Orijinalini görmek için tıklayınız : FOCUS 2 TDCİ yay tavsiye??
2011 Focus 2 TDCİ makyajlı kasaya 35 mm yay takmayı düşünüyoruz.
Uyumlu, orantılı düşme, sorunsuz bir şekilde kullanabileceğimiz hangi yay markasını tavsiye edersiniz? Kullanan ve çevresinde olanların yardımını rica ediyorum.
bora1311
17-04-2012, 21:41
arabam 2006 model, 2007 yilindan beri vogtland kullaniyorum, sorunsuz, tavsiye ederim...
35mm dusus sagladi tam. dizel benzinli yay ayrimi var, yanlıslıkla benzinli yayi taktirmayin...
vogtland dizel e uygun yay kodu 953031
Teşekkürler. Konfor konusunda nasıl oluyor? Orjinaline göre çok mu kayıp olur? Birde gerçekten yol tutuş konusunda fayda sağlıyor mu?
bozdemir
17-04-2012, 22:27
Vogtland marka yay hakkında bugüne kadar çok da olumlu yorumlar okumadım ben. Kullanan arkadaşımız memnunmuş fakat diğer gördüğüm kullanıcıların tamamı konforsuzluktan ve sesten şikayet ediyordu.
Focuslar için Eibach marka yay yok mu?
Vogtland marka yay hakkında bugüne kadar çok da olumlu yorumlar okumadım ben. Kullanan arkadaşımız memnunmuş fakat diğer gördüğüm kullanıcıların tamamı konforsuzluktan ve sesten şikayet ediyordu.
Aslında bundan önceki aracımız olan benzinli Focus'ta H&R almıştım. O yaydan çok memnundum. Fakat dizelinde o performansı alabilir miyim diye şüphem var. Pek kullananda yok. Genelde Vogtland kullanıyorlar. Eibach'dan da vazgeçtim. H&R'ye bi daha bakmak istiyorum.
bozdemir
17-04-2012, 22:44
Benim de aracımda H&R var. Yol tutuşu gayet güzel memnunum fakat süspansiyon biraz sert. :) Aracınızı basık göstermek istiyorsanız Vogtland ideal olabilir. Benim için konfor önemli basıklık çok da önemli değil derseniz farklı markalara bakın..
bora1311
17-04-2012, 22:55
Teşekkürler. Konfor konusunda nasıl oluyor? Orjinaline göre çok mu kayıp olur? Birde gerçekten yol tutuş konusunda fayda sağlıyor mu?
konfordan az da olsa kayip var, biraz sert karakterde bir yay. ben 18'' jantla kullaniyorum, siz 16'' jantla mi kullanicaksiniz? elbette yol tutusa artısı var...
valla benim cevremde vogtland kullananlardan memnun olmayani duymadim, eibach yay da mevcut ama 35mm yi tam olarak dusurmuyor... arkadasimin arabasinda vardi, o sekilde test etmistik...
konfordan az da olsa kayip var, biraz sert karakterde bir yay. ben 18'' jantla kullaniyorum, siz 16'' jantla mi kullanicaksiniz? elbette yol tutusa artısı var...
valla benim cevremde vogtland kullananlardan memnun olmayani duymadim, eibach yay da mevcut ama 35mm yi tam olarak dusurmuyor... arkadasimin arabasinda vardi, o sekilde test etmistik...
Evet 16 jantlarla kullanacağız. Hem konfordan fazla ödün vermeden, hem de ileride biraz daha düşürecek bir yay çok iyi olur. Örneğin 35 mm düşürüyorsa ilerde 40 45 yapsın.
şahsen FK 5 cm kullandım gayette memnundum konforda çok büyük bi fark hissetmedim hatta biraz daha toklaştı süspansiyon.örjinal yaylarından daha çok hoşma gitti açıkcası. FK hafif araçlarda biraz sert kalıyo ama ağır araclar için birebir diye düşünüyorm sahsen. şimdi orjinal raceland coilover aldım takıp takıcam ilerde bakalım o nasıl olcak:)
H&R almaya karar verdim açıkcası daha öncede kullandığım için. Sadece sormak istediğim nette pek bulamadım dizel-benzin ayrımı varmı H&R'larda?