :)

aykutsafakyaman
10-03-2014, 13:25
bende analog bakıyorum şu aralar birazda onunla takılayım.

sende ne var zenit.

Canon ae1 alınık aranıyor kıyıda köşede kullanmadığınız makina varsa değerlendirilir.:D

Valla rusça bişeyler yazıyo üstünde fotoğrafını eklerim öyle bakarsın :D D5000 veya D80 bakıyorum şimdilik tamir görmemiş fazla shutter yapmamış
He bi de bu lensin temizliği nasıl yapıcam onu bilen var mı ?

Onamdar
10-03-2014, 13:32
Valla rusça bişeyler yazıyo üstünde fotoğrafını eklerim öyle bakarsın :D D5000 veya D80 bakıyorum şimdilik tamir görmemiş fazla shutter yapmamış
He bi de bu lensin temizliği nasıl yapıcam onu bilen var mı ?

m42 lens herhalde o bi resmini çek bakalım :)

hava tutarak tozları çıkart tam temizlenmezse gözlük camı silen bezlerle çizmeden nazikçe temizlenir.

aykutsafakyaman
10-03-2014, 13:52
m42 lens herhalde o bi resmini çek bakalım :)

hava tutarak tozları çıkart tam temizlenmezse gözlük camı silen bezlerle çizmeden nazikçe temizlenir.

M52 sanırım lens :D

http://i61.tinypic.com/20uzrph.jpg

Onamdar
10-03-2014, 14:11

Adaptörle olur benimkine belki ama bendede 50mm 1.8 lens var zaten :)

aykutsafakyaman
10-03-2014, 14:22
Film alicam bu hafta deniycem bakalim :)

OnurD.
02-04-2014, 08:47
Biraz geç oldu ama :)

https://farm3.staticflickr.com/2871/10616415755_42753aaf74.jpg

Benim lensin aynısı sanırım. eğer öyleyse m42 dir. Ben daha yeni sattım. 150tl gibi sadece lensin piyasası var.
Arka planı döndürür, çok güzel bir karakteri mevcuttur lensin. Analog makineden anlamam ama :) m42 adaptörlerle dijital makinede çok güzel sonuçları vardır.

Yiğit G.
02-04-2014, 09:43
Biri analogmu dedi :D Bunlarda bizim makineler.. Tabi bir kısmı görünüyor daha çok var.Zenit de 2000 lerin basında benim üniversitede kullandıgım makineydi :) Çok güzel makinedir taş gibi :)

http://i.hizliresim.com/KZr99k.jpg

http://i.hizliresim.com/eoLOO7.jpg

http://i.hizliresim.com/KloOOE.jpg

http://i.hizliresim.com/xVZrrP.jpg

http://i.hizliresim.com/KnvOOR.jpg

ve en sevdiğim Nazi SS Leica sı :D

http://i.hizliresim.com/wv0jPp.jpg

http://i.hizliresim.com/w19JEG.jpg

buda meraklısı varsa ağzının suyu akar.1840 model ilk üretilen COLT lardan.

http://i.hizliresim.com/K4daV0.jpg

Onamdar
02-04-2014, 10:26
Mamiya satılık mı :D

rodya
02-04-2014, 10:40
temiz bi 2. el makinayı nerden, nasıl alabiliriz? 450d istiyorum. piyasası nedir bunun?

OnurD.
02-04-2014, 15:09
@ Yiğit G ne yaptın Hocam Sen :D Harika mekineler var arada.
Leica Tam hasta işi zaten ;)

temiz bi 2. el makinayı nerden, nasıl alabiliriz? 450d istiyorum. piyasası nedir bunun?

Çevre aracılığı ile almak daha mantıklı. Piyasadaki ilanlar artık hep dükkanların yada bu işten yada fiyattan anlamayıp pahalıya alıp pahalıya satanlara ait(Herkes üstüne alınmasın sakın istisnalar mevcut)

450D vardı geçenlerde 11bin shutterda 350TL ye gitti mesela. Etsin en fazla 400TL etsin. Gel gelelim 500-600den aşağı bulamıyorsunuz. Gerçek satıcılar yada bu işin meraklıllar ilan açmadan falan görüyorlar işlerini çevreleri sayesinde.

Bizim gökan 'da istiyordu Benzer birşey aklımda olsun haber salayım bakalım denk gelirse yazarım muhakkak.

ilbeyyagci
02-04-2014, 16:18
Biri analogmu dedi :D Bunlarda bizim makineler.. Tabi bir kısmı görünüyor daha çok var.Zenit de 2000 lerin basında benim üniversitede kullandıgım makineydi :) Çok güzel makinedir taş gibi :)

http://i.hizliresim.com/KZr99k.jpg

http://i.hizliresim.com/eoLOO7.jpg

http://i.hizliresim.com/KloOOE.jpg

http://i.hizliresim.com/xVZrrP.jpg

http://i.hizliresim.com/KnvOOR.jpg

ve en sevdiğim Nazi SS Leica sı :D

http://i.hizliresim.com/wv0jPp.jpg

http://i.hizliresim.com/w19JEG.jpg

buda meraklısı varsa ağzının suyu akar.1840 model ilk üretilen COLT lardan.

http://i.hizliresim.com/K4daV0.jpg

Hocam çok çok iyi bir set hatta hazine :) değerini bilen ellerde uzun yıllar sizlerle olur inşallah

rodya
02-04-2014, 16:21
@ Yiğit G ne yaptın Hocam Sen :D Harika mekineler var arada.
Leica Tam hasta işi zaten ;)

Çevre aracılığı ile almak daha mantıklı. Piyasadaki ilanlar artık hep dükkanların yada bu işten yada fiyattan anlamayıp pahalıya alıp pahalıya satanlara ait(Herkes üstüne alınmasın sakın istisnalar mevcut)

450D vardı geçenlerde 11bin shutterda 350TL ye gitti mesela. Etsin en fazla 400TL etsin. Gel gelelim 500-600den aşağı bulamıyorsunuz. Gerçek satıcılar yada bu işin meraklıllar ilan açmadan falan görüyorlar işlerini çevreleri sayesinde.

Bizim gökan 'da istiyordu Benzer birşey aklımda olsun haber salayım bakalım denk gelirse yazarım muhakkak.

11bin shutterda 350 lira olsun hemen bugün alim:/
aklınızda olsun hocam çok teşekkürler

ilbeyyagci
02-04-2014, 16:48
Bunlar da benim elimden geçen makinalar :)

Baba yadigarı Zenit 12xp ve Helios. Porst 135 2.8 ve efsane Zenitar Fisheye 16mm

http://i.imgur.com/veCwDuKl.jpg

Zenit 122 + Takumar 50 1.4 + DANBO :)

http://i.imgur.com/iMwbXCMl.jpg

Canon 30D + Nikon F5 . Lensler Sigma 10-20 ve Tamron 17-50. GoPro2 ve 450D arkadaşımın.

http://i.imgur.com/UBPst20l.jpg

Gözbebeğim Fujifilm X100. Fakirin Leica'sı.

http://i.imgur.com/Zpj4GiOl.jpg

Diyarbakır bit pazarından yok paraya aldığım Canon A-1

http://i.imgur.com/WuZ2E6dl.jpg

Canon Canonet 28

http://i.imgur.com/cy7GehKl.jpg

Sony Nex 3N . En kullanışsız nex.

http://i.imgur.com/K2AVtitl.jpg

Canım 5D'm. Ölümsüz body.

http://i.imgur.com/jmPINkUl.jpg

Canon 1Ds . 24-105 L ile birlikte. 24-105'in kırmızı halkası yok o ayrı :D

http://i.imgur.com/dgrD6Tdl.jpg

Veee Canon Eos 1v. Canon'un gelmiş geçmiş ve en gelişmiş filmli makinesi. Zor buldum kolay kaybetmem :)

http://i.imgur.com/ow7bgshl.jpg

Daha çok var. Buldukça paylaşırım.

aykutsafakyaman
02-04-2014, 16:58
Nazi leica si baya guzelmis bizde de barabellum var . Bu arada tekrardan soriyim nikon d80 d5000 d5100 vb makina varsa cevrenizde satan haber verirseniz sevinirim

OnurD.
02-04-2014, 18:16
ilbey, nex3n e neden en kullanissiz mex dedin ki simdi. nex3 e gore degerlendirirsek durum nasil? Nex3 bana gayet iyi geldide merak ettim acikcasi :)

By_Carizma
12-04-2014, 13:00
burada konusu varken yenisini açmim :) 1700 tl ye kadar fotograf makinası önerebilecek var mı ? amatör ve hobi amaçlı fotograflar çekilecek

OnurD.
13-04-2014, 23:20
burada konusu varken yenisini açmim :) 1700 tl ye kadar fotograf makinası önerebilecek var mı ? amatör ve hobi amaçlı fotograflar çekilecek
Bu yazım size;
Makinadan çok lens-lenslerin önemi büyüktür. 18-55 kitlensle kullanacaksanız 550d de alsanız 60d de hiç bir farkı olmayacaktır. Yok temiz bir 5D bulup yanınada tamron 28-75 f2.8 alcaksanız lafım yok. Onun haricinde şu yazdıklarım geçerlidir şahsen ;
Canon 600d- 60d , nikon d90- 5100- 3100 vb makinelerin Şuan kullandığım Nex3 ten imaj kalitesi ve iso başarımı olarak hiç bir artısı yok. 1/4000 üzeri kullanacaksanız 60d falan öne çıkar ancak vizör takıntısı olmayan biri için Nex hertürlü iş görür. Etrafınızda varsa aynasız bir makine kullanan bir test edin.

Bu yazım genele;
Amaç sadece Büyük Body olsun elimde tutarken farkedilsinse büyük makine alınabilir.

Nex5N alınır o paraya 2.el üstede birton objektif alınır :D

1700TL verip 60D almak ve 150tl lik FD 50mm f1.4 kullanamamak çok kötü birşeymiş. Nex e geçince anladım :)
Manuel lensler harikadır, Nex lerin focus peaking özelliği sayesinde USM (Canonun ultrasonic netleme zımbırtısı) gibi netliyorum :D 1,5 yaşındaki fırlamanın hareketli hallerinde bile f1.4 te sorunsuz çekebiliyorum.

Yukarıda yazdığım 5d konusuda aslında genele. FullFrame bir gövde alınmayacaksa, para kazanmak için kullanmayacaksanız büyük makine tercih etmeyin. Ben kaç yıl gereksiz ağırlık taşımışım resmen. 60D ile çektiğim karelerden hiç bir farkı yok şuanki çekimlerimin.

ilbeyyagci
14-04-2014, 07:48
ilbey, nex3n e neden en kullanissiz mex dedin ki simdi. nex3 e gore degerlendirirsek durum nasil? Nex3 bana gayet iyi geldide merak ettim acikcasi :)

Abi body o kadar küçük ki her an elinden kayabiliyor hiçbir şekilde düzgün tutamıyorsunuz . Ayrıca ekran dönme açısı çok salakça :) bir de focus tutarsız. Nex 3'ün gözünü seveyim mis gibi body :)

İbrahim33
14-04-2014, 07:49
dün fuji 2980 aldım 345 tl'ye.fiyatı iyi mi ? makine nasıl ?

wiesmann
14-04-2014, 08:25
bu sene tatilde sualti resmi cekmek icin bir onerisi olan varmi? yada sualti kiliflari ile idare etsemmi?

