PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Satışında Kafam Karıştı

GTCihad
25-04-2012, 14:12
Arkadaşlar Astra GTC mi satıyorum . Sahibindende ilanım var. Biraz önce birisi aradı ve araç yazdığınız gibi ise ben alacağım bana hemen ruhsatı fakslayın 2.el taşıt kredisi kullanacağım dedi. Ne pazarlık ne detay soru hiçbirşey yok ....
Sigortacımı aradım gönderme dedi sahte vekalet falan alıyorlar dedi kafam karıştı.

Ruhsat fotokopisini göndermemin sakıncası varmı ? Herhangi bir dolandırıcılık olabilir mi yoksa iyi bir alıcıya mı denk geldik :)

ykavcioglu
25-04-2012, 14:13
ben göndermezdim..

Osman Bahadır
25-04-2012, 14:14
Hangi bankadan kredi kullanacaksa size şubeyi söylesin, siz şubede yetkili kişi kimse önceden arayıp, öğrenip onun adına şubenin faks numarasına fakslayın. Dolandırıcı ise zaten anında vazgeçecek veya yan çizecektir.

TaGo
25-04-2012, 14:14
alakası yok, aynını bende yapıorum. şase nosundan hasar araştırmak vede bankanın kredi çıkartabilmesi için ruhsat fotokopisi şart

fatihtemizer
25-04-2012, 14:15
ne olur ne olmaz göndermeyin bilgilerinizi..gelsinler paranı al gidin satışını yapın beraber..kafanız rahat olsun..

aRR
25-04-2012, 14:17
2. el araçlarda ruhat fotokopisi zorunlu yapıcanız işlem şöyle olsun önce tanışın anlaşın kapora alın
daha sonra banka işlemlerini birlikte yapabilirsiniz ayrıca
aracın kasko değer listesi marka model ve model yılı kredi çin yeterli.

GTCihad
25-04-2012, 14:18
Hangi bankadan kredi kullanacaksa size şubeyi söylesin, siz şubede yetkili kişi kimse önceden arayıp, öğrenip onun adına şubenin faks numarasına fakslayın. Dolandırıcı ise zaten anında vazgeçecek veya yan çizecektir.

iyi fikir teşekkürler

GTCihad
25-04-2012, 14:19
Valla kafam karıstı ama insan bi detay sorar birde aracı görmeyecekmisiniz dedim çok yogunum hiç vaktim yok kredi çıksın gelir alırım dedi :S Göndermeye niyetim yok acıkcası

aRR
25-04-2012, 14:21
ortalama 30bıntllık bir araç bahsediyoruz kımse gözu kapalı almaz böyle bir işe girişmeyin, müşteri kkbsi yani sicili düzgünse zaten kredi hemen çıkar.

aRR
25-04-2012, 14:22
uzmanlık alanım olduğu için bu kadar kesin konuşuyorum ;)

efe_
25-04-2012, 14:23
Aklıma takılan ( tam da bilmiyorum açıkcası ) ruhsat fotokopisi ile , sağlam bir dolandırıcı neler yapabilir?

GTCihad
25-04-2012, 14:23
Aynen öyle gelir aracı görür begenirse kapora verir kredisine başvurur yada nakit verir satışı alır ...

GTCihad
25-04-2012, 14:24
Aklıma takılan ( tam da bilmiyorum açıkcası ) ruhsat fotokopisi ile , sağlam bir dolandırıcı neler yapabilir?

Sigortacımın söylediği bir galerici arkadaşına sormuş. Aynı şekilde ruhsatı vermiş kredi başvurusu yapmış güya sonra satışa gitmişler para mara vermeden almış gitmiş aracı :D birde sahte vekalet falan dedi ama onu anlamadım

aRR
25-04-2012, 14:26
model yılı marka/model girerek kasko değer listesi zaten buradan çıkıyor bu arada birçok banka 7 yaşından büyük araçlara taşıt kredisi vermez

