Orijinalini görmek için tıklayınız : Porsche, Bentley, Maserati derken Lamborghini'den SUV..
cabrioleter
24-04-2012, 14:50
http://www.rentavipcar.com/m3images/porsche-cayenne.jpg
Porsche'nin Cayenne modeli ile suv sınıfında elde ettiği pazar diğer lüks markalarında iştahını kabartıyor. Bu büyük pastadan bir dilim almak için lüks markalar adeta fikir birliği etmişçesine suv planlarını otomobil fuarlarında bir bir görücüye çıkartıyor.
http://image.motortrend.com/f/35058187+w569+h356+ar1/Maserati-Kubang-front-three-quarters.jpg
Maseretinin Kubang projesinin ardından Cenevre otomobil fuarında Bentley'in EXP9F konsepti gün yüzüne çıktı.
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2012/03/bentley-exp-9-f-concept-geneva.jpg
Ve şimdi bunlardan sonra Lamborghini de şansını bu sektörde aramaya karar vermiş. Pekin otomobil fuarında ortaya çıkan 'Urus Konsept' markanın hiç de hafife alınmayacak bir ciddiyetle bu sektöre gireceğini gösteriyor. Üstünde 600 bg gücünde twin-turbo V8 bir motorun olacağı söyleniyor.
http://photos.evo.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_1034/car_photo_517009_25.jpg
http://photos.evo.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_1034/car_photo_517006_25.jpg
http://photos.evo.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_1034/car_photo_517003_25.jpg
http://photos.evo.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_1033/car_photo_516982_25.jpg
detaylı bilgi için; Lamborghini Urus SUV revealed news and pictures Beijing show | evo (http://bit.ly/I7E6Fo)
Bu süreçten sonra gözler Ferrari'nin üzerine dikilmişti fakat Ferrari'den gelen açıklama bir yarış ruhuna sahip oldukları ve bu takımla asla bir suv üretmeyecekleri yönünde..
Direksiyonun iğrençliğine bakarmısınız yaa,arkadan güzel duruyor,sadece arkadan :D
Yiğit Ş.
24-04-2012, 14:55
yapma bunu. yapma bunuu
SULTANOGLU
24-04-2012, 14:56
modelin adını keşke BSG yapsalarmış.
Ne gerek vardı ki suv pazarına girmeye :) Cık, beğenmedim ben pek, ama verseler binerim tabi :D
Day Walker
24-04-2012, 14:58
yapmasınlar daha iyi.
cabrioleter
24-04-2012, 14:59
Ne gerek vardı ki suv pazarına girmeye :) Cık, beğenmedim ben pek, ama verseler binerim tabi :D
öle deme abi porsche finansal krizi cayanne sayesinde atlatmış =) para tatlı yani :rolleyes:
Ahmet Saraçoğlu
24-04-2012, 15:00
Dolmuşcu stayla Sedefli direksiyon , koltuk yapmışlar :D
Low-Rider
24-04-2012, 15:01
ortalığın aq bu ne yaa
lambo'nun içinde ki kaplamalar aynı , avm'lerin tuvaletlerinde ki kaplamalar gibi gözüküyor
Porschenin dışındaki araçların diğerleri rezalet iğrenç olmuş
afedersiniz ama ne b.. yiyeceklerini şaşırdılar
cabrioleter
24-04-2012, 15:05
Porschenin dışındaki araçların diğerleri rezalet iğrenç olmuş
bence maserati porscheyi katlar be hocam. hem çok daha güzel hem italyan =)
Nightfish
24-04-2012, 15:06
VAG grubu Cayenne ile Porsche'yi b.k ettiği yetmezmiş gibi önce Bentley'e enkaz bi konsept yaptı, yetmedi şimdi de Lamborghini'yi ne hale getirdi. Rezil olmuş.
hondafit
24-04-2012, 15:07
birtek ben beğendim herhalde :(
Lamborghini ilk suv'i 1986 yılında üretmişti zaten. Uzunca bir ara verdikten sonra bunu çıkartmasınlar bari.
Ahmet Saraçoğlu
24-04-2012, 15:17
Lamborghini ilk suv'i 1986 yılında üretmişti zaten. Uzunca bir ara verdikten sonra bunu çıkartmasınlar bari.
