PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emniyet ruhsat verme işlemini DURDURDU.

barutçu
20-04-2012, 10:32
Yaptığımız iş nedeniyle geçen hafta 2 araç aldık. Herşey yolunda vergileri + kaskoları +harçları yatırıldı. Bugün araçları teslim almaya gidecektik. Takipçiden gelen bir haberle şok oldum.
Emniyet şu anda ruhsat verme işlemini durdurmuş. Önümüzdeki ayın 10-15ine kadar Ruhsat verilmeyecekmiş. Ellerinde eski ruhsatlar bitmiş, çiplilere geçilmiş ve yenileri daha basılmamış. Sonuç olarak araçları alamıyoruz. Trafik ile görüştüm "bizi ilgilendirmez başbakanlığa mail atın cevap verirlerse" diyor.
"Geçici ruhsat vs.. verin herşeyi yattı bu arabanın şirket arabası zaten bu iş için aldık" diyorum. "Bana ne" diyor.
Böyle bir ülke böyle bir düzen olamaz...
Araç alacak ya da almış olan arkadaşların bilgisine.
1 ay süre ile ruhsat için sakın uğramayın emniyete.:ofk:

Cliosportve
20-04-2012, 10:35
Dün öğlen arkadaşa ruhsat aldık
Büyükçekmece Karakoldan

orhan_guney
20-04-2012, 10:35
senin şubene bağlı ruhsatlar yurtdışından geliyor.darpaneye ordanda karayollarına teslim ediliyor.bugun itibari ile çoğu yere ruhsat verildi.ümraniyede 10 gündür yokdu bugun geldi.

BosphorusBoys
20-04-2012, 10:37
daha sabah aldım ruhsat yeni aldığımız araca adana'da

SekoLive
20-04-2012, 10:37
o nasıl iş ya

barutçu
20-04-2012, 10:41
İzmir Emniyet Müdürlüğü © 2012 (http://www.izmirpolis.gov.tr/index.php?b=20)
dres Bilgisi Mithatpaşa Cad. No:477 Narlıdere/İZMİR
Web Adresi
E-Mail narlidere@egm.gov.tr
Telefon 1 (0232) 238 82 82
Telefon 2 0505 318 35 17
Fax (0232) 238 82 82

10-15 Gün süre ile ruhsat verilmeyecektir diyorlar telefonlada arayabilirsiniz.

Başka şubeye yönlendirsek bişey olmaz onlardada yok ruhsat diyor.

huseyinturk
20-04-2012, 10:47
Geçici plaka ile 1 ay kullanabiliyorsunuz diye biliyorum ben sıfır alınan ticari araçları?

Gerekli bir uygulama çipli ruhsat sistemi ama canım memleketimde devletin yürüttüğü her iş gibi buda saçma sapan aksaklıklarla olacak

barutçu
20-04-2012, 10:50
http://www.techturkey.com/forum/guncel-haberler/118847-trafik-tescillerdeki-ruhsat-krizi.html#post5796330

Aynısı arkadaşında başına gelmiş :mad:

B.cihangir
20-04-2012, 11:26
gidiceksin emniyet şubeye biraz bağıracaksın çağıracaksın ama sınırında derdini anlatacaksın alırsın ruhsatını bazı polisler böyle vatandaşın verdiği vergiyle maaşı ödeniyor fakat vatandaş sanki ona mahkummuş gibi davranıyor

Mehmet Gazihan
20-04-2012, 11:28
10 gün oldu kaçak kaçak geziyorum,

nakayama
20-04-2012, 11:35
Şimdi emniyetten geliyorum yeni ruhsat aldım geldim ?

darkmoon
20-04-2012, 11:53
şu ruhsat işinide bir karta bağlasalar ne şahane olucak kgs gibi bir kart olsa polis ruhsat dedimi çıkartıp kartı versen polise taksa makinaya senin aracın tüm bilgileri orda çıksa her şeyde digital otomatik sistemlere geçdikde şu alanda bir geçemedik.

