PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 20 lik Diş Çene Cerrahisi

Bad-Fast
12-04-2012, 21:35
çoğu insanda oluyor bilgisi olan arkadaşlar biraz bilgi almak istiyorum , altda arka dişlerin arkasında yarısı çıkmış 20lik diş var , normal dişçiler çekmiyor ama çekilmesi lazım dediler , bugun okmeydanına baktım mayıs 14-15 anca var randevu , başka hangi hastanede veya özel sgk işbirliği olan hangi hastaneyi tavsiye edersiniz , fiyatlar nelerdir ? ( özel sgk arasında yarı fiyatına oluyor falan bişeyler duydum )

gökan
12-04-2012, 21:37
benım 2 dısım yan yatmış amelıyat dedı ama olmıcam 2o lık diş

Bad-Fast
12-04-2012, 21:41
hiç görünmüyorsa o daha kötüymüş ameliyat zaten başka çare yok benimkinede öle dediler , o dişler zamanla baskı yapıyormuş çene kitlenmeye kadar gider dedi doktor , çeneyi ve dişlere baskısı yüzünden çektirmem lazım şuan hiç bi sıkıntı vermiyor ama 3-4 ayda bir kendini bir kaç gün baya hissettiriyor :)

1998corsa
12-04-2012, 21:41
arkadaşlar size tek önerim ameliyat olun kurtulun benım dıslerden bırı yamuk cıktı bırınıde aldırdım sımdı yamuk cıkandan dolayı acı cekmeye devam edıyorum... sebebıde dısın dısa dogru baskısından dolayı agzımın ıcındekı etı ısırıyorum... dırek amelıyat olun ole korkulucak bısı degıl. yarıyolar dısın ust etını bıraz kanırtıp alıyolar 1 hafta falan kanlı kanlı dolasıyosunuz ama sonrakı rahatlık sıze garantı edıyorum

gökan
12-04-2012, 21:42
valla ben korkuyrm amelıyattan agzıam kan gırse bogulur gıbı oluyrm benım bırde yan yatmış dıpte

1998corsa
12-04-2012, 21:45
valla ben korkuyrm amelıyattan agzıam kan gırse bogulur gıbı oluyrm benım bırde yan yatmış dıpte

aynı sıkıntı bendede var suan yan yatmıs agrı yapıyo ve agzımın ıcındekı etı ısırmamı saglıyo...

en yakın zmnda cektırtıcem. yanı korkulucak pek bısı yok zaten uyusturuyolar hıssetmıyosun kan olayıda bez ısırıyosun, sonrasında 1 hafta boyunca gargara yaparak temızlıyosun pek sıkıntı degıl

Bad-Fast
12-04-2012, 21:46
aslında ben bu konuyu araştırdım sadece yer kısmı sıkıntı oldu onu sormak istiyorum işte ..

olay şöle gökan ameliyat dediği normal diş çeker gibi uyuşturup o et kaplı kısmı yarıp dişi alıyorlar ( toplamda 15 - 30 dk arası sürüyormuş )sonra dikiş atıyorlar 1 hafta falan sıkıntı oluyormuş sonrası rahat , ben diğer taraftakini özelde bi doktor vardı , baktı ben bunu çekerim dedi , ameliyatdan daha zor ağzımı dağıttı resmen :) ama rahatladım sol taraf sıkıntı oldu şimdi .

darkmann
12-04-2012, 21:47
haftaya çarşamba bende aldırıcam arkadaki 20 liği yarısı çıktığı için ameliyata gerek yok dedi doktor bakalım inş. normal diş çekimi gibidir

yakuza
korkmayın o kadarda ya, 2 tane dişimi ameliyatla aldırdım biri çekerken kırıldı diye biride 20 lik yatıktı, inanın normal diş çekiminden kat kat daha rahat ve ağrısız heleki ameliyat sonrası 1 saatlik soğuk kompres yaparsanız sanki hiç dişiniz çekilmemiş kadar rahat olursunuz 1 hafta sonrasıda dikişleri aldırırsınız sen sağ ben selamet ondan sonrası :)

Bad-Fast
aynı sıkıntı bendede var suan yan yatmıs agrı yapıyo ve agzımın ıcındekı etı ısırmamı saglıyo...