Aynen söyle bişey varmış
lamborghini lm002 - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?q=lamborghini+lm002&oe=UTF-8&hl=tr&client=safari&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=I6aWT4PCAZPS4QS11vxG&biw=1024&bih=672&sei=JqaWT97UBsbP4QTT9vlG)
erdinc06
24-04-2012, 15:24
arkadan süper duruyor sadece
cabrioleter
24-04-2012, 15:30
Aynen söyle bişey varmış
lamborghini lm002 - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?q=lamborghini+lm002&oe=UTF-8&hl=tr&client=safari&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=I6aWT4PCAZPS4QS11vxG&biw=1024&bih=672&sei=JqaWT97UBsbP4QTT9vlG)
hocam bu araç çok ağır ve 100 km de 40 lt yakıtları görüyormuş o yüzden tarihin tozlu sayfalarına gömmüşler =)
Bluttbeton
24-04-2012, 15:31
koltukları mermerden mi yapmışlar :D
timucintt
24-04-2012, 15:31
LM002 ile bunu karşılaştırmayın bile :) LM002 efsaneler efsanesi :D :D şu üstdeki elektronik çek çek arabaları anca çerez niyetine yenir...
mechanic
24-04-2012, 15:35
bence mükemmel olmuş zaten yollarda görünce sizin de fikriniz değişecek bence..
lamborcini porşun suvun a tekmeyi basacak bence...
lm002'den önce Cheetah diye bi 4x4 modeli vardır aynı lm002 gibi countach v12 motoru kullanıyordu. seri üretime geçmedigi gibi bir örnegide kalmadı.
http://d1204.hizliresim.com/w/s/4uvn3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
LM002'yi guncelleyip tekrar üretse daha iyiymis..
gerci Bentley'i gorunce fena degil ama genede LM002 forever...
ilk pclerdeki stunts oyununu bilenler LM002 yi unutmamistir benim gibi:)
RottingChrist
24-04-2012, 16:18
aracın içi eski gop-vezneciler hattında çalışan minibüslerinkine benzetmişler. granit kaplama :)
Bu araci yapan cocuk kör oldu :D.
Bu sefer güldürmedi :cool:
By_DoMiNo
24-04-2012, 16:23
lamborginhi gelsin türkiye de clio symbol e alternatif sunsun görsün pazarı. :D araç çok tipsiz olmuş gercekten. Dallas lı petrol zenginleri biner buna anca.
arkadan amerikan araclarına benzemiş o kadar gerisi çöp
ygtkrmdnz
24-04-2012, 16:45
Lamborghini traktor den sonra hiç şaşırtmadı :D
Aynen söyle bişey varmış
bunu hatırlıyorum çok seki bir bilgisayar oyununda vardı
İbrahim Erdem
24-04-2012, 17:44
Cartown daki arabalara benzemişler. Hele bentley ne öyle ya. Ben o tasarımcının gözüne... neyse :)
bu lambo mühendislerininde hiç elinin ayarı yok mına ğoyim
63owen63
24-04-2012, 20:17
Vur dedik öldürdün be lambo..
VTec_king
24-04-2012, 20:30
artık para kazanmaya oynuyor birçok firma markası ne lambo jeep aldım kanka diyip alan bir sürü zengin uyuz..
Arkası güzel de o ne biçim ön öyle. Izgaralar mahvetmiş. Her tasarımını beğendiğim Lamborghini umarım bunu bu şekilde çıkartmaz.
bunu hatırlıyorum çok seki bir bilgisayar oyununda vardı
Hakikatten iğrenç bir tasarımı bir berbat modeli var.Üretmedikleri iyi olmuş bence.Dikkat ettiyseniz aracın tasarımı dodge fargoya benziyor. http://wowturkey.com/tr343/Tugkan_Ozyurt_Doc.jpg azda olsa benziyor
alfonso4474
24-04-2012, 22:29
çok agresif duruyo beğenmedim
individual
24-04-2012, 22:37
demekki para suv işinde :)
JapanVsGermany
24-04-2012, 23:18
Yolda gören herkesin dibi düşer eminim ;)
oldu mu bu şimdi dedem böyle uhrevi bi ortama yakıştı mı?
conceptlerde sacmalıyorlar biraz bununda seri uretim modeli sadeleştirlir biraz bişiye benzer sanırım lambo bole bişiyi piyasaya sürmez bence o kadar kör değildir tasarımcıları :D
fasterhan
24-04-2012, 23:31
Lamborghini nin Suvu gördükten sonra kendimi Türkiye katliamda bir numara başlıgında sandım bir an :D :D
Ludacris
24-04-2012, 23:39
Bunu tasarlayan geydir degilse bile tasarlamadan bigun once
Hemcinsiyle ters iliskiye girmistir
cabrioleter
25-04-2012, 00:16
birtek ben beğendim herhalde :(
yok hocam yalnız değilsin benimde hoşuma gitti. heleki maserati yapmış yani ;)
cayenne o tasarımla bu kadar sattıysa lamborghini uçar gibime geliyor.
