PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : polo gti bilen var mı??

asot
26-04-2012, 21:26
araç arayışındayken denk geldim, belki önceden paylaşılmıştır. vw'in kesin gözünden kaçmıştır yoksa bir şeyler yaparlardı, adam açık açık isyan etmiş.. fiyatı yağ yaktığı için mi bu kadar düşük? yoksa kazası mı var? kazası yoksa diğer gti'lar niye daha yüksek fiyatlarda??

Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI 2011 Model 41.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 83357866 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-gti-tsi-83357866/detay)

vtecmaniaa
26-04-2012, 21:40
dün dikkatimi çekti gerçekten üzücü bi durum

typermelih
26-04-2012, 22:14
bak bu iş hiç iyi değil aslında yağ yakma diye bişey yoktur bu motorlarda...ben araştırdım yağ yer değiştiriyor.esela piston yuvasında kalıyor vs vs buda yüksek basınçtan kaynaklanıyor turbo küçük

Sportline
26-04-2012, 22:19
bu başlığa bu fiyat çok bile.

Dodoo
26-04-2012, 22:21
bu başlığa bu fiyat çok bile.

Amaç o değilki, amaç aracı kötülemek, o fiyata satamayacağını satıcı da biliyordur heralde, yakın fiyatlara ibiza cupra almak varken kimse sorunlu bi gti almak istemez diye düşünüyorum :)

overblack
26-04-2012, 22:21
vavv çok otantik.mobilet geldi aklıma :)

ynsemr
26-04-2012, 22:28
Adamin basina gelen herkesin başına geldi zaten.melih abi dediğin doğrudur ancak servis sifir motor yapiyor.benim basima gelmedi diye birsey yok herkesin basina gelicek bence.butun vw ci ustalar su tsi motorlar biraz km yapsada kucağa dusmeye baslasalar dio

uygarr
26-04-2012, 22:34
peki neden serviste motor değişmiyor yada turbo ?? garanti ??

GokhanRS
26-04-2012, 22:37
aslında bi gün aramak lazım gerçekten varmı bu araç

OMTech
26-04-2012, 22:40
bak bu iş hiç iyi değil aslında yağ yakma diye bişey yoktur bu motorlarda...ben araştırdım yağ yer değiştiriyor.mesela piston yuvasında kalıyor vs vs buda yüksek basınçtan kaynaklanıyor turbo küçük

adamın eklediği 6 litre yağ nereye yerleşti peki ?

Sonuçta üzücü bir durum. Allah kimseyi, başım ağrımasın diye aldığı sıfır arabanın kronik arızalarıyla imtihan etmesin.

ali_utku
26-04-2012, 22:45
Bildigim kadarıyla servis aracin motorunun sorunlu olduğunu onaylıyor fakat herhangi bir işlem yapmaya yada araç degisimine yanaşmıyordu.

typermelih
26-04-2012, 22:45

Sonuçta üzücü bir durum. Allah kimseyi, başım ağrımasın diye aldığı sıfır arabanın kronik arızalarıyla imtihan etmesin.

o araçta yağmotorun heryerinde açılsın ozaman görürsün,ayrıca bu sıkıntı 2 yıldır toyota d4d lerdede var

onursumer
26-04-2012, 23:01
valla tsi yı bilmemde

kız arkadaşıma aralıkta aldığımız polo 1.4 dsg nin salı günü yağına baktım çokta nadir kullanılıyor

şuan 1350km de ve biraz eksik çıktı hayırdır inş dedim vw servisine sordum olabilir diyo anlamadım gitti

şu vw modellerinde surekli yağ eksiltme duyduğumdan ister istemez kıllanıyor insan

07jetta
26-04-2012, 23:07
Tamamen bir Tepki ilanı, Doğuş otoya haklı bir mesaj yollamak istiyor. Bu Problemlerden dolayı 1 Kullanıcının para iadesi aldığını biliyorum mahkeme sonucu.

overblack
26-04-2012, 23:08
o araçta yağmotorun heryerinde açılsın ozaman görürsün,ayrıca bu sıkıntı 2 yıldır toyota d4d lerdede var

peki bu motor kaç kilo yağ ile çalışıyor.içerdeki basınçtan ne oring sağlam kalır ne keçe.heryerden atar o yağı

emoro
26-04-2012, 23:11
arkadaşımda polo gti var 2011 model ve tam 7 kez yağ değiştrdi.servise gittiğimizde ise motor değişcek gibi bi konuşma yaptılar arac sorunlu geri alın dedik ama ole bi olay yok malesef dediler çok saçma vw nin yaptığı hemen hemen 5 kullanıcıdan 2 sinin yağ problemi varmış:S

ceyhun737
26-04-2012, 23:13
Adamin basina gelen herkesin başına geldi zaten.melih abi dediğin doğrudur ancak servis sifir motor yapiyor.benim basima gelmedi diye birsey yok herkesin basina gelicek bence.butun vw ci ustalar su tsi motorlar biraz km yapsada kucağa dusmeye baslasalar dio

Aynen katılıyorum yakında başlar ztn kucaga düşmeler dsg de arızalar.

ynsemr
26-04-2012, 23:14
peki bu motor kaç kilo yağ ile çalışıyor.içerdeki basınçtan ne oring sağlam kalır ne keçe.heryerden atar o yağı

Aynen katiliyorum.bu arada doğuş oto hükümetin en büyük yandaşlarından kılıfına çok rahat uydururlar bence.neyse buralar ayri mevzu tabi.konu şu ki elleriyle teslim ettikleri araçlara üvey evlat muamelesi yapıp bakmamalari ya bi caciktan anlamadiklari yada bile bile lades dedikleri için bence

Eyüp
26-04-2012, 23:15
arkadaşımda polo gti var 2011 model ve tam 7 kez yağ değiştrdi.servise gittiğimizde ise motor değişcek gibi bi konuşma yaptılar arac sorunlu geri alın dedik ama ole bi olay yok malesef dediler çok saçma vw nin yaptığı hemen hemen 5 kullanıcıdan 2 sinin yağ problemi varmış:S

Vw'de kullanıcıların hep bir problemleri oluyor,ama yinede vazgeçmiyorlar..

emoro
26-04-2012, 23:16
Vw'de kullanıcıların hep bir problemleri oluyor,ama yimese vazgeçmiyorlar..

çok rahat bir araba ama sorunları bitmiyor malesef birazda şans meselesi sanırım

ynsemr
26-04-2012, 23:24
Aynen katılıyorum yakında başlar ztn kucaga düşmeler dsg de arızalar.

Anneme dsg polo almaya gittik test araci 4500 km de test yaptidiklari yolda kaymak gibi asfalt.sanzuman on numara tikir tikir hissetmiyosun bile gectigini ama alttan alttan ötüyodu.ayni sekilde opelde corsada easytronicte yasadik ondan korkumuzdan yanasmadik poloya.kese kara duzen oztomatigi olsa dedi annem PRND321 :D

uygarr
26-04-2012, 23:25
Tamamen bir Tepki ilanı, Doğuş otoya haklı bir mesaj yollamak istiyor. Bu Problemlerden dolayı 1 Kullanıcının para iadesi aldığını biliyorum mahkeme sonucu.

:icon_tup: ben olsam direk iade

Burak
27-04-2012, 00:08
Komple motor değiştirenler vardı garantiden? Hatta değişimden önce suyunu çıkarırcasına sıkacaktı vatandaş:D Adamına göre mi muamele yapıyorlar nedir:)

Burak İ
27-04-2012, 00:20
Bu malesef kronik sorun mu desek yada bu aracı alan böyle buna katlanacak mı desek ,şanssızlık mı desek. Biz de şanzımanda sıkıntı yaşadık titreme yapıyordu dsg. Bazen araç stop ediyordu o derece düşünün. Bu yağ sorununu gözlemledik. Beyaz arabada tamponda net belli oluyor siyah siyah yağ noktacıkları. Şanzıman için güncellenme yapacağız dediler vsvsvsv Özellikle çok kıllandığımız için durumdan bizim gibi geri dönen yok mu bu sıkıntılar ile dedik telefon da bu tarz şikayet yok dendi biz de tabi canım dedik :) aracı bıraktık ne oldu bitti daha bilmiyorum yazarım daha sonra. Ama bu bir TSI hastalığı kesin. Bizdeki de GTI.

Dağhan
27-04-2012, 03:03
Bugün vwye gittiğimde polo gti'ın şu an trye gelmediğini söylediler ne derece doğrudur bilemem ama avrupanın heryerinden şikayetler varmış yağ yakması konusunda.

asot
27-04-2012, 08:10
nediyorsunuz yani polo gti fiyatı 106 gti fiyatının altında mı kalır? :D

50.000 TLlik fiyasko. İşin garibi kimileri sorun yok normal diyor, kimisi problemli diyor.

iynn-RS
27-04-2012, 08:31
bizde de jetta var 2.0 tdi oda yakıyor yağ.normal yakar dedıler:)

dıreksıyonu tam çevirip dondugunde ses yapıyordu.garantıdeyken defalarca soyledık yağ degıstırıp sesı kestıler.her bakımda aynı seyı yaptılar. garantısı bıttıkten sonra sanzuman degısmesı lazım dedıler.

ahk
27-04-2012, 09:57
tüm tsi'ların yağ yakıyor demek yanlış olur ama polo gti yağ yaktığı aşikar herkes aynı sorundan bahsediyor. Belki bazı araç sahipleri düzenli olarak yağlarını ölçmüyordur veya diğer araç sahiplerine göre arabayı daha az sıkıştırıyordur.

ondertopcu
27-04-2012, 10:04
Arkadaşımda ibiza tsı var 9binlerde yağ sorunu yok çok şükür

asot
27-04-2012, 10:13
Arkadaşımda ibiza tsı var 9binlerde yağ sorunu yok çok şükür

cupra mı 1.2 mi?

ondertopcu
27-04-2012, 10:16
yok cupra değil normal 1.2 tsi

Bartu_evo
27-04-2012, 13:39
bende polo gti 14000 km de yağ eksiltme sorunu olmadı çok şükür

CorsaMer
01-05-2012, 00:10
TSI motorlu tum vag grubunun kendi kitapığında yazıyor şu km de şu lt yağ eksiltebilir diye,bunu kaç şikayetçi araç sahibi biliyor muamma,kaldıki 1.4 küçücük turbosu olan bir araç 180 ps gibi bir değere ulaşabilirken zaten 2.0 araçlarda bile olması doğal olan yağ eksiltme durumu ( sorunu değil) oluşabilir..bir çok forum üyesi arkadaş atmosferik 1.6-2.0 araçlarında bile gecelik sıkıştırma sonucunda ertesi gün yağ eklemeye gidiyorlar.bu onların gayet normal karşıladıkları bir durum,benimde aracım tsi ama ne roll nede trafik yapılan bir araç,dolayısı ile aracın her verdiği tepki kullanımla doğru orantılıdır,gün araşı 10 km bile yapsam ilk marşta aracı en az 5-10 dk arası ısıtırım,aynı şekilde 1-2 dk stop ederken,bu bilinç herkesde var ama kac kişi uyguluyor acaba?uzun lafın kısası tsi için kronik denilen bu durum aslında bir cok yüksek hp li araç için geçerlidir,eski aracım ep3 type-r idi,oda eksiltirdi belki bu kadar degildi ama 5000 de 1-1,5 bazen 2 lt gayet normaldir ve diyer hondacılarda bunu onaylardı cunku o aracla basardık ve bu sonucuda katlanırdık..driftçi arkadaşlara sorun 200sxler academi günlerinde sabahtan aksama o parkta 1 gunde (1) belki bi kac yüz km de komple yağ değişimine gitmiyorlarmı..kendi fikirlerim bu yönde belki dogru belki yanlıs dersiniz paylaşmak istedim..saygılar.

ynsemr
01-05-2012, 00:25
Kardeş güzel açıklamışsın ama insanların burdaki tepkisi sifir araba ve vw kalitesi

CorsaMer
01-05-2012, 00:42
evet sıfır araç alan biri belli bir km sonrası önceki araçlarından fazla bir eksiltme görmesi üzücü olabilir ama bunun o araç için normal olduğunu bilmesi gerekir diye düşünüyorum,tamam vw çizdiği bu yanlış servis uygulamasına lafım yok,bence aracı onların eline düşürmeden bilinçli kullanmadı her hafta değilde her gün yağına bakılmalı,her arabaya gaz basmamalı mesela..

Zorbey
01-05-2012, 01:20
Dsg şanzıman fiyatı sanırım 18000 tl idi
Allah bizleri böyle şeylerle imtihan etmesin

cMg
01-05-2012, 02:59
evet sıfır araç alan biri belli bir km sonrası önceki araçlarından fazla bir eksiltme görmesi üzücü olabilir ama bunun o araç için normal olduğunu bilmesi gerekir diye düşünüyorum,tamam vw çizdiği bu yanlış servis uygulamasına lafım yok,bence aracı onların eline düşürmeden bilinçli kullanmadı her hafta değilde her gün yağına bakılmalı,her arabaya gaz basmamalı mesela..

Abicim "0" araba alıcam ve hergün kaput açıp yağımı kontrol edicem, bu durum normal bir durum değil gerçekten, 2 hafta önce kıçı kırık 206'nın yağını değiştirdim 8.000 km'de eksilen yağ 250gr

myworld
01-05-2012, 03:48
birde bu arkşın yorumuna bakın :D o ilana gönderme yapmış :D

Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI 2011 Model 54.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 83815980 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bundan-daha-dolusu-varsa-gelsin-83815980/detay)

cabrioleter
01-05-2012, 04:30

hocam yanlış anlama da gti alıp o kadar para saydıktan sonra her ışıkta yanındakini geçmek ister insan oraya buraya uçmak ister.

hayır alınan araç km yapmış olsa anlarım ama 0 araç sahipleri ve üstelik bir çoğu bu şikayette bulunuyorsa bu araç düpedüz sorunludur.

07jetta
01-05-2012, 10:38
birde bu arkşın yorumuna bakın :D o ilana gönderme yapmış :D

Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI 2011 Model 54.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 83815980 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bundan-daha-dolusu-varsa-gelsin-83815980/detay)

7.000 km aracı niye satar acaba :D

BYSCRATCH
01-05-2012, 10:52
7.000 km aracı niye satar acaba :D

Çok para İstiyor Birde Ya:D

ynsemr
01-05-2012, 11:03
Bu konu benim ilgimi cok cekiyor.babam dogustan vw hastasidir.tosbagasindan transporterina passatina cadysine hepsine bindik.96 senesinde yeni Türkiye'ye giren transporterlardan birini biz almistik ve 7 sene bindik 70binde sattik.babam derki yagindan suyundan baska hic masraf etmedim.caddy e turbo falan yaptirmistik ama yalan yok.sirf yeni golf gelicek diye 3 ay beklemistik sene 2004 te ama begenmedik almadik.bide sahsen vw araclarinin gereginden pahali oldugunu dusunmeye basladik.cok daha uygun bir fiyata megane 2 aldik halada biniyoruz arac suan 60binde.haa ama megane ile ne sanayi servis maceralarimiz oldu anlatsak roman olur.bu fiyata bu kaliteyle daha sorunsuz olmasini dilerdim

speed_emre
01-05-2012, 11:10
butun arabalarındamı var bu yag olayı? bende dusunuyom almayıda 5000 kmde 1 lt 2lt eksıtse okadar sorun degılde daha fazlası can yakar :D

E_RtugrulJAP10
01-05-2012, 13:07
Peder Boşuna demez Vw arabamı diye bizdede vardı transporter motoru arzalanmişti oysaki babam gül gibi baktıgı halde ..

