Orijinalini görmek için tıklayınız : saxo vts alt devirde patırdama
peugeotefe
18-04-2012, 01:39
Merhaba arkadaşlar aracım 1500 devir ile 4000 devir arasında patırdama yapıyor tekliyor ama kapaklanmıyor sebebi nedir bilgilerinize danışmak istedim ateşleme bobini benzin regiletörü beyin voland okuyucusu değiştim tps sensörünü değiştirdim sorun hala devam etmek üst devirlerde en ufak bi sıkıntı yok yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
KingoAtmo
18-04-2012, 01:57
Chip varsa avans vuruyor olabilir
peugeotefe
18-04-2012, 02:04
Avans problemi yok orjnal beyinde takıyorum sıkıntı devam ediyor
Atatürk sanai sitesi 10.sk da iyi bir pejo ustası tanıyorum adı sanırım kadir di.Kardeşide iyidir ama siz bi kadir e gösterin o kesin çözer:)
peugeotefe
18-04-2012, 02:29
Gittim oraya yapamadılar :)
oksijen sensöründen yapabilir..
peugeotefe
18-04-2012, 11:25
oksijen sensöründen yapabilir..
Sıfır oksijen sondası takayım ozaman doğru söylüyosunuz teşekkür ederim.
okankrgz
18-04-2012, 12:31
sigorta kutusunda beyinle bağlantılı bi sigortanın olduğunu duymuştum bi abimizden, onun aracında da alt devirlerde patırdama, kasma yapıyordu. o bağlantıda ki kablolardan hallettim demişti nekadar doğrudur bilmiyorum ama şuan aracında hiç bir sıkıntı yok
react1ve
18-04-2012, 13:39
efe neden ahmete gostermıyorsun
peugeotefe
18-04-2012, 14:17
Kendim çözemezsem göstericem ahmet abiye
sabit gazda silkeleme varmı ? üst devirlerde ufak ufak kesip devam etme varmı ?
peugeotefe
18-04-2012, 15:19
sabit gazda silkeleme varmı ? üst devirlerde ufak ufak kesip devam etme varmı ?
Yiğit abi 1500 devirde başlıyo 4 bin devire kadar alıp verme patırdama yapıyo boşta gaz verince hiç bişey yok üst devirlerde sabit giderken en ufak bi sıkıntı yok
Aynı sorun bendede var şuan 2500 devire kadar kesilerek daha sonrasında normal devame diyo araba eğer full throtle yapmasam sorun yok yaparsam tekleme yapıyor.
kesinlikle oksijen sensörü...
aLperTunga
20-04-2012, 13:04
makınaya baglattın mı? bence oksıjen sensoru değil sorun :icon_wack
karter havalandırması bağlı ise map sensörü yağ buharından kirlenmiş olabilir, sensörü ve soketlerini balata spreyi ile temizlenebilir.
makınaya baglattın mı? bence oksıjen sensoru değil sorun :icon_wack
aynı problem vardı beyin ve yazılımdan sandık yazılım değişti olmadı beyin değişti olmadı oksijen sensörü ve ardından :icon_tup: :) ama tabi bobin de bir ihtimal...
Bende aynı problem vardı krank sensörünü söküp taktık, kabloları düzenledik, sorun halloldu. 3 yıldır tekrar etmedi.
bu arada bahsettiğin problemin videosunu eklersen belki yardımcı olabiliriz, hararet sensörü de yapabiliyor bunu, bozuk sensör motora -40 derece bilgisi veriyor, alt devirlerde zengin yolluyor, tekliyor..
VtecDream
21-04-2012, 11:49
egzantrik devir sensörü.
nakayama
21-04-2012, 14:47
Arkadaşlar bendede 6 bin devirde araba öne yıgılıp sonra tekrar duzelıyor bunu neden yapar benzın pompası yeni değişti,enjektörler,bujiler,bobin,beyin,sigortalar kontrol edildi sorun halen devam ediyor.
Emre Ekrem
24-05-2012, 13:54
aynı problem bende de vardı, tüm sensorler ve aklına gelebilecek parçaların tamamı değişti buna rağmen sorun bitmedi, Taki bir arkadaşım kendi başına gelen olay benimde başıma gelmiş olabileceğini söyleyene kadar, 4. silindir bobin ucundaki pipo yırtılmış ve ateşlemeyi bloka yapıyordu, kendi aracında başka bir silindirde çıkmış. Hemen değiştirdik ve problem anında bitti, problem bu değildir belki, nacizane bir fikir benimki.
çoğu kişi hemen hemen aynı sorunu yaşıyor :) bende bujilerimi enjektörlerimi benzin pompamı bobinlerimi kontrol ettirdim sorun yok. Bugün krank devir+map+vuruntu sensörlerini değiştirdim üst devirlerde öküz gibi gitmesine rağmen 2-3 bin devir aralarında kafasına göre gaz yemediği oluyor. Gaz kelebeğini söktüm temizledim kalibrasyonunu yaptım, emmeyi sökmeden elimden geldiğince temizledim. Bulacam az kaldı :beuj: