PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Totota Celica 2.0Turbo 4WD

R21TURBO 41
20-04-2012, 21:40
Kuzenimde , motor arızasından dolayı yaklaşık 5 yıldır kapalı garajında branda altında yatan 1991 model kırmızı 2.0 turbo 4WD toyota celica var.. Ben bile varlığını unutmuştum. Vakti zamanında motoru söküldü dağıtıldı öyle de kaldı. Arabanın içi dışı duruşu ciddi anlamda düzgün. Bu arabalar ile ilgili hiçbir bilgim yok. Motor, şanzıman , konulurken swap yapılmaya ne kadar uygundur , Örn. Komple motor konulurken supra makinesi konulabilir mi ? Motor+Şanzıman+Transfer+Komple bakımı ( fren , süspansiyon , elektrik tesisatı vs.vs ) Totalde 15-17.000 gibi bir para harcanıp tatmin eder güçte sağlıklı sıkıntısız bir araç haline gelir paşa paşa binilir mi ? , hiç uğraşılmaz 3 üne 5 ine bakılmaz bu halde satılıp kurtulmalı mı .

Bu arabalar hakkında bilgili arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.. Önümüzdeki hafta , parçaları yurt dışından ( Kıbrıs , Japonya vs.) getirebileceğini düşündüğüm arkadaşlar ile görüşmeyi düşünüyorum..

F.Esen
20-04-2012, 21:43
abi toplanmasını falanını filanını bilmem ama eğer satmaya niyetlenirseniz cocukluktan gelen bi merak olduğu için celica düşünürüm ustamla gelir bakarız iyi akşamlar...

R21TURBO 41
20-04-2012, 21:59
abi toplanmasını falanını filanını bilmem ama eğer satmaya niyetlenirseniz cocukluktan gelen bi merak olduğu için celica düşünürüm ustamla gelir bakarız iyi akşamlar...

İlk terciğim toplatıp paşa paşa binmek olur , fena yakışıklı nalet.. Haftaya biraz bilgi edinmiş olurum , sonrasına bakarız.

F.Esen
20-04-2012, 22:01
kesinlikle çok yakışıklı abi :)

Bluttbeton
20-04-2012, 22:03
motor toplanır hemde güzel güçler alınır üstünde 3sgte var sanırım iyi bi setupla 300+ hp alınır diye düşünüyorum
Levent abi görürse tam bilgilendirmeyi yapar.

atituti
20-04-2012, 22:06
tr de yapılmış bi celica görmek istiyorum , gözünüzü seveyim satmayın efsane kasayı :)

dragon07
20-04-2012, 22:08
araç fotosu alabilirmiyim ?

multispace
21-04-2012, 15:49
fotoğraf yok mu :(

R21TURBO 41
21-04-2012, 15:52
Arabanın yanına gittiğimde çekerim fotolarını da , neden foto sorduğunuzu anlamadım.

By_DoMiNo
21-04-2012, 17:17
Arabanın yanına gittiğimde çekerim fotolarını da , neden foto sorduğunuzu anlamadım.

Genelde o yıllardaki kasalar 1.6 ve ön çeker olduğu için 2.0 Turbo 4wd yi görmek istemiş arkadaşlar. Bende dahil. Detaylı resimleri varsa memnun oluruz :D

pirasa
21-04-2012, 17:20
Celica, celica gt4, celica turbo 4wd, 4x4, 3sgte, st185 przemo_z (http://www.toyotaclub.hg.pl/osobie-celica-gt4.htm) bu linkteki araç iyimiş :D

Yiğit G.
21-04-2012, 18:53
kesinlikle çok yakışıklı abi :)

Bende bu kasaları sevemedim bir türlü.Kaba geliyor nedense.

senna
21-04-2012, 18:57
izmitteki st185 sanırım toyotanın önünde baya bi durdu yattı sonra kayboldu, bloğunda problem vardı :)

merttepe
21-04-2012, 18:58
satmayı düşünürseniz görüşelim.

eraslanb
21-04-2012, 20:44
istanbulda kartalda arkadaşımızda carlos sainz serisi var turbo dört çeker motor içi yapılı 500hp hayal değil satmayın sizde kalsın

EREN34
21-04-2012, 20:46
Abi toparla mümkünse.

2 efsane salına salına turlayalım çarşıyı:)

-batu-
21-04-2012, 20:51
istanbulda kartalda arkadaşımızda colin mcrae serisi var turbo dört çeker motor içi yapılı 500hp hayal değil satmayın sizde kalsın

carlos sainz olmasın o.

eraslanb
21-04-2012, 20:52
haklısınız hafıza kontrol etmeden yazdım :)

senna
21-04-2012, 23:17
istanbulda kartalda arkadaşımızda carlos sainz serisi var turbo dört çeker motor içi yapılı 500hp hayal değil satmayın sizde kalsın

carlos sainz değil o sonradan takıldı parçalar bazı kısımları farklı olması lazım cs ile

Burak-Akın
21-04-2012, 23:38
Kesinlikle satılmaması gereken bir araç. Eger mümkünse iyi bir usta bulup gereken şekilde toparlayın...

2.0 Turbo 4WD her yerde bulunmicak bir araç

suprolla
21-04-2012, 23:45
swap yapmaya gerek yok 3sgte baya güzel motordur canını alcak kadar zorlayınca 4 rakamları güçler veriyo
japonyada motor şanzuman tesisat vs 1500-2000$ civarı kargsoyla 3bin olur....eğer blokta sorun yoksa boşuna swap yapmayın 2jz falan....yürüyen aksam çok karmaşık değil hatta hiç karmaşık değil yav :)
bahsettiğiniz bütçe ile baya güzel toplarsınız....
hayırlısıyla başlarsınız umarım ama tekrar söliyim bence 3sgte motoru sökmeyin sökersenizde arka yürüyenle beraber ben alırım,benim projem celica yürüyeniyle motorunu swaplamak corollaya :D çok büyük işlem gerekmiyor zaten....
ayrıca bu halde satarsanız fiyat ne düşünürsünüz :)

R21TURBO 41
21-04-2012, 23:57
izmitteki st185 sanırım toyotanın önünde baya bi durdu yattı sonra kayboldu, bloğunda problem vardı :)

Blok çatlaktı , saolsun arkadaşlar katkı maddesi ıvır zıvır attırdılar arabaya , sonra turbo sardı , 2.vites cartlıyodu servis şanzımanı söktü beceremedi sonra yaptılar , çokta net hatırlamıyorum , 5-6 sene önce olmuş olaylar , derli toplu motor arızalı yatsaydı daha iyiydi tabi , motor söküldü dağıtıldı , 5 yıldır o şekilde yatıyor. Dediğim gibi ben bile arabanın varlığını unuttum. Sahibi hiç anlamaz bu işlerden , 8-10 tane kepçesi kamyonu var mütehaitlik yapar kepçe kullanır , hoşuna gitmiş almış arıza yapınca yetkili servise götümüş , ki o yıllarda toyota genelinde bir kriz vardı , izmit plaza kapanma noktasındaydı. Saolsun servis fatmagül formatına getirmiş arabayı..

R21TURBO 41
21-04-2012, 23:59
Yakın zamanda görmeye gidicem bol bol resmini çekerim.. Şu an için satılması söz konusu değil arkadaşlar , supra motorunun konulamadığını öğrendim , oem motor getirtip standart olarak toplamak hem maddi hem manevi açıdan en mantıklı durum gibi gözüküyor.

senna
22-04-2012, 00:27
2lt carina bloğu bulun dış blok olarak aynı olması lazım ona toplarsınız yağ jetlerini vs takıp

bi ara baya parça parçaydı o celica parçalarını satmayı düşünüyorlardı

suprolla
22-04-2012, 00:54
abi tutun kulağından getirin linkteki malzemeyi madem blok şanzuman ıvır zıvır sorunlu
RPM Garage (http://www.rpmgarage.com/new/detail/?tid=20294)

açılan sayfada sol altta 2 tane celica halfcut daha var

yavuz_ozaydin
22-04-2012, 00:59
Bu ST 185 i 2 yıl önce gidip detaylı bir şekilde incelemiştim (motor,şanzuman,turbo vs). Hatta Gölcüğe Yürüyen bir ST 185 ile gitmiştik Tayfun, Mehmet Ali ve babası ile gitmiştik. Ciddi ciddi alacaktım fakat sahibi ile bazı konularda anlaşamayınca alamadım hala bu araçla ilgileniyorum...

http://g1204.hizliresim.com/w/q/4r6zp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1204.hizliresim.com/w/q/4r70y.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1204.hizliresim.com/w/q/4r71l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1204.hizliresim.com/w/q/4r72l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

RoAdbOy
22-04-2012, 01:21

Bilal carlos sainz değil, sadece tampon carlos sainz kanka :)

carlos sainz değil o sonradan takıldı parçalar bazı kısımları farklı olması lazım cs ile

aynen semih abi, sadece ön tampon ve tampon demiri CS :)

dediğin gibi CS ile Turbo 4WD'nin ufak tefek farkları var,
kısaca;

- ön tampon + tampon demiri
- kaput
- kaput farkından dolayı intercooler farkı (Turbo 4WD'de ATA TMİC var, CS'de WTA)
- MAF
- ECU
- CS'ler çift kaynak
- CS'lerde vites çerçevesinde plaket var + sertifika
bikaç ufak ayrıntı daha var ancak önemsiz onlar.
haricinde en önemlisi tüm CS'ler Torsen diff. ancak tüm Turbo 4WD'ler değil, opsiyon olarak seçiliyordu,
sadece almanya pazarındaki Turbo 4WD'lerin hepsi torsen.

Yakın zamanda görmeye gidicem bol bol resmini çekerim.. Şu an için satılması söz konusu değil arkadaşlar , supra motorunun konulamadığını öğrendim , oem motor getirtip standart olarak toplamak hem maddi hem manevi açıdan en mantıklı durum gibi gözüküyor.

Bence kesinlikle 3SGTE kullanmalısınız. ruhunu yitirmemeli araç.
bahsettiğiniz araç için sevdiğim bir abim çok niyetlenmişti, kalkıp gitmiştik bakmaya :) aracın eksikleri gerçekten çoktu maalesef, ancak gönül verip biraz maddi birazda manevi emekle gayette toparlanır.
biz aracı gördükten sonra saatlerce süren detaylı hesabımıza göre eksiksiz bir araç ortaya çıkarmak için en az 25000TL masraf edilecek diye hesapladık.
zamana yayarak yavaş yavaş restore etmek istiyorduk.
ancak fiyatta anlaşamadılar maalesef kısmet olmadı.

hayırlısı olur inşallah, yollara dönmesini çok isterim :icon_tup:
herhangi bir sorunuz olursa seve seve elimden geldiğince yardıma hazırım.

buarada bende fotoğrafları mevcut aracın, bakmaya gittiğimizde çekmiştim, eğer isterseniz ekleyebilirim.
görüşmek üzere :)

yavuz_ozaydin
22-04-2012, 01:30
Bilal carlos sainz değil, sadece tampon carlos sainz kanka :)

aynen semih abi, sadece ön tampon ve tampon demiri CS :)

dediğin gibi CS ile Turbo 4WD'nin ufak tefek farkları var,
kısaca;

- ön tampon + tampon demiri
- kaput
- kaput farkından dolayı intercooler farkı (Turbo 4WD'de ATA TMİC var, CS'de WTA)
- MAF
- ECU
- CS'ler çift kaynak
- CS'lerde vites çerçevesinde plaket var + sertifika
bikaç ufak ayrıntı daha var ancak önemsiz onlar.
haricinde en önemlisi tüm CS'ler Torsen diff. ancak tüm Turbo 4WD'ler değil, opsiyon olarak seçiliyordu,
sadece almanya pazarındaki Turbo 4WD'lerin hepsi torsen.

Bence kesinlikle 3SGTE kullanmalısınız. ruhunu yitirmemeli araç.
bahsettiğiniz araç için sevdiğim bir abim çok niyetlenmişti, kalkıp gitmiştik bakmaya :) aracın eksikleri gerçekten çoktu maalesef, ancak gönül verip biraz maddi birazda manevi emekle gayette toparlanır.
biz aracı gördükten sonra saatlerce süren detaylı hesabımıza göre eksiksiz bir araç ortaya çıkarmak için en az 25000TL masraf edilecek diye hesapladık.
zamana yayarak yavaş yavaş restore etmek istiyorduk.
ancak fiyatta anlaşamadılar maalesef kısmet olmadı.

hayırlısı olur inşallah, yollara dönmesini çok isterim :icon_tup:
herhangi bir sorunuz olursa seve seve elimden geldiğince yardıma hazırım.

buarada bende fotoğrafları mevcut aracın, bakmaya gittiğimizde çekmiştim, eğer isterseniz ekleyebilirim.
görüşmek üzere :)

