Orijinalini görmek için tıklayınız : Caddy Maxi Van Vs. Doblo Maxi Cargo
Arkadaşlar şirketime sıfır km.ticari araç alıcam. 2 aracın arasında düşünmekteyim.
1. Doblo Maxi Cargo 1.3Multijet 90Hp Plus Paket (ABS, Klima, Elektrikli Yan Ayna, MP3 Çalar
2. Caddy Maxi Van 1.6TDI 102Hp (ABS, Klima, Elektrikli Yan Ayna, MP3 Çalar
* Doblonun kredili son fiyatı 35.200lira, Caddy'nin kredi son fiyatı 35.350lira
Bu iki araçtan birini 48ay vade ile alıcam. Aynı tutarda kredi kullanarak doblunun faiz oranı 0.52, Caddy'nin 1.19 48 ayın sonunda normalde fiyatı aynı iken, faiz oranından dolayı 6500-7000lira civarı parayı caddy için fazladan ödemek durumundayım...
* Değerleri fikirlerinizi beklerim...
http://i1177.photobucket.com/albums/x354/SRKSHOP/Doblo.jpg
http://i1177.photobucket.com/albums/x354/SRKSHOP/Caddy.jpg
halilcan9455
08-04-2012, 21:02
hem fiyat hemde ticari denince akla ilk gelen model olmasından dolayı doblo.
seyfi 07
08-04-2012, 21:42
bence caddy al pısman olmazsın....
drummer582
08-04-2012, 21:48
caddy dobloya kıyasla daha kaliteli bir araç,ancak 7000-8000 de az bir miktar değil sonuçta şirket aracı olcak ben olsam doblo alırdım
berkay_aydin
08-04-2012, 21:51
Hem fiyat farkı hemde araç alındıktan sonra bakımı yedek parça vs. yüzünden doblo diyorum..
halilkarakas
08-04-2012, 21:52
doblo diyorum
tabikide caddy doblo kadar keyifsiz bir araç olamaz millet bayılıyor anlamıyorm
Ben ayni tercihi yapicak olsam 4 senede 7000 tl bi anda cikmicagi icin caddy dusunurdum tabii sirket araci harıl hurul kullanılıcaksa parca sıkıntısı veya fiyatları yuzunden doblo tercih ederdim
Bu tarz araçları alırken ESP'ye dikkat edin.
By_DoMiNo
08-04-2012, 23:17
millet şirketine clio symbol alıyor. Maksat giderlerin az olup kar maksimizasyonu ise ben olsam dobloyu tercih ederdim. Sonuçta doblonun serivisi de parcalarıda caddy e oranla daha ucuz. Ama ben senin yerinde olsam Doblo maxi nin 1.6 sı nı almaya calısırdım. tanıdığım bir abinin şirket aracı ile bir yere gidiyorduk. Araçta şöför dahil 5 yetişkin insan. Arka bagaj da da toplasan 150 kg ağırlık oluşturcak ıvır zıvır. Dik bir rampaya vurdu abi araç acayip bayıldı. Hızlı girmemize rağmen 2. vites yarım debriyaj la devir yükselte yükselte cıktı. Yinede tercih meselesi ama. Taşıyacağınız yük fazla ise kücük motor biraz fazla yakar. Bu sefer caddy deki fiyat farkı kalmaz.
white light
08-04-2012, 23:17
kesinlikle doblo derim cady verecegınız farkla doblonun kesınlıkle 10 yada 12 bakım parasını vermıs olursunuz parca konusunda cady nın parcaları olsun bakımı olsun doblonun 2 katı olacagına emın olun
63owen63
08-04-2012, 23:19
Şahsi tercihim doblo olurdu, arkadaşlar bir cok sebeb yazmış zaten.
Parça ve fiyat bakımından doblo diyorum eğer ağır bişy taşıycaksanız araçla motorunun elinden geldiğince iş görüceği düşüncesindeyim
Aralarında genel bir fark söz konusu değil
Ticari amaç odaklı ise zaten doblo burda yedek parça bakım maliyeti gibi etkenlerde çok daha avantajlı olan taraf
Kaldıki bu yazdıklarım totalde aynı fiyatta olduklarını varsayarak yazılmış şeyler
Totaldeki fiyat farkını göz önüne alınca Caddy için tek bir sebep dahi mevcut değil..
10 seneden kısa kullanacaksanız Doblo
10 seneden uzun kullanacaksanız Caddy.
Şirket için 2006 Caddy 2.0 dizel kullanıyoruz. Tek kelime ile mükemmel. İster binek ister ticari..
8-10 tane birden şirkette elamanların kullanıcağı türden iş yapıcak olsam doblo alırdım
ama kendım kullanıcaksam uzun yıllar biniceksem motor ömrü sorunsuzluk dayanıklılık prestij guvenlik yol tutuş gibi konularda caddy çok daha üstün eminim ki bu araç sadece iş için kullanılmayacak sağo sola gezmeye gitmek için de kullanıcaksınız çünkü otmobilniizn olmadığını belirtmişsiniz yakıt olayına gelirsek doblo ilk başlarda 7-8 litre ile başlıyor sonrasında 6 litreye kadar düşüyor yakıtı yakıt kasarsanız 5.5 gibi değerler görmek mümkün bilgisayarı ne kadar doğrudur emın değilim caddy de aynı şekilde yakıtta aralarında fazla fark yok doblo aynı kosularda 6.0 yakarsa caddy 6.2 yakar bunun dışında baz donanım olarak aldıınızda dobloda teyp bile yokken caddy de abs esp asr hill holder bas servotronık direksiyon elektirikli aynalar 4 teker de disk fren ve klima olan bir araca sahip olucaksınız bunun dışında 10 numara teybi ve ses sistemıde olucak bunlar baz donanım olarak farklar doblonun plus paketınde bıle bunları çoğu yoktur beniim tercihim her koşulda caddy.Doblonun ilk kasasından son kasasına kadar kullandık şirkette şuan caddy kullanıyoruz buna göre yorumum caddy.Uzun şase olması illa gerekmıyorsa da dokker alırdım