PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esnaf ve uyanık satıcı tabirleri

Mivec_4G63
20-04-2012, 13:48
Araba almak için teyze amca arar olduk, hep aynı hikayeler dönüyor hiç kimse arbada olan biteni adam gibi anlatmıyor. sahibinden.com'da araç ararken sadece sahibinden satılık araçlara bakıyordum, onların da artık galericilerden farkı kalmamış.

Bir parça "orjinali" ile değiştirilip boyandığı zaman bunun sadece boyalı olduğunu iddia ediyorlar, bu parçanın aynı zamanda değiştiğini anlamanın bir yolu var mıdır?

edindiğim bazı tecrübler.

Arabada 3 parça boya var: Önden kazası var, sağ sol çamurluklar,kaput radyatör pert.

Arabada 3 parça lokal boya var: ya sağ taraf, ya sol taraf komple boyalı.

Bel altında boya var: Tavan , bagaj hariç boyalı.

Hatasız diye satılan araçlar 5bin lira şişirlmiş, normal piyasada olan araçlarda yukarıdaki gibi...

dorukky
20-04-2012, 14:20
Araba almak için teyze amca arar olduk, hep aynı hikayeler dönüyor hiç kimse arbada olan biteni adam gibi anlatmıyor. sahibinden.com'da araç ararken sadece sahibinden satılık araçlara bakıyordum, onların da artık galericilerden farkı kalmamış.

Bir parça "orjinali" ile değiştirilip boyandığı zaman bunun sadece boyalı olduğunu iddia ediyorlar, bu parçanın aynı zamanda değiştiğini anlamanın bir yolu var mıdır?

edindiğim bazı tecrübler.

Arabada 3 parça boya var: Önden kazası var, sağ sol çamurluklar,kaput radyatör pert.

Arabada 3 parça lokal boya var: ya sağ taraf, ya sol taraf komple boyalı.

Bel altında boya var: Tavan , bagaj hariç boyalı.

Hatasız diye satılan araçlar 5bin lira şişirlmiş, normal piyasada olan araçlarda yukarıdaki gibi...
bı aracta cızıklerden dolayı boya var dıyosa dırek elıyorum onu kımse cızıklerden dolayı boyatmaz oto kuafor yaptırır bende pasta cılayla gecırıyorum cızıklerımı.Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.Expertızde anlıyolar bi vida bıle degısse cıkıyo adamla anlascan dıcen ex yaptırcaz bıse cıkarsa ex parası senden temız cıkarsa benden.....Ben 2 defa yaptırdım bırınde on komple dagılmıs golftu radyator degısmıs motor a kadar gelmıstı digeride leondu solda boya var dedı sol 2 kapı da degısmıs cıktı

Yiğit Ş.
20-04-2012, 14:26
benim aracımın hiç kazası yok. genellikle babam ön tamponun sağ ucunu yanaşırkan kaldırıma sürter. çamurluk ve kapılarda sürtmelerden çizikler ve göçükler oldu. arka tamponda aynı şekilde. hiç kaza yok ama park sensörü olmadan önce sürtmelerden boyalı.. şimdi satmaya kalksam bunları yazıp 3-4 parça boyalı diye. aracıma pert muamelesi yapılacak :) ölücüler saolsun insanları bunları saklamaya zorluyor. kesinlikle savunmuyorum yapılanı. yanlış. yapılamaması lazım.. ki ben yapmamda zaten. aha burayada yazdım :D

SErhat.
20-04-2012, 14:31
Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.
Öğretmen bir müşterimiz vardı. Adam Tipo 2.0 hastasıydı. Gitti bayandan orijinal '99 Tipo 2.0 i.e Action aldı 2002 senesi gibi, kırmızı renkli.Aracında değişen meğişen hikaye. Boyada solma filan da yoktu. Keyfe keder gitti arabayı komple boyattı. Arka çamurluklarda "Action" diye sticker vardı onlarda, İstanbul'da püskürtmeli boya ile hazırlattı yeniden. Böyle hasta ruhlu insanlar da var ama 1000'de 0.1..:)

Maxiboost
20-04-2012, 14:58
bı aracta cızıklerden dolayı boya var dıyosa dırek elıyorum onu kımse cızıklerden dolayı boyatmaz oto kuafor yaptırır bende pasta cılayla gecırıyorum cızıklerımı.Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.Expertızde anlıyolar bi vida bıle degısse cıkıyo adamla anlascan dıcen ex yaptırcaz bıse cıkarsa ex parası senden temız cıkarsa benden.....Ben 2 defa yaptırdım bırınde on komple dagılmıs golftu radyator degısmıs motor a kadar gelmıstı digeride leondu solda boya var dedı sol 2 kapı da degısmıs cıktı

ben sadece taş göçükleri ve küçük ama derin çizikler yüzünden sağ tarafı komple boyattım? bagaj kapağımın verniği ucundan gitti komple boyattım, şimdi çamurluğun ucunda avuk içi kadar göçük var onu düzeltip komple boyatıcam. Herkesi aynı kefeye koymayın. Gider bakarsın macun vs çıkıyor mu diye anlaşılır niye boyandığı veya fotograf çektiyse istersin. Bende fotografları var mesela

despe
20-04-2012, 15:01
ben sadece taş göçükleri ve küçük ama derin çizikler yüzünden sağ tarafı komple boyattım? bagaj kapağımın verniği ucundan gitti komple boyattım, şimdi çamurluğun ucunda avuk içi kadar göçük var onu düzeltip komple boyatıcam. Herkesi aynı kefeye koymayın. Gider bakarsın macun vs çıkıyor mu diye anlaşılır niye boyandığı veya fotograf çektiyse istersin. Bende fotografları var mesela

ohoooo senin araba pertmiş hacı beaa :D

DENON
20-04-2012, 15:02
alınmaz bu bertanın arabası bırcet :D

SULTANOGLU
20-04-2012, 15:04
arabam hiç sokağa çıkmadı hep evin salonunda durdu, sadece komşunun çocuğu eve misafirliğe geldiğinde yanlışlıkla elindeki kalemi arabama sürttü bu nedenden ötürü sağ taraf komple boyalı.

