Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt tüketimim normami?
Merhaba
Aracım 1990 ef sedan civic dün depo bosken muayene ye gidicem diye 40 tl lik benzin aldım km sıfırladım silivriye gidip geldim 151 km oldu .ibre su an kırmızının üstünde tahminim 15-20 km daha yapar,yaklasık buda 165 km ye falan denk geliyo.
Son benzin zamlarından sonra yaktığım bu yakıt normalmidir.
arac çift karbüratör bu arada
Trance-R
11-04-2012, 05:30
serci daha ne olsun :)
40TL'lik benzin yaklaşık 9 litre yapar ...
151 km oldu dedin ... 6 litre ortalama ile gitsen bu yolu ... şuan bitmiş olması gerekirdi.
kaldıki gidilecek yolu var dedin :D
5-6 arası ortalaman var ...
aracı satıp senin arabadan alıcam ;)
Ayıp ayıp görgüsüzlük yaptığın :D
MaNiSaLı
11-04-2012, 06:53
bir yanlışlık olmasın :) çok az yakıyor :D
alperkirman
11-04-2012, 07:14
biraz gaza basarsan normale döner :D
biraz gaza basarsan normale döner :D
biraz değil baya bi bascak ama :D
Abi bizim kullandığımız araba neydi acaba yav :) 40 kuruşun altına düşemedim ben benzinde. :)
oktay_41
11-04-2012, 08:07
kardeşim öyle bir yakma şekli yok senin dediğine göre 40/165= 0.24 kuruş yakıyosun ki buda rekor sayılır bence ginese başvur :-) bir benzinde
benimki gazda yapıyor şehir içi 158 km :D
seninki benzinde çok iyiymiş :D
senin araba şehir içi 5 lt falan geliyor ozaman, buna kadir inanır :D
Yiğit Ş.
11-04-2012, 08:32
benzin olmadığına emin misin depoda :D
Dün işte silivriye gidicem diye benzinliğe yanastım ibrem kırmızı üzerindeydi.40 tl benzin aldım total kağıthaneden orda km sayacını sıfırladım,e-5 üzerinden silivriye kipanın oraya kadar gittim geldim şu an ibre tam kırmızı üzerinde benzin 95 oktan 4,70 ten aldım litresini
aslan7333
11-04-2012, 08:54
Yakıt verisi gayet iyi,sakin kullanımda değilmi?basarsan 2.karbüratör devreye girer çünkü.
Yakıt verisi gayet iyi,sakin kullanımda değilmi?basarsan 2.karbüratör devreye girer çünkü.
arabada 3 bin deviri nadiren görüyorum,Dün sadece biraz bosluk görünce 120-130 a cıktım 4 bin devirlere o kadar.yoksa 80-90 sağ şeritten
aslan7333
11-04-2012, 08:58
Hep tek karbüratör kullanmışsınız,ekonomi modu yani.4000 devirden sonra 2.karbüratör devreye girer.
Hep tek karbüratör kullanmışsınız,ekonomi modu yani.4000 devirden sonra 2.karbüratör devreye girer.
Bu özelliğini bilmiyordum aracın,ama aracta genel olarak 4000 devirden sonra ivmelenmesi bayagı farkediyosu sesi falan değişiyodu,sanki hava filtresi varmıs gibi.Demek o yüzdenmiş,geçen hafta gittiğim karbüratörcününde büyük emeği var ama 4-5 saat ugrastı temizledi.
civic_ef
11-04-2012, 10:19
yakıt tüketimin normal değil hatta anormal :D hatta yakmıyor aracın bizim ef lerde böyle yaksa yakar elbet ama karbüratör temizliği sonrası yakıt düşmüştür tabi büyük faydası var hatta sağlam bir usta bulmuşsun eminim yapılan işlemler değişen parça oldumu sadece bakım mı yaptı merak etttim normalde yakması gereken ort. 30-35 krş olması gerekir şu an böyle benimde valla çok şaşırdım ef leri takas yapalım :)
Bir de böyle yaktığını topluma açık umumi platformlarda paylaşma hocam. Vallahi arabasını yaktırırsın millete, arbede çıkar. :)
yakıt tüketimin normal değil hatta anormal :D hatta yakmıyor aracın bizim ef lerde böyle yaksa yakar elbet ama karbüratör temizliği sonrası yakıt düşmüştür tabi büyük faydası var hatta sağlam bir usta bulmuşsun eminim yapılan işlemler değişen parça oldumu sadece bakım mı yaptı merak etttim normalde yakması gereken ort. 30-35 krş olması gerekir şu an böyle benimde valla çok şaşırdım ef leri takas yapalım :)
Abi valla bende şaşırdım eğer benım km ibresi arızalı değil ise,yada benzin göstergesi böyle bir ihtimalde zor dün o km leri gördüm 80-120 arası bastım fazla değil.
Usta hava filtresi önündeki koli bandını bile sökmedi benzinde de böyle biniceksın dedi.Gidiyo valla ..
timucintt
11-04-2012, 11:21
eftiğin her iki karburatörüde aynı senkron içinde çalışır biri alt biri üst devirde çalışmaz... aynı devirde aynı şekilde kelebek açarlar sadece sağ karburatör daha basınçlı hava basar daha küçük boğazı olduğu için... full throttlede ise aynı oranda hava yakıt gönderirler yakıt odasına... düzgün ayarlı eftik 100 kmde 6 litre benzin yakıyor zaten... ayarsız ise 10 liraya 10 km gitmez...
timucintt
11-04-2012, 11:22
Bir de böyle yaktığını topluma açık umumi platformlarda paylaşma hocam. Vallahi arabasını yaktırırsın millete, arbede çıkar. :)
1500 kiloluk arabaya binme sende kardeşim.... :heyoo:
1500 kiloluk arabaya binme sende kardeşim.... :heyoo:
timu sedan ef te hafif bi araba değil ki :D ben kantara soktum geçen arabayı, arabada si jant ve lpg var 1030 kg çıktı :D
timucintt
11-04-2012, 11:25
timu sedan ef te hafif bi araba değil ki :D ben kantara soktum geçen arabayı, arabada si jant ve lpg var 1030 kg çıktı :D
şasesi ağır :) küçük durudğuna bakma abi... altına in dopdolu... ek eg ye benzemez ef :D
çok güzel yol tutuyo yalnız meret :D
timucintt
11-04-2012, 11:27
civice yol tutuşu EF öğretti zaten :)
Katılıyorum....
ayrıca bu yakıttan sonra satmam ben bunu binicem