AşkınS.
01-05-2012, 13:24
Bende bi kaç kişiden duydum böyle bişey,sıfır aldığın bi aracın bu kadar yağ yakması hiç normal değil bence..yapıyorsan tam yapacaksın.50 bin lira vereceksin,bide benzin koyar gibi yağ koyacaksın :D oldu cnm :D

Ers
03-05-2012, 13:12
araç sahibi açıklama yapmış.

aracın sahibi benim arkadaşlar ne sorunlar yaşadığımı sizler bilmediğiniz için burada paylaşma gereği duydum. Araç her 1500 km de 1 litre yağ yakıyor ve bu büyük bir sorun doğuş otoya bu konu ilgili ne yapılması gerektiğini sordum bana iki alternatif önerdiler birincisi revizyon yapmak motoru tamir etmek ikincisi motor değiştirmek sizce böyle bir teklif yapan firma nasıl bir problemle karşı karşıya olduğunu bilmiyor mu ? aracın yağ yakması büyük bir problem. Benim aracı almamdaki sebep alıp 10 sene binmek sadece hafta sonu kullanan biri olarak ama bakıyoruz ki araç daha alalı 8 ay oldu. gereğinden fazla kilometre yaptım çünkü yağ yakıp yakmadığını ancak bu şekilde anlayabilirdim. ve geldiğimiz nokta 8 ay 8300 km oldu ve 6 litre yağ yaktı arkadaşlar düşünün ben bu araca 10 sene binmek istiyorum ne mümkün sorarım ? Ve ilanı verme sebebim sadece insanları bu araba ile bilinçlendirmek. sahibinden' 2 gün önce ilan verdim aynı problemi yaşayan tam 15 kişi aradı beni aynı sorunu yaşayan 15 kişi. Bir arakadaşımızın sorununa çözüm bulan doğuş otoyu anlatayım size arkadaşımız aracı 30 bin km de ne kadar yağ eklediğini hatırlamıyor ve yaklaşık 10 adet rapor var elinde yağ eklendiğine dair. Doğuş oto 2 kere revizyon yapıyor motor üzerinde işlem yapıyorlar olmuyor motor değiştiriyorlar olmuyor ve sonunda arkadaşa size 5 litre yağ verelim bagajınızda gezdirin tükettikçe eklersiniz diyorlar insanlarla alay eder şekilde. Böyle büyük bir firma nasıl olur da böyle bir basiretsizliğin içerisine düşer. Arkadaşlar kendi adıma konuşuyorum ben kolay paralar kazanamıyorum ne yazık ki ben bu aracı almak için 5 sene kredi aldım nasıl böyle bir muamele yapılır insanlara hak mıdır ? ama bu sorunun peşini bırakmayacağım yakında beni basın yayında da göreceksiniz kendimi anlatabildiğimi umut ediyorum. UFUK ORHAN

sizlere doğuş otoya attığım maili de yazayım arkadaşlar*

ARKADAŞLAR BU DOĞUŞ OTO'YA YAZDIĞIM MAİL*

27.02.2012*

DOĞUŞ OTO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE*

6-7 ay kadar önce General Oto bayinizden POLO GTI TSI marka 2011 model bir araç satın aldık.(Bu araç 2. Volkswagen aracımız onu da belirtmek isterim).*
Satış aşamasında, öncesinde veya tesliminde hiçbir sorunla karşılaşmadan oldukça profesyonel bir ekipten aracımızı teslim aldık. Aradan birkaç ay geçtikten sonra ilk problemimizle karşılaştık. Araç yağ ikaz lambası yanıyordu ve hemen yol yardımdaki müşteri hizmetlerinden yardım istedik. Araca biraz yağ eklememiz gerektiği konusunda bizi yönlendirdiler ve söylenen marka yağı hemen alıp ekledik. Aracı bu şekilde kullanabileceğimizi ama en kısa zamanda servise götürmemiz gerektiğini söylediler ve hemen ertesi gün aracı satın aldığımız General Oto’ya götürdük. İlk problemde 1,7 lt yağ ekledik. Hatta vites geçişlerinde ses geliyordu bunu da söyledik ama normal dedikleri için çok üzerinde durmadık. Aklımızda herhangi bir olumsuz düşünce oluşmadan aracımızı kullanmaya devam ettik. Aradan 1,5-2 ay gibi kısa bir süre geçtikten sonra aynı problem tekrarlandı. Tekrar servise götürdük (hiç yağ eklemeden). Yine aynı problem kısa sürede tekrar ortaya çıkınca doğal olarak ürünle ilgili endişemiz ve pişmanlığımız da başlamış oldu. 2. defa da 1 lt yağ eklenerek tekrar aracımızı teslim aldık. Tekrar 1,5-2 ay gibi kısa bir süre sonra yine aynı servise gittik. Servis görevlisi aracı takibe alıp, ne kadar yağ yaktığına bakıp Almanya’ya raporlanacağını ve bunun için 1000 km kullanıp tekrar servise gitmemizi söyledi. 1 ay sonunda (son servis tarihi 23 ocak 2012), bugün aracı servise teslim ettik. Yağ problemi olduğu, ama bunu test etmek için (ayrıntılı olarak) biraz zamana gereksinim olduğunu, bize telefon ile geri döneceklerini söylediler ve aracı serviste bırakıp çıktık.*
Bu şikayetimiz ortaya çıkmaya başlamadan önce, trafikte ışıklarda bizi durdurup araçta yağ problemi olduğunu duyduğunu, böyle bir şey yoksa araç siparişi vereceğini söyleyen kişilerle dahi karşılaştık. Biz de kesinlikle alınacak bir araç diye referans olduk. Belki de bizimle aynı kaderi yaşıyorlardır diye düşünüyorum. Çünkü sorunlarla birlikte yaptığımız araştırma sonrası bizimle aynı sıkıntıları yaşayan insanlar olduğunu elektronik ortamda gördük ve bir takım yazışmalar yaptık. Hatta Volkswagen motorlarının üretimleriyle ilgili sıkıntı olduğunu bile duyduk. Duyduklarımızdan daha çok yaşadığımız sıkıntı önemli olduğu için diğerlerine pek kulak asmadık. Artık bu araç modeli ile ilgili olumlu bir düşüncemiz olmadığını, kimseye de önermediğimizi bildirmek istiyorum.*
Ben aracı sadece hafta sonları kullanan biri olarak, bize söylene son 1000 km’yi tamamlamak için gereğinden fazla arabayı kullanmak zorunda bırakıldık. Bu bizim için maddi bir sıkıntı haline de dönüştü.*
Servislerde eklenen yağ ücretleri tarafımızdan talep edildi. Kaldı ki, yağ, satılan üründeki bir problemden dolayı ekleniyordu. İlk serviste ödeme yaptık ama ikinci serviste yağ ücretine itiraz ettik , parasını ödemedik.*
Yaklaşık 52.000 TL’ye mal olan bir araçtan bahsediyoruz. Kolay paralar kazanmadığımız için, ürün hem maddi hem manevi anlamda bizi zarara uğratmıştır. Konuyla ilgili mağduriyetimi anlatabildiğimi ümit ediyorum.*
Sıfır araç almaktaki maksadımız problem yaşamayarak, temiz bir araç kullanmaktır ama her 1500 km’de bir servisi ziyaret etmek zorunda bırakıldık. İkinci el araçlarda bile bu kadar sık servise gidilmezken, sürekli servis ziyaretleri oldukça canımızı sıkmıştır. Vakit kaybımız da cabası. Bu maili hazırlarken servisten gelen yanıt tekrar yağ problemi yaşandığı ve 700 gr daha yağ eklenmesi gerektiği olmuştur. Hemen akabinde Ayşe Hanım’dan gelen telefonla daha da ayrıntılı bilgilendirilerek aracın teknik takipte olduğunu ve yazışmaların başladığını öğrendik. Fakat araca olan güvensizliğimiz devam ettiğinden dolayı aracımızda herhangi bir parça değişikliği veya yapılabilecek başka şeyleri de kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Araç değişikliği ya da para iadesi dışında herhangi bir talebimiz ve çıkar yolumuz kalmamıştır. Aksi taktirde yargı sürecini başlatmak durumunda kalacağız. Sizden gelecek yanıta göre yolumuzu çizeceğimiz için en kısa sürede yanıt alırsak çok memnun olacağız.*
Şimdiden ilginize çok teşekkür ediyoruz.*

Ufuk ORHAN*

VE BUNUN SONUCUNDA HİÇ BİR OLUMLU YADA OLUMSUZ GERİ DÖNÜŞ YAPILMAMIŞTIR. TAMAMEN OYALAMAYA YÖNELİK SÖZLER SARF EDİYORLAR ( ALMANYA'YA RAPORLADIK, TEKNİK ELEMAN İLGİLENİYOR) GİBİ BENZERİ ŞEKİLDE İNSANLARI OYALAMAKTAN BAŞKA HİÇ BİR ŞEY YAPMIYORLAR. HATTA AYNI SIKINTISI OLAN ARKADAŞLARLA ALAY EDER GİBİ SİZE 5 LİTRE YAĞ VERELİM YANINIZDA GEZDİRİN DİYORLAR...TÜKETİCİ HAKLARI DERKİ 1 ARAÇ AYNI ARIZAYI 1 YIL İÇERİSİNDE 4 DEFA TEKRARLARSA PARA İADESİ, ONARIMI YADA YENİSİYLE DEĞİŞTİRİLMESİ TAMAMEN TÜKETİCİYE TANIMLANMIŞ BİR HAKTIR. BU ÜRETİCİNİN, DİSTRİBÜTÖRÜN,ÜRÜNÜ SATANIN HATTA KREDİ İLE ALINDIYSA BANKA YADA FİNANS ŞİRKETİNİN ORTAK SORUMLULUĞU ALTINDADIR. PROBLEMİ YAŞAYAN ARKADAŞLAR GELİN BİRLİK OLALIM VE SESİMİZİ DUYURALIM. BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR. BUNLARIN AHLAKSIZ TAVIRLARINI VE TAMAMEN İNSANLARI KANDIRMAYA YÖNELİK TAKINDIKLARI HAL VE HAREKETLERİNİ HUKUK YARGI YOLUNDA ARAYALIM. MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA İNSANLARI SIKINTIYA SOKMAYA HALA DEVAM EDİYORLAR.*

Caps lock açık yazmak yasak biliyorum copy, paste olduğu için düzeltmedim.

Alıntıdır.

0/30 koyduk yağ yakma kesildi diyende var. var mı aslı astarı.

CorsaMer
03-05-2012, 20:56
normalde servis 5-30 öneriyor diye biliyorum,ama bu sıkıntıyı yaşayanlar genelde 10-60 kullanırlar farklı marka ve modelleride dahil ederek paylaşıyorum..

GokhanRS
03-05-2012, 21:02
vay be mevzuya bak. adam haklı söylicek bişi bulamıyorum. bahtsız adammış.

emirzukak
03-05-2012, 21:09
bursadada bir arkadaşım sıfır polo gti aldı inanın yağ yakma probleminden sattı servise defalarca gitti yüksek ısıdan dolayı yakmasının doğal olduğunu söyleyip durdular dayanamadı sattı sonunda

ynsemr
03-05-2012, 21:13
Biz koyun gibi bir millet oldugumuz icin,hakkini arayan insana hemen ayak yapiyor piyasayi dusurmek istiyor dogus otoya gicik ondan yapmistir diyoruz.yazik!

CeM öZeR
03-05-2012, 21:55

Yorumunuz biraz baltalayıcı olmuş. Herkesin başına geliyor derken. 10 araçta bir denk gelir. Yorumunuz çok ama çok saçma. İşi bilmeyen ustadan ve kulaktan dolma yorumlar almışsınız. Gözümle 330.000 kmde tezgahta halen saat gibi işleyen tsi motor gördüm. Orjinal turboyla ! Kimse bu işi abartmasın kimse... Herkesi kandırabilirler belki. Ama ben asla inanmam.. tsi'ın sorunlu bir motor olduğuna ölsem de inanmam. Tsi bir buluş... Bir kaç araçta duyulan ve talihsiz başa gelen veya hatalı kullanım sonucu bu olay başına gelenler olabilir. Bu hiç bir markada olmayacak veya olamaz diye bişey yok. Mercedes'inden tut Toyotasına kadar bugüne kadar ne sorunlar gördük. Bunların içinde gördüğüm Volkswagen markasında ki 2004-2008 arası 1.9 tdi caddylerdeki turbo sorunu,2004-2007 arasında ki 1.6 fsi larda nox sensörü sorunu ve tsi larda ki bilmem kaç araçta bir denk gelen yağ eksiltme problemi. Lütfen abartmayın...

ynsemr
03-05-2012, 22:03
yarası olan gocunur kardeş

CeM öZeR
03-05-2012, 22:06
yarası olan gocunur kardeş

Yaram olmadığı için sıkıntı yok. :icon_tup: Bizde isteriz 10 parmağın 10unda bir olmasını ama malesef.Geliştirilip tamamen sorunsuz hale illaki gelecektir. Ama şunu unutmayalım bu aracın değeri düşmez. :)

onursumer
03-05-2012, 23:10
Yorumunuz biraz baltalayıcı olmuş. Herkesin başına geliyor derken. 10 araçta bir denk gelir. Yorumunuz çok ama çok saçma. İşi bilmeyen ustadan ve kulaktan dolma yorumlar almışsınız. Gözümle 330.000 kmde tezgahta halen saat gibi işleyen tsi motor gördüm. Orjinal turboyla ! Kimse bu işi abartmasın kimse... Herkesi kandırabilirler belki. Ama ben asla inanmam.. tsi'ın sorunlu bir motor olduğuna ölsem de inanmam. Tsi bir buluş... Bir kaç araçta duyulan ve talihsiz başa gelen veya hatalı kullanım sonucu bu olay başına gelenler olabilir. Bu hiç bir markada olmayacak veya olamaz diye bişey yok. Mercedes'inden tut Toyotasına kadar bugüne kadar ne sorunlar gördük. Bunların içinde gördüğüm Volkswagen markasında ki 2004-2008 arası 1.9 tdi caddylerdeki turbo sorunu,2004-2007 arasında ki 1.6 fsi larda nox sensörü sorunu ve tsi larda ki bilmem kaç araçta bir denk gelen yağ eksiltme problemi. Lütfen abartmayın...