kaza yapmış, boyanmış, parça değişmiş falan filen benim için hiç fark etmez, yeterki düzgün yapılsın. Ben arabayı kendi keyfim zevkim için alıyorum gelecekte satarken acaba zorlanırmıyım diye zerre düşünmem.

luca55
20-04-2012, 15:07
bencede herkesi aynı kefeye koymamak lazım,gercekten adam çizikten boyatmıs olabılır.benım anlamadıgım bır noktada arkadas 3 parça çizikten boya var derse elerim demiş.nerden anladın yalan soyledıgını,bazen ustalar gozuyle bakıp anlayamıyorda bu oturdugum yerden ben ustayım modu nedır çözemıyorum.bır arabayı begenırsın,ararsın konusursun,ustaya götürürsün soyledıgı dışında bırsey cıkmazsa alırsın.çıkarsada adamı arabasıyla ve expertiz parasıyla başbaşa bırakırsın.bır ıkı kere para ödedıgı zaman bir daha yalan konusamaz sonucta o adamda.

ilkercom
20-04-2012, 15:16
Ben direk arabayı alırım şöyle 100 km hıza çıkabileceğim bi yolda denerim. sonra bozuk yolda sürerim toplam 5 dakika sonra o araba hakkında belli bir fikir sahibi olurum. fiyat uygunsa notere gider alırım. servise gidip 200 lira exper parası vericem çıkan listeden 1 tane fazla parça boyanmış olduğunu anlasam sinir olurum

fazla takıntılı olmayacaksın. adamlar önü arkası farklı arabalardan toplanmış motor km 100,000 km geri alınmış aracı amcadan teyzeden diye iteler haberin olmaz :D

AcA_1988
20-04-2012, 16:04
arabam hiç sokağa çıkmadı hep evin salonunda durdu, sadece komşunun çocuğu eve misafirliğe geldiğinde yanlışlıkla elindeki kalemi arabama sürttü bu nedenden ötürü sağ taraf komple boyalı.

kaza yapmış, boyanmış, parça değişmiş falan filen benim için hiç fark etmez, yeterki düzgün yapılsın. Ben arabayı kendi keyfim zevkim için alıyorum gelecekte satarken acaba zorlanırmıyım diye zerre düşünmem.

Bende aynı düşüncedeyim :icon_tup:

joker
20-04-2012, 16:27
Valla bende ilk sahibi amcadan aldım si ımı ben zaten proje için almıştım tavan ve bagaj da vernik yanıkları vardı zevkime göre komple keyfe keder boyattım renk değişimide yaptım şimdi ben aracla sağlam kaza yapıp toplamışmı oluyorum kimseyi aynı kefede tutmamak lazım adam kıldır el kadar cizik için komple parca boyar adam vardır hiç boyasız der gercektende öyledir aracın yanına gidersin harita gibidir ezikten cizikten gecilmez alsan sen komple boyatmak zorunda kalırsın

onurars
20-04-2012, 16:31
apartmanımızdaki bir 50li yaşlardaki bir komşu teyzemizde ilk sahibinden 2001 106 gti var siyah renk kaportasında göçükler çizikler full çizikli bir araba şimdi ben bunu alıp komple boyatsam bu araba gazlamış pert olmuş 106 mı olucak?

GokhanRS
20-04-2012, 16:33
öyle her çizik kuaförle filan geçmez.

boyasız olsun diye çiziklerle ezik insanlar gibi gezeceğime. komple boyatırım pert diye dedikodu yapmalarına bile razı olurum. yeterki arabama bakıldığına oo canlı duruyor densin. kazasız boyasız olcak çizik dolu olcak. bu ezikliktir ya nasıl bir psikolojidir bu. maddiyat korkusu paraya tapma aman 1 kuruş değer kaybetmesin v.s psikolojisidir bu.

AHMET1907
20-04-2012, 16:37
Ben bi araca bakmıştım bana kazasının resmi var dediler mail attilar resimde ufak bi kazanin resmiydi. Ekspertize soktum arabanin önü komple yeniden yapılmış sanayide yani resim sonradan yapılan başka bi kaza. Bu nedir arkadaş yaaa:soru:

Aranel Ciryatan
20-04-2012, 16:48

boyasız olsun diye çiziklerle ezik insanlar gibi gezeceğime. komple boyatırım pert diye dedikodu yapmalarına bile razı olurum. yeterki arabama bakıldığına oo canlı duruyor densin. kazasız boyasız olcak çizik dolu olcak. bu ezikliktir ya nasıl bir psikolojidir bu. maddiyat korkusu paraya tapma aman 1 kuruş değer kaybetmesin v.s psikolojisidir bu.

kesinlikle aynı fikirdeyim. benim arabada da bir sürü çizik var mesela yakında bende komple boyatmayı düşünüyorum hatta belki renk değişimi bile yapmayı düşünüyorum.