(oyle profesyonel makinalarda gozum yok)

OnurD.
14-04-2014, 12:16
Abi body o kadar küçük ki her an elinden kayabiliyor hiçbir şekilde düzgün tutamıyorsunuz . Ayrıca ekran dönme açısı çok salakça :) bir de focus tutarsız. Nex 3'ün gözünü seveyim mis gibi body :)
Hah tamam ozaman :) Nex3 candir. cok sevdim Ben onu. FD lenslerlede canavar Masallah.

bu sene tatilde sualti resmi cekmek icin bir onerisi olan varmi? yada sualti kiliflari ile idare etsemmi?

(oyle profesyonel makinalarda gozum yok)
Su alti icin sonynin compact makineleri var onlar fena degildir. Bende Genaral Electiric G5WP var mesela. sualti cekim falan prof manada yapilmiyor. ipini koluna takiyosun aciliyosun denizde falan ama iste maksat ani fotosuysa herturlu is goruyor. dusmelere falanda dayanikli. Denizden cikinca cesme suyuyla durulamak yeterli :)
Sualti kiliflara bakilmali, kilifa gorede slr bir makine alinabilir.

Mert Alpay
14-04-2014, 12:22
Hazır burada konuyu bulmuşken osrayım :D ben nikon d5100 aldım abiler fakat sadece 18-55mm var elimde. Sizce ilk olarak hangi lensi almalıyım hem makro çekim için hemde model-araba çekimleri için modelden kastım insan yani :D

wiesmann
14-04-2014, 14:15
Su alti icin sonynin compact makineleri var onlar fena degildir. Bende Genaral Electiric G5WP var mesela. sualti cekim falan prof manada yapilmiyor. ipini koluna takiyosun aciliyosun denizde falan ama iste maksat ani fotosuysa herturlu is goruyor. dusmelere falanda dayanikli. Denizden cikinca cesme suyuyla durulamak yeterli :)
Sualti kiliflara bakilmali, kilifa gorede slr bir makine alinabilir.

evet maksat anı fotograflamak oyle pro makıne elıme yakısmaz sızın gıbı profesyonellerı sınır etmek ıstemem ;)

tesekkurler ustad bugun yarın tatıl programımızda bellı olacak bodrum olursa yer tavsıyesınıde ısterım :D

ilbeyyagci
14-04-2014, 17:32
Hazır burada konuyu bulmuşken osrayım :D ben nikon d5100 aldım abiler fakat sadece 18-55mm var elimde. Sizce ilk olarak hangi lensi almalıyım hem makro çekim için hemde model-araba çekimleri için modelden kastım insan yani :D

Model için 50mm şart fakat makinenin AF motoru yok o yüzden alamazsın anca G serisi 50mm bakman lazım onun da fiyatları yüksek. Bu yüzden diyorum AF motorsuz makine almayın diye.

Araç çekimleri için elindeki lens yeter derim. Hele biraz işi çöz :)

aykutsafakyaman
14-04-2014, 20:22

Makro için 50 mm yeter ama af motoru yok d5100 un ona göre bak ilerde yetmezse ki şimdi yeter 18-135 e geçersin .

Onamdar
14-04-2014, 20:47
Bitane m42 adaptör alıp m42 f 1.4 yada 1.8 lens alırsın 100 150 liraya mis gibi lensin olur ama manuel focus olucak

ilbeyyagci
14-04-2014, 20:57
Bitane m42 adaptör alıp m42 f 1.4 yada 1.8 lens alırsın 100 150 liraya mis gibi lensin olur ama manuel focus olucak

m42'yi Nikon'da kullanamazsın.

Takarsın ama 2-3 mt'den sonra netlemez. Flanş mesafesi farklı.

He eğer makro için yazmışsan ayrı. Ters bağlama adaptörü ile makro çekilir tabi.

Onamdar
14-04-2014, 21:35
m42'yi Nikon'da kullanamazsın.

Takarsın ama 2-3 mt'den sonra netlemez. Flanş mesafesi farklı.

He eğer makro için yazmışsan ayrı. Ters bağlama adaptörü ile makro çekilir tabi.

1.5 metre diye biliyorum ama makro ve model araba çekiceğini söylemiş bu şartlarda fiyat performans olarak en makul seçenek olarak gözüküyor bence .

İyi bi makro lens için normalde bi body parası gömmek lazım

OnurD.
14-04-2014, 23:09
Macro için 1.5metre tamamda araç için falan imkansız. Araç çekimi için 18-55 yeterli.
Ters bağlamak için manuel alınacaksa 28-29mm idealdir.
18-55 i ters bağlamak en maliyetsiz çözümdür orası ayrı :)

AF olsun, portre ve macro çekeyim dersenizde tamron 90mm f2.8 macro 1:1 alınır 600-800 arası 2.el

ilbeyyagci
15-04-2014, 06:47
1.5 metre diye biliyorum ama makro ve model araba çekiceğini söylemiş bu şartlarda fiyat performans olarak en makul seçenek olarak gözüküyor bence .

İyi bi makro lens için normalde bi body parası gömmek lazım

Aynen. O zaman arkadaşa bi 28mm tokina lazım :)

ilbeyyagci
15-04-2014, 06:48
Macro için 1.5metre tamamda araç için falan imkansız. Araç çekimi için 18-55 yeterli.
Ters bağlamak için manuel alınacaksa 28-29mm idealdir.
18-55 i ters bağlamak en maliyetsiz çözümdür orası ayrı :)

AF olsun, portre ve macro çekeyim dersenizde tamron 90mm f2.8 macro 1:1 alınır 600-800 arası 2.el

Evirgen taktiği :D 55-18 L :D

ferhat-a
15-04-2014, 07:09
Samsung GN100
Çok amaçlı kullanım şekli internetten paylaşım HD video çekimi tablet gibi kolay kullanım.

MBuğra
15-04-2014, 08:32
2 sene once ingilterede iken kiz gibi kutusuna kadar olan nikon d40 almistim ikinci el, pound 2.8 civarindayken £125 almistim. 18-55 lensiyle beraber birde makro icin 105 lensi vardi. 1 ay sonra £175'i veren olunca satmistim. 50 pound icin keske satmasaydim diyorum, cok guzel makineydi. Ondan sonra bi daha slr makina alamadim.

Onamdar
15-04-2014, 15:17
lowepro çanta iyi fiyat sipariş geçtim 2 haftaya gelir
replika olabilir ama yorumlar iyidi. Düşünen olursa...

Freeshpping New Lowepro Mini Trekker AW Photo DSLR Camera Bag Digital SLR travel Backpack with All Weather Cover for nikon canon-in Camera/Video Bags from Electronics on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Freeshpping-New-Lowepro-Mini-Trekker-AW-Photo-DSLR-Camera-Bag-Digital-SLR-travel-Backpack-with-All/960064163.html)

aykutsafakyaman
23-04-2014, 14:00
Sony slt makina alan kullanan var mi ? Teknosa da indirim var ozellikleride hosuma gitti ama nedir ne degildir tam oturmadi kafamda ? Sony A58 bu arada

Met
23-04-2014, 14:30
Başlangıç için böyle bişey tavsiye eder misiniz ?
Canon Eos M Silver Fsl 18-55 Kit + 90Ex 18 Mp 3" Lc Ekran Dijital Fotoğraf Makinesi - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/eos-m-silver-fsl-18-55-kit----90ex-18-mp-3-lc-ekran-dijital-fotograf-makinesi.html)

yoksa ona o parayı verene kadar git bunu al mı dersiniz ?
Canon Eos 1100D 18-55 Dc 12,1 Mp 2,7" Lcd Ekran Slr Dijital Fotoğraf Makinesi - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/eos-1100d--18-55-dc-121-mp-27-lcd-ekran-slr-dijital-fotograf-makinesi.html)

Ramiz
23-04-2014, 14:50
Ben bir üst katagoriye çıkmanı öneririm

Canon olarak 60D/70D

Nikon olarak D7000/D7100

Met
23-04-2014, 14:54
Ben bir üst katagoriye çıkmanı öneririm

Canon olarak 60D/70D

Nikon olarak D7000/D7100

başlangıç için 1100D yeterli değil mi yani ?

Ramiz
23-04-2014, 15:00
başlangıç için 1100D yeterli değil mi yani ?

Sadece başlangıçta kalacaksan yeter tabiki , ama kendimi dahada geliştireyim dersen belli bir noktadan sonra değiştirmek isteyeceğin bir gövde olur

Met
23-04-2014, 15:02
Sadece başlangıçta kalacaksan yeter tabiki , ama kendimi dahada geliştireyim dersen belli bir noktadan sonra değiştirmek isteyeceğin bir gövde olur

Fotoğraf çekmeyi seviyorum, iPhone 5 in kamerasının canını alıyorum yani o derece :D
Önce hobi olarak başlamayı düşünüyorum. Eğer yeteneğim var ise geliştiririm tabii ki. Yani onu zaman göstericek :)

aykutsafakyaman
23-04-2014, 17:14
Başlangıç için böyle bişey tavsiye eder misiniz ?
Canon Eos M Silver Fsl 18-55 Kit + 90Ex 18 Mp 3" Lc Ekran Dijital Fotoğraf Makinesi - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/eos-m-silver-fsl-18-55-kit----90ex-18-mp-3-lc-ekran-dijital-fotograf-makinesi.html)

yoksa ona o parayı verene kadar git bunu al mı dersiniz ?
Canon Eos 1100D 18-55 Dc 12,1 Mp 2,7" Lcd Ekran Slr Dijital Fotoğraf Makinesi - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/eos-1100d--18-55-dc-121-mp-27-lcd-ekran-slr-dijital-fotograf-makinesi.html)

Bu aralar bende araştırıyorum ama bi sureden sonra 1100d yetersiz kaliyor govde degistirmek zorunda kalabilirsin

Met
23-04-2014, 17:19
1000 liraya kadar ne tavsiye edersiniz o zaman ?

Onamdar
23-04-2014, 17:47

İkinci el 550d 600d olabilir ama benim tavsiyem filmli analog makina alman başlangıç için
Canon ae1 a1 ae1 program zenit et... Gerçekten çok keyifli analog makina aldığımdan beri dslr nin yüzüne bakmadım. Çok ucuza çok keskin lensler bulabiliyorsun.