O sevdiğin abin bu konuyu kaçırır mı sence :D

RoAdbOy
22-04-2012, 01:33
O sevdiğin abin bu konuyu kaçırır mı sence :D

:D hehe kaçırmayı bırak benden önce davranmışsın abi
fotoğrafları bile eklemişsin :)

yavuz_ozaydin
22-04-2012, 01:37
:D hehe kaçırmayı bırak benden önce davranmışsın abi
fotoğrafları bile eklemişsin :)

Tayfun abin haber verdi ;)

Sr22DeT Silvia
22-04-2012, 11:44
Tayfun abin haber verdi ;)

Sayenizde 4 çeker Celica Turbo ziyafeti de yaşayabildim aynı gün hem ölüsünü, hemde dirisini görmüş ve binmiş oldum.

Yavuz bi hafta sonu gelde, Mali yle buluşup Pendik-Bostancı arası 4 çeker Celica keyfi yapalım tekrardan, Bu arada yakında benim araçta diriliyor bi şeyettiririz hani ;)

yavuz_ozaydin
25-04-2012, 21:12
Dostum Tafi sen aracını bir canlandır keyfini elbet süreriz. Yapı fuarı için geleceğim fakat çok zamanım olmayacak özellikle geleceğim bir dönem maliyede haber veririz hep beraber gezeriz ;)

LAST_ZZ
25-04-2012, 21:39
kıbrısta biraz haşır neşir olmuştum zamanının güzel arabalarından ...parçasıda vardı epey olmayanıda rum tarafından getiriyorlardı

ahmet3425
25-04-2012, 21:53
ilker abi masallah nerde bir efsane alet var gidip buluyosun garip adamsın yemin ediyorum :)

bencede al abi sen bunu bi guzel topla tam senin kalemin alet sen seversin bu tarz araclarla ugrasmayı 10 numara da bisey cıkar ortaya eminim şimdiden hayırlı olsun.

onurdestan
25-04-2012, 22:02
geçen sene 1.6 da olsa alıyodum nerdeyse rüyalarıma girdi bu kasa sonra vazgeçmiştim maltepe migrosun otoparkında zır orjinal bi turbo gördüm yine geçen sene

slowmotion
25-04-2012, 23:56
abi kaçırma al,orj topla bin valla :D

Berent.t
26-04-2012, 08:31
Vay vay vayyy :)

Emre Ekrem
26-04-2012, 12:17
Samimi söylüyorum satmak büyük hata olur, "yok satarım ben", derseniz talip olur itina ile alırım.

Jem
26-04-2012, 12:26
Vay vay vayyy :)

Vay vay diyeceğine bilgi ver prof :)

rcbasaran
26-04-2012, 12:34
Toplamaya başlarsanızda, satmak isterseniz de yardımcı olabilirim...

Sr22DeT Silvia
26-04-2012, 13:56
geçen sene 1.6 da olsa alıyodum nerdeyse rüyalarıma girdi bu kasa sonra vazgeçmiştim maltepe migrosun otoparkında zır orjinal bi turbo gördüm yine geçen sene

Araçtan TR de bildiğim kadarıyla 2 adet var. Maltepe de gördüğün yürüyen versiyonu. forget pistonlu 1 sene kadar önce motoru revize edildi. Çok keyifli bir araç, geçen sene Bostancı Pendik arası bir tecrübemiz oldu kendisiyle ;)

RoAdbOy
26-04-2012, 15:58
Sayenizde 4 çeker Celica Turbo ziyafeti de yaşayabildim aynı gün hem ölüsünü, hemde dirisini görmüş ve binmiş oldum.

Yavuz bi hafta sonu gelde, Mali yle buluşup Pendik-Bostancı arası 4 çeker Celica keyfi yapalım tekrardan, Bu arada yakında benim araçta diriliyor bi şeyettiririz hani ;)

Tayfun abi kesinlikle görüşelim, özledim vallah :)
yavuz abi gelsinde muhabbetin belini kırarız :)

Berent.t
26-04-2012, 17:19
Vay vay diyeceğine bilgi ver prof :)

abi yapılcak iş belli yani orjinal şekilde toplatıp paşalarr gibi binicek :)

ah bende bi yakalasam 4 çeker ne mutlu olurum ne mutlu.. Kısa sürede faaliyete geçirilmesi dileğiyle..