GokhanRS
20-04-2012, 17:11
valla araç alırkan kazasız boyasız denen araçlara bile tabiki güvenmeyin. bu forumda belki 20 defa sıfır araba aldım boyalı çıktı diye konu açılmadı mı iyi hatırlayın?

şimdi prestijli şirketlerin bile bayilerinde böyle çakallık dönüyorsa son kullanıcıya zaten şu devirde güvenilmez. kimse size gidip güvenin verin parayı alın demiyor. ama kimseye iftira atmak kimsenin haddine olamaz.

bel altı boyalı diyorsa kesin perttir muameleside yapılmaz kimse nasılsa zorla araba satmıyor kimse de zorla almıyor. boyasız isteyen pahalı olmasına katlanıyor gidip basıyor parayı alıyor.
boyalı olsun ama temizde olsun diyende belki gerçekten yorucu oluyor yeri geliyor 20 araba geziyorsun ama sonunda temizini buluyor ve alıyorsun.

aslında piyasada bir sorun yok. bu kaza boya takıntısı olan o kadar çok insan var ki. o yüzden dolandırıcı ruhlularda bunu fırsat bilip arabalarını pahalı satma peşinde yalanlar söylüyorlar.

yalan söyleyeni allah islah etsin ne diyelim. ama piyasadaki sorun hayat pahalılığı herşey pahalı olunca herkes sahip olduğu herşeye zam yaptı. sıfır arabalar kol gibi fiyat arttırınca ikinci el patlama yaşadı normal değilmi nerde çokluk orda b.kluk.

onursumer
20-04-2012, 17:12
şimdi ben arabayı hiç satamıcam sanıırm

takıntılı olduğumdan çıziklerden dolayı aracımı tavan hariç komple boyattım çokta güzel oldu içime sindi :D

ki boyanmadan onceki halini birçok kişi gorse bunun içnmi boyattın der eminim çünkü lokal boyadanda nefret ediyorum :D

komple boyalı aracı hemen elememek lazım ben mesela boyası yeni yapılmış arac temizse kesinlikle onu tercih ederim :D

edit:

ayrıca millet arabama pert bilmemne demesin diye neden ben çizik içime sinmeyecek bir şekilde geziyimki

komple boyatırım çiçek gibi olur çıkar :D

ahmetuzun
20-04-2012, 17:15

katılıorum :)

İug
20-04-2012, 17:18
Herkes bir yalan attığı için, çizikten ve ya zevkten bile boyatmış olsa inandırıcı gelmiyor. Şahsen benim arabam olsa herhangi bir sorun olduğunda yaptırmadan önce fotolarını çeker satarken de gösteririm ama herkes birbirini kazıklamaya düşmüş.

mertrs
20-04-2012, 17:24
kazasız boyasız diyenler bile pertten dönme çıkıyor çoğu zaman :) boya durumunda kaza olmadan boyanma durumuda olabilir :) benim sağ çamurluk, ön tampon, kaput ve sağ kapı vernik atmasından boyandı :) simdide pasta ile çıkmayan sadece ufak çizikten dolayı arka tampon ve sağ taraf kapıya kadar boyanıcak :) satarken simdi ne senaryolar üretirler kim bilir :D

GokhanRS
20-04-2012, 17:25
Herkes bir yalan attığı için, çizikten ve ya zevkten bile boyatmış olsa inandırıcı gelmiyor. Şahsen benim arabam olsa herhangi bir sorun olduğunda yaptırmadan önce fotolarını çeker satarken de gösteririm ama herkes birbirini kazıklamaya düşmüş.

ben video bile çektim. ama satmaya kalktığımda inanmazlar. boşa çektiğimi düşünüyorum. satmak istediğimde uygun bi fiyat yazarım zaten biri gelip gerçekten söylediklerimin doğru olduğunu anlayıp alır diye sanıyorum

onursumer
20-04-2012, 17:28
hazır konu açılmışken ben çizikleri beyanla kaskodan yaptırdım tramerde çıkıyor dimi ?

gerçi servis kayıtlarında var ama ?

GokhanRS
20-04-2012, 17:29
evet çıkar

onursumer
20-04-2012, 17:32
neyse yapıcak birşey yok trameri kabarık kazasız aracım var ahah :D

yaniss
20-04-2012, 17:33
herkez kafasına gore yazıyor ama ınsan basına gelmeden bılemıyor sız arabanız cızıldıgınde kuafor yaptırın cılayla gıderın cızıklerı :) allh korusun kımsenın malına zarar gelsın ıstemıyorum tabıkı ama bır gun hayvanın bırı anahtarla boydan boya kazırsa boyanızı yada ustanın bırı motorun ustunde ıngılız anahtarı unutup kapatrsa kaputu (kaputta ıngılız anahtarnı nasıl yamulttgunu dusunun ) yada alısverıs merkezınde en ücra köseye parkettgnız halde geldıgınızde 3 tane alısverıs arabasının kapınızı camurlugunuz yamulttgnu gorunce alır yıne arabnızı cılayla duzeltrsınız. hıcbır zamn unutmayın 4 tekerlek ustunde gıdıyoruz sız ne kadar usta sofor olursanız olun gelır bırısı vurur kısaca mılletın arabasını kotuleyıp ıkı parca degısmıs bunu almam demeyın alırsınız kazasız o gun gelır bırı vurur olur sana kazalı :) yeter kı satan kısı dogru duzgun anlatsın neresı vuruk ne olmustur ıyı toplanmısmı araba vs vs. bnım kendı gorusum budur arkdaslar herkezın gorusune de saygı duyarım