330.000kmdeki motor gti motorumuydu 1.4 180hp lik

yoksa herhangi bir tsi modelimiydi ?

benim gozlemlediğim 122 lik ve 140 lardan çok gti gibi modeller problem çıkarıyor

CeM öZeR
04-05-2012, 06:00
330.000kmdeki motor gti motorumuydu 1.4 180hp lik

yoksa herhangi bir tsi modelimiydi ?

benim gozlemlediğim 122 lik ve 140 lardan çok gti gibi modeller problem çıkarıyor

140 hp tsi şirket arabasıydı. 200.000 km civarlarında 170 hp lik tsi da gördüm bakım harici servis yüzü görmeyen. 170 hp tsi zaten ibiza cuprada kullanılan motorun aynısı. polo gtiınki biraz daha farklı. 180.000 km de turbosu yarı ömründen fazlasını tamamlamış 140 lık tsi şirket arabası da gördüm. Motor ömrü 140-170-180 lik tsi farketmez. Bilinçli kullanmak yeterli. :icon_tup: arabaya binip hararetin ne olduğunu bilmeden tapa gaz gidip gelen pat diye stop eden 110.000 km de 3 yaşında 150 lik tsi tiguanda 4. silindir piston kolunu kıran müşterimizde var. tsi ı herkesten iyi araştırıyorum. Herşeyin başı kullanım.

halilcan9455
04-05-2012, 06:17
böyle şeyler tüm markaların tüm modellerinde olabilir.
bir aralar şöyle birşey vardı.
http://img218.imageshack.us/img218/4337/vosvos2hh4if0.jpg
ayrıca vw de olmaz diyenler ferrari vs lüx araçların bazı modellerinde bile böyle sorunlar çıkabiliyor.

MeRtCaN
04-05-2012, 07:48
1.4 Tsi Motorların 100.000 Km ye geldıgındekı durumu cok merak edıyorum
Polo gti sahıbı olanlar 7000 - 8000 km lerde araçlarını satıyor cok ılgınç.

kaan_cupra
04-05-2012, 07:50
10gün önce 2011 polo gti aldım 11bin km de..
yağ yakıcağını bile bile aldım.su anda 1000km yol yaptım keza gazlayarak keza normal kullanım.
ilk aldığım gün yağ-yağ filtresi değişimi yaptım.5-30 kullandık yağ.ben aldığımda içinde 10-60 vardı.
dün kontrol ettim 1000km de ne kadar eksiltmiş diye bir gram azalma yoktu.bu diğer arkdslarında dediği gibi şans işi olabilir.zaten mantık olarak 1400cc gibi küçük bir hacimde aşırı besleme ile birlikte 180hp alınmış bir motorun çok aşırı olmasada yağ yakması bana cok normal geliyo.

Emre Ekrem
04-05-2012, 07:53
Bildigim kadarıyla servis aracin motorunun sorunlu olduğunu onaylıyor fakat herhangi bir işlem yapmaya yada araç degisimine yanaşmıyordu.

aynen, merak ettim aradım sordum, bir dokun 1ooo ah işit. Çok üzücü bir durum

CeM öZeR
04-05-2012, 09:21
1.4 Tsi Motorların 100.000 Km ye geldıgındekı durumu cok merak edıyorum
Polo gti sahıbı olanlar 7000 - 8000 km lerde araçlarını satıyor cok ılgınç.

Sıkıntı yok Mertcan abi. Sağlam bir motor. 2 yıl sınırsız kilometre garantiyi Volkswagen vermez yoksa. Türkiye'de minimum 300 tane polo gti var. Sahibinden.com da 20-25 ilan görmek gayet normal bir durum bence.

MeRtCaN
04-05-2012, 09:26
Sıkıntı yok Mertcan abi. Sağlam bir motor. 2 yıl sınırsız kilometre garantiyi Volkswagen vermez yoksa. Türkiye'de minimum 300 tane polo gti var. Sahibinden.com da 20-25 ilan görmek gayet normal bir durum bence.

Iste merak edıyorum sadece
Insallah sorun olmaz
kımse sorun olmasını ıstemez
ama benım bıldıgım su an 3 araba var motoru degısen

Onun dısında benım cok begendıgım bır araç Allah kısmet ederse dusunmeden alacagım tek sıfır araç :)

tunceR
04-05-2012, 09:28
demekki sıfır araba aldım diye yağı kontrol etmesen (normal olarak) 3 ay sonra yatak sarcak araba.....

CeM öZeR
04-05-2012, 09:53
demekki sıfır araba aldım diye yağı kontrol etmesen (normal olarak) 3 ay sonra yatak sarcak araba.....

Arabada yağ lambası dediğimiz bişey var o arabada yağ eksiltme sorunu olsa da gerekli seviyenin altına düşünce ilk başta sarı sonra kımızı olarak yanar. Biraz komik bir yorum olmamış mı? İyi ki sevmediğiniz bir markada bir açık gördünüz.

tunceR
04-05-2012, 09:58
ne alakası var kardeşim niye sevmiyelim polo gti da ibiza cuprayıda çok severim alırımda yani. ama şimdi yazık günah 50 bin tl para veripte böyle bi işle uğraşmak mantık lı mı nerde görülmüş..

MeRtCaN
04-05-2012, 10:02
ne alakası var kardeşim niye sevmiyelim polo gti da ibiza cuprayıda çok severim alırımda yani. ama şimdi yazık günah 50 bin tl para veripte böyle bi işle uğraşmak mantık lı mı nerde görülmüş..

Aynı problem FN2 TypeR da olsaydı ozaman forum karışıdı :D

tunceR
04-05-2012, 10:07
Aynı problem FN2 TypeR da olsaydı ozaman forum karışıdı :D

başlığı tahmin edebiliyorum Hondanın sonu...:)

Alen
04-05-2012, 10:10
Valla ben 18.000 km dir kullaniyorum suan arabam 21000 km oldu aracimda 4000 km dir yazilim da var egzoz filtre vs 14.000 km de en son bakima girdim ne yag eksiltme var nede baska bisey.hatta aracin pbox degeri 0-100 5.7 cokda guzel bir rakam arabamdanda cok memnunum yakitindanda gidisindende.Yukarida cemin dedigi gibi ama arabana dikkat ediceksin basiyosan dinlendiriceksin bir mevi turbo timer gorevi goruceksin sogukken gazlamicaksin bu saydiklarim sadece gti icin deil tum araclar icin gecerli.Bu isi seviyosan arab
Gitsin diyosan bunlara dikkat ediceksin.Aracimi satmayi dusunuyorum ama sirf su ilanlar var diye ilan vermedim.aracimi neden saticam
Diye soruyorsaniz soylim bu tek aracim benim sadece haftasonu kullanmiyorum.Yeni is kurdum ve islerim dolayisiyla surekli geziyorum keza ist-ank yapmam gerekiyor haftada 2 3 gun.İsyerim ist da okulum ank oldugundan dolayi gti bana masrafli geliyor o yuzden yine ayni vag grubundan jetta dizel almayi planliyorum.keske param olsada dizel bir araba alacak gti satmasam ama durumlar boyle

kemal86
04-05-2012, 10:34
Ne yag yakmaymis arkadas 50 bin para verdik dsg7 camtavan ledli far bi ton sey verdiler bide 180 hp 250 nm tork verdiler 22 bin deyim ilk 10000 km kadar ekledim su an kndine geldi maasallahi var alacaklara oneririm ...

CeM öZeR
04-05-2012, 10:41
Ne yag yakmaymis arkadas 50 bin para verdik dsg7 camtavan ledli far bi ton sey verdiler bide 180 hp 250 nm tork verdiler 22 bin deyim ilk 10000 km kadar ekledim su an kndine geldi maasallahi var alacaklara oneririm ...

En sonunda polo gti ayaklanması olacak. :D Kimisi çakma kimisi markayı kötüleme kimiside gerçek olabilir ama bu ilanlardan gerçekten Alenin de dediği gibi son derece rahatsız durumdayız. :icon_tup: Allah korusun iyi ki başımda yok ama olsa da böyle ilan açmam ki. Neden 50-60 bin arası para verip gidip 40-41 e satıyım. Enayi miyim? İlanların gerçek olma olasılığı benim gözümde %1

darkmoon
04-05-2012, 10:53
arkadaşlar belkide gelen belli bir parti malda bu sıkıntı vardır yani belli bir seri yada kodda üretilen bir seri gti larda bu sıkıntı olabilir.. olayı var yada yok gibi gereksiz sinir harbine döndürüceğimize böyle ortak bir mantık çıkarım yolu bulmak bence en güzeli.

fdl
04-05-2012, 10:54
sıfır fiyatları 1 ay önce baktığımızda 43 lira falandı birincisi yüksek istiyor..2. bu araca yağ yaktırmayı nasıl başarmış acaba devamlı tapa gaz yapıp mal mal mı sürmüş...
yazık güzelim araca yaw..

kemal86
04-05-2012, 11:24
@cem ozer banada oyle gelio arqc guzel sikinti yok...

onursumer
04-05-2012, 12:50
Biraz daha kötüleyin piyasası düşsün bizde nasiplenelim :D

RCkid
04-05-2012, 12:57
Kullanma kilavuzunda rodajda yani ilk 1000kmde motor sogukken ozellikle orta devurlerde surun diyor. yani isitmadan direk 3000-3500 rpm. buna dikkat eden oldu mu?

Ers
04-05-2012, 13:05
En sonunda polo gti ayaklanması olacak. :D Kimisi çakma kimisi markayı kötüleme kimiside gerçek olabilir ama bu ilanlardan gerçekten Alenin de dediği gibi son derece rahatsız durumdayız. :icon_tup: Allah korusun iyi ki başımda yok ama olsa da böyle ilan açmam ki. Neden 50-60 bin arası para verip gidip 40-41 e satıyım. Enayi miyim? İlanların gerçek olma olasılığı benim gözümde %1

internette konu ile alakalı yorumları okurken denk geldi, vwtr re yadığınız bir yazı var

polo gti hakkında yanlış bilinen şeyler... (http://www.vwtr.net/forum/genel/polo-gti-hakkinda-yanlis-bilinen-seyler-t28302.0.html)

yazdıklarınız mantıklı gibi , ancak, %99 yağ eksiltme sorunu kullanıcı kaynaklı olan bir motorda 2012 de sorunun giderilemsine gerek varmıdır?
ne gibi bir değişklik ile giderildi?
zaten kullanıcı hatası değilmi?
yada kullanıcının hata yapmasını nasıl engellemişler?

FET
04-05-2012, 13:26
bu problem sadece Polo GTI de mi var? Boca, Cupra, vRS ne durumda?

CeM öZeR
04-05-2012, 14:44
internette konu ile alakalı yorumları okurken denk geldi, vwtr re yadığınız bir yazı var

polo gti hakkında yanlış bilinen şeyler... (http://www.vwtr.net/forum/genel/polo-gti-hakkinda-yanlis-bilinen-seyler-t28302.0.html)

yazdıklarınız mantıklı gibi , ancak, %99 yağ eksiltme sorunu kullanıcı kaynaklı olan bir motorda 2012 de sorunun giderilemsine gerek varmıdır?
ne gibi bir değişklik ile giderildi?
zaten kullanıcı hatası değilmi?
yada kullanıcının hata yapmasını nasıl engellemişler?

Bazı araçlarda eksiltme yağ sekmanı, piston ve subaplardan kaynaklı olarak meydana gelebiliyor. Mühendisler 3 ay üzerinde çalıştı,üretimler 3.5 ay ertelendi Ağustos 2011-Kasım 2011 arasında ama nadir olarak bazı araçlarda denk gelen bu sorun çözüme kavuşturulamadı.Kullanıcı hatasının da payı büyük bu durumda. Kullanıcının hata yapmasını engelleyemezsin.

-bu problem sadece Polo GTI de mi var? Boca, Cupra, vRS ne durumda?

Polo gti diğer araçlara bakarak daha fazla sayıda olduğu için duyum polo gti'da daha fazla. Ama bir-iki ibiza cuprada da bu durumu duydum. Vrs yok denecek kadar az malesef. Onların da yorumunu almak isterdik tabi...

darkmoon
04-05-2012, 15:47
Kullanıcı hatası demek ne kadar doğru.. bir fabrika bir aracı en zorlu şartlarda sürülebilicek şekilde üretir eğerki aracında bir sıkıntı varsa o kullanıcının hatası olmaz.. o yazıyı okudum ordaki kardeşimiz rodaj süresi demiş yeni nesil araçlarda zaten her şey lazer döküm kesim eskisi gibi el işçiliği yok haliyle arabada mekanik aksamların birbirine uyum süreci diye eski araçlardaki gibi ciddi bir rodajyon dönemi yok rodajı yanlış yapan bir sürücü olsa bile bu kadar ciddi yağ yakmayı gerektiricek boyutta olamaz.. eğerki bu araçda böyle bir şey varsa idi o zaman vw şu konuma düşebiliceğini düşünüp araç sahiplerine almadan önce kesinlikle bunu anlatıp hatta önden rodaj nasıl yapılır diye basit temel bir eğitim vermesi gerekirdi kağıt üstünde olsa bile..lastik fren rodajı olur onu anlarım aracın yürüyen aksamları aktarma organları alışma süreci olur ama bu kadar ciddi ölçülerde bir yağ yakmayı rodaj süresinde kullanıcı hatasına bağlamak kimseye inandırıcı gelmez..birde ordaki kardeşimiz yağ çubuğunun bile nerde olduğunu bilmeyen arkadaşar diye bir tabir kullanmış ama kimsede yağ çubuğunun nerde olduğunu bilmek zorunda değil o yüzden zaten vw mercedes bmw almıyorlarmı insanlar yağ çubuğunun yerini unutmak için..
desinlerki bir seri hatalı üretilmiş olsun bitsin işde..

mrtsnr
04-05-2012, 15:52
bendeki tsi maşallah hala bakımlar hariç servis yüzü görmedi. Yağ eksiltme olmadı. Öyle bir sıkıntı yaşamadım yani. cupralarda da pek duymadım böyle birşey. gti'larda hep eksiltmeden bahsediyorlar. Motorlar arasında ne fark var anlamış değilim.

onursumer
04-05-2012, 16:26
hem çok şikayet hem çok memnuniyet olan bir araç

bence hepsinde değil ama belli bir serisinde kabul edilmesede sorun var 1 kişi -2 kişi kullanmayı bilmiyor diyelim şikayet sayısı daha fazla ayrıca 8-9bin km de bir aracın fazla yağ yakmasını sağlayabilicek kullanıcı ne yapabilirki ? araçlar nerdeyse sıfır hata üretiliyor rodaj yok denecek kadar kısa bir sure

efe_
04-05-2012, 18:01
Vallahi ne varsa eskide var derlerya bazen katılmamak elde değil..
B16 makinalar nelere dayanıyor 96 yılından beri , yıllarca her mahalle arasında kesici , yarışlar,o kadar kurcalamalar vs.. 9000 devir dön , yağ-su koy gidiyor makina...(2 haftada 1 değil )

RafetAraç
04-05-2012, 18:34

işte sırf bu zihniyetten dolayı vw türk insanına koyun muamelesi yapıp , parasını hiç haketmeyen araçları istediği miktarda satabilmekte... kusura bakmayın ama yazınızı okuyunca aklıma direk böyle bi cümle kurmak geldi.

BARR
04-05-2012, 18:43
Polo GTI'ın fiyatı ne olacaktı peki onu anlamıyorum 35.000tl mi olacaktı? Fiyatı fazlasıyla uygun şuanda sunduğu özelliklere ve F/P oranına bakarılırsa.

Etrafımda hiçbir GTI kullanıcısı yağ eksiltme sorunu ile karşılaşmadı.

07jetta
04-05-2012, 18:53
1.4 tsi 180 bg yeni bir motor sanırım bir kaç yıl daha beklemek gerek kronik problemler çözülene kadar, bende 1.2 tsi kullanıyorum, ileride ne olacağı belli olmaz sonuçta oda yeni bir motor.

CeM öZeR
05-05-2012, 10:07
işte sırf bu zihniyetten dolayı vw türk insanına koyun muamelesi yapıp , parasını hiç haketmeyen araçları istediği miktarda satabilmekte... kusura bakmayın ama yazınızı okuyunca aklıma direk böyle bi cümle kurmak geldi.