yavuz_ozaydin
26-04-2012, 18:17
Tayfun abi kesinlikle görüşelim, özledim vallah :)
yavuz abi gelsinde muhabbetin belini kırarız :)

Uygun bir zamanda geleceğim ;)
Muhabbetin neresini istersen orasını kırarız mali :)

levent
26-04-2012, 19:31
tr de yapılmış bi celica görmek istiyorum , gözünüzü seveyim satmayın efsane kasayı :)

bi tane daha var şuan tek yürüyen gt4 tr sınırları içerisindeki.

o araç araç dahil orj ekipmanlar ile 30-35 civarına bitiyor ancak yattığından dolayı komple frenler jantlar değişmeli, kaporta boya kontrol edilmeli didik didik edilmeli deyim yerindeyse. çıplak gözle görünen blokta 6 yerden çatlak oluşuydu, test edince kimbilir daha neleri çıkar :D aracı almak dahil minimum 40-45 bin civarı bütçe gömmeyi düşünüyorsanız takıldığınız her konuda yardımcı oluruz, olmaya çalışırız.

levent
26-04-2012, 19:32

sadece ön tamponu CS abi

yavuz_ozaydin
03-05-2012, 21:58
St 185 in durumu nedir merak ettim. Umarım gelişmeler vardır ;)

R21TURBO 41
03-05-2012, 22:13
Şu an herhangibir gelişme yok , yürür hale gelebilmesi için en mantıklı çözüm arayışındayım. Komple stock motor ve yancıları ile toplanması gündemde.

yavuz_ozaydin
03-05-2012, 22:25
Merakla bekliyorum dostum gelişmeleri. İsmail hocamla bu konuları çok paylaşmıştık 2 yıl önce sanırım sana nasipmiş yardımcı olacağım bir konu varsa seve seve ;)

UĞUR YUMAK
03-05-2012, 22:49
abi yapılcak iş belli yani orjinal şekilde toplatıp paşalarr gibi binicek :)

ah bende bi yakalasam 4 çeker ne mutlu olurum ne mutlu.. Kısa sürede faaliyete geçirilmesi dileğiyle..

Guzelyalida gordugum koyu gri cellica sizin mi?

UĞUR YUMAK
03-05-2012, 22:51
Celica mukemmel bir aractir. ek olarak wrc de alabildimiz tek puani cin rallisinde volkan isik celica ile elde etmisti;)

yavuz_ozaydin
26-05-2012, 20:32
ST 185 in son durumu ne oldu merak içerisindeyim

Saygılar...

R21TURBO 41
26-05-2012, 20:54
ST 185 in son durumu ne oldu merak içerisindeyim

Saygılar...

Sıra celica ya gelmedi henüz. 15-20 güne arabaların işi bitmiş olur. Sonrasında celica ile ilgilenicem.

yavuz_ozaydin
26-05-2012, 21:15
Merakla bekliyoruz ;)

barış 3s gte
10-06-2014, 22:32
yavuz hocam ben ismail gölcükte aynen 3s gte turbo 4 çeker 205 beygir celica nın sahibi aracı toplamaya basladık çok yakında görüp test etmeye beklerim seni biliyorum ki senin ilgin bu arac üzerinde oldukca fazla

barış 3s gte
10-06-2014, 22:48
arkadaşlar kocaeli teki gölcük toyota celica nın sahibiyin ben ismail bu arabaya olan ilginize hayran kaldım arac ölmüş filan degil motor problemi vardı dogrudur blokta dondan dolayı su kanalında ince catlak vardı biz kople yenilemek için biraz da kendimizle ilgili sıkıntılardan dolayı aracı kapalı garajımızda evet uzun bir süre yatırdık su anda kocaelı toyota kaya da araç parcaların buyuk bir kısmı tedarik edildi çok yakında yürür hale gelir araçta calışmayan sıkıntılı hiç bir parca yoktur sorunsuz bir şekilde paşa paşa binmek tir temennimiz:)

Bluttbeton
10-06-2014, 23:15
sıkıntısız eksiksiz toplarsınızda TR de yürüyen sağlam 3sgte görürüz benimde hayalim celica yürüyenli 3sgte li ae101 :D

egemen
10-06-2014, 23:34
Celica mukemmel bir aractir. ek olarak wrc de alabildimiz tek puani cin rallisinde volkan isik celica ile elde etmisti;)

Toyota corolla wrc ile yarismisti o sene