Burak E.
20-04-2012, 17:34
şase saglam olsun motor ve yürüyen iyi olsun digeri zaten boya cizilirde degişirde bu 3 iyi olsun direk alırım aracı istanbul gibi bir yerde boyasız araç zordur elbet boyalıdır cizilmiştir bişi olmustur yani

ilkercom
20-04-2012, 17:35

aynen. en ayar olduğum konu bu. çizik içinde araba hatta çürümeye başlamış. ama orjinal abi. lan yerim orjinalini :D

dorukky
20-04-2012, 18:40
ben sadece taş göçükleri ve küçük ama derin çizikler yüzünden sağ tarafı komple boyattım? bagaj kapağımın verniği ucundan gitti komple boyattım, şimdi çamurluğun ucunda avuk içi kadar göçük var onu düzeltip komple boyatıcam. Herkesi aynı kefeye koymayın. Gider bakarsın macun vs çıkıyor mu diye anlaşılır niye boyandığı veya fotograf çektiyse istersin. Bende fotografları var meselaya zaten bı araca baktınmı neden boyandıgı anlasılıyo tabı spor aracları yada eskı aracları vtı olsun sx olsun bılumum araclar boyanması normalde bı 2010 2011 arac boyalı olunca ınsan huh dıo bıdaha dusunuyor

dorukky
20-04-2012, 18:46
herkez kafasına gore yazıyor ama ınsan basına gelmeden bılemıyor sız arabanız cızıldıgınde kuafor yaptırın cılayla gıderın cızıklerı :) allh korusun kımsenın malına zarar gelsın ıstemıyorum tabıkı ama bır gun hayvanın bırı anahtarla boydan boya kazırsa boyanızı yada ustanın bırı motorun ustunde ıngılız anahtarı unutup kapatrsa kaputu (kaputta ıngılız anahtarnı nasıl yamulttgunu dusunun ) yada alısverıs merkezınde en ücra köseye parkettgnız halde geldıgınızde 3 tane alısverıs arabasının kapınızı camurlugunuz yamulttgnu gorunce alır yıne arabnızı cılayla duzeltrsınız. hıcbır zamn unutmayın 4 tekerlek ustunde gıdıyoruz sız ne kadar usta sofor olursanız olun gelır bırısı vurur kısaca mılletın arabasını kotuleyıp ıkı parca degısmıs bunu almam demeyın alırsınız kazasız o gun gelır bırı vurur olur sana kazalı :) yeter kı satan kısı dogru duzgun anlatsın neresı vuruk ne olmustur ıyı toplanmısmı araba vs vs. bnım kendı gorusum budur arkdaslar herkezın gorusune de saygı duyarımkardesım vuruk olması kazalı olması yada boyalı olması sıkıntı degıl ya sen benım yada bızım demek ıstedıgımızı anlamamıssın yada okumadan yorum yapmıssın.Sıkıntı surda pert olmus yada buyuk kazalı araclara sadece lokal boyalı yada keyfen komple boyalı dıyolar sorun bu.Zaten aracın expertızde ne oldugu cıkıyo yalan solemeye gerek yok ondan bahsedıyoruz , yoksa herkes kaza yapabılır benım aracımdada tamponda cızıkler var surtusmelerden bunlar dogal olagan seyler.Zaten aracın sahıbıyle konustugunda adamın konusmasından bıle aracının ne oldugu anlasılıyo :; yanı kımsenın aracına yada keyfen boyamasına karsı bı kastımız yok isteyen boyar kazır vernıkler pasta cıla yapar.Ama ben asla boyamam pasta cılayla gecırmeye calısırım olmuyosada satarken o sekılde cızıklı verırım gel boya benden gozunun onunde boyansın arac derım alıcıysa.Bahsettıgım araclar 2009 model ustu araclar zaten 2000 model altında komple boya olmasına hıc bı sesım cıkmaz , benım tercıhım boyanmamıs araclar ılgımı ceker babamdan gecen bı hastalık bu

Schumi
20-04-2012, 19:17
Parça boyada olan renk farkından nefret ediyorum. Ezikleri sürtmeleri boyatasım gelmez renk farkı olucak diye. :D

Fatih_
20-04-2012, 19:19
Bu arabanın sahibiyle alakalı bir durum.
zaten 2. el araba alıcaksanız sahibini az çok tanımanız gerekiyor , konuşmalarından düşüncelerinden anlarsınız ben birçok hatasız görünen arabayı sahiplerinden dolayı eliyorum.

Mesela benim gibi yada burda yazanlar gibi kıl biri çıkar aracın bir parçasında dikkat çeken çizik vs olursa gider boyatır. Ben saklamam zaten benim aracım kazalı sağında solunda boya mevcut ama şuan fazlasıyla sıkışık bir durumda olduğum halde arka tampondaki çizikler yüzünden boyatmayı düşünüyorum hoş durmuyor..

Ama benim aracım yine kazasız boyasız çok sevdiğim bir arac olsun yine hoşuma gitmeyen dikkat çeken çizikler olursa gider boyatırım fotolarınıda çekerim.
Ben ve burdaki birçok kişi arabaya baktın mı hatasız dursun isteriz en ufak bir yamukluk , çiziklik içime dert olur.
Sislerimden biri diğerinden çok az soluk olduğu için gittim yeni sis aldım , şuanda da sol farım buhar yapıyor bu yüzden kısa süre sonra farımı değiştireceğim çünkü baktığımda gözüme takılan bir sorun istemiyorum :)

Alper_
20-04-2012, 19:49
ben herşeyini yazıp hasarlı fotoğraflarını da koymuştum :)

ygtrn
20-04-2012, 19:53
sene 2003 2004 babamla bir yere alışverişe gittik, 2 saat sonra geri döndük, o güne kadar en ufak bir kazası oraya buraya değmesi dokunması dahi olmayan arabanın(şuan kullandığım forester'ım) yanını ön farının oradan arka farına kadar o.ç nin biri anahtarı takıp taa astara saca kadar kanırtarak çizmiş!!!!