Analog olarak bende
Ae1 program zenit et birde orta format olarak lubitel 2 var

Mert Alpay
23-04-2014, 17:50
Nikon d5100 başlangıç için tavsiye ederim fiyatı uygun bende yeni aldım :)

Met
23-04-2014, 17:57
İkinci el 550d 600d olabilir ama benim tavsiyem filmli analog makina alman başlangıç için
Canon ae1 a1 ae1 program zenit et... Gerçekten çok keyifli analog makina aldığımdan beri dslr nin yüzüne bakmadım. Çok ucuza çok keskin lensler bulabiliyorsun.

Analog olarak bende

Kartla alıcam ikinci el sıkıntı olur. Sıfır alayım garantisi falan olsun kafam rahat olur :)

aykutsafakyaman
23-04-2014, 18:10

Butceyi biraz artirirsan internetten falan nikon d5100 bi de canon 600d satiliyor garanti durumu satici ile gorusup alinabilir

playhard
23-04-2014, 18:11

Analog olarak bende

dslrdan analoga geçen bi kaç arkadaşım var hakikaten çok keyifli olduğunu söylüyor hatta profesyonel fotoğrafçılık yapan arkadaşım dediğin gibi mark2 ye elini sürmüyormuş.

ben başlangıç için 550d almıştım 2.el 135 lensle birlikte 1000 tl vermiştim böyle bişey düşürebilirsen çok iyi olur.

Onamdar
23-04-2014, 18:33
dslrdan analoga geçen bi kaç arkadaşım var hakikaten çok keyifli olduğunu söylüyor hatta profesyonel fotoğrafçılık yapan arkadaşım dediğin gibi mark2 ye elini sürmüyormuş.

ben başlangıç için 550d almıştım 2.el 135 lensle birlikte 1000 tl vermiştim böyle bişey düşürebilirsen çok iyi olur.

Hakikaten çok keyifli herkese tavsiye ederim dijitaldeki gibi arka arkaya deklanşöre asılamıyorsunuz ışığı ölçüp özenerek enstantene diyaframı ayarlıyıp kafanızda kareyi canlandırıp çekiyorsunuz:D

Uygun bulabilirsem ortaformat bi mamiya yada kiev alıcam onlarda 120mmlik roll film kullanıldığı için kalite ve renkler inanılmaz oluyor.

18-135 lensle aldıysan eğer gerçekten çok uygun almışsın. Çok iyi bi lens o

aykutsafakyaman
24-04-2014, 10:03
Sony slt makina alan kullanan var mi ? Teknosa da indirim var ozellikleride hosuma gitti ama nedir ne degildir tam oturmadi kafamda ? Sony A58 bu arada

Sunu tekrar bi soriyim forumdan bi kac arkadasla gorustum kullanan var midir pazartesi almaya gidicem buyuk ihtimal :)

İbrahim33
24-04-2014, 10:19
metin düşünürsen yarı-prof. fuji s2980 vereyim , 2 hafta önce aldım.kutusu , garantisi , faturası herşeyi duruyor.daha bir kere bile çekim yapmadım.

Onamdar
24-04-2014, 10:53
Sunu tekrar bi soriyim forumdan bi kac arkadasla gorustum kullanan var midir pazartesi almaya gidicem buyuk ihtimal :)

Karşılaştırma yaptım teknik özellikleri 600d den daha üstün kağıt üzerinde.
Ama servis durumu, lens fiyatları ve bulunabilirliğine bakmak lazım. Birde sağlamlıkda önemli.

OnurD.
24-04-2014, 12:01
Sony'de güzel lensler vardır. Minoltanın vs. gayet keskin ve güzel lensler. Ha Canondaki gibi USM vs. olmaz ama analog veya mf piyasasına hakim bir tanıdığınız gayette bulabilir güzel ve farklı lensleri.

Aynasız soranlarada Nex öneririm. Şahsen 60d yi satıp Nex3 gibi bir makineye geçen biri olarak söylüyorum bunu :D

600d- 60d- d5100- d3100- d7000 ile çekeceğiniz kareleri 500tl ye alabileceğiniz nexlede çekersiniz. Hatta o makinelerle kullanamayacağınız lensleri kullanma şansınız olur. Tek dezavantajı Manuel Focus kullanıyor olmanız olur. Focuspeaking diye bir kolaylığı var ama(netten videolara bakın fikir oluşur kafanızda) CAnon USM gibi netliyorum 1.4 diyaframlı lensle :)

16 aylık yrinde duramayan oğlum bu; f1.4 diyaframdaki netlik ve renklere bakın.
Nex3 ve Canon FD 50mm f1.4 Manuel lens. Lens 150-200tl arası fiyatı makinede 400-600 arası fiyatı.

https://farm8.staticflickr.com/7148/13772000835_0d12a6e55e_c.jpg

Buda başka bir örnek, Yine aynı ikili ;
Yine açık dyafram yani f1.4 ve rüzgarlı bir hava. Sabit bir cisim değil.
https://farm8.staticflickr.com/7213/13949043242_94a0c1c2d3_c.jpg

aykutsafakyaman
24-04-2014, 13:49
Abi senin kadar bilgim yok benim . Ne diyosun şimdi alınır mı A58 ? He bu arada Allah nazar değdirmesin :D

OnurD.
24-04-2014, 15:01
Abi senin kadar bilgim yok benim . Ne diyosun şimdi alınır mı A58 ? He bu arada Allah nazar değdirmesin :D

Makineyi 60D ile kıyasladım çünkü fiyatları aynı.
Dinamik aralık ve renk derinliği a58 de daha iyi, sensör daha büyük falan. Ancak açık diyafram seven biriyseniz 1/4000 üzerine çıkamayacağınızdan sıkıntı olur. Elektronik vizör var mesela Ben olsam sırf o yüzden Nex alırdım. O delikten bakıyorsan gerçek görüntüyü görmek lazım. Bataryayıda etkiler nihayetinde yarı yarıya fark etıyor 60d bataryada.

Çok arada bırakacak bir makine Bence, Ne alınır ne alınmaz. O paraları hayatta vermem Ben olsam orası ayrı.

İncik boncuk Size daha iyi fotograf çektirmez, sadece işinizi kolaylaştırır vs.
Önce 400d sonra 60d en son 70d aldım ve pişman olup sattım. Diyorum ya en kötü Nex modeli olan Nex3 kullanıyorum ve çok mutluyum. Full Frame harici hiç bir kuvvet bana aldıramaz nexle aynı sensörü barındıran koca koca makineleri.
Bugün 1700TL bütçem olsa; 5D ve yanına 28-75 f2.8 tamron alırım. Onun Harici Nex ler hertürlü iş görür.

29mm f2.8 Pentacon, Canon fd 50mm f1.4 üm var. ay başında 135mm f2.8 canon fd gelicek. İlerdede bi balık gözü aldım mı tamamdır :) Nex le kullanıcam bunları.

SmT
24-04-2014, 15:16
Makineyi 60D ile kıyasladım çünkü fiyatları aynı.
Dinamik aralık ve renk derinliği a58 de daha iyi, sensör daha büyük falan. Ancak açık diyafram seven biriyseniz 1/4000 üzerine çıkamayacağınızdan sıkıntı olur. Elektronik vizör var mesela Ben olsam sırf o yüzden Nex alırdım. O delikten bakıyorsan gerçek görüntüyü görmek lazım. Bataryayıda etkiler nihayetinde yarı yarıya fark etıyor 60d bataryada.

Çok arada bırakacak bir makine Bence, Ne alınır ne alınmaz. O paraları hayatta vermem Ben olsam orası ayrı.

İncik boncuk Size daha iyi fotograf çektirmez, sadece işinizi kolaylaştırır vs.
Önce 400d sonra 60d en son 70d aldım ve pişman olup sattım. Diyorum ya en kötü Nex modeli olan Nex3 kullanıyorum ve çok mutluyum. Full Frame harici hiç bir kuvvet bana aldıramaz nexle aynı sensörü barındıran koca koca makineleri.
Bugün 1700TL bütçem olsa; 5D ve yanına 28-75 f2.8 tamron alırım. Onun Harici Nex ler hertürlü iş görür.

29mm f2.8 Pentacon, Canon fd 50mm f1.4 üm var. ay başında 135mm f2.8 canon fd gelicek. İlerdede bi balık gözü aldım mı tamamdır :) Nex le kullanıcam bunları.

Tercih meselesidir..Kaç kere Nex serisi ve benzerleri geçti elimden ancak gözümde hiçbir zaman gripli bir body olamadı..
Dediğim gibi tercih meselesidir ve kullanan kişiye göre değişir bu nedenle bu paraya Nex alınır demek bana göre yanlış :)

OnurD.
24-04-2014, 17:04
Tercih meselesidir..Kaç kere Nex serisi ve benzerleri geçti elimden ancak gözümde hiçbir zaman gripli bir body olamadı..
Dediğim gibi tercih meselesidir ve kullanan kişiye göre değişir bu nedenle bu paraya Nex alınır demek bana göre yanlış :)

1700tl ye 60d ile a58 i kiyasladim zaten. nexi de ucuz diye aldim ve tavsiye ettim. yoksa 1700tlye nex tabikide almam ve yonlendirmem. o paralara 5d ve tamron onermistim. maximum 600tlye alinabilecek nex+50mm f1.4 (olympus zuiko yada yashica) herturlu is yapar ve crop bodylerin hepsine kafa tutar imaj olarak. dedigim gibi; af hizi, enstantane gibi eksileri ve teknolojik oyuncaklari omaz.

aykutsafakyaman
24-04-2014, 22:46
1700 civari olucak ama nakit cikamiyorum . Yanlis anlasilmasin ama nex su vizorsuz olanlar miydi ?

OnurD.
25-04-2014, 12:27
1700 civari olucak ama nakit cikamiyorum . Yanlis anlasilmasin ama nex su vizorsuz olanlar miydi ?

Nexler aynasız diye tabir edilen gruptan. Vizör bazı modellerinde var ancak elektronik vizör aynı a58deki gibi. Yada sonradanda takılabiliyor ama yine elektronik vizör.
Az bütçeyle bu işe girişeyim dersen nexler mantıklı. üst rakamlara çıkmaya gerek yok.

1700TL çok ara bir rakam. 2.el olarakta kredi kartıyla falan ürün alabilirsin izmirde erindijital var mesela. 650D ve 17-50 Tamron alabilirsin 2.el olarak diye düşünüyorum. olmadı 600D alırsın.

60D oluyor bazen onda 2.el oda olabilir.

Ama Ben yinede max 1000TL harcayarak 3 adet çok sağlam lenside kapsayacak nex sistem kurmak en mantıklısıdır diyorum.

aykutsafakyaman
25-04-2014, 12:57
Izmirde degilim ama dediklerini dusunucem .