ismailozkan_01
20-04-2012, 12:12
arkadaşlar , ruhsat basım yeri olan darphaneden emniyet kendi basım merkezini kurup ruhsatları emniyet basacak çipli ruhsatları , bu uygulamaya şu an geçilmeye çalışılıyor tabiki aksaklıkları olacak , şu an ki ruhsatlar bazı büyük illerde stokta kalmayabilir sıkıntıda bundan kaynaklanıyordur yeni ruhsatlar basılıp çiplenip dağıtılmaya başlanacaktır umarım en kısa sürede sorun çözülür

Mehmet Gazihan
20-04-2012, 13:05
bende ümraniye de değil de beykozdan alsaydım ruhsatı hemen vereceklerdi..

stok meselesi sanırım ama ben bi celik kasanın içinde bolca boş ruhsat yaprağı gördüm gözümle.. emir gelmiş de olabilir, memurların uydurmasıda olabilir.. resmen tatilde gibiler..

aliburma
20-04-2012, 13:17
gidiceksin emniyet şubeye biraz bağıracaksın çağıracaksın ama sınırında derdini anlatacaksın alırsın ruhsatını bazı polisler böyle vatandaşın verdiği vergiyle maaşı ödeniyor fakat vatandaş sanki ona mahkummuş gibi davranıyor

ben de aldığım maaştan ayda 700 küsür lira vergi veriyorum. illa polis mi suçlu? bak arkadaş ellerindeki ruhsatların bittiğini söylemiş. konuyu polise çevirmenin bi anlamı yok bence. kendisini ortadan ikiye de ayırsa yapacak bir şey yok gibi görünüyor. bi sorulsun bakalım bu ruhsat bitti işin sorumlusu kim? ben de merak ettim.

dorukky
20-04-2012, 13:21
sonra da memura söven vatan haini oluyor:D

ismailozkan_01
20-04-2012, 14:04
bende ümraniye de değil de beykozdan alsaydım ruhsatı hemen vereceklerdi..

stok meselesi sanırım ama ben bi celik kasanın içinde bolca boş ruhsat yaprağı gördüm gözümle.. emir gelmiş de olabilir, memurların uydurmasıda olabilir.. resmen tatilde gibiler..

eğer ruhsatların değişeceği resmi yazıyla ilgili birimlere geldiyse eski tip ruhsatlar verilmeyip devlet malzeme ofisine iade edilir geri dönüşüm için isterse odalar dolusu boş ruhsat vs olsun

ismailozkan_01
20-04-2012, 14:05

emniyete gidip bağırıp çağırınca işin hemen bitecek mi ? bağırmanın alt sınırı üst sınırı olmaz ! derdini efendice anlatacaksın , efendi ol ki efendilik göresin !!!

ismailozkan_01
20-04-2012, 14:18

tüm devlet memurların maaşı vatandaşın verdiği vergilerle ödeniyor sadece polisin değil ! ayrıca bizim maaşımızdan kesilen vergilerlede , çalışıyorsan senin maaşın ödeniyor öğrenciysen bursların ödeniyor , sanki polisler vergi vermiyor vergi kaçırıyor :) iyi ki maaşımızı sen vermiyorsun ...

997TT
20-04-2012, 14:49
Suan bazı bolgelerde bu sıkıntı var,olabılırde. Sonucta yenı sısteme gecıyoruz ve Turkıyede hep sanzılı olmustur bu surecler...
Ancak memurların,hızmet ıle gorevlendırıldıgı Vatandasa davranısı malesef hıc degısmeyecek,saygı konusunda hep sınıfta kalıcagız...

mur_84
20-04-2012, 14:52
yaa bende satış yaptım bahçelievler'den ümraniye'de oturuyorum daha gelmedi ruhsat bu sebepten olabilir mi?