Koyun muamelesi mi ? Puhahah güldürme beni dostum. Araba al diye kimsenin kafasına silah dayamıyorlar. Fiyatları renault,hyundai,opel,kia ve daha bir çok markaya bakarak gayet ama gayet mükemmel kalitesi ve sağlamlığı da hiç tartışmasız çok iyi. Bugün polo gti'ın başlangıç fiyatı 47.250 tl iken, opel corsa opc'nin başlangıç fiyatı 69.000 tl. + dsg şanzuman da cabası. Yorum yaparken dengeli mantıklı yorum yapmakta fayda var. :icon_tup: Baran kimseye dert anlatmak zorunda değiliz kardeşim araçlar benzin + yağla çalışıyormuş :D Bu zihniyeti 10 yıl değiştiremeyiz herhalde...

Almanci Tane-R
05-05-2012, 10:30
. Bugün polo gti'ın başlangıç fiyatı 47.250 tl iken, opel corsa opc'nin başlangıç fiyatı 69.000 tl. + dsg şanzuman da cabası. ...

Daha öncede bu konu hakkinda size ceyap yazmistim. O iste bir yalnislik var. 2012model Corsa OPC aydin Opel bayiisinde sari vardi bir tane ve fiyati yazdiginiz gibi degil. Bayiiyi arayıp sorduğumda bana pazarlik yapmadan 55.000 demislerdi.

CeM öZeR
05-05-2012, 10:58
Daha öncede bu konu hakkinda size ceyap yazmistim. O iste bir yalnislik var. 2012model Corsa OPC aydin Opel bayiisinde sari vardi bir tane ve fiyati yazdiginiz gibi degil. Bayiiyi arayıp sorduğumda bana pazarlik yapmadan 55.000 demislerdi.

Valla bilmiyorum Kayseri Opel bayiisi. Düzenli olarak diğer marka ve bayiileri gider gezerim. Bir çoğunu işimiz gereği tanırız. Satış danışmanları ve satış müdürlerinin bir çoğunu tanırım yani. 69.000 tl diye özellikle belirtti. Artık sadece özel siparişle getirtiyoruz dedi. Sen ciddi misin 69.000 tl de yoksa şaka mı dedim. Valla fiyatlar bu şekilde dedi...

Almanci Tane-R
05-05-2012, 11:03
Valla bilmiyorum Kayseri Opel bayiisi. Düzenli olarak diğer marka ve bayiileri gider gezerim. Bir çoğunu işimiz gereği tanırız. Satış danışmanları ve satış müdürlerinin bir çoğunu tanırım yani. 69.000 tl diye özellikle belirtti. Artık sadece özel siparişle getirtiyoruz dedi. Sen ciddi misin 69.000 tl de yoksa şaka mı dedim. Valla fiyatlar bu şekilde dedi...

bende sasirdim demek ki kayseri opel bayiisi araclardan saglam kazaniyor

CeM öZeR
05-05-2012, 11:08
bende sasirdim demek ki kayseri opel bayiisi araclardan saglam kazaniyor

Yok öyle bişey olamaz. :) Herhalde uğraşmak istemediğinden liste fiyatını söyleyip geçmiştir. Yoksa illaki özel indirim destek vesaire alınabilir distrübütörden.

Almanci Tane-R
05-05-2012, 11:16
Yok öyle bişey olamaz. :) Herhalde uğraşmak istemediğinden liste fiyatını söyleyip geçmiştir. Yoksa illaki özel indirim destek vesaire alınabilir distrübütörden.

bence de mutlaka isin icinde bisey vardir neyse konu kaynadi benim yüzümden polo gti dan devam etsin :)

darkmoon
05-05-2012, 11:19
opc style başka hakiki opc başkadır.. hakiki opc nin yani opel performance company nin ürettiği araçların kasa dışında ve iç kabindeki bazı parçalar dışında hiç bir şeyi opelle aynı değildir.. nasıl amg var amg style var m techinc var birde m techic style var buda aynısı..

ucuz olan opc style yani opc görünümlü normal corsa olabilir..
opc corsaların pahalı olması doğaldır çünkü zaten sınırlı sayıda üretiliyorlar nünberg opc lerden en son 500 adet üretilmişdi birini alabilirseniz ne mutlu size.. opc corsa gidipde polo gti ile karşılaştırılmaz hakiki opc 210 beygirdir. araba koltuklarına kadar birinci kalite recaro dur.. arabanın diskler frenler brembodur yani araba piyasadaki en kaliteli markaların ürünüyle donatılmışdır..

Alper_
05-05-2012, 11:22
arkadaşım bagajda yağ bidonu ile geziyor..serviste arkadaşıma demişler ki sorun yağ pompasında araçları geri çağırıp sorunlarını gidericez..

CeM öZeR
05-05-2012, 11:36
arkadaşım bagajda yağ bidonu ile geziyor..serviste arkadaşıma demişler ki sorun yağ pompasında araçları geri çağırıp sorunlarını gidericez..

Öyle bir Dünya yok. Garanti yetkilisine böyle bir haber gelmez. Aktivasyon geldi bunu uygulayın denir. Gelecek,yapılacak,edilecek diye gelecek zamanlı birşey yoktur yani. Geldi uygulayın denir. Olay biter.

Alper_
05-05-2012, 11:38
Öyle bir Dünya yok. Garanti yetkilisine böyle bir haber gelmez. Aktivasyon geldi bunu uygulayın denir. Gelecek,yapılacak,edilecek diye gelecek zamanlı birşey yoktur yani. Geldi uygulayın denir. Olay biter.

bana da saçma geldi..ama arkadaş bagajda bidonla geziyor.

RafetAraç
05-05-2012, 11:51
Koyun muamelesi mi ? Puhahah güldürme beni dostum. Araba al diye kimsenin kafasına silah dayamıyorlar. Fiyatları renault,hyundai,opel,kia ve daha bir çok markaya bakarak gayet ama gayet mükemmel kalitesi ve sağlamlığı da hiç tartışmasız çok iyi. Bugün polo gti'ın başlangıç fiyatı 47.250 tl iken, opel corsa opc'nin başlangıç fiyatı 69.000 tl. + dsg şanzuman da cabası. Yorum yaparken dengeli mantıklı yorum yapmakta fayda var. :icon_tup: Baran kimseye dert anlatmak zorunda değiliz kardeşim araçlar benzin + yağla çalışıyormuş :D Bu zihniyeti 10 yıl değiştiremeyiz herhalde...

koyun muamelesi sözüm hala geçerli. siz vw sahibi olduğunuz için şuan körü körüne vw i savunuyorsunuz. vw bildiri yayınlayp deseki "biz bu işi yapamıyoruz kardeşim araba sektöründen çekiliyoruz" siz hala vw e para verdğiniz için onları savunuyo olursunuz. ayrıca yukarda corsa opc ye çamur atmşsınız. ne kadar kaliteli bir araç olduğunu bilmiyorsunuz sanırım ? polo gibi içi plastik yığını bir araçla nasıl karşılaştırabilirsiniz ki siz opc yi ? bu tamamen bilgisizliğinizin göstergesi olur. corsa opc opel in özene bözene tüm parçalarını en kaliteli şekilde kullanarak ürettiği bir araçtır.motor konusundada polo gti dan çok daha iyidir opc. öyle 1.4tsi gibi verelm turboyu gerisi allaha emanet yağmı yakar benzinmi belli değil şeklinde üretilmemiştir. blistein helezon ve amortisörler brembo frenler recaro koltuklar sadece bir kaç örnektir aracın kalitesinden. anlıyacağınız vw gibi baştan sağma bi araba yaparak "türk halkı zaten koyun , el arabası üretip 50bin tl desek yine alırlar" mantığıyla satmaya çalışmıyor adamlar ;) kısacası şundan emin olun corsa opc en azından polo gti a göre parasını fazlasıyla hakeden bir araçtır...

ynsemr
05-05-2012, 12:13
Rafet kardeş çok güzel yazmissin 98 model opele biniyorum plakasi için aldım hiç aklimda yokken.aldigimda bakimsizdi motor kaporta haric kozmetik olarak para harcadim,ön takim yaptirdim orjinal parcalar cikti.bide keyfe keder otomatik oldugu icin sanziman yagini degistirdim.on numara biniyorum.ailecek vw ciyiz bunuda belirtiyim

CeM öZeR
05-05-2012, 13:01
koyun muamelesi sözüm hala geçerli. siz vw sahibi olduğunuz için şuan körü körüne vw i savunuyorsunuz. vw bildiri yayınlayp deseki "biz bu işi yapamıyoruz kardeşim araba sektöründen çekiliyoruz" siz hala vw e para verdğiniz için onları savunuyo olursunuz. ayrıca yukarda corsa opc ye çamur atmşsınız. ne kadar kaliteli bir araç olduğunu bilmiyorsunuz sanırım ? polo gibi içi plastik yığını bir araçla nasıl karşılaştırabilirsiniz ki siz opc yi ? bu tamamen bilgisizliğinizin göstergesi olur. corsa opc opel in özene bözene tüm parçalarını en kaliteli şekilde kullanarak ürettiği bir araçtır.motor konusundada polo gti dan çok daha iyidir opc. öyle 1.4tsi gibi verelm turboyu gerisi allaha emanet yağmı yakar benzinmi belli değil şeklinde üretilmemiştir. blistein helezon ve amortisörler brembo frenler recaro koltuklar sadece bir kaç örnektir aracın kalitesinden. anlıyacağınız vw gibi baştan sağma bi araba yaparak "türk halkı zaten koyun , el arabası üretip 50bin tl desek yine alırlar" mantığıyla satmaya çalışmıyor adamlar ;) kısacası şundan emin olun corsa opc en azından polo gti a göre parasını fazlasıyla hakeden bir araçtır...

Sakin ol dostum sana bişey diyen mi var.Sadece görüşün yanlış. Ben opc ye çamur felan atmadım. Hayat hikayesi anlatacak vaktim yok. 3. polom diyim sen anla gerisini. Corsa opc benim aracımdaki beklentileri Türkiye şartlarında ve günlük kullanımda veremez. ;) Neden bu kadar *** atma gereği duyuyorsunuz anlamış değilim? 1.4 tsi'ın Dünyanın en iyi motoru ödüllerini aldığını kabullenemiyor galiba bir çok araç kullanıcısı. Neyse sana iyi forumlar dostum.

RafetAraç
05-05-2012, 19:39
Sakin ol dostum sana bişey diyen mi var.Sadece görüşün yanlış. Ben opc ye çamur felan atmadım. Hayat hikayesi anlatacak vaktim yok. 3. polom diyim sen anla gerisini. Corsa opc benim aracımdaki beklentileri Türkiye şartlarında ve günlük kullanımda veremez. ;) Neden bu kadar *** atma gereği duyuyorsunuz anlamış değilim? 1.4 tsi'ın Dünyanın en iyi motoru ödüllerini aldığını kabullenemiyor galiba bir çok araç kullanıcısı. Neyse sana iyi forumlar dostum.

1.4tsi motorun gerçekten hakettiği için almış olduğuna inanıyomusunuz o ödülü ? bence sırf vw in prestijine prestij katmak için verilen bi ödül o. tamam 1.4tsi motordan iyi güçler çıkarabilmişler o konuda bi sözüm yok ama her zaman söylenen bir söz vardır önemli olan güç değil , motorun sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalışmasıdır. ee sağlıklı bi şekilde çalışamayan ve satılan araçlardan 10 tanesinden 6 yada 7 sinden yağ yakma şikayeti alınan bir motorun dünyanın en iyi motor ödülünü alması gerçekten doğrumu sizce ? neyse yazacak çok şey var aklımda ama uzatmaya gerek yok sonuçta siz vw i koruyarak para almıyorsunuz bende kötüleyerek..

speed_emre
05-05-2012, 22:00
bugun opel bayısındeydım 52 bıne sarı corsa opc vardı satılık. surtasta ızmırde ısteyen acıp sorabılır. yanı bu araba ıyı hos guzel dolu bır araba olabılır demekkı su oluyorkı her 1000 kmde 1 lt yag eklıcez yanı. arabada herseyıne dıkkat edıcez yag derecesıne suyuna yagına nazık davrancaz arabalara :)

Arasts61
05-05-2012, 23:35
Kim ne derse desin sadece bir yazilimla 325 ps lik bir opc ile 200 e kadr kafa burun gidebiliyorsa yeter bence..

yesil
06-05-2012, 01:13

1.4 tsi ın pek çok seçeneği var, 180 lik ayrıca bir ödül aldı mı? aldıysada bu ödüller motora dayanıklılık testi vs yapılarak mı veriliyor yoksa sadece tüketim, performans, verimlilik, emisyon değerleri dikkate alınarak mı veriliyor. tsi motorun başarısına diyecek yok ama 180 hp liklerin sorunlu olduğunu kabul etmek lazım. 7 ileri dsg şanzıman sorunlarından bahsetmiyorum bile. polo gti alan arkadaşlar bence bombayı alıp, pimini çekmişler, ya motor patlayacak ya şanzıman. gerçi ben renault aldım oda benim elimde patladı, o başka mesele :D

CeM öZeR
06-05-2012, 10:30
1.4tsi motorun gerçekten hakettiği için almış olduğuna inanıyomusunuz o ödülü ? bence sırf vw in prestijine prestij katmak için verilen bi ödül o. tamam 1.4tsi motordan iyi güçler çıkarabilmişler o konuda bi sözüm yok ama her zaman söylenen bir söz vardır önemli olan güç değil , motorun sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalışmasıdır. ee sağlıklı bi şekilde çalışamayan ve satılan araçlardan 10 tanesinden 6 yada 7 sinden yağ yakma şikayeti alınan bir motorun dünyanın en iyi motor ödülünü alması gerçekten doğrumu sizce ? neyse yazacak çok şey var aklımda ama uzatmaya gerek yok sonuçta siz vw i koruyarak para almıyorsunuz bende kötüleyerek..

10 araçtan 6-7 tanesi problemli mi arkadaş git öğrende gel güldürme beni tsi 180 hp'de 10 araçta bir denk gelir.Diğer 1.2 tsi 105 hp,1.4 tsi 122-1.4 tsi 125 hp,1.4 tsi 140 hp-1.4 tsi 150 hp-1.4 tsi 160 hp-1.4 tsi 170 hp nin toplamında da 40 araçta bir denk gelir sanırım. Şu an en sorunsuz motorlardan biridir. Volkswagen'in 1.8 T motorunun veliahtı 1.4 tsi'dır. Hııı evet o kadar marka içinde prestij için verdiler volkswagen'i kayırdılar sorma gitsin. Bunu herhangi bir yerde deme g.tleriyle gülerler. :icon_tup: Hadi sen bağımlısı olduğun markayla ilgilen çamur atma. ;)

Ayrıca tsi 180 lik motorun sorunlu bir motor olduğunu iddia etmeyen çalışan herkes boşuna uğraşıyor. Forumda 30 tane polo gti var. Bu sorunu hiç doğru düzgün birinci ağızdan duymuyoruz. Neden ? Çünkü piyasayı düşürmeye çalışıyorsunuz. 10 arabada 1 taneden fazla olmaz,olamaz. Boşuna kendinizi yormayın...

vtecmaniaa
06-05-2012, 10:47
polo gti sahipleri bence bu kadar takmasın konuşulanları, eğer gerçekten araç sorunsuzsa...

ben konuşanların piyasayı düşürmek için konuştuklarına inanmıyorum çünkü ucuza alınan bir gti yine ucuza satılacaktır.. böyle ucuz oyunlar peşinde olanlar varsa yazık...

