PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikrinize ihtiyacım var.

.::EmrE::.
17-04-2012, 23:34
Merhabalar.

Bugun Etiler Big Chefs'e yemek yemek için gitmiştim. Aracı Vale'ye teslim ettim,yemek bittikten sonra aracı çağırdım fakat vale bir sorun var diyerek beni aracın yanına götürdü.. Camı patlatmışlar,arka koltukta fotoğraf makinem vardı onu almıslar.

İlk soru olarak; burada vale veya mekan çalınan kameranın bedelini ödemek durumunda mıdır? Ödeyeceklerini söylediler ilk olarak,fakat fiyatı duyunca bu kadar veremeyiz,ikinci el alalım,şu kadar verelim vs. vs. olay yarın netleşecek.

İkinci olarak da;Nikon D5000 yerine uygun fiyat fakat daha iyi performans alabileceğim makine öneriniz var mıdır :)

63owen63
17-04-2012, 23:37
ben hic birşey önermiyorum alternatif makine olarak,alsınlar yada ödesinler..bastırın
, vale hizmeti + otopark hizmetini bir bedel karşılıgı veriyorsa , bunu da karşılaması lazım.Sokağa parkeder insan madem.ne anlamı kalıyor ki. Gerekirse şikayet edin. Dik durun, egilmeyin, ısrar edeceklerdir...

Frid
17-04-2012, 23:38
aynısı 0 olarak almak zorundalar kabul ettilerse hele

geçen çamlıca ya gittik vale kapı konulu kırmış ben 6 aydır başaramamıştım :)

Berk7767
17-04-2012, 23:48
Çok geçmiş olsun Emre abi bence şikayetçi olun sonuçta araç valeye emanet.

kv661
17-04-2012, 23:49
Türk polisi çözer o işi. Şİkayetçi olun vermezlerse

Dou
17-04-2012, 23:50
Sen valeye arabanı teslim ediyorsan, onlar senin arabanı emanet ettiğin kişidir ve sorumluluk onlardadır. Ücretli olsun olmasın o müessesenin vale hizmeti varsa amacı sadece parktan ziyade müşterilerin arabasına sahip çıkmaktır o müşteri orada bulunduğu müddetçe. Arabanı valeye teslim ettiğin için araçta oluşacak zararı karşılamaları lazım.

Tabi çamura yatıp götü başı oynayan bir müessese ile karşılaşma ihtimalin de var, buna hazırlıklı olman lazım.

mechanic
18-04-2012, 08:05
makinayı unutalım istersen... video yok mu acaba?? polise bildirim yaptınız mı?

Evrenoz
18-04-2012, 08:21
0 bedelini + cam masrafını ödemek zorundalar. Eğer mırın kırın ederlerse tüm sosyal medyada durumu anlatacağını, hakkını yasal yollardan arayacağını, big chefs'in isim hakkını Türkiyede iş yapan yatırımcılara veren kimse oraya kadar şikayet edeceğini bildir.

1 yemeğe 50 lira veriyorsak kabahatlerini de aynı şekilde layığıyla karşılayacaklar.

yasin_oguz
18-04-2012, 08:36
Kendilerine ait otoparkları var mı? yoksa dükkan önüne mi çekiliyor araçlar. Genelde çoğu kafelerde bunu yapıyorlar araçlar sokak aralarına çekilir siz istediğinizde aracınız gelir bennce vakit geçmeden masrafınızı birebir aynı şekilde karşılatın.

Maxi
18-04-2012, 08:41
bu aynı şeye benzemiş
hani birçok otoparkın girişinde tabelada yazar ya

kıymetli eşyalarınızı araçta bırakmayınız
aracınıza gelecek zarardan mesul değiliz

yok yaa a.q
salak vardı burada !
otopark parası almayı biliyorsun ama ?

emre_
18-04-2012, 08:45
herşey böle ya bu memlekette bi kuruluşta düzgün bişe yapsın koca müessese yaptığına bak vermek zorunda sakın geri adım atmayın seve seve ödicek makinayıda camın parasınıda sakın kendinden taviz verme bu ne ya böle çok pahalı makinaymış ikinci el alalımmı dedi bide utanmadan arabayı götürüp bi kenera atmadan düşünüceklerdi on

-Ata-
18-04-2012, 09:36
geçmiş olsun kanka,arabayı emanet ediyorsun sorumluluk onlarda hakkını ara

Tunacan
18-04-2012, 09:39
Hiç onlarla uğraşma. Git direk şikayetçi ol. Gereksiz sinir bozucu dialoglarla muhatap olmak zorunda kalmazsın.
Hakkını ara. Bu işler öyle yapacaklar edeceklerle olmaz.

1lker
18-04-2012, 09:40
ben hic birşey önermiyorum alternatif makine olarak,alsınlar yada ödesinler..bastırın
, vale hizmeti + otopark hizmetini bir bedel karşılıgı veriyorsa , bunu da karşılaması lazım.Sokağa parkeder insan madem.ne anlamı kalıyor ki. Gerekirse şikayet edin. Dik durun, egilmeyin, ısrar edeceklerdir...