luca55
20-04-2012, 14:54
Yaptığımız iş nedeniyle geçen hafta 2 araç aldık. Herşey yolunda vergileri + kaskoları +harçları yatırıldı. Bugün araçları teslim almaya gidecektik. Takipçiden gelen bir haberle şok oldum.
Emniyet şu anda ruhsat verme işlemini durdurmuş. Önümüzdeki ayın 10-15ine kadar Ruhsat verilmeyecekmiş. Ellerinde eski ruhsatlar bitmiş, çiplilere geçilmiş ve yenileri daha basılmamış. Sonuç olarak araçları alamıyoruz. Trafik ile görüştüm "bizi ilgilendirmez başbakanlığa mail atın cevap verirlerse" diyor.
"Geçici ruhsat vs.. verin herşeyi yattı bu arabanın şirket arabası zaten bu iş için aldık" diyorum. "Bana ne" diyor.
Böyle bir ülke böyle bir düzen olamaz...
Araç alacak ya da almış olan arkadaşların bilgisine.
1 ay süre ile ruhsat için sakın uğramayın emniyete.:ofk:

bence sizin oraya özgü bir durum cunku daha 1 saat önce ruhsatı aldım emniyetten.

barutçu
25-04-2012, 12:25
Hala ruhsat gelmemiş durumda...
Aradım inşallah cuma gelecek. Bizimle akalası yok Başbakanlı muhattabınız diolar.
Hay allahım.

MeRtCaN
25-04-2012, 12:26
arkadaşlar , ruhsat basım yeri olan darphaneden emniyet kendi basım merkezini kurup ruhsatları emniyet basacak çipli ruhsatları , bu uygulamaya şu an geçilmeye çalışılıyor tabiki aksaklıkları olacak , şu an ki ruhsatlar bazı büyük illerde stokta kalmayabilir sıkıntıda bundan kaynaklanıyordur yeni ruhsatlar basılıp çiplenip dağıtılmaya başlanacaktır umarım en kısa sürede sorun çözülür

Polis misiniz ?

Mehmet Gazihan
25-04-2012, 12:46
ben aldım dün

Frid
25-04-2012, 13:37
işi polise bağlamanın anlamı nedir çözemedim, adamın yetkisinde yoktur yapamıyordur,

eski ruhsat yapraklarına basıp vermek yok denmiş ise, yeni sisteme geçiliyor tescil işlemleri belirli tarihler arasında durduruldu uygulama bu olacak dendiginde oradaki görevli polis memurundan bunun açıklamasını yapması dışında ne bekliyorsunuz.

şu maaş vergi olayına bağlama işi çözemedim adam size mal satmıyor resmi bir hizmet veriyor, ister bu hizmeti kullan ister kullanma polisin çok umrundamı, horoz misali ben çocugu koyar geçerim yumurtasına bakmam diyecek.

bağırıp çagırınca iş halledilecek sanan zihniyet fena, ona çözüm bulamadım :D

ismailozkan_01
25-04-2012, 15:10
Polis misiniz ?

evet polisim

by_vtec
25-04-2012, 21:54
bursa ıcın boyle bır durum varmı acaba? sıfır arac aldık 1 hafta ıcınde teslım alıcaz..

Ferhat_V
25-04-2012, 22:04
benim yeni ruhsatıda postacı getirmiş evde bulamayıp muhtara götürmüş..yarın alcam inşalalh yenidir :)

Ome_RS
25-04-2012, 22:48
kuzenimde ruhsat değişti ilk gitti ruhsat yok dediler 3 gun kadar bekledi gelmiş sanırım bugun halletti aldı yeni ruhsatını

Dragger
25-04-2012, 22:50
Ben Cuma evrakları verip plakayı aldım, salı da ruhsatı aldım.

Şube de Beşiktaş İlçe Emniyet, en yoğun yerlerden biri.

sweatcaptain
25-04-2012, 23:12
dün aldık izmtten yahu bu tarafta yok sanırım bu sekılde bır sıkıntı...

barutçu
27-04-2012, 12:52
İşi polise bağlanamanın nedeni izmir'de tek trafik tescil birimi orası değil.
Vatandaşı madur etmemk adına başka şubeye yönlendirebilir.
Sıfır araçları yönlendirmiyoruz ikinci el olanları yönlendiriyoruz diolar.
Bugün gene konuştuk gene yok ruhsat haftaya belki...