CeM öZeR
06-05-2012, 11:30
polo gti sahipleri bence bu kadar takmasın konuşulanları, eğer gerçekten araç sorunsuzsa...

ben konuşanların piyasayı düşürmek için konuştuklarına inanmıyorum çünkü ucuza alınan bir gti yine ucuza satılacaktır.. böyle ucuz oyunlar peşinde olanlar varsa yazık...

Doğru diyorsun abi ben onu hiç düşünmemiştim. Ucuz etin yahnisi de yenmez. :)

arteus
06-05-2012, 12:02
Valla benim bu gune kadar hic marka takintim olmadi ama yeni kasa polodan inip corsaya bindigimde attan essege gecis gibi oldu. Corsanin su anki guzelligi yakitin az olusu :)

Onuralp
06-05-2012, 12:10
Bir arkadaşım her zaman der "Markacı olmayın arabacı olun" diye.

CGTY
06-05-2012, 12:40
Herkes körü körüne ya savunuyor ya da kötülüyor. Okudum hepsini ama bi fikir sahibi olamıyorum. Benim de düşündüğüm bir araç ama sorunlu diyen de var, ideal bir araba diyen de. Açıkçası yani kullanıcı görüşleri bile çok tutarsız. Eminim benim gibi almayı planlayan, ama kararsızlık içerisinde olan çok insan var, yalnız sayılmam.

exca-
06-05-2012, 12:46
Herkes körü körüne ya savunuyor ya da kötülüyor. Okudum hepsini ama bi fikir sahibi olamıyorum. Benim de düşündüğüm bir araç ama sorunlu diyen de var, ideal bir araba diyen de. Açıkçası yani kullanıcı görüşleri bile çok tutarsız. Eminim benim gibi almayı planlayan, ama kararsızlık içerisinde olan çok insan var, yalnız sayılmam.

Ben de sizinle aynı durumdayım. Şuan da tsi kullanıyorum yazılımda var ama korkum yok yağ eksiltiyor mu diye bu durumdan her hafta yağ kontrol eder hale gelmek korkusu var..

kurtbil
06-05-2012, 12:48
10 araçtan 6-7 tanesi problemli mi arkadaş git öğrende gel güldürme beni tsi 180 hp'de 10 araçta bir denk gelir.Diğer 1.2 tsi 105 hp,1.4 tsi 122-1.4 tsi 125 hp,1.4 tsi 140 hp-1.4 tsi 150 hp-1.4 tsi 160 hp-1.4 tsi 170 hp nin toplamında da 40 araçta bir denk gelir sanırım. Şu an en sorunsuz motorlardan biridir. Volkswagen'in 1.8 T motorunun veliahtı 1.4 tsi'dır. Hııı evet o kadar marka içinde prestij için verdiler volkswagen'i kayırdılar sorma gitsin. Bunu herhangi bir yerde deme g.tleriyle gülerler. :icon_tup: Hadi sen bağımlısı olduğun markayla ilgilen çamur atma. ;)

Ayrıca tsi 180 lik motorun sorunlu bir motor olduğunu iddia etmeyen çalışan herkes boşuna uğraşıyor. Forumda 30 tane polo gti var. Bu sorunu hiç doğru düzgün birinci ağızdan duymuyoruz. Neden ? Çünkü piyasayı düşürmeye çalışıyorsunuz. 10 arabada 1 taneden fazla olmaz,olamaz. Boşuna kendinizi yormayın...

Ben hiç bir şeye takılmadım etmedim hatta 1.4 tsi konusuna müdahil olmak gibi bir amacım da yok ama 1.8 t nin veliahtı 1.4 tsi diyosan 1.8 t den anlamadığın kesin cem :) Söz konusu bir veliaht varsa o zaten 2.0 tfsi olur.Alınan güç ve sağlamlık ilişkisi en iyi en güncel motor tfsi tartışmasız olarak.1.4 tsi denilen motora chip,egsoz filtreden başka bir şey yapan var mı ? Bunlar zaten abartılı şeyler değilken bu motor neyi ile veliaht oluyor.180bg motoru stock internal ile 350-400bg yaparsın 1.8 t gibi çatır çatır kullanırsın o zaman bunda bir cevher varmış denir.

fatihcakin
06-05-2012, 12:49

Bu yorumu okuyunca içime bi ürperme geldi, Allah kimseyi utandırmasın zor duruma düşürmesın, bu arızalar yüzünden ne sıkıntılar cekiyor insanlar.

CeM öZeR
06-05-2012, 15:30
Ben hiç bir şeye takılmadım etmedim hatta 1.4 tsi konusuna müdahil olmak gibi bir amacım da yok ama 1.8 t nin veliahtı 1.4 tsi diyosan 1.8 t den anlamadığın kesin cem :) Söz konusu bir veliaht varsa o zaten 2.0 tfsi olur.Alınan güç ve sağlamlık ilişkisi en iyi en güncel motor tfsi tartışmasız olarak.1.4 tsi denilen motora chip,egsoz filtreden başka bir şey yapan var mı ? Bunlar zaten abartılı şeyler değilken bu motor neyi ile veliaht oluyor.180bg motoru stock internal ile 350-400bg yaparsın 1.8 t gibi çatır çatır kullanırsın o zaman bunda bir cevher varmış denir.

Ben işe performans yönünden hiç yaklaşmadım o yorumu yaparken Can. 1.8 T motoru ben yetkili servis yönünden değerlendirdim. Sen modifikasyon yönünden. 1.8 T'de 800-900 hp lere kadar alınabileceğini biliyorum. 1.4 tsi o kadar önü açık bir motor değil. Ama kafaya takıp yine de 400-500 hp leri görenler var. Ama stock halinde hiç tartışmasız 1.8 T kadar sağlam hadda sorunsuzu ondan daha sorunsuz bir motor 1.4 tsi. ;) Görüşlerimiz biraz farklı olmuş.

kurtbil
06-05-2012, 15:54
Ben işe performans yönünden hiç yaklaşmadım o yorumu yaparken Can. 1.8 T motoru ben yetkili servis yönünden değerlendirdim. Sen modifikasyon yönünden. 1.8 T'de 800-900 hp lere kadar alınabileceğini biliyorum. 1.4 tsi o kadar önü açık bir motor değil. Ama kafaya takıp yine de 400-500 hp leri görenler var. Ama stock halinde hiç tartışmasız 1.8 T kadar sağlam hadda sorunsuzu ondan daha sorunsuz bir motor 1.4 tsi. ;) Görüşlerimiz biraz farklı olmuş.

Konu sorunsuzluksa stock haldeki 1.6 8v de hem sorunsuz hem parçası ucuz o zaman ondan kral motor yok da diyebiliriz :) stock motor 400k yı gören 1.8 t var arkadaşımda.Bütün bakımları doğuşta yapılmış hatta bu zamana kadar her dolduğunda katalizatörü servisten sıfırı ile değiştirilmiş bir araba.Böyle tsi örnekleri görürsek o zaman dayanıklılık sorunsuzluk konusunda tsi 1.8 t nin dengi olmuş belki denir .Benim en yakın arkadaşımın 150 lik tiguanının garantisi bitmiş motorunu pistonlarda çizik var motor yağsız kalıyor diyerek doğuş oto ücretsiz yaptı beş kuruş almadan teslim etti arabayı.Ücretsiz yapma nedenini bu durumu yaşayan başka arabaların da kendilerine geldiğini ve sorunun vw kaynaklı olduğunu söyleyerek açıkladılar.Böyle örnekler mevcutken 1.8 t den daha dayanalıklı,sorunsuz servis açısından süper motor demek yersiz olur.

CeM öZeR
06-05-2012, 16:21
Konu sorunsuzluksa stock haldeki 1.6 8v de hem sorunsuz hem parçası ucuz o zaman ondan kral motor yok da diyebiliriz :) stock motor 400k yı gören 1.8 t var arkadaşımda.Bütün bakımları doğuşta yapılmış hatta bu zamana kadar her dolduğunda katalizatörü servisten sıfırı ile değiştirilmiş bir araba.Böyle tsi örnekleri görürsek o zaman dayanıklılık sorunsuzluk konusunda tsi 1.8 t nin dengi olmuş belki denir .Benim en yakın arkadaşımın 150 lik tiguanının garantisi bitmiş motorunu pistonlarda çizik var motor yağsız kalıyor diyerek doğuş oto ücretsiz yaptı beş kuruş almadan teslim etti arabayı.Ücretsiz yapma nedenini bu durumu yaşayan başka arabaların da kendilerine geldiğini ve sorunun vw kaynaklı olduğunu söyleyerek açıkladılar.Böyle örnekler mevcutken 1.8 t den daha dayanalıklı,sorunsuz servis açısından süper motor demek yersiz olur.

Gözümle orjinal turbosuyla 330.000 km deki 140 lık tsi dsg golf gördüm. Ben söyledim tsi 150 lik te 110.000 km de kol kıran 1.4 tsi'da var. Çünkü sürücü kendisi kabul etti hatası olduğunu. Arabaya binip harareti beklemeden at koşturur gibi kullandığını sonra da çat diye stop ettiğini kabul etti. 3. sene yani iyi niyet garantisinin bitmesine 1 hafta kala böyle bir durum söz konusu oldu. İlk defa gördük. Ama garantiden 4. silindir kol-piston değişti. 1.8 T de de sorunlar gördük. Yağ süzgeci tıkanması kırmızı yağ lambası yakma vesaire gibi. Yani hiç birşey veya hiç kimse tamamen kusursuz olamaz. Ben gündelik hayatta kullanılıp zorlanmayan ve bakımı düzenli yapılan bir aracın 300.000 km sorun yaşamadan kullanılacağına eminim. Zorlanıp bakımı düzenli yapılan ama at koşturur gibi kullanılan bir 1.4 tsi'ın bir sürpriz olmazsa 200.000 km ye kadar kullanılacağına eminim. Uzun yol aracı olan 1.4 tsi'ın ömrünün çok üst hızlar zorlanmadığı sürece 400.000 km li kilometreleri rahatlıkla göreceğine eminim. Daha üstleri de sürpriz yaparsa hep beraber görürüz. :icon_tup:

RafetAraç
06-05-2012, 17:40

hocam gerçekten bu konuda bilgisizsiniz yada araba sektörü ile yeni ilgilenmeye başladınız? neyse size vw i körü körüne savunarak aldığınız para ile mutluluklar.

Eworen
06-05-2012, 17:48

Uzun uzun yazıp polemiğe girmek isterdim ama bende o enerji yok kusura bakma ama kısa ve öz yazıcam

Yazdık ya Zamanında başçavuşun eşeğimiyiz biz

Yazmıyım yazmıyım dedim ama biz dötümüzden atıyomuşuz gibi bir intiba yaratıyorsun bi yere kadar..

OmerRS
06-05-2012, 18:18
2012 yılında 10 milyonlarca araba üretildi dünyada, bu kadar araçta şu an için endüstride artık adı okunmayan yağ yakma problemi pek şikayet konusu olmazken VW de bunlar konuşuluyorsa emin olun bir problem vardır.

Audi 1.8 tfsi dsg, önce şanzıman ömrünü doldurdu sonrasında motorun yağsızlık yüzünden bitti. Parça masrafı 39-40 bin lira. Garantiden değil iyi niyetten değişti.

Boş muhabbet yapmanın anlamı yok, somut kanıtlarınız varsa onları ortaya koyun.

CeM öZeR
07-05-2012, 06:51
Uzun uzun yazıp polemiğe girmek isterdim ama bende o enerji yok kusura bakma ama kısa ve öz yazıcam

Yazdık ya Zamanında başçavuşun eşeğimiyiz biz

Yazmıyım yazmıyım dedim ama biz dötümüzden atıyomuşuz gibi bir intiba yaratıyorsun bi yere kadar..

Ben zaten bir tek seninkini ve problemi giderilmiş olan Rabbit33 nickli Hüsnü abinin aracını bildiğim için hiç doğru düzgün birinci ağızdan duymuyoruz dedim.Farkındayım forumda 30 tane polo gti varken bu problemi ikinizin yaşadığını. Bir sorsaydın keşke beni unuttun mu diye. Size eşeksiniz diyen yok. Hani nerde başka birinci ağızlardan duyalım bu problemi ?

CeM öZeR
07-05-2012, 06:56
hocam gerçekten bu konuda bilgisizsiniz yada araba sektörü ile yeni ilgilenmeye başladınız? neyse size vw i körü körüne savunarak aldığınız para ile mutluluklar.

Bence sen hiç bir şey anlamıyorsun. Hadi git yetkili servislerde bu problem yaşanıyor mu yaşanıyorsa ne derecede yaşanıyor öğren. Vw bayisinde Servis danışmanlığına kadar yaptım.Ağır bakım hariç kendi aracımı lifte alıp ben yapardım hiç anlamıyorum ya. Hadi öğren dostum hadi. Öyle kulaktan dolma laflarla gelme.Sen duyduğunu yazarsın. Ben gördüğümü yazarım... ;) vw yi savunarak para mara almıyorum. Burda vw yi yerin dibine bile batırsanız bu gerçeği değiştirebilme şansın bile yok. Herşey ortada.

cem06
07-05-2012, 09:03
@cemozer vw bayiniz vardi sanirim

asot
07-05-2012, 10:09
herkes şu konuda hem fikir bu paralara, bu donanım ve performansta bir araç yok, konfor vs. corsanın çok ötesinde... Ancak asıl patlama bence garanti süresi bitince yaşanacak. O zaman görün siz davaları, sıkıntıları..

Ben de vw'ciyim, 2004'de sıfır olarak polo aldım bindim, O kadar berbat kullanmama rağmen hiç sorun yaşamadım. Ciddi olarak şimdilerde gti almaya niyetliyken yorumlardan sonra soğudum.. Biraz daha beklemedeyim.

kemal86
07-05-2012, 10:16
4 sene garanti var kim ole kim kala ozamana

y.güner
07-05-2012, 10:30
wv serviste çalışan bi arkadaşım var hatta bi çok arkadaşım var polo gti yada rocco tarzı 1.4 tsi motorlardan uzak dur millet motor ufak beygir çok vergi düşük diye alıyolar ama arabanın açtığı masraf 2.0 cc motor bi araçla aynı hesaba geldiğini hesab edemiyolar dedi ayrıca gittiğimde içerde en az 5 yada 6 tane rocco vardı hepsi yağ yakma yada çin kerhanesine dönmüş bütün lambaları yanan göstergeler yüzünden ordaydı !!

Burak İ
07-05-2012, 16:03
Müjde :D arkadaş sciroccosunu sattıktan 1 ay sonra motor inmiş aşağıya :) alan adam aramış garantisi devam ettiği için sıfır motor olmuş ama bu motorlar harbiden denk geldi mi çok can sıkıyor :) Arkadaştayken de yüksek rakımlı yere gittiğin de motor salaklaşmıştı şanzıman falan tatilden dönüşte bir sürü sorun çıkarmıştı anlayacağınız tsı tam bir kinder yumurta :)

Araç hor kullanılmamıştı bu arada kullanıcı hatası zart zurt geyiği olmasın arkadaşın zaten dizeli de vardı arada kullanıyordu roccoyu.