en yakın zmnda cektırtıcem. yanı korkulucak pek bısı yok zaten uyusturuyolar hıssetmıyosun kan olayıda bez ısırıyosun, sonrasında 1 hafta boyunca gargara yaparak temızlıyosun pek sıkıntı degıl

dikiş atılınca o kadar kanama oluyor mu ki ?

yakuza
12-04-2012, 21:58
yararak aldıkları için dikiş atılıyo kanamada öyle olmuyor yahu :) serumluk bi durum yok normal çekimde kanadığı kadar kanıyor

ulas
12-04-2012, 22:02
ben aldırdım 20lik leri çok rahatım memnun oldumi düşündüğün sıkıntıya değmez ağrırmı diğer dişlerin şeklini bozarmı vs..

Bad-Fast
12-04-2012, 22:05
yararak aldıkları için dikiş atılıyo kanamada öyle olmuyor yahu :) serumluk bi durum yok normal çekimde kanadığı kadar kanıyor

dikiş atıldığı için 1 hafta nasıl kanar diye düşündüm bi an :)

yok mu tavsiye edicek biri hastane veya makul çeken özel sgk anlaşmalı bi yer ?

yakuza
12-04-2012, 22:21
bnm bildiğim diş konusunda hiç bir yerin anlaşması yok ücret ödüyorsun, devletin diş hastanelerinde yaptırdığın takdirde ücret ödemiyorsun

Bad-Fast
12-04-2012, 22:22
devletde muayeneye gittiğimde çene cerrahisi senin işin dedi ama 1 ay dan fazla var randevu alırsam bu ara halletmem lazım

emre.ates
12-04-2012, 22:23
3 sene boyunca dişlerimde tel vardı çenemde dişlere yer açmak için 20 lik dış in neredeyse ucu cıkmısken 4 ünü bırden aldırdım.İlk basta yalan yok cok pis tırstım ameliyat deyince içeriye bir girdim klasik muzık falan yemezler tabı :D rahatlatmak için bıldiğin amaliyat modunda yesil önlük her yerlerınde agzında hortum .Ufuk hocam Allah razı olsun eline sağlık diyim ameliyattan sonra ilk bır hafta komadan cıkmış gıbı suratım mor şiş içindeydıde şimdi iyiki aldırmısım dıyorum 1 kere ezıyet cekin ömur boyu rahat edin.Geçmiş olsun bu arada..

By_DoMiNo
12-04-2012, 22:27
çoğu insanda oluyor bilgisi olan arkadaşlar biraz bilgi almak istiyorum , altda arka dişlerin arkasında yarısı çıkmış 20lik diş var , normal dişçiler çekmiyor ama çekilmesi lazım dediler , bugun okmeydanına baktım mayıs 14-15 anca var randevu , başka hangi hastanede veya özel sgk işbirliği olan hangi hastaneyi tavsiye edersiniz , fiyatlar nelerdir ? ( özel sgk arasında yarı fiyatına oluyor falan bişeyler duydum )

Önce çene röntgeni istiyorlar. Dişlerin yerini saptamak için. Bu operasyonu dişçilerde yapabiliyor. İşyerinde bir abi 4 tane dişi 300 küsür TL ye çektirdi özel dişçide geçen sene yazın. Ve Şunu demişti dişçi 20 lik dişler mutlaka çekilmesi lazım. Çıkıyor ama kendini koruyamıyor. Çabuk çürüyor ve çeneyi ağrıtıyor. Benimde çıktı 4 tane altlar yarı damak içinde. Üstlerde Yamuk yumuk çıktılar. Dişçiden tırstığımdan değil de üşendiğimden gidip çektiremedim. 1 günde 1 diş çekebiliyor Duruma göre 3-5 gün ara koyuyor dişçi.

Chn53
12-04-2012, 22:28
bende hepsi çıktı ve duzgun çıktı oyuzden ben cektirmicem :)

emre.ates
12-04-2012, 22:31
ben alt 2 dişimi aldırdım 3 ay sonrada ust ıkı dısımı böylece 4 defa ezıyet cekmekten ıyıdır.

Anıl E.
12-04-2012, 22:39
Benim sağdan soldan olmak üzere 2 tane çıktı ama hiçbir etkisi yok ağrısı sızısı ne zamandırda duruyor öyle :D

pnrkc
12-04-2012, 22:41
sizleri ''ameliyat'' kelimesi korkutuyor olabilir.Ancak öyle morfin verip ameliyat masasına yatırmıyorlar :)
Bildiğimiz diş çekimi...

