Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa D gelen sesler?
Herkeze merhaba
2012 corsa aracımdan yaklaşık 3000 km'dir garip bir ses geliyor ses sanki sürtünme sesi gibi düz yolda giderken sürtünme sesine benzeyen bir ses.Fakat seyir halindeyken direksiyonu çok az sola çevirdiğimde ses 5-6 saniyeliğine kaybolup tekrar geri geliyor bu ses sürekli var her hızda duyulabiliyor kalkışlarda bile sola doğru kalkarsam araba sessiz kalkıyor sağa doğru kalkarsam aynı ses geliyor ve asıl anlam veremediğim yokuş aşşa 1.viteste inerken debriyaja bastığımda içeriye dişli sesiyle beraber aynı sürtünme sesini daha fazla veriyor direksiyonu çok hafif sol yaptığımda dişli seside kayboluyor sürtünmede günlerdir bununla uğraşıyorum ses bariz belli rahatsız edici arabam 2 gündür serviste sorunu bulamadılar genel servisten yardım isticeklermiş bu gün cevap gelmezse akşam vercekmiş arabayı hafta sonu calışmadıkları için daha önce başına bu şekilde birşey gelen varmıdır bu ses kronikmidir çözülebilirmi yarımdıcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
3 senedir corsa d kullniyorum hic boyle birseyle karsilasmadim sadece balata sesi geliyor surtme seklinde frene bastgmda o da zaten her corsada varmis :s
S.Özeren
20-04-2012, 13:38
3 senedir corsa d kullniyorum hic boyle birseyle karsilasmadim sadece balata sesi geliyor surtme seklinde frene bastgmda o da zaten her corsada varmis :s
diskten dolayı senin dediğin ses aynen çoğunda var
darkmann
20-04-2012, 19:40
benden gelen sesleri bi söylesem :Dyan sanayi balata kullanıyorum ısınınca ikarusun frenlerinden gelen sesin aynısı geliyor,birde amortisör takozlarındanda çok şikayetçiyim bu arabanın 3.5 yayla 1 aya eziliyor şuan düz yolda bile ses yapıyor nerdeyse yenisini almayada korkuyorum 1 ay sonra yine gelicek diye sizlerde durum nasıl ?
VteC_MaNiaC
20-04-2012, 19:50
hakkaten o takozu yapan mühendisin......
Bnim araba turunun tek ornegi heralde sorunu bulamiyorlar arabayi geri aldm macaristanla irtibata gecip bilgi alicaklarmis anlasilan sorun bulunana kadar servis servis gezicem heralde bnde 5 cm yay var sesler gelmeye basladi bu sefer basmicam diyodm leylek gezicektm taki aldigim gun e5 te donene kadar ertesi gun direk yay:):)
benden gelen sesleri bi söylesem :Dyan sanayi balata kullanıyorum ısınınca ikarusun frenlerinden gelen sesin aynısı geliyor,birde amortisör takozlarındanda çok şikayetçiyim bu arabanın 3.5 yayla 1 aya eziliyor şuan düz yolda bile ses yapıyor nerdeyse yenisini almayada korkuyorum 1 ay sonra yine gelicek diye sizlerde durum nasıl ?
Bnm diskler yamulmustu onlarida yaptirdim balatalar temizlendi yinede ses var balatada onun cozumu yokmus servisteki abimiz oyle dedi
darkmann
20-04-2012, 20:22
bizim corsalarda standartta jeeplere kafa tutucak cinsten yüksek ,şuan bile 3.5 yay var araba leylek gibi :Dsenin sorun için arabayı farklı bi servise götür bence garantisi var nede olsa bulsunlar sorunu
Corsan varsa yay haram:) cevizlibagda opel varmis yanlis hatirlamiyorsam odak oraya goturucem servistekiler bnden illallah ettilet cit sesi gelse servisteyim garantisi var :D
darkmann
20-04-2012, 20:28
odak iyidir hiç değilse modifiye falan olayları var onlarda yeni kasa astralara insignialara falan baya çalışmaları var ,benimde disklerin yamuk olduğundan şüpheleniyorum senin arabanın nasıl bu kadar çabuk yamuldu ?garantidenmi değişti
Surekli ani durmalardan kaynakli sanirim birde gecende burda sel oldu yan yol kapandi mecbur gecmek zorunda kaldm arabanin yarisi suya girdi diskler isinmisti suya dalinca sicak soguk tam yamuldu heralde garantiden degisti
OzanCELENK
20-04-2012, 22:29
Corsanin fren sistemi dillere destan frene basiyorum her tur ses mevcut papagan masallah :D
OzanCELENK
20-04-2012, 22:30
Ayrica benimde sola donuslu bi yerde giderken eger yolda cizgilerde varsa her cizgiden gectikten sonra sag taraftan lop lop lop die ses yapio acabaa nedenn :s
darkmann
20-04-2012, 22:33
Ayrica benimde sola donuslu bi yerde giderken eger yolda cizgilerde varsa her cizgiden gectikten sonra sag taraftan lop lop lop die ses yapio acabaa nedenn :s
o ses işte takoz sesine benziyor lok lok tarzında patlak amortisör sesi değil ama :D
OzanCELENK
20-04-2012, 22:37
o ses işte takoz sesine benziyor lok lok tarzında patlak amortisör sesi değil ama :D
Ozmn degistirmek lazim bakalm ondanmi :D
darkmann
20-04-2012, 22:54
Ozmn degistirmek lazim bakalm ondanmi :D
abi senin bahsettiğin ses yayları taktırmadan öncede varmıydı?
