Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezası
gecen hafta pazartesi radar cezası yedim şehir içinde yanlız durdurup felan etmediler beni arkadan yollamışlar 320 tl ben polis felan görmedim durduranda olmadı şehir içi yüzde 30 hız limiti aşımı diyorlar 60 veya 70 le felan gidiyordum 320 tl normal bir rakam mı bu ceza için bana biraz fazlaymış gibi geldi birde polis durdurmadağı için itiraz etme hakkımız vs varmı birde şimdiden teşekkürler
Splendour
18-04-2012, 17:25
benim başımada gelmişti sorduğumda durmadığınız için fiyat artmış denmişti.çevirme yoktu dedim.çayından bir yudum alıp sen görmemişsindir dedi,üstelemedim.
60 70 le giderken hız sınırlarının %30 unu aşmış olmazsın itiraz et 130 140 la radara girdiğini belgelesinler bazen böyle saçmalıklar yapıyolar 3 sene otoparktan çıkmayan aracıma 400 tl ceza geldi nesebepten olduğu bile yazmıyor kağıtta sadece tarih var ve o tarihte araç hala garajda yatıyordu
Aracım kamyonet olarak geçiyor şehir içi hız limiti 40 olsa 50 lilik yolda 70 le girsem hadi bu 320 tl saçma bi rakam geliyor :S
Resim yoksa sanırım itiraz etme şansın oluyor kardeşim bi araştır onu
50 km le limitli yolda %30 65 km. yani 70 km %30u aşar.
Osman Bahadır
18-04-2012, 17:41
Şehiriçi hız limiti 50km/s'dir. 66km/s'den itibaren hız limitini %30'dan fazla aşmış olursunuz. Hız limitini %30 dan fazla aşarsanız; 51/2b maddesinden işlem görürsünüz. Cezası da tam olarak 319 TL'dir. Araç durdurmak zorunlu değildir. Ceza, sürücüye araç durdurulup da tebliğ edilebileceği gibi adrese de tebliğ edilebilir.
Herkese teşekkürler yapacak birşey yok o zaman ödenecek..
sweatcaptain
18-04-2012, 22:49
ben kartal sahıl de yedım palmıye cıvarında olay aynen soyle sakın sakın gıdıyorum hızın 70 80 degısıyor fazlası yok kesınlıkle...
neyse ekıplerın durdugu yerde de 90 tabelası var daha once de gordum o yuzden rahatım...
dedıler hız lımıtını asmıssın ee falan 290 tl yazdılar dedım 90 yazıyor dedıler dun mesaı saatınden once bılmem ne kurulunca kartal ılcesınde sahıl yolu hız lımıtı 60 oldu tabelaları neden degısmedınız deyınce oyle kaldı...halıyle bende odemek zorunda kaldım :D