Ben de geçen aylarda çıkmamış 20lik dişimi aldırdım ilk 1 2 gün hafif ağrı oluyor .
Majezik içiyorsunuz ağrıyı alıyor zaten...

baha38
13-04-2012, 07:01
Ben hala çekiyorum bu 20 lik dişlerin sıkıntısını benimkiler 4 ü çıktı ama yarım yamalak. sol üst yamuk mesela sakız çiğnesem yanagığımı ısırıyorum. İlk gittim doktora çene filmi dedi çektirdim baktı çekilmesi lazım dedi. Ama kökleri çok büyük sinirlere değiyo riskli dedi beni tırsıttı sinirler zarar görürse yanagının bir kısmını hissetmessin hiç dedi korktum çektirmedim 3 yıl oldu ara ara hatırlatıyo kendilerini. Şu 2 gündür yine damağım ağrıyo yarılmış biraz:( Ama napacağımı bende bilmiyorum.Çektirsemmi çektirmesemmi bilemiyorum.

said_
13-04-2012, 07:12
bende bi 3 ay önce çektirdim herkezde farklı oluyomuş benimkiler dışa doğru çıktığı için alt taraftakiler normal diş çeker gibi çekti dikiş atmaya da gerek kalmadı 2-3 güne hiç bişey kalmıyo ve gerçekten rahatlıyosunuz. doktorun dediği çeneyi kitleme çok görülüyomuş iyi bi doktora giderseniz ameliyatsız halleder diye düşünüyorum

Day Walker
13-04-2012, 07:33
çarşamba günü eşimin sağ arkadaki 20 lik dişi zeytinburnunda derman hastanesinde aldırdık.dişçi ben alamam dedi cerrah geldi 20 dk ağrısız sızısız aldı.Güzelcede dikiş attı toplamda 200 TL ödeme yaptım başkada bişey vermedim.

Evrenoz
13-04-2012, 08:09
3 sene arayla 2 tane 20'lik dişimi çene cerrahına çektirdim.. 1'i 2009 aralıktaydı diğeri 2011 aralıkta. Gömülü dişlerde önce damak yarılır, dişe ulaşılır. Akabinde diş kanırtılarak çıkartılır, diş kovuğu dikilir. 1 hafta sonra dikişler alınır.

Çekildikten sonra 3 gün ciddi ağrı ve şiş söz konusu. Arveles birebirdir. İlk 2 gün buz torbası ile yatmak iyi gelir.

Fiyat olarak 300 tl vermiştim 2011 aralık ayında..

senna
13-04-2012, 08:11
bi tane dişim yan çıkmıştı ablam diş hekimi o alamadı çene cerrahı almıştı dentistanbulda yaptırmıştım 2006da 250tl gibi bişi ödemiştim ama şu an fiyatlar nasıl bilmiyorum

senna
13-04-2012, 08:12
he bu arada bende bi hafta pipetle çorba içmiştim:) çekimden sonra hemen buz konması ciddi şekilde iyi olur

Kaan
13-04-2012, 08:14
normal dişçiler niye çekmiyor onu anlamadım?benim toplamda 3 tane 20lik çektirdim 2 si ameliyatla çekildi dişçim gayet güzel çekti valla prof bi dişçi titizlikle yapabilir

senna
13-04-2012, 08:16
çene kemiğine gömülü dişi dişçinin çıkarması riskli olur kemiğe zarar verirse tüm çene zarar görebilir çene cerrahı kemiğe kadar iniyor en azından benim dişim böyleydi, çenenin çalışmasına etki ediyordu

yakuza
13-04-2012, 09:13
aynen sennanin dediği gibi mecbur kalmadıkça yapmazlar, çünki uzmanlık alanları değildir belki dısarıdan kolay gibi gelir ama aslında zordur 2 kere ameliyat oldum birini cerrah vbirini hekim yaptı tabi çekim çerkim esnasında kırıldığı için yapmak durumunda kaldı

Bad-Fast
13-04-2012, 14:32
hastane bilgileri falan için tşkler , yardımı dokuncak bana şuanda 250-350 arası fiyatlar dönüyor baktığım kadarıyla ..