Kasko Araç Değer Listesi (http://www.sigortam.net/kasko-arac-deger-listesi)

emre yeşil
25-04-2012, 14:28
Ruhsat fotokopisi ile hiç bir şey yapamaz sigortadan aracı sorgulatır ve bankaya kredi başvurusunda bulunur ruhsatın fotokopisi olmadan kredi başvurusu yapamaz her insanın kendine özgü huyları var bu da doğal bir durum ben de FRK en az bu hafta 3 ruhsat fotokopisi alması için rica ettim aradı görüştü aldı fotokopileri hiç biriyle de fiyat konuşmadı.

ocean0636
25-04-2012, 14:30
Ruhsat fotokopisi ile birsey yapamazlar oyle seymi var :)
Banka kredisi ile arac aldim ve de sattim suana kadar hepsinde ruhsat fotokopisi istediler piyasa bedeline vs gore bir bedel belirleyip onun uzerinden %xx kredi kullanabilirsiniz vs seklinde bir police hazirliyorlar.
Ayrica sunuda belirteyim aracin noter satis kagidini vermeden bankadan parayi alamiyorsunuz. Yani once satisi yapacaksaniz sonra adamla beraber bankaya gidip parayi alacaksiniz. Banka ile gorusmeden sakin satisi yapmayin. Banka ile gorusun hatta eger o bankada hesabiniz varsa para uzerinize yatiyor ama cekemiyorsunuz uzerinde rehin oluyor noter satis kagidini verdikten sonra o rehin kalkiyor ve paranizi cekebiliyorsunuz...

aRR
25-04-2012, 14:32
Ruhsat fotokopisi ile birsey yapamazlar oyle seymi var :)
Banka kredisi ile arac aldim ve de sattim suana kadar hepsinde ruhsat fotokopisi istediler piyasa bedeline vs gore bir bedel belirleyip onun uzerinden %xx kredi kullanabilirsiniz vs seklinde bir police hazirliyorlar.
Ayrica sunuda belirteyim aracin noter satis kagidini vermeden bankadan parayi alamiyorsunuz. Yani once satisi yapacaksaniz sonra bankaya adamla beraber bankaya gidip parayi alacaksiniz. Banka ile gorusmeden sakin satisi yapmayin. Banka ile gorusun hatta eger o bankada hesabiniz varsa para uzerinize yatiyor ama cekemiyorsunuz uzerinde rehin oluyor noter satis kagidini verdikten sonra o rehin kalkiyor ve paranizi cekebiliyorsunuz...

para transferi içi noter satış sözleşmesi-geçici belge yeterli

ocean0636
25-04-2012, 14:34
Ziraat bankasinda yeterli degil, tecrube ile sabittir ;)

aRR
25-04-2012, 14:36
2. el talimat formuna imza isteyebilirler karşılıklı mutabık olmak babında

ocean0636
25-04-2012, 14:39
Her bankanin farkli olabilir digerlerini bilmiyorum ama gecen sene ziraat bankasi noter satisi olmadan parayi vermiyordu fakat arac sahibini koruma amacli yukarida da dedigim rehin vs gibi formulleri de oluyor.

GTCihad
25-04-2012, 14:46
valla kafam iyice karıştı ne karışık işler zaten arabayı satmaya niyetim yok kıyamıyorum :)

aRR
25-04-2012, 14:48
valla kafam iyice karıştı ne karışık işler zaten arabayı satmaya niyetim yok kıyamıyorum :)

Benzin 5 lira oldu, benzin koyucak para varsa satma :)

tapari75
25-04-2012, 14:48
arkadaşın birisi yazmış en mantıklısı fotokopiyi şubeye göndermek... eğer kredi ruhsatla verileecekse...

Errayn
25-04-2012, 15:31
Bence satışın her safhasında sizde alıcının yaptığı işlemleri takip edin, dolandırıcıların yapamayacağı şey yok (bayanın üzerinden sahte vekaletle çocuklarının alındığı bir ülkedeyiz)

sweatcaptain
25-04-2012, 23:21

bu olabılır bırde ruhsat copy sının uzerıne ruhsat zahıbınden onaysız kullanılamaz dıyerek noter onayı alırsan oda olur ıstanbuldan van a arac satarken ben de bu sekılde yapmıstım bır sıkıntı yasamadım...