2 sene öncesi.... abim 2011 model civic hachbac aldı 1.8 olanlardan, daha araç 10 günlükken yine o.ç nin biri şöför kapısını anahtar takarak çizdi bir ay sonrada arka kapısını.... allah onu bin beter eder inşallh.....

sonuç.... subaru şuan tavan hariç komple boyalı, tabi gçren usta kaputunu açıp baktığı anda 'aha ne temizmiş bu araç maşllh hiç kazası yok diyor... ama işte heryeri boyalı.... abimin aracınında komple 2 kapısı boyatıldı....

bu tarzda boyanmış araçlara piyasada fiyatı öldürmek amaçlı *** atan adamlar olduğu sürece, bu devrialem böyle gider arkadaş diyecek bişey yok.....

çizik denilen şey otokuaförle rötüşle giden birşey değil ayrıca... burada verniğin solmasından bahsetmiyoruz.....

ersin55
20-04-2012, 20:11
böyle şeyler çok kaputun üzerine oturmuşlar çökmüş elimle fotoğraf makinesiyle dolaşıyorum usta diyo napıyon sen.benden önce ön sol çamurluk ve tampon boyanmış şimdi kaputda bu yüzden boyalı dersem araç önden ciddi kazalı olarak görünecek bari fotosu olsun dedim :)

hddsheriff
20-04-2012, 22:49
Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.

benim gti da hiç kaza yok ama güneş yanıklarında dolayı komple boyattım , şimdi satmaya kalksam bende kazalı araba mı satmış olucam ?

ANIL ERCAN
20-04-2012, 22:52
valla benim alnım ak aracıma park halindeyken sürttüler bunun sonucunda sag 2 kapı sacım degişti ve sag çamurlugum boyandı :) bu talihsiz olayda herhangi bi engel sıkıntı teşkil etmiyor.. boyancagına degiştirttim kapıları cokta iyi yaptım..

ama dediginiz gibi simdi hatasız araba bulmak cok zor adamlar önü aynı marka baska araca ait arkası aynı marka baska araca ait araba satıyorlar orjinal diye.

XSi
20-04-2012, 22:59
keyfe kederrr :)

acelem yok :)

boya takıntısı olanlar aramasın :)

ANIL ERCAN
20-04-2012, 22:59
bilen bilir :D

detaylar telefonda verilecektir :D :D

freelife
20-04-2012, 23:07
ben komple keyfe keder renk değiştirdim tramerde sağolsun boşuna boyanmış olmasın diye bu sene kayıtlarıma hasar eklemiş :), allah mecbur etmedikçe satmayı düşünmediğimden pek takmıyorum ( ilanı var fakat o parayı verende yok nasıl olsa :) takas hariç ).
plakamı arama motorlarına yazınca zaten herşeyi çıkıyor her bir işlemini paylaştım ...

::ZaFeR::
20-04-2012, 23:09
Valla bende ilk sahibi amcadan aldım si ımı ben zaten proje için almıştım tavan ve bagaj da vernik yanıkları vardı zevkime göre komple keyfe keder boyattım renk değişimide yaptım şimdi ben aracla sağlam kaza yapıp toplamışmı oluyorum kimseyi aynı kefede tutmamak lazım adam kıldır el kadar cizik için komple parca boyar adam vardır hiç boyasız der gercektende öyledir aracın yanına gidersin harita gibidir ezikten cizikten gecilmez alsan sen komple boyatmak zorunda kalırsın

Aynı durum şu an bende de mevcut.4-5 parça boyanması lazım tavan dahil.Bakalım bende denilenleri dinlemeyip boyatacağım sanırım.

h.guroglu
20-04-2012, 23:16
şu anda benim başımda var işte sahip olduğum 90 model aracı satıyorum e haliyle komple boyalı araç bakmaya gelen 1-2 kişi ee hocam bu araba komple boyalı adamlara diyorum araç gecen sene toplandı çürükleri fln temizlendi köklü bir revizyondan geçti napsaydım boyamadan mı bıraksaydım

adamlar araç kaç model olursa olsun boyasız arıyorlar bizim türk insanını anlamak gerçekten çok zor

GokhanRS
20-04-2012, 23:25
hepsi kâr etme peşinde takıntı ondan.

h.guroglu
20-04-2012, 23:56
ya zaten bu araç komple boyalı diyerek pazarlığa başlıyan adama 1 kuruş bile inmiyorum sırf gıcıklıüına

M_PROJECT
21-04-2012, 00:01
su araba alirken boyasina degisenine ne diye takilinir anlamam, sase ve motorda herhangi bir sey yoksa , taklasi da yoksa , pertten de toplama degilse , kapisi , camurlugu degisse ne olcak degismese :) alan-satan karsilikli bir durum bence bu .