YGZ96
07-05-2012, 16:09
Yahu kici kirik 1.4 tsi motoru icin yaptiginiz yorumlara bak. Yag yakiyorsa ya ekleye ekleye gidersin yada satarsin, yag yakmiyorsa np.. 50 liralik arabalari bu kadar gozunuzde buyutmeyin

onursumer
07-05-2012, 16:15
poloya sadece motor şanzıman 150binkm 5 yıl garanti versinler ozaman çok satar bu paralara :D

ilk alanlardan biri ben olurum :D

Tuncay
07-05-2012, 16:20
1.4 tsi motorunun yağ yaktığını mahallede misket oynayan çocuk bile duydu:)
Neyin savunmasını yapıyorsunuz:)

RCkid
07-05-2012, 16:28
Siz boyle saldirirsaniz ben de yqkiyosa yakiyo alan biniyor size ne dersem nolacak?
sanki millet alinca suc isliyor
alan almis biniyor memnun veya degil

CeM öZeR
07-05-2012, 16:36
Siz boyle saldirirsaniz ben de yqkiyosa yakiyo alan biniyor size ne dersem nolacak?
sanki millet alinca suc isliyor
alan almis biniyor memnun veya degil

Kendileri çok binip eskitmişler herhalde dostum. Çok anlıyorlar ya. Somut kanıt istiyorum. İşyerinde çalışan 45 tane mekanik ustam var hepsiyle röportaj yapıp koyarım olay olur. Saçma sapan yorumlar yapmayın. Tsi sorunlu motormuş. Güler geçerim be...

Tuncay
07-05-2012, 16:43
Kendileri çok binip eskitmişler herhalde dostum. Çok anlıyorlar ya. Somut kanıt istiyorum. İşyerinde çalışan 45 tane mekanik ustam var hepsiyle röportaj yapıp koyarım olay olur. Saçma sapan yorumlar yapmayın. Tsi sorunlu motormuş. Güler geçerim be...
45 tane mekanik ustasımı:) neresi orası öyle:D:D:D

A.Kepez
07-05-2012, 17:36
cem özer kardesşim yanlış hatırlamıyorsam wv bayiniz vardı kayseride. ekmek kazandığın markaya laf edilmesi hoşuna gitmiyor olabilir ama bu kadar da fanatik olma yok tsi sorunsuz herkes sallıyor röportaj yapar koyarım vs vs. kul yapısı bunlar neden hatalı olmasın burada yazan adamlar bu kadar lafı söylüyorsa demekki görmüşler yaşamışlar ki boş bilgisiz değil bir çoğu. hata varsa kabullenmek yerine inatla saldırıyorsun 50 k verdiğim araba yağ yakacaksa sürekli yağ döker yakarım onu parayı kimse sokakta toplamıyor verdiğinin hakkını istiyor sadece.

kemal86
07-05-2012, 18:15
50 bin polo gti fiyat kalite performans olarak cok iyi biryerde dsg7 sanzuman camtavan ledli gunduz fari dokunmatik ekran mp3 calar kilitli diferansiyal 17 jant 1,4 tsi motor vergi yakit avantaji ve 50 lira fiyatini hakeden bir araba 22 bin kmdeyim ilk bakima kadar 3 bin km civari 1 lt ekledim suan maasallah bir sikinti yok sirf burda yazilanlardan dolayi haftada bir yagina bakiorm siz istediginizi yazin ben 11 aydr kullandigim arabayi yaziyim

CeM öZeR
07-05-2012, 18:24
cem özer kardesşim yanlış hatırlamıyorsam wv bayiniz vardı kayseride. ekmek kazandığın markaya laf edilmesi hoşuna gitmiyor olabilir ama bu kadar da fanatik olma yok tsi sorunsuz herkes sallıyor röportaj yapar koyarım vs vs. kul yapısı bunlar neden hatalı olmasın burada yazan adamlar bu kadar lafı söylüyorsa demekki görmüşler yaşamışlar ki boş bilgisiz değil bir çoğu. hata varsa kabullenmek yerine inatla saldırıyorsun 50 k verdiğim araba yağ yakacaksa sürekli yağ döker yakarım onu parayı kimse sokakta toplamıyor verdiğinin hakkını istiyor sadece.

Çünkü haksız yere bu kadar üstüne gidiliyor. Biz Hondaya laf ediyor muyuz ? Yağ eksiltmesin diye ne kadar kalın yağ koyacağını şaşıranlar da var. ;) Eksiği varsa her marka bu problemi bir şekilde hallediyor. Bakın 10 polo gti'da bir tane denk gelir diyorum ben problem yok demiyorum. Sanki bugüne kadar hiç bir marka da problem olmadı mı? Mercedes bile dahil yolda bırakan aracın bile haddi hesabı yok. ( Örnek E250 cdi) Bu örneği vermekteki amaç kötüleme değil sadece örnekse örneğin ne olduğunu herkes bilsin diye. Neyse daha neler var. Her marka bir şekilde hallediyor. Doğuş problemimi halledemedi diye bir Dünya yok... Müşteriye sorulur. Piston-kol değişimi? Motor değişimi ? Araç değişimi? Sen hakkını aramayı bilmiyorsan veya göz göre göre kullanıyorsan orası ayrı. Ama marka kötülemeninde bir haddi hududu var. Kusura bakmasın burda vw yi kötüleyip milletin aklını karıştıran herkes benim gözümde " meyve veren ağaç taşlar" Ayrıca bu yağ eksiltmenin en büyük problemlerinden biride heryerde yazdım yine yazıyorum. Fabrikanın motor üretildikten sonra aracın içine koyduğu "Gulf" marka 2. kalite bir yağ.

RafetAraç
07-05-2012, 18:53
Çünkü haksız yere bu kadar üstüne gidiliyor. Biz Hondaya laf ediyor muyuz ? Yağ eksiltmesin diye ne kadar kalın yağ koyacağını şaşıranlar da var. ;) Eksiği varsa her marka bu problemi bir şekilde hallediyor. Bakın 10 polo gti'da bir tane denk gelir diyorum ben problem yok demiyorum. Sanki bugüne kadar hiç bir marka da problem olmadı mı? Mercedes bile dahil yolda bırakan aracın bile haddi hesabı yok. ( Örnek E250 cdi) Bu örneği vermekteki amaç kötüleme değil sadece örnekse örneğin ne olduğunu herkes bilsin diye. Neyse daha neler var. Her marka bir şekilde hallediyor. Doğuş problemimi halledemedi diye bir Dünya yok... Müşteriye sorulur. Piston-kol değişimi? Motor değişimi ? Araç değişimi? Sen hakkını aramayı bilmiyorsan veya göz göre göre kullanıyorsan orası ayrı. Ama marka kötülemeninde bir haddi hududu var. Kusura bakmasın burda vw yi kötüleyip milletin aklını karıştıran herkes benim gözümde " meyve veren ağaç taşlar" Ayrıca bu yağ eksiltmenin en büyük problemlerinden biride heryerde yazdım yine yazıyorum. Fabrikanın motor üretildikten sonra aracın içine koyduğu "Gulf" marka 2. kalite bir yağ.

hocam herşeyi geçtm de resmen küçük çocuklar gibi savunuyosunuz şuan vw i. resmen vw e tapıyorsunuz şuan. yapmayın etmeyin derim.

onursumer
07-05-2012, 18:57
ben gti ı çok beğeniyorum hatta alınabilicek araçlar listemde aynış şekilde tsi teknolojisinide bir okadar iyi beğeniyorum

tüm seriye sorunluda demiyorum ama kesinlikle arada sorunlu bir seri soz konusu başka turlu bukadar şikayet gelmesi mümkün değil diye düşünüyorum

cem06
07-05-2012, 19:08
her aracta sıkıntı cıkabilir. sıfır easytronic corsa almıstık sanzıman yuzunden geri verdik aracı.
simdi polo var, 7 ileri dsg soyle kotu boyle kaydırıyor ses yapıyor deniyordu. allaha sukur bizimkinde sorun yok.
tsilarında kronik sorunu yag yakması millet basbas bagırıyor yag yakıyor diye ama her aracta olcak diye bisey yok. kinder supriz gibi bazısı sıkıntısız gazlerken digeri her bin kmde 1 lt yag ekliyor.
ayrıca vwcilerde hondacıar gibi en ufak elestriye tahamuleri yok laf ettimiyorlar...:D

Rabbit33
07-05-2012, 19:10
Bence VW kendi sınıfında binilecek en güzel araçlardan biri .Şimdiye kadar 8-9 tane vag gurubuna bindim hep memnundum .Her güzelin bir kusuru oluyor malesef ,polo gtı son aldıgım araç rakplerine nazaran en güzeli bence,şuan satsam gene bu sınıfta gtı alırım ,her araçta kronik problemler olabilir önemli olan giderilmesi,çözülmesi ve mağdur bırakılmamak tabi

1- vites 1 den 2 ye geçişlerde bazen titreme yapabiliyor çoğu dsg lerde var malesef . yeni tip kavrama ile değiştiriyor servis,ve sorun düzeliyor

2- Yağ eksiltme ,hepsinde yok olanlarda da motor değişimi vs.. yapılyor ve düzeliyor ,örnek ben :)yani bütün problemler bunlar mı? ve kaç kişi yaşıyor bunu ? forumda ben ve 1 kişi daha .Kaç tane gtı sahibi var.

47 Liraya sıfır otomobil değil, sıfır GTI alınıyor.
Bir tek yağa ara sıra bakmak lazım. Kendi de uyarı veriyor zaten çok azaldıkça.
Çok can sıkıcı bişey olursa da, biraz ısrarla da olsa, servis gerekeni yapıyor zaten.
Eee ne var bunda? Ben büyük bi problem görmüyorum.
Sıfır RX8, sıfır M3 ya da sıfır Megane RS eksiltmiyor mu sanıyorsunuz?
Yüksek sıkıştırmalı ya da turbolu her araç az ya da çok eksiltiyor.
Bana öyle geliyor ki, paranız çok kıymetli, 47 liralık GTI'a 120 liralık Passat beklentileri ile yaklaşıyorsunuz.
Olaya GTI olarak bakın.
Aldım, gazladım, eğlendim, bitti.
Hayatını adamaya gerek yok :icon_tup:
Burda vw elinden gelini yaptığını düşünüyorum ve kimseyi mağdur etmiyor en azından ben çoğu arabamda parça değişimi garanti konusunda da yıllardır hiç sıkıntı yaşamadım başkasını bilemem :icon_tup:

Arasts61
07-05-2012, 22:54
bence vw kendi sınıfında binilecek en güzel araçlardan biri .şimdiye kadar 8-9 tane vag gurubuna bindim hep memnundum .her güzelin bir kusuru oluyor malesef ,polo gtı son aldıgım araç rakplerine nazaran en güzeli bence,şuan satsam gene bu sınıfta gtı alırım ,her araçta kronik problemler olabilir önemli olan giderilmesi,çözülmesi ve mağdur bırakılmamak tabi

1- vites 1 den 2 ye geçişlerde bazen titreme yapabiliyor çoğu dsg lerde var malesef . Yeni tip kavrama ile değiştiriyor servis,ve sorun düzeliyor

2- yağ eksiltme ,hepsinde yok olanlarda da motor değişimi vs.. Yapılyor ve düzeliyor ,örnek ben :)yani bütün problemler bunlar mı? Ve kaç kişi yaşıyor bunu ? Forumda ben ve 1 kişi daha .kaç tane gtı sahibi var.

47 liraya sıfır otomobil değil, sıfır gtı alınıyor.
Bir tek yağa ara sıra bakmak lazım. Kendi de uyarı veriyor zaten çok azaldıkça.
çok can sıkıcı bişey olursa da, biraz ısrarla da olsa, servis gerekeni yapıyor zaten.
Eee ne var bunda? Ben büyük bi problem görmüyorum.
Sıfır rx8, sıfır m3 ya da sıfır megane rs eksiltmiyor mu sanıyorsunuz?
Yüksek sıkıştırmalı ya da turbolu her araç az ya da çok eksiltiyor.
Bana öyle geliyor ki, paranız çok kıymetli, 47 liralık gtı'a 120 liralık passat beklentileri ile yaklaşıyorsunuz.
Olaya gtı olarak bakın.
Aldım, gazladım, eğlendim, bitti.
Hayatını adamaya gerek yok :icon_tup:
Burda vw elinden gelini yaptığını düşünüyorum ve kimseyi mağdur etmiyor en azından ben çoğu arabamda parça değişimi garanti konusunda da yıllardır hiç sıkıntı yaşamadım başkasını bilemem :icon_tup:

........+1

Burak İ
07-05-2012, 23:29

Güzel kardeşim haksız yere üzerine gidilmiyor markanın. Yaşanılan sorunlar söyleniyor ALLAH inşallah diğer kullanıcılara nasip etmesin motor sıkıntısını. Arkadaşım arıyor açıyorum telefonu : Abi başlarım böyle işe ya ne sıkıştırdım ne bir şey yaptım 60 la giderken kol çıktı vsvsvsvsvs araç GOLF GT idi alalı 2 ay olmuştu . Amcasının oğlunun roccosu da kol çıkardı . Ailecek bir sürü vw leri audileri var markaya da yabancı değiller. Adam herşeye tamam hadi yağ da yaksın bunu demek böyle kullanacağız diyor ama motoru elimize almakta neyin nesi demesin mi şimdi ? Şimdi de polo GTI var sıfır aldı ama memnun mu değil araç stop ediyor dsg sorun çıkartıyor güncelleme vsvsvsvs.Kimse de kusura bakmasın 1 den 2 ye geçerken sallanıyordu araç kendim kullandım gördüm biliyorum sıfır aldığım araçta böyle sıkıntı çıkarsa ben tabi bıdıbıdılarım. Aracı seviyor mu evet ama memnun mu değil. Aradaki fark sadece bu :) O paraya o donanım performans evet güzel ama sıkıntısı yaşayan yaşadı mı tam yaşıyor.

Kol çıkaran golf ün yakıtı ( en son alınan istasyondan örnek alınarak ve depodan da alınarak ) test edilmiştir yakıtta sorun yoktur onu da belirteyim.

Ve bence sahibi olduğu aracın içindeki ufacık bir TIK sesine dahi takan kullanıcılar var iken böyle sorunlar yaşayanlar ( marka fark etmeksizin ) daha fazla eleştiri yapabilirler, normaldir haklarıdır.

CeM öZeR
07-05-2012, 23:42
Güzel kardeşim haksız yere üzerine gidilmiyor markanın. Yaşanılan sorunlar söyleniyor ALLAH inşallah diğer kullanıcılara nasip etmesin motor sıkıntısını. Arkadaşım arıyor açıyorum telefonu : Abi başlarım böyle işe ya ne sıkıştırdım ne bir şey yaptım 60 la giderken kol çıktı vsvsvsvsvs araç GOLF GT idi alalı 2 ay olmuştu . Amcasının oğlunun roccosu da kol çıkardı . Ailecek bir sürü vw leri audileri var markaya da yabancı değiller. Adam herşeye tamam hadi yağ da yaksın bunu demek böyle kullanacağız diyor ama motoru elimize almakta neyin nesi demesin mi şimdi ? Şimdi de polo GTI var sıfır aldı ama memnun mu değil araç stop ediyor dsg sorun çıkartıyor güncelleme vsvsvsvs.Kimse de kusura bakmasın 1 den 2 ye geçerken sallanıyordu araç kendim kullandım gördüm biliyorum sıfır aldığım araçta böyle sıkıntı çıkarsa ben tabi bıdıbıdılarım. Aracı seviyor mu evet ama memnun mu değil. Aradaki fark sadece bu :) O paraya o donanım performans evet güzel ama sıkıntısı yaşayan yaşadı mı tam yaşıyor.

