Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni sistemim ve ses problemim
arkadaşlar merhaba,207 gt'me tesisat yaptırdım,ana ünite standart kaldı çevirici ve power bass ses işlemci aldım 2 çift jbl mid-tiz 1 adet jbl 6 kanal anfi ve yine jbl 30 cm bass mevcut.ancak problemim ana üniteden tam sağa ve tam sola ses verdiğimde seslerin karışması yani tam sağa ses vermek istediğimde soldanda ses geliyor veya tam sola ses verdiğimde sağdanda ses geliyor,tesisatçıma sorduğumda normal olduğunu orjinal teyp ve çevirici kullandığımızı söyledi.ancak ben sesten hiç memnun değilim sanki streo değilde sürekli mono bir ses tüm kanallardan aynı ses geliyor gibi.bilmem anlatabildimmi ama çok rahatsız oluyorum,hiç zevk alamaz oldum.başka bir yeremi gitsem göstersem bilemedim,yardımcı olursanızı çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.
tesisatçın yanlış bağlantı yapmış her ne kadar çevirici kullansada çevirci taktığı çıkışlarda sağa sola ayrılıyor anfinin girişini kontrol etmesinde fayda var ;)
alfonso4474
14-04-2012, 14:24
bağlantıları ters yapmış karışık fln mı bağladı naptı bi kontrol ettir
Bulut Y.
14-04-2012, 14:31
hacı b.onat alt geçidine girmeden sağ tarafta effecto car sound system erdem arkadasımız var. bim in tam karşısına düşüyor oraya git ben bulutun arkadasıyım de derdini anlat derman olacaktır. 10-15 yıldır bu sektörde emek veren bi kardeşimiz. iişinin ehlidir. hadi gecmiş olsun.
ANIL ERCAN
16-04-2012, 00:37
sizin tek sorununuz stereo anfiye bass baglamak :) o anfi bass ı tam anlamıyla beslemiyorki + orjinal teyp ve deck ceviriicninde bunda payı var. mono anfiyle besleyin woferı midleride stereo anfiyle teybide sansınız varsa degiştirme pioneerın teyplerinden alın (8350sd öneririm) ses cıkısları cok kalitelidir.
aynı hatayı bir çok montajcı yapıyor, orjinal değil sonradan takılma ana ünite olsa bile adam 4 kanallı bir amfiye 2 takım rca girmektense tek takım rca çekip amfinin ucuna gelince çoklama yapıyor, hal böyle olunca sağ sol ön arka hepsi karışıyor işin öbür yanı ses şiddetinde de azalma oluyor, benzer durum sizdede olabilir
aynı hatayı bir çok montajcı yapıyor, orjinal değil sonradan takılma ana ünite olsa bile adam 4 kanallı bir amfiye 2 takım rca girmektense tek takım rca çekip amfinin ucuna gelince çoklama yapıyor, hal böyle olunca sağ sol ön arka hepsi karışıyor işin öbür yanı ses şiddetinde de azalma oluyor, benzer durum sizdede olabilir
hakan876
16-04-2012, 16:48
cevırıcı de sıkkıntı olabılır..sanırım mono okuyooo.
hakan876
16-04-2012, 16:49
ıslemcıyııde konturol edın kablolama hatası gıbı gozukuyoo
bu cumartesi sabahtan tesisat işimi çözmem gerekiyor,tat alamaz oldum müzik dinlemekten... :(
Antalyalogy
17-04-2012, 21:47
Hacım sen şu cezaevi tarafındaki abimize gitsen de bize de bir kanal açılsa.Erkan abiye sor dediğim ustayı..
montaj için sanayicilere para verme, izolasyondan anlamaz kabin çeşitlerini bilmez alır eline sistem parçalarını kıra döke montajlamaya çalışır, hele bizim burdur sanayisi gibi bir yere gider şahin doğandan başka bir araba götürürsen bu parça fazlalık gerek yok diye söker eline verir :D
arabanın sağını solunu sökme için elinde yeterli parça varsa kendin daha iyi yaparsın. biraz internette araştırman yeterli :)
Hacım sen şu cezaevi tarafındaki abimize gitsen de bize de bir kanal açılsa.Erkan abiye sor dediğim ustayı..
aynen abi oraya gitmek şart oldu...
tolgasena
29-05-2012, 02:03
ana üniteyi değiştirmediğin sürece bu sorunu yaşarsın..
çooooook kaliteli bir dönüştürücü de olsa tam 4 ayrı kanala eşit bölemiyor.. illaki kaçak yapıyor..
onunla uğraşana kadar 300 tl ye usb li pıoneer ana üniteler var..
yada hastası olduğum xetec usb ve sd kartlı üniteler.. onun sıfırı 160 tl