GokhanRS
21-04-2012, 00:02
kasko ücretleri düşsün diye annemin üstüne geçiricem aracı artık teyzeden rs olucak 10 lira artış yaparım satarken fiyata :D

Zorbey
21-04-2012, 00:03
Ankara dikmende hatasız boyasız Civic 1.6 ies olarak ilana giren araca bakmaya gittik.Ben arabadan anlamam dedi.Arkadaş araç sigortacısı.Ekspertiz raporu burda dedi.Motor gücü %57 90 hp.Direksiyonu boyanmış,km'sine baktıramadık.Arabam neyse bu ustanı getir baksın dedi.Giresunda şu anda satılık olan 1.6 ies var.Muhabbet
-Aracımı sattım ama anlaşırsak sana verebilirim ama acil bana kapora yollaman lazım dedi.
-Tamam iban numarası ver dedim.Bu arada isim neydi dedim.İlanı veren le bana söylediği isim farklı.Bana acil dönmen lazım yalanını uyduran bu insanları anlayamıyorum.Yollayacağımız kapora zengin mi edecek anlamış değilim.Konu'da kimsenin aracını atmasyon kötülemiyorum.Gidip yalanlarını gördük

Bluttbeton
21-04-2012, 01:12
2009 yılında 1990 model corollayı satarken adam sordu araçta boya varmı diye bende var dedim
ben almıyom bu araba boyalı dedi gitti 19 yıllık araba bırakta boyalı olsun Adana gibi bi yerde hiç yokken güneş yanığından boyatır , ae101i satmazsam bu sene arabayı boyatmayı planlıyorum

_Emre_
21-04-2012, 01:14
R4NhRxdT3G8
TYktNGth4no

dn4859
21-04-2012, 08:41
R4NhRxdT3G8
TYktNGth4no

anlaşılan videoyu Dod hazırlamış , Peki bu DOD tarzı yerlere %100 güvenilir mi ?

h.guroglu
21-04-2012, 08:59
ne doddan araba alırım nede doda araba satarım okadar diyim ;)

atituti
21-04-2012, 09:22
bu durum bizim milletin kendini uyanık zannetmesinden oluyo , benimde arabamda nokta hata değişen yok ama çürük var , ne yapayım ben simdi boyatayımmı boyatmayayım mı , boyatsan bir dert boyatmasan araba dökülüyo dicekler , genelevde bakire arayanlara denk gelicez ama yinede boyatalım napalım

By_DoMiNo
21-04-2012, 09:24
Ya en çok şaşırdığım mevzu boya takıntısı olan insanlar. Bizim işyerinden bir arkadaşın akrabası 2009 model megane 2 hb buldu 40.000 küsür km de. Servis e felan baktırdılar en son bakımını 3-4 ay önce yaptırmış. Adam cok az kullanmış aracı. Neyse gittiler anlaştılar araçta darbe yok değişen yok. Tertemiz araç. Hangi versiyonuydu hatırlamıyorum ama 6 ileri olan megane 2 lerden di işte. Aracın tek kusuru tamponda bir nokta kadar local boya var. Taş sekmiş boya kalkmış loca boya yapmışlar nokta kadar yani. Adam neyse dedi kaporayı verdi Anlaştılar. 1 gün sonra almaya geliyoruz dediler. Adam ertesi gün vazgeçti arabadan. Ya işte kafam karıştı bunu almasak mı felan filan. En sonunda adam vazgeçti araçtan. Aracı satan kişide iyi biriyimiş kaporasını geri verdi. Şimdi hala araç arıyorlar.

Benim burda kafamı karıştıran konu kardeşim sen çok mu kusursuz kullanıcısın da gidiyorsun nokta boyasız araç arıyorsun. En son 0 km alcam felan diyordu ama adam dediğim gibi kusursuz bir sürücü değil. 0 km alıcak istanbul trafiği herşey olabilir tamponda cizikten boya olsa hemen satıcakmı anasını satayım. Araç konusunda 2 şeye uyuz oluyorum. 1 nokta boyasız araç arayan kusursuz şöförlere 2 de Keyfe keder komple boyalı lafına. Zaten araç konusunda pipirikli olan insan arabanın harap bitap gezmesini kabul edemez gider komple boyatır. Piyasa öyle bi hale geldiki darbe olmadan değişen parçalı araçlar var artık. Darbe yoksa niye değişti bu çamurluk? Bende bir Si Ex felan alacak olsam gidip boyasız olmasına bakmam. Arabanın yürüyenine bakarım kulelere şaselerine bakarım.

kickboxer
21-04-2012, 09:30
benim elimde olsa arabanın bütün bodysini değişirir tavan sase fln kumlatır tekrardan boyatırım:D soranada söglerım satılmazsa satılmasın

ANIL ERCAN
21-04-2012, 09:36
Ya en çok şaşırdığım mevzu boya takıntısı olan insanlar. Bizim işyerinden bir arkadaşın akrabası 2009 model megane 2 hb buldu 40.000 küsür km de. Servis e felan baktırdılar en son bakımını 3-4 ay önce yaptırmış. Adam cok az kullanmış aracı. Neyse gittiler anlaştılar araçta darbe yok değişen yok. Tertemiz araç. Hangi versiyonuydu hatırlamıyorum ama 6 ileri olan megane 2 lerden di işte. Aracın tek kusuru tamponda bir nokta kadar local boya var. Taş sekmiş boya kalkmış loca boya yapmışlar nokta kadar yani. Adam neyse dedi kaporayı verdi Anlaştılar. 1 gün sonra almaya geliyoruz dediler. Adam ertesi gün vazgeçti arabadan. Ya işte kafam karıştı bunu almasak mı felan filan. En sonunda adam vazgeçti araçtan. Aracı satan kişide iyi biriyimiş kaporasını geri verdi. Şimdi hala araç arıyorlar.