OnurD.
25-04-2014, 13:29

Avatarın altında İzmir yazdığı için Orayı yazdım. İnternettende satış elbet mümkün olabilir.

PULAT
25-04-2014, 13:41
makina işinden çok anlamam ama hem küçük hem çekim kalitesi olarak bir önceki modelini beğenip referans alarak aldığım sony wx100 modelini tavsiye ederim. çakmak cebinize sığacak kadar küçük ama özellikle gece çekimleri çok güzel. bir slr yerini tabiki alamaz ama çapına göre başardıkları bence muazzam.

Destek DSC-WX100 | Sony (http://www.sony.com.tr/support/tr/product/dsc-wx100)

Onamdar
25-04-2014, 14:50

Nex almadan önce eline alıp bir dene bi kaç foto çek. Dslr den daha farklı duygu olarak.

aykutsafakyaman
25-04-2014, 15:11
Nex almadan önce eline alıp bir dene bi kaç foto çek. Dslr den daha farklı duygu olarak.

Nex olayi degilde bendeki biraz onyargi hep nikon canon olayina alismisiz alirsam pisman olur muyum o kafama takiliyo :)

Onamdar
25-04-2014, 15:14
Nex olayi degilde bendeki biraz onyargi hep nikon canon olayina alismisiz alirsam pisman olur muyum o kafama takiliyo :)

Nex iyi makine o konuda şüphen olmasın ama Dslr den farklı bi klasmanda o yüzden ne istediğini anlaman için bi al eline bak hoşuna gidicek mi diye...

Canselmo
25-04-2014, 15:15
canon makine alıcaklar elimde canon 15-85 usm lens vardır giriş seviye 600 -650D 60d 7d vs gibi makineler için L lens optik kalitesi vardır ..

aykutsafakyaman
25-04-2014, 19:44
Nex iyi makine o konuda şüphen olmasın ama Dslr den farklı bi klasmanda o yüzden ne istediğini anlaman için bi al eline bak hoşuna gidicek mi diye...

Nex degilde daha cok a58 den yana gonlum

Mutu
25-04-2014, 20:39
Ablama fotoğraf makinesi bakıyoruz. 600d için gözünüze çarpan güzel kampanyaları paylaşır mısınız? Benim daha önce 2 adet makinem oldu, ikisini de ikinci el almıştım. Onu 2. ele ikna edemedim sıfır istiyor. Ama garantili sorunsuz 2.el olursa onu da düşünebiliriz sanırım.

fotografium'da body 18-55 sd kart çanta uv filtre li fiyatı 1400 tl.

rodya
26-04-2014, 11:34
Merhaba,
550d, 650d derken sanırım aynasız alıcam ben de.
ürün Hong Kong, Amerika, Japanyo vs birinden alınacak. 1000 lira civarında bir bütçe var ve portre çekilecek öncelikle.
Ne tavsiye edersiniz?
teşekkürler

OnurD.
26-04-2014, 13:55
Aynasızda Fuji çok iyi gidiyor ancak Yurtdışı ve Türkiye pazarı denk durumda yani dışardan almanın bir artısı yok ve fiyatlar uçuk seviyede.
Samsung ta gayet iyi ancak lens çeşitliliği tartışılır.
olympus omd ler ve panasonic ler 2x çarpanlı nohut kadar sensör var :)
Nex imaj kalitesi olarak fuji kadar olmasada başarılı. Adaptörler aracılığı ile takılmayacak lens yok. Manuel netleme yaparsınız ama daha önceki yazılarımda bahsettim focus peaking işi çok kolaylaştırıyor.
Pentax k01 var onunda imaj kalitesi güzel ancak büyük bir aynasız. lens çeşitliliği konusunda üst sıralarda (PK bayonet olması avantajı var)
Nikon aynasızda 2x çarpan diye biliyorum

Nex Türkiye piayasasında Fujinin atağına rağmen zirvede Bence(Lensler sayesinde)
Bulabilirseniz 5N modelini öneririm. yada Nex in bütçenize göre herhangibir ürünüde işinizi görür.

Bu site (http://www.dxomark.com/Cameras/Compare) sayesinde özellik kıyasında bulunabilirsiniz. Overall sonuçlarına çok takılmayın, speclerden sensör boyutu, ilk ekrandan da iso başarım ve dinamik range durumuna göre kıyas işinizi görür.
Nex in en düşük modeli nex3, Ben çok memnunum ve saydığınız makinelerden kesinlikle geri kalmaz ve iq su, sensör boyutu ve dinamik aralığı daha iyidir. yapacağınız kıyasta nex3 ü seçin mutlaka ve daha iyi olan hangi makineye bütçe yetiyorsa onu alın.

OnurD.
26-04-2014, 13:59
Ek olarak; Portre çekimler için 200TL altında f1.4 çok çok güzel lensler denk geliyor. olympus zuiko 50mm f1.4, yashica ML 50mm f1.4, Canon Fd 50mm f1.4 şuan için rahatlıkla bulabileceğim örnekler.
Canon veya nikonun Auto focus özelliği olan denk lenslerini 600-700tl den aşağı alamazsınız. Aynı Manuel Focus lensleride o makinelerle rahat kullanamazsınız. Kimisi Sonsuza netlemez kimisine adaptör bulunmaz. Focus peaking olmadığından da odak kaçırırsınız.

lnd_samet
26-04-2014, 14:39
550D için su altı silikon kılıf aldım çinden :D 2 haftaya sezonu açıyoruz bakalım neler yapacak, ya makine çöpe(hatun benide atabilir çöpe) yada oğlanın pipisini meşhur edicem :)

Onamdar
26-04-2014, 17:00
550D için su altı silikon kılıf aldım çinden :D 2 haftaya sezonu açıyoruz bakalım neler yapacak, ya makine çöpe(hatun benide atabilir çöpe) yada oğlanın pipisini meşhur edicem :)

Valla büyük cesaret :D çok dandik çin mallarıda var ama artık kalite konusundada ispatladılar kendilerini. Aliexpresten bi dünya ürün aldım pek bi problem çıkmadı. En son bi kaç sayfa önce linkini atmıştım lowepro çanta aldım. Çakma olabilir diye düşünüyordum bugün benim fotoğrafçıda sohbet ederken sordum nası çanta diye baktı etti orjinal bu dedi 50 dolara aldım diyimce adamın suratı düştü 319 liraya satıyolar aynısını:D

OnurD.
27-04-2014, 19:05

Dugunu yapmissin cocukta olmus valla hic haberimiz yok Samet. Allah bagislasin.
kilif geldiginde once makine icinde degilken kapat kilifi ve icinde kagit pecete vb. seyler koy islanirsa kacak var demektir :) Canli canli gormedim kilifi ama mantik yuruttum :)

aykutsafakyaman
07-05-2014, 21:29

Dedigin sekil yaptim nex i gidip denedim . Yanlis anlasilmasin ama ilk makinadan alacagimdam dolayi da olabilir benim icime pek sinmedi . Simdi butceyi birazda daha artirdim gecen d7000 vardi forumdan kacirdim. 1.800 1.900 liraya kadar makina tavsiyelerinizi aliyim . Canon EOS 5D Mark1 , 60dveya nikon d7000 e bakıyorum sizin ekleyecekleriniz var mi :)

-HAKTAN-
07-05-2014, 21:31
Nikon d5000 temiz ikinici eli ne civarda acaba bilen varmı?

aykutsafakyaman
07-05-2014, 22:01
Nikon d5000 temiz ikinici eli ne civarda acaba bilen varmı?

3 ay once 570 gibi bi fiyat vermislerdi bana sadece govde

Mert Alpay
08-05-2014, 11:06
Dedigin sekil yaptim nex i gidip denedim . Yanlis anlasilmasin ama ilk makinadan alacagimdam dolayi da olabilir benim icime pek sinmedi . Simdi butceyi birazda daha artirdim gecen d7000 vardi forumdan kacirdim. 1.800 1.900 liraya kadar makina tavsiyelerinizi aliyim . Canon EOS 5D Mark1 , 60dveya nikon d7000 e bakıyorum sizin ekleyecekleriniz var mi :)

Yeni başlıyorsan ben kesinlikle 5d mark önermem kullanma şansım oldu gerçekten o makinayı profesyonellere bırakmak lazım ama sen işi iyi biliyorsan kesinlikle alınır 5d mark1.

Daha giriş seviyesi düşünürseniz bence kesinlikle D7000 alın bu saydıklarınızdan.

ygtkrmdnz
08-05-2014, 16:18
5d ff hicbir zaman eskimez :) harika bir alet fakat ff makine kullanacaksan L serisi lens sart yoksa tam performansini goremessin , cok rahat mark2 ayarinda fotograflar cekebilirsin 5d ile

aykutsafakyaman
08-05-2014, 23:16
5d ff hicbir zaman eskimez :) harika bir alet fakat ff makine kullanacaksan L serisi lens sart yoksa tam performansini goremessin , cok rahat mark2 ayarinda fotograflar cekebilirsin 5d ile

L serisi lensler cok mu pahali peki

ilbeyyagci
09-05-2014, 07:53
Beyler makine arayanınız varsa başka yere bakmayın alın bunu bana dua edersiniz.

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/183309-canon-eos-50d-18-55-dc-lens-2-pil-full-aksesuar-yok-paraya-satilik.html

aykutsafakyaman
09-05-2014, 08:50
Beyler makine arayanınız varsa başka yere bakmayın alın bunu bana dua edersiniz.

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/183309-canon-eos-50d-18-55-dc-lens-2-pil-full-aksesuar-yok-paraya-satilik.html

Kardesim satilmis galiba acilmiyo

lnd_samet
09-05-2014, 09:22
Valla büyük cesaret :D çok dandik çin mallarıda var ama artık kalite konusundada ispatladılar kendilerini. Aliexpresten bi dünya ürün aldım pek bi problem çıkmadı. En son bi kaç sayfa önce linkini atmıştım lowepro çanta aldım. Çakma olabilir diye düşünüyordum bugün benim fotoğrafçıda sohbet ederken sordum nası çanta diye baktı etti orjinal bu dedi 50 dolara aldım diyimce adamın suratı düştü 319 liraya satıyolar aynısını:D

Dugunu yapmissin cocukta olmus valla hic haberimiz yok Samet. Allah bagislasin.
kilif geldiginde once makine icinde degilken kapat kilifi ve icinde kagit pecete vb. seyler koy islanirsa kacak var demektir :) Canli canli gormedim kilifi ama mantik yuruttum :)

düğün için haber verdim hiç laf etme Onur :) ( o ara sen konum değiştiriyordun hatta ) :)

valla gelince hemen deneyeyim dedim, doldurdum kovayı içine attım birşeyler bastım içine birde bir güzel duş fişkiyesiyle yıkadım problem yok :) sonra makina ile denedim güzelde çekimler yapıyor kova içinde işin doğrusu :) 1-2 haftaya çekimlerimi atarım buraya fikir verir :) 10 tl :)

ilbeyyagci
09-05-2014, 16:37
Kardesim satilmis galiba acilmiyo

Kapanmış ilan bi de ceza yemişim fotoğraf boyutu yüzünden :D

Arkadaşlar makine arayanlar kaçırmasın ölünün ölüsüne veriyorum böyle seti

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/183362-canon-eos-50d-18-55-dc-lens-2-pil-full-aksesuar-yok-paraya-satilik.html

Erdem Ünal
19-05-2014, 19:25
1500-2000tl arasi prof. Foto makinesi onerir misiniz?

