Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : egsoz emisyon lambası neden yanar ? ne işe yarar?

phoenixs
07-04-2012, 14:23
genelde nerede ucuz gaz bulursam oradan alırım :) bu seferlik opet den fulleyim dedim pahalı diye 140 la sabit gittim sürekli egsoz emisyon lambası yandı sebebi nedir ? zararı var mıdır?

levent
07-04-2012, 14:28
http://www.techturkey.com/forum/genel/114399-lpg-filtre-temizligi-veya-degisikligi-nasil-yapilir.html

Opet LPG almayın .

Chn53
07-04-2012, 14:42
levent abinin dedigi gibi aygaz filtreleri tıkıyor , ama egzoz emisyonla alakasını çözemedim.

Osman Bahadır
07-04-2012, 15:45
Aracın karışım hatası vermiş. Fakir veya zengin karışım diye arıza yakmış. Önce arıza kodunu ve LFT yakıt değerini okuyun, sonra gereken LPG ayar düzeltmesini yapın.

multispace
07-04-2012, 20:15
konu dısı fakat bu lamba yanık şekilde kullanılsa ne gibi zararı oluyor acaba ?

Osman Bahadır
07-04-2012, 20:34
konu dısı fakat bu lamba yanık şekilde kullanılsa ne gibi zararı oluyor acaba ?

Fakir olduğu için yanıyorsa EGT artar, subapların maruz kaldığı hararet artar. Uzun süre kullanım sonucunda subap ve kapak hasarı ile sonuçlanır.

Zengin olduğu için yanıyorsa biraz yağ tüketimi artar, yakıt tüketimi artar, yanma odasının duvarları, yani gömlekler yüksek yakıttan dolayı yağsız kalabilir ve aşınma artabilir. Ama yine de zengin karışım, fakire tercih edilir.

Sonuç; bu şekilde kullanmak kesinlikle bir zarara sebep olur.

Not: katalitik konvertör hatalarından dolayı yanan arıza ikazları buna dahil değildir.

Emir-Sb3R
07-04-2012, 21:30
bence kaliteli geldi pahalı gaz şaşırdı araba sevinçten ışıkları yaktı :)

fatihtemizer
07-04-2012, 21:37
Opetten kullaniyorum surekli bir arizasini gormedim..tabi aygazmi bakmadim hic aldigim yerden..nitekim bakimladan bakima degisiyor filtre.

multispace
08-04-2012, 10:34
Fakir olduğu için yanıyorsa EGT artar, subapların maruz kaldığı hararet artar. Uzun süre kullanım sonucunda subap ve kapak hasarı ile sonuçlanır.

Zengin olduğu için yanıyorsa biraz yağ tüketimi artar, yakıt tüketimi artar, yanma odasının duvarları, yani gömlekler yüksek yakıttan dolayı yağsız kalabilir ve aşınma artabilir. Ama yine de zengin karışım, fakire tercih edilir.

Sonuç; bu şekilde kullanmak kesinlikle bir zarara sebep olur.

Not: katalitik konvertör hatalarından dolayı yanan arıza ikazları buna dahil değildir.

teşekkür ederim abi

phoenixs
07-06-2013, 16:29
Güncelllllll

BİLAL
07-06-2013, 17:09
oksıjen sensorunede bı bakarsanız genelde dahaıyı bılen arkadaşlar kac km bakılması gerektıgını bılırler..

o2 sensoru denılın cıhaz bıra goz ardı edılmekte degışırse arac daha az yakar ve duzenegırer bende oyle oldu