PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2000 sedan civic 1.4 is egsoz?

EKcivic
12-04-2012, 21:39
arkadaşlar merhaba geçen hafta itibaryile yeni aracım sedan civic 1.4 is'e kavuştum ve ufak ufak bişeyler yapmaya başladım komple 51mm düz boruyla hangi egsozu kullanmalıyım yapmam gereken nedir istediğim ses cızırtılı yırtık kaliteli bi ses tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

serci
12-04-2012, 22:21
valla bence 48 lik boru yaptır..

erhann
13-04-2012, 08:21
cizirti istyorsaniz typer son kullanin bence (ayni konu var takip edebilrisiniz)

joker
13-04-2012, 08:25
51 lik boru aracini hizlandirmaz aksine yavaslatir si da bile ideal olcu 48 dir sende maksimum 48 kullanmalisin

sefayzJ11
19-04-2012, 20:05
konu takipteyim .

aynı konu nerde bulamadımda ?

Asbest35
09-05-2012, 10:51
diğer bi konuda 51 diyolar başka bi konuda 48 aynı araç bende var şaşırdım ne yapcamı egzoscumda 51 düz boru diyor... birde orta susturucuyu çıkartp son susturucuyu otto spec yapsak düz boru yapmadan sesi bozarmı

bywarm
25-05-2012, 06:13
hayırlısı olsun ...ilginç bende tüm fotmu tarayıp atmosferik besleme olarak 1,4 is hb aracıma bunları yaptım RAİZİN elektirik stabilizatör ,simota big tube ,4-2-1 hedears, 51 düz boru,orta susturucu iptali,kat iptali,spor eksoz, da karar kıldım 4-2-1 hedears in alt devirlerinin düşük olduğunu biliyordum ama üst devirler iyileşti ivmelenmesi güzel oldu başdan dediğim gibi ilginç olanı da 48 lik düz borunun şimdi tafsiye edilmesini okudum 51 lik düzborunun - leri nedir ve 48 lik düz borunun + ları nelerdir açıklayıcı olarak anlatılırsa atmosferik besleme ye yeni başlayan biri olarak daha iyi anlaşılır şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler

Burak-Akın
13-06-2012, 14:22
hondalar için önerilen egzozların başında otto spec egzoz gelir. 51 Düz boru iyi bir seçim olmuş ve egzoz sisteminizi headers ile tamamlayabilirsiniz.

Headers için önerilen markalar genelde bellidir. Headers seçiminizi ne amaçla kullanacağınızda önemlidir.

Sesin gür çıkması için - Megan racing. Biraz daha rahatlatmaya yönelik için kullanımlarda - Dc Sport iyi bir tercih olur. Eğer biraz daha performansa yönelik bir parça arıyorsanız tercihinizi Bisimoto Headers dan yana kullanın.

Edit- Bisimoto pahalı ve degerli bir üründür. 1.4 için en uygunu Dc Sport 4-2-1 Headers dır..

Jeandan-R
25-06-2012, 01:39
Replika 4-2-1 namı diğer ebay headers. Ucuzdur verimlidir, alınır kullanılır. O speclerdeki civice 48lik düz daha çok yakışır.

hasan genç
25-06-2012, 14:02
arkadaşlar merhaba geçen hafta itibaryile yeni aracım sedan civic 1.4 is'e kavuştum ve ufak ufak bişeyler yapmaya başladım komple 51mm düz boruyla hangi egsozu kullanmalıyım yapmam gereken nedir istediğim ses cızırtılı yırtık kaliteli bi ses tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Öncelikle hayırlı olsun aracınızı güle güle kullanın . Benim tavsiyem 4-2-1 headers bu ebay da olur d-c de olur bana kalsa crx in heders ini takarım nasılsa birsey değişmicek fiyatından başka benim 1.6 ies aracta öyle mesela . gelelim katın yerine eger düz geçerseniz burayı aracınız bayılır 3000 rpm ye kadar 3000 rpm de toplamaya başlar acar gider ama siz 51 lik ( içten ölçtüğünüz de 48 gelicek tüp susturucu ve yıldız seklinde olucak dümdüz boru olursa bayılma oluyor denemeyle sabittir ama ben hep roll denicem derseniz yıldlızsız olandan alın ) kat iptal tüplerinden takarsaniz orta susturucu yerine gazın tepkisini daha torklu net bir sekilde hissedersiniz seriliği , seside fazla kesmez gene cazırdama olur ottoyla ama ortayı içi yivsiz olan susturucu yaparsanız cazırdama dahada artar . hiç bişey koymadan düz boru giderseniz araç dediğim gibi bayılır back passureden dolayı ne yaparsan yap ortaya yiyli veya yiysiz bi orta koyun :) azda olsa sıkıştırma şart . ayrıca google a SS MAGNUM REPLİKA SESİ diye arattır istediğin ses yakın bi sesse izmirden Göknan bey var gökhan035 niki sana yardımcı olur

not : 51 lik boru diş ölçüdür içten ölçüldüğünde 48 lik gelir bu yüzden karıştırılıyor . sizin takmanız gereken 51 lik borudur iyi günler .

safakarasu
25-06-2012, 14:12
.bende 51 lık duz boru var suan kat ıptal cızırtı gayet iyi.dc sport son onerırım.vıdeo ekleyebılırsem benım vıdeoyu eklerım kardesım

10UR
15-10-2012, 11:16
bendede 51 duz boru ss magnum son susturucu ve crx headers ve acik filtre var 2500-3500 arasi muthis bi cizirdama sesi duyuluyo diger devirlerde tok bi ses aliyorum cok menunu performans olarak ust devirlerde bari bi artis var sikistirma artmasindan dolayi diye dusunuyorum.

Seven7
15-10-2012, 17:49
Benim araçta headers'tan itibaren 51'lik düz boru sonda da typer egzoz vardı araba sadece bağırıyordu, düz boruyu söktüm katalizör+spor orta susturucu sona da typer egzoz koydum araba canlandı hem altlarda hem üstlerde. 1.4 olduğundan motoru kasıyor 51'lik, sadece ses veriyor.