Benim burda kafamı karıştıran konu kardeşim sen çok mu kusursuz kullanıcısın da gidiyorsun nokta boyasız araç arıyorsun. En son 0 km alcam felan diyordu ama adam dediğim gibi kusursuz bir sürücü değil. 0 km alıcak istanbul trafiği herşey olabilir tamponda cizikten boya olsa hemen satıcakmı anasını satayım. Araç konusunda 2 şeye uyuz oluyorum. 1 nokta boyasız araç arayan kusursuz şöförlere 2 de Keyfe keder komple boyalı lafına. Zaten araç konusunda pipirikli olan insan arabanın harap bitap gezmesini kabul edemez gider komple boyatır. Piyasa öyle bi hale geldiki darbe olmadan değişen parçalı araçlar var artık. Darbe yoksa niye değişti bu çamurluk? Bende bir Si Ex felan alacak olsam gidip boyasız olmasına bakmam. Arabanın yürüyenine bakarım kulelere şaselerine bakarım.

yanlısınız var sanırım 6 ileri megane 2 lerin hb'leri yok exception modelidir 6 ileriler tamponada lokal boya yapılmaz komple boyanır fabrikasyon sedefli renk oldugu için renk tutmayacagı için komple boyanır yanlız tamponda boya olup olmaması onemli degilki sonucta plastik bisey hakikatten arkadasınız cok pimpirikliymiş sıfır arabada alsa expertiz yaptırıcak biri :)

h.guroglu
21-04-2012, 11:46

özellikle kalın şekilde işaretlediğim yer

benim aracım toplanırken ön iki çamurluk çürükten dolayı değişti hee değiştirmesem olurmuydu macunu polyesteri bassaydım olurdu ben gidip orjinal 2 çamurluk aldım taktım değiştirmeseydim macunlu polyesterli gezse idim dahamı iyidi

MOzen
21-04-2012, 12:25
Sıfır araçların bile kaputunun boyalı çıktığı bir zamanda insanların böyle tereddütlerde kalması normal.
Ama İstanbul trafiğininde hali belli. Siz el bebek gül bebek kullanırsınız, park ettiğiniz yerde yanınıza parkeden dikkatsiz biri kapısını pat diye vurur kapınızı ezer. İki araç arka arkaya bitişik park halindedir, çıkarken tamponunuza sürter. Bunlar olabilecek şeyler insanlar fakat insanlar bilinçsiz olduğundan takılıyorlar bu duruma.
Benim 200SX'im var. Forumda arkadaştan aldım, söylediği gibi şöför kapısında hasar var. Belli altındada macun olduğu boya kabarmış. Araç öncedende komple boyanmış farklı bir renge. Elimde boya kodu yok. Önümüzdeki son bahar bende komple revizyona sokup en az macunla en kaliteli işi çıkarmak adına komple soydurup boyatacağım arabamı. İsteyen pertten çıkma desin, isteyen diri desin. Ben keyfime bakarım.

lucky Jackal
21-04-2012, 12:44
valla benimde hiç umrumda olmaz,ama adettendir diye yazıyoruz işte ilanlara şu kadar boya var fln diye. Alırken bakarım,baktırırım,kullanırım "Mermi" gibi arabayıda 3 parça 4 parça boya varmış diye almamazlık yapmam alır keyfime bakarım. Malımı beğenmeyende almasın kardeşim, kimseye zorla araba satmıyoruz, arayanlarada söylüyorum gel baktır beğenirsen al git bana telefonda şöle böle hık mık yapılınca darlanıyorum.

edit : sorunuza cevap olarakta evet parça değişmi orjinali ile bile yapıldıysa anlaşılır,iyi kaporta ustaları anlar.

y@sin
21-04-2012, 12:51
Kayserili galericinin sattığı kişiye dediği cümle

Alıcı;Klima çalışıyormu ?

Galerici;Abi çalışmaz olurmu kar atıyor kar :)

Galerici devam eder bu arabayı al koy kapıya düşman çatlat abi.Eşe dosta gidecek temizlikte :D

twstr
21-04-2012, 12:54
sunu anladım genellemede yapmak ıstemem ama ıstanbuldan araba alınmazmıs..sahıbınden araba gormeye gıdıyoruz adam galerıcıden beter yalancıymıs..
arabada 2 parca lokal boya var dıyen adamın arabası sol taraf komple boyalı arka tampon boyalı motor blogu ve ust kapak degısmıs aırbag acmıs..sanzuman onarılms..ya kardesım bunun cıkıcagı bellı nasıl pıskın pıskın adam bıde dıyor kı bende olmadı bunlar oncekınde varmıs bnde sımdı ogrendım..
ticaret ahlakı kalmamıs ya.ben bı oncekı aracımı alırken baktırmadım bıle ızmırden aldım doktordan satarkende satın alan cocuk baktırmadı..neyse odur abı nedır bu yalancılık

wekoo
21-04-2012, 13:00
ben bütün araçlarımı boyatırken ne yaparsam yapıyım motor olarakta hepsinin fotosunu çekiyorum alan adam bakar ne yapıldıgını görsün diye bence...çogu insanımız bunu yapsa alanda satanda ne aldıgını ne yapıldıgını bilir görür...

peace
21-04-2012, 14:34
araç almaya niyetlendiğimiz zamanlar mecidiyeköy de adı sanı bilinen bi yerin müdürünün corollasına bakmaya gittik.sağ kapıda boya var dedi. neyse verdi arabayı bize bi çalışanıyla gittik gösterdik sağ taraf komple boyalı sağ ön kapı değişmiş. döndük böyle böyle dedik. suçlu çıkıyoduk nerdeyse.
adam gibi söyleselerde yormasalar insanları iyi olucak.
daha sonra aracını aldığımız yeni evli çiftle arada görüşüyorum çok iyi insanlar.full orjinal dediler öyle de çıktı.

chaylak
21-04-2012, 21:06
insan gibi fiyat çekseler bende komple boyatacam arabayıda boyacılarda uçmuş arkadaş :D

DOHC
21-04-2012, 21:17
Fotoğraf olayına inanmıyorum ben. Önce çiziklik bir olay olur, fotoğraflar boyatırsın, gösterirsin.
3 ay sonra sağlam kaza yaparsın, yine aynı foto ile "bu nedenden dolayı boyalı" dersin. Çakal olmaya çalışan adam çok......