Bunu tasarlayan geydir degilse bile tasarlamadan bigun once
Hemcinsiyle ters iliskiye girmistir
hocam ne yaptın sen gülmekten yarıldım yahu :D imzalık bir entry olmuş =)
Ertug_T.
25-04-2012, 00:21
ucube olmuş..tasarımcının ciddi sıkıntıları var galiba :D
BurakCengizhanoğlu
25-04-2012, 00:24
x6 terk resmen
Porsche dışında hiçbiri güzel değil..
yeni müteahhit arabaları.
AcA_1988
25-04-2012, 12:33
:icon_tup:
Draniela
25-04-2012, 13:00
içlerinden sadece maserati güzel o lamborghini ne olmuş öyle ya .. cem yılmaz diyor ya o suratın ne olmuş öyle tövbe diye asdghjasdolpasğdş :D aynı o iş işte ne olmuş öyle :D
yorum bomba olmuş.
Hadi VW dicek bu lambo nun ilk çıkardığı suva ithafen oldu çart curt. Peki Bentley'in ki ? Maserati'nin ki ? kapitalist emelleri için marka kültürlerini yok etti zikti bıraktılar bence.
m. ali öz
25-04-2012, 21:38
hatch ferrari gördük ordan sonra yorumu bıraktım ben zaten :)
rcbasaran
25-04-2012, 22:03
Keşke her firma yapabildiğini yapsa.... Hoş bunlar traktör den gelme :)
cabrioleter
27-12-2012, 22:25
dqvvFJC0cvU
yollarda görünmüş bile :)
bentley maserati ve lambo suv ney lannnnnn?
Bu kadar para göz olunup marka karakteri ve tarihi ile oynanmaz ki ağbi.
Porş zaten mükemmel ama bentley hatici olmamış bentley'inde ağar duruşu sayesinde biraz gideri var gibi. :)
maserati fena değil ama lambo gerçekten boş vakitte öylesine tasarlanmış gibi.
lethaldoze
27-12-2012, 22:48
Ergenin biri yarım yamalak photoshop bilgisiyle çizmiş. Şaka için herhalde. Ergen şakası böyle berbat sonuçlar doğurabiliyor. :D
cabrioleter
27-12-2012, 22:50
bentley maserati ve lambo suv ney lannnnnn?
Bu kadar para göz olunup marka karakteri ve tarihi ile oynanmaz ki ağbi.
lambonun daha önce de bir suv girişimi var.
porsche girdi ve hayatını kurtardı diğer markalara da para tatlı gelmiş olmalı..
aslında ben hemen hepsini porscheden daha güzel ve başarılı buldum..
Bir tek Ferrari den gelen açıklama süperdi asla bu yönde bir atılım yapmayacakları, şimdilik dik bir duruşları var ama gelecekte ne olur bilinmez..
b.ustaoglu
27-12-2012, 22:54
hocam bu araç çok ağır ve 100 km de 40 lt yakıtları görüyormuş o yüzden tarihin tozlu sayfalarına gömmüşler =)
onun 40lt yaktığı yerde benzinin litresi şuan 50kuruşun altında şeyhlere koymazda :D yeni modele gerek yok sanki :) en azından böyle tipsiz bişey yapmasınlar...
sigaramı yaktım tylolhot ile içiyorum :icon13: olmaz olsun böyle tasarım heryerinde illuminati üçgenleri var sanki..bizim hızlı arkadaşlardan bi kaçına verelimde perte çıkarsınlar
Skyhawk34
27-12-2012, 23:17
içinde kaplan kesmişler galiba
NakkaSss
27-12-2012, 23:38
Lamboyu paintte tasarlamışlar.
Kutluhan
27-12-2012, 23:39
Bir x6 değil :)
SULTANOGLU
27-12-2012, 23:46
Begenmeyen arkadaslar almasin, urus ta nolur beni alsinlar demuyordu zaten.