OzanCELENK
21-04-2012, 00:31
abi senin bahsettiğin ses yayları taktırmadan öncede varmıydı?
Vardi yaw yaydan snra dahada artti ama var hala
S.Özeren
22-04-2012, 16:21
Benim arac baya basik ama 1 kere
Yasadim takoz olayini :)
darkmann
22-04-2012, 18:30
Samet ben takozları değiştirmek istiyorum, yetkili servistede çok para isterler diye gitmek istemiyorum, tavsiye edebileceğin başka bi yer varmı?
Kuleleride kontrol ettirmenizde fayda var bi arkadaşın puntosundada yanlış anlamadıysam sizde olduğu gibi sesler geliyordu. İnşallah sorun bian önce çözülür. O lanet sesler arabayı sattırır adama :)
Demek benim arabaya binseniz arabayı yakarsınız :D
darkmann
22-04-2012, 21:40
abi sana kim coilover aldırttı yaw :Dne gerek var öyle şeylere
abi sana kim coilover aldırttı yaw :Dne gerek var öyle şeylere
Zaten parasını senden almam lazım ama bi jant alırsan ödeşiriz :D
darkmann
22-04-2012, 21:47
Zaten parasını senden almam lazım ama bi jant alırsan ödeşiriz :D
öğrenciye çok gelir abi jant :D:Dsenin arabada ne tarz sesler var abi ?
Vogtland 3.5 dizel yayini yaklasik 3000 km de taktim ve yaklasik 5000 km de 205/45/17 lastikle jant taktim ve aracimi 45 binde sattim bi tane ses duymadim... Askere gitmesem heralde satmazdim ilk kez boyle bir sıkıntı duydum...
Aracım yetkili serviste bakıldı yan sanayi kullanilan parcalar dusunulebilir sıkıntı olarak. Hic yan sanayi bir sey kullandiniz mi?
darkmann
22-04-2012, 21:57
Vogtland 3.5 dizel yayini yaklasik 3000 km de taktim ve yaklasik 5000 km de 205/45/17 lastikle jant taktim ve aracimi 45 binde sattim bi tane ses duymadim... Askere gitmesem heralde satmazdim ilk kez boyle bir sıkıntı duydum...
Aracım yetkili serviste bakıldı yan sanayi kullanilan parcalar dusunulebilir sıkıntı olarak. Hic yan sanayi bir sey kullandiniz mi?
aracın üzerinde orjinal takozlar var şuanda ,yenisini almaya çekiniyorum aynısı olucak diye, yan sanayilerin fiyatları uygunsa bu sefer deneme amaçlı onlardan kullanıcam
Ne olacak abi opel kalitesi 15000 bakımda direksiyon kutusu değişti benim garantiden
basıkken hersey gergin ses soluk yok güzel ama yukselt gelen seslere bak sonra:D
S.Özeren
15-05-2012, 04:14
Samet ben takozları değiştirmek istiyorum, yetkili servistede çok para isterler diye gitmek istemiyorum, tavsiye edebileceğin başka bi yer varmı?
olmazmı ara beni 530 415 30 73
basıkken hersey gergin ses soluk yok güzel ama yukselt gelen seslere bak sonra:D
moruk ben basmayı düşünüyorum dahada aklımda yükseltmek yok :D aynen dediğin gibi oluyor
darkmann
15-05-2012, 11:59
olmazmı ara beni 530 415 30 73
moruk ben basmayı düşünüyorum dahada aklımda yükseltmek yok :D aynen dediğin gibi oluyor
geçen gün hallettim takoz işini maslakta opcyi tavsiye etmiştin sen daha önce emreye bende oraya gittim takozları değiştirdik ses kesildi:)
Arkadaslar takozdan gelen nasil bir sestir degisim ucreti falan nedir ?
S.Özeren
15-05-2012, 15:26
geçen gün hallettim takoz işini maslakta opcyi tavsiye etmiştin sen daha önce emreye bende oraya gittim takozları değiştirdik ses kesildi:)
Orayi biraktik biz :) yine maslakta baska bi yere gidiyoruZ
Samet su bendendeki coillerden gelen sesede bir el at lutfen yaa
S.Özeren
15-05-2012, 15:42
Samet su bendendeki coillerden gelen sesede bir el at lutfen yaa
abi bakmak dinlemek lazım nasıl ses yapıyo
Valla samet bir gun sana ugrayayimda sen bi test surusune ciki ver
S.Özeren
15-05-2012, 15:50
olur abi üstte numaram var haberleşiriz
darkmann
15-05-2012, 18:10
Orayi biraktik biz :) yine maslakta baska bi yere gidiyoruZ
yeni yerden haberim yoktu adı ney yeni yerin ?
Onurkk06
19-11-2013, 15:25
galiba direksiyon powerinden geliyor o ses bende de sağa döndürünce hor hor bi ses geliyor
edit birde arkadaşlar kapılardan gıcır gıcır ses geliyor bunları kesmenin bi yoluvarmı 2009 corsa d dizel