Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 99 civic sedan ön 3.5 arka 5cm eibach yay ?

hasan genç
14-04-2012, 10:12
Merhaba arkadaşlar aracımda eibach 3.5 luk pro -kit ve 185 65 14 lastik, 6.0 inç et 35 jant ve sparco ön kule gergim var , amörtisörler de orj . ben arkaların 1-2 cm olan farkını 5 cm lik yine eibach sportline yay alıp kapatmak istiyorum sonuç ne olur ? bu torsiyon olayı farklı mıdır 3.5 ile 5 cm ilk yayın yoksa aynı mıdır ? . ağırlık merkezi önde olduğundan suan dengeler mi ? yoksa hepten bozulurmu ? pinpon topu gibi zıp zıp zıplatırmı ? bu şekilde kullanan var mı acaba !
düz yolda sorun yok fakat 140 150 hızda sağa keskin olmayan tatlı olan virajlarda sanki arkası sola fazla yatıyorr yada bana bu hissi veriyor bu normal mi ? birde bu 99 civic sedanların ön sol orjinalde biraz düşük müş bu neden olabilir mi acaba ! son olarak rot ayarlarında arkaları ayarlarken rotcu + 1 yaptım dedi ben cok aç demiştim (dışa doğru ) olmaz bu ayar iyi demişti doğru mudur ? . cevaplar için şim diden sağolun .

hasan genç
15-04-2012, 10:27
yok mu bu konuda fikir vericek deneyimli arkadaşlar ona göre alıp takacam 5 lik yayları .

gazi
17-04-2012, 08:06
abicim sen git 5 cm eibach alıp tak arabana. ama önler 3,5 arkalar 5 olursa araba yıkık durabilir. görüntü hoşuna gitmez ise ön ve arkayı komple 5 lik eibach yaparsın. "bence daha iyi olur."
bende bu hafta aldım 5 lik eibach nasipse takacağım hafta sonu. zıplama problemi illaki olacaktır. fakat bende şuan coilspring denen meretten var. böyle bir zıplama modeli yok. coilspring ten daha iyi olacağı kesindir yani.

hasan genç
17-04-2012, 08:48
Sağol Gazi arkadaşım fikirlerin için yalnız 3,5 lukta bile suanki specte hafif arada camurluğa değiyor bazaen ö yüzden sadece arkalara bişey yapacağını zannetmiyorum 1,5 -2 cm farktan dolayı . başka yorumları da bekliyorum kolay gelsin