Kol çıkaran golf ün yakıtı ( en son alınan istasyondan örnek alınarak ve depodan da alınarak ) test edilmiştir yakıtta sorun yoktur onu da belirteyim.

Ve bence sahibi olduğu aracın içindeki ufacık bir TIK sesine dahi takan kullanıcılar var iken böyle sorunlar yaşayanlar ( marka fark etmeksizin ) daha fazla eleştiri yapabilirler, normaldir haklarıdır.

Kuzenin yağ sıcaklığının veya hararetin önemli olduğunu biliyor mu? Dikkat ediyor mu? Arabaya binip dip gaz gidiyorsa ve çat diyip stop ediyorsa bu problemin yaşanabileceğini söyledim. Her arabada bu böyle. Stop etme nedir polo gti da ilk defa duydum. Servise gösterin lütfen. Rocco da golfle aynı şekilde. Sadece şaşırdım gerçekten şaşırdım bu bir başarı olmalı... Eleştiri olur da bilip bilmeden eleştiri yapanlara kızıyoruz burda. Saçmalık, gerçekten saçmalık.

cem06
07-05-2012, 23:54
Hararetten kol nasil cikar?????

Burak İ
07-05-2012, 23:59
Kuzenin yağ sıcaklığının veya hararetin önemli olduğunu biliyor mu? Dikkat ediyor mu? Arabaya binip dip gaz gidiyorsa ve çat diyip stop ediyorsa bu problemin yaşanabileceğini söyledim. Her arabada bu böyle. Stop etme nedir polo gti da ilk defa duydum. Servise gösterin lütfen. Rocco da golfle aynı şekilde. Sadece şaşırdım gerçekten şaşırdım bu bir başarı olmalı... Eleştiri olur da bilip bilmeden eleştiri yapanlara kızıyoruz burda. Saçmalık, gerçekten saçmalık.

Dediğim gibi markaya yabancı değiller TSI hep kullandıkları bir motor ve aşırı kıllar titizler hassaslar araç bakımı ve kullanımı konusunda.

Ben de bunu diyorum ŞANS başka hiç bir şekilde açıklayamıyoruz denk geldi mi geliyor başkalarının sıkıntısız olmasına adıma seviniyorum ALLAH kimseye sıkıntı vermesin ben sadece bildiklerimi söyledim.Biz de ilk defa gördük bu sorunu. Yaşanan sıkıntıların aracın zorlanmadığı anlar da olması daha garip tamam tam çok sıkıştırırken olsaydı kaşındık derdik neyse sizler de sıkıntı olmasın rocco dan sonra jetta TSI alındı .Jetta ve Polo da önceden yaşanan motor şanssızlıkları yaşanmaz inşallah :)

onursumer
08-05-2012, 00:15
yağ sıcaklığı ,hararet gibi şeylere çok dikkat edilmesede bukadar kısa surede sorun çıkmaması gerek diye düşünüyorum

şimdi ornek veriyorum

polo gti ile ikitelliden otobana bağlanıp tekirdağa kadar gazlarak ayağımı hiç gazdan çekmeden gitsem tüm yol boyunca sorun yaşama oranım nedir ? bence %1 bile olmamalı en azından yeni bir araçta

CeM öZeR
08-05-2012, 07:22
yağ sıcaklığı ,hararet gibi şeylere çok dikkat edilmesede bukadar kısa surede sorun çıkmaması gerek diye düşünüyorum

şimdi ornek veriyorum

polo gti ile ikitelliden otobana bağlanıp tekirdağa kadar gazlarak ayağımı hiç gazdan çekmeden gitsem tüm yol boyunca sorun yaşama oranım nedir ? bence %1 bile olmamalı en azından yeni bir araçta

Ben o güzergahı bilmem ama Mersin-Adana arası 240-250 ayağını çekmeden giden Hüsnü abiyi bilirim. Balıkesir-Ayvalık'tan, Kayseri Merkez'e tam tamına 1.000 km. Bu mesafeyi 160-220 km hızlarla çok aşırı zorlamadan molalarla ve yol çalışmalarıyla beraber 11 saatte gelen kendimi bilirim. :)

Ben sorun yaşanmasını anlamıyorum. Ya 1.4 tsi da bazı motorlar çürük elma gibi çıkabiliyor sanırım ben ona kanaat getirdim. Yoksa 240-250 hp civarına kadar yüklenip bilmem kaç bin kmdir gazlanan tsilarda var. Olsa ilk onlar havaya uçar. Bilmiyorum böyle garip araçları duymak kulağa pek hoş gelmiyor. Ama bence yinede biryerde bu iş motor düzenli ısınıp düzenli soğutulmasına bakıyor. Daha bugüne kadar bir kerede yağ sıcaklığı 80 e gelmeden gaza dokunmamışımdır, yağ sıcaklığı 92-93 e düşmeden stop etmemişimdir. Her stop etme öncesi de en az 30 saniye-1 dakika yeri gelip 10 dakika bekletmişimdir. Önlemi aldıktan sonra pek sanmıyorum...

onursumer
08-05-2012, 10:09
bence arada kesin sorunlu araçlar var ama vw bunu duyumak istemiyor :D çünkü hem başarı oranı bukadar yüksek hemde başarısızlık oranı bukadar yüksek bir araç olamaz biryerde bi çuruk var yani :D

herkes senin kadar dikkat etmek zorunda değil sıfır araç alıyor ayrıca bilmek zorunda da değil diye düşünüyorum

dikkat edilmediğinde sorun çıkmalı ama bukadar kısa surede değil :)

daha ilk bakımı gelmeden aracın sorun çıkarması çok garip sert kullanıldı diye çıkmamalı ki birçok kişidede çıkmamış ama bir okadarda çıkmış :)

darkmoon
08-05-2012, 11:02
arkadaşın 7 aylık sıfır scricco şu anda servisde dsg arızasından dolayı.. büyük ihtimal şanzımanı falan değiştiricekler.. bu kadarda marka delisi olmayın her araçda arıza çıkar sıkıntılı modeller olur kul yapısıdır nihayetinde bu kadar körü körüne bir markayı delicesine savunmakla kimseyi ikna edemessiniz ancak egonuzu tatmin edersiniz.. gidin doğuşa girin servis kısmına öyle bakımdan değil arızalardan dolayı bir sürü vw ler audiler var.. bu kadar gözünüzde büyütmeyin markaları her şey neticesinde kul yapısı ne kadar eğitimlide olsalar sizin bizim gibi insanlar yapıyor insan üstü bir varlık yapmıyor..

GokhanRS
10-05-2012, 12:17
bence körü körüne savunuyor bazılarınız. tamam kusursuz aracı olanlar vardır bişey diyemeyiz. ancak şu saatten sonra nasıl emin olucaz? kaç kişi ben polo gti almaya kalksam aldıktan sonra 20k boyunca yağ yakma sorunu çıkarsa aracı geri alacağına dair sözleşme imzalar?

yada kaç araç sahibi kapora verildikten sonra al 10bin km sonra gelir kalanını verirsin satışı alırsın der? bence hiç kimse.

şimdi madem çok memnunsunuz süper bi araç arada 1-2 tane sadece sorunlu var gerisi kusursuz diyelim.

bu araçlardan o kadar çok memnunsunuzki sadece kafadan forumda 5 kişi daha 3-5 bindeki araçlarını satıyor. o kadar memnunsunuz ki 20 bin km yapıp araçtan sıkıldınız.

ben 75k dır altımdaki aracı kullanıyorum. 165 binde araç. 11k dırda forgedlı. herkesin tırstığı araçtan o kadar memnunumki 2 yılda 75k yapmışım sadece yakıta 30milyar harcamışım anlamına gelir 50kuruştan yakıt hesaplasak. memnunluk budur.

sahibindendekileri saymadım bile sadece forumdki satılık olanlara baktım hepsi kız denilecek kadar yeni. gerçekten çok memnunsunuz anlıyorum ben. hatta o kadar memnunsunuzki bu zevki tadmayan kalmasın istiyor arkadaşlarımız. o yüzden bu kadar az km yapmış araçların çoğu satılık.

CeM öZeR
10-05-2012, 12:43
Bizde memnuniyetimizi yazıyoruz, sorunlu olanlar elbette çıkabilir ama tsi motora sorunlu bir motor demek yanlış düşünce diyoruz. :) Aracımı alalı yarın 1 sene bitiyor. Bugün akşam eve giderken 10 km yol yaptığımda kilometrem tam 18.000 km olacak. Bugüne kadar 100 ve 150 şer gram olarak toplamda 1 litre 750 gram yağ eklemişimdir. Bu yağına bakma işini bir ara abartmıştım. Sanırım her bakmada 5 gram eksiltmiş olsa bugüne kadar 200 defa bakmışımdır yağına. :D Umarım herkes benim gibi veya forumda gördüğümüz bir çok arkadaş gibi sorunsuz bir şekilde ağız tadıyla biner aracına. Allah kaza bela vermesin. İyi forumlar . :icon_tup: Canı gönülden diyorum, her gün bana ekranında "Welcome to Volkswagen" yazdığın için teşekkürler Volkswagen.. :)

onursumer
10-05-2012, 12:55
zaten tsi sorunlu demiyorzki :)

ama bazı serilerde kesinlikle gozden kaçan hatalar var yoksa bu tarz sorunlar yaşanmazdı :)

gti ı çok sevmeme rağman almak istesem bi düşünürüm acaba diye :)

FaTiH44
03-07-2012, 13:00
Yeni Polo gti sahibi olan arkadaşlar araçlarınızda yağ yakma sorunu var mı acaba? Almak istiyoruz bakalım ama yabancı forumlarda bile herkes şikayetçi bu sorundan.

Eworen
03-07-2012, 13:06
2250 km de yag lambasi yanmisti 1.5 lt eklettirdim hatta burda kizgin bi sekilde soylenmistim nasil olur boyle bisey diye.
Su an 6000 km ye yakin oldu gecen gun baktim yag cubuguna hic bir sıkıntı gozukmuyor.

RCkid
03-07-2012, 13:09
2500kmyi gectim herhangi bir sknti gozukmuyor:)

FaTiH44
03-07-2012, 13:19
rodaj yapıyormusunuz acaba :)

CeM öZeR
03-07-2012, 13:26
20.800 km yi geçtim yazılım,filtre,egsoz,buji yaptım hayvani derecede gidiyor ve sıkıntı gözükmüyor. :D

SONE-R
03-07-2012, 13:28
20.800 km yi geçtim yazılım,filtre,egsoz,buji yaptım hayvani derecede gidiyor ve sıkıntı gözükmüyor. :D

kullanmayı bilmiyorsun sen Cem.. yağ yakıyor deniyorsa yak yakmalıdır.. sizin arabanızda problem var o zaman.. :D

exca-
03-07-2012, 13:29
kullanmayı bilmiyorsun sen Cem.. yağ yakıyor deniyorsa yak yakmalıdır.. sizin arabanızda problem var o zaman.. :D

niye döndün tsi dan ben onu çözemedim alıyodun temiz temiz noldu da caydın :D

SONE-R
03-07-2012, 13:39
niye döndün tsi dan ben onu çözemedim alıyodun temiz temiz noldu da caydın :D

yok len TSi candır.. benzin ucuzlasa hemen alacağım..

SErhat.
03-07-2012, 14:11

Birşey soracağım da; bildiğim kadarıyla Kayseri VW bayisisiniz. Dolayısıyla aracınızın başına bir sorun gelse bile buradaki VW kullanıcılarına göre ivedi şekilde sorununuzu çözdürebilirsiniz.

Bunun haricinde tüm konu boyunca yaklaşık 2 ay önce yazdıklarınızı da okudum ve ağırlıklı olarak kullanıcı hatası üzerinde durmuşsunuz. O da nedir? Turbo araç kullanmanın gerektirdiği prensiplere dikkat edilmesi. Çalıştırmadan sonra ve stop etmeden önce beklemek gibi.

Ancak şöyle bir durum var. Adam zaten aracına üsturuplu bindiğinden, çok binmediğinden, zorlamadığından filan da bahsetmiş.Konunun başındaki şikayet mailindeki şahsın yerine koyun kendinizi ve Öz-Sa'nın oğlu olmadığınızı düşünün. Aracı kredi ile almışsınız. Kısıtlı bir bütçe var. Üstüne de araç sürekli yağ eksiltiyor ve maddi olarak da külfeti var ve yeni aldığınız aracınızdaki sorun bir türlü giderilemiyor. Son olarak servis size "5 lt yağ verelim, bagajınıza koyun; eksildikçe tamamlarsınız" gibi bir cevap verse siz ne yapardınız?

Böyle afaki TSI-VW'i savunucu tarzda yorum yapmaya devam eder miydiniz mesela? Ya da VW'ler zaten sağlamdır, ama 10'da 1 arabanın başına geliyor, o da benim başıma geldi, masrafı neyse çekeyim mi derdiniz? Yoksa hakkınızı konunun ilk mesajındaki gibi aramaya mı çalışırdınız?

Emin olun, o hakkını arayan adam da o paraya GTI binmenin keyfini sürmek için almıştır. O da duymuştur ya da biliyordur TSI'nın ödül aldığını, ufacık motordan dünya güç çıkardığını. Ama adamın başına gelmiş işte ve sorunu bir türlü giderilemiyor yetkili servis tarafından. Ortada böyle bir gariplik var.

Ayrıca herhangi bir artniyetle yazdığım bir mesaj olmadığını belirtmek isterim .:icon_tup:

RCkid
03-07-2012, 14:33
Brn rodaj yaotim ama nasil rodaj. vw kitapciginda daha motor soguken bile dusuk devirlerde kullanmayin yaziyor ilk 1000km icin. genelde manuel kullanip belli devri tutturdum. 1000kmden sonra 500km bounca kesiciye kadar basamak basamak arttirdi devri. arada rolling yaptim bi1250kmde:)
arabayi rodaj doneminde cok yumusak kullanmaya yabancilar "babying" diyor ve yag yakma problemi yabanci forumlarda arabasini babyleyenlerde goruluyor:)

FaTiH44
03-07-2012, 14:42
Brn rodaj yaotim ama nasil rodaj. vw kitapciginda daha motor soguken bile dusuk devirlerde kullanmayin yaziyor ilk 1000km icin. genelde manuel kullanip belli devri tutturdum. 1000kmden sonra 500km bounca kesiciye kadar basamak basamak arttirdi devri. arada rolling yaptim bi1250kmde:)
arabayi rodaj doneminde cok yumusak kullanmaya yabancilar "babying" diyor ve yag yakma problemi yabanci forumlarda arabasini babyleyenlerde goruluyor:)

babying iyiymiş:D

CeM öZeR
03-07-2012, 15:32
Ancak şöyle bir durum var. Adam zaten aracına üsturuplu bindiğinden, çok binmediğinden, zorlamadığından filan da bahsetmiş.Konunun başındaki şikayet mailindeki şahsın yerine koyun kendinizi ve Öz-Sa'nın oğlu olmadığınızı düşünün. Aracı kredi ile almışsınız. Kısıtlı bir bütçe var. Üstüne de araç sürekli yağ eksiltiyor ve maddi olarak da külfeti var ve yeni aldığınız aracınızdaki sorun bir türlü giderilemiyor. Son olarak servis size "5 lt yağ verelim, bagajınıza koyun; eksildikçe tamamlarsınız" gibi bir cevap verse siz ne yapardınız?