Arkadan gideri var gibi :)
çok berbat olmuş lamborghini markasına yakışmıyor , denildiği gibi bir rambo lambo değil : )
not: bentley'in EXP9F modelini çok beğendim , bence çok yakışıklı olmuş ve markaya yakışmayan bi yönüde yok..
Direksiyonun iğrençliğine bakarmısınız yaa,arkadan güzel duruyor,sadece arkadan :D
Sanırım herşey sadece arkadan güzel duruyor hııaanna :D
darkmoon
28-12-2012, 00:22
bu araçların hepsi aynı araç.. hepsi (Bentley EXP 9F,Urus,Cayenne,touareg) Q7 Platformunda yapılan araçlar.. motoruna bakmadım bile kesin 4.0 v8 vw meşhur turbo beslemeli motorunu yada bentleydede kullandıkları 6.0 w12 motoru kullanırlar.. vw nin tek yapdığı ambalajı değiştirmek geri kalanı hep aynı..
lambonun daha önce de bir suv girişimi var.
porsche girdi ve hayatını kurtardı diğer markalara da para tatlı gelmiş olmalı..
aslında ben hemen hepsini porscheden daha güzel ve başarılı buldum..
Bir tek Ferrari den gelen açıklama süperdi asla bu yönde bir atılım yapmayacakları, şimdilik dik bir duruşları var ama gelecekte ne olur bilinmez..
bende bekliyordum kim deyecek bunu lambonun suv'u vardı zamanında sana kısmet oldu . :). En başta Amerikan ordusuna hizmet aracı üretildi ama beğenilmedi olmadı. Sonra üretime geldi 328 tane üretildi. Bitti gitti 40 tane mi o dönem Suudiler almıştı silahlandırmışlardı. Kökeni askeri bir araçtı ama elde kaldı değerlendirildi gibi oldu. bu model lm001 cheetah diye geçer. Lüks yol versiyonsa lp002.
Yani aaa zamanında lambo jip yapmış tekrar yaptı geçmişten modeli gün yüzüne çıkardı benim için absürt bir hikaye kalıyor.
Cayenne, bir lafı jeremmy abi olabilir emin değilim. Cayenne'yi çok seviyorum onun sayesinde Porsche iyi kazanıp bize 911 GT3 4.0 gibi makineler üretebiliyor diyordu. :) Cayenne,Panamera,Cajun'un tek amacı gelir elde etmek için başka bir açıklaması yok bence.
Aynen Emre abi lambo 4.0 TFSI bentley ise W12 ile gelir bencede.
Zaten hali hazırda Cayenne,Q7 ve Touraeg Slovakya daki fabrikadan yan yana çıkıyor. Fabrikaya yatırım yaparlar bunlarda yandan çıkar artık. :D
cabrioleter
28-12-2012, 00:38
bu araçların hepsi aynı araç.. hepsi (Bentley EXP 9F,Urus,Cayenne,touareg) Q7 Platformunda yapılan araçlar.. motoruna bakmadım bile kesin 4.0 v8 vw meşhur turbo beslemeli motorunu yada bentleydede kullandıkları 6.0 w12 motoru kullanırlar.. vw nin tek yapdığı ambalajı değiştirmek geri kalanı hep aynı..
bunu artık bütün markalar yapıyor. sahip oldukları markaların platformlarını kullanıyorlar her markalarında.
fiat kendisi için dodge ile lancia için chrysler ile ortak platform kullanıyor.
araba dünyasında en üst makamın aracı diyebileceğimiz rolls royce da bile bmw platformunda üretim yapılabiliyor.
elbet bir takım değişiklikler olacaktır marka içlerinde.
olmadı size maserati veya bmw'den bir suv verelim :)
bende bekliyordum kim deyecek bunu lambonun suv'u vardı zamanında sana kısmet oldu abi. :). En başta Amerikan ordusuna hizmet aracı üretildi ama beğenilmedi olmadı. Sonra üretime geldi 328 tane üretildi. Bitti gitti 40 tane mi o dönem Suudiler almıştı silahlandırmışlardı. Kökeni askeri bir araçtı ama elde kaldı değerlendirildi gibi oldu. bu model lm001 cheetah diye geçer. Lüks yol versiyonsa lp002.
Yani aaa zamanında lambo jip yapmış tekrar yaptı geçmişten modeli gün yüzüne çıkardı benim için absürt bir hikaye kalıyor.