:icon_tup: nokta ötesi yok kesinlikle de katılıyorum.

MCN21
18-04-2012, 09:41
sonuna kadar bastırın park ettikleri yer hemen arka sokak o kdr eleman calısıyor yinede o cam patlatılıp kamera calınmıssa ben bunun altında baska seyler aradım ... 0 ını aldırın alıcagınız 2. el makinada yarın birgün sıkıntı cıkar sonra pisman olursunuz , birde etiler big chef mi ödüyicek parası yokmus komik olmasınlar ...

AHMET1907
18-04-2012, 09:44
öncelikle geçmiş olsun, 2-3 sene aynı olay Gelikte başımıza geldi, Gelik uzun uğraşlar sonucu zararimizin bi kısmini uzun zaman sonra verdi. Makina içinde Canoncu olarak 600D öneririm.

Kutluhan
18-04-2012, 09:46
Etiler Big Chefs'den bahsediyoruz nasıl para basıyor orası ve oranın valesi belli değil ikinci el falan uğraşmayın makinanın sıfırını ve camın ücretinide isteyin her araçtan 10-20 tl almayı biliyorlar seve seve karşılamak zorundalar. unutmadan çok geçmiş olsun üzücü ve sıkıntılı bir durum.

Maxi
18-04-2012, 09:53
aynen ...

profilde C180K AMG yazıyor
hangi aracın camını kırdılar bilmiyorum ama demekki aracı komplede çalabilirlerdi ?
ne diyeceklerdi o zaman ?
eeee çalınan araç c180 ama biz size uno slx verelimmi ?

SerhatA.
18-04-2012, 09:56
0 bedelini + cam masrafını ödemek zorundalar. Eğer mırın kırın ederlerse tüm sosyal medyada durumu anlatacağını, hakkını yasal yollardan arayacağını, big chefs'in isim hakkını Türkiyede iş yapan yatırımcılara veren kimse oraya kadar şikayet edeceğini bildir.

1 yemeğe 50 lira veriyorsak kabahatlerini de aynı şekilde layığıyla karşılayacaklar.

:icon_tup: Sonuna kadar katılıyorum...

Alper_
18-04-2012, 09:58
üstüne birde 2. el alıp verelim diyorlar..ne kadar ayıp !! hakkınızı arayın öyle yağma yok.

aslan
18-04-2012, 10:02
Emre araç neydi?
aracı çektikleri yerde güvenlik kamerası yokmuymuş?
Karakol hemen karşı sokagında zaten geçmiş olsun
Bende etilerde çalışıyorum öğlen önünden geçtim ama sen kaç gibi oradaydın?

SerdaR A.
18-04-2012, 12:52
onlar anlasma yapmaya calısıcaklardır dırek polıse gııdın benımde basıma gelmıstı dırek alırsınız makınayıda camıda hatta makınanızın ucunde 1500 dolarlık mercek vardı bıle dıyebılırsınız. gecmıs olsun bı cumartesı gunu hasılatınıda sıze versın vale beyler elelamın arabasını jantlarını kut kut surte surte parkedıolar kaldırımlara cıkıolar hatta bı mekanın valelerı ara sokakta bırbırlerıyle bıle carpıstıgını gordum husran

.::EmrE::.
18-04-2012, 13:08
Emre araç neydi?
aracı çektikleri yerde güvenlik kamerası yokmuymuş?
Karakol hemen karşı sokagında zaten geçmiş olsun
Bende etilerde çalışıyorum öğlen önünden geçtim ama sen kaç gibi oradaydın?

Öncelikle herkese cevapları için teşekkür ederim. Vale biraz panik durumda,duyulmasını pek istemiyor,elimden gelen herşeyi yapacağım vs. diyip duruyor,bakalım bugun arayacak hesapta.Olmaz ise dediğiniz gibi önce restoran sonra şirket ile bağlantıya geçeceğim. Fotoğraflar var elimde zaten. Polis tutanağı da mevcut.

Güvenlik kamerası var sokağı gören. Ama malesef burası Türkiye; kameranın önünde ağacın dalları oldugu için görünmüyor birşey. 10 metre önünde büfe var,ordakiler de görmemişler. Aracın durduğu yer Big Chefs'in depo girişinin önü. Oradan da bir cacık cıkmadı. Yanda banka var onun kameraları da araç hariç herşeyi görüyor. Saat 15:00-16:00 arası.

Polis gelip parmak izi cart curt aldı ama birşey cıkacağını beklemiyorum.

Makine sorgusuna gelince artık gittiğine göre D5000 (ki zaten artık satılmıyormuş) sıfır bedelini alıp üstüne ben de ekleyip daha iyi birşey alayım diyorum. Buna istinaden sormustum :) Canon serisini pek bilmiyorum Nikon'da D7000 düşünmeye başladım şu an. Sadece body alsam lens daha ucuza bulur muyum?