Deagles48
13-04-2012, 14:49
Ertelemeyin bu 20'lik dişleri zamanı geldiğinde ağrısını hissediğinizde gidin iyi bir diş hekimine o sizi bilğilendiricektir zaten öyle ağrısı geçer diş çıkar falan diye beklemeyin yan dişlere baskı yapıp çürümesine dişlerin diziliminin bozulmasına çene kilitlemesi kadar gider valla doktorum 20'lik dişlerin ağrısını hissettiğinde gel demişti

Bi1ReD
13-04-2012, 14:59
http://b1204.hizliresim.com/w/f/4dgr2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Agri yapıyorsa çektir yoksa elleme çok zor bir operasyon ben Hastanede çalıştığım için 1 saatlik bir operasyonla alındı. 2 hafta hayatım kaydı yeme içme konuşma hepsi sıkıntı. Özelde 100-200 arasi çektirebilirsin.

Bad-Fast
13-04-2012, 14:59
okmeydanı dişten mayıs 7 ye alabildim randevuyu inş. çektircem , 182 den arayıp randevu alabilir ilgilenen arkadaşlar

ayrıca medipol ü de ( 444 63 44 )arayıp konuştum sgk ile anlaşmalı 140 tl ye çekiyormuş 5 tl muayene 10 tlde film için alıyormuş ...

Bad-Fast
13-04-2012, 15:01
http://b1204.hizliresim.com/w/f/4dgr2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Agri yapıyorsa çektir yoksa elleme çok zor bir operasyon ben Hastanede çalıştığım için 1 saatlik bir operasyonla alındı. 2 hafta hayatım kaydı yeme içme konuşma hepsi sıkıntı. Özelde 100-200 arasi çektirebilirsin.

dişin çıkışı çok önemli misal benim ki normal diş gibi çıkıyor sadece bir kısmı damağın altında , senin gibi olursa zor oluyormuş biraz ama çekilmeside şart deniliyor , kişinin tercihine kalır tabi ama diş her türlü ilerde sıkıntı çıkartıyor malesef

TGY
13-04-2012, 15:07
2 tane 20 ligimde cürüdü once dolgu yaptırdım kurtarabildikleri kadar ama sonunda dayanılmaz agrılara sebep vererek resmen ortası oyuldu ve cektirmek zorunda kaldım.agzımda baska dolgu vs hicbirsey yoktu sadece 20 liklerden cektim.sunu diyebilirim kesinlikle iyi bir dr a gidin yarmadan cıkarılabilir.ben 2 sinide oyle cektirdim..disci fobim vardı ama bagdat caddesinde bir dr a gittim benden pinpirikli oldugunu fark edince direk ona cektirdim adam 1 saat uyustumu diye bekledi:)dua edinde bir parcada gelsin benim 2 side parcalanmıstı:S

EMRE KAAN
13-04-2012, 16:58
ben 4 tane 20 lik dişi iki iki çektirdim 4 ne ayrı ayrı gitmedim şunu söyliyim 4 dişimde amilyatla alındı dikiş atıldı alıdıktan sonraki 3 gün boyunca ağrınız oluyo onun dışında bi sıkıntı yok şunu söyliyim eğer diş çıkmamışsa yada azıcık patlamışsa neşterle yarıyola damaktan ve etten olmak üzere 3 tane iğne yapmışlardı bana sınıntı etmeyin yahu :D gayet rahat oluyo :D:D:D

yasin_oguz
13-04-2012, 17:04
Eğer seni ciddi şekilde rahatsız ediyorsa aldır bencede benim dişim eğri şekilde çıkıyordu ve diğer dişimin kökünü zarar veriyordu 1hafta geçer diye beklemiştim geçmeyince aldırdım keşke beklemeseydim şimdi çok rahatım. İlk 2 3gün rahatsız oluyorsun sıvı tüketiyorsun dikişlerin alındıktan sonra değme keyfine. Buz koymanı tavsiye ederim çok işe yarıyor.

Murat Özcan
16-04-2012, 09:41
benimde üstleri aldırdım alltakıler gömük duruyor flim çektirmemiz söyledi doktor ordan bakıp ona gore cekerız dedı,eger yanlıs bır cekım yaparsak dudakta sureklı uyusma olur dedı yani sinirlere zarar verme ıhtımalı varmıs flim cekılmeden işlem yapılırsa