İbrahim33
19-05-2014, 19:33
fuji 2980 , usb den şarj eder mi ?

OnurD.
19-05-2014, 21:29
1500-2000tl arasi prof. Foto makinesi onerir misiniz?

Sadece Makinemi soruyorsunuz o paraya?

Sadece Body ise eğer d7000 yada 60D, Yok lens+Body diyorsanızda; 600D ve Tamron 17-50mm f2.8

.::EmrE::.
19-05-2014, 21:50
Elimde çok az kullanılmış Pentax K-5 var set halinde satmayı düşünüyorum ilgilenen varsa PM atabilir. Nikon D7000 ayarında bir makinedir,netten gerekli karşılaştırma ve bilgileri bulabilirsiniz,en büyük artısı sensörünün büyük olmasıdır.

Erdem Ünal
19-05-2014, 21:51

Sadece Body ise eğer d7000 yada 60D, Yok lens+Body diyorsanızda; 600D ve Tamron 17-50mm f2.8

Hangi sekilde daha iyi olur peki pek anlamadigim icin:)

aykutsafakyaman
19-05-2014, 21:51

Nikon olarak hangi body yi onerirsin abi

Gökhan Bilgin
19-05-2014, 22:14
Nikon d90 kullanıyorum 18-105 bide 50mm lensim var tam olarak makineden anlamam. Balık gözü lens almak istiyorum fiyat olarak çok orantısız bişey anlayamadım kit şeklinde ucuz bişey var mı önerilerinizi bekliyorum :)

OnurD.
19-05-2014, 22:25
Elimde çok az kullanılmış Pentax K-5 var set halinde satmayı düşünüyorum ilgilenen varsa PM atabilir. Nikon D7000 ayarında bir makinedir,netten gerekli karşılaştırma ve bilgileri bulabilirsiniz,en büyük artısı sensörünün büyük olmasıdır.
Bence D7000 den daha iyi bir makinedir kendisi. AF motoru ve titreşim engelleyici gövdededir. Dinamik aralık canavarıdır. İsosu geyet başarılıdır vs.
Hayırlı satışlar.

Hangi sekilde daha iyi olur peki pek anlamadigim icin:)
Hımm, anlaşılan sıfır kilometreyiz bu işte :)
Sadece Body alırsan yanına lens ihtiyacın olacak haliyle bahsettiğin rakamı çok aşacaksın.
Totalda bu rakamsa ; 2. dediğim idealdir.

Nikon olarak hangi body yi onerirsin abi
Nikon D7000 in altına inmeyin, yani 5binli 3binli seriler oyuncak niyetine kullanılır ıvır zıvır modları vardır vs.
d90 bir nebze ama artık oda 6seneden fazla oldu çıkalı.
d7000 ideal bir makine hertürlü, Sensöre yağ sıçratma gibi sorunlarına denk gelmezsek tabi. D300s falan iyidir 2.elde hızlı makinedir.
crop sensörde d7000-d7100, FF tede d700 favorim. Aşağısı kurtarmaz.
Nikona sempatim hep vardır ancak dediklerim haricinde alınacak makinesi yok Benim gözümde o yüzden kararsızım :)

OnurD.
19-05-2014, 22:32
Nikon d90 kullanıyorum 18-105 bide 50mm lensim var tam olarak makineden anlamam. Balık gözü lens almak istiyorum fiyat olarak çok orantısız bişey anlayamadım kit şeklinde ucuz bişey var mı önerilerinizi bekliyorum :)

Manuel Focus(nelemeyi kendiniz yapıyorsunuz) Samyang 8mm Fish Eye. 180 derece açısı vs. gayet başarılı bir lens. Manuel netleme diye korkmayın birkaç metreden sonra sonsuza netler çekersiniz netlemeyle çok işiniz olmaz balık gözlerinde.
2.el de max 600-700 e bulunur. sıfırı 1000TL civarı nikon bayonet.

arsenikli
19-05-2014, 22:34
satılık nıkon 5100 var düşünen olursa pm atsın sıfır ayarında

Gökhan Bilgin
19-05-2014, 22:50
Manuel Focus(nelemeyi kendiniz yapıyorsunuz) Samyang 8mm Fish Eye. 180 derece açısı vs. gayet başarılı bir lens. Manuel netleme diye korkmayın birkaç metreden sonra sonsuza netler çekersiniz netlemeyle çok işiniz olmaz balık gözlerinde.
2.el de max 600-700 e bulunur. sıfırı 1000TL civarı nikon bayonet.

Araştırayım teşekkürler

Mivec_4G63
20-05-2014, 13:36
D5200 + 18 105 den sonra, sadece kendim kullanacağım bir makine arıyordum geçen hafta D3300 + 18 55 VR II kit aldım şuanlık memnunum. OnurD.'nin tavsiye ettiği nex serisi özellikle nex-5 gayet kaliteli ancak vizör olmaması beni soğuttu, inşallah ileride pişman olmam :)

OnurD.
20-05-2014, 23:01
D5200 + 18 105 den sonra, sadece kendim kullanacağım bir makine arıyordum geçen hafta D3300 + 18 55 VR II kit aldım şuanlık memnunum. OnurD.'nin tavsiye ettiği nex serisi özellikle nex-5 gayet kaliteli ancak vizör olmaması beni soğuttu, inşallah ileride pişman olmam :)

Hayırlı olsun.
pişman olacak bir durum yok. ikiside benzer sensörlere sahipler. 3300 ile nex arasındaki teknolojik oyuncaklar farklı sadece, onlarda artık kişiselleştirme adına farklılıklar sunar. Vizör işi tercih işidir çok güneşli havalarda özelliklede Benim gibi ekran koruyucuyla kullanıyorsanız hiç bir şey göremezsiniz ekrandan :)
Vizör burda hayat kurtarır. Ha Nexlerede vizör takılıyor (elektronik vizör) ama şahsen verilen paraya göre çokta elzem değil.

1500-2000tl bütçeye alacağınız makine ile 600-700tl ayırarak alacağınız nex f3 arasında imaj farkı ne yazıkki yok. Nex önermemin en büyük nedeni; Okadar para vermenizi istememem :)

ilbeyyagci
21-05-2014, 07:11
Bi arkadaşım da Nex'in vizörsüzlüğünden dert yanıyordu ta ki gözlük takmaya başlayana kadar :D

aykutsafakyaman
24-05-2014, 16:44
Nikon nikon diye totomu yirttim en son canon 650d de yolumuzu bulduk.

Le10ur
25-05-2014, 23:37
600d makınem vardı lensınde sıkıntı var otomatık netleme yapmıyor af moduda acık dusmedı etmedı neden acama eurasia garantısı var urunu nereye gondercem hb sıtesınden almıstım garantı kapsamına gırer sanırım degıl mı

aykutsafakyaman
27-05-2014, 22:34
650d ye m42 adaptoruyle baska analog lenste takabilirmiyim bilen var midir ?

Onamdar
27-05-2014, 22:41
650d ye m42 adaptoruyle baska analog lenste takabilirmiyim bilen var midir ?

M42 ile tüm m42 leri takabilirsin farklı bi lens kullanman için onun için ayrı adaptör alman lazım ama fd lerin odak mesafesinden dolayı mercekli adaptörler var onlardada görüntü kalitesi düşüyor en mantıklısı eoslarda analog olarak sadece m42 kullanmak

ilbeyyagci
27-05-2014, 22:55
m42 bayonet lenslerle bir yere kadar Aykut, makineni tanıdıktan sonra direkt Nikon , Olympus OM manuel lens kovalamaya başla. Keyif onlarda. Sorunsuz da kullanırsın.

Manuel lens konusunda her türlü yardımcı olurum biliyorsun kardeşim.

aykutsafakyaman
28-05-2014, 07:51
m42 bayonet lenslerle bir yere kadar Aykut, makineni tanıdıktan sonra direkt Nikon , Olympus OM manuel lens kovalamaya başla. Keyif onlarda. Sorunsuz da kullanırsın.

Manuel lens konusunda her türlü yardımcı olurum biliyorsun kardeşim.

Dun bende olympuslara galan baktim ama kafama takildi o adaptor isi o yuzden yazdim . Analoglar daha hosuma gidiyo nedense benim :)

FATİH
28-05-2014, 08:09
arkadaşlar digital slr photography dergisinin özel sayısı "nasıl ustalaşırsınız?" piyasada. 20 liraya satılıyor, aldım ve çok hoşuma gitti. yeni başlayanlar için de bulunmaz kaynak bence. d-slr makineniz varsa nasıl kullanılır, nasıl edilir, tüm pozlama yöntemleri, ayarlar, ipuçları falan aklınıza ne geliyorsa çok anlaşılır bi dille içinde. kaliteli baskısı var ve 200 sayfa. tavsiye ederim. ;)

http://i.hizliresim.com/6Rp7Ol.png (http://hizliresim.com/6Rp7Ol)

ilbeyyagci
28-05-2014, 21:40
Dun bende olympuslara galan baktim ama kafama takildi o adaptor isi o yuzden yazdim . Analoglar daha hosuma gidiyo nedense benim :)

Senin makineye öyle her çipli adaptör takılmıyor :) Error veriyor. Ya yeni nesil çipli adaptör alacaksın ya da çipsiz kullanacaksın.

arkadaşlar digital slr photography dergisinin özel sayısı "nasıl ustalaşırsınız?" piyasada. 20 liraya satılıyor, aldım ve çok hoşuma gitti. yeni başlayanlar için de bulunmaz kaynak bence. d-slr makineniz varsa nasıl kullanılır, nasıl edilir, tüm pozlama yöntemleri, ayarlar, ipuçları falan aklınıza ne geliyorsa çok anlaşılır bi dille içinde. kaliteli baskısı var ve 200 sayfa. tavsiye ederim. ;)

http://i.hizliresim.com/6Rp7Ol.png (http://hizliresim.com/6Rp7Ol)

Güzel kaynak paylaşılması çok iyi olmuş arayan kaçırmasın :)

exca-
28-05-2014, 21:43
cepte çantada taşınabilecek boyutta kullanışlı kaliteli bir makine arıyorum ne alabilirim ne önerirsiniz?

ilbeyyagci
28-05-2014, 21:47
cepte çantada taşınabilecek boyutta kullanışlı kaliteli bir makine arıyorum ne alabilirim ne önerirsiniz?