Tüketici hakları diye bişey var. Bu sorun er yada geç çözüme kavuşturuluyor. Seçenekler arasında;
-piston-sekman değişimi,
-motor değişimi,
-para iadesi gibi seçenekler var..

Yazdıklarınız güzel. Tarafcı değil. Ama yazanın yazdığı ne kadar mantıklı geliyor size? Kimse yağ yakıyor diye servis kapısında yatacak değil. Bu araç böyle, işine gelen alır gibisinden bir yaklaşım da yok. Mesela aramızda araba cayır cayır yağ eksiltiyor diyen eworen nickli abimizin arabası da artık normale döndü. Bakın özellikle belirtiyorum. Rodaj döneminde kullanım aşırı derecede önemli. + olarak fabrikada konulan "Gulf" Marka yağ çok kötü. Değişince bu olay kökten çözülebiliyor. + Hele birde Mobil 1 5-50 yağ konursa o zaman gerçekten çok daha sıhatli oluyor. :icon_tup: İyi günler..

CeM öZeR
03-07-2012, 15:40
Birşey soracağım da; bildiğim kadarıyla Kayseri VW bayisisiniz. Dolayısıyla aracınızın başına bir sorun gelse bile buradaki VW kullanıcılarına göre ivedi şekilde sorununuzu çözdürebilirsiniz.

Garanti ile ilgili sorun yaşayacak herkes bunu yapabilir. Atıyorum turboda sıkıntı var. Arıza lambası yanıyor veya arabanın bobinlerinde sıkıntı var atıyorum. Yazılım orjinale çevrilir servise gidilir. Tabi bu esnada pürüz yaşamamak için orjinal dışı şeyleri de (egsoz,filtre vs.) orjinale çevirebilirseniz iyi olur. Kendi aracımda böyle bişey yapmadım yapmam da..

2008 yılında kendi 2008 polo aracımın spor yaylardan dolayı amortisör takozlarında sıkıntı olmuştu ses yapıyordu vesaire. Bunu da parasını cebimden verip değiştirmiştim. Nihayetinde bende kullanıcıyım. Burası da bir ortaklık kuruluşu. Zaten kandıran da kendini kandırır. Yukarıdakini değil...

efe_
03-07-2012, 16:27
Yağ yakma kullanıcı hatası felan değil , fanatiklik yapmasın kimse ...
Umarım aşmışlardır bu sorunu

CeM öZeR
03-07-2012, 17:13
Yağ yakma kullanıcı hatası felan değil , fanatiklik yapmasın kimse ...
Umarım aşmışlardır bu sorunu

Bazen vw sever biri olduğunu yorumlarından anlıyorum kardeşim. Ama halen anlamamakta ısrar ettiğin zamanlarda oluyor. Bu sorunun başlıca sebeplerini söylüyorum. * Kullanım * Aracın içinde gelen Gulf marka yağ * Rodaj

Telefonumda 20 tane polo gti'ı olan arkadaşım var sizlerin yorumu yüzünden bir ara sinirim bozuldu haftalık arayıp soruyordum tüm polo gti'cı arkadaşlarımı. Nasıl var mı bir sıkıntı dikkat ediyor musun? Yağ ölçümü yapıyor musun diye. Sadece Hüsnü abi ( Nick = Rabbit33) yaşadı bu sıkıntıyı. Motoru değişti kurtuldu. Abartılacak bişey yok. Kafamız rahat gazlıyoruz çok şükür ;)

blackjack
07-07-2012, 02:53
arkadaşlar bence ilk gelen serilerde bazı çürük elmalar vardı ve sorunlar ortaya çıktı sonraki gti cupra vs hiç sorun olacağını zannetmiyorum.vw sever yada ortaklığı bulunan biride değilim.cem özerin dediği gibi rodaj çok önemli bende özsadan sıfır 1.4 tsi FR aldm ilk 1000 km ye kadar 3000 devire bile geitrmedim hep 2000-2500 e kadar attım vitesleri 1000-1500 arası 3500 ü aşmadım 1500 den sonra kademeli olarak ara ara 4000 devir 5000 yaptım aracım 2050 km ye geldidaha yeni yeni 5500 çeviriyorum bunları yapmadan öncede arabamda yağ sıcaklığı göstergesi olmadığı için(yani ben böle bi gösterge bulamadm)ogünki ilk çalıştırmada aracı 10 dk bekletiyorum rölantide biraz kılımdır aracım konusunda..sonra yola koyuluyorum bakyrm daha hararet 60 larda aracı sıkmadan biraz geziyorum 90 a varıyor hararet sonra sıkıyorum aracı lakin henüz 2000 km de olduğu için tam sıkma sayılmaz hiç kesiciye girmedm 5500 ü geçmedm 125 hp olmasına rağmen gerçekten çok tatmin edici performansı var..rodajda örneğin yakıt tüketimi uzun yol yaptım 7 litre ortalamaydı rodaj bitince bayağı düştü örneğin 30 40 km lik deneme uzun yolları yapıyorum 4.2 litre yazdığı bile oldu ama ortalamam 5.5 (sakin kullanım)..aracı sıkınca bile 10 litreler gösteriyor ki bu performansa çok iyi.çünki 2010 kasa honda civicler deli gibi benzin yakıyor mesela kullandım gördüm.hemde performanslı değil tsi gibi.işin özü tsi motoru çok beğendim kullandım baktım lakin arkadaşların dediği gibi kul yapısı inşallah ilerde sorun çıkarmaz(ki çıkaracağını zannetmiyorum)..çıkarsa bile koskoca firma bulur bi çözümü bizi dımdızlak bırakmazlar(bırakıldığını söleyen arkadaş öle birşey olduysa kesinlikle mahkemeye versin hakkını arasın inşallahda kazanır)..

rodaj önemli hararet yağ sıcaklığı ve bakım önemli..bunlara dikkatten sonra inanın tsi köpek gibi motor ben hayranım..

sadece tek bi hayıflandığım nokta var
keşke tsi 180 lik mi alsaydım diyorum gti yada cupra..oda bu araçları ve daha güçlülerini tattığım içindir..selametle

efe_
07-07-2012, 10:12
ilk çalıştırmada 10 dkka bekletiyormusunuz , 10 sn bekletmem vallahi :)

CeM öZeR
07-07-2012, 10:57
ilk çalıştırmada 10 dkka bekletiyormusunuz , 10 sn bekletmem vallahi :)

10 dakika çok fazla ama en azından 20-30 sn beklenirse rölanti düşer ve gerekli yağlama o zamana kadar sağlanmış olur. :) Kışın da araba rölantiyi 800 devire düşürünceye kadar beklenilmesinde çok fayda var..

ümitech
07-07-2012, 11:00
ilandan kalkmış arac...ama şunu söylemekte fayda 1.4 tsi araclar yag eksiltiyor malesef..tüm kullanıcıların yani daha dogrusu hepsi demiim ama tamamına yakını bundan şikayetçi..

-CGR-
07-07-2012, 18:11
turbo beslemeli araçlarda ki özellikle fabrikasyon ağzına kadar dolu yükle çıkan TSI larda yağ eksiltmesi doğal ve olağan birşeydir :)

kimse yüksek basınç turbo arabam var ama yağ eksiltmiyor demesin gülmeyin milletide kendinize
aldığınız turbolu basınçlı çalışma prensibine sahip olan araçların kullanım klavuzları ve servis uyarılarında aracın 10k da 2-2,5 litreye yakın sıkıştırmaya bağlı oalrak yağ eksiltebileceği dipnot olarak verilmektedir bu fabrika verisidir :)

TayfunS
07-07-2012, 18:16
Sıfırına yetirecek param olsa şu an alırım

onur_S
07-07-2012, 18:21
serviste segman değişmekmi?hele ki doğuşta :D

efe_
07-07-2012, 19:09
10 dakika çok fazla ama en azından 20-30 sn beklenirse rölanti düşer ve gerekli yağlama o zamana kadar sağlanmış olur. :) Kışın da araba rölantiyi 800 devire düşürünceye kadar beklenilmesinde çok fayda var..

işte o 800e düşene kadar beklemek bana vakit kaybı geliyor ki , aracımın kullanım kılavuzunda ilk çalıştırmada bekleme gibi birşeye gerek olmadığı , sadece hararet biraz artmadan 2500 devri geçmemenin daha sağlıklı olduğu yazıyor

serci
08-07-2012, 00:20
Sıfır araba alıp korka korka binmek bence cok mantıksız,Var ki bu sıkıntı demekki de millet bosuna yazmıyo..
Allahıma cok şükür 180 bındekı mazdaya biniyorum gram eksıltme yok masallah.

sazax
08-07-2012, 10:52
Ben o güzergahı bilmem ama Mersin-Adana arası 240-250 ayağını çekmeden giden Hüsnü abiyi bilirim. Balıkesir-Ayvalık'tan, Kayseri Merkez'e tam tamına 1.000 km. Bu mesafeyi 160-220 km hızlarla çok aşırı zorlamadan molalarla ve yol çalışmalarıyla beraber 11 saatte gelen kendimi bilirim. :)

Ben sorun yaşanmasını anlamıyorum. Ya 1.4 tsi da bazı motorlar çürük elma gibi çıkabiliyor sanırım ben ona kanaat getirdim. Yoksa 240-250 hp civarına kadar yüklenip bilmem kaç bin kmdir gazlanan tsilarda var. Olsa ilk onlar havaya uçar. Bilmiyorum böyle garip araçları duymak kulağa pek hoş gelmiyor. Ama bence yinede biryerde bu iş motor düzenli ısınıp düzenli soğutulmasına bakıyor. Daha bugüne kadar bir kerede yağ sıcaklığı 80 e gelmeden gaza dokunmamışımdır, yağ sıcaklığı 92-93 e düşmeden stop etmemişimdir. Her stop etme öncesi de en az 30 saniye-1 dakika yeri gelip 10 dakika bekletmişimdir. Önlemi aldıktan sonra pek sanmıyorum...

Arkadaşlar ya benim iş güç durumları uygun değil ya da aceleci bir yanım olsa gerek arabayı 5-10 dakika ısıtıp 5-10 dakka soğutma vakti bulamıyorum; eğer bu arabalar benim vaktimi bu kadar alacaksa günde 4-5 yere gitsem çalıştır stop et falan,günde 1 saat bu arabanın keyfini beklemem gerek :) zor bir motora sahip bu araçlar varsın 6.8 saniyede değil de 10 saniyede 100 km yi bulayım ama bu kadar beklemeyeyim derim ben...

exca-
08-07-2012, 11:47
yazmiyim yazmiyim dedim ama benzinli turbo motorlu hangi araçta çevir kontağı bas gaza yapıştır gitsin yapıldığında motora zarar vermemiş olunuyo? tamam polo nun üstündeki motorda bir takım aksilikler olmuş kullanıcıların bir kısmı sorun yaşamış olabilir ama bu kadar da abartmamak lazım yıllardır kullanılan bir motor mutalaka revize edilecektir. yok 30sn bekleyemem yok 5dk motor ısınsın diye bekleyemem.kusura bakmayın ama bu şekilde kullandığınız beenzinli turbo motordan hayır beklemeyin uzun vadede..

Eworen
08-07-2012, 11:58
Bu bekleme olayı GTI a has bir özellik değilki .
Turbo beslemeli tüm araçlarda yapılması önerilen birşeydir
Bekleyip beklememek sizin elinizde turbo nun sağlığı ve ömrü açısından gerekli bir durum. Bazen her önerilene harfiyen uysanızda turbo erken pes edebilir veya çalıştır git şeklindede yapsanız hiç bir şey olmayabilir
Biraz da şans amma velakin Polo GTI a has bir durum değil..

mcitir
08-07-2012, 12:09
Bende turbolu arac kullanıyorum calıstırır direk hareket ederim ama motor ısınmadan kesinlikle ust devirlere cıkmadım simdiye kadar.

efe_
08-07-2012, 13:27
Turbo beslemeli tüm araçlarda yapılması önerilen birşeydir

Hocam tekrar belirtiyorum.turbo dizel aracımın kullanım kılavuzunda özellikle belirtilmiş.
ben hususi olarak bekleme olayını araştırıyordum.(işime gelmediği için)
Yazan ibare şu: Aracı ilk çalıştırmada beklemek(ısıtmak) zorunda değilsiniz , direkt hareket edebilirsiniz lakin hararet biraz artana kadar 2500 devri geçmemeye özen gösterin .

Eworen
08-07-2012, 13:35
Hocam tekrar belirtiyorum.turbo dizel aracımın kullanım kılavuzunda özellikle belirtilmiş.
ben hususi olarak bekleme olayını araştırıyordum.(işime gelmediği için)
Yazan ibare şu: Aracı ilk çalıştırmada beklemek(ısıtmak) zorunda değilsiniz , direkt hareket edebilirsiniz lakin hararet biraz artana kadar 2500 devri geçmemeye özen gösterin .

Bu bekleme olayı ilk hareketten ziyade aracı kapatırken yapılması bi hayi daha mühim.
Araçla yol aldıktan sonra ,özellikle sıkıştırdıktan sonra direkt kapatılmamalı
Bunu kitapçıkların yazıp yazmamasına bağlamayın..
Daha öncede dediğim gibi harfiyen uygulasanızda belli olmaz bunların sağı solu. :)

efe_
08-07-2012, 13:40
Hareket ettikten sonrasına katılıyorum tabiki ama dikkat ettiğim birşeyde.Citroen'in bazı araçlarında direkt ön cama yapıştırmışlardı kapatmayın kontağı diye.Benim arabamda hiçbir şekilde ne servis ne kullanım kılavuzu böyle birşeyin yapılması gerekliliğinden bahsetmiyor forumda daha önce konusu olduğunda bazı araçların kontak kapandıktan sonrada yağlama yapmaya devam ettiği vs. söylenmişti bununla alakası olabilirmi acaba?

doush
08-07-2012, 13:45
Hareket ettikten sonrasına katılıyorum tabiki ama dikkat ettiğim birşeyde.Citroen'in bazı araçlarında direkt ön cama yapıştırmışlardı kapatmayın kontağı diye.Benim arabamda hiçbir şekilde ne servis ne kullanım kılavuzu böyle birşeyin yapılması gerekliliğinden bahsetmiyor forumda daha önce konusu olduğunda bazı araçların kontak kapandıktan sonrada yağlama yapmaya devam ettiği vs. söylenmişti bununla alakası olabilirmi acaba?

Onu duyabilirsiniz bir çok yeni araçta var.. Aracı kapatın kaputa yaklaştırın kulağınızı ince bir vızıltı gibi bir şey gelir, turboyu yağladığını duyarsınız.. Ama asıl olarak hemen kapatmamanın nedeni gazladıktan sonra, yavaşça yağı soğutmaktır.. Ben atmosferik aracımda bile 1-2-3 yapsam dahi zaten roll falan yapmıyorum da, bir kaç dakika beklerim..

efe_
08-07-2012, 13:45
Evet , vızz sesi var. Yağlamayla ilgisi olduğunu bilmiyordum