Arabayı boyatsan, fiyatı düşüyor.
Arabayı boyatmasan "Burasının boyanması lazım" deniyor, yine fiyat düşüyor.

Benim kriterim ikinci el araba alırken parça değişmiş olmamasıdır. Boya umrumda olmaz bu arada.....

Baran^
21-04-2012, 21:23
Temiz aracların piyasasının 5-10tl üstüne satılması normal bence ki bende hep öle satarım,satamadığım olmadı.Piyasa leş doluyken emek verip temiz bakılan masraftan kacınılmadan bakımı yapılanların daha fazla etmesi kadar normal birşey olamaz.

GokhanRS
22-04-2012, 00:09
sorun temizin pahalı olması değil zaten. sorun şu ki boyalı kazalılarında uçuk rakam istemesi. bu sefer boyasız 40 istiyosa boyalısıda bu parayı istiyo diyo 43e çıkıyo. sonra boyalı olan onu görüyo fiyat yükseltiyor. öyle öyle herkes galerici olmuş.

şu sahibinden.com yokken valla daha ucuzdu arabalar.

sweatcaptain
22-04-2012, 01:34
arkadaslar tam bu konuluk bır hıkayem var :D

cok samımı bır arkadasım onumde gıderken cok agır bı kaza yaptı ben sag cıktıgına hala daha gozumun onune geldıgınde ımkan veremem! neyse o gunde aracı bır ahbabına sattı parasını aldı vs ıslmelerı yaptı ama henuz teslım etmemıstı aracta 2003 clıoydu kasko da yok...
velhasıl kelam aracı nası toplasak derken onden patlamıs hurda bı clıo bulduk arka kapı ıle cam arasından kesıp bızımkıne bı guzel kaynattık ıcınıde aynı sekılde dosedık koltuk tavan vs vs

oldu cıllop :D neyse aracın asıl sahıbı de ıyı nıyetlı davranarak satalım bu aracı dedı bız bı galerıye anlataraktan durumu aracı sattık...

yaklasık 1 ay kadar sonra aracı kartal pazarda gorduk sahıbı galerıden almıs ve kazasız oldugunu ıddaa edıyordu halan daha :D

adamın kalbıne ınmesın dıyerekten bır sey soyleyemedık tabı...

ne dıyım :D soylenecek bıse bulamıyorumkı ...

bond777
30-04-2012, 11:56
Ozellikle Ankara arabasi temizdir diyerek bazi modellerde 6-7bine yakin farklar istenmesi inanilmaz, sahibinden olayina katiliyorum, fiyatlari ucurdu resmen, neden pahali dediginizde hemen oteki ilanlara bakin diyip isin icinden cikiyor saticilar...

darkmoon
30-04-2012, 12:13
temizlik nedir bunuda göz önünde bulunduralım şahsen ben temiz boyasız diye gidip güneş yanığı olan yada çizikler içinde olan yada boyası artık hakkın rağmetine kavuşmuş kırmızıysa pembeye çalar olmuş tarzda bir araba almam o araç sahibine göre orjinaldir ilk boyasıdır v.b ama ben aldım mı o araca hayatta o halde binmem illa boyatıcam boyattımmı bu sefer 3 lira temiz diye fazla verdiğim parayı gidicem boyacıya vericem..

bir aracında boya nedeni her şekil anlaşılır kazadan parça değişmişdemi boyanmış yoksa çekiçlenimişdemi boyanmış ekspertiz denen bir şey var ustası var dösterdinmi her şekil anlar..

07jetta
30-04-2012, 12:16
Valla bazı alıcılarda harbiden kıl oluyorlar, geçtiğimiz yıl 2007 Ford Focus aracımı satmak için Sahibinden e ilan verdim hatasız olan aracıma çamur atanından tutunda ölü fiyatına almak isteyenlerden bunalmıştım.

Tam ilanı kaldıracakken bir dayı aradı aracı görmek için geldi inanırmısınız bir günde tam 5 tane yetkili Servis gezdik, hepsi amca bu arabayı kaçırma ne boya ne vuruk tertemiz desede inanmamıştı :D

Son olarak Reno Servisine gittik ve ben orada balatayı sıyırdım, ondan sonra arabayı almıştı.

Sadece Satıcılar değil alıcılarda yamuk çıkabiliyor.

darkmoon
30-04-2012, 12:22
bence öyle düşünme ben alıcılara hak veriyorum satarkende alırkende neticede belki senin için 40-50 bin tl büyük bir para değildir ama o amca için 10 yıldır biriktirip köşeye attığı bir paradır çok değerlidir ondan başka araba için çünkü ayırıcak ekstra parası yokdur zarar etmeyi o riske girmeyi göze alamaz..

VTec_king
30-04-2012, 12:45
beyler sahibindene ilan koydugunuzda sahtekar ve hırsızlar aracınızın resmini alıp kendi araçlarıymış gibi pazarlayabiliyorlar başıma geldi dikkat edin..