Sony Nex serilerine baktınız mı ?

urukain
28-05-2014, 21:47

pentax q :)

OnurD.
29-05-2014, 22:08

aynen nex idealdir. yanina birde 16mm f2.8 pancake tamamdir :)

exca-
29-05-2014, 22:22

aynen nex idealdir. yanina birde 16mm f2.8 pancake tamamdir :)

henüz bakmadım hiç bi modele ama bakiyim nex serisine :)

pentax q :)

bu da aklımda olsun inceleyelim iki modeli de :)

FATİH
06-06-2014, 10:37
arkadaşlar bugün hava kapalı. yani full bulutlu, basık bi hava var. yağmur yağdı yağacak gibi. aracın fotoğraflarını çekmek istiyorum. makine canon 600d. bu havada nasıl bi ayar kullanabilirim? pozlama değerlerim ne olmalı? her ne kadar kendim pozlamayı az çok tutturabilsem de siz bilenlerin tecrübeleri ve tavsiyeleri çok önemli. (bazen s.çıp batırabiliyorum.)

Ramiz
06-06-2014, 12:31
Lens nedir yazmamışsınız ama F/8 1/125 iso 400 de muhtemelen sonuç alırsın , kolayıda p modunda pozlama alın 1/2 stop ileri geri deneyin olmazsa + - pozlamada verebilirsiniz , hatta yağmurdan sonra temiz bir zeminde çok da güzel yansıma alabilirsiniz

FATİH
06-06-2014, 13:00
eyvallah teşekkür ettim. ;) lens makineyle birlikte gelen 18-55 mm.

SaBRi
07-06-2014, 21:13
gopro hakkında bilgili ve yardımcı bir arkadaş arıyorum yazılım sıkıntısı ile ilgili

Kahn23
18-06-2014, 09:11
Fujifilm Türkiye 3. showroom'u İstanbul Sirkeci'de, Amerika fiyatlarıyla ve 9 taksit varmış..

https://www.fujifilmshop.com/

Agah
19-06-2014, 22:18
bu soru cok sorulmuştuır eminim ama sormak istiyorum yinede.semi pro makinem var ve tatmin etmiyo, prof almak istiyorum fakat uygun yollu güncel birşey istiyorum. araç çekimlerinde başarılı olması yeter. bune hıamını semi prodan farkı yok bunun demiyeceğim uygun yollu makineler tavsiyesi alabilirmiyim

HondatugraL
20-06-2014, 01:32
D90 a 50mm lens alıcam en ucuz nereden alınır ?

ygtkrmdnz
20-06-2014, 01:39
bu soru cok sorulmuştuır eminim ama sormak istiyorum yinede.semi pro makinem var ve tatmin etmiyo, prof almak istiyorum fakat uygun yollu güncel birşey istiyorum. araç çekimlerinde başarılı olması yeter. bune hıamını semi prodan farkı yok bunun demiyeceğim uygun yollu makineler tavsiyesi alabilirmiyim

Fiyat performans urunu 550d bence hem video cekimi hem fotograf cekimi oldukca basarili 900-1000 arasi sizi uzmeyecek sekilde rahatlikla bulursunuz

Agah
20-06-2014, 12:48
Fiyat performans urunu 550d bence hem video cekimi hem fotograf cekimi oldukca basarili 900-1000 arasi sizi uzmeyecek sekilde rahatlikla bulursunuz

peki nikon d5100 nasıldır ?

FATİH
21-06-2014, 19:29
arkadaşlar yine bi ortam ve yine bi ayar sorusu. avm'lerin otoparklarını bilirsiniz. kapalı bi mekan ve floresan ışıklarla aydınlatılmış. nasıl bi ayar kullanabiliriz? hele aracın farlar dfa açıksa bi türlü doğru ayarlara ulaşamıyorum. hangi ayarlar işimizi görür? şu fotoğraftaki mekanın hemen hemen aynısı:

http://i.hizliresim.com/oQok4X.jpg (http://hizliresim.com/oQok4X)

OnurD.
21-06-2014, 21:51
arkadaşlar yine bi ortam ve yine bi ayar sorusu. avm'lerin otoparklarını bilirsiniz. kapalı bi mekan ve floresan ışıklarla aydınlatılmış. nasıl bi ayar kullanabiliriz? hele aracın farlar dfa açıksa bi türlü doğru ayarlara ulaşamıyorum. hangi ayarlar işimizi görür? şu fotoğraftaki mekanın hemen hemen aynısı:

http://i.hizliresim.com/oQok4X.jpg (http://hizliresim.com/oQok4X)

Hiç ayarla falan riske girmeyin. AV modunda diyaframı ayarlayın tripoda koyun o halleder. Raw çekersiniz WB ayarını pozlama telefisini vs. halledersiniz.

ilbeyyagci
21-06-2014, 22:39
D90 a 50mm lens alıcam en ucuz nereden alınır ?

İkinci el mi sıfır mı ?

Sirkeci Hayyam pasajında 2.katta Hayyam Foto Teknik adlı dükkanda Cemil Bey'e (sahibi) selamımı söyleyerek giderseniz gerekli indirimi yapar.

Edit: Antalya'dasınız sanırım. Telefonla da görüşebilirsiniz :)

FATİH
21-06-2014, 23:07
Hiç ayarla falan riske girmeyin. AV modunda diyaframı ayarlayın, tripoda koyun o halleder. Raw çekersiniz WB ayarını pozlama telafisini vs. halledersiniz.
eyvallah sağolasın. ;)

HondatugraL
22-06-2014, 11:55
İkinci el mi sıfır mı ?

Sirkeci Hayyam pasajında 2.katta Hayyam Foto Teknik adlı dükkanda Cemil Bey'e (sahibi) selamımı söyleyerek giderseniz gerekli indirimi yapar.

Edit: Antalya'dasınız sanırım. Telefonla da görüşebilirsiniz :)

tekno marketlerın bırınden almayı düşünüyorum sanırım en ucuzu teknosada. İstanbulda olsam hayyamdan şaşmazdım zaten ama görerek almak ıstıyorum :)

63owen63
16-07-2014, 10:34
Makinem bu, su altında kullanabilmek için kılıf arıyorum, ama uyumlu olabilecek bir kılıf bulamadım, nasıl bulabilir,test edebilirim ?

http://www.ganigulec.com/upload/urun/canon-ixus-117hs-dijital-fotograf-makinesi-garantili_1213495136.jpg

ayrıca samsung s4 için ya da ip 5s için de su altı kılıfı bakıyorum, bu ürün çok ucuz, sıkıntı yaratır mı, tecrübesi olan var mı ?
Link :
http://metinabi.com/index.php?route=product/product&product_id=47

ALi_G
10-08-2014, 22:09
aramızda nikon D7100 kullanan var mı? tavsiye edermisiniz?

kaiser_soze
11-08-2014, 14:14
canon 600d, 35-200 lens ile kullanıyorum cok memnunum..
kullanacağınız lens çok önemli..

altugkocer
03-12-2014, 11:23
Arkadaşlar fotoğraf makinelerinden hiç anlamam. Ama doğru düzgün fotoğraf çekmek için bir makine almak istiyorum. Bütçe maksimum 1100-1200 civarı. Bu ürün nasıldır ? Başka önerileriniz nelerdir ?

http://www.hepsiburada.com/liste/canon-eos-1100d-18-55mm-dc-12mp-27-lcd-dslr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft70111&categoryId=1100301

zOnstyLe
03-12-2014, 11:32
Arkadaşlar fotoğraf makinelerinden hiç anlamam. Ama doğru düzgün fotoğraf çekmek için bir makine almak istiyorum. Bütçe maksimum 1100-1200 civarı. Bu ürün nasıldır ? Başka önerileriniz nelerdir ?

http://www.hepsiburada.com/liste/canon-eos-1100d-18-55mm-dc-12mp-27-lcd-dslr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft70111&categoryId=1100301

Hocam 1100D falan ugraşma derim, kendi kullandıgım makinadan tavsiye edeyim. İleriye donuk avantajlı olur ki su anda 100 tl kupon kampanyasıda var. Siteye girince üst kısımda '' KAMPANYALAR'' yazan yerde 1100 TL üzerine 100 TL indirim kuponuda veriyor(adetli oldugu için hemen tıkla yuklensin derim), bonus kartın varsa extra puan falanda veriyor. 1100 TL'ye cok ıyı cıhaz.

http://www.n11.com/canon-600d-18-55mm-dc-iii-lens-kit-canon-eurasia-garantili-P16672448

altugkocer
03-12-2014, 11:46
Hocam 1100D falan ugraşma derim, kendi kullandıgım makinadan tavsiye edeyim. İleriye donuk avantajlı olur ki su anda 100 tl kupon kampanyasıda var. Siteye girince üst kısımda '' KAMPANYALAR'' yazan yerde 1100 TL üzerine 100 TL indirim kuponuda veriyor(adetli oldugu için hemen tıkla yuklensin derim), bonus kartın varsa extra puan falanda veriyor. 1100 TL'ye cok ıyı cıhaz.

http://www.n11.com/canon-600d-18-55mm-dc-iii-lens-kit-canon-eurasia-garantili-P16672448

600d şirkette var arada bir kullanıyorum, yabancı da değilim pek. Kampanya iyi oldu yüklettim kuponu, akşam evde biraz kurcalayım, teşekkür ederim

zOnstyLe
03-12-2014, 13:05
600d şirkette var arada bir kullanıyorum, yabancı da değilim pek. Kampanya iyi oldu yüklettim kuponu, akşam evde biraz kurcalayım, teşekkür ederim

Şimdiden kolay gelsin :)

FATİH
03-12-2014, 13:36
arkadaşlar biraz doldum, hemen paylaşıyım. :)

6-7 ay kadar önce 1.500 liraya standart 18-55 lenslerle 600d almıştım.
çok memnunum ama daha ilerisi de olabilir diye geçen hafta nikon d7100'e geçmeyi düşündüm.
araştırdım, d7100 her konuda katlarmış 600d'yi; zaten daha üst sınıf bi cihaz.
bi arkadaşım "doğru pozlamayı öğrenirsen 600d ile şaşırtıcı sonuçlar alırsın ve 600d epey görürür seni." dedi.
bunun üzerine makineyi yükseltmekten vazgeçtim ki zaten canon'a alıştım iyice.

pozlama deyince, özer kanburoğlu'nun "dijital fotoğrafta pozlandırma" adlı kitabını aldım. (22.50 tl)
en anlaşılır dille ve resimli hazırlanmış bu kitapla doğru pozlamayı çok rahat öğrenirsiniz.
hangi koşullarda hangi ayarlar yapılır, +/- nasıl olur, iso fiso ne varsa hepsi içinde.
yazarın fotoğrafçılıkla ilgili birkaç eseri daha var. çok beğendim, yardımcı oldu ve tavsiye ederim.

