PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunroof bakımı hk?

Time-R
05-04-2012, 22:18
Sunroof bakimini nasil yapiyorsunuz arkadaslar, asagidaki linkten biraz inceledim ama sizlerin ne yaptigi acikcasi benim icin daha guvenilir...

Sunroof'un ayaklarindaki yaglar camur gibi ve raylarda yag mevcut degil suan.

Sunroof bakımı nasıl yapılmalı? (Megane II & Scenic II) (http://forum.donanimhaber.com/m_38919592/tm.htm)

Time-R
05-04-2012, 22:30
Yarin topkapi sanayiye ugrayacagim gibi ama sizin tecrubelerinizide okumak istiyorum. :)

dc_crx
05-04-2012, 22:32
yağ sökücüyle ilkten güzelce temizle rayları sonra wd-40 sıkarsan iyi olacaktır tabiki daha tecrübeli kişiler yardımcı olacaktır ama ben böyle yapmıştım ilk temizleyişi..

Mr.K
05-04-2012, 22:45
wd40 cok cok cok daha fazla toz cekıcektır camurlasıp plastıgını bıle kırarsın rayın..

su bazlı silikonmudur seffaf sılıkonmudur ne halt ise onunla bakımı yapman lazım ınce uzun saplı tel fırca bırde pıslıklerı temızlemek ıcın.. sonra yaglayap bırak..

c20let
05-04-2012, 22:47
nasıl temizlenir bakım yapılır bilmiyorum ama wd40 çok toz çekiyor bence de

Mert-e36
05-04-2012, 23:14
Balata spreyiyle rayları temizleyenler var ben tavsiye etmiyorum. Su bazlı, yani Meguiars Amway gibi markaların APC ürünleriyle rayların ve ayakların temizliğini yaptıktan sonra havayla kurutup üzerine Würth silikon spreyle rayları ve plastik kasayı yağlarsın, plastik ayaklara ph nötr beyaz plastik gresi uygularsın sunroof bakımı olur. Bunu sanayide veya serviste bu şekilde yapan görmedim ama yapılması gereken en iyi bakım budur ;)

Aykut106
05-04-2012, 23:21
Balata spreyiyle rayları temizleyenler var ben tavsiye etmiyorum. Su bazlı, yani Meguiars Amway gibi markaların APC ürünleriyle rayların ve ayakların temizliğini yaptıktan sonra havayla kurutup üzerine Würth silikon spreyle rayları ve plastik kasayı yağlarsın, plastik ayaklara ph nötr beyaz plastik gresi uygularsın sunroof bakımı olur. Bunu sanayide veya serviste bu şekilde yapan görmedim ama yapılması gereken en iyi bakım budur ;)

Beyaz gres tam olarak bu mu oluyor?
HHS- PTFE BEYAZ GRES 400ML (http://shop.wurth.com.tr/hhs-ptfe-beyaz-gres-400-ml)

otomania
05-04-2012, 23:22
kuzen bakımı beraber yapalm bnmkininde ihtiyacı var.

Mert-e36
05-04-2012, 23:34
Beyaz gres tam olarak bu mu oluyor?
HHS- PTFE BEYAZ GRES 400ML (http://shop.wurth.com.tr/hhs-ptfe-beyaz-gres-400-ml)

Aynen budur. Bunu daha uygun fiyata küçük tüplerde Ebay de bulabilirsin. Normal gres plastiği sertleştirerek kırılma dirençini düşürür, elastikliğini kaybettirir. Hemen değil ama uzun vade de plastik en ufak yükte paramparça olur, o yüzden bunu kullanmak daha uygun ;)

Aykut106
06-04-2012, 00:36
Aynen budur. Bunu daha uygun fiyata küçük tüplerde Ebay de bulabilirsin. Normal gres plastiği sertleştirerek kırılma dirençini düşürür, elastikliğini kaybettirir. Hemen değil ama uzun vade de plastik en ufak yükte paramparça olur, o yüzden bunu kullanmak daha uygun ;)

Teşekkürler:)

tolgakaynak
06-04-2012, 00:46
yağa gerek yok wazelin kullanıcaksın.

bLackModeL
06-04-2012, 07:03
sıvı gresler var aynı onlarla yapıyorum bakımımı bence haftada bakılası gerekıyoo sunroof a bılgınıze