Cayenne, bir lafı jeremmy abi olabilir emin değilim. Cayenne'yi çok seviyorum onun sayesinde Porsche iyi kazanıp bize 911 GT3 4.0 gibi makineler üretebiliyor diyordu. :) Cayenne,Panamera,Cajun'un tek amacı gelir elde etmek için başka bir açıklaması yok bence.
Aynen Emre abi lambo 4.0 TFSI bentley ise W12 ile gelir bencede.
Zaten hali hazırda Cayenne,Q7 ve Touraeg Slovakya daki fabrikadan yan yana çıkıyor. Fabrikaya yatırım yaparlar bunlarda yandan çıkar artık. :D
öyle veya böyle ne farkeder sonuçta tarihlerinde ilk değil.. eğer tasarım, konfor ve yakıt yönünden elle tutulur bir araç olsaydı eminim ki satışı da kar getirseydi lambo o günden bugüne aralıksız suv üretirdi..
alihan_27
28-12-2012, 00:41
İlk sayfa ile 4. sayfayı okudum. Herhalde sadece ben beğendim Urus'u. Bana göre Bentley çok kötü olmuş. Hoş darkmoon'un dediği gibi özünde hepsi aynı b*kun lacivertleri.
bunu artık bütün markalar yapıyor. sahip oldukları markaların platformlarını kullanıyorlar her markalarında.
fiat kendisi için dodge ile lancia için chrysler ile ortak platform kullanıyor.
araba dünyasında en üst makamın aracı diyebileceğimiz rolls royce da bile bmw platformunda üretim yapılabiliyor.
elbet bir takım değişiklikler olacaktır marka içlerinde.
olmadı size maserati veya bmw'den bir suv verelim :)
öyle veya böyle ne farkeder sonuçta tarihlerinde ilk değil.. eğer tasarım, konfor ve yakıt yönünden elle tutulur bir araç olsaydı eminim ki satışı da kar getirseydi lambo o günden bugüne aralıksız suv üretirdi..
Hayvani bir talep gelseydi belki. :)
Tasarım yönünden sevilen bir araçtı konforundan da retro duran tasarımında çok seviliyoru tek derdi yakıt sorunu bunuda ağırlıgına borçluydu 7.2 L V12 sağ olsun.
Lamborghini traktor den sonra hiç şaşırtmadı :D
spor araçtan sonra traktör değil, traktörden sonra spor araba yaptılar ama neyse ;)
dıştan fena durmuyo aslında lambo evoque havası var bolca bitek iç kaplama bozuyo olayı
RafetAraç
28-12-2012, 02:09
çok füturistik bişey olmuş bu. sanırım sırf bizde jip yapabiliyoruz demek için üretmişler.
onur_guler88
28-12-2012, 02:10
ön koltukların arkası dolmuş style sedef kaplı gibi değil mi
tayreep_john
28-12-2012, 06:21
lamborginhi ' nin içi fred çakmaktaşın evine benziyo :D yamalar kaplamalar... :hahaha:
erdem325
28-12-2012, 10:30
ic dizayn anlayisina zorladiklarim............
gsi_club
29-12-2012, 01:34
çok tipsiz birsey olmus
VolkanA.
29-12-2012, 01:50
Lambonun arkası müthiş ancak içi Batman'ın arabası gibi :D
modelin adını keşke BSG yapsalarmış.
Begenmeyen arkadaslar almasin, urus ta nolur beni alsinlar demuyordu zaten.
8 ayda fikrin değişmiş gibi
cabrioleter
31-12-2012, 20:38
8 ayda fikrin değişmiş gibi
:D daha yolda göründü mü hemen herkesin fikri değişecek :D
Bu ney laaaaa polyester manyagi gibi sanki hic beğenmedim.
Yolda görsem ustune kırar perte cıkarmaya calısırımkı bu ıgrenclıgı baska kımse gormesın
Trance-R
01-01-2013, 22:39
rezillik ....
Direksiyondaki ve konsoldaki deriler sanki güneş yanığı gibi sararmış sanki :) Sedef kaplamalar da ayrı bir hava vermiş :) Dıştan pek uğraşmamış zaten tasarımcı arkadaşlar. Aventador'ın orasını burasını çekiştirmiş, kasayı yükseltmiş, tekerlekleri büyütmüş, birkaç değişiklik katmış olayı bitirmiş :D
turbo&quattro
02-01-2013, 00:48
seviyorum bu tarz enteresan araclari :)