son olarak fotoğraflarınızı düzenlemek ve üzerinde oynamak için ücretsiz olarak sunulan çok kral bi yazılım var: photoscape
aşırı derecede kolay kullanılan bu yazılımla sayısız efekt, renk ayarı, tonlama, kesme biçme falan aklınıza ne geliyorsa yapabilirsiniz.
şuradan kolayca iner ve kurulur:
PhotoScape İndir - Ücretsiz Resim Düzenleme Programı - Tamindir (http://www.tamindir.com/photoscape/)

TigeR
03-12-2014, 14:48
arkadaşlar biraz doldum, hemen paylaşıyım. :)

6-7 ay kadar önce 1.500 liraya standart 18-55 lenslerle 600d almıştım.
çok memnunum ama daha ilerisi de olabilir diye geçen hafta nikon d7100'e geçmeyi düşündüm.
araştırdım, d7100 her konuda katlarmış 600d'yi; zaten daha üst sınıf bi cihaz.
bi arkadaşım "doğru pozlamayı öğrenirsen 600d ile şaşırtıcı sonuçlar alırsın ve 600d epey görürür seni." dedi.
bunun üzerine makineyi yükseltmekten vazgeçtim ki zaten canon'a alıştım iyice.

pozlama deyince, özer kanburoğlu'nun "dijital fotoğrafta pozlandırma" adlı kitabını aldım. (22.50 tl)
en anlaşılır dille ve resimli hazırlanmış bu kitapla doğru pozlamayı çok rahat öğrenirsiniz.
hangi koşullarda hangi ayarlar yapılır, +/- nasıl olur, iso fiso ne varsa hepsi içinde.
yazarın fotoğrafçılıkla ilgili birkaç eseri daha var. çok beğendim, yardımcı oldu ve tavsiye ederim.

Abi aslında makineyi öğrenmekle alakalı sanırım çünkü bende de 650d var abzen telefonla çekilmiş fotoğraflarla aynı kalitede bazen de aşırı iyi.Ama ayarlarını tam bilmediğim için büyük ihtimal bu böyle.Yazın kursuna gitmeyi düşünüyorum. Yoksa kullanamadıktan sonra pek bir esprisi yok prof makinenin.Hani benim makinem prof hep iyi çeker mantığında değil.Bazen bu nasıl makine lan böyle dandik çekmiş diyenler oluyor dışardan ama kendimi geliştirdikten sonra sorun yok bir de imrenerek baktığımız hemen hemen her fotoğraf shopla oynanmış.Bu kitap seni yüzde kaç ileri taşıdı sence? Almaya değer mi bende yaza kadar kendimi biraz geliştirsem iyi olacak.

FATİH
03-12-2014, 15:13
doğru pozlamayı öğretti bana kitap, en önemlisi de bu bence.
her ortamda olmasa da en sık bulunduğumuz ortamlarda çekimi öğrendim en azından.
fotoğraf işinin sınırı yok. en iyiyim diyenin de vardır bilmediği ya da geliştirmesi geren bir noktası.
o kitabı sıfırdan başlayanlar ve yolun dörtte birinde olanlar almalı.
böyle söylesem daha doğru olur sanırım...

desibel
03-12-2014, 15:27
yaklaşık 3 yıldır 3100 kullanıyorum yeter artık :D d7100 alıcam tek kusur kendimce ekranın dönmemesi :)

TigeR
03-12-2014, 22:11
doğru pozlamayı öğretti bana kitap, en önemlisi de bu bence.
her ortamda olmasa da en sık bulunduğumuz ortamlarda çekimi öğrendim en azından.
fotoğraf işinin sınırı yok. en iyiyim diyenin de vardır bilmediği ya da geliştirmesi geren bir noktası.
o kitabı sıfırdan başlayanlar ve yolun dörtte birinde olanlar almalı.
böyle söylesem daha doğru olur sanırım...
Teşekkürler abi. www.bascek.com da güzel bilgiler var ordan da geliştirebilirsin photoshop dersleri var en basit şekilde öğretiyorlar.Biliyorsundur büyük ihtimal o siteyi de bilmeyenler varsa ordan faydalanabilirler.Dediğin kitaba da bakacağım.

TigeR
03-12-2014, 22:12
yaklaşık 3 yıldır 3100 kullanıyorum yeter artık :D d7100 alıcam tek kusur kendimce ekranın dönmemesi :)

Ekranın dönmesi bazı durumlarda hayat kurtarır cinsten abi :D Ama bozuluyor bir süre sonra diyorlar doğru mudur?

turci
12-01-2015, 16:42
arkadaşlar iki lens arasında kaldım,lensler nikkor dx 55-200 ve 55-300
***** org kit lens yakınlaştırma için yeterli değil,
aslında 300 için karar verdim gibi fakat arada ki fiyat farkını hakedecek derecede fark var mı?

Ranthor
12-01-2015, 17:30
Esim fotograf ile bayağı uğraştı, kursalara filan gitti, elimizde canon 450D ve 3-4 tane lensimiz var.

bu lenslere para verilmiş zamanında bayağı, aleti değiştirmeyi düşünüyoruz.
450D in renklerinin çok soluk olduğunu söylüyor eşim, 600 D ye geçmek nasıl olur?
Yada amatör SLR lardan hangisini tavsiye eder siniz?

Met
12-01-2015, 17:44
1 yıla yakındır 600D kullanıyorum. Gayet memnunum. Triple kit olarak almıştım, 18-55mm + 75-300mm ve 50mm lensler ile birlikte 2000tl di.

Zorbey
12-01-2015, 17:58
Esim fotograf ile bayağı uğraştı, kursalara filan gitti, elimizde canon 450D ve 3-4 tane lensimiz var.

450D in renklerinin çok soluk olduğunu söylüyor eşim, 600 D ye geçmek nasıl olur?

Abi makineyi değiştirene kadar photoshop ile hue saturation ayarlarını yaparsa fotoğraflar daha canlı bir hal alır.İllaki değişim olacak derseniz giriş üstü bir cihaz alın bence

Gürhan
12-01-2015, 19:32

450D'den sonra imkanlar dahilinde alınabilecek üst seviye makineler alınmalı diye düşünüyorum. Nikon hakkında bir bilgim yok fakat Canon 60D kullanıcısı olarak 60D'yi önerebilirim.

OnurD.
12-01-2015, 21:30

Sadece eşiniz kullanacaksa Ben kesinlikle 100D öneririm. 700D ile aynı özelliklere sahip tek farkı ufak olması ki Bayan için gayet iyi.
O Çok ufak dersenizde 650D alın. Nikon 'a kıyasla canon herzaman Soluk kalır aldanmamak lazım Nikonun cezbedici renklerine.
Full Frame Harici Ne alırsanız alın teknolojik oyuncakları ve iso başarımı haricinde kayda değer farklar yok.

GKD
13-01-2015, 20:22
http://www.gold.com.tr/canon-eos-650d-18-55-mm-dc-tamron-70-300-mm-cift-lens-dslr-fotograf-makinesi_u

http://www.gold.com.tr/canon-eos-650d-18-55-mm-tamron-18-200mm-dslr-fotograf-makinesi_u

yeni başlıcak araba dağ taş bayır çekicek biri için hangisi mantıklı

Ranthor
13-01-2015, 20:30
60D ve 70D bakiyoruz bakalim. 100D daha dusuk bir makine degil mi?

Zorbey
14-01-2015, 22:45
60D ve 70D bakiyoruz bakalim. 100D daha dusuk bir makine degil mi?

Abi söylediğin gibi. 70 d bir tık daha önde. Su geçirmez olması kullanım alanını artırıyor. Ben nikon kullanıyorum ama kıyasladığımız zaman 70 d arasında dağlar kadar fark var. Renk derinliği, focus oranı gibi

Maxi
15-01-2015, 05:08
100D aslında 650D den daha üstün ozan ama ekranı dönmüyor gibi bir eksiği var
100D ile 700D yi kıyaslayabilirsin

hatta 100D nin bilmem ne özelliği varki sanırım STM lensler ile video çekerken objeye realtime autofocus yapıyor?

100D 407gr
650D 575gr

bu arada 100D nin amerika karşılığı rebel SL1 :)

Ranthor
15-01-2015, 09:08
Once elimize alip minciklariz sonra yurtdisindan alirim heralde, kdv 26% olmustu sanirim.
Pahalidir tr de dimi!

450 d de bana kalir, resim cekerim:)

Burak-Akın
23-01-2015, 16:13
Benimde sorum olacak; 2,5 yıl canon 1000D kullandım. 1 yıl önce aracıma parça almak için sattım daha sonra pişman oldum

Şimdi aklımda canon 60D var. Aramızda bu kullanan var mı ?

Yada 60D gibi orta seviye bir model önerisine de açığım

cıvıc_power
23-01-2015, 20:19
Benimde sorum olacak; 2,5 yıl canon 1000D kullandım. 1 yıl önce aracıma parça almak için sattım daha sonra pişman oldum

Şimdi aklımda canon 60D var. Aramızda bu kullanan var mı ?

Yada 60D gibi orta seviye bir model önerisine de açığım

60D kullanmışlığım var, gayet seri çalışan bir makine tavsiye ederim. Şahsen bir fotoğrafçı olarak memnun kalmıştım. Eğer imkanın el verirse 70D veya 7D almanı öneririm.

Burak-Akın
23-01-2015, 20:40
60D kullanmışlığım var, gayet seri çalışan bir makine tavsiye ederim. Şahsen bir fotoğrafçı olarak memnun kalmıştım. Eğer imkanın el verirse 70D veya 7D almanı öneririm.

Öneriler için teşekkürler 70D ve 7D için de araştırma yapacağım

Farklı farklı sitelerde farklı fiyatlar var bunlar aklımı kurcalıyor. Büyük firmalar 2.800 lira yazmış

İstanbulda özellikte fotoğrafcılar 2300 lira civarı fiyat çekmiş. Ama lensler farklı, orjinal ürün, türkçe menü, 2 yıl garanti yazmış. Bunlar ne kadar güvenilir fikrin var mı ?

Canselmo
23-01-2015, 20:59
650D +50 mm isteyen varsa verebilirim :D

cıvıc_power
23-01-2015, 23:08
Öneriler için teşekkürler 70D ve 7D için de araştırma yapacağım

Farklı farklı sitelerde farklı fiyatlar var bunlar aklımı kurcalıyor. Büyük firmalar 2.800 lira yazmış

İstanbulda özellikte fotoğrafcılar 2300 lira civarı fiyat çekmiş. Ama lensler farklı, orjinal ürün, türkçe menü, 2 yıl garanti yazmış. Bunlar ne kadar güvenilir fikrin var mı ?

2300 lira olan 18-55 Lens'dir. 2800' e 18-135 Lens'li olanı almak daha mantıklı olur.
İstanbuldan almanı önermem. Ankara'da kendin görerek almanda fayda var, zaten fiyatlar hemen hemen aynıdır.

Burak-Akın
24-01-2015, 13:18
2300 lira olan 18-55 Lens'dir. 2800' e 18-135 Lens'li olanı almak daha mantıklı olur.
İstanbuldan almanı önermem. Ankara'da kendin görerek almanda fayda var, zaten fiyatlar hemen hemen aynıdır.

18-55 ve 55-250 lens ile 2.200 lira fiyat vermişler. Dediğiniz gibi 18-135 lens daha mantıklı

Teşekkürler

stayfun
02-02-2015, 18:43
Canon 50mm lens 192 liraya geliyor sizce fiyat uygun mu? Geçen yıl 600d almıştım,bunu benim telefonda çeker diye kullanmıyordum sanırım lensler bu işte cihazdan daha önemli.

urukain
02-02-2015, 19:11
Canon 50mm lens 192 liraya geliyor sizce fiyat uygun mu? Geçen yıl 600d almıştım,bunu benim telefonda çeker diye kullanmıyordum sanırım lensler bu işte cihazdan daha önemli.

bence uygun geçen sene makinemi alırken vatandan 50mmi 250 liraya almıştım

aykutsafakyaman
02-02-2015, 21:57
Rokinon 8mm kullanan var mi aramizda samyangla eşdeğer midir ? Bi de tripod tavsiyesi olan var mi ?

aykutsafakyaman
05-02-2015, 23:41
Rokinon 8mm kullanan var mi aramizda samyangla eşdeğer midir ? Bi de tripod tavsiyesi olan var mi ?

Bi guncel cekeyim suna

Umut melek
17-04-2015, 10:47
Arkadaşlar cok acil bilgilerinizi bekliyorum iki makina arasinda kaldım konuyu uzatmadan direk cok profosyonel olmamak kaydıyla kendi arabamı arkadaşlarla saga Sola giderken hani cantada dursun çıkarıp cekelim vs arada video falan düşüncesi tamamiyle olay bu önerileriniz benim için ck Önemli artıları eksileri kullanim Kolaylığı yardımcılığı vs.aklınıza be gelirse bilgi verirseniz ck makbule geçer şimdiden ck teşekkür edederim

Canon 700D
Nikon D3200

Maxi
17-04-2015, 11:23
ben olsam canon eos 700D seçerdim
oynak lcd ekranı var ve touch screen + hdr özelliği var.

nikonun üstün tarafı 24megapixel sensörü var (canon 18)
ama herşey megapixel değil, testlerde yüksek ISO da conon daha gürültüsüz resim çekiyor benim gördüğüm

edit1:
son 1 aydır kafayı yedimde o yüzden hepsini iyice inceledim
eos 700d - sony a6000 - olympus omd-e10 arasında bi türlü karar veremiyordum
sonunda başlarım lan dedim, pentax K-50 aldım
500 tl ucuza geldi (kanada`dan arkadaş getirecek)

edit2:
lens çok önemli
türkiyede canonla birlikte gelen genelde lensler DC II diye geçen ucuz olanlar
alacaksanız IS STM lens olana bakın, amerikada hep bunla geliyor canonlar.
https://www.youtube.com/watch?v=ho0hOhRSuHk

Umut melek
17-04-2015, 11:26
Eyv abim baya araştırma yapıyorum nikon un bu aradığım modeller arasında bi tık sanki daha iyi gibi hissettim ck anlamıyorum bu işleri yanlış şeylerde söylemek istemem

TigeR
17-04-2015, 11:27
Arkadaşlar cok acil bilgilerinizi bekliyorum iki makina arasinda kaldım konuyu uzatmadan direk cok profosyonel olmamak kaydıyla kendi arabamı arkadaşlarla saga Sola giderken hani cantada dursun çıkarıp cekelim vs arada video falan düşüncesi tamamiyle olay bu önerileriniz benim için ck Önemli artıları eksileri kullanim Kolaylığı yardımcılığı vs.aklınıza be gelirse bilgi verirseniz ck makbule geçer şimdiden ck teşekkür edederim

Canon 700D
Nikon D3200

Her lensle video çekilemiyor abi stm olması lazım bildiğim kadarı ile.

turci
17-04-2015, 11:30
eğer amaç foto ise nikon öneririm,
canon video için daha uygun deniyor kullanmadım ama bir kaç yerde okudum.

benim 5200 ün video kalitesinden memnunum ama kit ile yaptığım çekimlerde netleme seslerini kaydediyor.

Umut melek
17-04-2015, 12:49
Ck karışık durum gerçekten sitelerden karşılaştırmalara bakıyorum cok fena insanın kafası karışıyor resmen nikon d3200 Suan icin Bilmiyorum tabiki tam ama bi adım daha Önde suan Kendime göre kullanan arkdaslar yazan arkdaslar ck Teşekkür ederim Abilerim Kardeşlerim , yabancı sitelerde de Bu iki makinanın karşılaştırması var Ck allak bullak bi durum ,,,

akarags1905
13-05-2015, 18:11
Merhabalar.. Sizce bu fiyata bu ürün nasıldır? 20tl indirim ile 880tl'ye alabilirim. Lens konusunun farkındayım (DC-IS) ama amatör düzeye bile uzak kardeşime hediye olarak almak istiyorum:) Fikirlerinize ihtiyacım var, teşekkürler.

Canon EOS 1100D 18-55mm DC Lens DSLR Foto (http://www.hizlial.com/canon-eos-1100d-18-55mm-dc-lens-dslr-fotograf-makinesi/10000604)

cookies
13-05-2015, 23:23
Sadece tipi slr body diye kanmayın 1100 fln tek avantajı fiyat ben compact makinelere bakardım, ve kesinlikle bunun üzerinde ki 18 55ten daha iyi görüntüler alıyor Panasonic Lumix veya powershot canonlar.. Asla almazdım ben 1100D fln.. Bütçe biraz yükselirse micro four thirds cihazlara bakardım Nikon N1 gibi.. Objektif yok diyorlar bilmem ne zaten kaç slr bodysi olanın 1den veya 2 den fazla lensi var.. Bu fotoğraf işi de son derece abartılıyor.. Bodyden IS olan bir MFT cihaz alırdım ben.. Yanında tele objektif taşı body taşı arkadaşlar geçiminizi fotoğrafçılıktan gerçekleştirmiyorsanız gerek yok bu kadar teferruata .. ''bence''

Zorbey
13-05-2015, 23:31
Her lensle video çekilemiyor abi stm olması lazım bildiğim kadarı ile.

Abi şuan D3200 kullanıyorum. Fotoğraflar kısmında fotoğraflarım var. Video çekiminden memnun değilim. 18-55 ve 135 f2.8 ile çektim. Beni hoşnut etmedi. Netleme sesini alıyor. Menüsü biraz karışık. Şuanki aklım olsa Canon alırdım

alp1903
27-01-2016, 15:02
Arkadaşlar Canon 650D ile 700D arasındaki fark nedir? Bütçeme uygun ilk makina bu ikisi arasında kaldım. 50mm lens alıcam birde yanına.

veliazak
27-01-2016, 18:22
Arkadaşlar Canon 650D ile 700D arasındaki fark nedir? Bütçeme uygun ilk makina bu ikisi arasında kaldım. 50mm lens alıcam birde yanına.

Canon 700 D ile yüzde 25 daha fazla pil ömrü haricinde önemli bir farkı yok diye hatırlıyorum... Vakti zamanında bende iki makine arasında kalmıştım. 650 D tercih ettim...

alp1903
28-01-2016, 09:42
Anladım bende internette yeterli bilgi bulamadım, fiyat konusundada.

Peki bu aynasız makinalar nasıl ufak olması bi avantaj ama aynı keyifi verir mi acaba?

tayreep_john
28-01-2016, 09:52
Anladım bende internette yeterli bilgi bulamadım, fiyat konusundada.

Peki bu aynasız makinalar nasıl ufak olması bi avantaj ama aynı keyifi verir mi acaba?

2 senedir nx300 kullanıyorum aynasızın avantajları biraz yüksek aslında hybrit af-2 sistemi olduğu için aşırı hızlı netleme sistemi mecut perde ömrü yok kulllanım basit taşıması kolay wifi olan modellerde direk instagram facebook mail gibi yerlere max 5 saniye içinde aktarım var ama iyi bir c-mos sensörlü bi aynasız makine alıp lens seti ile tamamlarsan çoğu fotoğrafçıya taş çıkartırsın :)

alp1903
28-01-2016, 10:00
Evet taşınması kolay diye benimde tercihim o yönde, yoksa 700D ile 650D arasında kaldım.

Bu iki cihaz dikkatimi çekti şimdi, bunlara DSLR makinalar için olan lensler uyumlu mudur?

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-ilce5000lbap2-201-mp-dijital-fotograf-makinesi.html

http://www.vatanbilgisayar.com/canon-eos-m-black-fra-18-55-kit--22mm-kit--90ex-dijital-fotograf-makinesi.html#genel-bakis

Eren G.
28-01-2016, 10:19
Arkadaslar ben de samsung nx mini almayi planliyorum. Prof dotogrfcilik hevesim felam yok tatil fotolari vs icin istiyorum nasildir ?

Maxi
28-01-2016, 10:27

çok büyük fark yok ama var
burada en altta farkları madde madde yazıyor
http://www.mertgundogdu.com/canon-650d-mi-700d-mi/

alp1903
24-02-2016, 11:49
Evet aynasız model almaya karar verdim arkadaşlar ama kararsız kaldım, ileride lens çeşitliliginide düşünmen lazım kolaylık açısından hangisi tercih olur. Ufak farklar illaki vardı ama ele değer fark hangisi iyi, tercih etmem gerek?

SONY
https://fotografium.com/urun/sony-a5000-16-50mm-30mm-macro-portre-lensli-aynasiz-fotograf-makinesi
https://fotografium.com/urun/sony-a6000-16-50mm-30mm-macro-portre-aynasiz-fotograf-makinesi
CANON

https://fotografium.com/urun/canon-eos-m10-15-45mm-aynasiz-fotograf-makinesi-8624
https://fotografium.com/urun/canon-eos-m3-18-55mm-kit-lens-aynasiz-fotograf-makinesi-8747

AliDogukan
24-02-2016, 11:58
Nikon D7200 + 18-140 mm için düşünceleriniz neler fiyat olarak 3800 lira oluyor bu paraya daha iyi makine var mıdır ?

alp1903
24-02-2016, 12:00
Aynasız makina niye bakmıyosun, ben çok araştırdım şu sıralar. Daha ufak makinalar bu yeni aynasızlar taşınması açısından elde tutulması vede performansta geri kalır yanı yok o fiyatlarada güzel makinalar alınabilir. Size tavsiyem bir bakın